Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
-
veterán
Na nálam a tv és vevőkészülékek vezérlése : BE
A hangerő pedig Tv infrán van de hiába állítom akár automatikusra is a hangerőt nem állítja az apple tv távja
Ami fura hogy a tv távirányitójával tudom jelenleg vezérelni teljesen az apple tv-et na mindegy max ezt használom csak[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
Clemi
veterán
Na most van az, hogy nézek ki a fejemből Hazajöttem, próbálom, és működik minden. Megy az automata módban a hangerő a gyári távval, megy minden vezérlés a TV távval... és a világon semmit nem csináltam vele, csak eltelt 16 óra. Még jó, hogy nem álltam neki a teljes alaphelyzetbe állításnak.
-
blakey
titán
-
Clemi
veterán
Visszatérve... a Sony távirányítóm az első pillanattól kezdve bármilyen párosítás nélkül teljes mértékben kezelte az ATV-t (gondolom a HDMI CEC-en keresztül), de tegnap óta hirtelen csak a hangerőt állítja és semmi mást. Próbáltam mint idegen távirányítót párosítani, de nem indult el a tanulási folyamat, mert nem érzékelt táviránytó jelet.
-
blakey
titán
Akkor próbáld meg újrapárosítani, nyomd a Menu (vissza) és hangerő fel gombokat legalább 5 másodpercig és hajtsd végre, amit kér. Esetleg ha nem 16.3.1 van fent, akkor frissíts. Mivel nem volt ilyen problémám, így nem tudom, hogy mi okozza.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Sziasztok,
Mit, hogy kell beallitani hogy az apple tv taviranyitojaval tudjam allitani a hangot? Van egy samu qled tv amivel eddig mukodott, most egy ideje viszont nem lehet az apple tv taviranyitojaval a hangot allitani
3njoy the Lif3
-
nagyúr
El kellett távolítani az appot. Valami beakadt neki. Most jó.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
akisbandi
aktív tag
Nekem van kettő és semmi hátrányát nem érzem annak, hogy nem egyike az újabbaknak. Hozzáteszem, nem is ismerem működés szempontjából azokat.
Netflix, HBO, AirPlay, TIDAL, Zene, Eurosport, másra nem nagyon használom, ezekre pedig tökéletes.
Az egyiket pár hónapja vettem, nem bántam meg.
A TV-k: egy öregedő plazma és egy felső kategóriás 4K Sony. A kép több, mint tökéletes számomra.
A kezelése gondolom ugyanaz, mint az újabbnak. Semmi akadás, teljesen gördülékeny minden.
Nem áll szándékomban elbizonytalanítani, de nem gondolnám, hogy bármelyik általam használt alkalmazás pár év múlva ne működne jobban rajta, mint bármelyik androidos tv sajátja.
Egyedül a távirányító a szűk keresztmetszet, képtelen vagyok megbarátkozni vele. -
blakey
titán
Áramtalanítsd 2 percre, nyomj egy újraindítást.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Clemi
veterán
Létezik, hogy megőrült az Apple TV-m? Egy 2018-as 4K verzióról van szó, és tegnapról mára, nem lehet a táviránytóval hangerőt állítani, ráadásul eddig a Sony TV távirányítójával is tökéletesen tudtam kezelni, azzal meg most csak a hangerő megy. Ha átkapcsolom TV Infra módra a hangerő szabályzást, akkor működik, de a TV-n keresztűl vissza a HDMI CEC-en. Auto módban semmi.
-
nagyúr
válasz Imi1981 #5575 üzenetére
Rányomtam, most azt írja ki hogy, valóban van már erre élő előfizetésem, de amikor továbbot nyomok akkor azt írja ki hogy hálózati hiba. Szóval egyelőre fogalmam nincs hogy mi lesz, A hálózattal nincs gond, szóval lehet hogy újra fogom telepíteni az infuse-t.
-
Imi1981
veterán
-
nagyúr
-
nagyúr
Sziasztok,
ma azt vettem észre, hogy a TV-n az infuse Pro-ra akar váltani, holott elő van fizetve idén Október 8-ig az éves liszensz, telefonon megy gond nélkül. Mi lehet az Oka? Mit kell tegyek, hogy észhez térjen?
Apple TV újraindítva, előfizetést ellenőriztem rajta, azt rendben lévőnek írja, infise-ban persze nincs ilyen ellenőrzési lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Szerintem nem. Minimum 2021-est érdemes választani.
-
oszy
veterán
Megéri megvenni az első generációs Apple Tv 4K-t még most? 40 körül már lehet kapni.
Modellszám: A1842
Bevezetés éve: 2017Mondjuk a távirányító miatt a 2. jobban tetszik.
(#5569) blakey: Mi az oka vagy hátránya? Olcsóbban sem éri meg esetleg?
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
umfrider
senior tag
A korábbi giroszkóposat kérik az appok. Még azt a fekete típust, amin a nagy tapi felület van. HD Apple TV-m volt, azzal a kapcsolóval minden ment.
Most meg ugye ez a legfrissebb típus van.
Valamiért nekem szimpatikusabb az Xbox, min a PS, így, ha kompatibilis vele, inkább azt venném. Nem tudom megmondani, hogy ennek mi az oka, egyszerűen szubjektívan így érzem, pedig tökre nem értek hozzá
[ Szerkesztve ]
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
blakey
titán
válasz umfrider #5564 üzenetére
PS4, PS5, XBox, Nimbus kontrollerek biztosan jók. Amúgy mi a "gyári kontroller"? A korábbi, giroszkópos távra gondolsz?
-
Alex91
félisten
válasz umfrider #5564 üzenetére
Xbox, Sony PS4,5, Nintendo switch vezetek nelkuli kontroller, vagy Mfi kompatibilis egyeb kontroller (pl. Steelseries Nimbus) is jo hozza. (Tan a Logitech F710 is jo lehet, de ez szamomra nem lett sajna 100%-ig megerositve, pedig ez lenne tan a legolcsobb…)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Eddig gen 2-es apple TV-t használtam. Decemberben lecseréltem a legújabbra. Sajnos rájöttem, hogy nem tudok játszani a gyári kontrollerrel kéri a régit.
Arra gondoltam, ha már így alakult, akkor vennék hozzá egy normálisat, amúgy is veszünk majd valószínű konzolt, ha nagyobbak a gyerekek.
A kérdés csupán annyi, hogy PS5 irányítót vegyek, csak azzal kompatibilis az apple TV? (Vagy xbox-al is? Hiszen ez meghatározza, ha lesz konzol, melyik lesz)
Köszönöm
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5562 üzenetére
Valamennyi idő után alvóba megy,… - akkor jól működik, kb. 3 perc a várakozási idő, "megbizonyosodik" afelől, hogy nem őt "szereti" a TV. Mindegyik eszközöm így viselkedik.
De ugyanaz lehet a gond, mint hogy a bekapcsolás se megy. - nekem 2021-esem van, minden gond nélkül bekapcsol, ha a bemeneten érzékeli, hogy a TV odaváltott. Elvileg így kéne működnie. Előfordul, hogy a két márka nem szereti egymás, olyan is megtörténhet, hogy valamelyiknél hibás a CEC, esetleg a kábel a probléma.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sordoran
addikt
Valamennyi idő után alvóba megy, de ugye a lényeg az lenne hogy rögtön mehet, érkezzen jel. De ugyanaz lehet a gond, mint hogy a bekapcsolás se megy. LG beállításai között csak be és kikapcsolható a CEC, legalábbis nem találtam mást. Futok egy kört arra is még, ha nem sikerül, marad így. Csak plusz kényelmet adott volna.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5559 üzenetére
Kikapcsoltam a lejátszón a vezérlést (a TV-n be van kapcsolva továbbra is), így az ATV kikapcsolásával nem kapcsol már ki a TV. - ez OK
Viszont ha a TV-n bemenetet váltok, nem megy alvóba az ATV - el kell telnie néhány percnek, talán háromnak. Ha azután sem megy alvóba, akkor tovább kell keresni a megoldást.
Viszont ha alvó módba van az ATV, és a TV-n átváltok az ő bemenetére, nem kapcsol be az ATV. - A TV CEC beállításainál esetleg vannak lehetőségek is, pl. külső eszköz bekapcsolása?
Nem tudom, nem kerek, lehet az LG-vel nem megy úgy ahogy kéne, vagy valami beállítás hiányzik még. - simán előfordulhat.
Egy biztos, az Apple TV-n ne legyen bekapcsolva a külső eszköz vezérlése, mert pl. egy esetleges áramszünet után az eszközöket is bekapcsolja, és ha nem vagy otthon, akkor ciki.[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Kikapcsoltam a lejátszón a vezérlést (a TV-n be van kapcsolva továbbra is), így az ATV kikapcsolásával nem kapcsol már ki a TV. Viszont ha a TV-n bemenetet váltok, nem megy alvóba az ATV, de ha kikapcsolom a TV-t (akkor is, ha más bementen van) akkor az ATV is alvó módba megy. Viszont ha alvó módba van az ATV, és a TV-n átváltok az ő bemenetére, nem kapcsol be az ATV.
Nem tudom, nem kerek, lehet az LG-vel nem megy úgy ahogy kéne, vagy valami beállítás hiányzik még.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5557 üzenetére
Leírtam, ha mindkét eszközön engedélyezed a vezérlést, akkor "keresztbe vezérlés" állapota áll fenn. Ha azt szeretnéd, hogy a TV bementváltásával, vagy kikapcsolásával a lejátszó is kikapcsoljon, akkor a lejátszón kapcsold ki a külső eszközök vezérlését, ne a lejátszó vezéreljen, hanem a TV.
-
Sordoran
addikt
A CEC alatt én nem a keresztbe vezérlésre gondolok. A TV távkapcsolójával csak a TV-t kapcsolom be/ki, és váltok HDMI bemenetek között. Az ATV-t a saját távirányítójával vezérlem. Anno én is véletlen vettem észre, hogy a Shield-et tudtam már az LG Magic Remote-al irányítani, de ez hektikus volt, néha ment, néha nem. Elvileg itt is menne, de engem ez nem érdekel, a TV távirányítóján túl sok felesleges gomb van hogy azzal kezeljem. A hangerő szabályozás tudom, hogy csak infrán megy, azzal nincs is bajom.
Kicsit úgy érzem elbeszéltünk egymás mellett, de lehet amit én akarok nem megoldható úgy, bár elvileg kéne működjön szerinted. Neked is LG TV-d van? Két beállítást láttam erről:
- Az LG TV-n van a HDMI-CEC (Simplelink) kapcsoló
- Az ATV-n a TV-ék és külső eszközök vezérlése
Nekem viszont csak az kellene amit te is írtál: Ha a TV-n az ATV hdmi bemenete aktív, felébred az ATV, ha kikapcsolom, vagy másik bemenetre váltok a TV-n, akkor pedig alvó módba megy az ATV. Igazából a TV sincs meg olyan régóta, így nem vagyok teljesen képben minden beállítási lehetőségére. Az ATV meg még inkább új.koncsik: LG 48C2-esem van.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5554 üzenetére
Ha bemenetet váltok, akkor ki kéne kapcsolnia az ATV-nek? - pontosan, ha a TV-n be van állítva a CEC, akkor igen, enyém kikapcsol ha másik bemenetet választok, kb. 5 perc után. Ha TV nélkül használom pl. Airplay-el zenét hallgatok, akkor 1 óra múlva kapcsol ki. Azaz én részleges CEC-t használok, a TV távjával nem akarom vezérelni az Apple TV-t.
A TV-n aktív a CEC, és az ATV-n is engedélyezve van a TV vezérlése, így bármelyiket kapcsolom ki/be, a másik is vele megy, ez szuper. - a TV vezérlése, mint hangerő vezérlése, vagy mire gondolsz? A hangvezérlés infárn történik. Egyébként szerintem az jobb megoldás, ha csak az egyiken engedélyezed a CEC-t, pl. ha a TV távjával irányítod az Apple TV-t, miért akarod fordítva is? Így leírni is zavaró, hát ha még működtetni is kell.
Csak az kéne, hogy ha bemenetet váltok, akkor az ATV menjen alvóba. - megy,. csak ne legyen "dupla" vezérlés. Legalábbis nálam a TV bekacsolja az eszközöket, ha a megfelelő bemenetre váltok, illetve kikapcsolnak, ha másikra megyek, vagy kikapcsolom a TV-t. zt nem engedem, hogy az Apple TV kikapcsolásával a TV is kikapcsoljon, mert nem minden esetben akarom kikapcsolni.
Ez inkább TV beállítás kérdése lenne (LG C2), hogy jelezze azt, hogy vége a bulinak? - ha a TV-n van ilyen lehetőség, akkor igen. Viszont ha a lejátszón megy valami, akkor azt nem tudom, ilyet nem próbáltam, nem így használom az eszközeimet.
Vagy csak lökjem ki főképernyőre az ATV-t, és így magától elalszik 15 perc múlva? - ezt most nem értem, én ha befejeztem egy lejátszást, akkor kilépek a programból, azaz a főképernyőre. Ha te "bent maradsz", akkor nm tudom, hogy mi történik, mondjuk a képernyővédő ugyanúgy működésbe lép és a készülék kikapcsol, ha be van állítva az alvó mód.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
válasz Sordoran #5548 üzenetére
Milyen TV-d van?
Én most tapasztaltam, hogy Pana TV távvezérlője kezeli az Apple TV-t (kislányom véletlenül azzal kezdte írányítani, azt hitte a TV app-ja megy).Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Sordoran
addikt
Ezt most nem értem: "a kikapcsolást a TV végzi, tehát annak kell parancsot küldeni az Apple TV-nek, hogy most nincs "közlekedés" azon a bemeneten." - Ha bemenetet váltok, akkor ki kéne kapcsolnia az ATV-nek? A TV-n aktív a CEC, és az ATV-n is engedélyezve van a TV vezérlése, így bármelyiket kapcsolom ki/be, a másik is vele megy, ez szuper. Csak az kéne, hogy ha bemenetet váltok, akkor az ATV menjen alvóba. Amennyiben futva hagyok egy streamet, de közben már másik HDMI port aktíva a TV-n, akkor nem megy alvóba. Ez inkább TV beállítás kérdése lenne (LG C2), hogy jelezze azt, hogy vége a bulinak? Vagy csak lökjem ki főképernyőre az ATV-t, és így magától elalszik 15 perc múlva?
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5552 üzenetére
A BT kapcsolaton tudok esetleg segíteni ha átállítok valamit routeren? - segíthet, szinte bármi segíthet, odébb teszed a "tuját", elforgatod s routert, kb. bármi. Az is előfordulhat, hogy 10 cm-rel arrébb teszed a lejátszót és máris rendben lesz.
A kikapcsolás zavar inkább, de akkor lehet hagyom alvó módba menni. - a kikapcsolást a TV végzi, tehát annak kell parancsot küldeni az Apple TV-nek, hogy most nincs "közlekedés" azon a bemeneten. Nálam a TV kapcsolja ki.
Csak itt a visszajelző LED világít amíg ébren van az ATV, látni megy-e. - beállítod, hogy inaktivitás esetében, bizonyos idő elteltével alvó módba menjen, a "kikapcsolás" is ezt jelenti, tehát az Apple TV-t alvó módba küldi.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sordoran
addikt
Köszönöm válaszokat! A BT kapcsolaton tudok esetleg segíteni ha átállítok valamit routeren? Más csatornára pl., vagy ez ilyen marad ha sok 2.4 GHz-es eszközöm van?
Az jópofa, hogy ha Siri-vel bekapcsolom akkor bekapcsolja a TV-t is, és át is rakja rögtön HDMI-n ha másik bemeneten volt. A kikapcsolás zavar inkább, de akkor lehet hagyom alvó módba menni. (még nincs régóta nálam, így most nézem átkapcsol-e 15 perc után.
Ezt meg tudom szokni majd, a Shield TV sose volt alvóba rakva általam, főmenübe léptem és váltottam és kész. Csak itt a visszajelző LED világít amíg ébren van az ATV, látni megy-e. (így is kapom a kritikát, hogy karácsonyfa az asztalom sok led miatt)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
blakey
titán
válasz kleinguru #5549 üzenetére
Ő is arra érti a kikapcsolást. Ezek a BT-os eszközök nem kapcsolnak ki, pl. a Mi Box S, Fire Tv Stick 4K Max sem, pont úgy viselkednek, mint az Apple TV.
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5548 üzenetére
Lényegében sajnos gyengébb a BT vevő úgy látom, amit a shield távkapcsolója megoldott (hátam mögött nyomtam gombot és vette az adást), annál itt gyakran felugrik a "megszakadt a kapcsolat a távirányítóval" üzenet. Majd megszokom, hogy most már nem rakhatom magam mögé. - ez olyan, mint a wifi, nem egzakt, 7 éve van Apple TV-m, az 5-iket nyúzom, soha nem volt BT gondom 10 méterről, háttal sem, nálam pl. hibátlanul működik, bárhonnan nyomkodhatom. De a BT épp a 2,4GHz-es Wifivel "ütközik", így sajnos nem lehet rá biztosat mondani, nálad ezek szerint valahol zavarják egymást.
Ezen kívül ami fura volt, hogy ha kikapcsoltam a készüléket akkor kikapcsolta a TV-t is, ellenben bekapcsolás nem ment. CEC nem volt aktív, ennek engedélyezése után már működik oda-vissza. Azt nem értem mondjuk, miért tudta kikapcsolni enélkül a TV-t? - a CEC kétirányú )(is), Apple TV-n alapállapotban aktív és külön ki kell kapcsolni. A TV-n szintén alapból aktív és mindkét készüléken beállítható, hogy miként reagáljon a másikra. Pl. én nem használtam a CEC-t, de ha a TV-t alapállapotba tettem, akkor az eszközökön hiába volt inaktív a CEC, a TV parancsa (alaphelyzetben) az volt, hogy a csatlakoztatott eszközöket bekapcsolja. Tehát nálad az egyik eszköz irányította a másikat, legalábbis a kikapcsolást illetően.
Azt nem lehet amúgy, hogy csak akkor menjen a TV ki/bekapcsolása ha az ő HDMI portja aktív? - de, én így használom (eddig nem használtam, de 1 hónapja már bekapcsoltam a CEC ezen fokozatát, csak ennyit engedélyezek), tehát az irányítást kikapcsoltam a TV-n és az eszközökön, és csak akkor kapcsolnak be, ha a TV-vel az adott bemenetre kapcsolok, Apple TV is csak akkor kapcsol be. Amennyibe átmegyek egy másik bemenetre, akkor 5 percen belül az előző eszköz kikapcsol.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sordoran
addikt
válasz Csabroncka #5515 üzenetére
Megjött a készülék, tegnap óta használom is. Lényegében sajnos gyengébb a BT vevő úgy látom, amit a shield távkapcsolója megoldott (hátam mögött nyomtam gombot és vette az adást), annál itt gyakran felugrik a "megszakadt a kapcsolat a távirányítóval" üzenet. Majd megszokom, hogy most már nem rakhatom magam mögé.
Ezen kívül ami fura volt, hogy ha kikapcsoltam a készüléket akkor kikapcsolta a TV-t is, ellenben bekapcsolás nem ment. CEC nem volt aktív, ennek engedélyezése után már működik oda-vissza. Azt nem értem mondjuk, miért tudta kikapcsolni enélkül a TV-t?
Azt nem lehet amúgy, hogy csak akkor menjen a TV ki/bekapcsolása ha az ő HDMI portja aktív? Volt hogy átváltottam másik HDMI-re, és látatlanba nyomtam ki az ATV-t, de ezzel a TV-t is kinyomta, holott éppen futott a PS már.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #5544 üzenetére
Nekem ezzel konkrétan semmi problémám, inkább tetszik, mint nem. Ha zavar, akkor írj az Infuse fórumára, hogy tegyenek be egy kapcsolót. Szerintem az lehetne a megoldás.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #5540 üzenetére
Az Infuse leállítása nem lassú, ez egy tulajdonság, hogy ne lásd miként ugrik vissza a képkocka sebesség, "réges -régen" nem ilyen volt.
-
blakey
titán
Azért írtam, hogy, ha arra vágynál. Apple TV- n "ne akarjatok" Kodit használni, sz@r.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Én azt használom amit djnice linkelt és működik. Piszok gyors de azért nagyon nem 100%-os ! Skinek nem mennek csak a gyári meg jópár addon se megy. A plexkodiconnect, emby kodi , jellyfin kodi és hivatalos plex addon is megy! Én csak plexkodiconnect-el használom és azzal gond nélkül megy . Őszintén nem éri így meg a 1500 ft -ot 2 havonta mert nem teljes értékű kodi . Feleségem szereti ezért van csak még meg. Az viszont tény hogy gyorsabb mint az infuse (például infuse-ban a csiga lassú lejátszás leállítás) és így is egész jó de jobb lenne ha rendesen támogatott lenne apple tv-n .
-
blakey
titán
Ha Kodira vágysz, akkor vegyél egy Amlogic boxot és CoreELEC-kel meglesz minden, nekem is van az Apple TV mellett Amlogic box + CE is.
-
addikt
Sziasztok!
Érdekesség gyanánt, mert nem találtam a topikban róla infót.
Megy az ESPN amerikai app rendesen az eszközön.
Eleve letölthető a magyar store-ból.
Kell hozzá VPN szolgáltatás DDNS opciója (egyedi DNS címet kell az ATV-n beállítani).
Gyors és megy minden, amihez van előfizetés és csak USA-ból lenne használható.A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
blakey
titán
válasz Bubukain #5527 üzenetére
Az Apple TV a 2.0-ás hangot PCM-be küldi tovább, ahogy előzőleg írtam, normális, legalábbis Apple TV szempontjából és mindemellett figyelmbe kell venni, hogy két különböző platformon futó app. Ha további információra van szükséged, akkor az app fejlesztőinél érdeklődj. Egyébként semmi jelentősége, a DD 2.0 tömörített, míg a PCM tömörítetlen.
-
-
Sordoran
addikt
Holnap elvileg jön, addig iPhone-on próbálgatom az Infuset. Most már értem miért mondtad hogy az ingyenes kb. semmire nem jó, szép az UI, de rengeteg mindent nem játszik le (gyanítom azért dobja fel reklámot, hogy Pro verzióra váltással már menne. )
-
blakey
titán
válasz Bubukain #5523 üzenetére
TV-n nézed a TV-t azt jelenti, hogy egy csatornát nézel, pl. M4 sportot? Az AC3 2.0, a DO app meg gondolom nem AC3-ban küldi tovább, ha ez így van, akkor normális.
-
Bubukain
senior tag
ha a TV-n nézem a TV-t akkor a Sonos DD2.0-t ír a hangra, ha az apple TV-n nézem (direct one app) akkor ugyanaz az adás stereo PCM
ez normális? -
Bubukain
senior tag
próbálgattam kicsit amit írtál.
a hangos puffanó hang megszűnt az apple tv 16.3-ra frissítéssel.
Az atmos recsegés megmaradt, de véletlenszerű. ha recseg és a tv-t átkapcsolom a saját belső hangszóróra akkor nem recseg, viszont ha visszaállítom az ARC-ra ahol Sonos van, akkor már ott sem recseg. -
blakey
titán
válasz captainnemo #5519 üzenetére
A "Match Dynamic Range" szerintem android tv-n meg nincs egyáltalán, de lehet tévedek. - van Android TV-n is, csak más név alatt és nem minden eszközön működik megfelelően.
-
captainnemo
aktív tag
válasz Sordoran #5505 üzenetére
1, A streaming appok hozzák ugyanazt a szintet, vagy jobbak esetleg?
Szerintem ebben a tekintetben az Apple TV, számomra hatalmas előnnyel bír, leginkább, az fps váltás tekintetében. A különbség vélhetően abból adódik, az Apple TV rendszerszinten támogatja az fps, és színtér (Match Dynamic Range, Match Frame Rate) váltást, ezt általánosan kell beállítani, és az alkalmazások illeszkednek ehhez.. A streaming appok android tv-n való fps váltása egy horror. Egy külső programmal lehet csak megoldani a streaming appok esetében, ami váltáskor jó hosszú fekete képernyőt ad, továbbá néha a lejátszás emiatt hibára fut, és indíthatom a filmet újra. Az Apple TV alatt ez tökéletesen működik. A "Match Dynamic Range" szerintem android tv-n meg nincs egyáltalán, de lehet tévedek. -
blakey
titán
Lesz, amikor kelleni fog, akkor aktív lesz a "régiódban" is.
"A SkyShowtime az alábbi felületeken lesz elérhető az egyéni előfizetők számára: a www.skyshowtime.com weboldalon, a SkyShowtime alkalmazáson keresztül Apple iOS, tvOS, Android eszközökön, továbbá Android TV-n, Google TV-n, LG TV-n is." [link][ Szerkesztve ]
-
bandor
tag
Elvileg már két hét sincs és indul a Skyshowtime. Még mindig nem találni rá appot AppleTv 4k n. Tudja esetleg valaki, hogy lesz egyáltalán hozzá?
-
Sordoran
addikt
válasz Csabroncka #5515 üzenetére
Meglátjuk, berendeltem egyet. Köszönöm eddigi segítséget, majd ha probléma futok jövök még többért.
-
Sordoran
addikt
Az jól hangzik, ha mindent lejátszik. Közben eszembe jutott még egy kérdés:
Távirányító kapcsolata mennyire jó? Most a Shield asztalon van laptop mögött, és egy szék is útba van (meg néha én is, hátam mögött nyomom gombot ), tehát nincs közvetlen rálátása, de szépen veszi mindig a jelet 3,5 méterről. Ellenben az LG TV Magic Remote-nál ha bármi útban van, akkor nem veszi hogy nyomom, pedig mindkettő BT ugye. Nem tudom, hogy a Shiled-é nagyon jó, vagy az LG-é nagyon rossz ilyen szempontból (inkább utóbbi lehet, nem véletlen adnak külön kivezetést jel fogadáshoz), de ATV esetén lehet probléma ezzel, vagy beton stabil a kapcsolat?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5512 üzenetére
Az Apple TV rendszerszinten képes fps-váltásra, de egyes appok fejlesztői néha másképp gondolják és engedélyezik, majd mégsem. Apple TV-n a Youtube tudja a HDR-t.
Infuse valóban nem tűnik vészesen drágának, de a lifetime 40ezer nagyon sok, nincs időnként akció rá? - nem tudom, én még 12e-ért vettem néhány évvel ezelőtt. Az éves előfizetés is bőven jó.
Csak azért még se fussak olyanba bele, hogy adott videó formátumot nem játsza le az Infuse, amit a KODI letudott. - az elmúlt 7 évben inkább olyannal találkoztam, hogy az Infuse vitte és a Kodi nem, de ez ugye folyamatosan változik, javulhat mindkettő esetében.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sordoran
addikt
Köszönöm a választ neked és fPApi-nak is.
Nem tudom YT-n milyen fps változások lehetnek, nekem nem szokott feltűnni semmi (igénytelen vagyok és érzéketlen? ), a HDR-t hiányolom csak. Szóval itt talán nem éreznék változást. A Twitch legutóbbi frissítése Shield-en nagyon nem jött be (csúnyult az UI), de ez talán ATV-n se lesz jobb.
Infuse valóban nem tűnik vészesen drágának, de a lifetime 40ezer nagyon sok, nincs időnként akció rá? (éves előfizetésnél 10 év után érném be, ez sok idő )
A távirányítónál nekem nagyon szépen kézre esik a Shield-nél ez a háromszög forma, és hogy világítanak gombok. Ez utóbbi biztos hiányozna.
Kodi-nál azért is emeltem ki, hogy csak SMB csatolt mappában böngészgetek, játszom le videókat. Hiába nyílt, van hozzá sok kiegészítő, nem használok egyet se, igényem sincs rá.
Inkább legyen egyszerűbb, de gördülékenyebb a működése. Csak azért még se fussak olyanba bele, hogy adott videó formátumot nem játsza le az Infuse, amit a KODI letudott.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
fPApi
őstag
Persze, én is meg tudtam mindent oldani, csak esetleg kicsit bonyolultabban, kevésbé személyre szabottabban, esetleg több fizetős app-al. De persze ez az android és az ios (tvos) eltérő koncepciójából is adódik, amit el kell fogadni, ha az ember áttér az egyikről a másikra.
-
senior tag
Én sok-sok év LE és CE boxos KODI után léptem Apple TV 4k-ra (2022), és egy Infuse-al megtámogatva (éves előfizuja valami 3 ezer Ft), nekem nagyon bevált. Egyáltalán nem hiányzik a Kodi. De nem vagyunk egyformák.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Sasi001
senior tag
Üdv! Oled fórumról Apple tv akadás. Tv lejátszó viszi az Apple tv4k-n ugyanaz a film időnként akad szaggat. Nem tudom mi lehet a probléma. Laptop Mesh rendszerrel fő deko- val kábelen összekötve arról kapja a jelet a tv. Apple tv4k ugyan azt a jelet kapja a Mesh deko-tol az pedig ugye hdmi kábellel tolja a tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sordoran #5505 üzenetére
YouTube és Twitch - nem probléma, annyi, hogy a Google kikapcsolta az fps-váltás, mert állítólag sokakat zavart, hogy ha volt 2 reklám majd következett az anyag, akkor néha 3x váltott fps-t. Prémiumnál nem volt ilyen. Egyébként fix fps-sel nem olyan vészes a lejátszás.
A streaming appok hozzák ugyanazt a szintet, vagy jobbak esetleg? - véleményem szerint jobbak, de 4K Dolby Vision eszközre értendő.
Infuse helyettesítené-e a KODI-t? Milyen eltérések vannak, ami visszalépés, előrelépés lenne? (fájl formátumok támogatása, tekerés sebessége, megjegyzés hol jártam, mely videókat láttam már stb.) - saját tartalom fogyasztása esetében igen, azaz mindent lejátszik, viszont a kodi nyitottságát és rugalmasságát semmi sem "hozza".
Infuse úgy látom ingyenes, de van előfizetése is, számomra elég lenne fentiekre az ingyenes verzió, támogatott benne a DV? - az ingyenes semmire sem jó, érdemes előfizetni, megvenni, tehát az ingyenessel kb. semmire sem mész, maximum megismered a felépítését.
Távirányító látom visszalépés lenne, így itt csak a töltés érdekel, mennyit bír egy töltéssel a ATV távirányítója? - hogy visszalépés-e vagy sem, az majd kiderül számodra, mert nagyon jó táv. Használat függő, évi 1-2 töltést igényel.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy Apple TV 2022 beszerzésén, de előtte lenne pár kérdésem, ami alapján tisztába kerülnék mire számíthatok. Mivel egy Nvidia Shield 2019 helyére venném, így aki ilyennel rendelkezett, vagy rendelkezik annak véleményére is kíváncsi lennék. Lényegre törő próbálok lenni:
- YouTube és Twitch lenne főleg használva, előfizetés függően fő streaming platformok felváltva
- KODI volt, csak SMB-n helyi hálózatról Synology NAS megosztás, más kiegészítő nem
- Új TV (LG C2) miatt 4K-s Dolby Vision filmek, ezek néha meg-meg akadtak KODI-n (hang megy, kép megáll 1-2 sec-re)
- A Shield nem bír 2 appot memóriában tartani, ha egyet megnyitok, többit bezárja háttérben, főleg KODI-ban az almappákban vándorlás ismételgetése zavaróAlábbi kérdések lennének:
1, A streaming appok hozzák ugyanazt a szintet, vagy jobbak esetleg?
2, Infuse helyettesítené-e a KODI-t? Milyen eltérések vannak, ami visszalépés, előrelépés lenne? (fájl formátumok támogatása, tekerés sebessége, megjegyzés hol jártam, mely videókat láttam már stb.)
3, Infuse úgy látom ingyenes, de van előfizetése is, számomra elég lenne fentiekre az ingyenes verzió, támogatott benne a DV?
4, Távirányító látom visszalépés lenne, így itt csak a töltés érdekel, mennyit bír egy töltéssel a ATV távirányítója?Előre is köszönöm a segítséget!
-
blakey
titán
válasz Bubukain #5502 üzenetére
2 dolgot próbálj ki, válassz egy olyan anyagot ahol biztosan jelentkezhet a probléma, először játszd le úgy, hogy az Apple TV a lejátszó és TV adja a hangot, utána játszd le a TV-vel és a Sonos adja a hangot. Hátha jelentkezik valahol a hiba, ha az első felállásban, akkor egyértelműen Apple TV hiba.
-
blakey
titán
válasz Bubukain #5502 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az Apple TV is tud eARC-ot, tehát mehet onnan is a hang és fogadja is minden eszközről, Esetleg úgy is kipróbálhatod. A linkek közül az első az ami ugyanaz lehet, a második teljesen más, a szoftver is és a készülék is régebbi tvOS 14 és ATV 2017 (vagy korábbi). Egyébként nálam nincs probléma a hanggal, de nem lepődnék meg, ha a 2022-esen lenne. Nekem más problémáim voltak a 2022-essel és a kettő között talán a HDMI a közös, nekem a képpel adódtak problémák, emiatt tértem vissza a 2021-eshez.
-
-
blakey
titán
válasz Bubukain #5500 üzenetére
Megáll/kihagy a lejátszás, vagy "belepuffan"? Apple TV - Sonos (azaz BT), vagy TV - Sonos (BT vagy kábeles) a párosítás? Tehát melyik küldi a hangot? Zene alatt is van Atmos? Mármint tudom, hogy létezik, de nálad van? Egyébként 2021-esen nem hallok ilyen problémát, rendszeresen hallgatok zenét BT-on és a filmeket, egyebeket kábelen. Puffanás, lejátszás nélkül, hangváltásnál előfordulhat, de az minden eszközön, pl. Atmos-ról sztereóra vált, vagy fordítva. Lejátszás közben nem elfogadott semmilyen oda nem illő hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest