Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.L.
senior tag
Nekem nem DV képes a TV-m, de a HDR10 nálam rendesen működik a tvOS 17.4, és legfrisebb Disney+ alatt. Annyit vettem csak észre, ha 1X elindítok egy HDR filmet a Disney+ appban, utána nem vált vissza a kép SDR-re ha kilépek a filmből, egészen addig, míg be nem zárom az appot, de ez már az előző verzióknál is így működött.
-
blakey
titán
Az miért probléma? Dolby Vision az elsődleges, ha azt támogatja a készülék, akkor abban fog menni, ha az nincs, vagy valamiért hibás, akkor HDR10+, HDR10 lesz. Prime alatt is DV van, ha a TV támogatja, pl. Jack Ryan vagy Reacher, ezek mennek DV-ben és HDR10+-ban is, de ha a TV mindegyiket tudja, akkor a DV lesz favorizálva.
-
tomp
félisten
tvOS 17.4 és a Disney+ app is frissült de továbbra sincs HDR10 az appban...
Kizárólag DV-t tud lejátszani. -
zazenke
őstag
válasz
Franky2Ster #6890 üzenetére
Azért látsz most több dolby vision filmnél hdr logót mert nem bír egyes típusokat lekezelni. Elvileg ez most rendbe lesz rakva.
-
magicbox
senior tag
válasz
zazenke #6886 üzenetére
Én sem vettem észre semmi problémát, CEC hibátlanul működik. Én a Philips 806 távját gyakorlatilag nem is használom (max. akkor kell, ha valamit akarok a tv beállításaiban). A Philips táv különben ugyanolyan szépen kezeli az ATV-t is. De az ATV távja sokkal jobban kézre áll nekem.
Infuse, DV8 amyagok csak HDR-ben mennek hiba változatlanul fennáll. Gen3
-
Imi1981
veterán
Tv os-en 17.4-en is lehetnek alternatív alkalmazás boltok?
-
zazenke
őstag
Tvos 17.4
-
huan
őstag
Sziasztok,
Egy AppleTV 4K gen1 beüzemelésekor a Samsung RU7402 4K tv képe folyamatosan villódzott. Át tettem másik HDMI-re ott jó volt, de a HDMI kapcsolat tesztelése menüpontnál elkezdett azon is villódzni a kép. Jelenleg a 3. HDMI-n van, nem villódzik, csak a tv jelzi ki időnként mekkora felbontást érzékel csatlakoztatva (bal felül HDMI1 3840x2160)
Miért villódzhat bizonyos csatlakozásokkor? A HDMI kábel nem megfelelő? Tudnátok ajánlani ultragyors HDMI-kábelt? A TV-n kellene állítanom valamit?
A filmbe tekerés csak a pad lenyomással(film megáll) és elhúzással lehetséges?
Használható más apple távirányító is gen1-hez?Köszi
-
-
válasz
Imi1981 #6857 üzenetére
Esetleg kivenni a készülékeid közül az apple accountodon.
Pontosabban:
On your Apple TV, go to Settings > System > Reset.
Choose a reset option:
Reset: This option is the fastest way to return your Apple TV to factory settings. This option doesn't require an internet connection.
Reset and Update: This option returns your Apple TV to its factory settings and installs software updates. This option requires an internet connection.
Keep your Apple TV plugged into power until the Reset process finishes. After reset, all of your content, settings, and personal information will be erased.
On your iPhone or iPad, open Settings.
Tap your name.
Scroll down and tap the Apple TV that you're selling or giving away.
Tap Remove from Account. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ha el szeretném adni az Apple tv -t akkor elég gyári alapra állítom vagy mást is kell tennem?
-
Multibit
nagyúr
Az asszony szereti a bűnügyi sorozatokat. Letöltöttem neki az egyiket, de az Apple TV-n (Infuse Pro) a képernyő nagy része csak egy homogén zöld felület volt. Ha ugyanezt a sorozatot iPad-en játszom le, hibátlan a képmutatás. Így most az iPad képét tolom ki a Philips 806-ra. Azaz, az Infuse abszolválja a feladatot. A hiba csak Apple TV-n jelentkezik. Igaz, "öreg" típust használok (gen1 4K), de ez nem kéne, hogy gondot okozzon. FHD és 720p WEB-DL-ekről van szó. Szóval, semmi 4K, semmi HDR, vagy DoVi. Ha új típust veszek (2022), várhatok változást?
-
Sziasztok,
2021-es ATV-men azt utóbbi hetekben gyakran előfordul, hogy a Youtube app menüjében kicsit megfagy az ATV, távirányító gomb nyomogatásra nem reagál jópár másodpercig, az app. Ti is tapasztaltatok hasonlót?
Mostanában más appot (Netflix, Infuse) nem használtam huzamosabb ideig, így így nem tudom mennyire csinálja más appokban is ezt a jelenséget) -
huan
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Az Infuse pro mivel tud többet a nem pro-tól? -
-
BossBoss
őstag
Erre hosszú èvek óta az Infuse nevű appot használom, ahogy sokan mások is ebben a fórumban.
Szerintem 1st gen 4K meg siman vallalható. Ha combos a wifi AP akkor akàr még úgyis működik a stream. Erről majd a többiek mondanak infót. Nalam mindig is kábelen volt.
Egyebkent ha lehetőséged van, akkor mindenképp kábel! -
huan
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy Apple tv-t vásárolni az itthoni Synology nas-om mellé, hogy ne a tv-re telepített lejátszóval (Plex-el) kelljen filmeznem.
Szeretném megkérdezni, hogy mennyire használható manapság pl. egy Apple TV 4k 1.gen?
Kompromisszumos választás, ha wifi-n csatlakoztatnám és fullhd-4K tartalmakat néznék vele?
Köszönöm! -
contaxg
veterán
Közben kiokosodtam. Azt írja az Apple...
Ahhoz, hogy az Apple TV 4K automatikusan beállítsa a HDR10, a HDR10+ vagy a Dolby Vision megjelenítési formátumot, a televíziónak meg kell tudnia jeleníteni a HDR10, a HDR10+ vagy a Dolby Vision formátumú videókat 60 Hz-en (Európában 50 Hz-en). Az Apple TV 4K meg tudja jeleníteni ezeket a formátumokat 30 Hz-en (Európában 25 Hz-en), viszont aktiválnia kell a Dinamikatartomány egyeztetése funkciót a Beállítások > Videó és hang > Tartalmak egyeztetése menüpontban. Ha nem tudja, hogy a televízió mely formátumokat támogatja, nézze meg a készülék használati útmutatóját.
Működik rendesen, de szerintem így rosszabb a kép minőség mint amikor a YT SD anyagok Dolby Visionban voltak nézve. -
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabroncka #6825 üzenetére
De azt azért jegyezzük meg, hogy nem elég 1 új TV-t venni hanem azt a "minőséget" már drágábban kapod.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Imi1981 #6823 üzenetére
A dedikált lejátszóban az a jó, hogy mindig ott lesz a támogatott platformod. Itt van az én drágaságom a Pana plazmám. Masszív használat mellett is lassan 10 éves, és köszöni... max 3-5 éves támogatás van a tévékre sajnos, aztán egyszer csak leó....
Persze, ha 3-4 évente TV-t cserélsz... -
Imi1981
veterán
Van különbség de iszonyat minimális. Itt nem lehet beszélni megdöbbentő különbségről. A régi samsung tévémhez képest megdöbbentő volt a különbség az igaz de a TCL 55C745 -höz képest nagyon minimális és nem mondanám hogy szebb csak picit fényesebb a fényes részek. Viszont Apple-TV -n kadenciahelyes a netflix is.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #6802 üzenetére
2. verzió: Emlékeim szerint van benne digitális hangerőszabályzásra opció.
Bocs rossz a memóriám. Ez sem igaz. -
Imi1981
veterán
válasz
magicbox #6816 üzenetére
Nekem csak egy TCL 55C745 tévém van de szinte semmi különbség. Sőt még talán minimálisan a tévén szebb a kép szerintem de nem lehet biztosra mondani mert annyira minimális a különbség. Ezen Google tv rendszer van. Ettől függetlenül imádom az Apple tv 2021 -et de ez a képminőség különbség nálam nincs pedig én kényes vagyok az ilyenre.
Még régebben fire tv 4k maxhoz is hasonlítottam de ott se volt különbség. Shield tv -hez is hasonlítottam mert az is van és annál se volt szebb. Szóval nem értem.
-
Imi1981
veterán
válasz
contaxg #6805 üzenetére
Ezt nem értem. Régi az Androidos tévé? Én képminőségben egyáltalán nem látok különbséget a tv netflixe és az Apple tv netflixe között! Minimálisan más picit fényesebb de lágyabb mint a tévé netflixen a kép de ez annyira minimális, hogy szerintem legtöbb ember észre sem veszi meg igazából nem szebb csak más picit. Szóval mikor ezt olvasom hogy mennyivel szebb az Apple tv -n a streaming alkalmazásokon a kép akkor értetlenül nézek.
A régi samsung 48 h6400 tévémen viszont óriási volt a különbség az Apple tv javára ( meg shield tv javára) a képminőség a tévé netflixéhez képest mert azon még alacsonyabb felbontásban ment a netflix meg valahogy mindenhogy gyengébb volt a képe. De az egy 2016-os tévé volt.
-
blakey
titán
válasz
magicbox #6808 üzenetére
Magyarán akkor célszerű váltanom.. - nem, ilyet nem írtam, a felirat megjelenítésének okát írtam, tehát, ha az anyag 16:9-es (akkor is az, ha van alul, felül fekete sáv, de a film része), akkor a felirat annak megfelelően jelenik meg, akár a fekete sávon is, ha az anyag eltér a 16:9-es képaránytól és a lejátszó teszi hozzá a fekete sávokat, akkor a felirat kisebb lesz és az adott képarányon belül fog elhelyezkedni. Ha bekapcsolod a felirat beállításainál, hogy a méretet felülírhatja a videó, akkor előfordul, hogy hozzáigazítja az adott anyaghoz, Apple TV+-on néha van ilyen, sőt, még a színekre (meg betűtípusra, mindenre) is beállíthatod, tehát ha az anyag szerint a felirat sárga, akkor olyan lesz, persze ha mindent fix méretben, arányban, stílusban és színben szeretnél, akkor ezekkel nem kell foglalkozni.
Infuse-ra keress rá, olvasgass a témában, kezeli a Plex adatbázist is. -
blakey
titán
válasz
magicbox #6806 üzenetére
…de a felirat pozícióját viszont felteszi a fekete sáv fölé, ami egy full szélesvásznú filmnél rohadt idegesítő,… - ez, akkor van így, ha a méret nem 16:9-es képaranyú, azaz a lejátszónak fekete sávokat kell behelyeznie, ez a projektort használóknak előny, mert így mindig jó jelyen lesz a felirat. Tehát minden olyan alkalmazás esetében, ami a tvOS "motort" használja, így fog megjelenni a felirat. Android TV másképp működik, de ott nem veszi át minden app a felirat beállításait.
Van erre valami megoldás? - Plex appon belül nincs, Infuse-zal van. -
magicbox
senior tag
Sziasztok, új felhasználó vagyok (ATV 2022), topikot is nagyjából átnéztem. Nálam eddig szerencsére minden szépen, hibátlanul megy, a blakey és mások által jelzett hibákból semmit nem tapasztaltam az eltelt hetekben.
Nem villog a beállításoknál, szépen vált, nem volt fekete dv filmem stb.Nagyon tetszik, hogy egységes felirat stílust tudok használni mindenhol, ha beállítom a kisegítő lehetőségekben, mert agyvérzést lehetett android tv-n kapni ettől. De ez csak a streaming-re igaz.
Használom a Plex-et régóta, az is átveszi az apple tv felirat stílust, de a felirat pozícióját viszont felteszi a fekete sáv fölé, ami egy full szélesvásznú filmnél rohadt idegesítő, ellentétben android tv-n meg szépen lent volt. Illetve rengeteg beállítási lehetőség hiányzik, de gondolom mert teljesen más a kliens. Van erre valami megoldás?
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #6804 üzenetére
Nekem nem volt/van gondom vele eddig. Pedig vmi korai 4-5 éves darab van. Lassú, full HD, stb... de kölöknek az kellett az Apple TV helyett mert utálta a távirányítóját.
A tévénk Androidos. Minden szar fut rajta (pl BBC iPlayer, RAI) de a képminősége a Apple TV-nek mellbevágó a sztrímer szolgáltatóknál belső rendszeren futtatott progikhoz képest. -
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #6802 üzenetére
Hmmm akkor kutatok még de már rendeltem egy FireSticket a monitorhoz. Ágyúval verébre egy monitorhoz az Aplle TV
-
contaxg
veterán
válasz
Mezga Aladár #6800 üzenetére
Köszi, sajnos az csak CEC-es eszközökkel működik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a tvOS operációs rendszerrel és a játékokkal újítja meg az eredeti koncepciót.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest