Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicoo
senior tag
És ezeken a tableteken milyen rendszer van ?
Android
Jójó, de milyen ?
Hát általában 4.04-4.2ig terjed...
Jó,de úgy értem milyen windóz? -
Mici80
tag
válasz
TESCO-Zsömle #22091 üzenetére
Én inkább üzletembernek mondanám magamat!
-
MR_Joe
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #22091 üzenetére
Óvszeres?
-
Mici80
tag
válasz
TESCO-Zsömle #22089 üzenetére
Ja értem!
Akkor erre a célra kb 40 kg-os rossz villanykályhát tudok ajánlani, fekve nyomáshoz kezdésnek hibátlan. -
MBazsee
tag
válasz
Gézengúz #22058 üzenetére
"Adj nekem könyvet."
Szerintem ezt jelentheti, mert amikor felnyalábolt néhány prospektust, azután már kicsit könnyebben tudtam elzavarni. Ja meg közben mondogatta, hogy "ezt is add nekem" és "ezt had vigyem el". Legalábbis ezt sikerült dekódolni.
Egyébként milyen tájszólás lehetett? Borsodi?
-
szumo
senior tag
Lejárt közben a szerkesztési időm.
Ne is mond! Nekem is van egy középiskolás tanulóm.
Forrasztani nem is tanítják már őket.
Elmondása szerint P3-P4 -es meg SocetA gépeket kell szétszedniük, összerakniuk. Ami nem baj, csak abból nem lehet megtanulni az új dolgokat. Lassan eljutunk oda, hogy a felügyeletem mellett össze tud rakni egy gépet, vagy szétszedni és kitakarítani.
A múltkor a mesélte, hogy a bios-ból írtak felmérőt. Rákérdeztem, hogy melyikből. Ő meg csak bárgyún pislogott rám, amikor is gyorsba felsoroltam pár fajtát, és hogy azokon belül is milyen különbségek vannak.
Még bárgyúbban nézett rám, és azt mondta, hogy ilyet nem tanítottak nekik.Lassan majd megmutatom neki a forrasztás rejtelmeit is
-
törölt tag
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a 21/2010-es NFGM rendelet elvileg kötelezővé teszi valamilyen OKJ-s (vagy magasabb) képzettséggel rendelkező alkalmazott meglétét ilyen munkakörben.
Magyarán, ha jól olvastam, akkor csak olyan cég végezhet "Számítógépek és perifériák összeépítése, karbantartása, javítása" tevékenységet, ahol legalább egy alkalmazottnak/megbízottnak van ilyen képesítése. Erről mit tudtok?
-
virkir
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #22071 üzenetére
Na eddig még soha nem mondtak ilyet a tábornokra
-
stol
addikt
válasz
#64791808 #22064 üzenetére
Nincs egyenes összefüggés a dolgok között. 4 éve keresünk szervizest és már-már rettegünk, ha "friss infós diplomás" jelentkezik, mert SEMMIT SE TUDNAK.
Elvéreznek az interjú első fordulójában. Ha nagyon autodidaktán tanulóak, akkor a másodikban, ahol forrasztóállomást tolok az orruk alá.Önálló munkavégzésre talán alkalmasak korlátozottan, de hibakeresési és problémamegoldó képességük pocsék a mostani padból kiesetteknek.
Most nyáron volt egy mérnök infós "tanoncom". És jól eső dolgokat mondott.
"Itt 3hét alatt többet tanultam, mint az egyetemen 3év alatt..." Ez elmond valamit az oktatási színvonalról.
Mérnök infós lesz és most ismerkedett meg általam a PC lelkivilágával úgy kb.Jómagam szakmái:
-elektronikai műszerész
-rendszerprogramozó
-multimédia fejlesztő
-mérnök informatikus
-infokommunikációs hálózati mérnök.És 10év aktív szakmaiság után SE mondom, azt, hogy mindenben spíler vagyok. Inkább, csak megvan a szükséges rálátásom a szükséges területekre.
De minden nap tanulok.Pl. trehány karosszériás után magam lakatoltam ki normálisan az autóm....
-
Gézengúz
addikt
válasz
Mr.Csizmás #22062 üzenetére
Jut eszembe a CL10 azt jelenti, hogy minimum 10MB az írás sebessége...az olvasás lehet a 2-3 szorosa....Valami itt sem kerek...Itt 7 van megadva, valami nagyon nem kerek...
Ez is hamisnak van írva...
De a csomagoláson szereplő értékek eltérnek..
-
Mici80
tag
válasz
TESCO-Zsömle #22065 üzenetére
Ez színes tévé, szovjet képcsővel! Miről beszélünk?
-
ati012
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #22065 üzenetére
-
törölt tag
Hadd kérdezzem meg, hogy nektek, mint informatikai boltban dolgozóknak, mindannyiótoknak van valamilyen IT szakképesítése? (OKJ, Egyetem, stb.)
-
Mici80
tag
válasz
TESCO-Zsömle #22057 üzenetére
Az sajna nincs!
Videoton Super Infra Colort tudok felajánlani.
Ez volt a mostani TV-m előtt, még régen szülők vették '89-ben persze akkor még a nagyszobában állt...
-
cbmfan
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #22059 üzenetére
was?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
otto14 #22049 üzenetére
Nemrég Emlékmás: Arnie elmegy az aktatáskával az elhagyott épülethez, felmegy a lépcsőn, majd a következő másodpercben már saját instrukciói alapján teszi a fejére a törülközőt, és szedi ki a poloskát az orrából. Csak az a 4-5 perc maradt ki, míg kinyitja, bekapcsolja, meggyőzi magát, hogy ő az, és elmondja a sztori alapját. De ebben aztán semmi korhatáros nincs... És gyakorlatilag kivétel nélkül az összes filmet megvágják, és nem kifejezetten csak a korhatáros részeket...
És a reklámok még mindig 10x olyan hangosak, mint bármelyik film...
Szóval ... -
ati012
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #22053 üzenetére
+1.
egységben az erő!
-
Mici80
tag
válasz
TESCO-Zsömle #22053 üzenetére
Nekem van három is.
Adjak?
-
Mici80
tag
válasz
TESCO-Zsömle #22051 üzenetére
Ez tényleg nagy szemétség.
Talán azért nem vettem észre mert azok a filmek amiket TV-ben láttam csak egyszer sikerült látni.
Az-az semmi turpisságot nem sejtettem.
Amiket meg szeretek filmeket azok úgy is DVD-n vagy gépen vannak meg... Akkor nézem amikor szeretném... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bullseye #22050 üzenetére
Én Retek Klubbon láttam anno, hogy a CSI délelőtti ismétlésénél az összes véres rész ki van homályosítva a felvételen. Jön a lány a nyílt lábtörésével, amit este még élesen lehetett látni, most meg egy homályos paca van a lábán.
De a két órás film reklámokkal együtt másfél órásra való degradálása minden, csak nem korhatárkarikák miatti, főleg, hogy esti vetítés.
-
-
Mici80
tag
válasz
TESCO-Zsömle #22043 üzenetére
Magyarul azt mondod még vágnak a filmen a tévések...
-
cbmfan
senior tag
kaptam egy állítólag 32 gigás Samsung microSD kártyát. csomagolás alapból gyanús volt, h2testw szerint 1 mega után olvashatatlan. kell valakinek?
-
alkonyfeny
csendes tag
Ahogy látom, nem egyedi az eset. Ilyen esetkben néha felállok és szétnézek, hogy mikor jön a kemare meg Balázs a pezsgővel...?
-
Alg
veterán
válasz
alkonyfeny #22037 üzenetére
Külföldi partner kapcsolattartó hölgy:
- szerződés kinyomtat
- rózsaszí post-itra tollal nyilat rajzolva kérdéses pont megjelöl
- lefényképez
- elküld mailben -
alkonyfeny
csendes tag
Lehet kicsit off, de ez is customer probléma...
IS oldalon dolgozom. Kisasszony érkezik, hogy valami baja van az applikációval. Kérdezem, hogy pontosan mi csoda. A válasz egyértleműen, hogy "nem tudja használni". Se több, se kevesebb a válaszban. Akkor gondoltuk, hogy as usual bekérünk egy screen shootot. Amit el is küldött, és a következő képpen nézett ki:
1, Csinált egy szabályos print screent
2, Painttel kivágta a képet
3, Kinyomtatta
4, Bekarikázta kézzel az error-t, és odírta, hogy ez a baj
5, Bescannelte és elküldteSenki nem mondhatja, hogy nem akarta megoldani a problémát!
-
MBazsee
tag
Srácok! Képzeljétek nálam meg Matisz néni volt benn.
Emlékeztek még rá (Matisz nagypapa)?Megpróbálom szó szerint idézni:
"Adá töntet, naaaa, adá má töntet, naaaaaa"Valakinek sikerül megfejteni? Nekem sikerült.
Alig bírtam elzavarni. -
MR_Joe
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #22031 üzenetére
asserossz :-D
-
Mici80
tag
válasz
macilaci78 #22019 üzenetére
Ami azt illeti nem sok olyan alkalom van ma már amikor érdemes TV-zni. Néha kinézek egy filmet amit jó lenne megnézni de a 10 perces reklámok is idegesítőek tudnak már lenni közbe... Szóval legtöbbször nálam az marad, hogy inkább lehúzom netről a filmet ha meg akarom nézni.
Esti híradót azt mondjuk meg szoktam nézni meg néha az esti beszélgetős műsorokat például M1-en ha van vagy ATV-n, Hír TV-n.
Nálunk is alap csomag van.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Szakbarbár #22028 üzenetére
Nekünk a leltárhoz az üzletalaprajz volt powerpointban készítve :-)
-
SityiSXT
őstag
Az, hogy a user kepernyomentest Wordben kuld, valahol meg megertem. Hogy PowerPointban, az meg talan logikus is egy kicsit. De hogy Excelben?
-
ati012
őstag
válasz
E.Kaufmann #22020 üzenetére
Arra céloztam, hogy a jó ég tudja mióta nincs a háztartásban televízió.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #22019 üzenetére
nem, nincs, nem is nézzük. mostanában divat lett ezt mondani, de tényleg...
tehetségkutatókat igen, egyelőre még azok szórakoztatnak, de ott is kezdünk rátérni az utólagos, tiszta adásidőt mutató verzióra, egyébként soha nem megy a TV, csak ha betegség van, vagy elmegy az internet, de akkor spektrum vagy hasonló ismeretterjesztő csatorna. ami nem sokkal jobb, mert álkamu áldokumentumfilmek áltörténetekkel, de ha kifgosz egy "így készült"-et akkor már nyertél.
-
Ironsides
tag
cbmfan-nak lefagyott a script?
-
ati012
őstag
Több éve adásszünet
-
Mici80
tag
válasz
SityiSXT #22007 üzenetére
Őszintén??? Turiba 2000Ft/kilóra veszek magamnak annyi inget amennyit csak akarok.
Ilyen szaron nem problémázok ennyit. Nem ér annyit az egész, hogy a tisztításával bajlódjak ha néha én is bénázok valamit.
Koszos PC házat például még teljesen jól lehet vele törölgetni.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
SityiSXT #22007 üzenetére
Csak tipp, de ha meleg vízzel próbálkozik elsőnek akkor kampec az ingnek.
Valami vegytisztítást neki. Fog egy fémvödröt, belerakja az inget, meglocsolja benzinnel, majd meggyújtjaszigorúan az irodaház előtt, egyrészt mert tűzveszélyes, másrészt mert az ablakból többen tudják lekapni mobillal és föltölteni a youtube-ra
-
SityiSXT
őstag
Megvan a mai Nap Problemaja:
User: "Tonert csereltunk a nyomtatoban (megj.: boszme irodai multifunkcios), es a kollega ingere veletlenul kerult egy keves (megj.: lehet en vagyok ennyire sotetlelku, de szerintem magara boritotta a negyedet). Mivel tudnank kitisztitani?"
Mivel nem mi csereljuk a tonert a nyomtatokban, jobb hijan elhajtottam, de volt kollega, aki megjegyezte: nem mosoda vagyunk, hanem IT... -
cbmfan
senior tag
válasz
#64791808 #21999 üzenetére
látom nem érted a poént. na mindegy, én kérek elnézést, hogy képesek voltunk beletaposni érzékeny lelki világodba a pina említésével. sőt, még ki sem csillagoztam! és hadd kérdezzek rá valamire ezzel.
a vadmagyar dumát pedig én is rühellem. itt élünk, ezt a nyelvet beszéljük (többnyire), na és?
diavetítőnk sosem volt. inkább mesélt anyám mesekönyvből, az valahogy jobb volt
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest