Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz Dilikutya #143 üzenetére

Ezt most nem teljesen értem. "Csupasz" Android amit a Google frisst az csak a Nexus és Android One.
    GPE-t már az adott gyártó csinálja meg és frissti is, a Google csak engedélyezi, azon kvül semmi más dolga nincs vele.

Olyan meg hogy alap Android nem létezik, max. olyan készülékek, ahol van AOSP forráskód fenntartva a gyártó által, mint pl. jópár Sony. Ezenkvül kivétel nélkül kisebb vagy nagyobb mértékben módostott AOSP fut minden készüléken.

törölt tag

válasz Dilikutya #143 üzenetére

Na igen, a driverek azok amit a gyártónak kell mindenképpen elkészítenie. Nem tudom hogy két android verzió driverei mennyire kompatibilisek egymással, de ezt megoldhatnák úgy is akár, hogy ha kijön egy új android verzió, akkor a telefon a gyártó szervereiről lehúzza a drivereket, utána a google-től a romot és úgy telepít. Ha a frissítéshez nem szükséges új driver, akkor a gyártó a frissítés megjelenésekor frissíti az adatbázist és hozzáírja a meglévő drivercsomagok kompatibilitási listájához az új android verziót. Ha a frissítéshez módosított driverek kellenek, akkor megint csak a gyártótól függ hogy hajlandó e módosítani a drivereket vagy hagyja elsüllyedni az adott eszközt a süllyesztőben. A google pedig köthetné olyan feltételhez az android licencelését, hogy a gyártó köteles biztosítani a drivereket x ideig.
    Persze azt is meg lehetne csinálni, hogy a hardverelemek tényleges gyártói készítenek frissítéseket, így a készüléket összeszerelő és brandelő cég csak hardverelemenként megadja hogy melyik szerverről kell lehúzni a processzor, kamera stb. drivereit. Minden csak akarás kérdése lenne.
    Olyan variáció sajnos nincsen amivel mindenki nyer, de abban biztos vagyok, hogy a cégek nem a felhasználók érdekei alapján, hanem a pénzügyi jelentések alapján fognak ilyen döntéseket meghozni. (Ezért nem is szabad hibáztatni őket, nem jótékonysági egyesületek.)

Új hozzászólás Aktív témák