- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Forrmell.enn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
l4ci
tag
Ha már a hitelnél tartunk, ott van a 0%-os (kamatmentes) THM-re vásárolható műszaki cikkek akciói.
Mivel pár éve igényeltem Cetelem áruhitelt, mert kellett egy szép nagy tablet karácsonyra, azóta van ilyen kis kártyám és ha bemegyek a Media Marktba és megtetszik valami az akciós katalógusból és éppen kamatmentes akció is van, akkor elhozom egy fillér nélkül. Az az 5-10e Ft plusz havonta nem sok, megszoktam már, hogy mindig van némi plusz költség havonta. Az utóbbi néhány évben nem nagyon vettem nagyobb értékű műszaki cikket készpénzre. Ha ésszel csinálja az ember, akkor nincs ebből semmi gond, meg aztán a hitelkeret sem enged elszállni, ki van ez találva. Az utóbbi Lenovo telefont is így vettem, 20 hónap, havi 3500 Ft, ennyit telefonszámlára is kifizet az ember. -
l4ci
tag
válasz
csabyka666 #233 üzenetére
A 4 éves SonyEricson Arc S-hez meg az 521 MB RAM-os Jiayu F1-hez képest gyors. (Előző droidos próbálkozásaim.) Nem egy iPhone kategória (az csak asszonynak van), de nekem tökéletesen megfelel, azért pedig, hogy 1mp-el hamarabb töltődjenek be a programok, nem adok plusz 100k-t! Tudok kompromisszumokkal élni. Továbbá nem akarok magammal 2 telefont hurcolni, és tudtommal a legtöbb zászlóshajó csak egy SIM-es. Cáfolj meg, ha mégis tudsz ilyet!
-
l4ci
tag
válasz
Ivy.4.Ever #208 üzenetére
Lehetséges, én még a Black Friday előtt néztem, akkor még 40 volt. Mivel nem volt akcióban a Doogee, így a Lenovot vettem a Media Marktban 0%-is THM-re. Kb ugyanaz, csak a Lenovo minimum 2 nap uptime, takarékosan használva 3 is összejön! És nem laggol. Bár Android 6.0 valószínínűleg nem lesz rá, de azért elég gyors nekem, még játszani is lehet rajta. Tehát lehet venni 100 alatt is normális droidost, ami 2 évig kitart, de ugyanez Samsungban kicsit drágább lett volna. Ráadásul nekem nem is tetszenek a Samsungok és nem csinálnak normális méretű aksival, ami egy napnál többet bírna masszív használat mellett...
-
l4ci
tag
Így-így! Doogee X5 Pro-t brutto 40-ért láttam tavaly itthon magyar garival és a kameráján kívül bestbuy az alsó kategóriában! Teljesen hasonló bele van a Lenovo Vibe P1m-nek is, amit én vettem, csak a kamerája meg aksija jobb! Mindkettőn 5.1-es droid van és én eddig semmi lassulást nem vettem észre rajta!
-
l4ci
tag
válasz
tatararpad #194 üzenetére
Nem vagyok annyira uptodate Samsung típusokban, de amikor itthon nézegettem tavaly forintért vásárolható telefont, akkor 100 alatt nem nagyon volt min 2 GB RAM és 16 GB ROM feltétellel semmilyen normális droidos telefon. Vagy 1 GB RAM, vagy 8 GB ROM, pl tetszett volna az LG G2 Mini, de abban is csak 1 GB RAM van, és az is 50-60 körül volt minimum. Csak most kezdte el nyomni a Samu is az olcsóbb 2 GB RAM-mal szerelt telefonokat, mert talán rájöttek, hogy a kevesebb már kevés a droidnak a normális működéshez?
Év vége felé aztán jött a Media Markt hírlevél, és pont találtam az igényeimet éppen kielégítő Lenovot. Az csak hab a tortán, hogy pont beszoptam a vírust, de ettől függetlenül jó kis cucc, és nem értem, hogy egy hasonló kategóriás Samsung miért kerül másfélszer annyiba?! Mivel jobb az, mint a Lenovo? Mennyivel brandebb?
-
l4ci
tag
válasz
Dilikutya #183 üzenetére
Én írtam, hogy 100 alatt nincs normális Samsung telefon, ezt korrigálták 150-re. Eredetileg én is ennyit akartam írni, de aztán mégis inkább csak 100-at írtam. De Samu esetén a 150 reálisabb, ha tényleg akarsz rá frissítést 1 év után is. Kínai telefont fele annyiért is kapsz. Vagy negyedéért. Vagy kínai brandet itthon, forintért, kétszer annyiért, mint kínában. De azon meg vírust kaphatsz. Gyári állapotban, Media Martkból. És ez nem vicc, velem történt meg! 70-ért vettem egy Lenovot, amiről le se lehetett írtani a vírust, gariba küldtem vissza a szervízbe...
Tavaly tavasszal vettem egy telefont kínai webshopból bruttó 60-ért. Nem kapta el a NAV, nem kellett semmi pluszt fizetnem érte. Később ugyanezzel a speckóval megtaláltam egy hasonló Lenovo telefont itthon forintért 120-ért. És ez még csak olcsó kínai, nem is egy Samsung kategória, mert az másfélszer ennyi lenne!
Most akkor miről is beszélünk?
Szerk: ha meg már 150, akkor inkább veszek egy iPhone 5S-t, az még mindig gyors és uptodate...
Csak Apple nem gyárt dual SIM-est, ezért maradok az olcsó kínai Lenovonál, amit max két év múlva lecserélek, de még akkor is olcsóbban jövök ki... -
l4ci
tag
Ráadásul a Samsung alsó és középkategóriás telefonjai egy kalap sz.rt se érnek, egy idő után belassul és hetente nem árt újraindítani. Ami már a használható kategária az 100+ körül van, annyit meg nem adok egy Samsungért, ráadásul nekem nem is jön be ez a brand. De az amúgy tényleg gáz, hogy már az egy éves telefonokra se jön ki még az 5.1 se, hanem marad 4.4.4-en...
-
l4ci
tag
válasz
csabyka666 #109 üzenetére
Hát ezaz! Tavaly vettem kínai webshopból egy dual SIM-es középkategóriás, de azért elég erős telefont. Később ugyanilyan paraméterű, de itthon kapható Lenovo telefont láttam, ami pont dupla annyiba került. Igaz, hogy a NAV nem kapta el a vámon, de ez most részletkérdés. Durván elszálltak az árak, na meg az a 27%-os ÁFA se tesz jót a piacnak...
-
-
l4ci
tag
Úgy fedeztem fel, hogy 2 hét használat után elkezdett alkalmazásokat telepíteni megbízhatatlan forrásból, pedig nem is engedélyeztem neki (bárhona böktem, akkor is felszórta őket). Aztán víruskereső azonosította a programot, egy gyári appnak álcázták a malware-t, ami com.google.camera.fun néven futott. Eltávolítani nem lehetett, a firmware update nem sikerült, mert egy gyári lib is módosított volt, elbukott a root integrity check-nél. Cseppet sem voltam ideges ezek után...
Aztán ráakadtam egy cseh fórumon, ahol szintén azonosították, és valakinél ez az app 1.5 GB adatot forgalmazott, állítólag képernyőképeket küldözget a háttérben (plusz telepít ezt+azt egy idő után). Végül a megadott cseh android fórumon hamarabb pulikálták a firmware update javítást, mint a gyári Lenovo update.
Ez volt az első és utolsó Lenovo eszköz, amit valaha is vásároltam. A másik két direkt kínából vásárolt telefonon semmi nem volt, ez pedig itthon, neves boltban vásárolt cucc. Kicsit gáz. Ráadásul 2 hónapja jelent meg, amikor vettem, szeptemberben mutatták be az újdonságot.
-
l4ci
tag
Na akkor ide is leírom, ha már itt is felbukkant a hír.
(Nem tudom ki másol kit, de ez most részletkérdés.)
A gond az, amikor bízható forrásból vásárolok mobiltelefont és azon is vírus van! A Media Marktban vásárolt Lenovo Vibe P1m telefonon is rajta volt a malware, ki se lehetett irtani, a gyári visszaállításban is benne volt! Vissza is küldtem garanciában, 3 hét volt, mire megfordul a TMX-ből! A Lenovo azóta sem adott semmilyen fórumon magyarázatot, hogy hogyan kerültek a telefonokra vírusok, ők a kereskedőkre mutogatnak, de nem csak itthon, hanem a világ számos pontján is találkoztak ezen a típuson vírussal, szóval valahol a központban lehet a gond...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Napelem
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest