Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• papirzsepi93

tag

válasz belaazallat #2301 üzenetére

Ránéztem az ssd-kre a HD sentinellel a 970es M2-es a windows-zal 82%-os jónak írja, a többi 100%-os.
    A psu cserét meg egyébként is terveztem, mert az a legrégebbi alkatrész a pc-mben, de az általad tanácsolt dolgokat is megcsinálom.
    És köszönöm is a tippeket neked is Drago-nak is.

• papirzsepi93

tag

Sziasztok!

Van egy érdekes problémám de nem igazán tudom hova forduljak segítségért, de hátha.
    Szóval van egy MSI B450m Gaming plus lapom egy 5600-as ryzen cpu-val egy 6650xt-vel G.Skill F4 3200C16 Ram párossal egy 970 evo nvme ssd-vel egy 870 evo sata ssd-vel egy WD sata hdd-vel illetve egy CM G550M psu-val W11-el.

A helyzet a következő, hogy bekapcsolom a gépet és olyat csinál hogy eljutok a boot képernyőig de ott jó sokat időz a win betöltésével, várok 5 percet és csak karikázik. Bekapcsoló gomb hosszan nyom kikapcsolom. Benyomom újra ugyanez történik, és ugyanúgy kikapcsolom gombbal ezután van hogy a bekapcs működik és bebootol. De van olyan, hogy 3. alkalommal már kiírja hogy felkészülés a javításra, de ott sem történik semmi így újra a kikapcs bekapcs jön. Majd utána bekapcskor most olyat csinált, hogy nem adott képet, helyette a lapon lévő EZ debug ledek közül pirosan világitani kezdett a VGA. Kinyom benyom újra nincs kép VGA led piros. Átdugtam a dp kábelt másik csatlakozóba újra próbálkoztam, de nem ment. Áramtalanitottam, kivettem a vga-t visszatettem újra nincs kép VGA led piros. Megint áramtalanitottam megmozgattam a kártyát hogy jól dugtam-e vissza mindent és vártam egy percet és bekapcsolt bootolt a windows is. Teszt kedvéért kikapcsoltam a winből és bekapcsoltam újra és megint megy rendesen.
    A kérdés a következő, a windows a hibás, az alaplap a hibás vagy esetleg a korosodó psu (10 éves) lesz a ludas?
    Köszönöm a segítséget, illetve azt is ha esetleg tudtok ajánlani valami jobb topikot ahova inkább való ez a kérdés.

Új hozzászólás Aktív témák