Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubukain
senior tag
Apple TV 2022 + LG Oled C9 + Sonos ARC
Atmos hang időnként akadozik vagy puffan egyet, akár film akár apple music alatt.
Ha kikapcsolom az atmos-t az apple tv-n akkor jó.
Találkozott valaki hasonló hibával? -
IP1954
aktív tag
Már emlékszem, nálam május elején jelent meg a "problémás" üzenet.
A cikk abban téved, hogy Windows alapú eszköz is alkalmas a megoldásra (nemcsak Apple).Kaptam (kéretlen) tájékoztatásokat az iCloud felhasználási feltételeinek a változásárólról, de az Apple TV 4K készüléken nem jelent meg, és így nem is lehetett elfogadni, csak a számítógépes kilépés és újra bejelentkezés után (de erről nem volt információ).
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Jó lenne, ha nem vennétek készpénznek, mert csak akkor lesz igaz, ha tájékoztatást kapsz az iCloud felhasználási feltételeiről, én nem kaptam.
Egyébként meg az is lehet, hogy csak ki kell jelentkezni, majd újból be és megoldódik a probléma.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
IP1954
aktív tag
Csak iPhone vagy iPad eszközzel lehet elfogadni a felhasználási feltételeket és más felugró üzeneteket, így feltételezhető, hogy az Apple már nem tekint önálló eszközként a tévéokosító Apple TV eszközére.
? ? ?
-
blakey
titán
Nincs semmi vicces, mert én nem használok CEC-t, a nálam jelentkező problémák inkább az EDID infókkal, hibás HDMI-kézfogással kapcsolatosak lehetnek, de nem tudom a pontos oko(ka)t. Használok BT billentyűzetet, sőt két kontrollert is, mindegyiknél működik az enter.
-
MODERÁTOR
A további személyes megbeszélendőt privátban intézzétek, legyetek kedvesek. Köszönjük.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Kobe
veterán
Ez kb olyan bug mintha egy tok alap, barmilyen kulsos BT billentyuzetnel az Enter gomb nem mukodne.
(a legegeret meg megertem, hogy nem mukodik mert hardveresen is mas, vagy mondjuk az erinteserzekeny gyorstekerest, mert az is, de egy Enter / OK gomb? Ahol mindketto tavkapcson dedikalt gomb van ra, csak arra az 1 faek funkciora? Seriously?)
De gondolom nalad a billentyuzetnel is biztos a user lenne a hulye, meg a user mosdatna magat mert biztos nem tudja az enter gombot hasznalni…..(annak a fenyeben vicces hogy parral feljebb te magad irsz / valaszolsz az ATV2022 taviranyitos anomaliakrol, foleg a hdmi cec funkciokhoz kotodoen)egyebkent ezen az infuseon meg ki a hulye dolgon csak te / ti porogtok ennyire egy hete, en mar reg elengedtem es azota kenyelmesen hasznalom a masik appot. Jo nagy hordereju problema lehet ez, ha egy het utan sem sikerul elengedni a leragott csontot….
-
blakey
titán
Itt írod, hogy mi/én nem értem, holott, te nem tudod használni. És, akkor megérkeztünk a személyeskedéshez, már vártam.
-
blakey
titán
Oké, szóval próbálod kimosni magad és más a hibás helyetted. Köszönjük.
-
Kobe
veterán
Elmondom akkor ujra, hatodszor. Hatha ugy leesik.
A tv sajat tavjaval a halozati megosztas alatt levo mappakat lehet tallozni a konyvtarsteukturaban, de az almappa kedvencekhez adasa nem megy vele.
A kedvencekhez adas reszen szepen tallozod a mappakat, de az LG tavkapcs OK gombra nem reagal semmit. Ezutan kezdtem el maceralni meg nezni az atv iranyitojaval es jottem ra h kompatibilitasi gond, mert azzal siman raboksz es hozza is adja egybol a fokepernyohoz is.
ugyanez az A-Tv taviranyitoval megy tokeletesen, meg is csinaltam, vannak ledvencek is az infuseban.
Csak utana az infuse feluletet, beallitasait, mappakat, tallozva nezegetve rajottem hogy nekem ez tok felesleges, mivel a tartalmaim 99.9% amugyis straming szolgaltatotol jon, nem kell ennyire plexes mediaserveres megkozelites nekem 1 nyamvadt mappahozVannak meg hasonlo bugok a tavkapccsal, Pl az Apple TV az lg tavkapcs legegeret nem ismeri fel / nem tamogatja, ellenben a menuben neha felvillan es kimerevedik a kepernyon a legeger kirzora ha megmoccan a taviranyito, szoval balami szoftveresen nem kompatibilis egymassal.
de poroghetunk meg 8 honapot rajta , nekem az Infusera, ha mukodik is rendesen, nincs szuksegem, siman nem klyen formatumban rendezem a sajat cuccaimat, ezert nem is eroltettem tovabb
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Eddigi leírásaidból nem az tűnik, hogy számodra ne lenne bonyolult, mert úgy kezdted, hogy valaki világosítson fel az Infuse-zal kapcsolatban. Erre ma azt írod, hogy a TV távjával nem működik, de a készülék távjával igen. Persze a készülék a hibás és nem a felhasználó. Azért az Apple TV távját nehéz helyettesíteni, hiszen olyan gesztusokat is tartalmaz, amit a többi készülék távja nem kezel. De mindegy, használd a VLC-t, én ha tehetem, kerülöm.
Egyébként az ATV távjával megoldanád a problémát (főképernyőre helyeznéd a mappát) 3 másodperc alatt és utána már működne a TV-távjával is, ha valóban ott a hiba. Mert eddigi leírásod alapján odáig simán el tudsz menni, tehát működik az OK a TV távján is.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kobe
veterán
Mint irtam, nem a folyamat a bonyolult hanem vegrehajtani, ha szoftveres / firmwares bug van mogotte…..
mert mint leirtam tobbedszer, ez a nagyon nem bonyolult folyamat a tv taviranyitojaval szimplan nem mukodik, nem lehet vele kedvenceket kijelolni, hiaba nyomkodod az OK gombot a megfelelo helyen, mint suket a csengot.
az A-Tv iranyitojaval megy -
blakey
titán
Az Infuse nem attól jó, hogy van egy könyvtárkezelő felülete, hanem attól, hogy a lehető legtöbb formátumot ismeri a lehető legjobb minőségben és még így is vannak olyan anyagok amik nem minden esetben működnek megfelelően. Egyszerűen a legjobb, leghasználhatóbb lejátszó. Én is egy távot használok, de nem a TV-jét, vagy egyéb lejátszóét, hanem egy Logitech Harmony-t.
Egyébként biztos, hogy valamit rosszul csinálsz, mert most a kedvedért megnéztem egy DLNA megosztás felcsatolását, a következőképpen működik, Megosztások, majd ez elérhető eszközöknél megjelenik a UPnP (DLNA) szervered, ráklikkelsz, mented a megosztást és megjelenik a kedvencek hozzáadása, belépsz, majd a videó (vagy abba belépve egy tetszőleges mappára) lehetőségen hosszan nyomod az OK-t (középső kerek :) ), és kedvencekhez adás, ezután visszalépsz egészen a főmenőig és látni fogod, hogy ott a hozzáadott mappa. Ennyi, ebben nincs semmi bonyolult.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kobe
veterán
Nem az egyetlen gomb megnyomasa miatt nem hasznalom a taviranyitot, hanem mert ugy altalaban nincs ra szuksegem / ruhellem a tobbtaviranyitos felallast, akkor minek szorakozzak vele egy olyan app kedveert, amit egyebkent sem fogok hasznalni soha.
Mivel az infuse amugy sem tud semmi olyat amitol nekem leesne az allam, vagy szuksegem volna ra (n+1 edik plex koppintas felulet), igy marad a sima VLC ami tokeletesen teszi a dolgat es mukodik 1 tavkapccsal is. -
IP1954
aktív tag
Bocs, de ez nagyon vicces!
Még egyetlen OK megnyomása idejére sem használsz olyan távirányítót amivel működik?
( A másik tippem éppen ez lett volna, hogy csak a tv távirányítójával nem megy a mentés. )
Már megettem a távirányítóim javát, de egy tucatnyival sötétben is elboldogulok.
( Pl. csak a tévé távirányítóján kereken 50 gomb van. )[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Mentes gomb ott van, de nem jegyzi meg, mondom.
Btw a tv taviranyitos vezerles a ludas, vagy az infuse bugos, egyszeruen a tv tavkapcs “OK” gombjara nem csinal semmit, az apple tv-ere meg igen.
Ettol fuggetlenul nem fogok 2-t, csak a tv tavkapcsot hasznalni, igy maradt a VLC.
Arra amire kell, nekem tokeletesen eleg, nem jon be ez a mediaserver jellegu megjelenites sem a Plexnel, sem az Infusenal.
Egyreszt a letoltogetes kb halott, max azt az 1-2 sorozatot / filmet szoktam letolteni amihez nincs streaming szolgaltatas (rakuten / paramount +), oda ok ez a mufaj / stb metaadat alapu tallozas.
Ahhoz hogy a Pc n egy dedikalt letoltesek mappaban minel konnyebben eljussak a celfolderig, eleg a VLc is. Annal a 2 mappanal nem kell evjarat, mufaj, meg babamtudja milyen metaadat szerinti tallozhatas (mert nincs is mit tallozni) -
blakey
titán
válasz Fastfact #5478 üzenetére
Feltelepíthető rá az MS repo, majd onnan az RTL Most addon? - teljesen zárt, semmilyen külső kiegészítő nem telepíthető.
készül-e a közeljövőben natív app? - nem tudok róla.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Fastfact
csendes tag
Sziasztok!
#RTL+ #RTL Most
Olvasom itt hogy az MrMC egy Kodi fork. Feltelepíthető rá az MS repo, majd onnan az RTL Most addon?
Vagy tudja esetleg valaki hogy készül-e a közeljövőben natív app?hol méz, hol áfonya
-
blakey
titán
válasz bala6120 #5469 üzenetére
Egyébként mennyire vagy megelégedve a minőséggel? A tartalmak jók, de a HDR (HDR10, DV) anyagok szerintem sz@rok, elmarad a Netflix, HBO Max és Apple TV+-tól (nekem ezek vannak).
-
blakey
titán
Erről a 2022-est érintő távproblémáról én is olvastam. Abban az 5 hétben amíg nálam volt, nem jelentkezett ez a probléma. Egyébként ha szoftveres lenne, akkor a 2021-est is érintené, szerintem, mert a táv ua., csak a csatlakozó már, de bármi előfordulhat, én már nem csodálkozom.
-
Semin
senior tag
Leírok egy már "megoldott" problémát, hátha segít valakinek.
Cuccok:
- Apple TV4k 2022 (128GB)
- Sonos Playbase [link]
- LG 55NANO91Az ATV HDMI-vel csatlakozik a LG-hez, ami optikai kábellel a Sonoshoz.
Csak az ATV távirányítóját használom, ami a Sonos-t IR-en keresztül vezérli. (hangerő)A tünet :
Teljesen random megszűnik a Sonos vezérelhetősége.
Nem tudok hangerőt állítani, pedig az ATV regisztrálja a jelet (villog).
Ha ekkor előveszem az eredeti LG távirányítót, akkor azzal sem tudok hangerőt állítani.
(Itt fontos tudni, hogy ilyenkor az LG távirányítóval is az ATV-t vezérlem a SIMPLINK miatt)Megoldások:
Külön-külön bármit indítottam újra, nem szűnt meg a hiba.
Az első -működő- megoldás a teljes áramtalanítás és újraindítás volt, de ez azért körülményes picit.(pláne hogy 2 naponta előfordult.)Némi kutatómunka után (reddit/apple fórumok) kiderült, hogy az ATV 2022-nél valami gáz van a távirányító kapcsolatokkal.
Többen arról számoltak be hogy indokolatlanul sokszor csatlakozik le, majd vissza a távirányítójuk. Laggol, lefagy, elveszíti a kapcsolatot.
(Valaki azt írja, ha csak eltakarja egy pillanatra az IR jeladót már lecsatlakozik)Nem magával a távirányítóval van gond, - hiszen ha átviszik egy 2021-es ATV-hez hibátlanul működik- hanem az eszközkapcsolattal. A probléma inkább tűnik szoftveresnek - bár még ez sem biztos- de ami a lényeg egyelőre nincs megoldása. (16.2-ben sem javították.)
Ezen konklúziót végigfuttatva eljutottam eddig a procedúráig: [link]
Ha újraindítom csak magát a távirányítót (15 mp-es folyamat), akkor újra működik minden.
Ez három napja volt, és azóta nem jelentkezett a hiba.Ha vissza is jön, ez egy lényegesen egyszerűbb/gyorsabb megoldás, amíg megérkezik a javítás.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Az Apple TV 4 HD távirányítója teljesen kompatibilis az Apple TV 4K 2021 modellel?
-
-
blakey
titán
válasz bala6120 #5467 üzenetére
A saját szerverükön b@szakodnak, ezért van az, hogy van, amikor van DV, vagy nincs, illetve egyik epizód HDR, következő meg SDR. Most épp mi működött DV-ben? Megnézem. Elmúlt napokban nálam nem volt DV.
-
Kobe
veterán
Hat azert meg lennek lepodve, ha tobb ev plex hasznalat / kodi felkonfigolas es serviio dlna-zas utan nem sikerulne felsetupolni egy infuset…..de mint mondtam, nem reagal, tarol semmire
azt nem zarom ki hogy ez nem egy hdmi ott hiba, mert a tv taviranyitojat hasznalom, de ugyanazok a gombok vannak rajta es az appletv menujeben mukszik is -
blakey
titán
lehet en vagyok regimodi, csak tudnam miert ilyen uberbonyi, francnak tulcsicsazni mint a plex - csak felkészületlenül, olvasás nélkül belevágtál egy ismeretlen világba, nagyon egyszerűen működik az egész. Néztél videókat? Elolvastad az Infuse Wiki-t? Használtad az OK gomb hosszannyomását?
-
Kobe
veterán
Kb tok mindegy melyik modszerrel van megosztva, nem csinal semmit az app
en egy egesz foldert akarnek a sok almappaval egyutt hozzaadni, ennyiappot letoltottem
elso inditaskor kozepen bazi nagy infuse logo, bal oldalt felul kereses ikon, jobb felso sarokban settings ikon, kozepen a logo alatt + Halozati megosztas hozzaadasa gomb
ramegyek, elkezdi felderiteni a networkot, meg is talalja a dlna servert es mappat
kivalasztom a megtalalt foldert, ramegyek, leokezom
kovetkezo oldalon ez a 3-4 gomb van: megosztas atnevezese, sebessegmeres, megosztas elfelejtese, meg van feljebb egy kedvencekhez adas, de ott gyakorlatilag almappa/almappa/file szintre le kell tallozni. Na most en nyilvan nem egyenkent akarok tobbszaz filet betallozni kedvencekbe.
ha errol az oldalrol visszalepek akkor megint a felderites menube ugrik, megint megtalalja aztan ennyi
de akarhanyszor talalom meg, utana sehol nincs semmi indikacio ahol a konkret mkv kat lejatszhatnamFooldalin kereses gomb sem tslalja meg a mappa semelyik filejat
lehet en vagyok regimodi, csak tudnam miert ilyen uberbonyi, francnak tulcsicsazni mint a plex
VLC ben egy kattintas a dlna mappat a halozati kedvencek koze berakni es onnantol kezdve minden almappaja tallozhato. Ennyi kene itt is kb, nem tobb -
blakey
titán
Mi az, hogy megjegyeztetni? Ha beléptél és megjelenik a hozzáadott résznél, akkor azt ki lehet tűzni a főképernyőre? De miért DLNA? Pl. SMB, NFS, SFTP jobb gyorsabb.
-
Kobe
veterán
Infuseal kapcsolatban valaki vilagositson mar fel
mar mindenre rajottem, egy dologra nem
hogy a fenebe mukodik?DLNA halozati mappat akarnek hozzaadni a PC-n megosztott mappakat, elso belepeskor keri halozati mappak hozzaadasat, latja is, mindent lehet vele, sebesseget merni, atnevezni, torolni, csak eppen megjegyeztetni nem….
a mappa hozzaadasa utan csak bisszafele lehet ugralni, ott meg nyilvan visszalepsz es elfelejti es megint a Halozati megosztas jozzaadasa gomb jon fel….[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zazenke #5459 üzenetére
Passsz, nem tudom. Ha olvastad az elmúlt napok hsz-eit, akkor lejöhetne, hogy sokan csak úgy bekapcsolják és ahogy elindul, úgy is marad, ez annyit tesz, hogy ha valaki nincs tudatában, hogy mit és hogyan kell használni, akkor előfordulhat, hogy a gyengébbik beállításon használja és úgy valóban nem tapasztalható szinte semmilyen hiba. Én nem az vagyok, aki nem tudja, hogy mit és hogyan kell használni. Olyan hiba van és van arról szó több fórumon is, hogy egyes DV anyagok a 2022-es modellen fekete képet "adnak", csak hang és felirat van (ha külön rétegen van), 2021-esen meg hibátlan. Összetett dolog, majd valamikor többet fogunk tudni. 2021-esnél is voltak kvázi hasonló problémák, de azt elég hamar megoldották.
-
blakey
titán
válasz zazenke #5457 üzenetére
Nem teljesen szakszerűen, de egyszerűen megpróbálom leírni. A kiterjesztett HDMI mód felel a lehető legnagyobb felbontású (dinamikatartomány, legnagyobb sávszélességet igénylő) anyagok megjelenítéséért. TV-ken fordul elő, van a normál és a kiterjesztett mód, a nevük változó, a lényeg nem, tehát a normál mód egy csökkentett, normál használatra alkalmas mód, a kiterjesztett meg a lehető legjobb minőségű HDR anyagok megjelenítésért felel. Egyszerűen tesztelhető, ha a TV felajánlja, hogy átkapcsol a kiterjesztett módba, és utána megfelelő a kép, akkor máris aktív. Ehhez szükséges, az elérhető legjobb minőségű HDMI-kábel, és nem ami az árát illeti, tehát fontos, hogy a HDMI-kábel is képes legyen a nagyfelbontású anyagok továbbküldésére. Lejátszók esetében nem találkozol ilyen és ehhez hasonló kifejezéssel, alapból minden a lehető legnagyobb felbontásban kerül továbbküldésre és a megjelenítőre van bízva, hogy azt miként jeleníti meg.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zazenke #5455 üzenetére
Van amit nem fog (tud) javítani. 6 éve van olyan Apple TV-m amiben van ventilátor, soha nem pörgött fel azaz 0 zajkibocsátással működött, ennyi nekem elég. Amúgy hiányos írásjelekkel nem tudok mit kezdeni, de gondolom kérdeztél. A fürgébb, az annyira nem érzékelhető lejátszás szempontjából, de néhány játéknál sem éreztem, hogy annyival jobb lenne. Egy 2017-eshez képest gyorsabb, 2021-eshez képest elenyésző a különbség, legalábbis filmek esetében. Nekem elég volt 5 hét szenvedés, szórakozni szeretnék ha használom, és nem szenvedni. Ha valóban javításra kerülnek ezek a dolgok, illetve ha idén veszek egy újabb, QMS képes OLED-et vagy MiniLED-et, akkor megint veszek egy 2022-es ATV-t is.
-
zazenke
őstag
egy tesztben azt írják hogy néha azért felpereg és ez hátrány . Nem gondolod hogy az apple úgy is helyrehozza a 2022-őt és akkor mégis csak jobb lesz a 2021es verziónál . Nagyobb teljesítmény fürgébb és nulla zajkibocsátás. Mindamellett nem számít de kevesebbet fogyaszt.
-
blakey
titán
válasz devil-k #5453 üzenetére
A Voda TV alkalmazás Apple fronton csak iPhone/iPad-en működik, még macOS alatt, böngészőből sem működik, nem értenek hozzá. Yettel TV, IttOtt TV viszont használható, meg még van 1-2 ami talán működik.
-
devil-k
nagyúr
Nem teljes értékű az Apple TV és az LG távirányítója sem oda-vissza. Valamit tud az egyik, valamit a másik nem. Szóval nem tudsz kiváltani egy távirányítóval teljesen két eszközt.
masik: vodas kabeltv szolgaltatas van, vodanak letezik vmi appja a cuccra amivel a csatornak figitalisan nezhetoek az appletvrol ? (Arra a heti fel orara hoven eleg lenne addig sem kellene hdmirol kabelre atkattintani)
A Vodafone mit ír erről? Van?- mozi bolondéria -
-
captainnemo
aktív tag
Igen, de ha a teszt ábrákat ugyanazon a monitoron, belenagyítva megnézem és a kép részletezettsége nagyobb, akkor ebből a szempontból összehasonlítható. A kép átméretezése mivel rasztergrafikus átméretezésről van szó, a nagyítás plusz képpontokat generál, és az algoritmustól függ az, mennyire lesz kvázi éles, és mennyire marad a kép természetes. Bizonyos esetekben lehet ez túl szemcsés is, emiatt én azt mondom ez részben szubjektív, részben pedig függ a távolságtól, és a megjelenítő méretétől.
-
senior tag
Távirányítóhoz: ez ilyen, ki/be kapcsolni tud az Aaple és a hangerőt is tudja állítani, de mást nem nagyon. Fordítva szintén kompromisszumos a HDMI CEC. Nekem mondjuk pont elég amit tud (ki/be kapcsolja a TV-t és állítja a hangerőt).
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Kobe
veterán
Hi
lett egy 2022es appleTV 4K (ethernetes verzio) amit egy LG oled C1 re kotottem
nem szeretnek 2 taviranyitot hasznalni a cucchoz, a tvn gyak tv adas nem megy, a streaming szolgaltatasok porognek csak az apple boxrol
viszont kepernyo beallitasokat, tv elalvas idozitot stb is szeretnem elerni arrol az 1 remoterol amivel hasznalnamjol latom hogy ez csak a tv sajat taviranyitojaval mukodik? Mmint az lg menuvezerles stb es az apple tv taviranyitojat nem lehet megtanitani az lg menujere? Csak arra hogy hdmin keresztul a tvt is ki-be kapcsolja de mast nem?
az LG taviranyitojaval vezerelheto a navigacio az appletvn de nyilvan ott par apple feature elveszik (mikrofon, Siri stb)masik: vodas kabeltv szolgaltatas van, vodanak letezik vmi appja a cuccra amivel a csatornak figitalisan nezhetoek az appletvrol ? (Arra a heti fel orara hoven eleg lenne addig sem kellene hdmirol kabelre atkattintani)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz captainnemo #5445 üzenetére
Akkor állapítható meg, ha pl. az élesség alapon, 0-án van, de mint tudjuk, sokan azt is felhúzzák, ebben az esetben már hamis képet kapunk.
-
djnice
veterán
“Az ilyen összehasonlító tesztek, a nyers, továbbküldött képre vonatkoznak, nem arra, hogy az adott megjelenítőn mit látunk.”
Pont ezért csináljuk DMDReview-val együtt a teszteket, hogy a megjelenítő ne szóljon bele a végeredménybe és objektív képet kapjunk a lejátszók közötti képminőségbeni különbségekről. Az Nvidia és a Dune is a mi tanácsunk alapján javított már pár dolgot. -
djnice
veterán
válasz captainnemo #5445 üzenetére
Így van, a felskálázás láthatóságának nem sok köze van a kalibrációhoz, max ha a TV-n felvan tolva az élesség.
-
blakey
titán
válasz captainnemo #5442 üzenetére
a plex old, plex new, infuse hármasból - Eme három képminőségét úgy nézd, hogy érintetlen és tökéletesen kalibrált megjelenítőn tudnád értékelni. Mivel ez keveseknek adatik meg így valóban irreleváns, hiszen a megjelenítő is beleszól a végeredménybe, a felhasználónem ezt és így látja. Tehát a te TV-den simán lehet ugyanaz a sorrend csak épp más okok miatt. Az ilyen összehasonlító tesztek, a nyers, továbbküldött képre vonatkoznak, nem arra, hogy az adott megjelenítőn mit látunk. Általánosságban egyáltalán nem zavaró és megkockáztatom, hogy gyakorlatlan szem észre sem veszi a különbséget, mert nem olyan jellegű, amit elsőre látni kéne.
-
Snoop-y
veterán
Infuse player problema:
Ha beletekerek egy filmbe mondjuk 10 percet (mutatja az idovonalon hol allitottam meg) es mondjuk 5 perc utan beletekernek meg egyet akkor a kovetkezo tekeresnel meg mindig a legelso megallitast mutatja. Talalkozott mas is ezzel a problemaval? Rendkivul idegesito mert ha nem figyelek es mondjuk harmadjara is megallitom a filmet es play-t nyomok akkor megint az elso megallitashoz (tekeresi ponthoz) ugrik vissza.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
captainnemo
aktív tag
Én a kép részletezettség szempontjából mondtam, a plex old, plex new, infuse hármasból, nekem az infuse a legjobb. Ha a nagy tesztet nézzük, ott is, számomra az élvonalban van. Mindezek ellenére, én azért továbbra is úgy gondolom itt van egy ízlésbeli szempont is, továbbá nem mindegy az sem honnan nézed és mekkora méretben.
A dvd korszakban amikor htpc-t használtam, avisynth scripteket használtunk átméretezésre, és hitviták voltak arról melyik algoritmus a jobb, milyen sharpen filter az ami még természetes stb. A mai jó minőségű 4K tartalmak vagy akár jó minőségű HD források esetében már kezd irreleváns lenni az egész.
-
djnice
veterán
válasz captainnemo #5440 üzenetére
Igen, az Infuse a legjobb, nem használnak sharpening-et.
-
captainnemo
aktív tag
Látványosan az infuse tűnik a legjobbnak, ugyanakkor az is kérdés, hogy az algoritmus mennyi "sharpen" filtert használ, mert lehet attól tűnik élesebbnek. Igaz ez a lényeg, csak eléggé felhasználó függő ki melyik képet kedveli jobban.
Megnézem majd a tv-n is.
Köszi a tesztet!
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #5435 üzenetére
Plex-szel vigyázz, ha new player-t használsz, annak rossz minőségű a felskálázása: [link]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #5435 üzenetére
másodszorra is megnyomom akkor olyan adatot mutat amit nem tudok értelmezni. Mi lehet ez? - az idősáv aktuális pozícióján az aktuális időt látod, azaz hány óra van, a végén meg az időpontot (órát), hogy mikor lesz vége.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Adott a Plex egy 2021 64 gb eszközön. Minden tökéletes. Ha lejátszás közben megérintem a kattintófelület közepét akkor a navigációs sávon mutatja ez eltelt és a hátralevő időt. Ha viszont másodszorra is megnyomom akkor olyan adatot mutat amit nem tudok értelmezni.
Mi lehet ez? -
blakey
titán
válasz captainnemo #5433 üzenetére
Az alap és a gyári appok ikonjai rendben vannak, Plex indításánál már látszik, hogy nem HDR-re optimalizált, Infuse rendben van, mint írtam, szerintem foglalkoztak vele, Yettel TV, FE File Explorer nem jó, az SDR anyagok rosszul néznek ki HDR-ben. Egy szó, mint száz, nincs problémám ha a alapbeállításként HDR-t használok, viszont az már problémás, hogy az appok nagy része nincs erre felkészítve, tehát lesz egy kamu, f@s HDR, ezért inkább nem ajánlatos HDR-t használni, elég csak, akkor amikor valóban az.
-
captainnemo
aktív tag
Ha jól értem, neked az alap UI sem tűnik annyira jónak HDR-ben. Nekem úgy jobbnak tűnik, de nem tudom támogatott-e, de szemre úgy tűnik igen. Én kizárólag filmnézésre használom, vagy ritkán zenehallgatásra, és csak az általam felsorolt appokat, mint HBO Max, Netflix, ATV+, Infuse, és Plex (ez utóbbit ritkán, leginkább csak felirat letöltésre), Apple Music (ezt is ritkán), Youtube (ezt is elvétve). Ezeken kívül soha semmit. Én sehol sem láttam semmi zavarót, sőt nekem a HDR jobbnak tűnik. Természetesen lehet nálad nem így van, és az is találnék esetleg olyan appot ahol engem is zavarna. Simán lehet az én tv-men nincs akkora különbség SDR/HDR között, vagy egyéb okok.
A kalibrálás fontos lehet, nem tudom nálam mennyire jól van gyárilag az LG tv-n, de a "Filmmaker Mode" nevű mód az jónak tűnik, de az összes többi eléggé nézhetetlen. Ez van amúgy média lejátszásra kínálva. Én csak a brightness/contrast-ot végpontoztam szürke skálán, de ez szinte alapból jó volt. Én kalibráltam indításkor mobillal, amit felkínál a rendszer, de szerintem alig változtatott valamit.
-
IP1954
aktív tag
válasz devil-k #5428 üzenetére
Óvodás koromban még úgy gondoltam, hogy jobban össze tudom szerelni a kakukkos órát.
Néhány alkatrészt kihagyva is működött, de ebből már kinőttem.
Tudom, hogy nem értek mindenhez IS jobban, mint az adott terület szakemberei.
Nekem megfelel egy felsőkategóriás tévé úgy, ahogy azt a gyárban beállították.
Egyszer megpróbáltam összeszámolni a legújabb tévém beállítási lehetőségeit.
250 körül abbahagytam.Apple TV 4K se azért van, hogy naponta keressek rajta valami állítható paramétert.
Csak nézni akarom a sorozatokat, a filmeket és az ismeretterjesztő műsorokat. -
blakey
titán
Ennek azért tüzetesebben nézz utána, nézz Youtube videókat nevesebb szakemberektől, akik kalibrálnak is, vagy vannak ilyen oldalak ahol leírják, hogy mennyit és hogyan állítottak, pl. az LZ2000-est is kalibrálni kell. Gondolom nem tudod, de a kommersz TV-ket nem egyedileg kalibrálják, egy mintapéldányon beállítják az értékeket, majd a többire feltöltik és itt jön a probléma, nincs 2 egyforma panel, ami a te Panasonicodon jó, az az enyémen nem. Akkor nem kéne kalibrálni, ha egyedileg kalibrálnák az általad vásárolt TV-t és mellékelve lenne a dokumentáció a pontos beállításokkal, ennek hiányában van egy megjelenítőd aminek vagy tetszik a képe, vagy nem, de a referencia képminőségtől távol áll.
Itt az LZ2000-es előtte (Pro1):
Utána (Pro1 kalibrálva):
Látható, hogy volt mit korrigálni Ha további ezzel kapcsolatos dolgok érdekelnek, akkor az OLED topikban több információt is kaphatsz.
Itt meg egy Sony A80K előtte:
utána:
[ Szerkesztve ]
-
IP1954
aktív tag
válasz koncsik #5422 üzenetére
A HDR és a DV lekszoktat a tévé állítgatásáról.
Úgyis beállítja az adott fájlnak megfelelően, azaz felülírja a saját beállításaimat.Végre pár éve az elérhető anyagok minősége is közel azonos a tévék képességeivel.
Semmi szükség életlen, színtelen, homályos képre,
ami elfedné a nagyon takarékos szolgáltató ügyködéseit.( Éppen így nem érdekel a felkonvertálás sem, mivel nincs mit felkonvertálni ... )
-
blakey
titán
Miért kellne egy Panasonic OLED tévét kalibrálni? - ezt meg sem hallottam.
Semmi esély arra, hogy házilagos módszerekkel jobban sikerül, mint a gyárban. - a kalibrálás, bár otthon történik, de profin, műszerekkel, stb. A Panasonicodat is "kell" kalibrálni.#5420 captainnemo
Megnéztem HDR módban, nézzétek, ha nektek tetszik a pontatlan UI. Sajnos nincs műszerem, Infuse nem tűnik rossznak, talán ott foglalkoztak a HDR-rel, Plex nem olyan jó HDR-ben, ott SDR-nek tűnik az alap, Yettel TV, FE File Explorer, játékok mind SDR, tehát HDR-re állítva sz@rok lesznek a színek, és lejátszás vagy játék alatt is úgy marad, persze van aki azt is szereti, én nem, ez felér egy merénylettel a jóízlés ellen.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
A kalibrálást általában szakemberrel kell végeztetni. Az enyém sincs kalibrálva (illetve az általam végzett állítgatást nem nevezném annak, bár valami hivatalos procedurát követtem) De tetszik a képe, nagyon jó, hogy minden forrásnál külön lehet finomhangolni.
Érdekes pl. a HBO Max esete, legjobban az XBox series X appjának a képe tetszik (Fire TV 4k van még, hétfőn jön a Max, mert (v)idióta vagyok ). A TV saját appjainak a képe tetszik a legkevésbé, hiába a Netflix calibrated mód.
De mindenki úgy használja, ahogy neki legjobb (tv, apple tv, mediaplayer stb.), nem biztos, hogy érdemes egymást győzködni.
Én eddig csak "úgy ahogy van" használtam az apple tv-t, de most eskü megnézem a beállításaimat[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
IP1954
aktív tag
válasz captainnemo #5420 üzenetére
Pontosan így van, és ahol nincs különösebb probléma, ott nem érdemes keresgetni.
Nálam addig volt fura a kép, amíg az egyeztetést nem állítottam be.
A nem HDR-es anyagokat is megpróbálta úgy megjeleníteni, de ez egyszerűen elkerülhető.
Az pedig, hogy valamelyik szín 0,01%-al eltér egyszerűen nem érdekel.
Miért kellene egy Panasonic OLED tévét otthon kalibrálni?
Semmi esély arra, hogy házilagos módszerekkel jobban sikerül, mint a gyárban.[ Szerkesztve ]
-
captainnemo
aktív tag
Szerintem értem, és mint írtam az általam használt appok esetében nem látok problémát, sőt jobban néznek ki HDR-ben. Az LG tv, webOS appjai, biztosan nem HDR-esek, és nem néznek ki annyira jól. Igaz ez a netflix, hbo max, apple tv+, és a plex-re is. Ha a Apple TV-n kikapcsolom a HDR-t a UI-on, az összes app UI kinézete gyengébb. Nem egetverő a különbség, de valamivel kevésbé ugrik le a képernyőről.
-
blakey
titán
válasz koncsik #5409 üzenetére
Van olyan, hogy Eurosport TV app, nem tudom, hogy az megegyezik-e a Player-rel vagy sem.
-
blakey
titán
válasz captainnemo #5416 üzenetére
Nem érted amit írok.
Olyat nem írtam, hogy akkor probléma ha megfelelően vált a megfelelő fps-re és dinamikatartományra. Az a probléma, hogy egyes appok továbbra sincsenek HDR-re optimalizálva, azaz maga az alapfelület (UI). Tehát mondjuk megnyitod az HBO Maxot és az UI nem tökéletes (nem tudom, hogy most milyen, korábban nem volt jó), ettől még a film jó lesz, ha be van kapcsolva a képkockasebesség és a dinamikatatomány egyeztetés.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
captainnemo
aktív tag
Értem amit írsz, de én azt feltételeztem a UI képbeállításai nem befolyásolják, azt a tartalmat hogyan játssza le, hiszen erre ott van a szükséges beállítás. Ha nem így van az bug. Most megnéztem a plex, infuse, hbo max, netflix programokat, és a forrásnak megfelelően állítja be a színteret, konzekvens, nem számít a UI mire van állítva. Azért is kérdeztem melyik app esetében nem működik jól, mert nálam jól működik. Lehetséges ez, megjelenítő függő is. Én is olvastam a tesztekben, hogy pl. a netflix nem működik megfelelően, de nálam teljesen jól vált. A színteret is.
-
blakey
titán
válasz captainnemo #5413 üzenetére
Nem probléma, hanem nem megfelelő a szín konverziója, ettől neked vagy másnak tetszhet, hiszen pl. sokan nem kalibráltatják a TV-jüket, mert nekik az nem tetszik, az sem probléma, csak épp nem lesz színhelyes. Ha tehetnéd, akkor megnézhetnéd két eszközön ugyanazokat az appokat, egyiken SDR, másikon HDR, látni fogod, hogy mi a különbség és esetleg mi a probléma. Tehát nem lesz BT709-BT2020 konverzió, ráerőlteti a BT709-re a HDR-t, ettől egyes színek furcsán jelenhetnek meg, több lehet az átmeneti hiba, stb. Az SDR az alap.
Majd megnézem, hogy most mely appoknál fura a megjelenítés HDR esetén.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
captainnemo
aktív tag
Igen értettem elsőre is. De milyen appok azok, ahol ez probléma? Én netflix, hbo max, atv tv+, infuse, plex amiket használok. Ezeken nem látom hátrányát. Egyébként belefutottam a minap abba, hogy az infuse egy letöltött tartalmat nem tudott lejátszani, míg a plex igen. Nyilván nem volt minden rendben azzal a letöltött cuccal gondolom, mert ez talán az első ilyen eset. A fenti mkv chaptereket tartalmazott, talán nem megfelelően, és lehet ez zavarta valahogy meg.
-
-
MODERÁTOR
Köszönöm, nem ismertem és érdekes lehet az ittOtt, főleg a saját csatornaválogatós verzióval... (De jól látom, hogy nem látom benne a Eurosportot? A Player jan.13.-mal megszűnik, ha jól emlékszem...)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz captainnemo #5405 üzenetére
Ha elolvasod amit írtam, akkor megérted. De leírom még 1x, a legtöbb app nem támogatja a HDR-t, tehát rossz lesz a konverzió, nem baj ha használja valaki, csak azt ne írja, hogy úgy a jó. Az teljesen rendben van, hogy mindig a tartalomnak megfelelő a dinamikatartomány. A mi tetszik és mi a helyes nem mindig találkoznak. Egyáltalán nem használom az UI-t HDR-ben, mert vannak olyan app-ok amik rosszul mutatnak, mert épp nem váltanak fps-t, tehát minden úgy marad.
#5406 koncsik
Yettel-t használok, illetve néha használom, de emlékeim szerint az ittOtt tv is elérhető.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MODERÁTOR
Használtok valamilyen magyar TV (műsor) app-ot? Yettel TV vagy a Direct One félére gondolok. Nagy fájdalmam, hogy nincs TV GO app...
-
captainnemo
aktív tag
Én sem értem miért baj ha a ATV UI HDR, mert lejátszáskor úgy is oda vált ahova kell. A felület nekem amúgy jobban tetszik HDR-ben, a borítók is. Megnéztem a linkeket és nekem az LG tv-n a zöld gomb sokszori benyomásával előhozható video status nagyon hasznos volt, nem ismertem ezt. Nálam amúgy minden 8biten, és SDR ben 4:4:4, illetve HDR esetén 4:2:2-ben megy. Az a UI mire van állítva nem számít.
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Nem hiba, csak észrevétel! Amióta letöltöttem a TVOS 16.2-t a talán 2017-es Apple TV 4K-ra, azóta megjelent a routeren nemcsak az, hogy kábelen van csatlakozva, hanem Wifin is. Eddig ezt nem csinálta. Folyamatosan kábelen keresztül lóg a neten, sosem csatlakoztattam Wifin, de most időnként megjelenik a router csatlakoztatott eszközei közt a Apple TV is 5GHz-es kapcsolaton. Tapasztalt más is ilyet esetleg? Nem okoz gondot, nem zavar, csak ezt még nem tapasztaltam.
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
blakey
titán
Igen, viszont lassan jutnak el a problémák lényege a fejlesztők agyáig. A 2.0 -5.1 konverziót is nehezen értették meg, szerencsére találtak valamit, így már az is javításra került, legalábbis Infuse részéről.
Jut eszembe, a HDR metaadat problémával kapcsolatban is volt kérésük, tőled is kértek olyan anyagot, amit hibásan küld tovább, állítólag ott is találhattak valamit.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Végre: [link]
Ha egyszer megoldják a HDR metaadat hibát is, akkor lassan ajánlható lesz lokális lejátszónak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest