Új hozzászólás Aktív témák
-
martinkeet
aktív tag
válasz
martinkeet #1099 üzenetére
Ami még nagyon furcsa ,hogy a nyomógombos hard reset után ,úgy ,hogy nem kértem visszaállítást ,rácsatlakozott a wifire.
A wifi bejelentkezéskor a "kihagyás"-ra böktem ,és jelszót sem adtam meg -
arcadio
csendes tag
válasz
martinkeet #1097 üzenetére
..de arra figyelj oda, hogy ne állítsd vissza mentésből a telefont, mert nekem attól is megromlott. (Költői kérdés, hogy akkor minek a mentés, ha nem lehet visszaállni belőle).
Ha HR után sem az igazi, nyugodtan vidd el a szervizbe; két hétig tuti ott lesz, de legalább segítőkészek. -
martinkeet
aktív tag
Pár napja megvolt a HR ,de ma este akkor megint legyalulom. 😩
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
martinkeet #1094 üzenetére
Ilyen nálam is volt, de a már mindent megoldó Istencsászár HR után jó is lett!
-
válasz
martinkeet #1094 üzenetére
Szerviz.
-
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a wifi csatlakozással lehet valami komoly gond.
Kettő-három órával miután hazaérek ,és rácsatlakozok a wifi-re ,a telefon totálisan behülyül.
Azok az alkalmazások amik igénylik a netet ,megnyitáskor kb 20-30 másodpercre lefagynak ,majd kidobnak a kezdőképernyőre. Ha a wifi-t kikapcsolom a telefon nem kapcsol át mobiladatra ,csak simán a kis térerő ikont lehet látni ,mindeféle betűjezés nélkül. Mi több ha ilyenkor ki szeretném kapcsolni a mobiladatot ,teljesen megfagy a telefon.
Wifin hagyva a telefont ,eltűnik 20-30% az akksiból pár perc alatt.
Tegnap szintén wifi-n hagyva reggelre töltőre csatlakoztatva forró lett a telefon. Persze le is volt fagyva.Ma éjszakára wifi ki ,mobil adat be ,tötőre dugva ,és reggelre minden oké volt.
Belakáskor nem volt visszaállítás.
A wifin volt hard reset.
A legfrissebb fast ring van a telón. -
válasz
rambolo #1092 üzenetére
Akkor ott sem minden tiszta. Nekem is produkálja az elsötétülést, sőt tegnap újra is indult a kamera miatt. A gmail szinkron most is katasztrófa, de az outlookkal sem tudtam megosztani 10 db fotót, mert képtelenség onedrive linket küldeni, mindenképpen csatolni akarja a fájlokat.
-
rambolo
tag
válasz
zsoltzsolt #1091 üzenetére
Indulásnál van egy bug, elindítom -megjelenik a kamera kép-elsötétül-újra megjelenik a kamera kép.Ettől független gyorsan fókuszál és ment.
-
rambolo
tag
válasz
zsoltzsolt #1089 üzenetére
2016.128.111.0
-
rambolo
tag
válasz
zsoltzsolt #1087 üzenetére
fw: .16025.39011 -
Nálam a firmware update óta fagy a kamera szoftvere és iszonyat lassúvá válik a fényképek készítés utáni mentése, görgetése. Jelentkezett ez a hiba másnál is?
-
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Reggelre a telefonom kérte SIM PIN-t ,és a íriszhez tartozó PIN-t ,mondván ,hogy újraindult a teló.
Beállítási probléma ,vagy szoftveres gond lesz?Szerk.
...és most simán fel tudom oldani a kijelzőt az oldalsó gombbal. Se képernyő felcsúsztatás ,se írisz nem szükséges.Köszi!
-
válasz
zsoltzsolt #1080 üzenetére
Hát ez az. Fura, hogy egy ekkora cég, hogyan engedhet meg magának ilyen szétszórtságot. Remélem minél hamarabb összekapják magukat. Annak idején a 8-as is gyenge eresztés volt a 920-on. A 8.1 nagyon sokat javított a helyzeten, viszont nem sok kedvem van visszatérni rá.
-
válasz
jose999 #1077 üzenetére
Nekem a Notebook Flip Cover jött meg a Mozotól és végre érzem a prémium minőséget. Kár, hogy ilyen eszközökhöz kell folyamodni, hogy megszűnjön a hátlaprecsegés.
A Gmail szinkron még mindig nehézkes, az újraindulások, fagyások jelentősen mérséklődtek, csak most a kamera lett tetű lassú és nemrég befagyott csörgés közben..
Jöhetne már a Redstone..
-
jose999
senior tag
Mire megjött a Mozo hátlap, a telefon már sehol
Akit érdekel, feltettem ide!
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
tomboy0013 #1075 üzenetére
De csak egy kicsit😀
-
tomboy0013
veterán
válasz
zsoltzsolt #1074 üzenetére
Elnézted a topikot
-
zsoltzsolt
addikt
Most nézem, esik rendesen az ára, Telenor MyTariff XXL díjcsomaggal már 29.900 Ft elhozható, ja és dokklolóval
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Akybron
aktív tag
válasz
Locutus #1066 üzenetére
Mert nem tudok mit tenni. S4 Active-om még megvan (kell Android app fejlesztéshez, meg ez a WinPhone nem tud csatlakozni a Notes Traveler céges levelezéshez). Az nem csinált ilyesmiket. Nem indult újra az elmúlt 3 hónapban.
Jó, tudom, ne legyek insider, ha nem tetszik. De a production-nel se nagyon lennék előrébb.pzstm: 14267.1004, de a 107-es is tudta ezt.
Pozitívum, hogy az új firmware-vel nem hétvégén nem indult újra. (16025.39017 firmware, 14267.1004 SW)
-
Erről jut eszembe, az S6 edge+t karácsony óta nem indítottam újra...
Had kérdezzem már meg, ti miért viselitek ezt el? Mármint hogy újra kell indítgatni, mert lefagy, meg melegszik... ennyi pénzért ez így rendben van -
pzstm
titán
-
-
arcadio
csendes tag
válasz
Plazmacucci #1008 üzenetére
Állapotjelentés szerviz utáni állapotról:
BT és akku probléma megoldódott (főpanelt, akkut cseréltek). Most visszatért a 1.5 nap.
Ami ebben a témában "izgalmas", hogy itt nem csak a telefon, hanem a kocsi is "bugos", mert nem minden telefont támogat teljes körűen a beépített kihangosító (software frissítés után jobban együtt tudnak működni, de full funkcionalitás csak iPhone-al érhető el).
Fagyások nincsenek.
A kamera sorozatfotó megállása adottság. Ennyit képes sorozatban fotózni (lehet, hogy ezt is érdemes lenne a következő tesztekben megnézni a sorozatfotó képességet). Ezt el tudom fogadni a képminőségért cserébeKöszönöm a tippet, nem mentésből töltöttem vissza, hanem mindent kézzel újratelepítettem.
-
Mr Bond 007
őstag
Kezdenek rámászni erősen a lumiákra. KATT
Ez így ennyiért nem rossz pakk. Tekintve hogy itt ennyiért kapsz függetlenül egy 950xl-t meg dokkolót. -
válasz
confuser #1052 üzenetére
Nem, szerintem, illetve tippre nyugodtan írhatnám azt is, hogy szerintünk az is része a minőségnek, amit Te írsz. Meg az összeszerelési minőség is része a minőségnek. Meg a gyártás során a QA minőségi is része a minőségnek.
Értsd máshogy: ha csak azt tekintjük minőségnek, amit írsz, akkor soha nem lesz telefonunk, hiszen egy új készülékről akkor se tudod megmondani, hogy meddig fogja bírni, ha megszülsz. Ha már eltelt két év, és vannak tapasztalatok, akkor tudod, de akkor meg már csak két éveset tudsz venni, amiről megintcsak nem lehet megmondani, hogy kibír-e még két évet, csak még két év múlva, és így tovább.
A tesztekben pont ezért beszélnek minőségérzetről. Ez azt jelenti, hogy az alapján, hogy mennyire masszív, mennyire van egyben újonnan a telefon, a gombok nyomáspontjából, stb stb alapján leírják, hogy szerintük, érzetre mennyire minőségi az adott készülék. De ez persze nem csak telefonra igaz, hanem repülőtől porszívón át a kabátig mindenre. Ez, illetve ehhez még hozzátéve azt, hogy olyat még nem látott senki, hogy a használat során egy hibás, hézagos illesztés pontosabb legyen.
Összvissz ennyi. Ha valami már újkorában lötyög/kiesik/deformálódik/felrobban, akkor ott majdnem biztos lehetsz benne, hogy nem lesz tartós, viszont ha újkorában tökéletes, az nem garancia arra, hogy később is az marad. Sajnos ez ilyen, veszett fejsze nyele, nem tudsz vele mit kezdeni.
-
confuser
senior tag
Ezek szerint de.
Utolsó gondolatom a témához: (privátban bárkivel szívesen folytatom, de ide már sok lesz az off)
Nekem azt jelenti a minőségi, hogy a kész termék 2 év múlva is hasonló módon képes üzemelni, mint új korában, illetve a fizikai állapota sem romlik le jelentősen. Pl. egy szériahibás telefont véletlenül sem neveznék minőséginek, hiába van tenyérbe simuló formája és high-tech anyaghasználata, ha egyszer 100-ból 10-nek fél éven belül kontakthibás lesz egy gombja. Ha szerintetek ez helytelen értelmezése a minőségnek, akkor meg is találtuk a véleménykülönbségünk alapját. -
confuser
senior tag
-
confuser
senior tag
válasz
legiaap #1046 üzenetére
"sokkal minőségibb a 650"
Mi alapján? Egy 3 napos teszt alapján? Ja, ok."meg jobban is néz ki"
Ezt nem cáfoltam, csak azt mondom, hogy a review-k többsége ez alapján ítéli "minőségibbnek", ami nettó baromság.Nem akarok ebbe feltétlenül belemászni. Egyértelműen látszik, hogy mást jelent nekem a minőségi, mint a legtöbbeknek.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hroberto #1041 üzenetére
Már vannak beszámolók.
"This is how Microsoft should have designed the Lumia 950 and 950 XL. Despite its budget nature, the Lumia 650 has a look and feel to it that defies its price tag. All it took was a hint of metal. The back is still plastic and removable, but that svelte metal frame makes such a difference. This is the nicest feeling out of box Lumia since Microsoft started putting its own name on them."
-
hroberto
veterán
válasz
Mr Bond 007 #1040 üzenetére
Képek alapján azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket!
-
válasz
Locutus #1036 üzenetére
Tény, hogy van még mit javulniuk, de van szépen haladás. Igaz, egy igényes gyártó nem kellene kijöjjön beta állapotú op. rendszerrel, de ma már ehhez vagyunk hozzászoktatva. Sajnos. Átgondoltam én ezt a problémakört többször is, sőt Lumia 920 óta ez a 3. szériám, vállalom.
Egyébként miért teszel be Samsung-os képet egy Microsoft Lumia topicba?
Persze tisztában vagyok vele, de jó lenne trollmentesen örülni ennek a topicnak, mert a témakör első 2/3-ában megátalkodott trollkodást és flame-lést láttam, hogy ilyen szép nemzetközi szavakat használjak. Gáz.
-
válasz
Mr Bond 007 #1034 üzenetére
Kár, hogy az MS br. 230.000 Ft-ért csak a 950-es széria gyenge minőségérzetét tudja. Ezen én persze Mozo tokkal javítani fogok, de ez így nem kerek sajnos. Ez a HP telefon csúcskategória, minőségben is. Végre!
Mondjuk a 950 XL-t alapvetően a beltartalmáért és a javuló stabilitású szoftverért szeretem.
Az Office 365 akcióban szerencsétlen dolog ez az automatikus megújítás. Kérdezem, hogy mobilra érdemes az O365, nem elég az office app? Az is tudja a lényeget, nem igaz?
-
Mr Bond 007
őstag
Ha valaki még kivár, lehet lesz jobb készülék is. HP Elite X3
-
pzstm
titán
Kedves Lumia 950 és 950 XL felhasználók! Minden jelenlegi és 2016.06.30-ig eladott 950 és 950XL tulajdonosa a Lumia Offers alkalmazáson keresztül jogosult lehívni egy O365 Egyszemélyes előfizetést. Az ajánlat többek között - 1TB OneDrive tárhely, 60 Skype perc/hó, legfrissebb office 1 PC-re/Mac-re) a Continuum - teljes funkcionalitásával történő - igénybevételéhez adja meg az alapot (Office dokumentumok nagyképernyős szerkesztése).Többet a promo oldalán olvashattok! https://www.microsoft.com/hu-hu/mobile/office365-offer/ Használjátok egészséggel!
-
pzstm
titán
10586.107-es tölthető mindenkinek
-
Bilux
veterán
Mai nappal egy "boldog" 950XL duos tulajdonosa lettem.
Oled kijelzőnek nem árt hogy folyamatosan világít az óra a lezárt kijelzőn?
Hol tudom ezt állítani? Azt tudom, hogy ha tokban van akkor elalszik. -
kakuk100
őstag
Szia! Szerintem meg kell nézni az újat jól. Ha nem lehet megnézni akkor meg kell kérdezni, hogy ha az újabb is recseg vagy van valamilyen hibája visszahozhatod e azt is. Ha igen akkor nincs gond ha nem akkor kérd vissza a pénzt. A MM-ba elég rendesek. Biztos vissza lehet vinni ha nem tökéletes. Annyi pénzért elvárhatod, hogy hibátlant kapjál.
-
Sziasztok!
A lötyögő és gyenge érintésre is recsegő hátlap miatt cserét kértem a MM-tól. Az a kérdésem, hogyan lehetne ezt okosan megtenni? Menjek be az áruházba és addig bontassam a telókat, amíg egy tisztességgel összeszereltre nem lelek, vagy csak egyesével lehet haladni? Vagyis visszaküldöm/viszem, kihozok egy újat és ha rossz, megint egy kör?
Köszi szépen!
-
Pikkolo^^
addikt
Ha jön üzenet, email, whatsup értesítés akkor nem kelti fel a képernyőt, ez ugye nem normális?
Mindegyik lehetőség be van állítva.
-
Sziasztok!
Végigolvasva a topic hozzászólásait, egyre erősödik bennem a gyanú, hogy a telefon belakását nem a 640-em backupjával kellett volna kezdenem.
Ezek szerint tanácsos alaphelyzetbe állítani (HR). Ez után mi következik, hogy meglegyenek a kontaktjaim stb.?
Köszönöm szépen!
-
kakuk100
őstag
Sziasztok!
A build 107-et feltette már valaki? Vélemény? -
Az első hét tapasztalatai a 950 XL-lel:
Pro:
- A megjelenítés minősége, színhelyesség, élesség
- Edge böngésző gyors és fagymentes
- Jó minőségű fotók (930 után azért nem nagy újdonság)
- Az elegáns WP 10 design
- Gyors OneDrive szinkronizáció (oda-vissza)
- A telefon 70-80 perc alatt kb. 10%-ról teljesen feltölthető (930-nál az adapteres amerikai töltővel kb. 2-2,5 óra volt)
- Jól működő iris scan
- Közel sem melegszik annyira, mint a 930
- Felhasználóbarátabb Office
- Diktafon (amely hívás közben is aktivizálható)
- Gyors működés
- Nekem kézre áll, élmény vele szörfölgetni stb.
- 60 fps 1080p videofelvételKontra:
- A hátlap recseg már közepes nyomásra is, alul-felül
- Fagyások és újraindulások (nálam SMS küldés után, szolgáltatói visszajelzés közben gyakori)
- Az SMS érkezését csak látom, de a zárolási képernyő sokszor nem mutatja (a nem fogadott hívások, mailek jelzése ugyanitt rendben van)
- Nincs két koppintásos ébresztés
- Az akku üzemideje max.1 nap (BT-vel és mobilnettel)
- Google szinkronizálási problémák (ez jelen volt a 930-on is)
- A kihangosítás legfeljebb közepes minőségű, 7-es fokozattól torzít, ebben a 920/930 sokkal jobb volt (Kocsival BT-n keresztül rendben van) - lehet szoftveres probléma?Egyelőre ennyi, jelenleg a MOZO tokomat várom a mobilefun-tól, de írt a kapcsolattartójuk, hogy időbe fog telni a dolog.
-
jeni
félisten
válasz
tomboy0013 #1011 üzenetére
Korábban írta,hogy a Nokia 1520-s telónál nincs jobb!
Nem is váltana másra. -
confuser
senior tag
válasz
arcadio #1009 üzenetére
Ugyanazt rakod vissza, de a backup már egy egészen más tészta. Több mint valószínű, hogy az zavart be. Persze nem lenne neki szabad, szimplán csak szar, de ha workaround-ot keresel és nem akarsz az MS-re várni, akkor a backup nélküli HR a megoldás. Vagy még tisztább a WDRT-s reinstall backup nélkül.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Plazmacucci #1010 üzenetére
Vettél 950XL-t?
-
-
arcadio
csendes tag
válasz
Plazmacucci #1008 üzenetére
Nekem is van egy olyan érzésem, hogy nem tudják megváltani a világot, de kíváncsi vagyok, mit kapok vissza.
Ami zavar, hogy a reset hogyan képes ennyire megváltoztatni (elrontani?) a telefont. Elvárásom szerint, ha ugyanarra a HW-re ugyanazt a SW teszem vissza, akkor ugyanúgy kellene működnie.
-
-
arcadio
csendes tag
Valahol volt egy kérés tartós tesztre. Most leírom én mit tapasztaltam.
Itthoni megjelenésétől használom a készüléket (950 XL, dual SIM; T-Mobile, Telenor SIM-ekkel), SD kártya nélkül.
A műanyag hátlap engem nem zavar, nem is recseg (még most sem). Vezeték nélküli töltés jól működik.
A fényképezője 10 pontos képeket készít, extrém körülmények között is (ha kértek, teszek fel párat), de van benne hiba, ami zavaró: például a sorozatfényképezés 5-10 kép után megáll (gondolom buffer ürítésre vár). Ezen nem változtat az sem, hogy kiveszem a RAW image opciót.
Integrációból jelesre vizsgázott az irodai környezettel.
Fagyások: igazán ritkán (2 alkalomra emlékszem), bt kihangosítón keresztül, és ez így elfogadható volt egészen Január végéig, amikor:
Készítettem egy backupot a képekről a laptopra, majd megpróbáltam kitörölni felesleges képeket a Windows 8.x intézőjéből. Ebbe belefagyott, és valami fs sérülés miatt pár képet nem engedett törölni (laptopról nem is látszottak). Gondoltam, ha tolok rá egy reset-et, majd megjavul. A file-ok eltűntek, a visszaállás nagyon jól sikerült. A software-ek nagyjából visszatöltődtek, de például a Viber-ben megvásárolt matricák nem jöttek vissza (gondolom, le kell levelezni a gyártóval, hogy újra megkapjam őket, vagy ez egy viber bug?).
Az új inkarnáció elkezdett fagyni, de bosszantóan, például egy ébresztés beállítása 4 újraindulás volt. Az akku készenléte 6 órára esett vissza. Az autós szinkron a K betűnél megállt. Próbáltam újabb reset-el rendezni a (v)iszonyunkat, de változott. Az készenlétet kiteszteltem: ha a bt be volt kapcsolva, akkor 6 óra, ha nem, akkor 2,5 nap.
Elvittem szervizbe, most keresik az okokat (sorozatfotó, bt-akku, fagyásos hibákkal adtam le).
Már várom vissza.(
Azt érdekesnek (bosszantónak) tartom, hogy veszek egy prémium kategóriás telefont - Vibe Z2 Pro, Lumia 950 XL -, és amikor szervizbe viszem, akkor nem adnak cserekészüléket! Senki ne mondja nekem, hogy az előállítás, a marketing és még ki tudja milyen költségeken túl nem férne bele, hogy ilyenkor adnak egy korábbi készüléket, amivel ki lehet húzni két hétig.
) -
Pikkolo^^
addikt
válasz
zsoltzsolt #1003 üzenetére
Mert nem is mutatja.
-
Akybron
aktív tag
Valaki mondja már meg, hogy a lópikulába tudom megnézni a híváslistában, hogy egy több telefonszámmal rendelkező embert ténylegesen melyiken is hívtam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest