- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abszolút jogos, amit írsz egyébként. Menjen, kopogjon be a Tecsóba, hogy neki csak egy kiló kenyér kell. Ott meg max. kiszólnak neki: nekem zörögsz, papírzacskó?
Hihetetlenek az emberek olykor! Egyszer december 24-én délelőtt volt egy olyan idióta, aki fenyegetőzött, hogy feljelent, ha nem csinálom meg a naptárát neki azonnal. Mondtam, hogy ehhez 48 órával előbb kellett volna jönnie, és rámutattam a kupac fényképre, amikből még épp serényen szerkesztettem mások naptárrendeléseit.
Nem tudom egyesek miért hiszik azt, hogy beengedem őket más ügyfelek elé. Arra nem gondol, hogy akkor meg annak a munkájával nem készülök el, aki pedig időben leadta a megrendelését?
Egyébként fel is jelentett minket valami hivatalos szervnél, de szartam rá. Kíváncsi lennék, ha a Tecsóban akarna beállni egy kígyózó sor elejére, hányan vernék pofán...
Akkor kihez szaladna panaszra?
Ha egy üzlet zárva tart, akkor zárva tart. Még akkor is, ha épp emberek tartózkodnak benn, akik leltároznak. De még ha nyitva is van az ajtó, ha nyárson ökröt sütnek bent, ha maláj kurvák táncolnak, akkor is! Ki van írva, hogy ZÁRVA! Tessék visszajönni nyitva tartási időben.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Intelligencs #5590 üzenetére
Egy az egyben,igazán a szivemből szóltál,ez teljesen igy van. Dolgoztam újságnál,szintén kiadványszerkesztőként,meg a kereskedelembe is belekóstoltam már nem is egyszer. És valóban komoly idegkárosodást lehet szenvedni,ha túl rugalmas akar lenni az emberfia
-
rovar1
csendes tag
Harmadik generációs kereskedő vagyok, ezt tanították már a nagyszülők is,ebben nőttem fel és nem tudok nemet mondani egy vásárlónak,még leltárkor sem.
DE!
abszolút megértem azon kollégákat, akik kiírják,hogy leltár miatt ZÁRVA és ebből adódik, hogy nincs kiszolgálás. Egyébként miért is legyen zárva az ajtó?! Ez a felvetés teljesen értelmetlen. (Ha az ajtó tárva nyitva és egy celluxra rá van bittyesztve,hogy "leltár" , én már ebből is következtetek arra hogy - a későbbi üzletmenet zavartalan működése érdekében - most nincs kiszolgálás)Shadows kolléga pedig biztosan poénnak szánta a beszólást, amit a vevő nem értett.
-
lsc
nagyúr
Értelek , viszont ha nincs nyitva a bolt , akkor nem értem ezt az egészet , üvegen keresztül beszéltek a vevőkkel , vagy nincs zárva a bolt? A buszos hasonlat egy kicsit sántít , ott van menetrend , amit a boltoknál úgy hívnak , hogy nyitvatartási idő . Amennyiben leltár van , akkor meg be kell zárni az ajtót , és ki kell írni . Ennyi .
Egyébként az eset nem velem történt , és nem is sértődtem meg , viszont ha visszaolvasol , akkor megérted mit miért írtam . -
ML320
senior tag
válasz
Intelligencs #5590 üzenetére
Ott a két pont!!!
-
ML320
senior tag
És nekünk nem lehet gond a vevők pofavágása? Nem röhögök az ügyfélen, hanem odamegyek az ajtóhoz, és közlöm: Ne haragudjon, de leltározunk, ezért nem tudok árut kiadni. Mit nem lehet ezen felfogni? A szervíz működött, tehát gépet javításra átvettünk, ha már elhozták, akkor ne kelljen most máshova rohangálni.
Ennek ellenére húzzák a szájukat, hogy nem adunk ki CD-t.
Ezen kívül, ha a leltár alatt árut adok ki, és a tag előveszi a munkaügyi vagy akármilyen igazolványát? Hiszen a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Ha zárva vagyunk, akkor zárva vagyunk, ha nyitva, akkor kiszolgálunk.Menjen ki mind a tecsóba, és zörögjön az ajtón, hogy csak kenyér kell.
-
válasz
TexT-BoY #5580 üzenetére
Én meg azt mondom, hogy a rugalmasságnak is vannak határai. Sokan csak azt hajtogatják, hogy a vásárlók jogai így, a vásárlók jogai úgy. És a dolgozók jogai? Tudod mi lenne, ha mindenki állandóan és mindenkivel rugalmas lenne?
Én nem voltam sosem számítógépboltos, viszont voltam kiadványszerkesztő, és dolgoztam ügyfelekkel.
Az első egy évben mindenkivel szuper rugalmas voltam, minden kis egyedi kívánságot meghallgattam, tovább maradtam, ha sürgős dolog volt, a munkaidő után is dolgoztam sokszor. Eredmény? Egy év után az idegösszeomlás határán jártam, és állandóan kialvatlan voltam. Egy idő után aztán kiakadtam:
- Miért nekem kell azon aggódni, és minden más munkát félredobni, mert az ügyfélnek fél óra múlva le kell adnia a diplomáját, és még egy kurva Word-öt sem tud normálisan megformázni?! Én meg rohamtempóban javíthatom a szarját, hogy ki lehessen nyomtatni, és le tudja adni.
- Miért nekem kell munkaidő után 2 órával bentmaradni, hogy a céges névjegykártyáit megtervezzem, kinyomtassam, körbevágjam, csak azért mert ő holnap utazik külföldre, és előző este 5-kor jut eszébe megcsináltatni?!
- Miért nekem kell fél órát vitatkoznom az ügyféllel, aki képtelen felfogni, hogy a floppy, amit hozott szar, és nem tudom róla megynyitni az anyagot?! Küldte volna el e-mailen, vagy hozta volna be CD-n.
Egy idő után az embernek töke tele lesz az idiótákkal, és szigorúan a szabály szerint jár el. Munkaidő után kiesik a kezemből az egér, senkit nem szolgálok ki soron kívül, stb.
Természetesen létezik egyéni mérlegelés, ha valakinél úgy ítélem meg, hogy rászorul, meg megérdemli, akkor kap rugalmasságot. De csak ha normális hangnemben kéri!!! Ha pofázik, veri az asztalt, akkor SEMMI! Írjon be a panaszkönyvbe, menjen a konkurenciához, engem nem érdekel! Az egészségem többet ér minden másnál.
Szerencsére már nem dolgozom ügyfelekkel, de ez kikívánkozott belőlem.
-
Dzoli
tag
Az év eleji leltárok nem csak a leltárról szólnak.
Készletértékelés, selejtezés, nagytakarítás, számlázó prg karbantartása, és még sorolhatnám. Meg persze pihenésről, az egész éves munka után, mert év közben nincs idő szabadságra menni, mert folyamatosan ki kell szolgálni a vevőket, lassan, már este is
Nem értem, mit kell azon besértődni, hogy nem szolgálták ki, mikor nem is voltak nyitva.
A buszpályaudvaron sem reklamálsz, hogy miért csak 3 óra múlva megy oda busz, ahová te menni akarsz, pedig ott áll egy csomó üresen a parkolóban.
Lassan tényleg már ott tartunk, hogy egyesek képesek vasárnap délután bekopogni hozzám, hogy adjak már nekik 1db cd lemezt, csak mert a bolt mellett lakom, és ki tudom nyitni. De nem adok, mert mindennek van határa. -
as_Rock
őstag
Azon egyszerű oknál fogva, mert a törvény előírja webshopos vásárlás esetén, hogy 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhatok a vásárlástól. (természetesen vannak kivételek)
Továbbá a törvény csak a "hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példány"-ra vonatkozóan tagadja meg ezen lehetőséget a csomagolás felbontása esetén -
lsc
nagyúr
Ebben én csak egy valamit nem értek , legalább is Szombathelyen nem voltam olyan boltban , ahol ram , proci , videokártya /leszámítva egy-két nagyon olcsót / lett volna raktáron , mindent rendelnek , így nem igazán értem a 3-4-5 napos leltárokat .
Nem személyeskedés , viszont az általad leírtak alapján azt sem értem , hogy Te miért vagy eladó v. kereskedő , ez tipikusan a 70-es évek bolti eladóinak stílusa , hogy a vevők vannak a boltért , legalább is az alapján , hogy még a pénztárgép ki-be kapcsolása is gondot okoz .
"Aki meg tudja hogy fogyóban a patronja az vegye meg leltár előtt." Ez meg még jobb.
# 5583 : Csak közlöm veled , hogy a vevő a vásárlástól indoklás nélkül elállhat , sajnos azt nem tudom pontosan , mennyi ideig , majd valaki gondolom segít .
-
TéKrys
senior tag
válasz
TexT-BoY #5580 üzenetére
Van benne igazság, de nézd a leltározók oldalát. Külön listát vezetni hogy mi az ami a leltár alatt lett eladva, odafigyelni rá, hogy az volt-e már átszámolva vagy még nem... Nem beszélve arról ha annak az ürgének kiadnak 1 patront, akkor miért ne adjanak a nénikének cd-t, vagy a kiskölyöknek videókarit és igy tovább...ennyi erővel nyitva is lehetnek. Hogy ne legyen sértődés, inkább senkit se szolgálnak ki. Aki meg tudja hogy fogyóban a patronja az vegye meg leltár előtt.
Arról nem is beszélve, hogy mivel akkor forgalom van, akkor a pénztárgépet is be kell üzemelni, majd nap végén lezárni.
-
as_Rock
őstag
Szakik ezt olvasom egy csak weben árusító boltnál a honlapjukon:
"A Vásárló nem jogosult elállási jogát gyakorolni, ha a csomagolást felbontotta."Ezt értsem úgy, hogy pl. veszek egy TFT-t, és ha kinyitom a dobozát már nem veszik vissza 8 napon belül
-
TexT-BoY
addikt
válasz
Shadows #5573 üzenetére
Mellesleg, mint vásárló mondom hogy néha fontos, és nézhetsz csunyán de lehet hogy életet mentessz! Igen buzi usernek kell, de ha tudja mire van szüksége és nem kiván veled litániákat futni csak egy szaros patronon vagy 2üres DVD-n mulik az élete akkor igazán kiszolgálhatod. Évi 1.000.000Ft-ot költök el a helyi boltba festékpatronra és más apróságra(3szervezethez hordok 3 különböző számlával cuccokat), van olyan amikor váratlan időben, ha egyszer lett volna ilyen hogy nem szolgálnak ki akkor bottal üthették volna a nyomom. Szerintem neked is szarul esne ha fontos lenne a haladáshoz az a patron és nem lenne meg. Szóval ezen az igen erőss ellentéten gondolkozz el imho.
Amugy régóta olvasom a topicot, és sok esetben értek veletek eggyet, föleg hogy sok magánszemélynek kell segitenem anyámnak köszönhetően, sok esetbe órák meg napok kellenek ahoz hogy felfogja az user hogy a nyomtató patronnal megy, hogy a gép porosodik, etc. -
Mawyx
őstag
válasz
TheReMiXeR #5576 üzenetére
Nem értem miért kell bezárni az ajtót
-
djtoomi
addikt
válasz
Ehhh, ez durva...
-
Kazimír
őstag
válasz
Miért, a TDK nevű banda muzsikáit szerette volna hallgatni 4 példányban?
-
TheReMiXeR
senior tag
válasz
djtoomi #5570 üzenetére
nem is egyszer...
A cédékről jutott eszembe, hogy volt a múltkori eset, mikor egy nyanya nem bírta kinyitni az ajtót mert egyszerűen nem tudta lenyomni a kilincset.
Na ez akkor vett asszem 3-4db üres cédét is... Mi a poén? A kolléga cigizett a bolt előtt és jött a nyanya, aki mellesleg magyar tanár volt anno és írtózatos nagy beszólást csinált:
-a múltkor vett lemezeken nem volt semmi, egyikenseeeee!!! mindet ki kellett dobni!!!
...és az ajtó is zárva volt!!! -
Shadows
senior tag
válasz
Mr-Pamacs #5572 üzenetére
az külön emberfajta, de tényleg nekem haverom is az ........
Mi is leltároztunk és vagy 10 en jöttek be pedig nekünk is nagy papír van az ablakon 3 helyen 72-es betűvel hogy LELTÁR MIATT ZÁRVA.
De 24-es patront szeretnék 1db feketét ja és utángyártott van??
Van persze. (mindezt kedvesen mintha nyitva lennénk erre hősünk jön be, na de mondom csak 7.-én adom oda...... dühös volt)se puszi, se köszönés, csak kedves felmenőim voltak csuklási pozíciban
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
macilaci78 #5552 üzenetére
Ez nem értetlen volt hanem rendőr.
-
net84
őstag
az mégjobb, amikor otthon kicserélik az alaplapot a házikóban és azt már nem ellenőrzik le, hogy minden távtartó ott van ahol kell lennie...
aztán ha netalántán pont rövidrezár valamit, akkor meg hoppá
egy kis audio jumpert rövidre vagy a keybord lock jumpert és megy a hiszti, hogy nem megy a billentyűzet (ez utóbbi eset egy olyan emberkénél fordult elő, aki összerakatta az ismerős rendszergazdával - a srác kente vágta a hálózatokat meg ami ahhoz kell, de a vasalás nagyon nem volt az erőssége) -
TéKrys
senior tag
Gyakori hiba hogy az otthon összerakott gépeknél az alaplap alól kihagyják a távtartókat.
és dühösen hozzák be a gépet, hogy tegnap vették és nem indul. Persze ilyenkor mindig egy hozzáértő (infós rokon, "szakember" barát) rakja össze a gépet, és szerintük nem kell bele a távtartó.
Szerintünk se kell, csak ha használni is akarja a gépet.
-
TéKrys
senior tag
válasz
blackvinyl #5563 üzenetére
Tudtommal nem megy egyszerre, legalábbis a legtöbben nem. Vagy az egyik tipus, vagy a másik tipus.
-
felhőzóna
csendes tag
Normális vevőkkel tömött Boldog Új Évet Kivánok mindenkinek!
-
Rover623
félisten
válasz
blackvinyl #5563 üzenetére
Elvileg és gyakorlatilag se kell hogy menjen.
-
_Anonymus_
csendes tag
Ü: Videokárytátok van?
Mi: Igen, milyet szeretnél? Vagy milyen alaplapba? Tudod a típusát?
Ü: Ázuszászrokk...Ő egyébként full normális volt egyébként, csak nem értett hozzá
-
1010
őstag
válasz
blackvinyl #5561 üzenetére
és egyszerre is megy a 2típus?
az már ugy megérnéamugy én már nem kérdezek vissza csak ha nagyon muszály
elviszi ha nem jó,akkor másnap vagy aznap hozza vissza.
szinte az összes eladó elszokta felejteni néha-néha,hogy a nyomtató mellé kábelt külön kell vetetni.
ienkor visszajövet majdnem megölnek minket
dehát mindent nem mondhatunk -
blackvinyl
tag
válasz
_Anonymus_ #5507 üzenetére
-
Zofren
aktív tag
nem tudnak olvasni. tavaly kiváncsiságbol egy webcamet tettem az ablakba melo utánra, hogy megnézzem hányan akarnak bejonni, ha a céges kocsi ott áll a bolt elott. az éjjel 11 orási vevo nyert a hajnali 7 orásival egyutt. amugy buék néktek, erot, kitartást én ma nem mentem be dolgozni, ugy dontottem
(alkalmazott vagyok, csak volt vmi unnep...)
-
ML320
senior tag
Úgy látszik a fél világ játékot kapott karácsonyra. Már a sokadik keres DDR RAM-ot, a leltár kellős közepén. Az, hogy leltár miatt zárva, ki van téve az ajtóra, és már a sokadik pozíciót teszteljük, hátha valaki észreveszi, elolvassa, és nem szobrozik. Vagy jelbeszédben kéne ábrázolni?
-
törölt tag
válasz
Kicsirics77 #5556 üzenetére
jesszum...
en nem is tudom meddig birtam volna turelemmel...Pistike vagyok es nem iszok erjedt almalet
-
gs20
tag
Haver szokott néha megkérni hogy ugorjak be a boltba ha valahova el kell mennie. Így történt múlt szombaton is:
Nagy punnyadás, 1.5 órája ott vagyok, de még nem tévedt be senki... Csak skype-on érdeklődött valaki hogy megjött e a garis vga-ja..Hát PASSZ. Ekkor bejön apuci és pici fia (15-16 éves). Apuci köszön, pici fiát erre még nem sikerült megtanítania
Én: Jónapot kívánok, miben segíthetek?
....
kb fél perc szünet
....
Apuci: A fiam szetne kérni valamit...
Fia: Ja igen... LÁJSZÁJTOT kérek!
É: Öhmmm... Ne haragudj, nem értettem, pontosan mit adhatok?
F: HÁÁ LÁJSZÁJTOT!!!!!
É: Lájszájtot???? Ezt így még nem hallottam, le tudnád írni részletesebben hogy mi is az?
F: ÖÖÖÖÖÖ.... Hát haverom mondta, hogy vegyek ilyen LÁJSZÁJTOT, mert annak a másik felére rá lehet íratni a címet...
É: Ohóóóó!Talán Lightscribe-os lemezre gondolsz?
F:Igen,az, montam hogy LÁJSZÁJTOT kérek!
É: Jó, rendben, értemÉs CD, vagy DVD legyen?
F: mondom hogy nekem LÁJSZÁJT kell!
É: Figyi, a LIGHTSCRIBE az nem lemezfajta, hanem egy "lemezcímkéző" technológia neve. Vannak ilyent tudó CD-k és DVD-k. Tehát akkor melyiket adhatok?
F: Őőőőő.....(veszettnagy 20 másodperces gondolkodás) akkor dvd-t asszem.
É: Rendben, akkor dvd... De még szólok, hogy az íródnak is tudnia kell a Lightscribe-ot hogy tudd címkézni a lemezt! Milyen íród van?
F: háááát... eldzsíííí....
É: Hát az LG-k közül az újabbak általában tudják, de pontosabb típust nem tudsz mondani?
F: Nem de haverom az mondta hogy ilyet vigyek mert tök jó.
É:(megadom magam...) Igen, a Lightscribe-os dvd-k tényleg nagyon frankók!
Nos... Per pill Verbatimot tudok adni. X forint. Hányat kérsz?
F: Verbatimot? De nekem LÁJSZÁJT KELL!
É:De az nem egy márka! Az egy technológia amit tud a lemez tud! Jelenleg Verbatim lemezünk van ami Lightscribe-os! Kérsz belőle????
F: (tanácstalanul néz apucira, aztán: ) De biztos hogy az jó?
É:Mint márka a Verbatim nagyon jó, de hogy Neked jó lesz-e nem tudom, mert nem tudod az íród típusát. Az adatokat biztos rá tudod írni, de lehet hogy "címkézni" nem fogod tudni ha az íród nem támogatja.
F: De azt honnét tudom hogy támogatja-e?
É: Mondjuk megnézed van e rajta Lightscribe-logó, vagy megnézed a típusát, és én megmondom neked hogy tudja e, de neten is rákereshetsz.
F: Na jó.... De ha most viszek LÁJSZÁJTOT és mégse lesz jó akkor visszahozhatom?
É: (ja persze, majd viheted anyádba) Sajnos ha már kibontottad akkor nem áll módomban visszavenni.
F: Na mind1, azért viszünk. Hányat?(kérdi apucitól)
A: Hát ahányra szükséged van
F: Hmm... akkor kérnénk 1 db-ot
É: tessék, X forint lesz...
Apuci fizet...
É: Köszönöm a vásárlást, viszontlátásra!
A: Viszlát!
F: köszönés nélkül kisomfordál...Azért még egész délelőtt vártam hogy visszahozzák, mert nem lett jó, de nem jöttek
-
animatrix11
őstag
csakazértis, néha a "másik fél" is lehet balf@sz
tudom hogy ez nem az a topic, de amikor a számtechboltosoktól borul ki az ember
xy webshop, egy diktafon ami kell nekünk, iskolában dolgozm minden nagyobb dolgot át, vagy előreutalással veszünk, beregezek megrendelem, kitöltjük hogy előreutalás - illettve pontosítva olyan nem volt, csak átutalás, megjegyzébe beleirtam hogy előreutalás, megjött a visszaigazoló mél, felhívjuk őket hogy pontositsuk előrutalás, monják igen, úgy küldjük (gondoltam a számlát kiküldik futárral ). Pár nap megjelenik egy futár csomaggal a kezében hozza a diktafon és a kp-s számlát
mondtuk neki nem igy kértük, telefonál, visszaviszi, felhivom a céget, jah elnéztük, mondom jó ki tudják postázni a számlát elsőbbségivel mert nagyon sürgős lenne (a cég jó messze volt nem volt időm elmenni) monják persze ez volt egy csütörtöki nap, de hétfőn, de legkésőbb kedden le kellett adni a számlákat, mert év vége volt, kedd számla nem jött meg (mailben elküldtek egyet amivel max kitörölhetem...) felhivom, hát ők elküldték...
szerda nincs még itt, felhivjuk jah, izé, hát..., most küldik, péntekre már itt is voltcirka 2 hét alatt siketült lebonyolitani vagy 3x telefonáltunk rájuk hogy küldkék már el azt a kurva számlát
-
macilaci78
nagyúr
Boltos lettem, de nem informatikai, hanem rendvédelmi.
Telefon köszönés és protokoll után:
Ü: Nem tud a webshopon keresztül gumibotot rendelni.
E: Igen, mert törvényi szabályozás alatt áll, csak hivatalos szerv vásárolhatja.
Ü: De ő rendőr.
E: Akkor sem rendelheti meg netről.
Ü: Pedig náluk Vas megyében vehet bárki.
E: Akkor ott kell megvenni.
Ü: De ott drága.
Miért ilyen értetlenek az emberek?
-
adik
őstag
- egy db dvd lemezt szeretnék venni
- x huf/db
- ??? a netről x/2 forintért tudok venni!
- igen, de ezen van egy artisjus matrica és egy áfás számla is jár hozzá(arról nem beszélve, hogy 1 db lemezről van szó, nem pedig két szállítmányról)
-
lúzer
veterán
válasz
krazputyin #5174 üzenetére
ezen csodálkozol?
pclandot hívom a BIZTONSÁG kedvéért van-e a cucc - raktáron van -a rendszerük szerint
persze hogy nincsja, és hülye vagyok mert ott az árlista
ugyanitt - igen van egy még, visszahozták 3 napon belül, elviszem-e?
nem biztos, hogy hibás, lehet hogy más miatt hozták vissza pfff.máshol: listán webáruházban utolsó darab. megrendeltem. tippeljetek: kifogyott?
-
lúzer
veterán
válasz
TheReMiXeR #5156 üzenetére
-Szeretnék venni egy videókártyát a gépembe
-Milyen az alaplapja?
-azt nemtom
-és milyen a mostani vga?
-azt se tudom
-nos, akkor én se tudom milyet adjak önnek
-hogyhogy? nincs semmilyen kártyájuk?
-de van, csak nem bizti, hogy működne, mivel nem vagyok távolbalátó...
-csak tud mondani egy árat????
-17950.-
-óóó, köszönöm az drága... viszhall... bííppp bííípppezen beszartam!
-
TheReMiXeR
senior tag
BÚÉK
-
1010
őstag
a legjobbb a van-e 50ezres gép
mert a gazdaságosba van
256 ram 80gigaa miénk az drága(90-100ezer)
igaz 2magos -
1010
őstag
engem mindig azzal a kérdéssel találnak meg,hogy mi a külömbség a + és - dvd közt
nem tom eddig random vettek dvd lemzt és bizva hogy jó lesz.
amikor emg elmondom a külömbséget akkor csak nézek és mégjobban összezavarodnak
és újabb kérdések és újabb
ááááá -
Shadows
senior tag
nálam duplarétegű ujjraírható DVD-ram lemezt kerestek....
No Comment
-
ML320
senior tag
Természetesen a 90 perces lemez. Mert a júzer nem szívesen pazarol el egy DVD-t 770MB adat véget. Igaz egy DVD-ről lett imagelve, és nagyon kíváncsi lennék, hogyan oldaná meg a CD-re arhiválást, mivel a múlt héten mutattam meg neki a virtuális meghajtók kezelését. Fejlődik a gyerek
Történetesen az zavar, hogy matrica nélküli formában is 150Ft felett van az áruk. A DVD-k ára mennyi is? És dec 30.-án este átjön, hogy adjak neki egy High Capacity CD-t. Holnap meg híreszteli, hogy genyó vagyok, és nem adtam neki. -
net84
őstag
gratulálok és le a kalappal az üzlet elött...szabadna megtudni, hogy melyik üzlet volt ez?
Kicsit kezd elegem lenni a maszek melómmal is. Most már lassan négy hete nyüglődünk egy honlapátköltöztetéssel. Indult úgy, hogy csak magyarítani kell a német alapján. Egy hét múlva kiderült, hogy külön szerverre kell költöztetni a magyar oldalt. Remek! Leglább egyszerűbb lesz dolgozni. Majd 1 hét várakozás, hogy le tudjuk menteni az anyagot és el tudjunk kezdeni dolgozni. Kiderült, hogy nem vérünk hozzá az adatbázishoz, sőt azt a német rendszergizda nem adja ki, mert szerinte úgy nem jó a dolog. Vegye meg az ügyfél külön újra az egész hóbelebancot (a jelenlegi üzemeltetője a magyar lapnak egy másik ürgétől vette át az üzemeltetést mindenféle jelszó és belépési azonosító nélkül).
Azzal nincs semmi bajom, hogy el kell magyaráznom a megrendelőnek, hogy mi az az adatbázis, SQL, PHP, admin felhasználónév/jelszó minek kell....de ez a sok bonyolítás kezd az agyamra menni.
Megbeszéltük, hogy átnézzük, hogy mennyi idő és költség lenne egy teljesen új (általa kért) webshop motor beindítása és egy statikus tartalom hozzápakolása, valamint a design újraalkotása úgy, hogy a lehető legjobban hasonlítson az eredeti honlapra. Mára volt megbeszélve, hogy keresni fogom. Délután próbáltam hívni, erre ki van kapcsolva.
Ha még egy kicsit variál elküldöm melegebbre és mehet valamelyik nagyocska cégecskéhez honlapot csináltatni...Másik pacák kb. 3 héttel ezelött:
Kapott látványtervet, ahogyan kérte, igaz az ígért anyag, ami alapján a látványtervet kellett készíteni, "elfelejtett" megjönni.
Erre kijelenti, hogy merészelek én német árakat írni az árajánlatba...
Először nem tudtam, hogy mi baja van, csak kiszámoltam neki a forintot eurora az aktuális középárfolyam -5.- Ft-al.
De nem ez volt a gond, hanem szerinte az, hogy én olyan árakat írtam oda, amilyen árakon megcsinálnák neki a határ túloldalán (balfaszkám egyébként odavalósi), és ő még a mai napon vár tőlem egy új árajánlatot elfogadható áron...Mivan? Így is 5 számjegyűvé tettem az egészet (forintban természetesen - euróra átváltva nevetséges összeg jött ki) és erősen aláígértem saját magamnak. Nem reagáltam neki semmire. Majd 2 hétre rá már nem is lehetett nekem szólni, amikor gond volt a hálózattal, hívtak egy "szakit". 10k-ért volt hajlandó kimenni, a wlan hálót nem tudta megcsinálni, inkább +2k-ért kiszámlázott egy 3m-es UTP kábelt, bedugta a wlan router egyik szabad LAN portjába és összekötötte a notival...majd megjegyezte, hogy mekkora hülyeség egy irodán belül wlan-t használni...
A honlaos dolog nem hagyott nyugodni, elmeséltem egy ismerősnek, aki szoftver és honlapkészítéssel is foglalkozik. Elmondtam neki az összeget, majd közölte, hogy náluk egy ilyen szintű honlap ára hat számjegyű és nem 1-essel kezdődik...ha meg ekkora balfasz az illető, akkor inkább hagyjam a fenébe, nem éri meg fillérekért elvállalni.Ha pedig holnapig már nem jönnék, akkor:
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK! -
Kasza08
őstag
Nagyon tetszik a Topic
Kedvenc számítógépes jeleneteim:
-Milyen géped van?(én)
-Windows XPVan neted?
Van(én)
És géped? -
felhőzóna
csendes tag
Kendvenc vevőnk az amelyik 50-60k-ért legujabb játékokra lcd moncsival......
-
_Anonymus_
csendes tag
válasz
TheReMiXeR #5526 üzenetére
Hja, meg amikor a 6600GT helyett kapott 7600GT-t, akkor sem jött, hogy ő márpedig ki akarja fizetni a vételárak közti különbséget. Meg a 120-as helyett 160-as vinyócserénél, ésatöbbi...
Szóval, mindig félig üres az a pohár a vevőknek
BUÉK minden kollegának és kollepinának, még mielőtt itt férfisovinizmussal vádolna bárki is
-
lsc
nagyúr
Igaz vevőként történt velem az eset , viszont azt hiszem ez is ide tartozik .
Ma sikeresen eladtam a videokártyám , szívtam a fogam /4-5 nap gép nélkül / , bementem Szombathelyre megrendelni az újat . Megrendelés megtörtént , kérdezem , hogy nincs-e a boltban egy nagyon olcsó pcx-es kártya olyan 6-7 ezerért , akkor vennék egyet , netezni legalább tudjak . Egy 7300 volt nekik 9 körűl , közben a főnök megkérdi szervizest , nincs-e bent egy kártya kölcsönbe . A szervizes el , majd kihoz egy 8500 GT-t , hogy ez biztosan megy gariba , tesztelni kellene , mert azt mondták , nem indul vele minden játék . Tehát ezt a kártyát ideadták , amíg meg nem jön az új . /A GT-vel nemrég stalkereztem , nem egy rakéta , viszont egész könnyedén futott vele a játék , a hőfok /silent a kártya / nem ment 65 fok fölé /
Így a mai napon két kellemes meglepetés is ért , a boltban pedig tényleg a "padlón volt az állam" ,hogy ilyen is van . -
Shadows
senior tag
a fontos, hogy a VEVŐ elégedett legyen, ha olyan kell megkapja, pénz kell?? nekem is..
(a főnök benyögi a 8 gépet idén rakjuk össze nem baj, hogy csak január közepe felé kell...
Nem baj 30 perc aaltt összrakom START és szar a lap...... kicsit döhi lettem mert az influlenza beléköültözött és nem igazán vok 100-as)Mai barátunk concord mp4-el harcolta amúgyis eléggé kicsapongó aurám (x-913 asszem)... hogy nem jó, megnézem jó.. ejj micsoda érdekesség!!!! aztán az a baja hogy nem jácik mp4-et... megnézem mint a kisangyal ugy megy... nem tud konvertálni....
KÉRLEK AZ EREDETI TELEPÍTŐLEMEZRŐL LEMARADT A SETUP.EXE
megemlítem neki hogy oldja meg!!! Ez nem garos gond..... felháborodik adjam vissza deák arcképét forintban... ott a főnök beszélje meg vele.
Aztán a főnök azt mondja mivel mondtam neki ilyennel max január közepe felé lesz idő foglalkozni, hogx visszadja az árát de akkor nekem kell kifizetni.. nem baj majd a fickónak a kipufogójábadugom..... És hogy milyen hozzálás, meg hogy ő is a kereskedelembe dolgozik (csak éppen abc eladó)... Ha valaki beszólt volna tuti leugatom vagy hazamegyek vagy megrakom mint a s.artBOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN TÁJÉKOZOTT NEM BUNKÓZÓ VEVŐNEK ÉS A MINDIG NAPRAKÉSZ ELADÓKNAK
(a többiket meg levannak......)
-
ML320
senior tag
válasz
sasa311 #5522 üzenetére
Ha tudomást szerez róla! Viszont ha már annyira görcsösen ragaszkodik a cseréhez, akkor azt megkapja. A tv alapján válalt további jótállást (újrainduló gar) megkapja. Ha viszont megint bukik a dolog, akkor azt az átadó bukja be - de ő tudja mit csinál.
Az az egyetlen szabálytalan dolog, hogy nem "zsír új" a dolog (pontosabban az átadó tudja, hogy nem az). De ha a gyártó cserélné, akkor is zsír új lenne? Hány olyan garcserés kártyát kaptunk már, amin látható volt a javítás/újraforrasztás, stb? A gyártó megcsinálja, tesz rá egy új coolert, felmatricázza, újnak tűnik. Holott javított. Szegény rovar1 nem tudott erről, ő csak jót akart az ügyfélnek -
rovar1
csendes tag
válasz
pajinka #5519 üzenetére
elnézést az Offért!
Te biztosan nem vagy boltos!olvasd el kérlek a többi részt is! erre csak annyit tudok írni,hogy itt van a kutya elásva:
tehát megy a szőrözés vagy inkább a sz@rozás, hogy legyen egy kis pénze a hátizsákosnak dj bobó koncertre. Márpedig neki csak és kizárólag az a típusú készülék felel meg természetesen mikor már kiderült,hogy az általa hozott garanciális termék már nem javítható. No tehát ilyenkor lép életbe,hogy bezony én beszerzem a föld alól is azt a terméket, nyilván csak használtban tudom beszerezni - hiszen Ő ragaszkodott görcsösen eme termékhez oly nagyon .
Összefoglalva kap egy olyan terméket, ami tök ugyan az, amit ő akart mégcsak nincs is javítva - használtnak használt- és a garancia természetesen tovább él. Csak és kizárólag annyi változás történt, hogy termék S/N száma megváltozott.
Hol itt a probléma???!!!! Hogy nem lesz pénzmag a hétvégére... ugyan már
(azt azért még megjegyezném, hogy nagyon ritka volt amíg ide eljutottunk) -
TheReMiXeR
senior tag
Látom még mindig a garanciázással vagytok elfoglalva.
-
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #5517 üzenetére
Mi van ma? Az összes süsü megtalál
- HP 17-es kazettába kellene utántöltő
- Utántöltő készleteket nem tar...
- A lóf*szba, reggel van még, rosszul mondtam, kazetta kellene.
Csak így simán, bele a telefonba.Meg persze érdeklődő, hogy a processzor elfáradhat-e? AHA!!! Miért kellett olyan durva játékokkal játszani!?!?!?
És ugyebár dec 29-én eszünkbe jut, hogy gép kellene. Már ketten voltak. Egyik sem érti meg, hogy MOST nincs alkatrészünk, és jelen pillantban nem pár nap alatt szerezzük be. Vagy csak nálam van évvége? Azért, mert a malactelepen kell a felügyelet és az etetés, attól nem lesz mindenki nyitva, és nem fog mindenki dolgozni.
-
TheReMiXeR
senior tag
"Ember" nyitáskor :
-nem megy a táp, alig használt, 5 éves...
Felirat megtekint : "vargáné"
-nos, ezt nem is kell tesztelni, inkább a gépet kellene, valszeg nem csak a táp ment tönkre...
-miért?
Egy gyenge vigyor után elmagyaráztuk neki, hogy az alsó kategória alatt van eme szerkezet és hát alapból jó ha kicseréli.
-...de eddig jól működött!
-igen, ezért el is mondhat majd egy miatyánkot szilveszterkor az éjféli misén.
BUÉK -
adik
őstag
válasz
_Anonymus_ #5515 üzenetére
általában azokkal van a legtöbb gubanc, és azok mondják a legnagyobb állatságokat, akik azzal kezdik, hogy informatikusok. (tisztelet a kivételnek)
-
_Anonymus_
csendes tag
Azzal indított, hogy informatikus. Igazából ezt szeretem, mert egyrészt nem nagyon tudunk azért eltérni a tesztelési procedúrától, mert valaki esetleg kollega. Más kérdés, ha kiderül, bazi nagy baromságot beszél és ezzel blamálja magát. Mint az a rendszergazda, aki alaplapot akart cseréltetni, mert nem ment neki az A:\, aztán mi inkább gyorsan engedélyeztük BIOS-ban...
-
adik
őstag
válasz
_Anonymus_ #5510 üzenetére
telepített usb kell hozzá, nem tájékoztattad? (emiatt egy notin elég hangosan hahotázott a szervízünk)
-
ML320
senior tag
válasz
TheReMiXeR #5512 üzenetére
-milyenek vannak?
-10-20féle...A vevő vizuális lény, természetesen meg kívánja nézni mind a huszat. Ezután még természetesebben, ártatlan arccal megkérdé:
- Másféle nincs?
A jó eladó ilyenkor félretett prospektusokból, illetve a gyártói weboldalakról megmutatja a maradék választékot. És kellemes napot kíván a vevő következő mondatára:
- Köszönöm, csak érdeklődtem.
Ahogy egy reggeli beszélgetésből is kiderült:
A multiban a júzer végignézte mind a 20 notebookot. Előny-hátrány kiemelve, átrágva minden specifikáció, stb... De jön a végső dilemma: a fekete legyen, vagy az ezüst. -
TheReMiXeR
senior tag
Ma is meg tegnap is voltak annyian mint "állat" és nagyjából így is viselkedett egy pár vevő... de ezt inkább nem részletezem.
Egy hölgy bejön reggel :
-Érdeklődnék, hogy a pixmániától jó-e rendelni?
Sűrű pislogás után közöltem, hogy "saját felelősségre"...Ma több ilyen értékű kérdés:
-mobil rekketek/vinyók/videókártyák/tápok/pendrájvok/stb... van?
-milyen kellene?
-milyenek vannak?
-10-20féle...
Nem tudom, de hogy van az, hogy tudom mennyi pénz van a zsebemben vásárlásra de azért hosszasan feltartom az eladót a jóval drágább termékek méltatásával/ecsetelgetésével? Ezt soha nem értettem. Az nagyon rossz magyarázat, hogy majd egyszer vesz olyat, hiszen addigra már úgy sem lehet olyat kapni, mert elavult vagy megszűnt. Decemberben a 2008-as júniusban már nem kapható termékekről... -
_Anonymus_
csendes tag
Informatikus ügyfél behoz egy Kingston Pendrive-ot, hogy nem működik minden géppel. Rádugom az orra előtt kettőre, mindkettővel tökéletesen működik. Azért cseréljem ki, hiszen garanciális, mivel ő tud olyan gépet, amivel nem megy...
-
válasz
_Anonymus_ #5507 üzenetére
Adjál neki EDO ramot, azzal is biztos megy
-
_Anonymus_
csendes tag
Srác behoz egy DDR2 gigás Kingmax-ot, hogy nem müxik a gép vele. Lecsekkoljuk, valóban. Épp akarom kiadni a másikat helyette, mikor letesz elém egy 512-es DDR-t, hogy ilyen van a gépében. Megkérdezem, biztos benne, hogy ezt egy alaplapban használta a másikkal? Igen, tutira, sőt, egy haverja is hozott másik gigás DDR2-est, még azzal is ment a gép. Feladtam, megkérdeztem, akkor most milyet kér? Erre közli, egy ismerőse megnézte a gépet, és az azt mondta, DDR3-as kell bele...
-
adik
őstag
- bőrtokot szeretnék.
- pill. (go to raktár)
- viola!
- de hát ez nem is bőr!
- ez csak a doboza... -
-
micro
addikt
Sziasztok,
Antec házaknak ki a disztibútora?
Köszi, m
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged