-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Már más használja a készülékem, de arra panaszkodik, hogy nem ritkán befagy egy pillanatra. Pl. gépelésnél a leütött karakterek késve, egyszerre jelennek meg. Nálam is csinálta párszor, de azért ránéztem a telefonra. Semmi érdekeset nem vettem észre, de ez a pillanatnyi fagyás nagyon durva. Ilyet nem csinált nálam. Tovább tart és sokkal kevésbé reagál.
Mircinko ROM-ot raktam a készülékre mielőtt neki adtam. Alig használja pár hónapja. 1-2 agyonreklámozott alkalmazás volt rajta, de töröltem őket. Sűrűn van újraindítva a készülék, és akkor is csinálja. Nem láttam semmi gyanúsat a készüléken. Root jogot használó appokat is tiltottam, mert nem használja. Szinte csak üzenetküldésre van használva a telefon. Chrome-ban sincs megnyitva 1 tab sem. Nem értem. Mielőtt átadtam nem csinált ilyet.
Szarravaló reklámappok hagyhattak valamit a telefonon, ami miatt lehet ez? Ilyen ingyenes lockscreen-t töltöttek le rá pl., de mikor megláttam, töröltem. -
csadi0011
őstag
Van egy nem általános használatra szánt Z1C-m. Szóval nincs rajta semmi adatom, nem érdekel, csak szórakozok vele. Mircinko Romot raktam fel, de ha frissítem a supersu binárisait, akkor bootloop-ot kapok. Újra flasheltem, de megint előjött. Ez valami általános hiba lehet és ne foglalkozzak a binárisok frissítésével, vagy más gond lesz?
Az Xperia Sony Smartphone feliratos rész bejön, mennek a |||| vonalak, aztán megáll és újraindul. Elég hamar. -
csadi0011
őstag
válasz
juve600 #30749 üzenetére
Ha a google kereső nem tudott segíteni, akkor Xperia Transfer
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már TV-re kötni a telefont MHL adapterrel, de úgy, hogy HDMI-CEC-t is tudott beállítani?
Akármit próbálok, nem tudok olyan beállítást csinálni, hogy a TV távirányítójával vezéreljem a telefont. -
csadi0011
őstag
válasz
bodoraudio #30252 üzenetére
Kameragomb hosszan. Töltő rádugás.
"Volume Unlock" alkalmazás Nem ismerem, csak gyors rákerestem. Próbáld ki:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kimcy92.volumeunlock -
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
válasz
kelly416 #30168 üzenetére
Én nem tudom, hogy melyik megbízható, de fórumtárs szerint a bestmarkt.hu-ról beszerezhető megbízható akksi. És ez benne is van az összefoglalóban, csak nincs említve, szóval aki csak akksit keres, az nem találja meg az összefoglalóban, mert a "Illetve hátlap és ragasztó egy fórumtárs ajánlásával. Köszönjük." szövegben lévő linkben van.
Akku beszerzésnek parts4repair van említve, de ott már régóta out of stock van. Ettől még maradhat, csak említem. -
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
válasz
Trialbiker #30154 üzenetére
Nekem nincs, de ha rákeresel, hogy xperia magnetic charger DIY, akkor ilyen leírásokban említik. A felsőre megy a pozitív.
De várd meg, hátha olyan megerősíti, akinek van. -
csadi0011
őstag
Beállítások - Tároló - Adatok átvitele SD-kártyára
Ez az eszköz mikor frissült? Már tud alkalmazást is másolni SD kártyára. Igaz nekem nem másol hiába próbálom, de eddig nem láttam. Nem fejezi be, nálam 4%-on megáll. -
csadi0011
őstag
XperiaBlogon kiraktak egy posztot, amiben leírják, hogy hogyan lehet csökkentett módban újraindítani a telefont.(letiltja a harmadik féltől származó alkalmazásokat)
Én erről nem tudtam. Ez Sony, vagy alap android funkció?Művelet: On/off gomb hosszan -> Kikapcsolás menüpontra hosszan -> Ok
-
csadi0011
őstag
Létezik olyan opció, hogy a bluetooth fájlfogadásokat automatikusan elfogadja a telefon egy bizonyos eszköztől?
-
csadi0011
őstag
Askformore által ajánlott akksi tényleg jó. Rendeltem egyet. A másikért visszakapom a pénzt, csak még el kell postáznom az eladóak.
A jó elfogyott már sajnos az eladónál, pedig mehetett volna az összefoglalóba. [link] -
csadi0011
őstag
Valakinek van magyarázata arra, hogy lemerülhet-e az akksi a melegtől? Kint a nagy melegben ma zenét hallgattam fülhallgatóval telefonról, aztán akartam csinálni egy képet. Megnyitottam a kamera appot, csináltam egy képet, majd csinálni akartam még egyet, de kikapcsolt a telefon. Kb úgy 70%-nál. Most a telefon elindult és 40%-ot írt. Kicsit használtam aztán megint kikapcsolt. Tegnap viszont egész nap jó volt 2 óra kijelző idő volt. Igaz nem használtam semmit amitől melegedne. De nem is érte napsütés. Köze lehet egymáshoz? Vagy csak a nagyobb teljesítményt nem tudja elviselni az akksi? És itt most a kamera volt ami megterhelte?
-
csadi0011
őstag
Most kapcsoltam be a wifi-t, de az akkuhasználat alatt sárga csík van a wifi-nél teljes töltés óta. Vagy a sárga csík nem azt jelenti, hogy ette az akkut?
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumYTFQd3gyYzE4QVk/view?usp=drivesdk
-
csadi0011
őstag
válasz
Askformore #29163 üzenetére
!Nem onnan rendeltük!
ÉS valahogyan meg tudok bizonyosodni arról, hogy ez a rendelt akksi rossz, nem a telefon csinál valamit rosszul? Azért még meghallgatnék pár ötletet, mielőtt ismét ennyi pénzt kiadnék. -
csadi0011
őstag
Na mióta bent az akksi eléggé vannak gondok. Igazából tanácsot, vagy segítséget szeretnék kérni, mert én nem értek hozzá.
Az akksi normál átlagos használat mellett, ahogy szoktam használni a telefont kb. másfél óra kijelző időt hozott össze. De ha elindítok egy játékot, hogy terhelje és melegedjen a teló, akkor fél órát bír.
De napok után sem változott. Nem romlott, nem javult. Szoftvert nem raktam újra, csak kicseréltem az akksit.
Csináltam képeket minden lemerülés után az akkuhasználatban. Kb 30%-nál szeret kikapcsolni, ha normálisan használom.
Nem töltöttem túl sokáig az első töltésnél amúgy.
Bármi ötlet?A legfelső a mai játék alatti mért idő.
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumdWxybzRXYjhBc0k/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumZ0Z6M0ctRENZMUk/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumWWhjeWs0Y2NRMDg/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumMmJKRXdXYzFqdkk/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumSGVBM3d1SC1CYmM/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumbURlbFRrX21taUU/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumcHIwbnNFTUg4NjQ/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B7NKV1_POzumTm4tc2VvNlhROVk/view?usp=sharing -
csadi0011
őstag
Összefoglalóban: "Hirtelen X százalékról pillanatok alatt lemerül a telefonom. Mi a baj?"
Szerelés linkjét ki lehetne cserélni erre: [link]
Jobban látni mindent. És be lehetne linkelni a ragasztót: [link] Ha valaki velem együtt nem akar új hátlapot cserélni. Illetve lehetne bevált akksikat linkelni.
Valaki már linkelt olyat, ami jól működik neki, de nem találom. Én azt vettem, amit PAtr0n linkelt. [link] Később ért ide, mint ami oda van írva (20-án rendeltem, ma ért ide)
Ez az akksi neki nem működött jól, ahogy írta korábban. Nekem elsőre bekapcsolt vele a telefon. Majdnem teljesen le volt merülve. Feltöltöm, pár nap múlva beszámolók róla. -
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
válasz
kelly416 #28984 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/191445177023
Ezt linkelte. Az volt a kérdése, hogy jó lesz-e a telefonjához. -
csadi0011
őstag
válasz
PAtr0n #28962 üzenetére
Sajnos az időt nem figyeltem. Nem tudom mikor végezhetett. De amúgy sem lehetséges. Biztos hogy benézi, de az az érdekes, hogy nagyobb igénybevételnél magasabb százalékon kapcsol ki a telefon. Ha csak egész nap az időt nézem rajta, akkor meg alacsonyabb % számra tud lemenni.
-
csadi0011
őstag
válasz
PAtr0n #28958 üzenetére
A folyamatos akksi romlás miatt rendeltem én is egyet. Pont ma. Ha eredeti, ha nem, ennél minden jobb.
Amúgy azt hogyan lehetne kideríteni, hogy az akksi valóban haldoklik, és nem a rendszer hülyült meg?
Érdekes jelenséget vettem ma észre. A powerbankom 10%-ről 100%-ra feltöltötte a telefont és még világított is 1 led a 4-ből a powerbankon. Ez azért érdekes, mert a powerbankom 40%-ot tudott eddig maximum tölteni a telefonon. -
csadi0011
őstag
válasz
Bozso68 #28956 üzenetére
USB. Levettem töltőről, amikor írtam és nemrég rákötöttem powerbankra és elindult. Gondolom nem a powerbanktól, hanem attól, hogy vártam vele. Vagy nem tudom. De hála égnek most megy. Elég durva a helyet már 80%-nál általában kikapcsol a telefon, de felette is ki tud.
Ez fél óra AdCap volt töltőről lehúzás után, szóval a sot is ~30 perc: [kép]
[kép] -
csadi0011
őstag
Nem találom a hsz-t. Valakinek asszem volt olyan gondja, hogy lemerült aztán nem kapcsolt be a telefon. Majdnem reggel óta töltőn van szegény, de nem tudom bekapcsolni. A töltőn is azt csinálja, hogy az értesítő fény halványan pirosan világít, erősebb lesz a piros egy másodpercig, majd kialszik. És ezt ismétli. Ez a töltést jelzi, vagy ez gond? Nem kapcsolja be a töltőre dugás sem. Mi volt erre a megoldás?
Ha lehúzom töltőről, felvillan párszor a piros fény. Ha be akarom kapcsolni, akkor szintén. Ez gondolom a lemerültséget jelzi. Nem tölti a töltő? -
csadi0011
őstag
Valaki tudja, hogy milyen áron van az akksi csere szervizben? Telekomnak, ha leadom. Nincs már garanciám. Megcsinálom én is, ha annyira drága, de előtte jó lenne tudni, hogy amúgy mennyit kérnek egy ilyen műveletért.
-
csadi0011
őstag
Microsd csere előtt állok. Van olyan módszer, vagy bármi, amivel úgy tudnám az új adattárolóra átmásolni a képeket, hogy az album alkalmazás ugyan abban a sorrendben mutassa őket, ahogy most vannak? Vagy nem fognak összekeveredni?
-
csadi0011
őstag
válasz
Mircinko #28175 üzenetére
Őszinte leszek. Teljesen jól megvagyok a gyári rendszerrel és nem is terveztem használni a ROM-odat. Viszont 6.0 nem lesz hivatalosan, de engem meg érdekelne, és mivel ennyien elismerik a munkádat, megbízom benned. Ha tervezel 6.0-t Z1C-re, akkor én is szeretnélek támogatni.
Szóval előreláthatóan lehet tudni, hogy foglalkozol-e 6.0-val? -
csadi0011
őstag
válasz
Agressor #28140 üzenetére
Köszi az infót. Ránézek még párszor, meg megnézem, hogy fájl másolásokat milyen gyorsan csinál, de szerintem ezek alapján nincs gond a telefonommal.
"Aztán csodálkozva láttam, hogy minden mérésnél minden eszközön teljesen más értéket kapok, elég nagy szélsőségekkel... Nem lettem okosabb!"
Nem lehet, hogy a telefon melegedése miatt lettek mások az értékek?
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
Van hivatalos info arról, hogy mekkora a Z1C belső memóriájának az írási sebessége?
Új memóriakártyát vennék, és előtte gondoltam mérek egyet az A1 SD Bench alkalmazással, hogy milyen gyors a mostani kártyám, aztán lemértem a belső adattárolót is. 7,9 MB/s volt az írási sebesség. Az nem kevés? -
csadi0011
őstag
válasz
kelly416 #28077 üzenetére
2014 áprilisban vettem a telefont, 2015 március végén meghibásodott, majd április elején fődarabcserével kaptam vissza a telefont, de a jótállási jegyemet nem töltötték ki dátumokkal, szóval nem tudom, hogy mennyit változott a jótállás ideje. Az új IMEI-re a mysupport.sonymobile.com 2016-05-19 jótállási lejárati dátumot ír. Most akkor nekem kitolták?
De amúgy a Telekomos vagyok, és a jótállási jegyen le van írva:
"10. (...) A terméknek vagy jelentős részének kicserélése esetén a jótállás időtartama a kicserélt termék (annak kicserélt része) tekintetében újra kezdődik." -
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
válasz
Grave_444 #27946 üzenetére
Vagy csak eddig nem vetted észre. (Flash bleeding)
-
csadi0011
őstag
válasz
PRDZsolesz #27912 üzenetére
Nem írtad, hogy hova adod be, de nekem Telekomnál a telefon+töltő kellett.
-
csadi0011
őstag
Az előbb kaptam egy értesítést a telefonon a szoftverfrissítő alkalmazástól. Valami olyasmi állt benne, hogy Software update - Frissített. Ráböktem, de csak behozta a szoftverfrissítő alkalmazást, ahol nem találtam semmit. Semmi nem változott.
-
csadi0011
őstag
válasz
Askformore #27854 üzenetére
Szerintem a Z Ultra-val jött be, de azt nem tudom, hogy élő háttér, vagy sima. Ebből számomra az derül ki, hogy sima háttér volt. Pedig az ilyenek hátterek élő hátterek szoktak lenni. Remélem valaki megmondja, mert engem is érdekel.
-
csadi0011
őstag
válasz
darvinya #17634 üzenetére
A SonyXperiaDev youtube csatorna felrakott 2 videót a témaszerkesztőjükkel kapcsolatban. Egyszer beszédtéma volt itt ez a dolog, ezért válaszolok most erre a hozzászólásra.
A két videó: 9 patch png megértése, és a 9 patch editor használata a témaszerkesztőben. ------ Egy bevezető a témaszerkesztő használatába. -
csadi0011
őstag
Véget ért a Z széria. Nem lesz több Xperia Z telefon
-
csadi0011
őstag
válasz
Askformore #27692 üzenetére
Én régebben ES File Explorert használtam. Dinamikus IP cím miatt talán az a legkényelmesebb. Gyorsan megkeresi a gépemet, rácsatlakozok egy gombnyomással (ha van jelszó, akkor azt egyszer be kell írni) és másolgathatok oda vissza amit akarok. Videó streamelés is ment vele.
Amúgy OneDrive-nak (és Google Drive-nak is) van olyan opciója PC-ken, hogy szinkronizálja a fájljaidat. Akár csak egy kiválasztott mappát is. Ezt csak azért mondom, mert ha neked ez bevált megszokott módszer, akkor ezzel kényelmesebbé teheted. Feltöltöd felhőbe, gép meg tölti le automatikusan."Xperia kapcsolat alatt melyik appot értitek? Ilyen néven nem találok, csak olyat, ami tök másra való."
Beállítások -> Xperia Kapcsolat -> USB kapcsolat -> Párosítás számítógéppel
Szerintem gondolt. Ez arra jó, hogy PC-n kezelheted a telefonod fájljait, de WiFi-n keresztül. Egyszer párosítasz, aztán mindig csak csatlakoztatni kell és leteheted a telefont. Ugyanúgy kezelheted a fájlokat, mintha usb-n dugnád rá a gépre a telefont.
-
csadi0011
őstag
válasz
Askformore #27569 üzenetére
A mobilnet vicces egy dolog. Durván fogyaszt néha. Hétfőn lemérem, hogy nekem pontosan mennyit. Munkába menet sokat utazok és sokszor gyenge a hálózat, telefon meg váltogat, meg keresgél és gondolom ez merít. LTE nekem be sincs kapcsolva. Félek, hogy azzal még több váltás lenne, és még jobban merülne.
-
csadi0011
őstag
Szép húzás. Kikapcsolhatóak lesznek az értesítések a what's new beállításaiban: [link]
-
csadi0011
őstag
válasz
Askformore #27397 üzenetére
Régen ezt használtam, ebben asszem van no screen timeout.
-
csadi0011
őstag
Ha közelről akarsz lekapni valamit LED-del, akkor állítsd a fotófényt zseblámpa módra és úgy jobban belövi a fényt. Mégjobb manual módban csinálni ugyanezt és állítani a fényességet.
-
csadi0011
őstag
válasz
Dark Archon #26446 üzenetére
Mert "jelenlegi legfrissebb szoftver, és nem csak T-s Z1C-k vannak
-
csadi0011
őstag
válasz
Quasi_modo #26403 üzenetére
Nincsenek kijelző különbségek a kiadásokban? Ha jol tudom Z1C-ből is van 2 féle kijelzőpanelos.
De csak ennyit hallottam, ezért kérdem. -
csadi0011
őstag
Tegnap jött frissítés a 6.0 koncepcióra. Tartalmazott egy frissítést a launcher is. Ikonok típusát lehet változtatni. Nekem nagyon bejön, hogy ilyeneket is raknak bele. [link]
-
csadi0011
őstag
Jön egy kisebb frissítés nemsokára ...236 számmal.
-
csadi0011
őstag
Jött frissítés a kamera alkalmazásra. 2.0 verzio lett. Eddig csak Z5 szeria kapta meg, de felraktak az apk-t.
[Link]Root nem kell a telepiteshez, de nekem sajnos nem működik. Azt írja, hogy hatterben fut kamera vagy led alkalmazas, ami blokkolja. Pedig nem.
-
-
csadi0011
őstag
Szoftverfrissítést ígérnek xperia blogon (14.6.A.1.216). [link]
-
-
csadi0011
őstag
válasz
Pendragon911 #25089 üzenetére
Tudjuk, de köszi a bővebb infót.
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
Hát az első pillanatban nekem az járt az eszemben, hogy még van garancia, most azonnal akarok egy Z3C-t.(közben az agyamban)
-
csadi0011
őstag
Sony csak Z2-től felfele tamogatja a telefonokat android 6.0-val.
Sony Mobile has confirmed which devices will be receiving Android 6.0 Marshmallow, the next major Android update. Sony will update the Xperia Z2, Z3, Z4 and Z5 series to Marshmallow, but this means that the older Xperia Z series and Xperia Z1, Z1 Compact and Z Ultra are off the list.
Other handsets to receive Android 6.0 include the 2015 released mid-range models such as the Xperia Z4, C5 Ultra, M4 Aqua and M5. Sony hasn’t put a timeline of when Android 6.0 Marshmallow will land, but hopefully it’s not too long before Sony commits to a date.
Xperia Blog
-
csadi0011
őstag
válasz
Viktor0610 #24609 üzenetére
Nálam mintha javult volna.
-
csadi0011
őstag
Hosszan nyomj egy ures helyet a launcherben, vagy a ketujjas kicsinyites mozdulattal hozd elő a launcher menüt. Ott a beallitasok gomb, ahol be lehet allitani az elforgast.
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
-
csadi0011
őstag
Egy kis móka
Sony changes stance on waterproof phones: Do not use underwaterA Sony már azt kéri, hogy ne használjuk a telefont víz alatt.
Vajon ez hogy fog hatni a garanciára? Mostantól ugrik a garancia, ha vízbe dugod a telefont és amiatt megy tönkre. De eső ellen véd, + a Sony ajánlja, hogy mosd le a telefonod, ha olyan folyadék érte, ami kárt tehet benne. Most ezzel megint az a helyzet, hogy kellenek az indikátorok, és ők nem fogják tudni, hogy mitől ázott be a készülék.
Szerintem megunták, hogy annyi telefont cseréltek ki. Szigorítanak itt is, majd a nyomásteszt is biztos szigorúbb lesz, hogy több bukjon.
Kíváncsi lennék, hogy mennyi esélykülönbség van pár erősebb esőcsepp és mondjuk egy pohár vízben állás között a beázásra. Mert néha azért tud erős is lenni az eső. Ha attól ázik be a jövőben egy készülék, akkor bukó van, vagy mi?
Kell a Sony-nak a szigorítás, de rossz lenne, ha átesnének a ló túloldalára. -
csadi0011
őstag
Android 5.1 firmware certified for Xperia Z1, Z Ultra and Z1 Compact (14.6.A.0.368)
Érzem, hogy ismét sokat fogunk várni. -
csadi0011
őstag
válasz
AllTheBest #23545 üzenetére
Root-tal meg.
Így offban szeretném csak megkérdezni. Miért fontos telefonvásárlásnál a 4K ?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest