- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Egyébként használ valaki pl. Xiaomi piston vagy Samsung +/- hangerőgombos headset-et a Z1C-hez?! Az érdekelne, hogy a hangerőt lehet-e állítani a gombokkal, mert pl. a Moto G-n csak a play gomb működött, a hangerő gombok nem..
-
-
vazulka2800
tag
Igen a zenére gondolok 4.4 alatt volt egy revoveryben flashelhető zip ami a füles hangerejét megnöveli és a telefonon bekapcsolja a beszédhangszórót is és így hangosabb.
-
Kroni1
veterán
válasz
vazulka2800 #18992 üzenetére
mármint ami zenelejátszásnál növeli a hangerőt? Mert tesóm arra panaszkodott, hogy a fülese sokkal halkabb mint a defy-vel volt. 4.4 alatt mi volt rá a megoldás?!
-
kelly416
veterán
válasz
Trialbiker #18991 üzenetére
Az nagy móka lenne, kiszedné a navigációkból, játékokból, mindenből a képet és oda szemetelne mindent.
Ezt azért gondold át még egyszer. Amúgy lehet, hogy ezt be lehetne így is állítani, simán a telefon gyökér könyvtárát kell megadni, kimenetnek meg egy jó mély mappát.
djelf:
És tényleg. De akkor hogy lehet, hogy Telekom függő és a magyar kártyát megeszi? Mielőtt megvettem, valaki német romot tett volna rá? -
vazulka2800
tag
Sziasztok! A pre-rooted 5.0.2 van a telefonomon és nagyon halk van hozzá valami hang-növelő mod mint a 4.4.4-hez?
-
kelly416
veterán
Igen, azt tudom, hogy csere-garancia nincs, de akkor még lett volna lehetősége valamit csinálni, most már nem sok esély van. Legfeljebb a pénzét visszakapja.
A 3 napos meg vitatott, van, ahol még működik ma is, de akkor érezzem magam szerencsésnek. Viszont a helyszínen alapos ellenőrzéssel még jó sansza lett volna, legfeljebb nem fizeti ki. Mindegy, nem vitatkozni akartam, köszönöm a pontosítást. -
envagyok
veterán
Nekem független Ausztriai telefonra még nem mondja a frissítéssel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kelly416 #18985 üzenetére
Netes rendelés esetén 14 nap és az se kicserélésre vonatkozik, hanem elállásra, azaz visszakapja a pénzét, ha visszaadja a telefont. Utána vehet másikat, de azért kíváncsi lennék a bolt reakciójára, ha megpróbálja ugyanott beszerezni.
A 3 napos cseregarancia is egy tévhit, 1997-ben megszűnt az erre vonatkozó törvény. Csakis akkor köteles kicserélni, ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza, márpedig egy folttól még használható a telefon.
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #18983 üzenetére
Nem baj, ha lemented előtte, de ha mindig rajta voltak eddig a telón, akkor az exif adatokból kiszedi a készítés dátumát (már ha arra akarod átnevezni, mert átnevezheted bármire), és átnevezi az összeset. A videókat is külön szabályozhatod, ha esetleg azokat nem, vagy másként akarod átnevezni.
Igen, elméletileg a szűz rendszerbe visszamásolt képeket ugyanúgy fogod látni. Meg a progiban beállíthatod azt is, hogy elkészítés után hány másodperccel nevezze át a képeket, és nem kell magadnak indítani az átnevezést, de állíthatod kézire is.Nem, nem hinném, hogy ez meghat bárkit is. Sajnos. Azt a foltot az első három (netes rendelés esetén 8) nap alatt meg kellett volna reklamálni, kicseréltetni a telefont. A továbbiakban bukta a dolog, hacsak nem lesz valami más baja is, ami miatt szerencsédre cserélik, de akkor sem valószínű, hogy az egész telefont, csak alkatrészeket.
-
Csari93
aktív tag
válasz
kelly416 #18981 üzenetére
Akkor ideje leszednem minden adatot a telefonról, eredeti képneveken is, aztán megcsinálni az átnevezésüket, és ha minden képemet átnevezte, és a szűz rendszerbe beledobom, elvileg akkor visszakapom a mostani Album nézetem, ugye?
Várom már nagyon ezt a frissítést..Ha van egy folt a kijelzőmön első nap óta(alig észrevehető, de van), meg rinyálok hogy a fórumtársaimhoz képest rossz az üzemidőm, nem fognak gariban új telefont adni nekem, ugye?
Szervízeltetni nem fogom.
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #18979 üzenetére
Igen, rendes magyar verzió. Az én telefonom az első Telekomosok közül való, még függő. A legutóbbi frissítést is hamarabb kaptam meg majd egy héttel, mint a többiek általában, a Telenor meg még egy hónapot rá szokott húzni.
A képátnevezős progiban be tudod állítani, hogy melyik mappát nézze, és csak ott nevezzen át. És csak frissítettem, de lehet, hogy nem tettem túl jól, majd javítok rajta. Van aki frissítés előtt és után is nyom egy gyári adatok visszaállítását. Ahány ház, annyi szokás.
mediumgecso:
Fent olvashatod, a Telenor mindig késett idáig majd egy hónapot. Erre lehet számítani most is. -
Csari93
aktív tag
válasz
kelly416 #18977 üzenetére
Hülye kérdés, de ha neked kidobta, akkor már rendes magyar verziója is? Én T-s vagyok, még nekem nem találja, mire számíthatok?
Samsungon amúgy van OTA frissítés.Szintén neked más téma: mindig ajánlod a kép átnevezős programot, ez csak a fotóalbum képeit nevezi át, vagy mindent? Mert ha mindent átnevezne az idegesítő lenne, de a fényképalbum hasznos, hogy csinálhassak gyári visszaálíltást frissítéskor. Gondolom utána rendesen megjelenítené albumban visszamásolás után.
Egyébként frissítés előtt lenne a legjobb még a gyári visszaállítás, nem? -
mediumgecso
őstag
Sziasztok!
Feleségemnek szeretnék telefont venni a Telenornál előfizura, és a Galaxy A3 volt a kiszemelt, de most eléggé bezuhant előfizuval (kb. egy árban van az A3 és Z1C céges előfizuval), nyilván íg már a Z1C lesz
Van már elérhető Lollipop a Z1C-re??
Üdv.: Pisti
-
kelly416
veterán
válasz
Csari93 #18973 üzenetére
Én sem értem. Bár gondolom, minimum fényerővel. Én is takarékos vagyok, 3-4 napot simán kihozok a telefonból (legalábbis régebb, most 8%-ot merült 22:30-06:30 között bekapcsolt wifi-fel, mégiscsak csinálok majd egy HR-t asszem), de én azért, mert szinte csak telefonálni van időm róla, máskor nem is nyomkodom.
Szerintem ebből a mérete miatt nem lesz OTA, nekem is "rendes" frissítés volt, rákerestem, csak akkor mutatta, amúgy fel sem dobta az értesítést (vagy lehet, hogy kikapcsoltam? nem emlékszem), és akkor is követelte a PC kapcsolatot.
-
Csari93
aktív tag
Én nem tudom elképzelni, hogy csináltok ilyen durva kijelzőidőket... most is 2 óránál tartok és 59%-om van, és sosem hagyom bekapcsolva a 3g-t vagy wifit folyamatosan.
Egyébként látom hogy már Pc Companionnal frissítetek, ez már a rendes hálózaton belüli frissítés vagy még mindig az olasz, meg ilyenek?
OTA frissítés is elérhető lesz? -
Vikooo
addikt
Prioritast lehet allitani, amikor beallitod a jelkodot ott megadhatod, hogy minden, vagy csak a prioritassal rendelkezo alkalmazas ertesitesek jelenjenek meg, ezutan az alkalmazasban is beallithatod, hogy kap e ilyen jogot (biztos mashol is elered ezt az opciot de nekem idaig csak ugy sikerult, hogy a zarkepernyon hosszan erintem az ertrsitest amit modositani szeretnek, majd az "i" re nyomsz.
-
laslie92
senior tag
5.0 ra vissza tudom tenni valahogy a régi launchert? Nagyon zavar a nagy ikon
-
thamasz
senior tag
-
busman
veterán
Egész nap ment a wifi, folyamatos szinkronizálás. Többnyire net, de volt 45 perc forma1 nézés is.Grennefy nincs. Néhány google alkalmazás fagyasztva.
-
thamasz
senior tag
válasz
busman #18953 üzenetére
Nálad van alkalmazás beállítva a STAMINA módon belül a Készenléti aktív alkalmazások részben? Nálam volt Whatsapp, Gmail, Üzenetek(SMS), Messenger és Hangouts beállítva, és nem voltam elégedett a merüléssel. Most kivettem hármat, csak a Whatsapp és az SMS maradt, és úgy látom, hogy szinte "vizszintesre" simult a készenléti merülésem...
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Nandivagyok #18964 üzenetére
Bocsi srácok,de függetlenre mikor várható,hogy megjön a loli? IGO remekül ment nekem rajta.
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz
busman #18953 üzenetére
Ez tényleg elég tetszetős
Írnál esetleg részleteket? Hálózati mód, mobilnet, fényerő, szinkronizáló appok, van-e fent greenify, amplify, wifi-n volt csak? stb.
Én pont két napja értem el 8(!) órás kijelzőidőt közepesen takarékoskodva sok dokumentum olvasással KK-en, szóval iszom a szavaitokat az akksival kapcsolatban, hogy mit tud az L, méltó-e az elődhöz -
Bozek
nagyúr
Nem tudja valaki, hogy LP alatt a zárképernyős értesítéseket lehet változtatni, hogy ne jelenjen minden? Ott nem kell mindig elől lennie a 3G Watchdog-nak, az ACR-nek és a Tasker-nek, viszont ez előbbi legalább feloldott képernyőzárnál azért nem ártana. Eddig csak olyan beállítást találtam, hogy eltünteti mindenhonnan.
-
semetka
őstag
Igo tudja használni a wifi-s és mobilnetes helymeghatározást hogy gyorsabb legyen? Azért kérdem mert a google térkép kb 2 sec alatt talál jelet a hálózat segítségvel de az igo csak műhold keresése ezt írja.
-
felali
tag
Sziasztok!Telekomos készülékre még senkinek nem jött lolipop?
-
busman
veterán
-
kelly416
veterán
Nálam működött a régi navigáció is, leszedtem play-ből az igo-t, nem enged hangot váltani, jóformán semmi beállítási lehetőség, eléggé butus, úgyhogy ment a levesbe és jött vissza a régi navi.
De egyik sem fagy, semmi gond velük.
-
sutyi^
senior tag
válasz
kissroszko23 #18930 üzenetére
AirDroid. Letölt, feltesz.
Kompúteren web.airdroid.com megnyit, telon elindit, QR kóddal azonosit, photos ikonra rakattint. Képeket egyesével vagy többet kijelolve zipben leszed.
-
kissroszko23
csendes tag
válasz
kissroszko23 #18938 üzenetére
Valaki segítene?
-
newsync
tag
Hogyan tudnám számitógépre lementeni a telyes i go 10 - est?!
-
Bozek
nagyúr
válasz
kissroszko23 #18938 üzenetére
Ez Windows hiba, nem pedig Sony. Keresd a Microsoft-ot ez ügyben.
De amúgy tényleg keress egy Windows-al foglalkozó topic-ot, ott talán tudnak segíteni.
Esetleg nézd meg ezt.
-
nbl2
senior tag
Igo szülinapp.
;-) -
kissroszko23
csendes tag
válasz
Quasi_modo #18931 üzenetére
Ezt már próbáltam, de elakadtam akkor mikor kereste a telefont
-
nbl2
senior tag
Akit érdekel annak mondom mar letoltheto play-ről az IGO ingyenes verzioja, es szepen fut a lollipop alatt.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
kissroszko23 #18930 üzenetére
A papírján van valami PC Companion A a Sony programja a telefonok csatlakoztatásához. Le kell tölteni és installálni. Utána érdemes csatlakoztatni a mobilt.
-
kissroszko23
csendes tag
Üdv!
Nem bírom szóra bírni a Z1 Compactom.
Tegnap vásároltam egy Z1C készüléket és készítettem vele, néhány képet.Gondoltam felteszem gépre és megnézem, hogy szuperál, de semmi. Csatlakoztatom az USB a gépbe és a telefonba, várok vele de semmi.A papírján van valami PC Companion de felét nem lehet belőle érteni.
Légyszíves segítsetek! Esetleg, ha valaki jártas már ebben a telefonban akkor egy-két tippek írjon már le kérem. Mit érdemes, mit kell rá venni/letölteni?
Előre is köszönök mindent! -
joker91
tag
Köszönöm a válaszokat.
Akkor nem csak nálam fordul elő. Bár nem is tudom, hogy igazából számít e valamit ez a funkció....Ezen kívül eddig pozitív véleménnyel vagyok róla. Aksi időre kíváncsi leszek, nekem ez fontos mivel a Kitkat elment 3-4 napot. Remélem ez is hozza majd azt a szintet ugyan olyan használattal.
Egy kicsit másabb kérdés kiegészítővel kapcsolatban. Valaki használ SBH50 vagy SBH52 kiegészítőt? Ha igen a véleményére lennék kíváncsi, hogy milyen. Kerékpározásnál hasznát venném, hogy a telefon lehet bárhol, ezt meg fel tudnám akasztani a pólóm szélére vagy bárhova és mégis látnám, ha keresnek... jelenleg egy külön mp3-at használok, mivel a telefont nem a zsebben tartom hogy elérjen a vezeték... Úgyhogy ha valakinek van kettő közül valamelyik szívesen fogadok pár szót róla.
-
ha.ro
csendes tag
Nekem még gyári Telecom-os JB van fent az SD-s írhatóság miatt. Ennél, ha a stamina mód be van kapcsolva, az értesítő led csak fehéren tud villogni, mikor jön valami. Ez változott LP alatt?
-
joker91
tag
Sziasztok!
Egy kérdés, aki már 5.0-n van. Amit észrevettem "X-reality for mobile" a megjelenítési beállításokban néha visszaáll kikapcsolt állapotra. Ez másnál is előfordul? Német verziót tettem fel, amíg nem adják ki a rendes idevalót.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Vikooo #18922 üzenetére
Stamina kikapcsolja a WiFi-t és gondolom alvás közben nem nézegetted a kijelzőt.
Más: Már nem tudom, hogy hányadszor húzom újra a szoftvert, valószínűleg azonban ez lesz az utolsó. A deodex és az Xposed egyelőre felejtős, megleszek nélkülük, de az Unsolvable-re szükségem van.
Bár ha így is kiírja, hogy nem kompatibilis, akkor nem tudom, hogy mi van. Elsőre felment, még deodex nélkül, csak akkor ugye bootloop lett az Xposed miatt.
-
kelly416
veterán
válasz
Csa_ba #18918 üzenetére
Ok, rákeresek, de szerintem kipróbálok egy másik, play-es fájlkezelőt is mindjárt...
Egyéb:
Előzetesen csak a telón néztem, de szerintem a nappali képek jók, és sokkal közelebb tud fókuszálni, mint eddig.
Mindjárt kimegyek még csinálni pár képet, úgyis jó az idő.Szerk.:
Néztem monitoron is, annyira nem rózsás a helyzet, de ami fókuszban van, az eszméletlen. Na majd próbálgatok mást is, eddig csak tárgykövetés volt, meg az elején a sárga virág kicsi zoom-mal, ami nem tesz jót neki. -
kelly416
veterán
Tegnap frissítettem, ok, nem tiszta, hanem belakott rendszer. A TC nem írja a kártyát. Leszedtem, újra raktam, megint nem írja. Ha ennyi az össz bajom, ezért nem csinálok HR-t. De most megyek kamera-tesztre, nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem a nagy részét fel is fogom tolni a privátba, láthassátok Ti is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Csa_ba #18905 üzenetére
Nyitott BL-el, egy 4.4.4-es TWRP kernellel hotboot-olva.
A PRFCreator-ban Superuser.apk-t láttam, ami már régi, a SuperSU-t meg így tudom felrakni.
(#18899) Bambuszpro: Most az olasz alatt megy a kamera is, erre meg pár alkalmazásra (amit a DE-re fel tudtam rakni) kiírja, hogy nem kompatibilis. Mondjuk elsőre ott se ment, felraktam a 4.4.4-et FTF-ből, egyszer elindítottam, majd utána jött az 5.0.2, ez megjavította. Lehet, hogy ezt eljátszom a DE-vel is mindjárt.
(#18912) knuckle: Már írtam, hogy nem az SI szám van a listába, hanem a CDA. Azt meg a szervizmenüben tudod megnézni.
-
kelly416
veterán
válasz
Vikooo #18900 üzenetére
Nekem meg 5,2 maradt, csak nem tudom, mennyi volt előtte.
Szóval köszönöm, de nem vagyok kisegítve, hacsak nem teljes gyalu volt frissítéskor Nálad, mert akkor nagyon sokat foglal a rendszer.
Csa_ba:
Ugyan nem vagyok mérvadó az 5 órás alvásommal, de 1%-ot merült nekem is. -
knuckle
aktív tag
kerestem a telóm SI számát, de még csak nincs is rajta a listán
vagy majd később lesz talán
14W05-ös független. -
Essien
aktív tag
Vikoo : Nekem jobban tetszik mint a régi
-
Vikooo
addikt
Az uj gyari billentyuzet botrany, felso sorban ekezetes karakterek, kisebb gombok, pontatlanabb gepeles. Megy fel a google material design billentyuzet :S
-
Dalion
tag
válasz
nzsolt82 #18903 üzenetére
Az enyém is kattog bizonyos ponton ha erősebben megnyomom és még sokan másoknak is ha visszaolvasol, ezzel nem tudsz mi kezdeni kárt nem okoz. Vízállóság szempontjából azért jobb odafigyelni, én nem szoktam fürdetni a telefont pont emiatt. Mondjuk én lecsereltem a hatlapot üvegre, de attól függetlenül recseg ha megnyomom határozottabban (mint ahogy műanyag hátlappal).
-
nzsolt82
újonc
Sziasztok!
Lassan 3 hete boldog tulaja vagyok eme remek kis készüléknek. Mindennel elégedett vagyok,kivéve egy dologgal,ami nem tudom mekkora baj,vagy csak engem zavar....
A készülék hátlapján az xperia felirat felett ha picit megnyomom "kattog". Olyan mintha a burkolat ott vékonyabb lenne és behajlana és attól "kattogna". Szemmel látható hajlás persze nincs,csak az érzet. Tudom,tudom ne nyomogassam,nem is csináltam véletlenül tűnt fel...
Az ismerősök között senkinek nincs és nem is volt Z1 Compact,ezért kérdeznélek titeket.
Nem elejtés,ütődés stb. után vettem észre,nagyjából 2 nap után.
Valakinek hasonló tapasztalat van? Mitől lehet? Bevallom idegesít -
bircsak
csendes tag
4k mód lollira. Tesztelve.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest