- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
Skacok! Valaki tud abban segíteni hogy tudom a Vulkan-t aktiválni a gépen? Elvileg mennie ellene Resident Evil 2-3 alatt is, de több videót megnézése után is Gamescope felirtot kapok, nem VKD3D-t. .
-
LeadR
csendes tag
Sziasztok!
Ezennel én is csatlakozom a deckheadek táborához, úton az új masina.
Egyből egy kérdéssel / kéréssel indítanék.
Budapesten valakinek van elfekvőben egy kijelzővédő fólia? (Lehetőleg matt)
Ha éppen nincs, akkor mit gondoltok a "Hofi Glass pro+" fóliáról? Ahogy néztem nagyjából ez az egyetlen ami itthon gyorsan elérhető. Vagy esetleg van valami jobb, ami felett elsiklottam?
Előre is köszi -
30z.Samu
félisten
Tegnap lepörgött a Resi 2 Leon story-ja, hatalmas dícséret illeti a Szinkronsarkot a szinkront illetően. Olyan szinten színvonalasra sikeredett, hogy ha nem tudom hogy rajongói, simán rávágom, hogy hivatalos úton készült. Clarire story-t is lenyomom, meg majd a 3-mat is, kár, hogy az utóbbinál nem készült szinkron. A God of War szinkronját nagyon várom már!
-
-
válasz
#79563158 #5192 üzenetére
Szerintem a kolléga újra akarja flashelni, csak utána nem akar mindent letölteni és beállítani, hanem a home-ját akarja visszamásolni.
Meg kell próbálni, nem látom, miért nem működne, mindennek a home-jában kéne lennie amúgy is, aminek nem, az pedig amúgy is az immutable rendszerpartíción van.
-
cami][us
senior tag
válasz
mr.perfect #5191 üzenetére
\home\deck
-
30z.Samu
félisten
válasz
Egyébként azt néztem én is, hogy cserélni kell a belső tárhelyet (64GB), mert a shader cache hízik rendesen.
-
törölt tag
válasz
Nem ilyen egyszerü, ra kell flashelni a Steam Deck imaget valamire és arról kell telepíteni a rendszert.
-
mr.perfect
tag
ha a \home\deck folder-t lementem, kicserélem a belső ssd-t nagyobbra, majd visszatöltöm akkor az működhet? Mármint meg lesz minden amit már a belső ssd-re raktam? vagy még más folder-t is menteni kell?
-
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #5189 üzenetére
Közben olvasgattam kicsit a pixeles haj és szakáll problémáról. Jelenség nem egyedi, PC portnak sajnos megvannak a hiányosságai, igazából már a 7-ben is láttam, hogy az REngine-nek gondja van a haj render-eléssel. Írnak rá több megoldást, de egyik sem biztos, van, akinél beválik, van, akinél nem.
-
30z.Samu
félisten
Már a végén vagyok a Resident Evil 2-nek, TV-n tolom 720p-ben, FSR-ral felskálázva 1080p-re. Grafika nyilván nem olyan, mint Xbox-on, pláne hogy ott nextgen patch is játszik. Viszont teljesen jól néz ki szerintem, bár a csatornás résznél egy kicsi szakaszon néha kicsit pixeles volt a kép, mintha stream-elmém a játékot vagy nem tudom. Előtte és utána teljesen oké volt. A magyar szinkron is közejátszott, hogy újra elővettem + kis hangolódás célja is volt, mert egy hónap múlva jön az új. Még mindig nagyon nagy élményt ad ez a játék, imádom. Sok dologra ugyan emlékeztem már, de volt, aminél elgondolkodtam hogy ez hogy is van? Végül voltam olyan bátor, hogy Deck-re rendeltem meg.
Demónál kiderül mennyire volt ez jó döntés.
-
Gomez86
őstag
Hello, itt mi az általános vélemény a CryoUtilities-ről? Új vagyok linux vonalon, inkább így kikérném azok véleményét akik jobban átlátják ezt. Letöltöttem már amúgy meg megcisnáltam az "optimalizálásokat" amiket igér, de őszintén nem tudom hogy történt-e valami egetrengető. Egyelőre Shadow of Tomb raider-t meg Spiro the Dragon-t játszom rajta...
-
Nunder
őstag
Nem tudom már ki ajánlotta a JSAUX ModCase-t, de innen is köszönöm! Ma jött meg a Hub-os verzió és az egész pakk nagyon minőségi.
A tok passzentos és masszív, a kijelző védő burkolat szintén pont a méret. A Hub kompakt, de tökéletesen tesztina dolgat, nem csak a Deck-kel.
A stand a tok hátán fém, szépen támasztja a gépet, a 90°os adapter pedig alapból kéne, hogy járjon a Deck mellé.
Amit nem tudok még hova tenni az az óraszíj, amivel elvileg még lehet majd dolgokat rögzíteni a hátlapra, valamint a rugalmas állvány, ami viszont talán kicsit túlságosan is rugalmas. Először azt hittem hogy a Hub-nak van hely alul, de nem.
Összességében azonban azt kell hogy mondjam nagyon megérte. Hub-ot amúgy is kerestem egy Mac mellé, és így a tokkal már bátrabban hurcibálom a gépet.
-
Bad Pritt
félisten
Ezen elmosolyodtam: van már játék, aminél az indexképbe is belerakták, hogy Deck Verified.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Heroicos, epices GTA V. Hogyan tudom beállítani, hogy ne pc-s bill+egér irányításúnak érzékelje induláskor a játék a bemenetet.
Részben mukodnek a steam deck billentyűi, de nem mind és a tippek, hintek úgy vannak megjelolve játék kozben mintha egér és billel játszanék. -
vidaila
senior tag
válasz
zoltannagy #5176 üzenetére
Steam deckhez walletet onnan vettem nyáron, 420 eurónyi walletet vettem 360 euroert, a gépet azóta se vitték el, a fiókom azóta is aktív.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
zoltannagy #5176 üzenetére
Rendszeresen, gond nélkül vásárolok onnan.
-
zoltannagy
aktív tag
Az eneba-rol szokott valaki rendszeresen Steam kulcsokat venni? Mennyire megbízható? 2 hónapja vettem az Xboxra MW2-höz egy skint (GLOBAL kulcs volt) azóta nincs vele gond.
-
válasz
zoltannagy #5171 üzenetére
A ProtonDB sokkal jobb és hitelesebb oldal arról, hogy mi mennyire működí, mint mi.
[link] ez alapján mennie kell mindenféle tweakelés nélkül.
-
30z.Samu
félisten
válasz
zoltannagy #5171 üzenetére
Ha vannak videók, akkor minden bizonnyal az nem egyedi eset, hogy működik.
-
zoltannagy
aktív tag
Valaki játszik Decken a Sleeping Dogs játékkal? Nem támogatja egyenlőre és vannak videók YouTubon, de kíváncsi lennék személyes véleménykre, hogy rendben működik-e
-
ripla
addikt
Steamről leszedtem a Final Fantasy XV demót, nagyon szépen fut, viszont van egy rész az elején a gyakorlópályán ahol azt mondja, hogy varázsláshoz nyomjam meg a bal oldalon a 2 egymásba csúszó négyzet gombot, erre viszont nem reagál, sőt egyik gombbal sem hajtja végre. Átállítani meg nem tudtam. Amúgy a játék a Windows edition, más verzió nincs belőle. Ti próbáltátok?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
zoltannagy #5166 üzenetére
Tied.
-
Bad Pritt
félisten
Ez remélem nem számít hirdetésnek, nem haszonszerzés a célom.
Rendeltem Aliról kijelzővédőt a Deckre ([link]), viszont három volt a csomagban, egyet sikeresen elcsesztem, a másodikat sikerült felrakni, szóval van még egy darab, ha valakinek kell esetleg, postaköltségért cserébe el tudom küldeni. A csomag tartalma maga a kijelzővédő, egy nedves és száraz mini törlőkendő, meg egy ilyen porfelszívó kis tapasz:
-
Bad Pritt
félisten
válasz
CPT.Pirk #5163 üzenetére
Valószínűleg. Most a Company of Heroes 3 miatt merült fel sok helyen, hogy érdemes-e megvenni, mert a CoH2 Linux portja remek volt ugyan, viszont nagyon hamar kihalt a multi a crossplay hiánya miatt.
A Proton ezt a kérdést megoldja nagyrészt, Warhammer 3-nál olyan 10% különbség van natív és Proton között, ha ez lenne az átlag mindenhol az bőven élhető lenne. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bad Pritt #5159 üzenetére
Nem szoktak azok lenni, ha komoly cég csinálja akkor még akár gyorsabb is lehet, mint az alap Windowsos kiadás (pl. Shadow of Tomb Raider). Ugyanakkor pl. a War Thunder egy időben még csak el sem indult natív kiadásban, protonnal meg simán ment. Azóta mondjuk ezt megoldották.
Olyannal is találkoztam, hogy egyszerűen nem volt benne a futtatható fájl a Linux portban, mert valaki nem figyelt oda, mikor feltöltötte a Steam depóba a fájlokat.
Itt az IG2-nél volt valami, azt hiszem ennél sem indult el a natív verzió, de protonnal fasza volt. Ilyesmit látok a protondb-n is.
-
Zolom89
senior tag
Aki játszik az immortallal annak is beszaggat a játék?Az hogy a városba van lowon 100fps bőven elég, de ha valami harc van, többen vagyunk egybol 60fps és akkor még le ugrik ilyenm 15fps-re... Azért kicsit meglepett hogy hardverileg ennyire gyenge
SteamEmu-ban valaki tud segiteni? néztem videot hogy rakjak fel, fent is van, de itt megállt a tudomány... privátban is jó lenne, köszönöm!
-
30z.Samu
félisten
válasz
gaben88 #5153 üzenetére
Én kb feléig végigtoltam Leon story módját TV módban, ami Nekem feltűnt a grafikai beállításoknál, hogy van pár dolog, amit nem tudsz állítani, mert inaktív. Az emberek arcszőrzete eléggé gázul rendereli ki, tiszta pötty pl Marvin szakálla. Lehet hogy az inaktív részeken lehetne valamit feljebb csavarni, hogy ne így nézzen ki, de mivel nem tudod, így meg kell vele békélni. Ettől függetlenül összességében egész jól néz így ki 4K-s TV-n is, , átlag 70 fps-sel tök jól elszaladgál 1080p-ben FSR-ral.
-
Bad Pritt
félisten
Az év felfedezése számomra: natív változata van az Imperium Galactica II-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest