Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dzz

aktív tag

válasz Cucuska2 #3663 üzenetére

Én nem akarok, de a lányom használja azt is, így adódik, hogy előkészítve adom át neki (mindkét rendszert használja amúgy is, nem csak játékra). Rendszerintegrátor vagyok, napi rutin a linux telepítés és hibakeresés, attól nem tartok. Viszont láttam itt jó hozzászólásokat ami a kettős rendszert kényelmesebbé teszi és ha már csinálnom kell, igyekszem jól csinálni. Az éjjel már sikeresen telepítettem az új SSD-n mindkét rendszert, most mentem a logokat, hogy szkriptelhessem. Egy friss install SSD csere esetén vagy ha jön egy update, akkor egy fájlt kell lefuttatni és minden onnan folytatódik ahol az update előtt abbamaradt. Gondolok itt például a desktop mód nyelvi beállításaira is akár (ez mondjuk nem fontos azoknak akik csak a steamui-t használják), de például arra is jó, hogy az esetleges btrfs partíciót update után a helyére csatolja stabilan az fstab-ban (eleve jó, hogy a btrfs röptében és minimális terheléssel tömörít illetve megfelelő konfig esetén a fájlrendszer része lehet egy a világ bármely pontján elhelyezett szintén btrfs fájlrendszer (nevezheted akár felhőnek is, de az ennél kicsivel több). Oda lehet menteni azokat amik nagyon fontosak :) ) . Most szedegetem a linkekekt is csokorba, hogy a megfelelő szoftverek megfelelő verzióit töltse le minden futtatás után, így nem kell egy újrahúzás után vadászni a megfelelő drivereket sem.

Új hozzászólás Aktív témák