Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
strike19
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom ,hogy jó topicba írok de kereső ezt dobta ki.
Új gépet szeretnék összerakni ,mert sajna az Amd Athlon x2 5600+már elavultnak tartom.
A kérdésem az lenne hogy az alábbi konfigot össze lehet-e szerelni? (táp jó ez alaplaphoz fesz? pin?)
-Be Quiet! STRAIGHT Power 11 650W tápegység /BN282/
-MSI X370 GAMING PRO CARBON alaplap (hangkártya része tetszik, Fejhallgató erősítő, -SLI nem érdekel)
-AMD Ryzen 5 1600 3.2GHz Socket AM4 dobozos /YD1600BBAEBOX/
-8GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL15 (2x4GB) (HX426C15FBK2/8)
- A ház az adott: Cooler Master Silencio 650
- A videokártya adott: Nvidia 710
- Adott 3 db HDD van benne
- Adott 1 db SSD
- Adott 1 db ODD (DVD író)A gépet nem játszásra szánom. Szökő évente CS GO-zni akarok és kész.
Gépnek fő feladata Zenehallgatás,WORD, Excel, Autocad, Torrent és havonta egyszer videót vágok.1.Ezeket az alkatrészeket összetudom szerelni? Egymással kompatibilisek?
2.Meghallgatok alaplap javaslatokat de B350 alá nem adok? (Optikai SPDIF a fontos,vagy fejhallgató erősítő dac funkciója legyen alaplapnak )
3. 8 GB ram Elég netezésre és CS GO-ra 2018-ba?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
S. Szabi
őstag
BIOS frissítésnél gond lehet, ha kimarad egy? Vagy mindenképp egyesével kell/illik frissíteni?
MSI B350M Mortar, az aktuális a 7A37v1E, nálam most a 7A37v1B van fenn, de közben jött egy 7A37v1D is.
Frissítsem először a D-re, és utána az E, vagy mehet egyből az E?
-
Márk
senior tag
Egy kis érdekesség: [link]
-
jeni
félisten
válasz
S. Szabi #464 üzenetére
Az 1700/1700x/1800/1800x AMD4 proci esetén azokkal gondolom egy X470 lappal teljes értékű vagyis az újabb 2000-s sorozatú procikkal azonos lesz mintha egy 2600(x) vagy a 2700(x) AMD4 procit tenném be.
Az NVMe PCIe 3x4 használatához nekem szükséges lenne,hogy a sata portokat ne használja fel feleslegesen a Ultra m.2 mindkét csatolója.
Vagy még sem?
-
Plasticbomb
addikt
Ha sok irásra tervezel, akkor legjobb ha rákeresel azokra a tesztekre, ahol mérik, mennyit lehet rávésni az ssdkre, addig a pontig, amig kipurcannak. Ha jól emlékszem, ebben általánosan a Samsung SSDk nagyon jók. Én pl bánom, hogy megvettem anno ezt az inteles NVMe SSD-t, 600p szériából, nincs rajta más, csak rendszer, de sokkal gyorsabban romlik az állapota, mint pl a két samsungnak, amikre ment játék, torrent, blockchain data folder, szal amik kaptak is rendesen. Azok 98-99%on állnak még mindig, mig az inteles rendszer ssd 87%on van most...
-
Bici
félisten
válasz
d.tiborz #492 üzenetére
Kossz!
Igazabol ez a plextor sebesseg is sokszorosan tulzas 20GB-nyi rendszer szamara, ami 5 ev mulva lesz mondjuk ugy ~150GB ha lesznek VM-jeim.
Azt irjak par helyen, hogy a Plextor jonak szamit, ha sokat akarok irni. Kesobb sok VM, illetve docker image kerul majd a meghajtora, igy az eddigi infoim alapjan jobbnak erzem az MLC cellat, es az 5 ev garit, ami a Plextorral jar.
A sebesseg nem olyan fontos. -
Bici
félisten
Sziasztok!
Egy GIGABYTE GA-A320M-S2H lap beszerzesen gondolkodom.
Ismeros azt mondta, hogy az AM4-es rendszeren nem lehet PCI-E M.2 SSD-rol bootolni.
Ez mennyire igaz? Ezt az SSD-t tervezem beletenni egy Ryzen 3 2200G tarsasagaban.Lehet gond, vagy kacsa, amit hallottam?
-
Cirkaloo
tag
Gigabyte AB350-Gaming meghülyült a 23d bios-tól, vissza kellett pakolnom a 22-t. Folyamatos kékhalál, memória-kezelés miatt sírt (főleg)...
-
Márk
senior tag
Asus ROG Strix X470-F Gaming teszt
Hogyha igaz, amit a cikkben leírtak, akkor az új chipset semmivel sem tud többet a réginél.
-
Plague666
tag
Emberek, halál komolyan csak a 470-es lapok jönnek a köv napokban? A b450 meg harnadik negyedév?
-
Televan74
nagyúr
ASROCK Fatal1ty X370 Gaming X valakinek van ilyen lapja? Tapasztalatok érdekelnének. Az állítólagos szépség hibás MSI X370 Gaming Pro -t lecserélném erre.
-
GodGamer5
addikt
Sziasztok!
Gépújítás előtt/közben állok és lenne egy nagyon fontos kérdésem. Lehet tudni róla valamit, hogy Itx méretben lesz b450-es alaplap? Amúgy egy GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI Alaplapot néztem ki magamnak és nem tudom, hogyha veszek bele megjelenés után egy Ryzen 5 2600-as procit, akkor be fog-e kapcsolni egyáltalán a gép,- mert amúgy biost kéne frissíteni elvileg, hogy vigye? -
Bici
félisten
Kossz!, vegul talaltam egyet, ami tudja, a 2.0-s HDMI-t, es meg olcso is.
Viszont ezt irjak rola:
* Supports only M.2 SATA SSDs when using an AMD 7th Generation A-series or Athlon™ processor.
Ez azt jelenti, hogy Raven Ridge procivel nem fog menni a SATA-s m2 SSD?
Miert nem?Kossz!
-
Márk
senior tag
-
Fred23
nagyúr
-
cimbi186
aktív tag
Sziasztok.
Msi B350 Mortar lapon használja itt valaki a Type-c csatlakozót?
Én hiába dugom be a telefonom ,olyan mintha nem lenne aktív az aljzat.Sehol semmi.
Elvileg PlugandPlay,de nem bírom életre kelteni.
Esetleg Biosban kell valamit engedélyezni,vagy win-ben?
Vagy más trükkje van? -
Bici
félisten
Sziasztok!
AM4 lapot tervezek venni egyszeru multimedia gepnek es sozftverfejlesztesi celra.
Egy egyszeru APU lenne benne.
mindenhol azt olvasom, hogy a lapon levo DVI csati csak 1920x1200 febontast tud, a HDMI pedig: "Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz"Nem neztem vegig az osszes lapot, de egyet sem talaltam, ami ennel tobbet tudna. Ez az APU-k limitacioja, vagy a lapoke?
Kossz!
-
S. Szabi
őstag
Van új BIOS msi B350M Mortar-hoz, többen használnunk itt is ilyet, ezért gondoltam szólok
Link: https://www.msi.com/Motherboard/support/B350M-MORTAR#down-bios
Újítások:
- Improved memory compatibility.
- Improved PCIE device compatibility.
- Update AGESA Code 1.0.0.1a to support new upcoming processors.
Note
1. Do not update this BIOS if you're currently using windows7
2. This BIOS doesn't support Windows7. -
Törzsúr
senior tag
válasz
kaszas19 #447 üzenetére
Van pár fontos dolog amit a RYZEN fórumba is leírtam párszor.
Mikor összeraktad a gépet az első dolgod legyen a bios frissítése.
A második pedig amikor fent van a windows akkor az összes frissítést töltsd le a windows updaterrel ami letölthető a ms honlapjáról.
Amikor full naprakész a windows utána kezd el a drivereket felrakni és javaslom, hogy a csipszettel kezdd. -
kaszas19
senior tag
Holnap jönnek meg a cuccok remélem nem lesz gubanc semmivel.
-
FunkyBoy
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy x370-es alaplap vásárlásán, de elbizonytalanodtam, mert állítólag hamarosan jön az új gen. chipset (x470). Szerintetek érdemes várni? Illetve milyen memória modult ajánlanátok, amikkel nem szokott tempó probléma lenni, tehát mennek rendes frekin?
Köszi!
-
kaszas19
senior tag
Üdvözlök mindenkit.
Na talán a végleges összeállításom, ha valamivel nem értetek egyet akkor kérlek jelezzétek.
AMD Ryzen 5 1600 YD1600BBAEBOX
MSI B350 PC Mate alaplap
G.Skill Ripjaws V 2x4GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKB memória
Adata SU700 ASU700SS-120GT-C 120GB SSDSzerintetek ez jó összeválogatott????
-
Severen
tag
Üdv
Ryzen 1600x és 1700x között vacilálok.Megéri azt a +30 mátyáskirályt?
Főleg játékra lenne használva. -
Törzsúr
senior tag
válasz
nickelmetal #436 üzenetére
B350M Mortar Arctic nekem nagyon bevállt.
-
varmi2
nagyúr
válasz
nickelmetal #436 üzenetére
Felesleges az 50k , elég egy b350 chipsettes lap, 25-35k között.
-
nickelmetal
csendes tag
Alaplap terén mit érdemes? 50ezer Ft ársávban?
-
Törzsúr
senior tag
válasz
nickelmetal #432 üzenetére
Ha árában tudsz venni egy R5 1600-at akkor megéri. 4/4 szerintem már jövőre max. netezni lesz elég.
-
varmi2
nagyúr
válasz
nickelmetal #432 üzenetére
Döntsd el magad. Az tuti, hogy hosszabb távra jobb a hat mag 12 száll, mint a négy mag négy száll.
-
nickelmetal
csendes tag
Sziasztok,lehet nem ideillő kérdés ,de jelenleg van egy i5 7600k-m illetve egy asus z170 pro gaming lap alatta ,abban szeretnék segítséget kérni,hogy érdemes erről ryzenre váltani? Főként játékra használom a gépet és az 1500x-1600x szimpatikusnak tűnik ! Illetve úgy tudom tavasszal jönnek új CPU-k AMD vonalon érdemes megvárni azokat és utána dönteni e kérdésben? Válaszaitok előre is köszönöm!
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Gondolom többeknek van itt msi lapja (B350M Mortar vagy más, amin van LED).
Az lenne a kérdés, hogyan lehet kikapcsolni? UEFI beállításokban nem találtam ilyen opciót, meg az alapalapon sem gombot hozzá.
Ha valaki tudja, ossza meg az infót légyszi
Vagy esetleg nem is lehet kikapcsolni?
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Gépfejlesztés előtt állok és kérnék némi segítséget Ram ügyben.
Amiket kinéztem:
MSI B350 pc mate
Ryzen 5 1600x
BE QUIET! PURE ROCK SLIM BK008 PROCESSZOR HŰTŐ
Ezek biztosak már.
Amiben nem vagyok biztos hogy jó lesz-e ez a ram amit kinéztem hozzá.
CORSAIR 2X4GB DDR4 3000MHZ VENGEANCE LPX RED ???????
Mindent újonnan veszek majd meg. -
Törzsúr
senior tag
Nem találok olyan M-ATX vagy hasonló kisméretű lapot amin van PCI csatoló. X-Fi Elite pro hangkártyát nagyon nem szeretném nyugdíjazni...
2400G-vel tök jó kis konfigot tudnék építeni filmezésre, de így...
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
ASUS Prime B350-Plus alaplapom van. Nincs véletlen valakinek baja az kábeles internet kapcsolattal? Win10Home x64 -
blacksir
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne hogy az am4 foglalat megegyezik az fm2+ foglalatal? Kéne vennem egy proci hűtőt de nem kívánok sokat költeni rá ( am4 foglalatra). Tervezem a ryzen beszerzését és víz hűtét hozzá. Mit ajánlotok ? Max 5e ig.Köszi a segítséget.
-
Üdv!
A 2. generációs Ryzen-ekkel párhuzamosan érkezhetnek új szériás lapok is?
Érdemes ezekre várni, vagy nem várható érdemi újítás?B350M-es lapok közül melyikben lehet normálisan húzni a RAM-ok órajelét?
GIGABYTE GA-AB350M-D3H esetleg ajánlott?
Ahogy néztem, ezen a deszkán van minden...
- M.2 slot;
- 6db SATA csati;
- HDMI + DP port;
- VRM hűtés;
- stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- XPEnology
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- SkyShowtime
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- További aktív témák...
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest