Hirdetés
- Teljes hátraarc az Intelnél, házon belül maradhat a NEX üzletág
- Drágul a Raspberry Pi, de lesz egy új, olcsó verzió
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
(Én speciel nem beszéltem sem multikról, sem Zsuzsikákról.)
"De akkor miert korlatozzuk, ezt a szellemi termekekre?"
Szerintem nem korlátozunk semmit. Éppen ellenkezőleg, az információtechnológia egy olyan teljesen új perspektívát nyitott meg előttünk, amely lehetővé teszi, hogy bárkihez könnyedén eljusson az emberi kultúra összes szellemi alkotása. Most pedig azon megy a vita, hogy jó-e, erkölcsös-e, ha ennek ellenére olyan szabályok szerint próbáljuk kezelni ezeket a szellemi alkotásokat, amelyeket alapvetően tárgyakra találtunk ki (pl. "tulajdon" ugyebár).Erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy ugyan semmivel nem lenne kevesebb valamely szellemi alkotás készítőjének, ha olyasvalaki is hozzájuthatna a termékének egy másolatához, aki egyébként nem engedheti meg magának, de mégsem engedjük ezt? Erkölcsös-e, ha korlátozzuk az információ és a kultúra szabad áramlását azért, hogy egyeseknek több pénzük legyen? A másik oldalról erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy bármilyen információ ellentételezés nélkül korlátlanul másolható?
Szerintem nincs ezekre a kérdésekre nagyon egyszerű válasz.
"tehat ha van egy eleg jo magyarazatom arra, hogy miert nem karositottam meg nagyon, akkor kevesbe elitelendo?"
Definíció szerint ezt jelenti a "jó magyarázat", ugye.
"szoval akkor ha nem kap erte senki penzt akkor mar nem elitelendo?"
Én ezt nem írtam. Szerintem mindenképpen kevésbé elítélendő... de hogy mennyivel kevésbé, az a körülményektől függ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial 8GB DDR4 3200MHz Laptop RAM (SODIMM), hibátlan állapotban
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad P14s Gen2. Ryzen 5 Pro-5650u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS
- SAMSUNG Odyssey G4 LS27BG400EUXEN + INGYEN SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max - 256GB / Space Gray / 83% + Spigen tokok
- Logitech Trueforce G923 kormány és pedál szett váltóval, break moddal
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- 130 - 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest