Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MasterDeeJay

veterán

LOGOUT blog

Vettem apróról egy Gigabyte am4 lapot A10 procival, bár eladó írta hogy van valami olyan vele hogy a biost nem lehet frissíteni mert valami oem belebarmolt a biosba és nem ad rá supportot.
    Gigabyte oldalán a lap nem létezik, hasonló ugyan van de nem teljesen egyező. GA-B350M-D2 a típusa, a Gigánál meg csak AB350M-D2 van.
    Kezdetnek mielőtt nekiállnék én magam biost szerkeszteni írtam a Gigabyte supportnak. Jópárszor igénybe vettem más gyártó supportját, legjobb tapasztalataim szerint az Asrock és Supermicro volt ők minden esetben segítettek és mindkettő gyártó írt nekem egyedi biosokat, külön kiemelném hogy a Supermicro bios toolokat is küldött.
    Még nem válaszoltak, nem várok csodát mivel az OEM cuccokat a gyártók hárítják. AMD fórumjáról még bannoltak is amikor támogatást kértem egy OEM videókártyájukra (amazon szervereiből V540-es radeon pro.)
    Szóval biztosan rám marad a feladat. Nem hiszem hogy nagy munka de még nem csináltam AMD-kkel, pontosabban microkód frissítést kell csinálnom. Intelen ez nálam már rutin meló és nem egy moddolt biosos gépem van itthon (uefitool, mmtool...). Viszont még mielőtt saját magam találnám fel a spanyolviaszt az előtt megkérdezem itt hogy hogyan is kell microkódot frissíteni AM4 lapokon? Nem lesz nagy igény, 1600AF-et kellene működésre bírni benne. Legrosszabb esetben keresek egy B350 bios dumpot hasonló felépítésű lapról és rátöltöm azt de nyilván kis lépésekben kellene haladnom.

Új hozzászólás Aktív témák