Hirdetés
- VR topik
- Házimozi belépő szinten
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Itt egy újabb vidi:
ETA Prime - ROG Ally VS Steam Deck Performance Test And The Best Handheld Is..720p/800p 15W limit mellett vetette össze a két gépet. Ilyen beállításban a deck kicsit hatékonyabb. Érdekes volt látni, hogy a Cyberpunk a 15W limites módban nem igazán játszható az Ally-n az fps esések / rángatás miatt, míg a decken meg stabilan, simán fut.
-
30z.Samu
titán
Steam Deck vs Asus
ROG Ally
Na ez már számunkra is érdekes videó. -
gyugyo79
addikt
D4-et nézi -e valaki, hogy milyen Decken? A rendes gépen sokkal jobban fut csak már annyit játszottam így az elejével, hogy az miatt meg a telepítést Deckre is megspórólnám ha írjátok, hogy kipróbáljátok. Aztán meg persze nézhetek majd videót de ha itt írja valaki a tapasztalatot az nekem sokszor hihetőbb. Leginkább a kilépkedés érdekel, hogy megszűnt e (amire a látok esélyt).
-
vidaila
senior tag
Szerintetek lehet kérni a Valve tól garancia időn belül alkatrészt? Úgy értve ha meghibásodik az akksi, kijelző, gomb vagy valamelyik kar, csak és kizárólag visszaküldéssel lehet garanciában javíttatni vagy küldenek ki alkatrészt, ha magamnak megcsinálnám? Van ilyesmivel valakinek tapasztalata?
-
30z.Samu
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Lehet vótmá, de a Resident Evil 4 verified lett.
-
AeSDé Team
őstag
A 720p vs 1080p Ally témában: ha jól látom az AMD driverben van egy Radeon™ Super Resolution nevű feature, ami kicsit olyan mint SteamDeck-en a gamescope, azaz képes FSR-al felskálázni akármit ami alacsonyabb felbontáson fut. Innentől kezdve már tuti jobb élményt tud nyújtani mint egy natív 720p-s kép.
Meg van még a dgvoodoo 2 nevű progi ami szintén tud felskálázást, de ez csak egy sidenote mert eddig csak egy nagyon régi játéknál próbáltam ki.
Amúgy nagyon örülök hogy SteamDeck-et vettem amikor akciós volt, ez az Ally nekem kicsit olyan félkésznek tűnik. A LinusTechTips tök sok dolgot említett a review-ban amik engem kifejezetten zavarnának az Ally-ban. Remélem hogy majd egyszer a Valve is kidob egy hasonló erejű konzolt ami ugyanolyan átgondolt lesz mint a SteamDeck, és akkor lehet majd váltani

-
nincsnév007
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
nálam csak eddig asztali módban volt hogy nem ébred fel. Hangot lejátsza de nincs kép. Játékmódban még nem jártam így .
-
Maxtreme
addikt
válasz
mr.perfect
üzenetére
Mondjuk 10 nap a teljes körű trial, annyi idő elég átmásolni a dolgokat

-
mr.perfect
tag
válasz
Maxtreme
üzenetére
nem rossz.. kár, hogy 8e Ft. Ingyenesen is megoldható WSL2 alatt..
https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-10-now-lets-you-mount-linux-ext4-filesystems-in-wsl-2/ -
Maxtreme
addikt
nem tudom esett e szó erről a topikba Linux File Systems for Windows.
Ha valakinek esetleg hasonló "gondja" lenne mint nekem és sd-t akar cserélni, és nem akar mindent ujra letöltögetni.
Nem tudom van e ennél jobb free megoldás amúgy.
-
mrviceguy
tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Már amikor működik. Mert amikor éppen nem működik, és nem ébred fel a deck, vagy nem ébred fel a képernyő, vagy nem alszik el és “homokórázva” csontra meríti az aksit, akkor a földhöz b@xnám legszívesebben.
-
consono
nagyúr
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nincs, de az MS ígérgeti Windowsra is a Quick Resume-t, amit az Xbox is használ. Talán pont a héten találkoztam valami cikkel erről.
-
Peat;)
veterán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Decken az a baj hogy ha valaki feltölt egy videot mit hogy csinál, az az egyik felének megy a másiknak nem. Olyan mint ha az OS kicsit önálló életet élne minden Decken, pl a billentyűzet előhívása is ilyen, gépenként más. Nem következetes a rendszer, de a gaming mód az nagyon jó, meg hogy el lehet altatni játék közben a gépet és onnan folytatni, ez nem tudom van e Allyn. Akinek ok a steam játék annak álomgép, de ez elég erős korlát.
Winnél meg fordítva lehet, rossz a felület, de eddigi tapasztalatokból kiindulva ami megy valahogy valakinek az a többi gépen is fog úgy menni...de ez csak feltételezés. Majd kiderül. Viszont játékban nincs korlát.
Szóval ott tartunk hogy a linux nyíltabb mint a win, de ha csak játékról van szó akkor a linux adja a szűkebb lehetőségeket paradox módon és az a zártabb, felhasználói szemszögből. Allyn még anti cheat progi is tud futni gondolom.
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Az FSR éppenséggel van az Asus gépen is. Legalábbis egy FSR gombot láttam az egyik teszt alatt.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Nem erre gondoltam. Egy alap csupasz Windows irányítása gamepaddel és érintőképernyővel egy kínszenvedés. Nincs olyan gaming mód benne mint a Deck alap felülete. A ROG Crate nem tudja helyettesíteni. A magyarításnál a ROG gépen is ugyanúgy szórakozni kell win alatt. Hidd el jó az ha az ember olyan dolgokkal szembesül hogy kicsit utána kelljen járnia, mindennel tapasztalatot szerez. A Decknek is vannak hibái, de a működésének alapját a Valve a saját kezében tartja. Sok olyan dolgot meg tudnak csinálni vele amit Win alatt sosem leszel képes (lsd.: FSR mindenhol működik, nem csak a támogatott játékokban, stb.).
-
Peat;)
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
+1 szerintem messze nem tökéletes a deck sem és sosem lesz az amiatt amiket írsz, aki nem tapasztalt linuxban és nem elégszik meg a steam játékokkal az szívni fog. Az hagyján hogy mókolni kell, de az is változatosan megy vagy nem megy.
Ally sem tökéletes, de ha eleget eladnak beindul a gépezet és talán jobb terméket kapunk 2-3 év múlva. Eddig is volt ilyen piac, de a deck és ally szépen felpörgette, ami remek dolog szerintem.
-
-
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Az egyik tesztben mondták hogy azért mert a Deck-en is 720/800p a felbontás és így jobban tudjuk viszonyítani a teljesítményt ahhoz képest.
-
frankdelgado
őstag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
"az egyszerű kezelhetőség hiánya miatt". Ja mert a linuxtól nem kaptam agyfaxot egyszer sem. A dekk abban a esetben egyszerűb, ha csak steamen játszol, letöltöd és csapatod. Ha már magyarítást akarsz rárakni, ganépassal, epic stb, neadjisten "huncutkodni" akkor asztali módban lexopod magad, ha nem vagy pro.
Egyébként az allynál csapkodták magukat, h full hd 120 herz..az minden teszt 720p ben megyen
. -
kriszpontaz
veterán
-
kovsol
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Mondjuk ha monitorra kötve játszol akkor miért nem tápról nyomod aksi helyett?
-
nincsnév007
addikt
Érdekes ez akku téma , 30 FPS játszom, a GTA 4, ETS2, vel és sose figyeltem mennyit bír az akkumulátora de tuti többet mint 2 óra . Lesz időm megfigyelem. És mindezt monitorra van kötve mindig.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
sirarcheer
üzenetére
Lol, az a Windows is Windows negatívum elég nevetséges... Mintha elmennél egy pizzériába úgy, hogy utálod a pizzát.

-
30z.Samu
titán
Eddig Linus tesztje a legkorrektebb szerintem.
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
sirarcheer
üzenetére
Nekem ez a cikk tetszett nagyon a témában.
Lényegében arról szól, hogy az Armoury Crate nagyon szar, a Windows vicces dolgokat csinál, amikor az AC-vel van kombinálva, illetve hogy rossz az akkus üzemidő, amit sokan a Deck legnagyobb hibájának tartanak.
-
bepken
veterán
válasz
gyugyo79
üzenetére
pont ez jutott nekem is eszembe a videót nézve... meggyőződés szintű kijelentést tenni valamiről pár nap/hét tesztelés alapján egy dolog...de hasonlítani valamit egy olyan másik valamihez, amit saját bevallásod szerint se fogtál még a kezedben soha életedben!? ...az azért valami
nem hiszem, hogy külön pénzt kapott volna ezért a "véleményért".... egyszerűen ez a színvonal, sajnos.
-
slima
tag
A Deck azért funkcióiban és összességében is egy komplexebb cucc szerintem. Hátul 4 gomb, elől 2 touch pad, és ezek a Steamen belül hihetetlen módon konfigurálhatóak játékonként…a letölthető egyedi profilokról nem is beszélve. És akkor az érintésérzékeny jobb stick-et majdnem el is felejtettem.
Fasza a ROG ha windows kell és fenszi teljesítmény világító gombokkal, de azért a plusz pénzért kimarad jópár dolog ami a Deckben viszont megvan. Decken kevesebb lesz a hertz, meg a kakaó, de egy handheldhez képest pont elég…nekem legalábbis.
-
gaben88
őstag
Nem lett rossz az Ally ára, és a fullos verziót simán 400k körül vártam. Ennek ellenére, amire én használom a Decket, arra továbbra is bőven elég (és szeretem) és inkább cserélek majd egy Deck 2-re, ami remélem, hogy lesz és jön majd mondjuk 2024-ben!

-
gyugyo79
addikt
válasz
sirarcheer
üzenetére
Mennyivel hitelesebb így az ebben jobb stb. vagy csak ha úgy be van mondva. Eléd van rakva 2 mérés eredménye és látod te is a különbséget. Pld. ennyi watt ennyi nit ennyi üzemidő aztán mindenki eldönti neki mi a jobb ...
-
sirarcheer
senior tag
Linus Ally teszt
Szerinte halkabb az Ally. -
gyugyo79
addikt
De kár volt megnézni a videóját.
Vajon fizettek érte neki + ha elmondja többször is, hogy "jobb mint a Steam Deck". De ez az első kézikonzol amit a kezébe fogott, Steam Decket nem is látott soha ...
Neki teljesen halk másoknak meg hangos (venti) és az a táblázat ahol van képe 30% fényerőn mért használati időt kirakni miközben elmondja a mantrát amiért kapott cserébe egy terméket. ...
Még jó hogy vannak olyanok külföldön akiknek hitelesebben elhiszem ha "tesztelnek" valamit.Ezzel sem lenne baj ha ki lett volna írva ez elején, hogy ez egy promó videó.
-
bepken
veterán
válasz
consono
üzenetére
de miért? szerintem nincsen rá szükség...mostanra Józsika az oviban is nagyon jól tudja, hogy elég a 64es Deck-et megvenni és aztán agyon modolni, ha valaki ennyire érzékeny az árra.... nem mondom, hogy nem esett volna jól egy 50 eurós árcsökkentés pár hete, amikor rendeltem, de én már jóval előtte eldöntöttem, hogy Steam Deck-et fogok venni és kész.

-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
sirarcheer
üzenetére
-
bepken
veterán
szerintem várj még azzal az eladással...

ez alatt nem azt értem, hogy nem jó az Ally, de kb. semmit se tudni róla érdemben...a Deck is ilyen lutri volt az elején, ahogy olvasgattam az első benyomásokat, annyi különbséggel, hogy ott villámgyorsan elkezdtek reagálni a felhasználói visszajelzésekre, javították, optimalizálták, fejlesztették a felületet, stb. (meg nyilván azóta is relatíve gyorsan lereagálják a főbb dolgokat)
ahogy fentebb írtátok, bennem is ez fogalmazódott meg: aki handheld vásárláson gondolkodik, és azon belül is az 512-es Deck lett kiszemelve...nekik érdemes lehet megvárni azt a pár hetet, mire elkészülnek/kikerülnek a részletesebb tesztek a nagyobb csatornákra...addig gyűjteni még egy kis pénzt, és ha nincs vele nagyobb baj, akkor megvenni az Extreme procisat.
egyelőre viszont olyan nagyon nagy világmegváltást nem látok, nagyjából annyit fejlődött a Deck-hez képest, amennyire az elvárható 1 év elcsúszással. - az mondjuk őszintén meglep, hogy az aksi elvileg egész jól "bírja" a nagyobb teljesítmény ellenére is. ha ez hosszútávon is így van, akkor mondjuk ez egy elég nagy előrelépés szerintem!
illetve én inkább azt látom, hogy az Ally nem feltétlenül Steam Deck Killer...inkább a felsőbb kategóriás handheld cuccoknak akarnak odapirítani ezzel az ár/teljesítmény aránnyal, hogy "nézzéték! mi ilyet tudunk ennyiért!" - ami pedig szerintem szintén egy nagyon pozitív dolog, akár a Steam Deck oldaláról nézve is, hiszen így ténylegesen kialakul egy mezőny, amit egyre többen (gyártók és felhasználók) komolyan fognak venni idővel.
szóval én azt mondom: hajrá!

-
Pont ezt mondtam havernak is.
A Decknél az egész rendszer a Steamre épül, tehát sok hiba nem lesz benne, ha valami hibázik, javítják, és mivel az egész hardver ehhez lett kifejlesztve, ezért működnie kell.
Itt az Ally-nál meg ha probléma lép fél, simán kibújhatnak a felelősség alól, mert ráfogják hogy a Win11 miatt van, oldd meg, szevasz.Az Asus oldalán kicsit több mint 300.000 forint a drágább verzió.
A ventilátort meg a Pisti mondta a tesztben, hogy visít mint az állat.
#6143sirarcheer
Áfát mondjuk nem számoltam hozzá. -
kovsol
titán
Mi lenne rajta optimalizálva? Ha veszel egy laptopot azon mit optimalizálnak? Rá van rakva egy Windwos, nem saját oprendszeres. A drivert meg majd azt mondják az AMD ha fejleszt tötlsd le onnan.
A dollár árakat meg fölösleges átszámolgatni. Az eleve nettó ár, itt meg x1,27 ugye.
Amúgy meg eddig nem arról volt szó, hogy milyen halk a gép?
most meg itt azt mondjátok hangos. -
válasz
30z.Samu
üzenetére
Az ára nekem is, de az átváltás nagyon lelombozott. 700 dollár az erősebb gépnél átváltva 237.000 forint, erre adják kicsit több mint 300.000-ért? Mire fel?
#6139Cucuska2
Ja, az is. Nagyon bétának érzem még ezt az eszközt. Szerintem az elsők között akarták meglovagolni a Deck sikerét, így sikerült.
Kíváncsi leszek végül ki lesz a nevető harmadik. Állítólag a Sony is ügyködik valamin.
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Lehetni lehet.... majd ha megoldották a szoftveres problémákat, és halkabb lett a venti. Nekem perpill nem ér meg +100 ezret az, hogy kapok egy gépet hangosabb ventilátorral, ami nincs optimalizálva, és annyival jobb hogy 120 hz-es a kijelző meg egy picit nagyobb fps-el futnak a játékok. Örülök neki hogy van előrelépés, de nekem ez nem ér meg +100 ezret.
-
Att1la.
őstag
Az Asus gádzsó ott kamuzta a konzol felbontásokat meg hogy az Ally 1080p konzol, erre majdnem midenki 720p low-ba benchmarkol(amd is) 800p Deck ellen. Kiváncs leszek mennyibe fog kerülni a hivatalos kemény tok, mivel az nem fért már bele a dobozba.
-
30z.Samu
titán
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nekem kimarad.
A nagyobbik ára átszámolva 237k, a hivatalos ára kicsit több mint 300k forint.
A ventilátora brutál hangos, csak a saját töltőjével megy semmi mással nem működik együtt, legyen az bármi, és 2 óránál többet ez sem bír ki, pedig legalább 3 órát elvártam volna, ha már... a gép meg optimalizálatlan, ahogy a Pisti is mutatta, a Jedi Survivor el sem indult rajta, kapásból hibaüzenettel elszállt. Ezt kapod 300.000 forintért?
Valószínű optimalizálva lesz, majd, egyszer, de ez engem elriasztott. Megvárom a Deck 2-t. -
nincsnév007
addikt
nekem olyan kicsit kapkódós, prototípusnak tűnik a videó alapján.
Meg a csak "asus" hozzáállás kicsit megöli számomra, mert én pont monitoron használnám de ott meg nem lehet teljes erejét kihasználni. -
válasz
sirarcheer
üzenetére
-
consono
nagyúr
válasz
sirarcheer
üzenetére
Nekem azt még sikerült ~20 perce ,de most is megy: [link]. Hát, nem tudom. Két 64GB-s Decket lehet venni az árán... Jó, az Ally Windows-t is ad, meg 512-es SSD, meg gyorsabb proci, de ugyan úgy csak 720p-s játékra jó...
-
Lmh
őstag
Lehet gyorsan el kéne adnom a decket....
-
600 dollár a kisebbik verzió, az jelenlegi árfolyammal 203k meg apró. Alávágtak vele a Decknek.
-
consono
nagyúr
válasz
sirarcheer
üzenetére
308eFt az itthoni ár és már lehet preordelni. 4-5 hét a szállítási idő.
-
sirarcheer
senior tag
799 az Ally Extreme
-
kriszpontaz
veterán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Azt mondja amit diktál a termék szponzora. Mint általában.
-
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Meg ha nem szimpi, Tech2 Laci is fog jönni egy tesztel.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Az a fontos, hogy mit mond az Ally-ról nem az, ahogy mondja.
-
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Az melyik?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Mire rájövök akárhányszor elolvasom ezt a tüvari nevet hogy mit takar....aztán leesik hogy az a károgó nyomorék az....
-
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére

-
sirarcheer
senior tag
Négykor kerül ki a tüvari Ally videó.
-
-
Első körben én a teszteket várnám meg vele, engem is izgat a hardver, de megtanultam már az elmúlt évek gyalázatos megjelenései kapcsán, hogy játékot és hardvert soha többé nem szabad előrendelni. A TheVR csatornán lesz teszt amúgy, tippre 1-2 napon belül, elég alaposan be szokták mutatni a cuccokat, a Deck bemutatójuk is majdnem 40 perces lett.
#610730z.Samu
A "Verified" plecsnire nem figyelnek oda rendesen, eddig 2 játékba is belefutottam (Mark of the Ninja: Remastered, Recore), amik több órányi játék után kezdtek el hibákat produkálni, fagyások, kilépések, hibaüzenetek..... a mai napig nincsenek javítva. -
bepken
veterán
válasz
Redneck
üzenetére
hasonló dilemmában voltam én is, mármint hogy várjak e leárazásra vagy sem...aztán végül csak nem bírtam kivárni, hiszen annál később tudtam volna a kezembe fogni a kütyüt

@Maxtreme - Asus támogatottságával nem vagyok képben, de ami talán még a hivatalos támogatásnál is fontosabb, az a termék körül kialakult közösség! ami miatt igazából én végleg a Deck mellett tettem le a voksom: már most iszonyat mennyiségű információ érhető el a közösség által, ami nem tudom, hány hasonló tech kütyüről mondható el. (őszintén szólva régi android mókolgatások jutottak róla eszembe, amikor 2-3 évvel - sőt... - a hivatalos támogatás leállása után is még mindig aktív volt a közösség és készültek rá a legfrissebb android alapú romok)
-
Maxtreme
addikt
Én inkább a cucc támogatására, és a hosszabb távú (1-2 év) minőségére leszek kíváncsi. Az Asus egyikben sem túl acélos..
-
sirarcheer
senior tag
válasz
Redneck
üzenetére
Szerintem nem.
Ha ilyen drága lesz az ALLY akkor minek vinnék le az árakat(akár csak pár hétig is), hiszen 200 Euro/Dollár a különbség a két gép között.
Ebben az esetben nem ellenfél a két termék szerintem.
Ha jól emlékszem a switch árát sem csökkentették amikor megjelent a PS5, Xbox Series X.Ha a Z1-es 650-hez közelebb lenne akkor lenne értelme akciózni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 26
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- ÚJ könyv: Rafal Kosik - Cyberpunk 2077 Nem véletlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest