Új hozzászólás Aktív témák
-
szupermacs
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #274 üzenetére
Ez elég szomorú.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
szupermacs #273 üzenetére
Egyszerű pszichológia az egész. Az ember magányos, stresszel meg különféle kínjai vannak. És a kütyük felé fordul. Megvenni egy szuper telefont sikerélmény akár hitelre veszi akár nem, és ez ellensúlyozza a mindennapos kudarcokat. A birtoklás is ugyanez. Nem vagyok megelégedve az életemmel de birtoklok drága telefont és szép ruhákat egyfajta mentsvárként.
-
válasz
tatararpad #271 üzenetére
Hát a legtöbbje azért vesz meg valamit, mert á, ha havi x ezer csak, akkor belefér. Aztán a sok havi x ezer meg nem fér.
-
szupermacs
veterán
válasz
tatararpad #268 üzenetére
Én mindig inkább összerakom a pénzt és akkor veszek meg valamit, amikor összegyűlt. Bemegyek a boltba, kifizetem egyben és nem parázok azon, hogy mi lesz, ha nincs félrerakott megtakarításom, mert élek bele a nagyvilágba és költök mindenre, de az a minden most kell. Hitelre.
Sokan nem gondolkodnak előre. -
válasz
tatararpad #268 üzenetére
A hitel arra jó, hogy rövid távon azt higgye a user, hogy több pénze van. Hosszú távon meg ugye kb. semmiből termel pénzt a banknak.
Olyan dologra, ami nem hajt hasznot a törlesztőnél nagyobb mértékben, nem nagyon szabad hitelt felvenni. -
tatararpad
őstag
válasz
szupermacs #264 üzenetére
Szerintem túlreagálod, a hitel annyit hivatott csinálni hogy előbbre hozza a fogyasztást. Aki hitelre vesz telefont sem gazdagabb vagy szegényebb mint aki nem, csak utóbbi először megtakarít utána fogyaszt, előbbi előbb fogyaszt utána takarít meg. Valóban sokan túlvállalják magukat, de ez nem termékfüggő, lásd deviza jelzáloghitelek.
-
szupermacs
veterán
,,Az az 5-10e Ft plusz havonta nem sok, megszoktam már, hogy mindig van némi plusz költség havonta."
Nem sok tényleg, még minimálbérhez képest sem tűnik soknak. De amikor valaki azon matekozik, hogy az 5-10 ezres törlesztés, vagy az, hogy elvigyem barátnőmet moziba és vegyek neki valami apróságot/édesanyámat meglepjem születésnapján/vehessek magamnak rendes ételt akkor ott baj van, ha inkább egy műszaki cikket helyez előtérbe. SZERINTEM.
És hidd el, hogy van aki megvesz 160-200 ezerért egy telefont, de otthon a legolcsóbb párizsit eszi meg minden nap és talán még a feltöltőkártyára sem tud egyenleget tölteni, nemhogy mobilnetet. De neki ez a jó, ez a természetes.
-
l4ci
tag
Ha már a hitelnél tartunk, ott van a 0%-os (kamatmentes) THM-re vásárolható műszaki cikkek akciói.
Mivel pár éve igényeltem Cetelem áruhitelt, mert kellett egy szép nagy tablet karácsonyra, azóta van ilyen kis kártyám és ha bemegyek a Media Marktba és megtetszik valami az akciós katalógusból és éppen kamatmentes akció is van, akkor elhozom egy fillér nélkül. Az az 5-10e Ft plusz havonta nem sok, megszoktam már, hogy mindig van némi plusz költség havonta. Az utóbbi néhány évben nem nagyon vettem nagyobb értékű műszaki cikket készpénzre. Ha ésszel csinálja az ember, akkor nincs ebből semmi gond, meg aztán a hitelkeret sem enged elszállni, ki van ez találva. Az utóbbi Lenovo telefont is így vettem, 20 hónap, havi 3500 Ft, ennyit telefonszámlára is kifizet az ember. -
válasz
szupermacs #264 üzenetére
Autót a szomszédnak szokás venni
-
szupermacs
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #262 üzenetére
Számomra más. A válasz a kérdésedre pedig az árban van.
Amíg egy lakás milliókba kerül, amíg egy használt autót veszel 200 alatt is, a TV-t 10 (vagy több) évig használsz ahogy a lakást és autót sem csak 1-2 évre veszel, a telefon kicsit más.
2-300 ezer aránytalanul sok egy lakáshoz/házhoz vagy autóhoz képest.
Van ismerősöm aki nem jön ki nettó 120-ból és sír, hogy mennyire kevés neki pályakezdőként, de közben vesz magának egy iPhone 5s-t és minden nap annyit megy a 2-es Golffal amennyit csak bír, ne sírjon. Az autó állandóan szervizelve van, mert egy tragacs és röhej, ahogy kinéz, de azért kell neki az iPhone. Vacak autója van, ami rengeteget eszik, de akkor is tankolja tele és szervizelteti, mert a BKV bérlet vagy jegy fekszik.
Persze anyjáékkal lakik, nem kell rezsire, kajára, számlákra költenie.Az ilyenekkel van baj. Felőlem tényleg vegyen fel hitelt mindenki, vagy költekezze túl magát amire szeretné, de amíg a környezetemben olyat hallok, hogy kevés a pénze, addig zavarni fog egy kicsit. És mivel rokonok között is van ilyen, nem tudok elhatárolódni és nem foglalkozni ezzel.
-
válasz
Ivy.4.Ever #262 üzenetére
Már eléggé off-ba mentünk át.
De azért a lakáshitelt nem szabad a műszaki cikkek hitel-értelmetlenségi szintjére degradálni.
Az autóhitel még csak-csak...
A reklámok meg nyomják a mindenthitelremindenthitelre, és aki nem gondolkodik az persze bele is szalad.
Van egy régi mondás: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Ha gondolkodik valaki, akkor ismeri a korlátait.
Aki meg nem gondolkodik előre, az meg úgy jár, ahogy jár (persze járhat jól is).Teljesen egyéni, ki mit tart értelmesnek, vagy szem előtt egy-egy ilyen hitel bevállalásakor.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
szupermacs #261 üzenetére
TV, számítógép, lakás, kocsi - ezeket hitelre veszik sokszor a telefon miért lenne más?
-
szupermacs
veterán
válasz
Quasi_modo #259 üzenetére
Nem mondtam, hogy ne. Mindenki azt csinál a pénzével, amit akar. Én is költök olyan dolgokra, amiket mások hülyeségnek gondolnak (cigi, sör). Nem ezzel van a probléma. De én egy évben nem költök annyit dohányra, amennyit sokan telefonra. Hitelre. És itt kiemelném: hitelre. Nem zavar egyébként. Csak nem értem. Nem is válaszra várok, csak számomra felfoghatatlan.
-
válasz
Quasi_modo #259 üzenetére
Nem az a jellemző...
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
szupermacs #254 üzenetére
Ha összespórolták miért ne?
-
"Sajnos ezt a helyzetet úgy hívják hogy nincs megfelelő termék ami lefedné az igényt. Ilyenkor kell csinálni egy céget ami legyártja az álomtelefont (sőt, napjainkban nagyon tombol a kickstarter láz), és szépen letarolni vele a piacot
"
Ezzel a gondolattal én már mondjuk sokszor eljátszottam.
-
szupermacs
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #255 üzenetére
Jó gondolat ez is.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
szupermacs #254 üzenetére
De ha ők nem lennének rengeteg távol-keleti munkahely szűnne meg úgyhogy meg kell őket becsülni
-
válasz
szupermacs #250 üzenetére
Van, aki megveszi erőn felül is. Úgy szívatják magukat, ahogy akarják...?
-
szupermacs
veterán
Keletebbre a Google kiadott stock droidos telefonokat, amiket viszont európában nem lehet kapni. Nem emlékszem a széria nevére, de Indiában voltak leginkább elérhetőek. Amíg nem hoznak be hozzánk ilyet, addig csak az olcsó kínai és Samu telefonok maradnak.
Azt viszont nem várhatjuk el, hogy mindenki buta telefonnal rohangáljon, ha nincs pénze Nexusra. Nem tudnék már visszaváltani a Nokia 3200-ra. Hiányozna az internet és a sok alkalmazás.
-
hunluki
senior tag
válasz
szupermacs #250 üzenetére
Sajnos ezt a helyzetet úgy hívják hogy nincs megfelelő termék ami lefedné az igényt. Ilyenkor kell csinálni egy céget ami legyártja az álomtelefont (sőt, napjainkban nagyon tombol a kickstarter láz), és szépen letarolni vele a piacot
Legalábbis ez az elmélet, a valóság meg inkább az, hogy beletörődünk a helyzetbe és elfogadjuk a kevesebbet is ha nincs ló jó a szamár is alapon. Pedig egyáltalán nem szabadna megvenni, és ha látná a *random gyártó* hogy nem fogy a cucca, akkor rákényszerülne a változásra. Sajna amíg a nép beéri a kompromisszumos megoldásokkal (márpedig az eladások ezt támasztják alá), addig nem nagyon fog változni a helyzet. Ezért jó gondolat a fent említett fairphone, kérdés hogy mit sikerül kihozni belőle. Nekem pl nem játszik mert a 4' feletti telókat nem szeretem, de a koncepció nagyon jó. Remélhetőleg ha beindul akkor lesz kisebb méretben is moduláris telójuk
-
szupermacs
veterán
,,Az a baj, hogy itt a vásárlók a hibásak. Ha nem tetszik a megoldás, akkor lehet a pénztárcával szavazni, és máshol költeni a pénzt, pl nexusra ha az ember stock androidra vágyik, esetleg másik platform után nézni."
A pénztárcám arra szavaz, amit meg tud fizetni. Sajnos a Samu telefonok vannak olcsóbban, mint a Nexusok. És Nexusokban nincs SD bővítés lehetőség.
Az én kínai telefonom áll elég közel a stock androidhoz, csak pár ikon van lecserélve. De a minőség itt is meglátszik az összeszerelésen.
Használt meg nem mindenkinél játszik.Pedig én is úúúúúgy szeretnék egy stock androidos telefont!
-
Egyébként nem véletlenül gondolkodom nagyon a Fairphone 2-n.
(Bár a 2/32 GB tárhely kicsit visszatart. 4/64 nem kicsit jobb lenne...)A pénztárcámmal meg akkor szavaznék a Nexusra, ha a Nexusba hajlandóan lennének microSD slotot pakolni.
Vagy ha mondjuk nem 220k lenne a 32 GB-os 6P, az se volna egy rossz dolog. Meg az se, ha a dizájnra jobban rágyúrtak volna... -
hunluki
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #245 üzenetére
Az a baj, hogy itt a vásárlók a hibásak. Ha nem tetszik a megoldás, akkor lehet a pénztárcával szavazni, és máshol költeni a pénzt, pl nexusra ha az ember stock androidra vágyik, esetleg másik platform után nézni.
A *tetszőleges gyártó* addig fogja ontani a saját szemetét amíg az emberek megveszik azt. Kereslet-kínálat.
Ja hogy az emberek beveszik a marketinget, és megvesznek minden szutykot? Ha te is tudnál brutál hasznot termelni úgy hogy nem feszülsz meg, akkor te is pontosan ugyanezt tennéd. Az emberi hülyeségnél jövedelmezőbb dolog a világon nincs. -
fuze
őstag
válasz
sz.balazs.95 #245 üzenetére
Ennek mind mind az a hátránya, hogy open source a rendszer.
-
-
fuze
őstag
Nem kéne hagyni a gyártóknak, hogy ennyire belenyúlkáljanak a rendszerbe. Stock android minden telefonra, néhány saját alkalmazással és akkor globálisan frissíthető lenne. Plusz egy fejlett témaszerkesztő és akkor a Samsung lehet samsungos, a sony meg lehet sony-s.
-
Nem. Az Android alapja egy Linux kernel, amin fut egy virtuális gép, azon fut a Java-ban írt felület.
A kernelt ke kell fordítani minden procira, amihez az adott telefonnak kellenek a driverei is, hogy pl. tudja kezelni a kijelzőt, érintőt, kamerát. Főzött ROM-ok esetén ezért van sokszor, hogy pl. nem megy valami a telefonon, mert nincs benne a driver.
Az felület (tehát a kernel fölötti része) már más kérdés, azt nem tudom, hogy mennyire lehet átpakolni más hardverre. De különben olyat fordítasz, konfigurálsz otthon magadnak, amilyet akarsz, miután nyílt forrású az egész -
Garyka
tag
Ezt elmagyaraznatok miert problema? Marmint hogy kulonfele hardver van. Csak az soc variaciok bonyolitjak vagy szerepe van egyeb komponenseknek is?
Pl ha van android snap 810-ra akkor az osszes ilyen telefonra le lehetne huzni? Vagy ez csak akkor lehetseges ha tiszta android fut a keszuleken?
koszi -
-
-
válasz
szupermacs #230 üzenetére
Nem árt. Az sincs? :S
Kingosoft rootot próbáld rá, az nekem eddig majdnem mindent megcsinált.
Viszont valami "játszós" windózon érdemes, mert nekem elég gyanús volt, hogy mit is telepít az az izé. -
-
l4ci
tag
válasz
csabyka666 #233 üzenetére
A 4 éves SonyEricson Arc S-hez meg az 521 MB RAM-os Jiayu F1-hez képest gyors. (Előző droidos próbálkozásaim.) Nem egy iPhone kategória (az csak asszonynak van), de nekem tökéletesen megfelel, azért pedig, hogy 1mp-el hamarabb töltődjenek be a programok, nem adok plusz 100k-t! Tudok kompromisszumokkal élni. Továbbá nem akarok magammal 2 telefont hurcolni, és tudtommal a legtöbb zászlóshajó csak egy SIM-es. Cáfolj meg, ha mégis tudsz ilyet!
-
Wesder
titán
válasz
csabyka666 #232 üzenetére
Kifogtàl egy hibàs darabot, előfordul. Eustock cseréli, gond letudva. Szoftveresen meg màr a 6. csomagot kapta meg, belépő szintű àrazàsa ellenére.
-
-
Az elsőt nem ismerem, Doogee 5x Pro-t pont ma kezeltem, hát, az árazás nem véletlen.
Az összeszerelés és az anyaghasználat se egy álom, de emellett a menü sem gyors, az érintő pontatlan, a WiFi-je problémás...a 10-15 perc alatt csak ennyire jöttem rá, talán jobb is, hogy nem néztem bele mélyebben.Routert állítottam be, nagy nehezen tudtam csak felcsatlakozni a WiFi-re a telóval. Az 1001 éves notim meg a L820 simán megtalálta, az említett teló csak malmozott, és úgy éreztem, miután felcsatlakozott, eldobta párszor a kapcsolatot. De ne legyen igazam.
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #230 üzenetére
Igen kell mert system partíción van
-
szupermacs
veterán
-
válasz
szupermacs #226 üzenetére
Az Android HW infohoz nem kell szétfeszíteni. A build.prop-ból is ki lehet vakarni sok mindent, pl. build alapján is el lehet indulni.
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #226 üzenetére
Mert az Alcatel az TCL.
-
válasz
szupermacs #224 üzenetére
Videót azon...? Áh...
Szedd szét, az alaplapon levő típus alapján nézd. Vagy Android Hardware Info, és amit az kibányászik. Nekem pl. volt "érdekesen hasonlító" kínai fonom, amire 2db Google találat volt az alaplap típusa + ID alapján -
szupermacs
veterán
Sajnos nem találtam rá semmit. A nálunk forgalmazott nevén nem találtam róla semmit, de biztos vagyok benne, hogy egyébként csak egy átmatricázott kínai cucc. Viszont nem tudom, hogy mi lehet a kínai neve, ha van neki. Próbáltam a speckók alapján rákeresni, de semmi találat nem volt.
Mai napig elég lenne otthon lefekvés előtt nyomkodni, vagy videókat nézni rajta, bár a 7"-on a 800x480-as felbontás már kicsit bántja a szemem.
Ezért is mondtam, hogy nem akarok panaszkodni inkább.
Overmax OV-TB08III a tisztességes neve.
-
válasz
szupermacs #221 üzenetére
Nekem ez nagyon fura.
Mondjuk egy alsókategóriás gagyifontól, mit akarunk...?Nincs rá alternatív ROM?
Galaxy Y -ra tettem Cynaogent, elég brutál volt. Persze a kis teló nem lett gyorsabb, de navigált - offline, ami azért elég király
, telefonált, sms-ezett, amit kell. Netezni fájdalmas volt vele, persze, de egy olyan telefontól, ami csak azért nem butatelefon, mert rászuszakoltak egy droidot? Frankó.
-
szupermacs
veterán
Nincs előző rom amit fel lehetne pakolni. Egyetlen frissítést sem kapott a gép az évek alatt.
Fél évente néha előveszem, hogy megnézzem mi újság vele, akkor nyomok is egy Factory resetet. Nem nagyon segít szegényen már.
Nem akarok panaszkodni miatta, 4 éve vettem 19 ezerért. Nem volt egy csúcs gép, tudom. De ennyire lassú sem volt. -
válasz
szupermacs #210 üzenetére
2 év után
AMúgy nyilván frissítésekkel hízott addig a cucc, hogy már érezhetően lassabb.Reseteld, esetleg flashelj rá egy régebbi romot, és meglátod, hogy a hw-nek semmi baja
A flash még valahol lehhet, de a többi telefonban is flash van... és az nem biztos, hogy belassulna, hanem inkább tönkremenne. Ha töredezett, azt egy factory resetnek meg kéne oldania.
Fél giga rammal persze hogy lassú. A nem okos telefonok meg persze, hogy nem lassulnak; egy flashből fut a szoftver, és csók. Minden indításnál ugyanúgy bootol be.
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Meteorhead #16 üzenetére
"Nem lehet a Store-on kívülről ráerőszakolni programot"
Tekintve, hogy a store egy kalap 0-át sem ér, ez nem egy nagy pozitívum.
Remélem eljön az az idő amikor már szívesen használni fogok egy androidot, jelenleg még akárhányszor elgondolkodtam rajta, mindig kaptam egy jelet, hogy ne tegyem.
tatararpad:
Lassan 3 éves BB10-es telóm van, semmi lassulást nem vettem észre, és szerintem az almások is hasonlt tapasztalnak.
Mindeközben én is tudom, hogy az androios telók idővel lassulnak, én sem értem mi az oka. -
tatararpad
őstag
válasz
szupermacs #215 üzenetére
Én laikusként a beépített flash tárolóra tippelnék az okostelefonoknál, azok az írással együtt kopnak, ahogy az akkumulátorok a ciklusokkal. Egy butatelefonban azért nem írták folyamatosan az alkalamazások a tárhelyet olyan nagy mennyiségben, mint mai okostelefonban. Meg jönnek az új hardverek, az alkalmazások és oprendszer új verzióinál már azokat veszik figyelembe, nem a régieket, és így a régi hardveren nem biztos hogy úgy fut egy újabb alkalmazás mint a régi.
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Meteorhead #16 üzenetére
"Nem lehet a Store-on kívülről ráerőszakolni programot"
Tekintve, hogy a store egy kalap 0-át sem ér, ez nem egy nagy pozitívum.
-
szupermacs
veterán
válasz
tatararpad #213 üzenetére
Szerintem sem az Android lassul, hanem maga a telefon. De nem értem, hogy mitől.
Mai napig tökéletesen, ugyan olyan sebességgel működik a Nokia 3200 telóm, ami már 11 éves. Kicsit szellemképes a kijelző, amikor mozgok a menüben vagy játszok, de ezen kívül semmi lassulás. Egy teljesen szűz Androidos okostelefon nem bír ki ennyit. Mondjuk sose volt 60 ezresnél drágább telefonom, de a Nokiám is 35K volt újonnan. Nem a legdrágább kategória az sem. -
Wesder
titán
válasz
Ivy.4.Ever #208 üzenetére
Eustock 26 ropi
-
tatararpad
őstag
válasz
szupermacs #212 üzenetére
Jah csak ehhez a témához kapcsolódik egy másik kultikus népi bölcsesség, miszerint "Android alatt egy idő után belassul a rendszer", ami igaz is, csak nem feltétlen az Android miatt.
-
szupermacs
veterán
válasz
tatararpad #211 üzenetére
Gyári visszaállításnál is lassú, de már rég nem használom emiatt.
Az Alcatel telefonom is nagyon lassú 3 évesen a fél giga rammal. Akkor is, ha nem rakok fel rá semmit. Amoledes a kijelzője, de azzal sem bírja jobban, mint a mostani telefonom ami 1 éves.
Elöregszenek ezek. -
tatararpad
őstag
válasz
szupermacs #210 üzenetére
Mondjuk az ilyenhez nem árt azonosítani a lassulás okát, ha az oprendszer szemetel akkor egy alaphelyzetbe állításnak meg kellene oldana, ha alkalmazások gépigénye nő akkor azzal az oprendszer nem tud mit kezdeni, ha a flash tároló fárad el azzal szintén nem tud mit kezdeni.
-
-
l4ci
tag
válasz
Ivy.4.Ever #208 üzenetére
Lehetséges, én még a Black Friday előtt néztem, akkor még 40 volt. Mivel nem volt akcióban a Doogee, így a Lenovot vettem a Media Marktban 0%-is THM-re. Kb ugyanaz, csak a Lenovo minimum 2 nap uptime, takarékosan használva 3 is összejön! És nem laggol. Bár Android 6.0 valószínínűleg nem lesz rá, de azért elég gyors nekem, még játszani is lehet rajta. Tehát lehet venni 100 alatt is normális droidost, ami 2 évig kitart, de ugyanez Samsungban kicsit drágább lett volna. Ráadásul nekem nem is tetszenek a Samsungok és nem csinálnak normális méretű aksival, ami egy napnál többet bírna masszív használat mellett...
-
l4ci
tag
Így-így! Doogee X5 Pro-t brutto 40-ért láttam tavaly itthon magyar garival és a kameráján kívül bestbuy az alsó kategóriában! Teljesen hasonló bele van a Lenovo Vibe P1m-nek is, amit én vettem, csak a kamerája meg aksija jobb! Mindkettőn 5.1-es droid van és én eddig semmi lassulást nem vettem észre rajta!
-
Wesder
titán
válasz
csabyka666 #204 üzenetére
15-ért THL T6S-t, de még talàn Doogee 5x Pro-t is kapsz ha nem jött be a tulajnak.
-
-
-
válasz
csabyka666 #199 üzenetére
1. nemigaz, 2. gyengébb WP vas az kb. a középkategória droidéknál, pedig a droid sokkal pazarlóbb rendszer.
LOL. Meg a WP nem való semmire. Az appok ugyanolyan szerencsétlenül működnek, mint droidon. -
Dilikutya
félisten
válasz
csabyka666 #197 üzenetére
Használt árat sok értelme van újhoz hasonlítani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest