- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Franky2Ster #7842 üzenetére
Szuper, még én is reménykedem, hogy egyszercsak előbukkan.
-
válasz
Franky2Ster #7840 üzenetére
Ez engem is érdekelne (sokáig: kiesett, de megvolt, aztán eltűnt - az Aliról rendeltem egy béna utánzatot, ami legalább az alapfunkciókat tudja, pl. bekapcsolás...
másik alternatíva, ha van iPhone-od, azzal bekapcsolni, vagy azt távként használni)
Update: igazából a vissza és tv gomb is brkapcsolja, dd ezt csak most olvastam -
A személyeskedés, beszólogatás ezután szakmai tartalomtól függetlenül törlésre kerül. Utolsó utáni figyelmeztetés.
-
A kérdés át lett beszélve (én legalábbis úgy érzem)
-
válasz
Imogen Combe #7656 üzenetére
Nem lehet valamilyen hálozati kapcsolódási gond?
-
Visszaszívok mindent, többet nem írok emlékezetből. Elnézést.
Az ATV-n frissítettem a Skyshotime app-ot, utána elindítottam a Mission Impossible utolsó részét (sehol nem látok az app-ban felbontásra vagy HDR-re utaló jelölést), egy pillanatra a TV kiírta a HDR10-et (ezt soha többé nem sikerült reprodukálni) - a TV info gombjára ezután a 3840 × 2160/24Hz/16:9-et kaptam (máskor 50Hz). Netflix DV jelölésű adásnál 3840 × 2160/50Hz/HDR(PQ)/16:9-t ír ki a TV.
Megnéztem Fire Stick 4K Max-on, utolsó gen., ez közvetlenül a TV-be van dugva és ráadásul sideloaded app a Skyshowtime, mert az appstore-ban unavailable-t mutat, hiába kompatibilis a kütyü, nem tudom miért...: Itt az app-ban már jelzi a 4k HDR-t ugyanennél a filmnél (MI), lejátszáskor a TV 3840x2160/60Hz/Dolby Vision/DD+ -t ír ki, egyértelműen jobb képminőséggel.
Viszont ez alapján azt mondom, hogy az ATV-s SST app-pal lehet a gond. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
Bocsánat előre is a láma kérdésért: Apple TV 4k 128GB-t ki tudja váltani egy Mac Mini 256GB SSD, Apple M2chip - infuse filmnézés, stream-ek, Tidal ilyesmi? Köszönöm előre is.
-
Bocsánat, ez kifejezetten a TV GO kapcsán próbáltam, régen, majd ránézek mindjárt.
SZERK.:
Nagyon összevertem én mindent, elnézést. Nyilvánvalóan nagyon felületesek az ismereteimCsak használom, örülök.
Pár éve (nem AppleTV4k 128GB) iPhone (XI) kapcsán próbáltam talán Nvidia Shield TV-re küldeni TV GO adását, akkori emlékem ez a fizetős Chromecast valami.
Jelenleg ha nagyon akarom a TVGO-t nézni a TV-n, a Fire Stick 4k Max böngészőjéből nézem, problémamentes, szép kép.
Most próbáltam iPhone (XIII) "képernyő tükrőzése" alapon ráküldeni az AppTv-re a TVGO-t, csak a karikázás megy a képernyőn (és a TVGO-ban van olyan szolgáltató, pl. TV2, aki a "komolyabb" műsorait magára TVGO-ra sem engedi kirakni.Infuse-ban hol kell próbálkozni ezzel? Kösziii
-
válasz
Mr. Elliot #7367 üzenetére
-
válasz
Mr. Elliot #7363 üzenetére
Legalább 1 hét, mire válaszolni fognak sajnos.
-
-
Max: érdekes: standard antigo az előfizetésem, fire tv-n full hd kép és 2.0 a hang. Ellenben apple tv-n 4k hdr/dolby atmos (a fire tv a tv-be van dugva, az apple tv oppo 203-ba, de gondolom nem ezen múlik).
Akinek van Max, megnézné mi a helyzet? -
válasz
Imogen Combe #7206 üzenetére
Ahogy már más is írta, mindenki úgy használja, ahogy szeretné.
Van egy általános javaslat, amit sokan elfogadnak - neked nem kell ezt követned és el sem kell fogadni.
Egy dolgot kell elfogadnod, lsd. első mondat.
Az Infuse kérdésed azért nem válaszolható meg, mert különböző megjelenítőket és AV komponenseket használunk, arra senki sem vállalkozik, hogy az összes variációt minden beállítással és forrásanyaggal kipróbálja.
Megírtad, hogy neked hogyan működik, ez hasznos lehet valakinek, köszönjük. De ne várd el, hogy mostantól mindenki úgy csinálja.
A legfontosabb: ha neked megfelel és jól működik, ne bolygasd.
Én tegnap állítgattam, mert valami friss tuti javaslatot olvastam, alig győztem visszaállítgatni, hogy úgy működjön, mint addig (ami nekem tökéletes volt). -
válasz
Imogen Combe #7149 üzenetére
A leírtak szerint nem kell, ha jól értem.
-
válasz
Imogen Combe #7146 üzenetére
"a tévé lekapcsolása után pillanat stop módba kapcsol.
Vagyis a Pause/Play gomb segítségével a tévé kikapcsolása után is szól a hang.
Infuse és VLC applikációkkal is így működik."Ez van akinek bug, van akinek feature.
Amikor az autóból kiszállunk, (általában) leáll a medialejátszás a telefonról.
Gondolom itt is az volt a cél, hogy a felhasználó döntse el, mit szeretne. Nem érzem (lehet csak én) nagy dolognak a TV kikapcs gombja után még a play gombot is megnyomni. -
Van valami böngészőnk a kütyüre, amin meg lehetne próbálni Telekom TV GO-t használni?
-
Nem veszekedésre, hanem a tapasztalatok megosztására való a topik.
Ez tényleg lehet egyéni beállítás (nem csak az apple TV kütyün, hanem a többi készüléken is) és készülék összeállítás függő.
Fogadjuk el egymás különböző tapasztalatát és hasznosítsuk magunknak, ha kell, ha lehet stb.
(Nálam pl. rengeteg hibaforrás lehet, az ATV 2022 az OPPO-203-ba megy, onnan a hang külön megy egy fejhallgató/HDMI nem is tudom mibe (az elődjéről írtam valamit logout-on), onnan az AV erősítőbe; a kép külön egy HDMI 2in/1out nemjuteszembemibe és onnan a Pana OLED-be. Eddig nem tapasztaltam gondot, ami amiatt is lehet, mert nem annyira profi a megítélésem és tapasztalatom, lehet hogy az, aki intenzíven vizsgálja és rengeteg féle kütyüt, egyből rámutatna a számomra észlelhetetlen gondra.) -
válasz
Imi1981 #6857 üzenetére
Esetleg kivenni a készülékeid közül az apple accountodon.
Pontosabban:
On your Apple TV, go to Settings > System > Reset.
Choose a reset option:
Reset: This option is the fastest way to return your Apple TV to factory settings. This option doesn't require an internet connection.
Reset and Update: This option returns your Apple TV to its factory settings and installs software updates. This option requires an internet connection.
Keep your Apple TV plugged into power until the Reset process finishes. After reset, all of your content, settings, and personal information will be erased.
On your iPhone or iPad, open Settings.
Tap your name.
Scroll down and tap the Apple TV that you're selling or giving away.
Tap Remove from Account. -
Itt azt olvastam, hogy az Infuse Pro támogatja az ISO file-okat menűvel együtt. Nálam a film indul el azonnal, a lemez menűt hogyan tudom elérni? Köszi előre is.
-
Köszönöm, ez az. Éreztem, hogy van valami... a HDR/DV hiányozna.
A TV egy Pana OLED, az oppo UDP-203 (UHD). A csatlakozás most ATV-OPPO- kép TV-be, hang AVR-be.
Marad így, ahogy van, ez most nagyon tetszik. Infuse-t "csak úgy" elkezdtem használni, van valami, amire figyelni kell? (gondolom nincs topikja)
Ami sajátságos perverzióm, a kép hanggal együtt gyorsított lejátszása, ez is megy. -
válasz
koncsik #6768 üzenetére
Még1x köszönöm a segítséget, úgy néz ki klasszul megy a dolog
(Infuse Pro 1 évre előfizetve, 5999 HUF volt, Dolby Audio, DTS-HD megigényelve - Pro tartalmazza). Eddig minden vágyam működik
- hát legyen egy kérdés még...
Anthem MRX-510 AV receiver-em van, nem friss darab, de szeretem. Sajnos emiatt:Lehet-e bármi problémám a 4k/30fps miatt, ha ide dugnám az apple TV-t? (most az oppo HDMI bemenetén van, onnan megy az erősítőbe) (tudom, dugjak, majd meglátom...
de jó lenne tudni a véleményeteket)
(Az oppo képe és hangja külön megy a TV-be és az AVR-be) -
Köszönöm mindkettőtöknek.
-
Egy kérdés... elnézést, ha több téves gondolat van benne...
Ha veszek egy ilyen router-t (pl. ASUS RT-AX59U "A gigabites WAN és LAN portok mellett az RT-AX59U két USB-porttal* is rendelkezik az otthoni médiaszerverekhez, az egyszerűbb fájlmegosztáshoz, a nyomtatómegosztáshoz és a NAS-tároláshoz."), csatlakoztatok egy HDD-t, csatlakoztatom az apple tv-t, infuse-sal le tudom játszani HD hanggal a 4K filmeket a HDD-ről?Köszönöm, ne bántsatok, ha hülyeség
-
Tévedés jogát fenntartva úgy látom, hogy az Apple csak saját magában gondolkodik és mivel a hardware-eik drágák, úgy gondolják, hogy mindenre is van pénzed (vagy akaratod megvenni). Pl. ha elfogy a cloud tárhely, biztos tőlük veszel majd bővítést, hiszen minden cuccod apple (az ő gondolkodásuk szerint). Tehát a családi fotók és videok elkészítésére is az ő HW-üket használod, az magától felmegy a felhőbe, szinkronizál, nézzed a TV-n az ATV-vel a cloudból. A torrentes filmgyűjtemény nem létezik számukra, fizess elő minden streaming-re, aztán válogass abból. Fizess elő az Apple One-ra, játssz az Arcade-ban levő játékokkal. Persze minden előfizu legyen családi és mindenkinek legyen apple kütyüje, még a kutya nyakában is legyen airtag (nincs kutyám, csak 3 macska is itt lakik, airtag nélkül).
Van egy elképzelésük, hogyan kell ennek kinézni és működni, nem nagyon érdekli őket, te mit szeretnél, ha elfogadod és van pénzed, vedd meg, ha nem, oldd meg, ahogy akarod...
Őszintén szólva nekem bejön az ökoszisztémájuk (amíg bírom fizetni - minden ár relatív, ne menjünk bele) és jól működőnek gondolom, de nagyon jól esne az itthon talált HDD-kenlevő multimedia termékeket úgy lejátszani, ahogy az oppo-val (p'n'p).
Az infuse biztos jó lenne nekem, csak másik itthoni hálozaton van az ATV és másikon a laptop, amin van egy csomó multimediás tartalmú hdd, gondolom ezt is be lehet állítani, hogy lássa az ATV az infuse-ban (nem tudom hogyan, de közben szeretném a Fire 4k Max-ból a HD hangokat kiszedni, meg kellene tanulnom használni egy alap dj pultot és a software-ét használni egy bálra... amúgy van rendes munkám, amit el kell végezni... meg feleség és 3 gyerek... nem fontossági sorrend! - szóval főleg az idő hiánya fáj.)
Uff, én beszéltem.
Az egyéni felhasználási szokásokon nem érdemes összeveszni, téríteni, mindenkinek saját dolga. -
válasz
Pandimakaay #6637 üzenetére
Tudomásom szerint androidon csak böngészőben lehet nézni, nincs app. (tv.apple.com)
-
Magánüzenetek helye:
Kérjük őrízzétek meg a topik segítőkész nyugalmát.
Köszönjük. -
Nekem simán félreértésnek tűnik. Remélem megnyugodtak a kedélyek
-
válasz
devil-k #6323 üzenetére
Nekem a kütyü oppo hdmi bemenet-en van, amiből külön megy ki a kép (TV-be) és hang (fejhallgató/HDMI box-on át AV erősítőbe). Amikor minden be van kapcsolva már és a kütyüt bekacsolom 1 pillanatra mindig van a hangyásodás (handshake, de ez ilyen bonyolult megoldásnál nem is csoda).
Mondjuk ezt nem neked akartam magyarázni, bocs -
válasz
koncsik #5683 üzenetére
Szóval… sötét módban megy első pillanattól nálam is, leszedtem a prime-ot (azt a fire max-on szoktam nézni), aminek a háttere sötétzöldesszürke, legalábbis a sötét mód középszürkéjéhez képest. A Fire max-on a prime háttere teljesen fekete.
Az apple tv az oppon keresztül hdr-ben adja a képet, a fire max közvetlenül a tvbe van dugva és DV-ben adja a képet. A tv saját prime appja is fekete hátterű (DV).
A lejátszott tartalommal az atv-n nincs gond szerintem. -
Félek, hogy mire leírom. már nem lesz igaz, de nem tapasztaltam gondot még (2022 128 GB), igaz csak stream-re és játékra használom
(oppo-n át Pana OLED-en nézem) - kopp. kopp. kopp
A sötét módot megnézem este (kicsit hülyén hangzik, bocs). -
A további személyes megbeszélendőt privátban intézzétek, legyetek kedvesek. Köszönjük.
-
A kalibrálást általában szakemberrel kell végeztetni. Az enyém sincs kalibrálva (illetve az általam végzett állítgatást nem nevezném annak, bár valami hivatalos procedurát követtem)
De tetszik a képe, nagyon jó, hogy minden forrásnál külön lehet finomhangolni.
Érdekes pl. a HBO Max esete, legjobban az XBox series X appjának a képe tetszik (Fire TV 4k van még, hétfőn jön a Max, mert (v)idióta vagyok). A TV saját appjainak a képe tetszik a legkevésbé, hiába a Netflix calibrated mód.
De mindenki úgy használja, ahogy neki legjobb (tv, apple tv, mediaplayer stb.), nem biztos, hogy érdemes egymást győzködni.
Én eddig csak "úgy ahogy van" használtam az apple tv-t, de most eskü megnézem a beállításaimat -
Használtok valamilyen magyar TV (műsor) app-ot? Yettel TV vagy a Direct One félére gondolok. Nagy fájdalmam, hogy nincs TV GO app...
-
Ilyen árkülönbséggel nem biztos, sőt...
..ha nem kell: erősebb processzor, nagyobb tárhely+ethernet, okosotthon kezelés és talán hdr kezelésben valami előrelépés. Nekem 128GB 2022 van, de valószínűleg ennyiért a 2021-et venném (amikor vettem még nem volt ilyen nagy árkülönbség)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest