Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
Ma beruháztam egy Xbox kontrollerre. A kérdésem, hogy a rezgés opció (vagy mi a szösz), annak működnie kellene?, maga az irányítás működik. Azt néztem, mintha alvás után nem kapcsolódna össze az ATV-vel... na majd tesztelem
-
Clemi
veterán
Tehát ha jól értem, akkor az ATV beállítások/video és hang/hangformátum menüpontban a hangformátum maradjon automatikus-on? Így nekem az erősítő PCM-et ír ki mint forrás, viszont most próbáltam váltogatni egy filmnél a DD és a DTS hang között, de semmi különbséget nem hallottam dinamikában.
Egyébként egy Pioneer VSX 920-as erősítőm van. -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
BossBoss #2093 üzenetére
Sajnos nem ajánlotta fel. Már a supportot hívtam. Ők sem tudták miért nem ajánlotta fel. Aztán megvilágosodtam! Kb 100x olvastam el az angol instrukciókat ami szabad fordításban így szól:
Kapcsold be az új eszközödet.
Figyelj oda hogy a legfrissebb szoftver legyen rajta.
Indítsd el az TV+ alkalmazást.
Fogadd el az 1 éves előfizetést!NA MI MARADT KI????? B******** hát a szoftverfrissítés!
Az a durva, hogy a supportnak is elkerülte a figyelmét. :-)
Szóval már működik!!! -
BossBoss
őstag
Bemész a ATV+ appba. Ott fel fogja ajánlani az 1 évet, elfogadod. Ennyi.
-
Jegesmaci81
aktív tag
Köszönöm a válaszod.
Teljesen megfelel így. Netflixet idáig xboxon néztem és az is maga kódolt. Ha mindent megeszik és nem ront a minőségen, nem érdekel, hogy mit ír ki az erősítő.Még 1 kérdésem lenne. Tudja valaki hogy hogyan kell aktiválni az 1 év ajándék TV+ -t? Hivatalos márka képviselettől vettem.
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #2090 üzenetére
Minden többcsatornás LPCM, tehát mindegy, hogy AC3, DTS, True HD vagy DTS-HD, minden esetben a csatornaszámnak megfelelő PCM-et kapod. MrMC-vel (Netflixel is) megy az eAC3+Atmos is. Ha engem kérdezel akkor azon kívül, hogy nem látod az erősítődön a DTS, DD, stb kiírásokat attól még nem kapsz rosszabb minőséget, sőt. Ha mindenképp szeretnéd passtrough módban használni a lejátszót akkor nem az Apple TV a te lejátszód. Egyébként DD-t, DD+-t tovább tud küldeni, de nincs értelme ezekkel vesződni. Egyébként simán elképzelhető, hogy az Applenél meggondolják magukat és engedélyezik a passtrough módot.
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #2088 üzenetére
Nem, az Apple úgy döntött, hogy így a legjobb. Nem biztos, hogy az erősítőd jobban végezné a feladaot.
-
blakey
titán
válasz
Jegesmaci81 #2086 üzenetére
többcsatornás PCM-et küld az erősítő felé, igen, átkódolja, azaz nem az erősítő végzi a feladatot hanem a lejátszó, 24bites LPCM lesz.
-
Jegesmaci81
aktív tag
Sziasztok!
Ma megvásároltam egy Apple TV 4K-t!
Minden nagyszerűen működik. Az egyetlen problémám, hogy bármelyik filmet indítom el NAS-ról Infuse6 alkalmazással a hangformátum ami megjelenik az erősítőn (Denon x1300) MULTI IN! Miért nem ismeri fel az erősítő a formátumot amit az ATV küld neki? Esetleg átkódolja az ATV az eredeti hanganyagot? -
blakey
titán
válasz
aujjobba #2080 üzenetére
Ezek mind igazak MrMC-re is, nem ez az előnye vagy esetleg hátránya.
Képminőségben szerintem, jobb, mint a MrMC, nem sokkal, de jobb.
Felirat kezelésben nekem hiányzik, hogy nem tudja a fájl mellé tenni a feliratot, MrMC tudja.
Van 1-2 LG-s DV anyag amit a MrMC Dolby Visionbe játszik le, az Infuse SDR-ben játsza le.
Infuse-nál nincs Emby, ez azért lenne jó, mert jobb a Plexnél, legalábbis negyed annyi RAM-ot igényel a Plexhez képest, nem mindegy, hogy a NAS-ból 3-3,5GB RAM-ot foglal vagy csak 8-900MB-ot, úgy, hogy a DLNA is megy, mert szükségem van rá, de anélkül is ugyanez az arány. Emby kezeli az ISO-kat is s egy picit gyorsabb az egész kezelhetőség meg az adatbázis is jobban parméterezhető. Minden másban nagyon hasonló.(#2081) devil-k
Mire gondolsz, mi mit jelent? Az Emby hasonló a Plexhez, azt használom központi adatbázisnak, minden eszközömön, minden programmal elérem, legyen az TV, Kodi, Android, macOS, bármi, csak Infuse-ra nincs meg, de addig MrMC-t használok ebben az esetben.
Megy az NFS, minden megosztás működik. -
aujjobba
addikt
válasz
devil-k #2077 üzenetére
Nagyon jó az Infuse, nálam a NAS-on futó Plex szerverre csatlakozik, kiválóan kezeli.
Eleinte sima SMB megosztásra kötöttem, végül két dolog miatt váltottam a Plex-es megoldásra:
1. Ha SMB-re kötöm, akkor maga az Infuse kategorizál, tölti le a borítóképet, stb. Ha több eszközön használom az Infuse-t, hiába van iCloud szinkronizáció, minden eszköz végigcsinálja a kategorizálást.
2. Mivel a Plex szerver magán a NAS-on fut, így azonnal tud reagálni ha a NAS fájlrendszerén változás történik, új film kerül oda, átmozgatom, törlöm, stb. Tehát amikor elindítom az Infuse-t, azonnal a friss adatokat tudja átszipkázni, nem kell végigmennie minden alkalommal a fájlrendszeren, hálózaton keresztül. -
blakey
titán
válasz
Sickboy25 #2078 üzenetére
Elhiszem, az elmúlt héten MrMC-n néztem a filmeket, sorozatokat, mindig onnan folytatta ahol abbahagytam.
(#2077) devil-k
Érdemes az Infuse Pro-t megvenni? - én megvettem a "lifetime"-ot, sokat gondolkodtam rajta, de összeségében megéri, arra várok, hogy végre legyen Emby támogatás és akkor tökéletes lesz, persze nem az, de nagyon jó a támogatottsága. -
Sickboy25
addikt
-
devil-k
nagyúr
Érdemes az Infuse Pro-t megvenni?
Ennyitől több a ingyenes verzióhoz képest?
Az alkalmazás Pro verziója elhozza az AirPlay 2 támogatást – hogy az egész ház tudjon dübörögni egy jó akciófilm közben – és DTS-HD, 24 bites Dolby Audio lejátszást, ha van ilyen hangsáv a videó mellé. -
blakey
titán
válasz
Sickboy25 #2073 üzenetére
Semmi extrát nem kell csinálni, a MrMC Kodi fork így kb. az első 3 perc és az utolsó 3 perc esetén nem működik a funkció, minden egyéb időpont esetén működik, kilépsz majd újra elindítod akkor felajánlja a folytatást vagy az előről kezdést. Soha nem volt gondom MrMC-vel és mással sem, semmi extrát nem állítottam.
-
Sickboy25
addikt
-
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
MrMC a lejátszóm és még mindig az a problémám, amit már egyszer feltettem. Melyik Apple gombbal állítsam le a filmet, hogy onnan folytassa, ahol abbahagyom, mert nekem ilyen randomnak tűnik. Van hogy egy filmet 3-4x-re nézek meg és az első kikapcsolási pont megvan, de az össze többi nincs. Kerestem leírást is már , de nem jutottam előrébb... Esetleg itt valaki tudna segíteni?
-
kerti008
aktív tag
Sziasztok
Van valakinek otlete hogyan tudnam a Facetimot teljes kepernyon tukrozni Appletv 4kra Iphone-rol? Most a tv- n allva tukrozi a telefon vagyis a kepernyo kozepen van egy kis teglalap a hivott felrol. Ha elforditom/lefektetem a telefont akkor meg egy allo teglalap van a tv-n. Egy esetben mukodik ha elinditok egy safarit elforgatom majd elinditom a Facetime hivast de ekkor a kep meg akadozik es nem is jo minosegu. -
devil-k
nagyúr
Van aki használja az Apple TV 4K-t vetítővel? Ha igen, mi a tapasztalata?
Ha nincs ilyen, akkor majd én beszámolok... ma hajnalban rendeltem meg a vasat.
-
Alex91
félisten
válasz
bigacsiga962 #2066 üzenetére
Rakeresel itt a Dolby Atmos-ra, es leszurod belole a tanulsagot...
-
bigacsiga962
tag
Sziasztok
HA vásárolok egy Apple 4K tv Nas-ról lejátsza a h.265 formátumü 4K-s filmeket HDR, Dolby Atmos-alKöszönöm
-
-
Alex91
félisten
válasz
Csabroncka #2057 üzenetére
Az app frissitese ota is?
-
Alex91
félisten
Elindult az Apple TV+!
-
blakey
titán
válasz
general #2051 üzenetére
Igazándiból az ilyen kérdéseket nem értem, ott az eszköz, miért nem nézed meg, hogy milyenek vannak? Minőségben megegyeznek az iOS-el, 1-2 játék van amit játszom, egyik az Asphalt 8, kikapcsolódáshoz megfelelő. Más játékot nem vizsgáltam, de nem olyan kezdetlegesek, inkább kevés, de bővülni fog az Arcade megjelenésével.
-
blakey
titán
válasz
general #2049 üzenetére
urak, ez a kontroller támogatás csak annyit tesz, hogy használható a játékokhoz valamilyen konzolos kontroller? - ennyit jelent
de XBOX-ot, Playstationt nem akarok venni.
Elég csak kontrollert venni, meg ugye ott az eddig is támogatott Nimbus kontroller is. Kezdetek fogva használok egy Nimbust és csak kikapcsolódásra, semmi másra. Játékoknál egyszerűbb az irányítás.
-
general
addikt
urak, ez a kontroller támogatás csak annyit tesz, hogy használható a játékokhoz valamilyen konzolos kontroller? vagy mást is jelent? egyáltalán nem játszom konzolos játékokat, régen PC-n toltam, de kinőttem. azonban ha lenne végre ATV4K-ra is néhány komolyabb játék, érdekelne, néha kikapcsolódásképpen.
de XBOX-ot, Playstationt nem akarok venni.
-
-
Clemi
veterán
válasz
Csabroncka #2019 üzenetére
Nekem sokkal jobb így, hogy a tapipadra nem ébred, mert elég sokszor bekapcsoltam véletlenül, mivel nekem a kanapé karfáján van a távirányító, és elég volt egy ruhadarabot rádobni, már fel is ébredt.
Ami új, hogy a Netflixen a tapipaddal nem lehet pause-be tenni a filmet. De csak ott. -
eeeasy
csendes tag
Sziasztok, a digi online tv appot lehet airplayen nezni iphone-rol apple tv-re?
-
Gomba
senior tag
válasz
Csabroncka #2038 üzenetére
Netflix.com
bejelentkezes után beállítások.
ott a felirat megejelenés beállítható. -
kkp900
senior tag
-
Alex91
félisten
Megjelent ra a Spotify app is!
-
Semin
őstag
Egy kis tapasztalat az ATV4k + Steam link párossal kapcsolatban.
A TV os 13-al megjött a kontroller támogatás (Xbox), így volt alkalmam kipróbálni a Steam link alkalmazást. Pöpecül teszi a dolgát, maga a beállítás kb 5 perc.(minden automata)
A PC-m wifin csatlakozik, az ATV kábellel, de semmilyen szaggatást nem tapasztaltam.
(F1 - 2019-el próbáltam ki, itt fontos a reakcióidő, de jól teljesített)
Nem jelentett gondot az sem, hogy a PC-n 1440p-ben futnak a gamek, a TV-m pedig FullHD. -
Csabroncka
addikt
Netflix-en hogyan tudom a felirat betűtípusát változtatni, egyáltalán lehet-e
Nyelvválasztásnál, hogyan tudom alapértelmezetté tenni a sima Angolt, rohadt zavaró, hogy a kommentárossal indul mindig?!
-
lindermen
senior tag
Sziasztok! Adott egy 3. generációs apple tv és egy macbook air. A problémám az hogy nem úgy működik a tükrözés a macbookról ahogy iphone-ról vagy ipadről, hanem a macbook kijelző méretét teszi át. Ha beállítom külön kijelzőként akkor is látszik az dock meg minden. Nekem arra lenne szükségem, hogy csak a videót küldje át, mintha iphone-ról tükröznék. A lejátszó program VLC. Előre is köszi az ötleteket
-
Alex91
félisten
válasz
djstavross #2035 üzenetére
Bonyolitod a dolgokat, kuld ra Airplay-jel...
-
djstavross
tag
Sziasztok!
AppleTV4-en van arra bármilyen lehetőség, hogy a music-ban lássam az iPhone-omon tárolt zenéket? iTunes-sal szoktam a telómra a zenéket feltenni és eddig még csak akkor láttam az ATV-n a zenéket amikor a laptop és az iTunes meg volt nyitva. Telefonon az otthoni megosztás be van kapcsolva. -
-
-
Köszi a valaszokat, elvileg egy betört kijelzős régi infras telom van valahol megpróbálom azt
Azt keresek valami használt távot ha nem megy. Igazság szerint ma vettem a lejátszót a piacon 500 Ft-ért úgyhogy belefér egy tavkapcs vásárlás is.. köszi mégegyszer mindenkinek... -
Esetleg ha megírod melyik városban élsz, talán lesz a közeledben 3. generációs tulaj aki kisegít.
Vagy még 8k-t ráköltesz. -
Sziasztok! Atv4k mellett most szert tettem egy 3. Generációs atvre. A gondom az, hogy nincs hozza távirányító , így nem tudom vezérelni . Sajna cec nem megy, a telos vezérléssel meg nem tudok csatlakozni, mivel kéri , hogy írjam be az atvbe a pinkodot amit generál a telon. Esetleg nincs valakinek ötlete mit tudnék csinálni ? Köszi
-
Alex91
félisten
Nem neztem, nem jatszom. De a gyerek lehet, hogy kesobb szeretne jatszani. Szerencsere most meg nem erdekli, inkabb kisautozik, meg legozik
.
Csak a bemutatokat neztem, amit feldob.
Mondjuk jo lenne, ha beindulna, mert az ATV-re mintha kevesebb jatek is lenne, de mindom, annyira nem foglalkoztat.
meg nem tudom, hogy anyagilag is melyik konstrukcio a jobb? Megvenni a jatekot, vagy elofizetni havonta... -
Alex91
félisten
Az Arcade annyira rossz lenne? En nem jatszom, de ahol gyerek van lehet, hogy annyira ez nem rossz ajanlat, havi 1 pizza ara...
-
blakey
titán
válasz
Pontosabban a MENU és a "TV" gombra ébreszt, nem érzem a bug-ot, mert mindig ezzel a kettővel ébresztettem, hangerő a TV-re van állítva és infra, logikus, hogy nem ébreszti, a hangvezérlés és a pillanat állj gombokat soha nem használtam ébresztésre. Utána nézek, hogy valóban hiba-e vagy épp "ficsőr". Nem kell vastagon szedni a szöveget.
-
Alex91
félisten
válasz
Csabroncka #2018 üzenetére
Ha kidobna ra egy eger tamogatast, meg az iMovie, Garageband, iWork es legfokeppen a Safari appokat, akkor lenne kanaan... De ertheto, hogy ezt nem akarja, mert tul olcso szamitogep lenne
.
-
pauliboy23
senior tag
válasz
Na ezt kipróbálom.
-
Csabroncka
addikt
-
Csabroncka
addikt
Keserédes a 13.0! A kontroller támogatás nagy +, de az előfizetéses játékszolg. nagy lehúzás a + megvásárolható játékokon felül.
A full appstore nagy csalódás, Digi Online és DS audio, Youtube Music továbbra sem elérhető
(Mi értelme van korlátozni, valaki magyarázza már el nekem?)
-
blakey
titán
válasz
pauliboy23 #2015 üzenetére
-
Alex91
félisten
válasz
pauliboy23 #2015 üzenetére
Lemerult a taviranyito, vagy az Apple elcseszte a frissitest..
-
pauliboy23
senior tag
Sziasztok
Mitől lehet, hogy a távirányítóval nem tudom bekapcsolni az ATV-t? 2 napja van ez, csak ha áramtalanítom úgy kapcsol be, utána hibátlanul üzemel.
Van rajta jótállás ha esetleg arról van szó.
-
general
addikt
Urak! Sosem próbáltam még, hogy a frászba lehet kitenni a telo kepernyőjét az ATV—re? Nem találom.
Safariban keresem.
-
Alex91
félisten
Valaki megnezte mar valamelyik konzol gamepad-jevel? Melyik a jobb?
-
blakey
titán
Megnéztem a kínálatot, még nem találtam semmi érdekeset viszont nem tudom minek köszönhető de javulást tapasztaltam a kép minőségében, Infuse is frissült így nem tudom melyiknek köszönhető. Eddig sem volt gondom a képpel de majd még tesztelem. Az új OS eddig egész rendben van, egyelőre gyors, az újítások is tetszenek.
-
Alex91
félisten
Na, van aki kiprobalta mar at Arcade-ot?
-
Szaisztok,
Abban tudnátok segíteni, mit tudok tenni, ha letöltök egy filmet a gépemre, majd ezt az infuseon keresztül szeretném megnézni, akkor nem látszik a kedvenc megosztott mappámban a többi film között. Win 10-alól van megosztva, minden film tökéletesen látszik csak az újonnan letöltöttek nem :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes egészében megtekinthető a Nothing Phone (3)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged