- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Plazma TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris0000
őstag
uh, most jó lenne egy 3 sávos router, ami tudja a 2,5 5 6 Ghzet is. nekem is gigabit van, de a vodafone router persze nem tudja a wifi6ot. egyébként érdemes megosztani, h külön legyen a 2,5 és az 5Ghz hálózat, vagy úgyis mindig a legjobb sávszélt fogja keresni letöltéskor? egy telefon van a hálózaton, meg egy tablet, ha nagy ritkán be van kapcsolva..
most szedem a D4-et, hmm kiváncsi vok wi-fin mennyi idő lesz.. úgy látom max 30Mbyte/sec-el tudja szedni wi-fin... thx. üdv. -
bepken
veterán
válasz
esfrost
üzenetére
kijelzőt csak minimális fényerőre lehet csökkenteni, nem kapcsol ki teljesen, csak elalváskor. olyankor pedig nyilván a letöltés is megáll. rosszabb net esetén amúgy elhiszem, hogy ez tud kellemetlen lenni. nálam gigabit mellett szerencsére pár percnél hosszabb letöltés nem volt még.
-
chris0000
őstag
milyen időzónát kell kiválasztani, első indításkor, középeurópait +1-es eltolásal vagy a kelet európait +2-essel? thx.
-
Na, a WRGB ledhez visszatérve. Fehér színű amikor töltöttem, és most zöldre váltott, a tippem az, hogy most van feltöltve. Ez mindig is zavart az előző típusnál, hogy az egyszínű led miatt sosem tudtam mikor lett feltöltve, de itt akkor ez is meg lett oldva.

Már csak a vörös és kék színekre kellene rájönni hogy mit takarnak. A kék vajon a bluetooth eszköz csatlakozásakor jönne elő? -
misiizsai
tag
Na megrendeltem végül a 64 GB-os Steam Decket a Steamről már csak várnom kell rá
-
Bloose7
csendes tag
válasz
consono
üzenetére
Én csak azért hoztam fel azt példának mert ahhoz tudom hasonlítani. Ha valaki arra számít, hogy az OLED verzióval jelentősen javult a hangzás az szerintem csalódni fog.
Tisztább lett a hangja, de összességében én nem érzek nagy különbséget.Sajnos a ROG Ally-t nem volt szerencsém kipróbálni hogy esetleg az jobb-e ilyen téren.
-
boost
veterán
GLS weboldal is most maintenance-el.
Vagy csak nem viselik jól, hogy 2 percenként frissítem, hogy lesz-e ebből holnap... 
jó ez a közösségi "sorbanállás"
-
esfrost
tag
válasz
Bloose7
üzenetére
Most a Steam fórumban is rákerestem erre a sajnálatos jelenségre, és több bejegyzés is született az elmúlt napokban erről. Úgy tűnik, hogy elég sokakat érint ez is. Remélem azért valami szoftveres próbálkozás lesz Valve részéről. Persze ha hardware-s, akkor baszhatjuk...
-
tl-x
addikt
Végre megérkezett nekem is! Hofi kijelzővédőt tettem rá.
Akkor is tölti le a játékokat a háttérben ha kivan kapcsolva a kijelző? -
válasz
Corleone33
üzenetére
Vállal, de minek csinál magának plusz lehetséges problémákat az ember, ha egy minimális plusz összeggel vehet egy 0 kilométeres zsír új gépet?
Költői kérdés, nyilván nem akarok más zsebébe turkálni.
Más.
Ez a WRGB visszajelző led hogy működik? Nekem egyelőre csak fehéret tud.
-
_Balee_
aktív tag
Élőben jobban látszik a különbség.
-
esfrost
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem sajnos egy picit vegyesek az érzéseim a hanggal kapcsolatban. Sajnos észrevettem, hogy a 3.5mm jacken keresztül van egy eléggé hallható zúgása az aljzatnak. Mindenhol halható, több különböző fejhallgatóval / fülhallgatóval is próbáltam. Változik az erőssége attól függően, hogy mennyire van terhelve a cpu. Utána kerestem és Redditen utána is kérdeztem. Már az lcd kiadásnál is jelen volt ez a hiba és most az OLED verziónál is jelen van. Sajnos úgy néz ki, hogy ez egy hardware-s probléma, szoftveresen lehet, hogy ez nem lesz megoldható. Szerintem nincs rendesen shield-elve az aljzat.

-
Bloose7
csendes tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én péntek óta tesztelgetem, érezhetően tisztább a hangzása, viszont a mély hangok szerintem továbbra is gyengék (egy macbook prohoz képest nincs mély hang és doboz hangzása van továbbra is) és egyforma hangerőn kicsit halkabbnak tűnik az OLED verzió.
-
Peaceliker
addikt
válasz
szilasz007
üzenetére
Hangról keveset írnak /mondanak, pedig engem nagyon érdekel. Volt lcd decked? Ahhoz képest tényleg érezhető a javulás?
-
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Bizony. Nekem abszolút megérte váltani, még úgy is hogy megvan az előző verzió is. Azt meg szerintem odaadom unokahúgomnak karácsonyra.

-
Néhány hirtelen tapasztalat az American Arcadia játék után.
- 70 perc játék után 35%-ot merült
- a hátsó része alig melegszik, ott is csak a teteje, amíg az előző verziónál az egész hátlap középen tűzforró volt, ez éppen csak langyos
- a ventilátornak nincsen hangja, még terhelés alatt is csak egy halk surrogás hangot ad ki, játék közben nem lehet hallaniA kijelző pedig brutális, vibrálnak a színek, már szinte olyan mintha túl lenne szaturálva, de nekem ez egyáltalán nem zavaró.
-
szilasz007
aktív tag
Itt is beesett. Eddig nagy like. a Kijelzőtől szinte kiég a szemem annyira fényes. A Steam és a jobb oldali menü gombja, hogy kitüremkedik nagyon jó! Végre nem kell keresgélni. A heptic is jobban tetszik, nagyon szépen szól... kb amit eddig a teszteken írtak, az mind igaz.
Ez egy nagyon szép ráncfelvarrás.
-
Cucuska2
Topikgazda
Én végigjátszottam Decken. A touchpaddal íjászkodtam, azon túl mindent kontrolleren nyomtam. 12 wattot állítottam be a CPU-nak és 1200 MHz-et, viszonylag stabilan futott, nem volt a teljesítménnyel semmilyen problémám emlékeim szerint.
Így kicsit lejjebb véve a teljesítményt 1 óra 50 perc körül ment akkuról, 35-45 FPS-sel. Én framerate limit nélkül játszom szinte mindent.
-
misiizsai
tag
Nézegettem én is 147 ezret emelne le a Paypalról.
Bele gondolva igazad van 110-120 ért van hardveraprón. Igaz az 512 es. De nekem úgy is adott a 2 db 512 es micro sd kártya. Szívem szerint az OLED et venném de annyit nem használnám hogy az érje meg. Amúgy megértem hogy félsz a használt dolgoktól. Nekem jelenleg a gépembe is 1-2 dolog használt és lekopogjam semmi baja nincs. Gratula amúgy az OLED-es Steam Deckhez.
-
mrviceguy
tag
Itt a két device kijelzője a ugyanolyan JSAUX matt fólia alatt maxra húzott fényerőn:

-
Eközben, az előbb hozták.

Még várok a bekapcsolással, elég hideg a gép, hadd vegye fel a szoba hőmérsékletét.
-
válasz
misiizsai
üzenetére
Minek veszel használtat? Az alap LCD árát úgy visszavágták, hogy bőven megéri újat venni. A legkisebb 64 gigás modell mostani árfolyamon 140 ezer forint.
Azt gondold végig, hogyha ennél kevesebbe kerül a használt, akkor megéri-e azt a különbséget amennyiért adják.
Mondjuk én magamból indulok ki, soha nem veszek használt hardvert. -
bepken
veterán
nekem ez van, meg vagyok vele elégedve összességében. annyi talán, hogy részben TPU lévén nem teljesen merev...ez azzal jár, hogy a felső része nem simul rá teljesen a Deck-re
mondjuk szerencsére eddig nem nyúlt meg, nem úgy, mint pl a telefon tokom anno
igazából én azért választottam ezt a tokot, mert a KILLSWITCH árát túlzónak találtam...az egy komolyabb konstrukció, de nem annyival, mint amekkora árkülönbség van a kettő között. szerintem.
#7955 jcrk - én pl aktívan használom az érintőképernyőt, a kezem pedig iszonyatosan zsíros fajta, tehát rendszeresen takarítanom kell a kijelzőt. azért tettem rá fóliát, mert így nem para, ha a pulcsim vagy ingem ujjába vagy épp a farmeromba törlöm meg.
-
tl-x
addikt
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Biztos, hogy várni kell vele mert hideg van kis az utcán az automatában. Először úgyis rádobom a fóliát fürdés után, hogy nagy legyen a pára, kevés a szösz.
-
tl-x
addikt
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Nekem már az automatában van
Franc hogy pont ma nem tudtam szabit kivenni. -
Lmh
őstag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Vártál kemény 40 percet h kiszáradjon, kis türelmetlen xD
-
zellerzoggye
csendes tag
Működik, csatlakozik a Wifire, jó a dpad, jók a gombok, stickek, Samsung paneles, trackpadek rezgése ugyanolyan érzés mind2 oldalon, nincs pixelhiba, nem recseg ropog.

-
JSaN
addikt
Tavaly karacsonykor a teli leallas alatt a Death Stranding DC-t, Decken vittem végig. (110 ora, elso jatek amit teljes egeszben decken vittem vegig)
Van sajat deck setupja, FPS-t belottem fix40fps-re es kesz.
A witcher 3 szinten, ott mondjuk en a regi DX11-t preferalom, High grafixa szinten belove 40 FPS-re es ezt viszonylag stabilan tartja vegig. -
Lmh
őstag
válasz
Diopapa
üzenetére
Decken playable, de te ertekelesed szerint remek, ezt is számításba veszem
sokat jatszottál vele, eljutottál vele a végéig decken? Csak mert sok jateknak jól optimalizált az eleje, aztán elromlik idővel.
Kicsit parázok mert a verified címek is néha csalódást okoznak.
Ez azért egy elég erőforrás igényes játék.
Pc-n elkezdtem egér-billel, nem tudom kontrollerrel mennyire nehezebb. Mondjuk nem fps, nem kéne hogy nagy legyen a kulonbség.
Most nagyon akcios es pont maradt még az alap verziora 8 euróm a walletben.Esetleg 8 eur alatt ha tudtok most jobb best buyt, azt is szívesen fogadom.

-
zellerzoggye
csendes tag
Megérkezett, full párás, nem merem bekapcsolni még

-
chris0000
őstag
nekem is ma 12-15 között jön... már nagyon kiváncsi vok...
külföldi trader ismerősökkel már csétcserélgettem az agyam, steam deck ready játékokra, amiknek jól fog állni a kis kijelző, meg az oled, bár az oled mindennek jól áll...
-
tl-x
addikt
Én mióta megrendeltem már 20 játékom van rá. Volt 2 korábból PC-re és volt 6 amit ajándékba kaptam kódokat és volt amit vettem akciósan (bundle csomag). Lényeg, hogy van közte 100 gb-os , 80 gb-os, 50-gb-os és a legkisebb talán 10 gb. Rá se fér mind az 512-re.
És ha ma végre megkapom megy rá a Diablo IV amíg ingyen van. Aztán karira megveszem ha tetszik. -
Shade45
senior tag
-
misiizsai
tag
válasz
Shade45
üzenetére
Akkor megnyugodtam hogy vásárolhatok nyugodtan használtat. Őszintén minél olcsóbban szeretném megúszni. Van egy erős gépem így nem is lenne mindennapi használatban.Viszont nagyon tetszik a hordozható koncepció. A 2 db micro SD adott már hozzá. A Windowst mennyire működik jól rajta? Néhány régebbi játékot/emulátort használnék ami nincs steamen.
-
JSaN
addikt
Nekem is pont ugyan ez az SD artya van a deckemben. Es nem lasabb vagy gyorsabb mint a rendszer meghajto. Pont a Diablo 4el teszteltem a napokban. A Bnet verzio a rendszer meghajton van, a Steam verzio (1 het ingyen tolhato) pedig SD kartyan, es semmi kulonbseg betoltesben vagy jatekmenetozbeni sebessegnel.
-
Shade45
senior tag
válasz
misiizsai
üzenetére
- Garancia érvényesítés: Nem igaz, széria szám alapján működik a garancia;
- Használt vásárlásnál is ugyan úgy lesz garanciád, feltéve, hogy még garancia időn belül vagy;
- Hány év garancia: Erről vannak viták, a Valve oldala sem egyértelmű, van aki szerint 1 év, van aki szerint 2-3 - attól függően, hogy milyen árkategóriába esik az eszköz. Van egy nyitott ticketem a supportnál, pont ezzel kapcsolatban (hirdetem a sajátomat), és jó lenne egy hivatalos válasz, hogy mennyi az annyi. Ha érdemi választ kapok, majd berakom ide a fórumba.
- 64 GB-os modell: teljesen jó SD kártyával megtámogatva, a shader cache tud sok helyet foglalni a rendszer meghajtón, de ha nem pakolod meg 20+ játékkal egyszerre, akkor semmi gondod nem lesz vele. Amúgy nagyon egyszerű az SSD bővítés is, a Valve/ifixit még hivatalos videót is közzétettek, hogy hogyan tudod otthon, szakszerűen kicserélni a tárolót.
- Szállítás: 2 hétbe bele szoktak férni.
-
kovsol
titán
Én 64GB -ost vettem, majd bele raktam egy 512GB -os SSD -t magam amit anno aprón még 15-20k körül lehetett kapni. Meg egy Samsung micro SDXC 512 GB PRO Plus ami A2 szabvány miatt nagyobb iops-ra képes, mint az átlag kártya. Megmondom őszintén nem igazán érzem hátránynak játékok közben. Van pár új játék ami SSD -re van optimalizálva, de azokat leszámítva max pár másodperc töltési időt veszít az ember.
-
bepken
veterán
25 dodó felett ingyenes a kiszállítás (nekem fólia + tok kombó pont úgy jött ki anno) - illetve érdemes megpróbálni, hogy regisztrálsz náluk egy fiókot, beteszed a kosárba, amit szeretnél és úgy hagyod. nekem legalábbis emlékeim szerint 1-2 órán belül küldték az automata emailt a kuponnal

de vannak - szerintem legalábbis - univerzálisan használható kuponkódok:
jsaux15illetvejsaux2023 -
tl-x
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Fólia párti vagyok így nálam ez nem volt kérdés. Mattra nyilván nem tennék.
-
tl-x
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Végül OLED-et vettem és ott a legkisebb az 512 így elengedtem a témát.

De ha így van belet beszerzek mellé egy 512 kártyát a "kisebb erőforrást igénylő" játékokhoz.
-
tl-x
addikt
TERVEZETT KÉZBESÍTÉS MA: 9:00 - 12:00
-
Lmh
őstag
Kingdom Come tapasztalatok?
-
misiizsai
tag
Sziasztok!
Steam Decket szeretnék vásárolni és lenne néhány kérdésem.
Azt olvastam , hogy a garancia csak azzal a fiókkal érvényesíthető amivel a Steam Deck lett vásárolva. Ez igaz? Így ha veszek egy használtat és problémám van nincs garanciám? Hány év garancia jár a Steam Deckre? Esetleg ha mindenképpen Steamről kell e miatt vásárolnom élhető opció egy 64 GB os modell 2 db 512 es micro SD vel? A szállítási idő mennyi szokott lenni Steamről rendelve? Előre is köszönöm a válaszokat! -
tl-x
addikt
Van itt olyan aki nem tett rá fóliát és karcos lett a kijelzője?
-
boost
veterán
Fóliát, kupakot honnan érdemes beszerezni?
-
boost
veterán
Nekem most indult el Hollandiából.
-
tl-x
addikt
válasz
Corleone33
üzenetére
Akkor szerda körül lehet meg is kapod.
-
Corleone33
senior tag
Megnéztem a csomagkövetési infót, a csomag már el is hagyta ma este Hollandiát
Nem tudom, hogy csak szerencsém van-e lekopogom/a Valve begyorsított , de eddig villámgyorsan történnek az események
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Horgász topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- További aktív témák...
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- Új! HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% (1év Garancia) Akár új akksival is kérhető!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vagy csak nem viselik jól, hogy 2 percenként frissítem, hogy lesz-e ebből holnap... 

Cucuska2