- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
Sosem piszkáltam ezeket, de nem tudom mi az alapbeállítás
wifi fenntartássa alvó áll.-ban: mindig
a keresés mindig elérhető: pipa
gyenge kapcsolatok kerülése: üres (ez most talán nem is lényeg)
wifi optimalizálása: pipa
auto ip, stb most mindegy -
KZP
őstag
válasz
felali #18795 üzenetére
Nem értem, miért jó a szolgáltatósat felrakni, pláne úgy, hogy pluszban még egy csomót kell rá várni.
Nekem a HK-s (Hong Kong) rom van rajta, erre jött ki leghamarabb a Lolli. Nincs tele szolgáltatós szeméttel, és valószínűleg a következő frissítéseket is az elsők között fogja megkapni. -
felali
tag
Haver T-mobilos z2-jére ma jött meg az OTA.
-
D@niel
addikt
Telekom: "Szia, Dániel! Sajnos a szoftver még nem érkezett meg a gyártótól, amint megkapjuk, és a tesztet elvégezzük, elérhetővé válik, és készüléked jelezni fogja Neked. Türelmedet köszönjük!"
-
BaLee
addikt
A tiszta telepítés menetét leírná valaki, vagy linkelnétek hol volt leírva?
Ha lehet szájbarágósan.Igaz enyém még nem írta ki hogy jött rá frissítés de jó lenne egy tiszta telepítést csinálni vele.
-
mpierre
veterán
Root megmarad a nyalóka frissítés után (itt a gyári megoldásra gondolok)? Bár lehet hülye kérdés.
-
x_o_n
veterán
Most jött az értesítés hogy frissítés, lollipop 1,2 GB... Valaki kipróbálta?érdemes frissíteni?
-
Szendwich
tag
Valaki talalkozott mar kijelzo sargulassal ennel a keszuleknel? (Az S-nel volt hasonlo betegseg). Mert nekem a tolto es az SD kartya csatlakozonal elsargult fixen egy jo 1 centi hosszan. Feher hatternel kifejezetten zavaro.
Van 2 ev gyari garanciam a keszulekre, vissza is akarom kuldeni. Csak erdeklodnek, hogy mas talalkozott-e mar ezzel a hibaval. -
bircsak
csendes tag
3 nap után a főbb tapasztalataim: az aksi minimálisan többet bír, de nem számottevően. Ami még nekem szemet szúrt, mintha a wifit erősebben venné, 4g-re viszont kevesebbszer mászik fel, és ha fel is megy, gyengébb jelet mutat. Maga a rendszer is picit gyorsult. Kb ennyit vettem eddig észre.
-
enterlaci
senior tag
Hi!
Mi történhetett a telómmal? Éjszaka vagy 30%ot merült
Pár napja felengedtem az összes google, google zene, film bla bla és a sony socialife frissítéseket. Aztán tegnap észre vettem, hogy ki van kapcsolva a Stamina mód (gondolom véletlen én voltam), persze visszakapcsoltam, hisz bő fél éve így megy a telóm, eddig tök jó volt. Erre ma éjjel ugrik 30%??? -
Csari93
aktív tag
Igazából ha nem nő az üzemidő, meg nincs slowmo kamera, én akkor is várom a Lollipopot, mert mióta megvan a telefon, azóta nem értem, hogy sikerült a többi gyártóhoz képest ennyire csúnya értesítések, illetve gyorsbeállítások panelt készítenie a Sonynak..
agyrák ez a fekete
És egyébként hogy lesz, a Lolli már mindent automatán ART módon fog telepíteni? Csak mert ez a fícsör anno már KK-ra volt írva de ebből nem vettem észre semmit.
-
laslie92
senior tag
5.0 van már akku eredmény? Tudja a kitkat szintet? A 4k és a slowmotion megy rajta?
-
Lin3Lord
tag
Na, felraktam én is a 5.0 RU-t, szépen muzsikál
-
Bambuszpro
tag
válasz
Bambuszpro #18752 üzenetére
Már tárgytalan. Annyi volt a trükk ,hogy jellbean alól kellett felraknom.
-
tottino8246
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a telefonom tegnap csak gondolt egyet és kikapcsolt és nem tudtam bekapcsolni se kép se hang majd este ráraktam töltőre és simán betudtam kapcsolni mintha mi se történt volna aztán elkezdett villogni a kijelző egyszer világosabb egyszer sötétebb volt ma meg már a töltést se veszi fel így gondolom az akksinak annyi, de hátha mással is megtörtént ez és eltudja mondani mi a hiba. Előre is köszi a válaszokat!
-
speed207
tag
válasz
Bambuszpro #18741 üzenetére
Mikor elindítom a flashtool-t kér valami ftf fájlt. És az istenért nem tűnik el az ablak előle.
-
eriador84
csendes tag
válasz
Bambuszpro #18759 üzenetére
Ha benne marad a TA mappa,akkor minden egyes flashelésnél felülírja.
-
Essien
aktív tag
Pendragon911
Beállítások, vezeték nélküli és egyéb hálózatok, továbbiak, itt a legalsó: beállítások letöltése.
-
Bambuszpro
tag
válasz
Pendragon911 #18756 üzenetére
Nincs mit. Öszintén azt soha nem használom mivel nincsen mobilnetem.
-
eriador84
csendes tag
válasz
Bambuszpro #18755 üzenetére
Minden telefon egyedi TA partícióval rendelkezik, DRM jogok és egyéb csiribirik vannak benne, nem egészséges felülírni vagy lenullázni egy flashelés alkalmával. Ezért ne is tegyük bele a készülő ftf fájlunkba, az a biztos.
http://logout.hu/bejegyzes/wlf/gyari_rom_letoltese_es_ftf_fajl_keszitese_flashtoo.html
-
Pendragon911
aktív tag
válasz
Bambuszpro #18726 üzenetére
Feltettem én is az osztrák Lolli-t, működik eddig rendesen, de mobil netet nem tudtam eddig varázsolni rá. Ebben tudtok segíteni?
Egyébként jó volt a leírás, köszi!
-
Dalion
tag
válasz
eriador84 #18749 üzenetére
A TA mappát miért kell visszatenni? Van különösebb probléma ha ott marad? Én az Xperiablog-on leírtak alapján csináltam és ott nem írtak ilyesmit.
-
Bambuszpro
tag
Valaki egy picit tudna helpelni? Feltettem a dual recoveryt de ujrainditásnál amikor bele akarnék léni rezzen hármat majd pirosan világít és tovább tölt. Valakinek valami ötlete mi lehet a problematika?
Probáltam a többi fennt lévő verziót is de ugyan az..
-
SteveJobs
őstag
Sziasztok! A haverom elbaszta a képernyőzàrat,mivel lehetne vissza hozni az élők soràba?E nélkül be tudok lépni a recoverybe valahogy? Nem talàlok semmit róla.
Elnézést a kérdésért!Megoldottam közbe !
Jókat beszélgettem veletek sziasztok! -
eriador84
csendes tag
válasz
Szia!
Annyival kiegészíteném a leírásodat,hogy miután a fájlokat átmásoltad a jobb oldalra,a TA mappát vissza kell tenni a bal oldalra,és csak utána elindítani.
-
BaLee
addikt
Ejj így még nem jártam. Ma telefonálni akarok jó fél órája erre kiírja, hogy nincs mobilhálózat, próbálom újra, semmi. Ennek úgy konkrétan semmi jele nem volt a telefonon mert ha eldobja a hálózatot ugye ott a kis piros ikon. Kikapcsolom, bekapcsolom és jönnek az sms-ek hogy nem fogadott hívás tegnap 16:35 meg ilyenek. Magyarul jó 1 napig nem voltam elérhető úgy, hogy ezt ki sem jelezte és közben használtam a mobilnetet (!) meg a wifi netet meg mindent.
Más is járt már így? Ez azért kicsit gáz.
-
georg52
csendes tag
válasz
Pendragon911 #18744 üzenetére
Szia.
Nekem független német rom,ma frissült.Csak gépen kersztül lehetett frissíteni. -
thamasz
senior tag
válasz
bestname #18735 üzenetére
Csak véleménnyel szolgálhatok, az enyémről itt egy kép : [link], Szuper az alu keret, de megvastagítja rendesen a telefont, és kényelmetlenebb a fogása a határozottabb élek miatt. Design ötös, kényelem hármas. Első üvegfóliával simán, első+hátsóvak nehezen fért bele a telefon.
-
thamasz
senior tag
válasz
D@niel #18742 üzenetére
Türelmetlenségből én is tegnap feltettem a magyar T-s de független telefonomra flashtool-al a német O2 DE változatot, és másfél napja szépen muzsikál. Annyi, hogy volt benne pár O2 alkalmazás mint nálunk a T-mobile alkalmazások, de azokat töröltem, az összes saját alkalmazásom pedig szépen visszakúszott Play-ről. Persze újra be kell laknom, de néha nem árt az. Sokkal jobban tetszik valahogy a Sonyn a Lollipop mint a régi Nexus 7 tabletemen.
Rootolni mókolni nem akarom, annak idején Defy+ és Samu Xcover 2 kiéltem magam, ennél viszont nem éreztem még szükségét, együtt tudtam élni a gyári rendszerrel -
D@niel
addikt
itthoni T-s-re még mindig nincs lp?
-
Bambuszpro
tag
válasz
speed207 #18739 üzenetére
Flashtool-t először felpakolod driverekkel együtt. A filek átalakításánál ha végzett akkor a a FTF fájlt a Flashtool/firmwares mappában hozza létre és nem kell onnan sehova sem vinned. Innentől csak simán felrakod ennek a leírásnak a segítségével. Csak a fájl kiválasztásánál verziószám/név alapján azt válaszd ki amelyiket te csináltad.
Most láttam készült már ehhez leírás.
Néha nem ártana jobban körülnéznem.
-
speed207
tag
válasz
Hali! Kapok segítséget? A flashtool inditásánál elakadtam. Milyen ftf. Fajlokat kell másolni és hova?
-
Dashes
őstag
open source archive lassan jöhetnek a stock kernelek. bár inkább az aosp jöjjön kamerával..
-
bestname
csendes tag
Van valakinek eladó alu bumpere és véleményt tud róla adni valaki? Esetleg Pesten hol tudnám beszerezni?
-
Szendwich
tag
válasz
Jaffa75 #18733 üzenetére
Eddig csak két eladónak adtam negatív értékelést ebay-en. Mind a kettő olyan termeket küldött aminek köze nem volt a termék leíráshoz, a fényképekhez, és a lecserélendő dologra se hasonlított. Ez mar az átverés kategória.
Ennek se adtam negatívot, megvárom a következő kábelt. Amit tegnap feladott - irt üzenetet, hogy feladta - majd megjön valamikor. Igaz azt mar nem fogom ilyen bátran kipróbálni -
Jaffa75
őstag
válasz
Szendwich #18732 üzenetére
10 éve van fel közel mint eladó, nem is értem...
! A srácaim tabjára rendeltem fóliát kintről, nem jött meg 35 nap alatt - írtam a csákónak hogy mi a gondom. Szinte azonnal jött a válasz, hogy köszöni a jelzést, de nehogy negatívat adjak érte, mert azonnal postáz még egyet, ha megerősítem a postacímet!
Ne állj hozzá negatívan, neki is fontos az értékelése, ami ha megnézed nem rossz! -
Szendwich
tag
válasz
kelly416 #18464 üzenetére
Felvettem a kapcsolatot az eladóval. Megírtam neki, hogy mi történt és, hogy mi történhetett volna. Ennek fényében árulja a termeket, és kertem, hogy küldjön egy újabb kábelt ami jó. Tesztelje le, győződjön meg róla, hogy jó, különben addig küldetek vele újat amíg nem kapok egy jót.
Addig is cell.expert eladót kerüljétek hasonló kábel rendelésnél. Illetve legyetek elővigyázatosak!
-
gps76
őstag
Halljátok nem rossz az LP,de nekem kicsit vegyes érzelmeim vannak,lehet csak meg kell szokni... Ez a hang profilosdi a legkacifántosabb. Megmondom őszintén a KK-hoz képest nem sok indokot látok,hogy ezt kellene használnom. AZ ultra stamina mód meg semmire se jó,mindent kikapcsol semmi értelme nincs ilyen hosszú üzemidő mellett.
-
nbl2
senior tag
És itt egy link ahol root-olt és működő xposed-os Lollipop vár rátok.
-
Bambuszpro
tag
Szevasztok.
Láttam ,hogy több ember frissitette a készülékét és én sem bírtam magammal így megcsináltam
. Itt egy egyszerű leírás ,hogyan varázsold fel az eredeti rendszert különösebb hozzáértés nélkül.
Ezt egy Zárt Bootloaderes, Telenor függő készüléken csináltam.
1.Ha nincs fent akkor leszeded a Flashtool-t és azon belül telepíted a drivereket.
2.Xperifirm-en belül oldalt megkeresed a z1 compactot, azon belül a legfelső menüben keresel egy friss (14.5.A.0.242) verziószámú rendszert. (én az ausztriai verziót szedtem le és telepítettem). Az automatikus kicsomagolás legyen bepipálva!
3. Ha végzett a letöltéssel egy mappát találsz amiben ilyen fájlok vannak. Ezeket még nem tudod a telefonra flashelni így át kell alakítani öket.
4. Belépsz flashtool-ba és a fenti menü Tools/Bundles/Create menüpontra kattintasz.
5. Behoz egy ilyen ablakot ahol elösször kitallózod a letöltött fájlokat. Majd kitöltöd a szolgáltató és a verziószám rublikát.
6. Felső mezőre duplán kattintva kiválasztod a listából a készüléket.
7. Ha ezek megvannak akkor minden fájlt a kis nyíl segítségével átrakod a jobb oldali mezőbe.
8. Nyomsz egy ok-ot és már készítí is a .FTF fájlt amit ezek után a témaösszefoglalóban található leírás segítségével flashelsz.
(Nem kell megijedni ha más szolgáltató bootképernyője jelenik meg. Első indítás sokáig tarthat (Nekem le is fagyott először
)).
Remélem segitettem valakinek ezzel a rövid kis leírással. Itt van néhány ízelítő a Rom-ból:
Ami újdonságok amiket gyorsan észrevettem:
-megjelent az energiatakarékosság menüpontban az Ultra Stamina mód
-értesítési sávban profilokat lehet beállítani
-kicsit mint ha gyorsabb lenne a Kitkat-hez képestHa már egy valakinek is segítettem ezzel a gyorsan összedobott leírással már megérte fáradoznom.
-
Spett14
tag
Hát nekem nem megy a DualRecovery telepítése!
Mindig megáll az alábbi résznél:doing the magic
creating vm (loljavasucks)
libdvm opened (loljavasucks)Mi lehet a gond? Mit nem csinálok jól?
Független, T-s, nem rootolt.
-
Elementh
aktív tag
Nálam mindig ki van kapcsolva a navigációs sebesség, mert utálom, hogy állandóan mondja, hogy túl gyorsan megyek. Emellett úgy tudom, hogy 10km eltérés lehet, mivel az autó órája csalhat, pl a gumik miatt.
-
Bambuszpro
tag
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #18709 üzenetére
Ugord át.
-
speed207
tag
Valaki segítene nekem? Elég suta vagyok a telefon berhelésében. Szeretném root-olni, meg az lp-t felralni. Körbr néztem már ezügyben de nekem az összes leírás kínai. Telenor függő a telefonom.
-
kelly416
veterán
válasz
PRDZsolesz #18704 üzenetére
Ez sajnálatos, akkor majd az új gazdájánál magára talál. Én belaktam, nem nyomok HR-t, hacsak nem a LP miatt muszáj lesz. De eddig minden felment HR nélkül és tök jól muzsikál a teló, hátha ezután is.
A.J. Crowley:
Gondoltam, hogy nem vonatot vezetsz, de nálunk is büntetnek már 5km/h túllépésért is. A fedélzeti számítógép GPS-e küldi a riasztást az esetleges gyorshajtásról, utána kell elővegyem a regisztrátumot és kiderítsem, mennyiben fedi a valóságot. Ezért is mondom, alig-alig vannak köszönőviszonyban sokszor, mert majdnem napi szinten találkozom a GPS ilyen irányú pontatlanságával. Ne bízz benne szerintem, a gyári műszer mindaddig jó, ameddig meg nem piszkálta valaki, és még utána is nagyobb eséllyel mutat helyeset, mint a GPS sokszor. Jó példa erre, hogy nyomsz egy nagy féket, megnézed, hogy amikor megálltál, a GPS szerint még simán közlekedsz 10-20 km/h-val, és csak pár másodperc múlva megy nullára az is. -
törölt tag
válasz
kelly416 #18703 üzenetére
Nem vonatot vezetek.
Szerk.: Mifelénk nagyon durván büntetik a gyorshajtást, már 1-3 kilométer/órás túllépést is keményen szankcionálnak. Mondjuk logikus, mert ha ők bemérnek 51-gyel 50 helyett, akkor az autód órája már 55-öt is mutathat, tehát tudatában vagy, hogy gyorsabban mész, mint kellene. -
gps76
őstag
Na én is felraktam a rootolt LP verziót és eddig pozitívak a tapasztalatok. Kicsit szokni kell ezt a prioritásos értesítéseket mikor,mit érdemes majd tiltogatni. Ami tetszik a gyári billentyűzetbem felül ott vannak az ékezetes betűk,stamina mód annyit tud már,mint a Z2,böngésző lapjai az megnyitott alkalmazás listában külön szerepelnek,értesítések személyre szabhatóak.
-
kelly416
veterán
válasz
#09908736 #18701 üzenetére
Én amúgy sem ajánlanám, hogy ne a gyári műszer szerint tájékozódj a sebességről. Itt a vasúton már nem egyszer belefutottam, hogy köszönőviszonyban van csak a GPS sebesség a valóssal, mert pontonként mér, átlagot számol, és mindez idő, tehát alapból késve kapod meg az adatokat. Ha kanyarodsz, akkor meg még jobban hatványozódik a csalás.
Valaki, akárki, mindenki!
Hogyan lehet kalibrálni az "Accelerometer"-t? Kicsit balra húz a telefonom.Feltettem a Temple Run-t, és ha totál vízszintben van a teló, a bal szélén fut a labirintusnak. Úgy emlékeztem, hogy valahogy nullázni lehet az adatokat, de gyanús, hogy nem ez a telefonom volt, mert most nem találom, hogy hol. Bementem szerviz menübe is, kikerestem a tesztek közül az Accelerometer-t, de ott sem lehet nullázni, viszont az X értéke folyamatosan 0,85-0,86 körül van. Ez elég sok, majd fél centit meg kell emeljem a bal oldalát, hogy 0 körül legyen. Igazából megélek így is, csak ha lehet, akkor javítanám.
-
törölt tag
válasz
kelly416 #18700 üzenetére
Én már be is állítottam egy emlékeztetőt, hogy el ne felejtsem. Igaz, hogy a kocsiban van beépített belőle, ahogy a cikk is mondja, de néha nem árt a backup.
Főleg, hogy kihagyták az opciót, hogy kiírja az aktuális sebességet, így kénytelen vagyok a kilométeróráról leolvasni, hogy mennyivel megyünk. First world problems...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest