Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
Csabi1984 #7099 üzenetére
Amit kérdezni szerettem volna elvileg csatlakoztatható hozzá Bluetooth billentyűzet is. Létezik olyan billentyűzet amihez nem kell az a usb vevő egység? Van 2 Logitech billentyűzetem az egyik PC-hez ami Bluetoothos és van egy Logitech K400 szintén az de ahhoz is egy USB csatlakozó van ami nélkül gondolom nem menne
-
Semin
őstag
Aki Homepodo(ka)t használ apple TV hangszóróként bekapcsolta a “beszéd kiemelése” opciót? Csak olvasgatva külföldi fórumokat gyakorlatilag mindenki ajánlja. Itt mi erről a vélekedés? Én szinte csak youtube videókat és filmeket nézek TV-n. Van így értelme?
-
Imi1981
veterán
válasz
Csabi1984 #7092 üzenetére
Szerintem nincs ilyen infuse-n belül. Tavolítsd el és telepítsd újra. Viszont ha be van kapcsolva az icloud mentés akkor újratelepítéskor vissza is lehet állítani onnan a beállításaidat. Ha majd később ha jól beállítottad jól jöhet. Mondjuk nem teljesen mindent állít vissza.
-
tomp
félisten
válasz
captainnemo #7090 üzenetére
OnePlus 12-n szintén így van.
A HDR üzemmód valójában Dolby Vision Profile 8.4 -
Multibit
nagyúr
válasz
Csabi1984 #7092 üzenetére
Kicsit szokni kell az újdonsága végett.
... az újdonsága miatt.van valahol olyan az infuse programon belül, hogy alapértelmezettrevissza állítás?
Mit jelent számodra egy program (Infuse) esetén az alapértelmezettre visszaállítás? Magát az Apple TV-t lehet visszaállítani. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Megérkezett a 2022-es verzió.Kicsit szokni kell az újdonsága végett. Infuse-al játszadozom. Amire nem jöttem rá van valahol olyan az infuse programon belül, hogy alapértelmezettrevissza állítás?
-
captainnemo
aktív tag
válasz
captainnemo #7089 üzenetére
kicsit olvasgattam, úgy tűnik az iphone 13 -nál HDR módban, dolby vision formátumban rögzít.
-
captainnemo
aktív tag
Sziasztok, lenne egy érdekesség az apple tv 2021-en amikor a fotók alkalmazásban videót nézek. Amennyiben a videót hdr-ben rögzítem, az iphonomon, akkor az apple tv dovi formában játssza le. Én azt várnám HDR legyen szimplán.
-
atirag
őstag
válasz
HoryThePooh #7082 üzenetére
Nekem is Yamaha avr van rx-s601 és az a része működik. Amire nem emlékszem,hogy az apple tv beállításánál a külsö táv hangerő állításánál régen is ennyi opció volt? hdmi auto infra meg még néhány.
-
Imi1981
veterán
Amúgy nem olyan lassú. Lehet kicsit félreérthető voltam. Csak van egy kis minimális késés gombnyomás és reagálás között ami gyári távirányítóval gyorsabb. Minden eszközömön emiatt inkább a gyári távirányítót használom ( shield tv, fire stick 4k max). De lehet kicsit kényes vagyok ilyenre.
-
blakey
titán
Vajon mitől függ, hogy lassú vagy gyors?
- A CEC-től, kevés gyártó használja a pontos CEC-szabványt, ha megnézed, akkor a nevük is eltérő 1-1 készüléken, a Philips sem CEC-nek hívja. A CEC mindig is problémás volt, és valószínűleg az is lesz. Ha működik, akkor lehet örülni, ha nem, akkor reménykedni, hogy javítják valamelyik oldalon. Ha eddig működött és most már nem, akkor felmerül a kérdés, hogy mi változott? Ha a CEC-ben változott valami, amit a frissítés aktivált, akkor a másik eszköznek is követnie kell a változásokat, vagy ezentúl nem lesz működőképes.
-
fPApi
őstag
Ha már előjött a TV távval irányítás: Igazából a TV távval irányítanám, és szinte teljesen jó, de van egy nagy problémám: A TV lg oled, és a TV hez van kötve optikain egy soundbar (JBL Bar 5.1). Az apple tv (2022-es) távja minden gond nélkül vezérli a hangot a soundbaron, viszont a TV távjával ezt sehogyan sem sikerül elérni! Amikor a TV távján hangerőt változtatok a némítás jele jelenik meg a TV-n (miközben persze a soundbaron van hang). A TV-n be van állítva, hogy az optikain van a hangkimenet. Hogyan lehet ezt megoldani?
-
tomp
félisten
Nálam Philipsen gyors a CEC.
Vajon mitől függ, hogy lassú vagy gyors? -
Imi1981
veterán
Titeket nem zavar, hogyha a tv távirányítóját használjátok apple tv irányításához akkor lassabb a reakcióidő? Saját távirányítóval azonnal reagál gombnyomásra de tv távirányítóval azért van késés. Én nagyon nem szeretem tv távirányítójával irányítani pedig nekem se kedvencem az Apple tv távirányítója. Persze lehet tv márkától is függ de samsung és TCL tévéknél engem zavar.
-
atirag
őstag
Sony tv távját használtam eddig. Megpróbáltam minden beállítást amit gondoltam. De nem megy azóta. Nekem sokkal egyszerűbb a tv távja mint az apple tv távja.
De akkor ismert hiba. -
atirag
őstag
Üdv. Tapasztalt valaki hibát az utolsó frissítéssel. Eddig a tv távja vezérelte az apple tv-t,de már nem viszi. Beállítást nem találtam erre vonatkozóan.
-
Van valami böngészőnk a kütyüre, amin meg lehetne próbálni Telekom TV GO-t használni?
-
-
blakey
titán
válasz
Laszlo733 #7063 üzenetére
Akkor meg kell barátkoznod a Plex korlátaival. Egyébként nem értem ezt a nem jött be dolgot, kezeli a Plex adatbázist, mindent átvesz, sokkal jobb minőségben játssza le, jobb a formátumok támogatása és a lejátszási felület szinte ua.
Próbáld ki a TV-re telepíthető Plex-szel, hogy ott milyen a lejátszás. -
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok!
A következőkben kérnék tanácsot:
APPLE TV-t használok Plex-el SynologyNAS eléréssel és LG oled Evo 4k tv-vel . A mobillal felvett 4k HDR video minden esetben lejátszáskor élvezhetetlen a tv-n, beég a kép.
Azt vettem észre, hogy ezt akkor csinálja, amikor a Plexben a video minőség ki van kapcsolva. Amikor az opciót itt bekapcsolom, akkor tökéletes lesz a kép, de ilyen esetben meg a NAS-on tárolt 4k-s filmeket nem játssza le a Plex, ha visszaállítom, úgy az jó lesz. A kérdés, hogy mit lehetne ez ellen tenni, hogy ne kelljen tartalomhoz megfelelően a video minőséget be vagy kikapcsolni? -
magicbox
senior tag
Azoknak jó tanács, akik nem támogatja a tévéjük a DV-t csak a HDR10+ van (pld. a Samsungok nagy része), azok a Dolby Vison kapcsolót kapcsolják ki, mert különben csak sima HDR-t kapnak, és nincs HDR10+.
"Sorry, I misspoke The ‘Extended Dolby Vision’ setting was actually changed to a simpler On/Off ‘Dolby Vision’ setting, still available in Infuse > Settings > Playback.
The option in the main Infuse > Settings > Playback menu is globalThe one available during playback only applies to the currently playing file
Note: The file-specific setting is only visible for DoVi files that include an HDR fallback option, and have not already been forced to fallback to HDR due to file/device compatibility.""Lost HDR10+ capability with this and took a few minutes of digging to figure it out. I must have been configured to ‘auto’ previously.
DV on = no HDR10+.
DV off = HDR10+ working as before.""Sorry for the confusion.
If your TV does not support DoVi, it is recommended to disable the Dolby Vision setting." -
-
Multibit
nagyúr
válasz
magicbox #7047 üzenetére
Örülök, hogy más is nyitott a Hollywood-on kívüli világra
Sajnos azonban ez a lényeg (és erre próbáltam korábban többször utalni):
és igen, jogos, mert majdnem minden SDRPedig szívesen nézném magyar vonatkozással - mondjuk - a Virdzina-t DV-ben
Na jó, beérném azzal is, ha csak SDR, de legalább FHD
-
magicbox
senior tag
válasz
Multibit #7045 üzenetére
Ebben abszolút tévedsz 🙂 Kifejezetten európai független és művészfilm rajongó vagyok. Ebből is a skandináv filmek a kedvenceim, de sajnos nagyon kevés kerül fel (és igen, jogos, mert majdnem minden SDR), illetve készül felirat (most az újakra gondolok). Nem véletlenül vagyok Cinego előfizető. Illetve meglepően sok ilyen film kerül fel streamingre is. Persze nem a Disney+-on kell keresni. Viszont az összes többi streaming felületet használom (igen, a zenén kívül ez a legnagyobb hobbim). Ezért is mondtam, hogy nagyon kevés filmet töltök le. De pld. az Oppenheimer vagy a Sisu korrekt volt DV-ben. Ekkora "sértést" még nem is kaptam a topikban, én és a Marvel filmek xd
-
tomp
félisten
Nálam a 22-es ATV-n minden oké.
CMv2.9 és 4.0 megy.
HDR10 az HDR10. A HDR10+ az HDR10+.
Legfeljebb annyi kellemetlenség van, hogy nincs külön HDR10+ jelölés a filmnél de hát na. -
blakey
titán
válasz
Multibit #7033 üzenetére
Elméletileg 7.7.2 esetében rendbe tették a HDR formátumokra való kijelzést, tehát a leírásban az jelenik meg, amit majd le is játszik, de eddig arról volt szó, hogy a HDR10-es anyagokat HDR10+-ban jeleníti meg a TCL, ha ez így van, akkor gond. A kijelzést nem tudom, hogy milyen szinten változott az adott készülékpáros esetében. Ha HDR10 a leírás szerint, de a lejátszás HDR10+, akkor probléma van, ha a HDR10-es anyagot már a leírásban is HDR10+-nak jeleníti meg, akkor is probléma van.
Dolby Vision, Version 1.0, Profile 7.6, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version HDR10+ Profile B, HDR10+ Profile B compatible - ez így oké, ez HDR10 (ahol nincs HDR10+) vagy HDR10+ lesz, azaz hibrid cucc, mivel Apple TV-n nem működik a P7, ezért HDR10(+) lesz a megjelenítés. -
Multibit
nagyúr
válasz
zazenke #7008 üzenetére
Így igaz. Ahogy iPhone-on is. Viszont iPad-eken még csak 7.7.1 érhető el.
A HDR10+ témához. Van egy filmem, a Mediainfo ezt írja róla:
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, Profile 7.6, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version HDR10+ Profile B, HDR10+ Profile B compatibleEnnél a filmnél a képernyőn HDR10+ Adaptive jelenik meg (Apple TV Infuse Pro 7.7.2). Nálam a sima HDR filmeket HDR-nek mutatja az Infuse.
-
magicbox
senior tag
válasz
zazenke #7027 üzenetére
Az NFO-ban még csak HDR se szerepel, sima 4k-s h265 WEBRIP
Argylle.2024.2160p.WEB.H265-SupermanPeacemakerWalterWhite Size: 15573M Files: 25F Date: 2024-03-05 Duration: 2 h 19 min Source: Web Encoding: H265 Bitrate: 15.5 Mb/s Audio Format: E-AC-3 (Dolby Digital Plus) Audio Rate: 640 kb/s @ 6 channels Audio Lang: English Sub count: 1 Subtitles: English
Illetve ezt a verziót már leszedték ncore-ról... de a kereső kidobja
-
zazenke
őstag
itt egy példa Argylle.2024.HDR.2160p . A tcl c835 tv először kiteszi hogy hdr utána lecseréli a logót hdr10+ ra . ez a formátum elég ritka volt előtte . fel is tünt volna mert szép színes igényes logoja van neki nem csak a hagyományos szürke alapon fehér betükkel hdr felirat. na most ez lehet hogy tcl sajátossága lesz csak .Ezt meg kellene nézni másnak is
-
magicbox
senior tag
-
blakey
titán
válasz
magicbox #7016 üzenetére
Azt írtad, hogy nem várható, ők azt írják, hogy de, várható, mert most a 2022-esre olyan szinten elkészültek, hogy kár visszatartani, a jövőben érkezni a korábbi modellekre is. De lényegtelen, eddig is voltak hibák, ezután is lesznek.
"We are working to bring additional support to older devices, but this will likely always be a step down from what the 2022 model (and any future models) will be able to support."
A fekete, zöld hibák a 2022-esen is bőven jelen voltak, hónapokig ment a küzdés, aztán valahogy sikerült megoldani, de ha most úgy oldották meg, hogy a HDR10-es anyagot HDR10+-ban küldi tovább, és nem a DV anyagot konvertálja megfelelően HDR10+-ba, akkor újabb probléma van. -
magicbox
senior tag
Igen, ezt írtam én is, csak rövidebben, de james (staff) a béta fórumban 'finoman" fogalmazva azt írta, hogy borzasztó katyvasz a dolog, és közeljövőben nem várható, ezért a 2022-es és újabb modellre fognak fókuszálni.
De talán a közösség nyomására ez változni fog. Mert természetesen nem boldogok a felhasználók. Úgy meg nem akarták kiadni a 7.7.2-t, hogy fekete, zöld stb. hibákra fussanak a régi tulajok, ezért maradt a stabil HDR. A felhasználók 95%-ának az a lényeg, hogy a film elinduljon...
-
blakey
titán
válasz
zazenke #7002 üzenetére
+ még egy infó a fejlesztőktől, ami a 2017/2021-es modelleket illeti:
"As I previously mentioned this will be expanded in the future, but from our point of view it didn’t make sense to hold up the release of 7.7.2 as there were many great additions which were complete and ready to go." -
zazenke
őstag
válasz
magicbox #7009 üzenetére
olyan mintha a sima hdr anyagok átváltottak volna hd10+ ra. tehát ami dV az most már tényleg úgy jön be és nem hdr ként de ami csak sima hdr volt az hdr10+ lett. Most ebben nem vagyok biztos de gyorsan végig próbáltam pár filmet és feltünően sok lett a hdr10+ bejelntkezés a tv-nek. ez korábban ritka volt
-
-
blakey
titán
válasz
zazenke #7002 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy melyiket választottad, ha megfelelően működik.
Leírjuk az esetleges problémákat, de a felhasználok kb 95%-a nem foglalkozik vele, nem találkozik olyan helyzettel, stb. Megnézném, hogy a felhasználok hány százaléka tölti le tudatosan a cmv 2.9, vagy cmv 4.0-ás anyagokat. Hány százalék veszi észre, hogy enyhén zöldes az SDR kép, nem pontos a gamma görbe, problémás a HDR10 (HLG) metaadat megjelenítés, enyhén problémás a színátmenet megjelenítése. Viszont, ha nem foglalkozol ezen dolgokkal, számodra minden megfelelően működik az adott eszközön, akkor nincs értelme vadásznod a problémák után. Nálam a letöltés már nagyon ritka, de ha mégis, akkor olyat szedek le, ami mindegyik eszközömön jól működik, tehát ha DV, akkor olyan konténerben és olyan DV profilban, ami mindegyik lejátszón jó. Amikor filmet vagy sorozatot akarok nézni, akkor szórakozás céljából teszem, ilyenkor egy jó SD anyag is leköt, de ha tesztelek, akkor arra mindig célzottan figyelek, de az már majdnem munka, hiába teszem azt is szórakozásból..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opera böngésző
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged