Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
csabyka666 #151 üzenetére
Jajj, ez a frissítés-visszarakás, hagyjuk már. A droidosok 90%-a nem hekker, hanem felhasználó.
Igazad van! Ja nem. Wesder az iPhone 4/4S-ről beszélt, te meg teljesen másról...
Komolyan, azért vesz valaki telefont, mert minden nap azzal szórakozik, hogy milyen disztrót tegyen rá? Vagy csak én vagyok ilyen maradi, hogy értelmes dolgokra használom?
Szép önigazolás, de miért is fáj neked, ha valaki fel tudja frissiteni a telefonját a hivatalos frissitéseken túl?
Fizikai fájdalmat okozna, ha elfogadnád, hogy nem a te világképed az uralkodó a világban?Persze, a WP-t nem is tudnám hekkelni, de valahogy nem is célom.
Szuper, megtaláltad a neked megfelelő OS-t. Lapozzunk.
-
Cifu
félisten
válasz
aprokaroka87 #137 üzenetére
Láttunk már olyat, hogy a Samsung vagy az LG nem ad ki frissitést (pláne frissebb Android főverziót) 1-2 éves típusokra, hogy a Sony-t ne is említsük...
-
Cifu
félisten
Azt írtad először, hogy főzött ROM, és hogy nem Play-es alkalmazások veszélyesek. Most ott tartunk, hogy az XDA és a komolyabb források Okék. Érzed a különbséget, gondolom.
A megbízhatattlan források minden rendszerben veszélyt jelenthetnek, az iPhone esetén volt már rá példa (pl. Wirelurker), a Windows Phone esetén (legalábbis tudomásom szerint) még nem.
-
Cifu
félisten
válasz
csabyka666 #118 üzenetére
Engem hidegen hagy...
Az eladási mutatók alapján a kissebbséghez tartozol...
Az okostelefon piacon az Android részesedése ~80% ill. e felett van, forrás, persze most lehet jönni a légy és trágya kapcsolatával (ilyenkor az szokott jönni, ha már más érv nincs), de a piaci részesedés az piaci részesedés...
-
Cifu
félisten
@Hunpriest: Annyiból tényleg az userek hibája, hogy nem kéne olyan gyártótól telefont venni, amelyik nem ad ki frissítést.
Rendben, mesélj, melyik gyártó az, amely a 2-3 éves, nem flagship telefonra kihoz frissítést? Egyáltalán, meddig kell támogatni a gyártónak a telefonját? Tegnap láttam ismerősnél Motorola Defy-t, teljesen jól elvolt Gingerbread-el... (igaz telefonáláson és Endomondo-n túl nem sok mindenre használja).
@Louro: A főzött ROM-ok és az egyéb, nem play-ből letöltött alkalmazások kapásból veszélyforrások.
Miért is veszélyforrás egy XDA-s, régi fejlesztő által kiadott Chroma ROM? Vagy egy CyanogenMod?
-
Cifu
félisten
@woland_y2k: Fél órája léptem be az OTPDirect-be SMS jelszóval, hacsak azóta nem változott...
@csabyka666: a Nexus 4 nem éppen SGS5 kategória, mégis vajsimán fut rajta az Android 6.0. Hogy sajnos még ma is hoznak ki gyártók nem csak belépő, de közép kategóriában is 1 Giga RAM-al Androidos telefont, az sajnos más tészta, mert az Android lassúsága leginkább akkor jelentkezik, amikor a RAM-ból kifut az op. rendszer... Ami 1 Giga rammal előferdül.
Hogy az Apple és a Microsoft meg tudja oldani kevesebb rammal és erőforrással, azt szerintem te is tudod miért van: mert nagyon szűken meg van szabva a hardware választék, magyarul rohadt egyszerű az optimalizálás. Az Android pont azért elterjedt, mert szabadon lehet alárakni a legkülönfélébb hardware-t, így olcsóbb megoldásokat lehet nyújtani és a friss hardware-eket egyből tudják használni. Ez a különbség a zárt és a nyílt rendszernél.
-
Cifu
félisten
válasz
csabyka666 #58 üzenetére
Őőőő.... Akkor egy Nexus 4 szerinted egy prémium, 250k-s telefon?
Még új korában is fele annyit kértek érte. Három éve... -
Cifu
félisten
válasz
Meteorhead #25 üzenetére
@Meteorhead: Lehetett volna az iPhone-t is előrángatni, ugyanez pepitában.
És nem nagyon érdekel, hogy nem támogatott OS-t erőszakoljak fel, mert minden készülék támogatott ami valaha Win 8-at kapott.
Egen, de például a Lumia 900 (ami 2012 januári, míg a Nexus 4 2012 októberi, tehát akkora különbség nincs közöttük) már Win8-at sem kapott. Például. Ettől függetlenül rossz oldalán gyújtottad meg a (flém) gyertyát.
Egy 4-5 éves okostelefonnál nem várom el, hogy életben tartsák frissítésekkel, míg a ritka kivétel meg egyébként is annyira olcsó volt, hogy megint nem reális elvárás, hogy egy komoly OS frissítést eszközöljenek rajta.
Attól tartok félreértettél. Az Android esetében a gyártó felelőssége, hogy ad-e ki hozzá frissitést. Ha nincs rootolva / bootloader nyitva, akkor csak ezekre a frissitésekre számíthatsz. Tehát Android esetén a kinyitható bootloader és a custom ROM-ok jelentik a lehetőséget arra, hogy friss OS verziót rakj fel. A Nexus 4-est azért hoztam fel, mert ez ugye "Google" telefon, de egy 3 éves telefonra már nem hozzák ki a legfrissebb op. rendszert. Amire lehet azt mondani, hogy "dehát én évente, sőt, évente kétszer cserélek telefont", de én meg nem, mert nem látok rá igényt. A képességek nagy része, amit ki lehet használni adott egy 3 éves telefonban is, tehát a biztonság terén a friss op. rendszer a lényegi pont. Amit viszont ez esetben is csak kvázi 'töréssel' lehet csak felrakni...
@l4ci: A Media Marktban vásárolt Lenovo Vibe P1m telefonon is rajta volt a malware, ki se lehetett irtani, a gyári visszaállításban is benne volt!
Szép eset, tanulság: ne végy Lenovo telefont...
-
Cifu
félisten
válasz
Integrale #20 üzenetére
Ha neked az elég, akkor hajrá. Én szeretem olyanra szabni a lock screen-t és a kezelőfelületet, amilyenre én szeretném (especiel a csempéket nagyon rühellem), és azért általában 2-3 havonta lecserélem a launcher Theme-t a telefonon (most éppen Obsidian Theme van fent, előtte New Trek theme volt).
Ezen kívül ismét rámutatnék, hogy úgy van 6.0-ás Android a telefonom, hogy hivatalosan nem is jött ki hozzá... Próbálj meg ilyesmit zárt rendszernél...
-
Cifu
félisten
válasz
Meteorhead #16 üzenetére
...cserébe nem tudsz olyan kinézetet varázsolni neki, amilyet te akarsz (vagy akarnál), nincs mód arra, hogy az alap alkalmazásokat (mint tárcsázó, névjegy, kamera) lecseréld, avagy belenyúlj a kis telefonod mély lelkébe, és arra sincs mód, hogy egy nem támogatott készülékre frissebb op. rendszert varázsolj (a én Nexus 4-esem is 6.0-ás android van... holott ugyebár nincs támogatva már a készülék...).
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3381, 96% Akkumulátor
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMeIR kam gar
- 5db os játék csomag
- M2 Macbook pro 14' 512 16gb
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- Keresünk dokkolókat
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest