- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen SSD-t vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- iPad topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
ForRedGlory #5998 üzenetére
Én már 4 féle kábelt próbáltam és még mindig sokszor elmegy a jel színtér/frekvencia váltás után. Szóval a 2022-es verzió nem minden TV-vel működik együtt jól. A Plex pedig csak a Profile 5-ös DV fájlokat kezeli jól, a P8 és P7 az mind fake DV módban megy, RPU használata nélkül.
-
blakey
titán
válasz
ForRedGlory #5998 üzenetére
Nincs QMS az LG G2-n - ahogy az előző évek összes TV-jében, ettől még az Apple sz@rul implementálta és a háttérben ez okozhat problémát, én nem 1x, nem 2x tapasztaltam, hogy valami hibás és csak ez a lényeges különbség az előzőekhez képest, az eddigi összes 4K-s modellel volt dolgom. 1 hónap után gyorsan visszaváltottam a 2021-esre.
Apple TV beállításban sem látható. - attól még ott van a háttérben, sajnos.
Két kábelt próbáltam, kizárt, hogy mindkettő rossz. - semmi sem kizárt. -
-
blakey
titán
válasz
ForRedGlory #5995 üzenetére
Cserélj kábelt, lehetőleg a jobbak közül válassz. Egyébként, ha visszaolvasol jó fél évet, akkor olvashatsz érdekes problémákat a 2022-est illetően, sajnos nem a legjobb médialejátszás szempontjából, a legerősebb, de a 2021-es bizonyos szempontból jobb. Infuse-nál is erre jutottak. Én a QMS-t emelném ki, mint a lehetséges okot.
-
gringoka
aktív tag
válasz
ForRedGlory #5995 üzenetére
Helló!
Én c1-el használom az apple tv 4k 2022-t , több mint fél éve de még egyszer sem fagyott ki, tökéletesen működik. -
ForRedGlory
félisten
Akinek van Apple TV 4K 2022 + LG G2 kombinációja (vagy bármilyen LG Oled), annak nincs gond az Apple TV-vel? Két hét alatt kétszer fagyasztotta csontra a TV-t (LG G2), de annyira, hogy csak a TV factory resetje hozta vissza az élők sorába a történetet. Konkértan a TV semmit nem ismert fel egyik HDMI porton keresztül sem (Apple TV, HW-Q990, Telekomos STB), a beépített alkalmazások (youtube/Netflix, stb) meg addig működtek, amíg el nem akartam indítani valamit, mert egyből jött az üzenet, hogy nem something went wrong...
Hetekig jó volt, erre most meg szétfagy egy héten belül másodszor. Az Nvidia Shield TV Pro meg vígan megy hónapok óta mindenféle gond nélkül.
-
Sordoran
addikt
válasz
HoryThePooh #5990 üzenetére
ITT van sok sample videó, a HD/object-based Audio Test Clips alatt a 3. videóval néztem.
-
blakey
titán
válasz
Sordoran #5987 üzenetére
eAC3 + Atmos van és ki is írja, de TrueHD + Atmos, DTS, DTS-HD, DTS-MA, DTS:X esetében a csatornaszámnak megfelelő LPCM-et fog tovább küldeni, az erősítő ezt fogja kiírni, tehát nem az erősítő dekódol, hanem a lejátszó. A "streaming" szolgáltatók eAC3 + Atmost használnak.
-
Sordoran
addikt
-
blakey
titán
válasz
Sordoran #5985 üzenetére
Ahogy utána néztem ma, elvileg nem is engedi, csak a streaming platformoknak az atmos elérést, ez igaz? - Az Apple TV kezeli az eAC3+Atmost, a TrueHD+Atmos esetében 7.1 LPCM lesz. Infuse is így kezeli. Ez a Dolby és DTS "ablak" új dolog, a 7.5.2-vel jelent meg. Tehát a TrueHD, DTS HD mind LPCM lesz.
-
Sordoran
addikt
Sikerült Apple TV+ -ban elindítani egy Dolby Atmos tartalmat, szóval működik a dolog (kiírja a soundbar, hogy atmos-t kap), ellenben Infuse nem megy. Ahogy utána néztem ma, elvileg nem is engedi, csak a streaming platformoknak az atmos elérést, ez igaz? Egy két éves videóban láttam olyat, hogy Infuse-ban is a hangnak passthrough-t kell beállítani, de jelenlegi app-ban nincs ilyen beállítás már.
-
Sordoran
addikt
válasz
eboostr #5979 üzenetére
Van éves Pro előfizetésem, anélkül eléggé korlátozott ez az app. Az fura volt, hogy mikor a dolby atmos teszt videót elindítottam feldobott valami dolby csomagot ami a Pro verzió része, és hagyjam jóvá a "vásárlást". De ára nem volt, és mint említettem előfizettem a Pro-ra (még februárban). Most is akítvnak jelzi.
-
Sordoran
addikt
Sziasztok! Dolby Atmos tartalmakat szeretnék lejátszani Infuse-ból, de nem működik valamiért. Van valami korlátozás Atmos-t illetően (nem jó formátumú a tech demo amit próbáltam esetleg?), vagy beállítási hiba lehet? Már maga az Infuse is csak 5.1-es hangsávot ír ki, holott elvileg atmos-os tech demo-val próbáltam.
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Létezik Apple TV -re dyndns megoldás, hogy dreambox -ot lehessen stream -elni távolról?
-
blakey
titán
"In our tests, the 2021 model appears to have wider support for DoVi videos compared to the newer 2022 model, so this may explain the behavior you are seeing." [link]
-
chatran
őstag
Nézem a Real Madrid-os dokufilmet az Apple tv+-on, nagyon zavaró, hogy a felirat össze-vissza fent majd lent jelenik meg. Át lehet ezt állítani fixen alulra?
-
chatran
őstag
Két hónap ingyen Apple TV, hátha nem olvassátok a BB topikot.
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Reggel óta nem tudom vezérelni a hangerőt az apple tv irányítójával. Samsung qn90b-m van, eddig tökéletesen működött. A beállításokban sem változott semmi, így nem tudom mi lehet a probléma.
Lehet ötlete valakinek, hogy ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm, hátha
-
dni
őstag
válasz
HUTCHDB #5941 üzenetére
Elképzelhető, hogy van rá valamilyen megoldás, mert a szüleim régiebbi, de már okos Samsung TV-je plusz a 2021-es ATV, az Apple TV bekapcsolása után automatikusan átvált TV adásról HDMI-re. Nem is kell elővenni a Samu TV, Sony Soundbar távirányítót. (B7-es LG TV-vel is rendben működött ez a funkció)
Ha van időd esetleg írhatsz a samsung supportnak, hátha ők tudnak mondani valamit erre a kérdésre. -
anonym147
csendes tag
Igazabol a Corelec melle vettem a streaming szolgaltatokhoz. A Sony tevem nem olyan "okos", nincsenek appok hozza csak a Netflixhez, Amazonhoz, amik pont nem kellenek...
Akkor a rtl, mediaklikk kiegeszito nem is fog menni, h a tobbi filmest ne is emlitsem?
Felraktam az Infuse-t kiprobalni, nem rossz. Lehet marad a NAS-on levo tartalomhoz es nem kinlodok a Kodival.Ha erositon keresztul akarunk filmezni vagy kellenek a kiegeszitok, akkor meg atkapcsolok a Coreelecre.
Amugy kerestem az storeban az rtl-t es a mediaklikket, de nem talaltam... Telefonra bent van, itt nem engedi feltenni?
Eleg sokat visszaolvasgattam es kicsit maceras osszeszedni az infokat. Nem terveztek egy osszefoglalot a topichoz?
-
anonym147
csendes tag
vettem egy apple tv 2022-t es szeretnek ra Kodit tenni . Hasznalnam tovabbra is a bovitmenyeit (rtl, mediaklikk) es az iptv is arra volt beallitva.
mi ennek a legegyszerubb modja jelenleg?
ezt a leirast talaltam, ez alapjan megcsinalhatom? [link] -
Bubukain
senior tag
Filmeknél az AAC hang sima sztereo-t jelent, vagy lehet több csatornás is?
Gondoltam megveszem az új Avatar filmet, de a magyar AAC hang elbizonytalanított. Az előzetesen a szinkron multichannel PCM 5.1 -
Imy
veterán
A távirányító oldalán található "siri gomb"-ot lehet valami használható funkcióra programozni?
-
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #5941 üzenetére
Vásárlás előtti tájékozódás megoldhatta volna a problémádat. Egyszeráen nem vetted volna meg.
Egyébként CEC az, amit te annyira szeretnél és nem az Apple TV bekapcsológombja kapcsolja be a TV-t, hanem az Apple TV bekapcsolása HDMI-CEC-en keresztül kapcsolja be a TV-t. Tehát fordítva, ha a TV távjával kapcsolod be a TV-t, majd az adott bementre váltasz, akkor az Apple TV-t is bekapcsolja, majd a TV távjával tudod irányítani az Apple TV-t.
Mivel megvetted, így találnod kell egy másik megoldást, az általam ajánlott megoldás 1 távirányítóval is működik, tehát a TV távját használhatnád és a lejátszás a léptetés, az infósáv megjelenítése, a hangerősítés, némítás mind működhetne a TV távjával és ugye azzal menne a kedvelt bementválasztás is. Szóval az egy dolog, hogy neked vagy nekem mi tetszik, de ha te olyan környezetbe keverted magadat, ahol nem vagy jártas, és a saját elképzelt megoldásod nem működik, akkor rugalmasan kezelve elfogadhatod a másik megoldást, ami, bár tény, hogy nem a lejátszó távját részesíti előnyben, mégis 1 távos megoldás.
A lejátszás akadozására, röccenésekre a megoldás a dinamikatartomány és a képkockasebesség egyeztetésének bekapcsolása, ekkor lesz kadenciahelyes a lejátszás. -
HUTCHDB
nagyúr
Leírtam, hogy mit szeretnék, és azt is, hogy az Apple tv távirányítója bekapcsolja a tv-t, szóval ez a része a dolognak fel sem merült, amit te megválaszoltál.
Az, hogy neked mások az igényeid, szokásaid, nem jelenti azt, hogy az enyémek nem
lehetnek más irányúak.Sajnálom, hogy a felvetett és a napi életemben eddig roppant egyszerűen használt egy távirányító helyett, most már kettőt kell.
-
blakey
titán
válasz
HUTCHDB #5927 üzenetére
Ha előtte kérdezed, akkor megírjuk, hogy nincs ilyen gomb, soha nem is volt és kevés eszközön van ilyen gomb. Egyébként a neten is megtalálható ez az infó. Ha azt szeretnéd, hogy készülék bekapcsolásával a TV-t is kapcsolja be, akkor azt engedélyezned kell mindkét készüléken, tehát a TV-nek fogadnia kell a külső eszköztől érkező parancsokat és válaszolnia is kell.
Amúgy szerintem egészségesebb, ha inkább e megjelenítőre bízzuk a csatlakoztatott készülékek ki- és bekapcsolását, tehát ha a TV-t bekapcsolod és arra a bemenetre váltasz, akkor kapcsolja be a készüléket. Mivel én zenét is hallgatok, számomra zavaró, ha a lejátszó irányítja a TV-t is, nekem pl. ne kapcsoljon be, cserébe kényelmes, ha a TV-vel az adott bemenetre váltok, akkor a készüléket is bekapcsolja és a TV távjával kezelni is tudom az alapfunkciókat, így "Logitech Harmony barát" a megoldás. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
TheMarci #5929 üzenetére
Nem a Samsung tv bekapcsolása a probléma, hanem a bemenet váltása.
Bekapcsolom az Apple tv távirányítójával a tv-t, de onnan nem tudok “átmenni” az Apple tv képére, mert a tv-n nem tudom az adott hdmi bemenetre váltani.Jo minőségű, hdmi 2.1-es kábelen van, biztosan nem az a gond. Itt a mozgás baromi darabos, szaggat.
-
HUTCHDB
nagyúr
Vettem egy 2021-es, 4K- s Apple tv-t, pontos tipusszama A2169.
Ehhez már az új távirányító van:Kérdésem az lenne, hogy ezzel valahogy lehet a Samsung tv-n a bemenetet állítani?
Eddig egy Google Chromecast 4 média lejátszom volt, ott a távirányítón volt ilyen gomb.
Itt nincs és ez baromi nagy hiányosság, ha ez nem is létező/tanítható/elérhető funkció.Magyarul nem tudok a Samsung tv és az Apple tv között váltani, és magát az Apple tv-t sem tudom elindítani, nézni csak úgy, ha előveszem a televízió távirányítóját is.
Így majdnem azt mondom felesleges a távirányító…A másik dolog pedig az, hogy a lejátszás olyan darabos, ugráló, mintha nem lenne jó az fps.
Ez mi lenne?
Bármilyen forráson ilyen, NAS, streaming, YouTube, pedig lan-on csatlakozom a hálózathoz.Eddig nem igazán váltotta be a várt reményeimet, egy kategóriákkal olcsóbb készülékről váltva.
-
Imy
veterán
Lenne 2 hónap ingyenes Apple Arcade előfizetési lehetőségem.
Milyen játék controllert lenne érdemes venni? -
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Infuse-ról Mac-ről szeretnék videót küldeni Apple Tv-re de csak a hang megy ki képem nincs hozzá....
Mit kell beállítanom, hogy kép is legyen?
Sajnos az Atv app valamiért állandóan hibát ír ki nem tudom egyszerűen összehozni, hogy lássa a Mac-en lévő médiatartalmakat. -
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Lelőtték a yettel tvt. Amíg nem szerzem be máshogy, addig kipróbálnám a Direct One-t.
Van itt esetleg olyan aki használja ATV-el?
Ha igen, lenne kedves meglesni a sport csatornákat, hogy HD minőségben elérhetők?
Sajnos honlapjukon nem egyértelmű számomra.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Synology NAS
- Tőzsde és gazdaság
- DJI topic
- LED világítás a lakásban
- Gitáros topic
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- sziku69: Szólánc.
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest