Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz
DarthSun #16461 üzenetére
Időrendi sorrendben:
Kiszedtem a kártyát, átnéztem elpukkant kondi, korrózió után kutatva, de nem találtam semmit. (Elfelejtettem csavarral rögzíteni) Még éjjel egy gyors kontrateszt követte a hw és OS hibák kizárására.
Lehúztam a 8.1-et futtató lemezt, egy másikra csináltam egy clean W10 installt.
Az eszköz látható és hallható is volt. HW hiba kizárva.8.1 vissza, a kártya hibátlanul működik. Kontakthiba gyanúja ON.
Indítottam egy kövér ritmust, majd megláttam a csavart. Gondoltam rögzítem is gyorsan - kártyához érve sípoló hang, OS fagyott.Momentán nincs csavarral rögzítve a helyén, egy minimálisat lóg, mert csak a slot és a bracket vége tartja - de szól. Jöhetnek az ötletek, mert nem értem.
Ha így lett volna letéve, ok, meghajlott a PCB, van rajta valahol egy szakadás vagy bármi huncutság. De fixen rögzített állapotban elképzelésem sincs.Pánikkeltésért elnézést.
-
Petyyyyy
addikt
Négy év után előkerült végre a dobozból az asztali gépem.
Olybá tűnik hogy az X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro kártyám nem hajlandó működni.A dobozolás óta semmi nem történt, egy negyedik emeleti raktárban pihent a pc.
Bárkinek bármi ötlete mi lelhette a nyavalyást? Futott már hasonlóra valaki?
-
Varázslóó
senior tag
Jah hàt nagyon ritka màr. Jaja kiszedhető, csak vigyázni kell hogy rakod vissza az opa-chippet mert recseghet a hang ha rosszul van a helyén. AE-9 ét így vettem. Aki eladta elérhetetlen volt utàna, azt hitte hibàsan adja oda és el se értem soha többé. De csak az opa volt rosszul benne, és hibátlan volt a kàrtya.
-
NYPD
aktív tag
válasz
Varázslóó #16457 üzenetére
Köszi! Ha jól tudom ennek plug-n-play az opampja, szal ha nem kell semmi mást forrasztgatni meg nagyon gányolni, akkor érdekelne mindenképp. Ahhoz túl sokat vártam és üldöztem ezt a kártyát, hogy egy véletlen forrasztással kinyírjam. Az életbe nem találok másikat 😅.
-
Varázslóó
senior tag
Megnézem és le írom miket cseréltem. Nekem sokat dobott a hangon.
nagyon sok féle van a neten.
Fórumon ahol ajànlottàk 2004 Ben amikor megjelent nem raktak rà csúcs opa-chippet. Elv 2004 be 20ezer volt darabja amit vettem 2db. Most 3éve kb 1400Ft darabjaha jók az emlékeim. Otthonról megírom mi lett rajta.
Gyári akkorihoz képest 5-6ezer volt kb. -
Varázslóó
senior tag
válasz
Satyricon #16453 üzenetére
Nem fog hangot adni elvileg ha 5V adsz neki àramot.
Mivel a kártya oké hogy tudd hangot képezni, de a forràst után jön a hangkártya. Ha TV ről adsz neki forràst akkor mehet.
Ha így gondoltad alapból, akkor tényleg mehet 5v is.
Pax driver leíras alapjàn megy az usb verzióval is, emlékeim szerint laptopra én is azt raktam fel. -
Satyricon
addikt
válasz
BTom1970 #16452 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy ha adok +5v-ot a hangkártyának, akkor ad-e ki magából hangot, ha optikain van összekötve a tv-vel. Ugyanis az erősítőn nincs optikai...
Sőt az is érdekelne, hogy a PAX drivert fel lehetett-e telepíteni az X-Fi HD-hez, mert én nemrég jártam ugyanebbe a cipőbe mint TE most, és nem találtam hozzá PAX drivert. Ugyanis Külföldi oldalon azt írták, hogy egyik se kompatibilis vele...
-
BTom1970
aktív tag
válasz
Varázslóó #16451 üzenetére
Köszi néztem a videot! Igazából, pont Te
ajánlottad a hozzászólásoknál ebben a videodban. Zenére kellett, túl sokat nem akatam azért szánni rá. Nagyon megérte szerintem.
Ha rákötöm az X-Fi-re a TV-t optikain akkor tudom hallgatni fülhallgatóval. De a laptop adja az áramot az X-Fi -nek és a hang beállítások is a laptopból kezelhetők. A laptop kikapcsolt állapotában is megy a TV hangja fülhallgatón? Majd az USB port nyilván marad áram alatt. -
BTom1970
aktív tag
Creative-től szedtem le hozzá ezt. Most ezzel használom.
-
BTom1970
aktív tag
Ez a PAX driver jó hozzá?
-
BTom1970
aktív tag
Driver és control panel Win10-hez, X-Fi HD USB-hez?
A kapott CD-ken, akkor csak Win 8-ig van támogatás?
Közben keresek én is, csak hátha van egy ajánlott jobb megoldás.
Köszi! -
válasz
BTom1970 #16445 üzenetére
- TV line out az SB-Xfi LINE-IN -be : ez valszeg nem fog menni, mert a mai tévéken az a line RCA csatlakozó nem kimenet, hanem bemenet. A jack csatlakozó szokott lenni a kimenet, már amelyiken van, mert már le szokták azt is spórolni.
Ha van optikai kimenet a tévén, akkor az XFi optical INre lehet nyomulni, tévén pedig a PCM OUT formátumot kell beállítani.
A többi ok. -
BTom1970
aktív tag
Én most leszek nemsokára SB X-Fi HD tulajdonos. Igaz már csak használtan kapni, de úgy mondják elég jó.
Kérdésem lenne, hogy ez akkor működne ilyen kiépítésben?
- fülhallgató az SB-Xfi 6.3mm-es jack-be
- TV line out az SB-Xfi LINE-IN -be
- aktív 2.1 hangszóró az SB-Xfi LINE-OUT -ba
- laptop USB az SB-Xfi USB -beHarman Kardon Soundsticks II. van, 3.5 jack csatlakozóval.
Ez aktív, tehát jó ide a vonalkimenet a SB-Xfi -ből.Tehát így összes eszköz egyszerre kezelhető lenne?
Laptop, TV, fülhallgató, hangszóró -
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
X-Fi-HD külső hangkártyához elérhető valamilyen PAX driver? Keresgéltem a neten, de nem igazán találtam hozzá
-
NYPD
aktív tag
válasz
Varázslóó #16435 üzenetére
Írtam a creativenak, meglepően hamar és korrektül válaszoltak, hogy nincs eldugva egy se a gyárban már, se dead stock, semmi.
Hollandiában van egy gyűjtő, ő eladta volna, de az övé egy zárlatos pcben elhullott. Végül ebayen felbukkant egy, Németországból. 110 euró postával, 5-10 nap és megjön.
-
NYPD
aktív tag
válasz
Varázslóó #16433 üzenetére
Nekem most egy AE-5 van, de valahogy nem az igazi.... Sajnos ebayen lecsúsztam egy Titaniumról, 50 dodó lett a vége, csak mivel licitálni sosem licitáltam ott, így nem tudtam, hogy etikus az automata licitálógép... nyilván az utolsó századmásodpercben buktam is, pedig direkt rávártam, rendesen itt ültem a gép előtt mint a hülye, hogy jé nincs rá licit, akkor a végén dobok egyet.
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok. Esélytelenek nyugalmával, de megkérdezem, nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy X-Fi Titanium HD?
-
Huawei
tag
válasz
Huawei #16428 üzenetére
Nem mégsem jó sajnos... Én ökör csak simán rátelepítettem aztán csak gyanus volt hogy mégsem olyan, szóval teljesen töröltem és így már nem megy fel. Azért hallottam jobbnak mert még előző este próbálgattam aztán úgymaradt az EQ este meg már nem bömböltettem meg. Szal tényleg az lesz amit Te mondtál. EQ-t ráteszem mert, azért annyira nem rossz már így.
-
Huawei
tag
válasz
olymind1 #16427 üzenetére
Sikerült!
Felment ez:https://www.mediafire.com/download/ud8qjlgqfvfhb6r/PAX_PCI_XFI_SBXF_PCDRV_L11_2_30_0007_2015V1.00Beta4.7z
Egyszerűen más dimenzió. Bárhogy tekergettem a gyári drivert és a Daniel K féle verziót is közel ilyen hang nem jött belőle. Nem tudom mit állíthattak a PAX driver-ben, de fantasztikus. Mintha egy bizonyos freki alá nem menne a többi driver.
-
olymind1
senior tag
válasz
Huawei #16424 üzenetére
A legfrissebb driver itt található: https://danielkawakami.blogspot.com/ , XFI_SupportPack_8_0_Refresh3
Ez szépen működik win10 alatt. Ha kevésnek érzed a basszust még mindig ott van a bass szabályzó / csúszka a windows hang beállításainál, meg a X-Fi szoftver grafikus EQ-ja. -
Huawei
tag
Sziasztok!
Van egy X-Fi Xtreme Gamer PCI hangkártyám Gigaworks s750-el. Már nagyon régen használtam, utoljára még a Win7-es korszakban és most szeretném újra összeállítani Win10-re. Régen PAX driverrel használtam, de most az istennek sem sikerül.Olvasgattam és a korábbi hozzászólásoknál írták többen, hogy fel kell tenni a gyári drivert. Fel is ment szépen, utána feltettem a Daniel K féle driver-t amiben már van Audio Consol és a többi extra program, de így sem az igazi a mélyek tekintetében. Találtam PAX drivert is (PAX_MASTER_PCI_XFI_Driver_V1.40) amit próbáltam telepíteni, de a drivert kihagyta mert azt mondja újabb van fent. Esetleg valakinél nem lenne egy frissebb PAX driver, ami működik Win10-el?
-
CirrMee
addikt
válasz
Scherier #16409 üzenetére
Miért ne működne? Letöltöd innen, aztán hajrá.
-
Scherier
csendes tag
Sziasztok!
Egy SB X-Fi Titanium HD-t van esélyem win 11 alatt működtetni vagy ne is próbálkozzak vele? Drivert sehol sem találtam. Köszönöm!
-
Sziasztok. Creative xfi pro USB-s kártyához nincs console launcher, az oldalán nem látok.
-
Atilla001
senior tag
Üdv, láma kérdés!
Van ez megint USB SB X SB1095 (a fiókban, most alaplapin vagyok).
Van egy quadro rendszerem (Videologic Sirocco Crossfire) Sztereó bemenettel is elbánik, küldi ami a mélyládának kell. Hátsó 2 hangfalat nem használom. De van rajta egy AC3 LFE bemenet is. Tudnék olyat csinálni, hogy 2.1 de minden esetben az LFE re küldje mély hangot, vagy ez csak akkor történik meg ha mondjuk 5.1 a hang és azt vezérli a rendszer? Szal egy jutyu esetén nincs (nem lehetséges) LFE vezérlés?
thx -
TomBond
aktív tag
Van egy Zx kártyám, amivel az alábbi (számomra) furcsa dolog állt elő:
Ha a gyári driverben rányomok a tesztre, akkor az 5.1-es rendszer minden hangja egy hangszórón szól. Ha a windowsban teszem ugyanezt, akkor minden oké. A videólejátszó, és a zenelejátszó is normálisan üzemel 5.1 hang van.
A legújabb gyári driver van fent, amit már újra is telepítettem, de nem oldotta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest