Hirdetés
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok lenne egy komoly kérdésem. Mivel van egy MSI x370 gaming pro carbon alaplapom a kérdés a következő . A lap támogatja a pcie és a sata ssd ket is az m.2 es foglalatba . a kérdés hogy pl [ez] belemegy a csatlakozóba meg akár [ez] is ? Azt látom hogy kicsit más a foglalat de elméletbe azt írja az alaplap könyve.
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
andreas9109
tag
sziasztok
van bárkinek tapasztalata az MSI lapokban lévő game boost funkcióval?
AMD Ryzen 1500x + ASUS Strix RX 480 8gb/SC2: zerg player
-
Televan74
nagyúr
Az MSI nem siet az új AGESA -t tartalmazó bios kiadásával.Bétát meg nem teszek fel.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
R3laX
addikt
Hm, megnézem köszi . Igazából én is így vagyok vele, hogy sosem volt csúcs lapom, de azért egy jó középkategória mindig megvolt. Asrock Z77 Extreme 4 lapom is egy 42-be fájt 2012-ben. Pedig örültem volna, ha megúszom 30 körül .
szerk.: Az MSI X370 Sli Plus egész jó áron van és egész jó tesztekben is. Mivel ki akarom lőni a piros színt igazából, vszeg erre esik a választás
[ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
[Itt] nézz szét, az első oldalon van VRM lista, ott le van írva hogy melyik lap milyen VRM-mel rendelkezik.
Tudom, német az oldal, de Google (translate) a barátod angolra elég jól fordít.
Sajnos a B350esek elég gagyik, SLI/CF nekem sem kellene, de lehet emiatt mégis X370es mellett döntök.
A legolcsóbb, legjobb X370es az az Asus Prime-X370 PRO.
30e körül B350-ből az ASUS B350 Prime-plus-van, elég vacak integrált hangkártyával.
MSI-től a Tomahawkok és az általad említett Gaming Plus
GIGABYTE GA-AB350-Gaming (3)
Asrock B350-eseknél csak 3+3-as a VRM, az kevés még ha dupla annyi alkatrészből is áll.Alaplapon ésszerű keretek között nem érdemes spórolni, még ha nem is tuningolnád most, de ha később még raknál bele egy erősebb procit és esetleg azt húznád egy picit, ezzel odázva az újabb gép megépítését akkor jobban jársz most kiadni még +10-15-20e Ft-ot mint utólag szívni a fogad hogy nem megy benne már az adott proci tuningolva (sem).
Amire érdemes még figyelni, bárhogy is döntesz az a támogatott memóriák típusa, ára és elérhetősége.
Meg kell nézni minden kiválasztott alaplap esetén a Memory QLV listát (a gyártó support oldalán fent van). -
tkesy
őstag
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
CabalX
aktív tag
Az MSI B350 Gaming plus egy átkeresztelt MSI B350 Tomahawk, ugyanaz a 4+2es VRM ugyanazok a komponensek is.
A cicomán kívül nagy különbség nincs.
Ha ragaszkodsz az MSI-hez és a B350- hez, valamint van rá keret akkor szerintem a B350 Gaming pro carbon jobb választás tőlük - ha nem kell a legacy pci slot.
B350-nél az a legjobbnak tűnő lap most, meg majd az Asus B350-f Strix lesz majd amint kapható lesz. -
R3laX
addikt
Gigával sajnos úgy vagyok, hogy oké, elhiszem hogy jó, de ha gigát venném akkor k5 alá nem nagyon adnám. Engem ezek a lapok érdekelnének. Asrock lapokban hiszek manapság a leginkább, de MSI felé húz kicsit a szívem. Asus-tól már kicsit óckodom, Asus nem az én márkám, meg amikor vettem a Z77-es Asrock EX4-emet is, egy nála 20-30ezerrel drágább Asus is hasonló szintet hozott, szóval Asus-szal megint úgy vagyok, hogy ha Asus lenne, akkor vmi komolyabb. Egy jól OC-zható lap kell. Még Asrock AB350 Fatal1ty k4 is benézhet, talán ez lenne nekem a legjobb, de az meg már túl piros .
szerk.: Szóval az MSI B350 Gaming Plus-ról nincs vmi tapasztalat, infótok? Most ez megtetszett .
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz attamero81 #285 üzenetére
Én is ezt vettem, de nem az matx-et, hanem az atx-et. Úton van, ezen a héten meg is jön.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
R3laX
addikt
Hali!
Ezek közül melyik ajánlott?:
MSI B350 GAMING PLUS
Asrock AB350 Pro 4
Asus AB350 Prime Plus AB350
vagy mind vehető? esetleg nincs vmi összehasonlító, vagy AB/B350-es lapteszt vhol?
-
Frogged
aktív tag
válasz Plasticbomb #281 üzenetére
Köszi a tippet sikerült végre belépnem be állítotam 1,35v Cl-14-14-14-34 3200Mhz-re a Rammokat
Ezeket dobta az Aida elsőre tesztre:
Olvasás:49155
Írás:48301
Másolás:43478
késleltetés 71,2 nS
Köszönet mindenkinek a segítségért -
Plasticbomb
addikt
bios flash win alól? És taposd be már akkor az F1 illtve a DEL billentyűket, amikor elkezded újraindítani, win10 miatt hajlamos nem észrevenni újrainduláskor, hogy nyomogatod.
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Frogged
aktív tag
válasz B@ldrick #278 üzenetére
Köszönöm a helpet kicsit meg ugrottak így a ramok sebeségre
Most már eléri az írás olvasás a 40-41000-et.
De csak a ryzen mastersben tudtam állítani (a Bios-ba nem engedbe a gép) CL14-14-14-34 1333Mhz-ig engedi fagyás nélkül.
Ha egyszer újra be enged a Biosban akkor meg próbálom vissza tenni 3200-ra. -
Frogged
aktív tag
Aida64 Extreme v5.90.4200
A proci-hoz közelebbi 2 slotba tettem a ramokat.
De lehet egy gép legyalulás lesz a vége mert vannak anomáliák.
Próbáltam vissza tenni alapról megint 1600Mhz-re elmentem a profilt újra indítja a gépet 2-3szor felpörögnek a ventik majd lekapcsol a gép utána el indul a régi alap ram beállítással.
A Biosba pedig azóta nem enged belépni , gyanús is volt hogy pöcre ment minden össze rakás után ilyen még nem történt velem az elmúlt 10-12 évben. -
Márk
senior tag
Hát, pedig akkor elvileg minden jó.
Milyen verziószámú Aida-val mérsz?
Dual Channelben vagy?
Ramok melyik slotokban vannak?
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Frogged
aktív tag
Lekaptam a cpu-z ott 1596.8mhz-t ír a Dram Frequency-nél
A Hw infon a Memory clock résznél szintén annyit jelez.
Nem igazán vágom a memoria tuningot lehet rosszúl állítottambe valamit.
A Biosban 1,35-re tettem a memory voltaget és a 3200mhz-t állítotambe.
Meg néztem úgy hogy vissza tettem a mhz-et alap 931 mhz-re ugy 13-14ezres értékek jöttek ki. -
Márk
senior tag
Akkor ott valami gebasz van.
1600 (3200)MHz-es ram sebesség mellett illene 43-45000 körüli írási, olvasási és 40000 körüli másolási eredményeket kapnod.
Ezek az értékek olyannak tűnnek, mintha csak 1066 (2133) MHz-en mennének azok a ramok.
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Frogged
aktív tag
válasz B@ldrick #272 üzenetére
Igazából mivel azt hittem csak 1600mhz-n fut igy lejebb toltam a késleltetést 14-13-13-30-ra de ugy nézki így is stabil.
Nem igazán vágom a teszt progikat mindig játékban tesztelek.
Úgyhogy nagyjából fogalmam sincsen hogy jó helyen mérek meg azt amit szeretnél
Aida64 extreme-et lekaptam egy 5 ször lefutatam külön a memoria sebesség mérőket eléggé ingadoztak a mérések közt az eredmények a legnagyobb és a legkisebbeket írtam ki amik kijöttek.
memoria olvasás:24774-24240 mb/mp
Memoria írás:25438-24589 Mb/mp
memoria másolás 24019-23286 MB/mp
késleltetés: 75.1-75,9ns -
Frogged
aktív tag
Sziasztok
Tegnap dobtam össze az uj ryzen konfigomat sajna új tápra még nem jutott guba így csak finoman probáltam tuningolni , meg nincs is tapasztalatom proci és memoria tunnig terén.
Gigabyte x370 gaming 5 Aurus + Ryzen5 1600 shadow rock Lp proci hütővel + G.skill flare x 3200mhz 2*8gb.
Ami pozitív 3,6mhz-n megy 1,275Voltal egyenlőre csak egy 40 perc Rise of Tombraider-el teszteltem de eddig stabil és 61 fokon meg állt a proci.
A rammal viszont meg szívtam hiába választottam a támogatási listából.
Biosban 3200mhz-en írja miután meg adtam neki az 1,35v-ot de a ryzen master-s progi nem engedi 1600mhz-fölé tolni.
Az újabb béta biost amiben már van 3200mhz-s ram támogatás nem engedi sem manuálisan sem frissítéssel telepíteni de majd csak érkezik lassan a rendes verzió. -
thornadoj
aktív tag
válasz attamero81 #263 üzenetére
Az X370 csak 4db usb 3.1-el, 2 db-satával, ill. a teljes értékű SLI és CrossFireX támogatással tud többet a B350-nél.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz attamero81 #266 üzenetére
Az új ryzen az r3. Szem arra gondolt.
-
attamero81
senior tag
Üdv.
Egyik cimbi aki benne van a tech világában nagyker vonalról èrtesült,hogy az új 7.generációs APU-k ès Ryzen-ek Szeptember hónapban debütálnak ès jó áron!Mondjuk azt nem tudom,hogy az új Ryzen alatt mit èrtet?!!Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
varmi2
nagyúr
válasz attamero81 #263 üzenetére
Az alaplapnak nincs köze ahhoz, hogy milyen vga-t raksz bele. Semmivel sem lesz gyorsabb egy x370 lapban, sem a vga, sem a kinézett cpu.
-
attamero81
senior tag
Lenne egy kèrdèsem:
Gigabyte Aorus RX580 8gb nèztem ki.
Na most ez B350-es lap kèszlet mellett egy Ryzen 5 1500X el jó trió vagy az alalapra áldozzak megint,s váltsak X370-re?Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
CabalX
aktív tag
Aki erősebb Mini-ITX-es lapra várt - az Asrock a Computexen mutat be egy X370es és egy B350es példányt. [link]
-
chopin42
addikt
Valakinek van infó arról, hogy a következő alaplapok mikor jelennek meg megvásárolhatóan ? Msi b350 gaming pro carbon, asus strix b350f. Továvábbá megéri-e a felár ezekért egy ryzen 1600 alá, vagy elég a többi "gyagyibb" b350-es lap? Vagy még inkább nézzek egy x370 pro-t? Cél a stabil, hosszútávú megbízható működés, jó alkatrészekkel, főleg jövőben megjelenő ryzen termékek, valamint az 1600 stabil tuningja miatt kérdezem. A nyár végére állhat össze a teljes gép, egyelőre nézelődök (proci megvan már ) Az 1600-at szeretném 1.35 volton, minél magasabb órajelen járatni idővel, szóval tényleg nekem a legfontosabb a jó minőség, megbízhatóság, jó tápellátás. A max amit pedig kiadnék az 45000 Forint, de inkább 40 környéke (ha a legjobb ezek közül a prime x370, remélhetőleg ennyiért talán aprón találok idővel )
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
varmi2
nagyúr
válasz attamero81 #256 üzenetére
Nincs semmilyen gáz, ez az élet rendje. Ha megjelenik egy új termék, az eleinte mindig drágább, mint a reális értéke, mert új. El kell telni pár hétnek-hónapnak, hogy beáljon az ára a valódi értékre.
-
attamero81
senior tag
Megjegyzem halkan,hogy a Ryzen őrület kezd alább hagyni,pedig a sok vásárló vagy más hatására el kezdtek esni az árak.Van olyan bolt ahol az 1800X majdnem 40k-ot esett.Az alaplapoknál is 2-4k az ár esès átlagosan.Vajon mi lehet a gáz?A memória kezelèsi Bios hibák?
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
-
boldi6807
csendes újonc
Sziasztok! Új konfigot szeretnék összerakni a későbbiekben és úgy döntöttem, hogy ryzen 5 1500x köré építeném fel a gépet.Segítenétek abban, hogy milyen alaplapot és memóriát válasszak hozzá? Általános használatra és játékra használnám a gépet (GTA,Overwatch,Doom,stb.). Köszi!
-
BullKoxa
őstag
Megoldódott, kaptam képeket !! Ezer hála neki!! Nagyon rendes .
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Megpróbálom hátha valaki jó lelkű a mai nap folyamán !
Be Quiet! DARK ROCK 3 hűtőt tervezek venni a laphoz,de még nincs megrendelve semmi sem, az állás ez lenne R7 1700X, Msi X370 Gaming Pro , ram CORSAIR Vengeance LPX DDR4 3200MHz , A többi cucc marad a mostaniból. Hogy ne keljen várnom majd az AM4 foglatra ezért szeretnék kérni valakitől egy AM4-s alaplap Serial számos képet az Alaplapos dobozról, és ha netán a lapon lévő matricáról is , elvileg képpel megelégednek ! Előre is köszönöm aki segítene !Privátban kérném a segítséget !
Üdv : Kornél
-
B@ldrick
aktív tag
Megnéztem mit tud a C6H_9945 beta AGESA 1.0.0.6 bios kezdeni a CMK16GX4M2B3000C15-val (Hynix MFR) 3200MHz-en: csak 2T-ben tudtam elindítani, gear down disabled, 1.38=1.395V-on, minden más auto-n. Ha tudnék játszani a SOC, ProcODT, CLDO_VDDP-vel talán jobb is lehetne.
(Tegnap még jó volt a 2933 CL14 1T 1.35V de ma bekapcsolva adott egy 1F-et, másodjára indult.)
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • Ubuntu • OpenMediaVault ▌
-
Devas
őstag
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Matx lapot keresek r5 1600hoz, 1 vga, és egy hangkari megy bele, 4db memoria foglalat fontos. Melyik a legjobb? b350 chipset fontos még. Meg a jó tápellátás, ár mindegy( pár ezerforint nem számít)Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Televan74
nagyúr
Azért hogy magadhoz nyúljál,utána meg a pénztárcához és elmenj venni. Új lap neked is jó ,mert boldog vagy a cégnek is jó mert vettél még egyet.Sőt még annak is jó,akinek eladtad az előzőt -40% -ért frissen,használtan.
-
headhunter
addikt
válasz headhunter #187 üzenetére
-
Márk
senior tag
válasz Televan74 #242 üzenetére
Pontosan.
Én is vacilláltam egy kicsit a B350 és X370 chipsetű lapok között, de végül is az X370 mellett döntöttem a komolyabb VRM és a szerintem "strapabíróbb" felépítés/anyaghasználat miatt.
Egyelőre nem bántam meg, hogy durván 20.000 Ft-tal többet fizettem érte, mint egy B350-es lapért.
-
Televan74
nagyúr
Ez így igaz.Sok mindenbe bele futhat az ember egy lapnál.
Én például remekül elvagyok az MSI lapommal,igaz ez egy kicsivel magasabb árkategória.Tudom nem sokkal vagyok előrébb,de úgy érzem jobban jártam a X370 -es deszkával.Eredeti kiszemelt egy B350 Tomahawk lett volna.
Mikor visszatértem notebookról,Első lapom egy MSI Z77A-G45 volt,nagyon jól ment.Utána volt egy kis félrelépésem az Asrock B85 lappal,de a MSI Z97 Gaming 5 vissza terelt a jó irányba.
-
Márk
senior tag
válasz attamero81 #240 üzenetére
Fura.
Az ember azért nem ezt várná egy MSl-től, bár úgy vagyok vele, hogy minden gyártónál az ember belefuthat ilyenekbe.
-
Márk
senior tag
válasz attamero81 #238 üzenetére
Miért kellett lapot cserélned?
Nem indult az MSI?
-
attamero81
senior tag
válasz attamero81 #237 üzenetére
Na csumi!
Meg sikerült vennem mindent,s ki is kellett cserèlnem.A lapot Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 váltotta A ramok pedig ez lett.Amúgy ez best buy volt.Emag-ról vettem 19900-èrt:[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
Hello.
Megjöttek az új cuccok.
MSI B350M Mortar Arctic
Kingston HyperX Predator 2x4gb 3200 Mhz
Sapphire Radeon RX550 4gb Pulse
A processzor 1 hèt kèsèssel jön,de nagy az izgalom már.
Rendszer SSD-nek pedig ezt vettem:
OCZ Revodrive X2 160gb.[ Szerkesztve ]
-
Devas
őstag
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Devas
őstag
-
Márk
senior tag
válasz B@ldrick #233 üzenetére
Kösz az ötletet, de még csak nem is hallottam erről a progiról.....
Szerintem ki fogom próbálni, bár így alapórajelen is elég az atyaúristenre is nekem a proci.
[ Szerkesztve ]
-
B@ldrick
aktív tag
@Márk:
Nem próbáltad még az ASUS ZenStates-t hogy tuningbeállítás mellett idle-ben visszavegye az órajelet/feszt?
It works on any Asus AM4 board, just make sure P0/P1/P2 is not touched by the BIOS by not adjusting the CPU Ratio. AMD CBS is still there just not visible to the user.[ Szerkesztve ]
▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • Ubuntu • OpenMediaVault ▌
-
B@ldrick
aktív tag
CROSSHAIR VI HERO BIOS 1106
Update AGESA to 1.0.0.4a▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • Ubuntu • OpenMediaVault ▌
-
Márk
senior tag
válasz #96532224 #229 üzenetére
Szia!
Én is vacilláltam az Asus C6H lapon, de végül egy szintén Asus Prime X370-Pro lett belőle a jóval alacsonyabb ár miatt.
2 hete használom, elsőre pöcc-röff indult a Ryzen 5 1600 procival, bootolás után gyors UEFI frissítés, utána ram sebességet feltoltam XMP profilból 3200 MHz-re majd Win10 csont nélkül települt.
A 3200 MHz ram sebességet végül is visszább kellett vennem 2933 MHz-re, mert nem volt teljesen stabil vele a Bigasoft Total Video Converter 5 nevű progi. Mindig újraindította a gépet, de ezt a ram sebesség 2933 MHz-re való csökkentésével sikerült orvosolnom.
Nekem 2001 decembere óta hosszú távon mindig is Asus lapjaim voltak (újonnan vettem mindegyiket, egyikkel sem volt soha semmi gondom, a 2009 február óta meglévő Asus M3N-HT Deluxe/HDMI AM2+ lapomat most nyugdíjaztam 8 év használat után) és a Ryzennél sem volt kérdés, hogy őket fogom választani.
Sok sikert a kofigodhoz!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia! Írtam hasonló témában (CH 6), nekem beindíthatatlan volt, ha működik, örülj. Csak üsd be Google-ba "issue, problem", máris látod külföldi fórumokon, hogy egy kicsit "lutri" a CH6. Gigánál nem látsz bejegyzést, max ram miatt, de ez idővel megoldódik. Rokonom, akinek számtech üzlete van a Gigát ajánlotta, lehet, hogy nem teljesítmény bajnok, de az egyik legstabilabbak (pl Dual-Bios). Én is Gigát használtam eddig mindig (most lassan eladó lesz FX Gaming 990 :-( ). Most is a K7-est vettem volna, de hiánycikk, ezért egy MSI Gaming Pro Carbont választottam (kétharmadába kerül CH6-nak, és meglepően jó).
Üdv
Ui.: ASUS CH6 is a "flagship" to my mind that is a "flagshit" :-) -
IstvánLászló
senior tag
válasz #96532224 #227 üzenetére
Grat a csomagodhoz és köszönöm az infóz is.
A configodban van elég erő és bikaerős ezt biztosan tudom, igaz csak olvasás és teszteknek is köszönhetően.
Kellemes és boldog használatot kívánok most neked is.[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
törölt tag
Hay!
Nekem egy MSI Gaming Pro Carbon van, nagyon király. Volt egy ASUS CH VI három napig, de elállással visszaküldtem...beindíthatatlan volt. A memóriáim sajna Intel kompatibilisek, ezért BIOS-ban "csak" 2666 MHz-en fut, viszont RyzenMaster-el látszólag engedi a 3200-at is. Egyébként iszonyat jó a teljesítménye, nem igazán játékra használom, de szerintem abban is "ott" van (1700x, Corsair LPX 2x8 3200/cl16, EVGA 1070 DT Gaming). Kellemes használatot mindenkinek! -
Atlantis
veterán
Természetesen én sem az egész gépet cserélem, csak a szívét és ezúttal a szemét is.
Ok, majd ránézek azokra is. Köztes időben nem követem a piacot, ilyenkor lassan képbe hozom magam, aztán vagy lesz valami vásárlás vagy nem.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
CabalX
aktív tag
válasz Atlantis #224 üzenetére
12 évvel ezelőtt építettem gépet, azóta csak frissítgettem.
Nem várom hogy az új Ryzenes rendszer is kibírjon annyit, de 5+ évre tervezek, tekintve hogy elvileg az AM4-es socket 2020ig lesz támogatva.
Nem szeretném elkapkodni a dolgot, nem hajt a tatár - hátha pár hónapon belül kinövi a rendszer a gyerekbetegségeit és a gyártók is rájönnek hogy a csili-vili ledek mellett mit szeretnének még a vásárlók (jó VRM-ek, elég USB és (m)sata port, memória kompatibilitás)Fentebb írtam/linkeltem pár oldalról emlékeim szerint, én ott szoktam olvasgatni még tapasztalatokat.
-
Atlantis
veterán
Akkor hasonló cipőben vagyunk, kb. 3 évente szoktam gépet cserélni, mostanában éppen esedékes és kapóra jött a Ryzen megjelenése. Még éppen csak elkezdtem nézelődni, nem sürgős, szerintem én is várni fogok...vagy veszek Intelt.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
CabalX
aktív tag
válasz Atlantis #222 üzenetére
Kb. egy hete mutatták be több másik új MSI lappal együtt, remélhetőleg hamarosan elérhető is lesz.
Asusnál is van pár új lap, Gigabyte-nál és Asrocknál viszont főleg csak A320-as lapok és néhány microATXÉn folyamatosan figyelem a külfödi fórumokat az új és jelenlegi lapok kapcsán mert olyat szeretnék venni ami időtálló lenne és mindegyik mai alaplapnál találok valami defektet - lehet én vagyok túl kritikus.
Na meg még érdemes várni visszajelzésekre, tapasztalatokra - melyik hogy működik, melyikkel mi a gond.Lehet én megvárom a rev 2-es lapokat.
-
Atlantis
veterán
Köszönöm, egészen jó tipp, árat ugyan hirtelen nem láttam rá, ezért is kerülte el a figyelmem. Ugyan MSI lapom még nem volt, bár ettől még lehet jó.
-
CabalX
aktív tag
válasz Atlantis #220 üzenetére
A VRM számomra nem a jelenlegi tuning miatt fontos - bár nem árt ha ezzel még ki lehet tolni picit a rendszer/proci élettartamát - hanem sokkal inkább a jövőben megjelenő, még AM4-es foglalatot használó Zen2 vagy Zen3-as procivk támogatása miatt.
Ha jobb audioval felszerelt B350-es lapot szeretnél akkor ezt a lapot nézd meg.
Elvileg ugyanaz a tudása a normális multi GPU támogatás kívételével mint az X370es nagytesójának és elvileg elég jó a VRM-je is.
Ha lenne rajta akár csak egy darab legacy PCI foglalat már venném is. -
Atlantis
veterán
Igen, azt már láttam, hogy a memóriákra figyelni kell. A VRM minőségét és hűtését mondjuk előre nem tudhatja az ember, ha jól sejtem.
Egyébként most a piacon kb. egyetlen lap van, ami megfelelne az igényeimnek. Hihetetlen, hogy a Gigabyte az egyetlen, amelyik nem ALC887-et tesz a lapra.
[ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
válasz Atlantis #218 üzenetére
Bárhogy is döntesz, a vásárlás előtt mindenkép nézd meg a kiválasztott alaplap milyen memóriákat milyen órajellel támogat és olyat vegyél/rendelj.
Jelenleg a memória (in)kompatibilitás - nem megy a gyári órajelen, valamint a VRM-ek száma és minősége okoz főleg dilemát a vásárláskor. -
Atlantis
veterán
Értem, köszönöm. Akkor nekem adott esetben a B350 bőven elég, sem a multiGPU nem érdekel, sem a komoly tuning, az integrált audiochip mondjuk érdekes, de csak emiatt még nem fizetném meg a felárat.
Még meglátom, megy a dilemma, milyen platform legyen.
[ Szerkesztve ]
-
CabalX
aktív tag
válasz Atlantis #216 üzenetére
A fő különbség a multi gpu támogatás. A B350-as lapok maximum 4X-es pci-al támogat crossfire-t - már ahol van 2 hosszú pci-e foglalat.
Az x370 támogat sli-t és crossfire-t is rendesen.
Illetve általánosságban elmondható hogy az utóbbi erősebb, minőségibb alkatrészekből van összerakva, pl. több VRM chip, jobb integrált audio stb... természetesen drágábban.
Tuningolni mind a kettőben lehet, max a B350 VRM-jei jobban melegszenek 4GHz körül/felett. -
Atlantis
veterán
Láttam az első hozzászólást, de nem értem, mi a lényeges különbség a X370 és a B350 között, ami a jelentős árkülönbséget indokolná...valaki felhomályosíthatna.
-
FeRkE
őstag
Adata XPG Z1 ramokrol nincs vkinek tapasztalata? Nekem is az a gondom hogy sok ram kene, menjenek gyorsan, de azert ne legyen eszement draga jelenleg ezen a szetten gondolkozom.
[ Szerkesztve ]
-
Márk
senior tag
válasz attamero81 #213 üzenetére
Jónak tűnik, a kinézett ramot azért csekkold le a kinézett lap QVL listájában a biztonság kedvéért, nehogy csak 2133 MHz-en tudd hajtani......
-
attamero81
senior tag
MSI Mortar alaplapok jóknak tűnnek?
Ezt néztem ki:
MSi B350M Mortar Arctic
Kingston HyperX Savage 3000 Mhz 4x4 gb ddr4-el
Ryzen 5 1500X-elNem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
Márk
senior tag
Sőt, jött egy mikro ATX-es lap is: Prime B350M-E.
Igazán jöhetne egy X370-es lap a Prime X370-Pro és a Crosshair VI Hero közé, mondjuk durván 65-70e Ft-ért.
-
CabalX
aktív tag
Én megörültem a 2 legacy PCI foglalatnak de elkámpicsorodtam amikor megláttam hogy néz ki a lap és láttam hogy mi lehet rajta.
Persze, lehet kb1% esélye hogy ugyanazt a képet rakták fel a két laphoz... de nem hiszek már a csodában.
Viszont a sok ledes csili-vili lapot választva max arra lenne jó hogy nyáron beállítva valami kék színt elérjem hogy a szúnyogok epilepsziás rohamot kapjanak. 😀 -
CabalX
aktív tag
Újabb AM4-es X370-es Asus lap:
https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-X370-A/
Kinézet alapján egy chipcserés Prime 350-plus, ugyanúgy 4+2 VRM-el 😐 -
Levwi
aktív tag
válasz attamero81 #205 üzenetére
az fm2+- os foglalatba való procikat meg nem mondom hanyadik generáció, de már nem érdemes azokat venni. sőt még am4-nél is érdemes megvárni a raven ridge apu-kat, vagy vehetsz bristol ridge apu-t de semmivel se leszel előrébb mint az fm2+-al. Ha apu kell akkor várd meg a raven ridge-t ha nem fontos az apu akkor meg már ryzen-t vegyél.
Xiaomi 14
-
varmi2
nagyúr
válasz attamero81 #205 üzenetére
fm2+ba már nem lesz semmi. Csak am4be fognak kijönni apuk, és integrált vga nélküli cpu-k.
-
Levwi
aktív tag
válasz attamero81 #203 üzenetére
A Bristol ridge apu-k mennek még bele az am4-be, de azok hivatalosan itthon most lesznek elérhetők. Azok pont a ryzen előtt jelentek meg. A többi am4-es proci majd ezután fog jönni.
Xiaomi 14
-
attamero81
senior tag
Hello!
Lenne egy nagy kérdésem.Elvileg annak idején olvastam,hogy az AM4 lesz az AMD vegyes foglalata.Na most éppen AM!-es frissités folyik,mert szemezgetek az új dolgokban és látom,hogy sok lap támogat Ryzen,A és Athlon procikat.Ez mit takar pontosan?Visszamenőleg valamelyik generáció bele megy az AM4-be?Más.
Az MSI Arctic szériája nekem tetszik főleg,hogy a ramokból és VGA-ból is lehet frankó White szériát találni.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
Márk
senior tag
válasz #45997568 #201 üzenetére
Ezt okos dolognak tartom.
De attól függetlenül "üresjáratban" leveszi az órajelet mondjuk 800-1000 MHz körülire tuningolva (szorzó emelve) is ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! Asus ROG STRIX B450-F Gaming II alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest