Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandor
tag
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Ha az ATV alvó állapotba kerül, utána mostanában minden alkalommal be kell állítani újra, a házimozi vezérlőben a hangerőnél a receiver infrán lehetőséget, mert az ATV rendszeresen visszaáll az automatikusra, és így a távirányítóval nem lehet az erősítőn a hangerőt állítani. Régebben ilyen gond nem volt. Az alaphelyzetbe állításon már túl vagyok.
-
bandor
tag
Mióta a legújabb szoftver van az ATV 4K n, (2017),azóta több probléma is adódott. Pl. Netflix nézésénél ha lehúzom az információs sávot, akadozik a kép. Infuse lejátszásnál pl Openheimer a hang, de csak a párbeszéd lehalkul, majd vissza erősödik. Számtalanszor csinálja, de nem mindig. Először azt hittem, hogy a forrással van a gond, de nem, mert egyszer csinálja, egyszer meg nem ugyanannál a tartalomnál. Azóta vannak ezek a problémák, mióta lefrissült az új szoftverre. Más nem találkozott ilyen problémákkal? Illetve mit lehet ilyenkor tenni? Amúgy érdemes lenne fríssteni a 2022 es modellre, vagy várjak inkább még fél évet a 2024 es megjelenésére?
-
bandor
tag
Közben sikerült.
-
bandor
tag
Segítséget szeretnék kérni. Infuse előfizetésem van.(Apple tv4k) Rendben működött már jó ideje, de pár napja az egyik megosztott vinyót nem látta, ezért töröltem, majd újratelepítettem. Nincs Nas, eddig úgy oldottam meg a megosztást, hogy egy Dune pro 4k lejátszó volt a szerver. Hozzá volt csatlakoztatva több vinyó, és az infuse (megosztások) az elérhetó eszközök között openwrt -n keresztül elérte az összes meghajtót. Az infuse újratelepítése után viszont az elérhető eszközöknél, már nem dobja fel az openwrt- t. Sajnos nem értek a hálózati megosztáshoz. Tudna valaki segíteni abban, hogyan érhetném el újbol a Dune hez csatlakoztatott háttértárakat az Apple tv-n? köszönöm.
-
bandor
tag
2017-es ATV 4k már tudja a Dolby visiont, vagy a a HDR+ -t ? Az erősítő tudja, tv tudja , HDMI kábelek tudják. Valamiért mégsem láttam sosem az ATV n megjelenni DV, vagy HDR+ t.
-
bandor
tag
Na ezért ez így érdekes. Nem hiszem el hogy rajtam kívül senkit nem zavar. Magával a képminőséggel olyan nagy gond azért nincs. Tudom nincs 4k,csak 1080, de elég magas lehet a bitráta mert ahhoz képest elég szép. Még 3m ben projektoron nézve is. De hogy nincs fps váltás az elég gáz.
-
bandor
tag
Gondolom van itt többeknek Skyshowtime előfizetése. Tőlük kérdezném, hogy nálatok minden rendben vele. Apple tv 4k. A hangról most ne beszéljünk, mert olyan amilyen, viszont a kép nálam minden filmnél laggol, akad. Legfissebb szoftver van fent, dinamikatartomány és képkockasebesség is be. Nem értem. Az összes többi streamingnél nincsen ilyen probléma. Nálatok hogy működik a Sky? Köszi.
-
bandor
tag
Elvileg már két hét sincs és indul a Skyshowtime. Még mindig nem találni rá appot AppleTv 4k n. Tudja esetleg valaki, hogy lesz egyáltalán hozzá?
-
bandor
tag
Köszönöm az infókat. A meta adatokat úgy értem ,hogy pl. infuse lejátszás esetén meg tudnám- e nézni az aktuálisan játszott filmnél a felbontást , bitrátát , stb. Netflix , Amazon HBO -nál ugyanez. A Dune pro 4k -nál nyomok egy infot , aztán minden adatot kiír.Az Apple nél még nem sikerült rájönnöm , hogy ez lehetséges -e egyáltalán.
-
bandor
tag
Érdemes lecserélni az Apple tv 4k fekete távirányítóját az új 2021 es távirányítóra. Mondjuk nincs bajom a régebbivel, de ha az új kezelése egyszerűbb, jobb akkor elgondolkodnék rajt? Másik kérdésem hogy a meta információkat meg tudom valahogy jeleníteni, vagy az atv vel ilyet nem lehet ? Már végigpróbáltam mindent. Megköszönném ha valaki segítene.
-
bandor
tag
Nálam is egyik pillanatról a másikra lett rossz. Apple tv, Hbo go tökéletes. Csak a Netflix el van gond. Netflix fórumon elég sokan írják hogy probléma van. Nem köthető sem az internetszolgáltatóhoz sem a lejátszóhoz. Azt nem értem hogy a netflixnél ezt hogy nem veszik észre. Nem egyéni próblémáról van szó. Nagyon sokunknál van ilyen gond .
-
bandor
tag
Nem az Apple tv 4k val a gond. A Netflix el van a probléma. Nálam kb. másfél hónapja kezdődött. Addig semmi gond nem volt. Most minden este fél 9 után nézhetetlen. Apple tv n nem látom a felbontást, de kb. 50 es évek szint. Már azt is tudom hogy nem Telekom probléma, más internetszolgáltatókkal is fennál a hiba. Csak azt nem értem hogy sokunknál jelentkezik, míg másoknál nem. Ki érti ezt?
-
bandor
tag
Egy kis segítség kellene. Az infuse - al le tudom játszani a családi fotóalbumban lévő képeket? A mappákat látja ugyan, de üresnek. Mintha nem lenne bennük fotó. Zenefájlokkal kapcsolatban ugyanez lenne a kérdésem.
Esetleg az infuse csak videó lejátszára alkalmas és keresnem kell másik alkalmazást, hogy az Apple tv - n zenét illetve fotókat tudjak megjeleníteni? Ha igen akkor mit? Köszi. -
bandor
tag
A központi router az emeleten van ebből van kiépítve a vezetékes hálózat. Viszont eddig is volt egy plusz router lent a nappaliban , hogy legyen a teraszon, udvaron wifi kapcsolat.(Hatótáv miatt). A baj az, hogy ez régebbi és még csak 100mb-t tud. Gondoltam egy komolyabb routerrel lesz több port szükség esetére plusz még wifi is.
[ Szerkesztve ]
-
bandor
tag
Próbáltam megnézni a gemini man 4k s verzióját infuse 6 al. Az Apple tv wifivel csatlakozik a hálózatra A sebesség 350-400 MB. Stabilan. Nem értem hogy ilyen sebesség mellett miért áll meg a lejátszás rendszeresen és homokórázik az infuse?Több nagyméretű 4k-s filmnél tapasztaltam ezt. Ezek szerint kell a kábeles kapcsolat? Nem elég a 400 mega wifin? Tapasztalt valaki ilyet?
-
bandor
tag
Megnéztem infuse-al is és netflix-el is. Ugyanazzal a forrással 1080p anyag képe szebb ,élesebb 1080p-n mint 4k-n.Tévén és projektoron is .Az erősítő és a megjelenítő sem nyúl bele a képbe , csak az apple tv-t állítgattam.Eddig ugyanazzal a forrással, jelenettel nem próbáltam összehasonlítani a kettőt, de így már látom a különbséget.Érdekes nem gondoltam volna, bár olvastam olyan írásokat, hogy ne skálázzuk fel a forrást, mert nem lesz jobb a minőség , sőt. Most saját magam is ezt tapasztaltam.
-
bandor
tag
Nem találom a kép beállításai között az automatikust. Talán mert nincs is. Vagy 4k vagy 1080p. Ha 4k állítom be, akkor pl. Netflix fhd tartalmakat felskálázza 4k ra. Viszont fhd n szebb a minőség mint konvertálva 4k ra, főleg projektoron . Mi a megoldás hogy a tartalomhoz megfelelő felbontást alkalmazzon? Nincs kedvem állandóan felbontást állítgatni.
-
bandor
tag
blakey köszönöm. Még erre a hálózati megosztásra kéne rájönnöm valahogy.
-
bandor
tag
Az atv-t én kifejezetten netflixhez , hbo go -hoz vettem. Ezekhez számomra tökéletesen meg is felel. Nagyon tetszik.(egyedül az usb hiánya fáj picit) Viszont ha már van , gondoltam kipróbálom úgy is , mint média lejátszó. A dune-hez nekem usb-n van csatlakoztatva 10 tb hdd. Ezt az atv , hálózaton smb-n gyönyörűen kezeli (mit egy nas). Az info-t azért is meg szoktam nézni, mert azért kíváncsi vagyok a bitsebességre, illetve ha nem 4k-s anyagot nézek , ki szoktam próbálni hogy adott esetben jobb-e a minőség felkonvertálva, vagy jobb-e az 1080p-n. Ehhez nem árt látnom a videó adatait. De igazából ez sem érdekes, mert a kép minőségével tökéletesen meg vagyok elégedve. Csak megszoktam.
Az előzőekben egyébként rosszul írtam.A jukeboxban nem található filmek adatbázisa nem az ötvenes évektől van, hanem 1990-től.Csak nehogy valakit megtévesszek. De azért jó dolog. Tudsz keresni filmekre és sorozatokra , műfaj és évjárat szerint is ( pl rákeresel 1978-ra és kidobja az abban az évben megjelent összes filmet-sorozatot) , plusz nézhetsz róla előzeteseket is.Az atv hálózati megosztásával picit megakadtam. Azt már írtam, hogy a dune-hez csatlakoztatott hdd-ket elérem vele smb-n, Viszont a laptopom hdd-ét nem tudom megosztani, pedig pont annak lenne számomra értelme. Elvileg látja desktop- mpmquqe néven, de amikor rámennék a mentésre, az ön felhasználónév -jelszó párosa helytelen címen kidob. Windows telepítésnél nem adtam meg jelszót , csak nevet. Azt be is írom , de egyszerűen nem működik.Nem értem mi lehet a gond. Tudna valaki ebben segíteni?
-
bandor
tag
Hát pedig elhiheted , néha nem rossz dolog megnézni egy adott filmről némi infót, előzetest, ( imdb meg google nélkül) hogy érdemes -e egyáltalán letölteni.Sokszor találok olyan filmet is ,ami a borítója alapján megtetszik , megnézem az előzetesét , aztán már szedem is le, pedig nem is hallottam róla. Persze tudom egyeseknek a kevesebb , néha több. Akkor ezek szerint az infuse-ban ezt nem tudom.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az apple tv 4k-n,ha filmlejátszás közben rámegyek az infora, akkor a lejátszott műsor tartalmáról ad információt.Hol tudom megnézni az aktuális képfelbontást , bitrátát, videó módot , kodeket, stb? Dune-nél ezek lejátszás közben , az info gombra előjönnek. Gondolom itt is meg lehet nézni ezeket az infokat valahol, csak nem tudom hol keressem. Köszönöm. -
bandor
tag
Nem tudom milyen dune-t használtál, de biztos nem a pro 4k-t. A dune pro 4k jukeboxa közel van a tökéleteshez. Egy gombnyomásra ott van az újonnan felkerült tartalomhoz a borító , leírás , minden.Semmit nem kell manuálisan keresni. Nem hibázik annyit közel sem , mint az infuse. Soha nem módosítottam át a nevet ( most már igen , az infuse miatt), ahogy letöltöttem úgy megtalálta sample -vel együtt. A dune jukeboxában , ha rákattintok a borítóra , (legyen az sorozat , vagy film , édes mindegy) látható lesz a tartalom leírás , szereplők , készítők stb.Ez ugye az infuse-nál is így működik.
Viszont a dune-nél, ha rámegyek a szereplőkre , vagy készítőkre, azon túl hogy elolvashatom a főbb adataikat, megjeleníti az összes filmet , amiben addig szerepeltek . Mindezt úgy , hogy különválasztja mi van meg a saját gyűjteményembe ezek közül , és mi nincs. Itt ugyanúgy rámehet bármelyik film borítójára, aztán megnézhetem a film összes előzetesét egy gombnyomásra ,ami a neten kering. Aztán van még egy olyan lehetőség is, hogy az adott napig (naponta frissül) megjelent összes film , borítóstól megvan az adatbázisában kb. az 50-es évektől.Ezekre is rá lehet keresni.
Olyan kérdésem lenne, hogy a második bekezdésben leírtakat tudja-e az infuse jukeboxa is, csak én nem találom? Még csak most ismerkedem vele. Esetleg ezeket az extrákat egyáltalán ne keressem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest