Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
csabyka666 #196 üzenetére
Lassan 3 éves a telefonom, semmi szükség újraindításra.
-
-
válasz
csabyka666 #196 üzenetére
Desktopon ez teljesen elfogadott ...
Ja, mi céges WP-nek alapmodellt kaptunk. Az nem olyan király, de nekem WP-ből sajátnak semmi nem kéne, a 9 vagy 10-esek se.
-
Ja, WP, ki leszel utálva innen.
Nekem a céges WP, és amire használom, ez is jó, bár nem szeretem. Navigál, netezik, telefonál, fényképez, jegyzetel.
Szintén, mondjuk én szeretem is. Gyors, röccenésmentes. Lumia 820, használtan vettem 15.000-ért. Vicc pénz érte, és teszi a dolgát. Ugyanezt a sebességet egy Samu 100 fölött adná meg.
-
válasz
Dilikutya #183 üzenetére
Igen, a rendszer nem akad, programok futnak, de nem stabil! Egy idő után kevés lesz a ram a droidnak, akad, megfagy, kikapcs-bekapcs, aztán megint minden kezdődik előröl. Nem törvényszerű, de kevesebb pénzért szerényebb hardvert adnak.
Amikor a teló új, akkor még egész gyors, de aztán felemészti a droid. Persze, nem értek hozzá, ez biztos nem így van...akkor azok a készülékek, amiket kezeltem, lehet nem is telefonok voltak.
Nem lőttünk mellé a 150-nel a Samu esetében. Undorítóan túlárazott termékek, továbbra is tartom magam ahhoz, hogy iPhone körülre pozicionálják, de ezt csak ők gondolják, hogy van annyira prémium.
-
l4ci
tag
válasz
tatararpad #194 üzenetére
Nem vagyok annyira uptodate Samsung típusokban, de amikor itthon nézegettem tavaly forintért vásárolható telefont, akkor 100 alatt nem nagyon volt min 2 GB RAM és 16 GB ROM feltétellel semmilyen normális droidos telefon. Vagy 1 GB RAM, vagy 8 GB ROM, pl tetszett volna az LG G2 Mini, de abban is csak 1 GB RAM van, és az is 50-60 körül volt minimum. Csak most kezdte el nyomni a Samu is az olcsóbb 2 GB RAM-mal szerelt telefonokat, mert talán rájöttek, hogy a kevesebb már kevés a droidnak a normális működéshez?
Év vége felé aztán jött a Media Markt hírlevél, és pont találtam az igényeimet éppen kielégítő Lenovot. Az csak hab a tortán, hogy pont beszoptam a vírust, de ettől függetlenül jó kis cucc, és nem értem, hogy egy hasonló kategóriás Samsung miért kerül másfélszer annyiba?! Mivel jobb az, mint a Lenovo? Mennyivel brandebb?
-
tatararpad
őstag
válasz
Cathfaern #191 üzenetére
Én vágom hogy mindenkinek megvannak az igényei amit figyelembe vesz vásárlásnál, ez természetes, de attól hogy az illető a számításait csak a 150K+-s kategóriában találja meg, egy használható telefon nem ott fog kezdődni, max neki. Ebből születnek az ilyen kultikus megnyilvánulások hogy csamcsungot csak 150k fölött, amit egy hozzá nem értő még hajlamos és elhisz.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
tatararpad #186 üzenetére
"minden fluid és gondolatra csinál mindent max 0,1 ms késéssel"
Igen, ez nekem érintőképernyőnél elsődleges szempont. Nagyon zavaró, hogy görgetek, a képernyő meg érezhetően le van maradva. Vagy rákattintok a gombra, látszólag semmi nem történik, azt hiszem mellényomtam, pedig csak lagzott. Ez hardveres beviteli eszközökkel nem zavaró, de érintőképernyőn borzasztóan. Persze nekem. És emiatt hiába drasztikusan erősebb hardver van egy Lumia 735 / 640-be, lasabbnak érződik, mint a 4S-em. Mert hiába gyorsabb, ha nem érzem azt hogy azonnal reagál az inputomra. a 4S máig tudja ezt."legalább 8 évig támogatott"
Jó lenneDe azzal is megelégszek, hogy 4 éve ugyanaz a telefonom van, és most se azt érzem hogy elavult, csak azt hogy kezd lassú lenni, meg jó lenne a nagyobb képernyő.
"és elpusztíthatatlan anyagból készült"
Alapvetően vigyázok a dolgaimra, szóval a telefont se dobálom homokládába. De simán a zsebemben hordom (igaz mást nem rakok mellé), és sose volt tokban, és sose volt rajta fólia. Ennek ellenére egyetlen karc van rajta, ami kb. 4 napos korában keletkezett, akkor is azért mert leesett a földre (ez még nem lett volna gond), és pont a lábam alá, ezért ráléptem, és lett rajta egy 1 cm-es karc. Ami amúgy csak kikapcsolt képernyő mellett vagy direkt úgy a fény felé tartva látszik, használat közben nem."és remélhetőleg 4" legyen már mert a tepsi az olyan gáz"
Valószínűleg 5" fölötti telefont fogok venni legközelebb, szóval ez annyira nem szempont"Természetesen a kamera benne az hagyja helyben bármely digitális fényképezőgépét"
Leszámítva egy nyaralós "fél percenként lövök egy képet" felhasználást (amit mondjuk amúgy se szoktam űzni) nem érzek késztetést, hogy egy kompaktot hurcoljak magammal pluszba. Ha valamit le akarok kapni, és azt kirakni FB-re / mutogatni embereknek telefonon, tableten, arra tökéletes ez is. 4K-s monitor hátterének, meg posztertnyomtatni egy átlag kompakt is kevés. Tükörreflexes és hasonló kategóriás gépeket meg hagyjuk, teljesen más felhasználás, árcéduláról nem is beszélve.A fenti igényeimet a jelenlegi 4S-em teljesíti. Igazából egyetlen oka van, hogy cserélni akarom, hogy csak 512mB ram van benne, és ez a mai appoknál már azt jelenti, hogy amint megnyitok egy appot, minden más kikerül a memóriából, ezért lassú appok között váltani. Barátnőmnek Lumia 735-e van, az nem elégíti ki a fenti igényeket. Szívesen megtapiznék egy 150k körüli androidos telefont, de sajnos ismerettségi körömben nincs olyan (vagy alsó kategória, vagy high-end van)
-
válasz
Dilikutya #187 üzenetére
Én kínait nem vennék semmi pénzért,
Egyszer pedig érdemes lenne kipróbálnod (nem is venni, csak kipróbálni). Nem feltétlenül a 4. vonalbeli gyártótól, de egy Középkategóriás Lenovo vagy Xiaomi, esetleg egy Honor, ZTE (na nem a blade super-re gondolok...). És még van pár márka.
Semmi kötelezettség, csak simán egy próbát megérhete. Persze csak ha nyitott vagy dolgokra. Jellemzően a dual sim miatt vesznek az emberek kínait, ebben a szegmensben pedig a nagyobb ismert gyártók csak az elmúlt évben kezdtek el éledezni (a ZTE és a Huawei már 3+ éve gyárt dual simes telefonokat, igaz a Samu is, csak sokkal kevesebbet abban az időben, gyengébbet és drágábban) -
Dilikutya
félisten
válasz
tatararpad #186 üzenetére
Konkrétan a 4 col környéke nekem is szempont, egy 5 colos szörnyet nem lehet úgy zsebre tenni, és néha a 4 coloson is csúsztatni kell a kezem, hogy elérjek valamit. Van táblám, meg 24 colos monitorom, a telefonnál nekem nem szempont a nagy méret.
-
tatararpad
őstag
válasz
Dilikutya #183 üzenetére
Vannak vásárlók akiknek a használható azt jelenti hogy minden fluid és gondolatra csinál mindent max 0,1 ms késéssel, legalább 8 évig támogatott, és elpusztíthatatlan anyagból készült, és remélhetőleg 4" legyen már mert a tepsi az olyan gáz. Természetesen a kamera benne az hagyja helyben bármely digitális fényképezőgépét. Jellemző előfordulási helyük a techlapok fórumai.
-
-
l4ci
tag
válasz
Dilikutya #183 üzenetére
Én írtam, hogy 100 alatt nincs normális Samsung telefon, ezt korrigálták 150-re. Eredetileg én is ennyit akartam írni, de aztán mégis inkább csak 100-at írtam. De Samu esetén a 150 reálisabb, ha tényleg akarsz rá frissítést 1 év után is. Kínai telefont fele annyiért is kapsz. Vagy negyedéért. Vagy kínai brandet itthon, forintért, kétszer annyiért, mint kínában. De azon meg vírust kaphatsz. Gyári állapotban, Media Martkból. És ez nem vicc, velem történt meg! 70-ért vettem egy Lenovot, amiről le se lehetett írtani a vírust, gariba küldtem vissza a szervízbe...
Tavaly tavasszal vettem egy telefont kínai webshopból bruttó 60-ért. Nem kapta el a NAV, nem kellett semmi pluszt fizetnem érte. Később ugyanezzel a speckóval megtaláltam egy hasonló Lenovo telefont itthon forintért 120-ért. És ez még csak olcsó kínai, nem is egy Samsung kategória, mert az másfélszer ennyi lenne!
Most akkor miről is beszélünk?
Szerk: ha meg már 150, akkor inkább veszek egy iPhone 5S-t, az még mindig gyors és uptodate...
Csak Apple nem gyárt dual SIM-est, ezért maradok az olcsó kínai Lenovonál, amit max két év múlva lecserélek, de még akkor is olcsóbban jövök ki... -
Dilikutya
félisten
válasz
csabyka666 #178 üzenetére
Ez nettó baromság, hogy 150 ezer alatt nem kapsz normális telefont. 100 alatt is kapsz. Vagy mi nektek a használható? Mert hogy a rendszer nem akad, a programok futnak...
Komolyan mondom, telefonos témában nagyobb baromságokat olvasok, mint PC-nél, pedig az se semmi. Nem igaz, hogy nem kapsz olcsóbban is jó telefont. -
Dilikutya
félisten
válasz
Cathfaern #174 üzenetére
Ez így nem pontos. Az 50 és 150 ezer között jókora rés van, szóval biztos messze van attól, hogy gyakorlatilag minden szegmensben legyen telefonja. Elavult telefonja. 50 ezerért sokkal modernebb, jobb telefonok vannak, vicc, hogy egy 5 éves készülék ráncfelvarrt változatáért ennyit elkérnek.
-
Cathfaern
nagyúr
Én értem hogy neki ez miért érdeke, de userként nem érdekel. Csak az lesz az eredménye, hogy nem veszek Androidos telefont. És ez a Samsungnak se jó, mert valószínűleg nem csak én gondolkozok így. És lehet mondani, hogy a pár poweruser aki így gondolkozik nem látszik meg a statisztikáikon, de ha már ismerőseimnek is (akik hallgatnak rám) is azt javaslom, akkor már rosszabb a helyzet.
-
Valahogy így gondolom én is.
Közben pedig a sokatt szidott csájnafonok még régi hardverre is néha kapnak 4.4->5.x frissítést (pl. THL T6s, ami kicióccó telefon, alsó szegmenshez tartozik, és volt főverzió váltás). Na persze ez nem általános, de még a harmadvonal beli kínai gyártók is előrukkolnak egy-egy ilyen frissítésel.
(Gondolom a Siswoo-t nem nagyon ismeri a nagyközönség... 4.4-en is volt update, majd volt 4.4->5.0 upgrade. És a jó az, hogy visszarakható gond nélkül a 4.4, ha valakinek az 5.0 nem jönne be. Persze ennél több frissítést nem várnék el; de ha lesz, akkor kellemes meglepetésként ér majd. Hát az ára meg 36k volt... MT6752, 2GB RAM, 16GB ROM) -
-
l4ci
tag
Ráadásul a Samsung alsó és középkategóriás telefonjai egy kalap sz.rt se érnek, egy idő után belassul és hetente nem árt újraindítani. Ami már a használható kategária az 100+ körül van, annyit meg nem adok egy Samsungért, ráadásul nekem nem is jön be ez a brand. De az amúgy tényleg gáz, hogy már az egy éves telefonokra se jön ki még az 5.1 se, hanem marad 4.4.4-en...
-
Wesder
titán
válasz
Cathfaern #174 üzenetére
Ez még mindig nem ugyan az a szituàció. Mivel az Androidos telefonok kb 60%-a Samu és neki nem érdeke a frissítés mert heti 3 "új telefont" dob piacra, így nem is lesz a platformon nagy vàltozàs. A gyàrtók simàn megcsinàlhatnàk a következő verziót az I/O utàn érkező preview build segítségével a nexusok érkezéséig, és akkor egyszerre frissülne sok-sok mobil, de ez sem érdekük.
-
junior11
veterán
válasz
Quasi_modo #173 üzenetére
Így van.
-
Cathfaern
nagyúr
Ha nincs is minden szegmensben 3 telefonja, de gyakorlatilag minden szegmensben már van. Ugye 4S alsó kategória (50k-ért dobálják manapság újonnan), 5S középkategória (150k környéke), 6s meg 6s plus meg felső. Igazából android ezt se tudja hozni
(tipikusan alsó, de sokszor középkategóriás androidos telefonok is régebbi verzióval jönnek, és ha ki is jön rájuk frissítés, addig már van még újabb android verzió)
-
moleculez
veterán
Ez a töredezettség az egyik oka, hogy nem akarok Androidot használni. Egyébként nem csak a telefonnak kell okosnak lenni, hanem a usernek is, főleg Android mellett.
-
junior11
veterán
válasz
aprokaroka87 #160 üzenetére
Hát reklámok az vannak bőven tényleg...
-
válasz
aprokaroka87 #166 üzenetére
Nagnyomású mosóval kell. Hypós vízzel.
-
aprokaroka87
nagyúr
amúgy én amondó vagyok,hogy a legjobb virusírtás az ha fogod az injecktios tűt és óvatosan a microfonba szúrod,majd lefele forditod a telefont hogy az anyag a hangszóróba áradjon....ezután bekapcsol valami diundisu zenét csutka hangerőn...és reménykedsz hogy a hangszoró ki pumpálja a virust.
-
-
Narxis
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #160 üzenetére
Észre lehet azt venni ha vírusos a telefon. Vagy elkezd reklámokat tolni mindenhova vagy növekszik a számlád ha előfizus vagy. Ennyi.
-
cigam
titán
Nem feltétlen rád gondoltam, hanem úgy általában a topikra. Sokan szeretik úgy "megvédeni" a bizonyítványt, hogy a más rendszerekkel példálóznak.
Itt sem arról van szó, hogy melyik a legjobb, hanem annak apropóján, hogy biztonság szempontjából mennyire rosszul ál az android szénája. Nem múlik el úgy hét/hónap, hogy valami csontváz ne hullana ki a szekrényből. Az pedig pont nem érdekel kinek a sara, de hogy nem jut el készülékemre az tény.
Tanulságos olvasmány ez, hisz hiába javít a Google, hiába vállalják a nagy gyártók, hogy igen mi is és persze hogy naná... Kivéve a BB, ami amúgy is egy kakukktojás.A cikk végén fel van dobva a magas labda: A Google a MADA szerződésben miért nem írja elő rendszeres biztonsági frissítések kiadását?!
-
cigam
titán
Több kollégámnak is van (uptodate) iPhone 4S. Mivel nem tudnak ról, hogy "hasznàlhatatlan marad mert màr régi", ezér vidáman használják nap mint nap.
Nem azt mondom hogy néha nem panaszkodnak, hogy már nem egy rakéta, de messze van a használhatatlantól.
A szintén 2011-es Samsung S2 2013-ban kapta meg utolsó frissítését. Az akkori HW szerinted milyen gördülékenyen futtatná a marshmallow-t?Egyébként attól, hogy a másik rendszert fikázzátok(hol joggal, hol nélküle), nem változtat azon a tényen, hogy jelenleg az android a legkevésbé biztonságos rendszer. Pont a 80%-os piacnak, és az igen sokat megengedő lehetőségeknek is köszönhetően.
-
Különösebben nem érdekel, ki mit frissít, de a legtöbb beszélgetés mindig afelé megy el, hogy a droid azért jó, mert testre lehet szabni, a többi meg szar, mert nem lehet, és itt le is ragadunk. Nem pont ebben a topicban, csak úgy általában mondom, társaságban, kocsmában... Ezzel nem értek egyet, ennyi.
Igen, vannak prók, akik felpakolják a custom romokat, és én nem vagyok pró, de nekem ez nem fáj, viszont amikor téglázzák a készüléket, neadjisten véglegesen, akkor érdekes módon nagy lesz a csend.
Nem azt mondom, hogy a WP meg az iOS a jó, a droid meg nem jó, bár lehet így jött le - csak ne húzzunk ilyen éles határt a gyártók közé, mert van jó ebben is, és van rossz abban is. WP-sként néha irigykedek a droidra, amikor egykét programot nem találok meg, és kiderül, nincs, és sose lesz, na bezzeg a másikra meg van...de ez egy ilyen szakma.
-
Cifu
félisten
válasz
csabyka666 #151 üzenetére
Jajj, ez a frissítés-visszarakás, hagyjuk már. A droidosok 90%-a nem hekker, hanem felhasználó.
Igazad van! Ja nem. Wesder az iPhone 4/4S-ről beszélt, te meg teljesen másról...
Komolyan, azért vesz valaki telefont, mert minden nap azzal szórakozik, hogy milyen disztrót tegyen rá? Vagy csak én vagyok ilyen maradi, hogy értelmes dolgokra használom?
Szép önigazolás, de miért is fáj neked, ha valaki fel tudja frissiteni a telefonját a hivatalos frissitéseken túl?
Fizikai fájdalmat okozna, ha elfogadnád, hogy nem a te világképed az uralkodó a világban?Persze, a WP-t nem is tudnám hekkelni, de valahogy nem is célom.
Szuper, megtaláltad a neked megfelelő OS-t. Lapozzunk.
-
Jajj, ez a frissítés-visszarakás, hagyjuk már. A droidosok 90%-a nem hekker, hanem felhasználó. Az, hogy van pár "profi", aki a megvétel napján elkezdi hekkelni, az egy eset.
Komolyan, azért vesz valaki telefont, mert minden nap azzal szórakozik, hogy milyen disztrót tegyen rá? Vagy csak én vagyok ilyen maradi, hogy értelmes dolgokra használom? Persze, a WP-t nem is tudnám hekkelni, de valahogy nem is célom.
-
cigam
titán
-
-
Wesder
titán
válasz
csabyka666 #117 üzenetére
Nem kicsit vannak téveszméid...
-
vicze
félisten
válasz
Dilikutya #143 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem. "Csupasz" Android amit a Google frisst az csak a Nexus és Android One.
GPE-t már az adott gyártó csinálja meg és frissti is, a Google csak engedélyezi, azon kvül semmi más dolga nincs vele.Olyan meg hogy alap Android nem létezik, max. olyan készülékek, ahol van AOSP forráskód fenntartva a gyártó által, mint pl. jópár Sony. Ezenkvül kivétel nélkül kisebb vagy nagyobb mértékben módostott AOSP fut minden készüléken.
-
tatararpad
őstag
válasz
aprokaroka87 #137 üzenetére
Én másra gondoltam, amíg nincs belőle tömeges probléma a vásárlók részéről, tömeges kereslet sem lesz a nagyon támogatott telefonokra, amíg nincs tömeges kereslet tömeges kínálat sem lesz rá a gyártók részéről, a kör bezárult. Értsd: amíg bazi nagy veszteség nem éri a feljasználókat, addig nem is fogja komolyan érdekelni őket, max hozzánk hasonlóan sír egyet hogy nincs nyalóka a telefonján.
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #143 üzenetére
Na igen, a driverek azok amit a gyártónak kell mindenképpen elkészítenie. Nem tudom hogy két android verzió driverei mennyire kompatibilisek egymással, de ezt megoldhatnák úgy is akár, hogy ha kijön egy új android verzió, akkor a telefon a gyártó szervereiről lehúzza a drivereket, utána a google-től a romot és úgy telepít. Ha a frissítéshez nem szükséges új driver, akkor a gyártó a frissítés megjelenésekor frissíti az adatbázist és hozzáírja a meglévő drivercsomagok kompatibilitási listájához az új android verziót. Ha a frissítéshez módosított driverek kellenek, akkor megint csak a gyártótól függ hogy hajlandó e módosítani a drivereket vagy hagyja elsüllyedni az adott eszközt a süllyesztőben. A google pedig köthetné olyan feltételhez az android licencelését, hogy a gyártó köteles biztosítani a drivereket x ideig.
Persze azt is meg lehetne csinálni, hogy a hardverelemek tényleges gyártói készítenek frissítéseket, így a készüléket összeszerelő és brandelő cég csak hardverelemenként megadja hogy melyik szerverről kell lehúzni a processzor, kamera stb. drivereit. Minden csak akarás kérdése lenne.
Olyan variáció sajnos nincsen amivel mindenki nyer, de abban biztos vagyok, hogy a cégek nem a felhasználók érdekei alapján, hanem a pénzügyi jelentések alapján fognak ilyen döntéseket meghozni. (Ezért nem is szabad hibáztatni őket, nem jótékonysági egyesületek.) -
Dilikutya
félisten
válasz
#82351360 #142 üzenetére
A Google csupasz rendszerét is a gyártó frissíti, ők teszik bele a drivereket is. Kivétel a GPE kiadások, azokhoz azt hiszem, valóban a Google adja ki a frissítéseket, de ilyen meg nem sok van. Meg a Nexus. Az egyéb készülékekre, amiken alap Android fut, a gyártó ad vagy nem ad frissítést.
-
törölt tag
Minden létező telefont gyártónként kell vizsgálni. Az egy dolog, hogy a Google adja az android alapját, de miután egy gyártó licencelte a aosp-t és saját romot készített belőle a telefonjára, a Google-nek semmilyen felelőssége nincs az adott készülékkel kapcsolatban. Csak nézzünk meg egy legalja kategóriás androidos valamit a teszkóból. Éppen hogy használható, fagy, már akkor elavult volt minden hardvere és szoftvere amikor gyártani kezdték. Ezzel szemben ott vannak a csúcskategóriás készülékek, amik cutting edge technológiákat használnak, egy egy céget jelképeznek. Ezeket nem lehet egy kategória alá venni, nem lehet simán rámondani azt hogy android, hozzá kell tenni azt hogy melyik gyártó, milyen árkategóriájú készüléke. Ezek után arról vitatkozni, hogy az android frissítések elmaradása a google hibája, a htc telefonok frissítésének elmaradása az ms hibája teljesen felesleges. Ha a gyártó bármit módosít a rendszeren, akkor vállaljon felelősséget a frissítésekért is. Ha nincs kapacitása a rendszerfrissítésekkel foglalkoznia, akkor használja a szoftver fejlesztője által kiadott csupasz rendszert és ne szóljon bele a frissítésekbe.
Az hogy a legnagyobb gyártók magasról tesznek az egyébként még tökéletesen használható és frissítésre alkalmas 2 éves csúcskategóriás telefonjaikra sajnos a fogyasztói társadalom hibája. Üzletpolitika, ez kell ahhoz hogy minden évben növelni tudják a bevételeket. A két-három éves telefonok teljesítményben még mindig tartják a szintet, nem jött azóta olyan újítás ami olyan nagymértékben javítaná a felhasználhatóságot, mint anno a kijelzőméret és felbontás rohamos növekedése, vagy az operációs rendszert akadásmentesen futtatni képes hardver és olyan új kihagyhatatlan feature sem érkezett mint a g-sensor, vagy az előlapi kamera. Így a felhasználók nem éreznék szükségét annak hogy telefont váltsanak, ha ugyan úgy kapnák a frissítéseket és minden frissítés után lenne valami új a telefonban.
Hurrá tervezett elavulás!TLDR.: A gyártókon kell számonkérni a frissítés elmaradását.
-
-
Cifu
félisten
válasz
aprokaroka87 #137 üzenetére
Láttunk már olyat, hogy a Samsung vagy az LG nem ad ki frissitést (pláne frissebb Android főverziót) 1-2 éves típusokra, hogy a Sony-t ne is említsük...
-
Hunpriest
senior tag
Nem vagyok egy Apple fan, de ők egész jók frissítés téren. Az androidos gyártóknál mindenképp jobbak, bár tőlük még a WP is jobb választás szigorúan update szempontból.
Szerintem ez az ügy még nagyon visszafog ütni a jövőben. Rengeteg telefon van a usereknél, ami tele van ismert sérülékenységekkel. Naivitás azt hinni, hogy nem használja ki senki ezeket.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tatararpad #134 üzenetére
szerintem a fogyasztok jó része max 10 márkát ismer droidos vonalon...itt inkább a húszad rangú kinai telefonokkal van a baj
-
+1. Ami sokat tud,, az mindig bonyolult, és macerás. Egy versenyautóval is oké, hogy lehet gyorsan menni, de többet is kell szerelni, mint a napi rohangálósod. Valamit valamiért.
Ez annyiban módosul, hogy az Androidban benne van az is, hogy egyszerűen használható felületet is lehet rá tenni, de a másik kettőt sehogyan nem tudod széthackelni. -
zseko
veterán
válasz
csabyka666 #117 üzenetére
nekem ne magyarázza meg senki, hogy az András gyerek, aki a mittudomén melyik iPhone-t elsőként vette meg MO-n, neki annyira kellett az, meg azt se hiszem el, hogy a saját pénzéből vette, egyszerűen agyon van marketingelve az egész, és meg kell venni, mert ha nem, gáz vagy a régivel.
Na, legfőképp rájuk értve írtam azt amit. Igaz én is 0 naposan vettem meg az S4-et
, ám szolgáltatós akcióban 112e-ért, ami azért elég kedvező egy 0 napos készülékért.
nekem ebben a prémium-droidos dologban az nem tetszik, hogy iPhone árban mérik őket, és se anyaghasználatban se rendszer szinten köszönőviszonyban sincsenek egymással!
Szerintem sincsenek, viszont én az iPhone-t a prémium androidos telefonok alattinak tekintem. Azt elismerem hogy igen jól működik (van családban és kipróbáltam), viszont olyan szinten korlátolt és olyan szinten 'gagyi' az én szememben, hogy ingyen sem cserélném el a telefonomra. WP-t viszont én már említésre méltónak sem tartom.
Hozzáteszem, tisztában vagyok vele hogy a 3 rendszerközül az android a legkevésbé jó, ám ez adja meg számomra azt amit elvárok egy 'zsebszámítógéptől', a másik kettő túl korlátolt hozzá. -
tatararpad
őstag
válasz
aprokaroka87 #130 üzenetére
Ha olyan nagy probléma lenne akkor már a fogyasztók kizárták volna őket azzal hogy nem vesznek tőlük telefont. Csak éppen igen kevés vásárlót foglalkoztat a dolog, innentől meg miről beszélünk?
-
@ (#119) Narxis:
Biztonság, hm, ha valaki csak alapokra használja, akkor mindegy, de ha belebújik, akkor már fontos lehet a frissítés.@ (#121) Cifu:
Büszkén vállalom.@ (#123) Quasi_modo:
Igen, egy SGS akármennyihez képest a konkurens alma szerintem magasabb kategória, az ár mégse ezt mondja. -
Louro
őstag
Vannak akik bizonyítottak és megbízható források és főzött rom-ok, de ott is elég sok a közösségi tesztelés. Ha valaki letölt valamit onnan és nagyon pörög a topik, akkor se garancia és hogy 100%-os romot kap. Na meg sokszor a telepítés is nyakatekert.
Preferálom a gyárit, mert akkor várhatok el terméktámogatást. Főzött romok esetén lehet 98%-on megáll a fejlesztés és support nem lesz. Remélem így érezhető a gyári vs. főzött rom. Régen bele voltam bolondulva, hogy főzött kell, de amennyi időt mindig beleöltem és a trükköket megtudtam, hááááááááát.......
-
vicze
félisten
Igazából ez rendben van és tudod, hogy én tisztában is vagyok ezekkel.
Csak jó lenne eloszlati azt a tévhitete, hogy a WP bármilyen formában is iOS-hez hasonlóan frissül, mert nagyon nem. Amúgy ha egy kicsit részletesebben megnézzük a verziókat, azért egy csöppet nagyobb a töredezettség ugy, és mivel kevés illetve ritkán jön új verzió, nem nött túl nagy mértékben, de nyilván sokkal egységesebb a rendszer mint Android esetében. -
Cifu
félisten
Azt írtad először, hogy főzött ROM, és hogy nem Play-es alkalmazások veszélyesek. Most ott tartunk, hogy az XDA és a komolyabb források Okék. Érzed a különbséget, gondolom.
A megbízhatattlan források minden rendszerben veszélyt jelenthetnek, az iPhone esetén volt már rá példa (pl. Wirelurker), a Windows Phone esetén (legalábbis tudomásom szerint) még nem.
-
Воланд
titán
válasz
aprokaroka87 #127 üzenetére
minek vegyem figyelembe, amikor van olyan keszulek, ami a megjelenese utan egy evvel mar nem kap frissitest?
-
-
vicze
félisten
Ennyit a központilag frisstett Windeosról. Valószínüleg nem ez lesz az egyetlegn és W10-et viszonylag "sok" készülék nem kapja meg. Már 8.1-et se minden kapott.
-
Louro
őstag
Az XDA oké, de van, hogy felszabadulnak emberek fórumokra és belinkelik úgy a forrást máshonnan, hogy beírják, XDA-ról van. Így akár egy kicsit módosított rom-ot szednek le, bízván abban, hogy XDA-ról származik.
A tapasztaltabbak ellenőrzik a linkeket - egy időben ment az ingyen ncore regisztráció vicc ncore.cr és hasonló linkekkel -, de nem mindenki rutinos és IT affinitású. A legtöbb ember "csak" felhasználó és megbízik a neten írott dolgokban. Mondjuk ráguglizik,hogy Samsung S8 newest custom rom, akkor szerintem jó eséllyel egy fake oldalba botlanak a legtöbben. Ahol valami automatával oda van hazudva pár hozzászólás, máris hihetőbbnek tűnik a főzött rom. (Persze lehetne kérdezni, hogy miért nem szakmaibb oldalon nézelődnek az emberek és esetleg olyan nyelvűt, amit ismernek is, az más téma.)
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
csabyka666 #109 üzenetére
Gondolom arra gondoltál, hogy az alma egy magasabb liga.
Viccelsz. -
Ivy.4.Ever
őstag
Gondolkoztam hogy vegyek-e okostelefont de ez a cikk el is döntötte a kérdést
-
Cifu
félisten
válasz
csabyka666 #118 üzenetére
Engem hidegen hagy...
Az eladási mutatók alapján a kissebbséghez tartozol...
Az okostelefon piacon az Android részesedése ~80% ill. e felett van, forrás, persze most lehet jönni a légy és trágya kapcsolatával (ilyenkor az szokott jönni, ha már más érv nincs), de a piaci részesedés az piaci részesedés...
-
Narxis
nagyúr
válasz
csabyka666 #118 üzenetére
Biztonságilag veszélyes ha elavult a rendszer.
-
válasz
lajthabalazs #116 üzenetére
Itt jön be az, hogy vannak "buta" felhasználók, magamat is ide sorolom ebben az értelemben, akik azért vesznek meg egy terméket (telefont), mert használni akarják. Stabil legyen, gyors legyen, ennyi. Kit érdekel, hogy merev az egész, meg hogy nem lehet kicserélni a feloldó animációt, meg nem lehet átszabni a felületet? Engem hidegen hagy...
-
Igen, én magam is úgy vettem jópár (nekem) drága telefont, hogy amikor megjelent, került 130.000 forintba, és én megvettem akkor, amikor kifutó széria volt, 60.000-ért. Ja, nekem mondjuk nem volt gáz, hogy 2 éves a konstrukció, mert nem csajozni vettem, hanem használni. Nem mindenki ilyen, valahol a pénz nem számít, de ettől még az a felhasználó sem ostoba, aki megveszi 0 percesen a drága telót.
Nagy marketing van mögötte, nekem ne magyarázza meg senki, hogy az András gyerek, aki a mittudomén melyik iPhone-t elsőként vette meg MO-n, neki annyira kellett az, meg azt se hiszem el, hogy a saját pénzéből vette, egyszerűen agyon van marketingelve az egész, és meg kell venni, mert ha nem, gáz vagy a régivel. Ezt a politikát nyomon lehet követni az iPhone és a Samsung kínálatában is. Mindkettőnél jönnek az újabb és újabb szériák, és sajnos, nem vagy már menő, ha van egy S4-ed, de mondjuk ma kijött az S5, meg kell venned, és így tovább. Persze én csak a WP-ben tudok gondolkodni, de ott nem nézik ki a kezemből a 820-at, pedig az csak középkategória, vannak gyengébb, de sokkal erősebb készülékek is. Egészen más az üzletpolitikája az MS-nek.
Mégegyszer mondom, nekem ebben a prémium-droidos dologban az nem tetszik, hogy iPhone árban mérik őket, és se anyaghasználatban se rendszer szinten köszönőviszonyban sincsenek egymással!
Szvsz ha egy Opel Astra és egy Lexus közel ugyanannyiba kerülne, nem az Astra-t venném meg, őszintén szólva nem is értem, ki ad 200k fölött egy droidért. Ja, hogy az olcsóbb Samu telókon döcögősebb kicsit? Ez van, ez a rendszer sajátossága. A másik, hogy venni kell olcsó kínait, ami hardverben esetleg hozza a prémium telók szintjét, de az azért akkor is csak kínai, nem csajozós mobil - már akinek arra kell ugye. Samsungnál elgurult a gyógyszer, helyenként úgy érzem.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
csabyka666 #103 üzenetére
A rendszer biztonsága nagyrészt a felhasználón múlik, vannak igazán nagy bakik, de a legtöbb "baleset" egy crack.exe-ből, jól sikerült phishing kampányból, stb adódik.
Meg lehet kapni a biztonságos, gyors, testreszabható rendszert is, csak tanuni és dolgozni kell érte.
-
Cifu
félisten
@Hunpriest: Annyiból tényleg az userek hibája, hogy nem kéne olyan gyártótól telefont venni, amelyik nem ad ki frissítést.
Rendben, mesélj, melyik gyártó az, amely a 2-3 éves, nem flagship telefonra kihoz frissítést? Egyáltalán, meddig kell támogatni a gyártónak a telefonját? Tegnap láttam ismerősnél Motorola Defy-t, teljesen jól elvolt Gingerbread-el... (igaz telefonáláson és Endomondo-n túl nem sok mindenre használja).
@Louro: A főzött ROM-ok és az egyéb, nem play-ből letöltött alkalmazások kapásból veszélyforrások.
Miért is veszélyforrás egy XDA-s, régi fejlesztő által kiadott Chroma ROM? Vagy egy CyanogenMod?
-
Just_Reboot
addikt
A gyártókra és nem az androidra.
-
zseko
veterán
válasz
Ki az a hülye aki megjelenéskori áron vesz telefont? Vagy máshogy, aki olyan hülye hogy az első másodpercben megveszi, meg is érdemli a magas árat.
Ám jó hogy van ennyi hülye, legalább kitesztelik a hibákat. Lehet látni megjelenés után, hogy szinte napi szinten esik az áruk. De hogy az iPhone sem ér annyit amennyiért adják az is biztos.
Azzal egyetértek hogy nem kissé szabadultak el az árak, vicc amennyiért ránk akarják sózni ezeket. -
aprokaroka87
nagyúr
-
Louro
őstag
Azért nem mindig a felhasználótól bűzlik a dolog. Erre jó példa asszony. Jött frissítés a telefonjára, rányomott, frissült, majd engem bosszantott, hogy pár alkalmazás nem indult.
Ez az egyik, ami nem mindig sikerül jól. Bár nem fognám annyira Androidra, szimplán csak a összetákolt alkalmazások nem követik a fejleményeket.A másik, hogy hiába van telefonom és frissíteném szorgalmasan, mondván tudatos felhasználónak érzem magam, de ha nem jön a telefonomra újabb Android verzió. Így marad az "elavult" verzió + egy freeware antivírus.
A főzött ROM-ok és az egyéb, nem play-ből letöltött alkalmazások kapásból veszélyforrások.
-
l4ci
tag
válasz
Hát ezaz! Tavaly vettem kínai webshopból egy dual SIM-es középkategóriás, de azért elég erős telefont. Később ugyanilyan paraméterű, de itthon kapható Lenovo telefont láttam, ami pont dupla annyiba került. Igaz, hogy a NAV nem kapta el a vámon, de ez most részletkérdés. Durván elszálltak az árak, na meg az a 27%-os ÁFA se tesz jót a piacnak...
-
-
-
cami][us
senior tag
Az én Androidom már olyan régi, hogy az új biztonsági rések se jönnek ki rá.
-
válasz
csabyka666 #103 üzenetére
Jogos, és én is egyetértek Tigerclaw (#76) leírásával.
-
válasz
Tigerclaw #76 üzenetére
A WP-hez és az iOS-hez még a "gyors" odaférne, de amúgy igen, tökéletesen leírtad!
Be kell áldozni valamelyik tulajdonságot, a legjobbat nem tudod megvenni, mert nincs is. És nem is lehet, mert ha nekem pl tetszik a WP gyorsasága, biztonsága, de szeretném hekkelni, akkor droidot kell vegyek, de az meg nem biztonságos, és nem is mindig gyors...ördögi kör.
-
Keem1
veterán
Ha ezt a problémát tényleg fel akarják számolni (és nem csak a protokolláris rizsáról van szó), akkor két dolog: az egyik, hogy kikényszeríteni a gyártókat a frissítésre, és nem a piac, az extrák és egyebek miatt, hanem a biztonság jegyében. A másik pedig, hogy a Google is szétkaphatná magát az Android rendszert: lenne egy alap rendszer (ami mindig az aktuális legfrissebb verzió lenne készüléktől függetlenül), ami frissíthető lenne a gyártói extrák nélkül (mondjuk egy 50-100 MB-os letöltött pakk), ezeket pedig kb. úgy frissítenék, mint a Windows esetében. A felette levő pedig az adott rendszerverzió extra szolgáltatásai, alap alkalmazások plusz a gyártói
f*szságokextrák.
És most nem érdekel, hogy de régi telefon driverei, stb. Ha mindenki rinyál a biztonság miatt, oldják meg. -
BlackPriest
őstag
válasz
Meteorhead #21 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy x ido alatt kifejlesztenek egy rendszert, amit y idoig tesztelnek. Jo esetben nem talalnak hibat es kiadjak. Onnantol pedig kvazi vegtelen mennyisegu ember es ido all rendelkezesre minden res megkeresere. Ha csak tokeletes rendszert adnanak ki, sosem jelenne meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Asztali PC , i5 8400 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 500GB SSD
- Karcmentes Google Pixel Watch 3 (Obsidian fekete) Több mint 50.000 Ft Értékű Kiegészítővel!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest