Hirdetés
- Őszköszöntő hardverkeverék
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
(Én speciel nem beszéltem sem multikról, sem Zsuzsikákról.)
"De akkor miert korlatozzuk, ezt a szellemi termekekre?"
Szerintem nem korlátozunk semmit. Éppen ellenkezőleg, az információtechnológia egy olyan teljesen új perspektívát nyitott meg előttünk, amely lehetővé teszi, hogy bárkihez könnyedén eljusson az emberi kultúra összes szellemi alkotása. Most pedig azon megy a vita, hogy jó-e, erkölcsös-e, ha ennek ellenére olyan szabályok szerint próbáljuk kezelni ezeket a szellemi alkotásokat, amelyeket alapvetően tárgyakra találtunk ki (pl. "tulajdon" ugyebár).Erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy ugyan semmivel nem lenne kevesebb valamely szellemi alkotás készítőjének, ha olyasvalaki is hozzájuthatna a termékének egy másolatához, aki egyébként nem engedheti meg magának, de mégsem engedjük ezt? Erkölcsös-e, ha korlátozzuk az információ és a kultúra szabad áramlását azért, hogy egyeseknek több pénzük legyen? A másik oldalról erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy bármilyen információ ellentételezés nélkül korlátlanul másolható?
Szerintem nincs ezekre a kérdésekre nagyon egyszerű válasz.
"tehat ha van egy eleg jo magyarazatom arra, hogy miert nem karositottam meg nagyon, akkor kevesbe elitelendo?"
Definíció szerint ezt jelenti a "jó magyarázat", ugye."szoval akkor ha nem kap erte senki penzt akkor mar nem elitelendo?"
Én ezt nem írtam. Szerintem mindenképpen kevésbé elítélendő... de hogy mennyivel kevésbé, az a körülményektől függ.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Őszköszöntő hardverkeverék
- Debian GNU/Linux
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Futás, futópályák
- Poco F7
- További aktív témák...
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- elado Deepcool AK620 DIGITAL PRO minden tartozékéval
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest