- Milyen TV-t vegyek?
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Gondoltam, hogy nem tud róla, de feltételezem van véleménye a saját életéről.
Hozzáteszem, az egész költői volt, nem Bécsi utca kisasszony a lényeg itt, hanem az, hogy felesleges a warezosok becsületét védeni, mert a wareztémához kapcsolva az nincs nekik.
Erről - ha már máshogy nem ment, amit el is hiszek adott esetben - kussolni kell, és törekedni arra, hogy legalizálódjunk. Ezzel én így ki is egyezem.
Viszont mások orra alá dörgölni, vagy érvelni, hogy "de nem is okozok kárt" tré dolog. Ahogyan az is, ha történetesen valakiben semmilyen igény nem fejlődött ki a legalitás iránt. -
Morden24
nagyúr
Azt valóban meg lehetne kérdezni (nem csak tőle), hogy miért nem melózott addig a munkahelyén (mert ugye volt neki), ameddig összejön a szükséges tőke (tehát hardver + szoftver).
A kérdés költői, a választ meg sejtem: szar munkahely, kevés fizetés, inkább a maga ura, blabla.
A következő kérdésem az lenne, hogy hogyan számolta a vállalkozásnál felmerülő költségeket, tehát valahogy így:
Hardver - kifizetve -> pipa
Szoftver -> warez -> pipa,azaz egyáltalán eszébe jutott, hogy ő most kigazdálkodja-e a kellő munkaeszközöket, vagy a szoftverár alapban el lett rekkentve egy későbbi időpontra, kocsi, monitor, függöny, szőnyeg vagy történetesen bármi után (egyébként mindig lesz olyan dolog, amire el lehet költeni annak a szoftvernek az árát).
A harmadik, és egyben legfontosabb, szerintem mindent eldöntő kérdés: elvárja-e a világtól, hogy sajnálják és képzeletben buksin simogassák azért, mert warezol az álmaiért? Úgy gondolja-e, hogy igen, ez egy olyan téma, amiről erkölcsi és filozófiai vitát kell folytatni, vagy esetleg el lehet intézni azzal is, hogy "bocs, így jártam".
Mert az én elképzelésem szerint kurvára nem.
És bárki, aki warezol ÉS EMELLETT van némi ízlése, gerince és büszkesége, befogja a száját róla, nem próbálja magát felmentetni vagy még jobb: piedeszálra emeltetni, és amint tudja (nem, nem a kocsi után) megveszi a kenyérkereső eszközét. -
Morden24
nagyúr
Az információ esetében nincs ilyen korlátozás, lemásolhatjuk akár minden egyes Földön élő ember számára, mégsem lesz senkinek kevesebb.
Ha mindenki lemásolhatja ingyesen, akkor ki fogja megvenni?
Ha senki nem veszi meg, akkor ki fog fizetést adni az előállítónak?
Ha az előállító nem kap pénzt, akkor ki fog előállítani?
Ha nem állít elő senki, mit fogsz ingyesen lemásolni?Az, hogy a warez a mai formájában létezik, egy dolognak köszönhető: annak, hogy vannak becsületes emberek, akik vásárolnak.
Ezzel viszont felmerül egy probléma, ha már a mindenkinek tetsző boldog jövőképet festjük le: amiért nekem fizetnem kell, az miért jár másnak igyen csak azért, mert az adott személy úgy rendelkezett (rajta kívül senki más), hogy neki ez jár, neki ezt szabad?Ez az a nagyszerű új lehetőség, amellyel kezdeni kell valamit, és amely bonyolult problémákat vet fel.
Csak az a baj, hogy a warez nem azért alakult ki, mert jobbáteszi a világot. Az azért alakult ki, mert ha az emberek valamihez hozzáférhetnek ingyen és a felelősségrevonástól való legkisebb félelem nélkül, akkor filozófiai vonatkozások nélkül alkalmazni fogják azt.
-
Morden24
nagyúr
Erkölcsös-e, ha korlátozzuk az információ és a kultúra szabad áramlását azért, hogy egyeseknek több pénzük legyen?
Az a baj, hogy csak filozófiailag beszélünk információról, valójában termékekről és szolgáltatásról van szó.
Erkölcsös-e, ha azt mondjuk, hogy ugyan semmivel nem lenne kevesebb valamely szellemi alkotás készítőjének, ha olyasvalaki is hozzájuthatna a termékének egy másolatához, aki egyébként nem engedheti meg magának, de mégsem engedjük ezt?
Arra, hogy valaki segélyekhez juthasson, külön szervezetet kell felállítani.
Azt, hogy valaki segélyekre jogosult, nem döntheti el saját maga, és annak a mértékét sem határozhatja meg. -
Morden24
nagyúr
de ha lenne 800.000-e, akkor te mindezen körülmények ellenére megvetetnéd vele a kérdéses softwareket? csakazértis.
Az biztos, hogy ha az általad felvázolt szituációban vagyok, akkor az egyetlen, amit tutira nem tettem volna, az a kocsi lecserélése.
ott ültök a legality windows meg a freeware medialejtászük mellett, és nem tudtok mást csinálni, csak pálcát törtni mások felett.
Tisztázzuk: ez a topik nem a fotóbolt árazásából vagy a csóró grafikusokból indult ki. Még csak nem is abból, hogy a Windows ára mennyi, és mennyire fizethető meg.
Abból indult ki, hogy egyesek úgy gondolják, hogy ha a tulaj zárat cserél a lakáson, akkor a betörő teljes joggal van felháborodva.Nem mellesleg jön itt egy kis probléma a freeware médialejátszókkal: az még nem fordult meg a fejedben, hogy azért a free médialejátszó előtt ülünk, mert így tudunk a saját anyagi helyzetünknek megfelelni?
A különbség köztünk az, hogy mi a szoftvert egy valós kiadásnak tekintjük az életünkben, ugyanúgy mint a sajtot, a villanyszámlát vagy a benzint a verdába, ha egyáltalán van. Mi a szoftverre fordítandó összeggel kalkulálunk. -
Morden24
nagyúr
két különböző erkölcsi megítélés alá esik, hogy egy távoli, multinacionális cég programját nem veszed meg, vagy a szomszéd Zsuzsi ötletét lopod el, és adod el.
Tehát azt mondod, hogy a puzzle csak akkor sérül, ha az egészet lopom el, a részletei önmagában nem számítanak?
Közben szerkesztettem a hsz-t, amire válaszoltál, szóval olvasd el, kérlek.
-
Morden24
nagyúr
Az ügyflelek előtt tartott trendereken, éspedig az ügyfél végzi ezt el.. Ezt le kell nyelni.
És ha van lehetőséged a plagizálásra jogorvoslatot kérni, akkor nem teszed meg? Mert erre is rendszeresen van példa.
De a kérdés nem ez volt: a példa bizonyító erejő, és azt bizonyítja, hogy a másolás igenis kárt okoz. Nem a morális megítélésről van szó, hanem a tényről, miszerint kárt okoz.
nem az 1980-as Fiat Pandáját cseréli le.
Ezt a múltkor is belekeverted, és akkor sem értettem, hogy ezzel mit akarsz elérni. Az, hogy a kocsiját cseréli le valaki az illegális szoftver helyett, egyáltalán nem bizonyítja azt, hogy a warez erkölcsileg védhető.
-
Morden24
nagyúr
hogyan kapcsolódik ez a témához
Úgy, hogy én egy vállalkozás keretében egy adott áron egy adott terméket vagy szolgáltatást kínálok.
Neked, mint velem semmilyen kapcsolatban nem álló személynek, sem erkölcsi-, sem jogalapod nincsen felülbírálni az én általan (a vonatkozó törvények betartása mellett) hozott árakat.
Közben amúgy észrevettem, hogy shev7 és én szinte betű szerint ugyanazt a példát hoztuk.
Valóban érdekelne engem is egy válasz arra, hogy ha a másolással nem károsítok meg senkit, akkor mi a helyzet a grafikussal, akinek én lemásolom a munkáját, és utána használom (akár teljesen magánjellegű, akár üzleti célokra)? -
Morden24
nagyúr
csupán azt mondom, hogy összetett dolgok ezek
Akkor ugyanazt mondjuk.
Elismerem, hogy nem olyan egyszerű, miszerint törvény az törvény, és punktum.
De a warezosok meg ismerjék el, hogy nem olyan egyszerű, hogy lemásoltam, és senkinek semmilyen kárt nem okoztam.Azzal pedig, hogy az információ minimális vagy annál is kevesebb anyagi ráfordítással másolható, és nem tűnik el az eredeti, természetesen sosem vitatkoznék.
Viszont ha már a vállalkozáshoz való jogot, mint egyik szabadságelvet elfogadjuk, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy a természetes és jogi személyeknek egyaránt megvan a joguk a szabad árképzéshez.
Teszem azt, a kedves warezos grafikus sem hinném, hogy örülne, ha a két keze munkáját a másolás költségeire és az "egyébként nem tudnám kifizetni"-re hivatkozva nemes egyszerűséggel copy-znám. Pedig csak információ, nullák meg egyesek.
-
Morden24
nagyúr
Vagy pl. arról is megoszlanak a vélemények, hogy a hólapát ellopása és a szoftver illegális lemásolása hasonlít-e bármilyen szempontból.
Nem az a lényeg, hogy hasonlítanak-e. Nem mondtam egy szóval sem, hogy valaki ellop hólapátot.
Azt mondtam, hogy ha vállalkozást indítok, akkor annak költségei vannak a törvények szerint. Ameddig ez nem változik, addig az a helyzet áll elő, hogy ha én indítani akarok egy graf. stúdiót fotóbolttal, akkor az nekem, mint a törvényeket betartó vállalkozónak hardver + szoftver, amire a pénzt nyilvávalóan valahonnan elő kell teremtenem.
A másik delikvensnek csak hardver.Tételezzük fel, hogy két egyenlő egyenlő szakmai tudással rendelkező egyén, aki megegyező anyagi erőforrással rendelkezik, egyszerre határozza el, hogy önálló vállalkozásba kezd ugyanazon a piacon.
"A" delikvensünk a hardverbe feccölés után letölti a warezszoftvert, és munkához lát, míg "B" egyénünk tovább dolgozik alkalmazottként (akár nem a saját munkájában), esetleg hitelt vesz fel akár pénzügyi intézménytől, akár családtól/rokonoktól.Ha "A" delikvensünk "B" miatt egy telített piacra lép be, vagy a hitelek/eltelt idő miatt előnytelenebb árképzést kell alkalmaznia, ami akár a vállalkozást is megölheti, akkor mondhatjuk-e, hogy ez egy tisztességes verseny volt?
És erre persze lehet a jófajta homo homini lupus est szöveggel jönni, mert ja, az üzleti élet kegyetlen. De ezzel az erővel miért csesztetünk akármilyen céget (pl. Microsoft, Google, Intel stb.) azzal, hogy illegális módszerekkel előnyösebb helyzetbe tornázzák magukat, ezzel tisztán és világosan befolyásolva a piacot, amin tevékenykednek (igen, a professzionális warezzal is ez történik)?
Ha én elfogadom, hogy nem kell elítélni (társadalmilag és jogilag egyaránt) egy warezost, akkor azzal fejet hajtok az élet bármilyen területén végzett svindli előtt, és bizony mindenhol lehet találni egy erkölcsi mentsvárat, hogy "de nem is lopok meg senkit".
Ha elfogadom azt, hogy az emberek a törvényeket a saját szájízük alapján értelmezik, ahogyan nekik éppen megfelelő, akkor nem kellenek törvények, mert senkit nem fognak védeni. És bizony ilyen alapon vissza fog ütni a warezolóhoz is, amikor az ő jogait veszi valaki semmibe. Akkor bezzeg menne a rinya.
És most nem azt mondom, hogy a fotóbolt ára reális, vagy azt, hogy sajnálom az Adobe-ot a nem megkapott pénzéért. Még azt sem mondom, hogy nem kéne a szoftverterjesztést az alapoktól újragondolni.
Azt mondom, hogy ameddig így van, addig a warezolás probléma. -
Morden24
nagyúr
Az viszont, hogy helytelen-e valami, nem tény, hanem kizárólag szubjektív megítélés kérdése.
Az illegális szoftverhasználat nem szubjektíve rossz, hanem tényszerűen törvénytelen.
a törvényeink megkérdőjelezhetetlen erkölcsi iránymutatók
Nem, hanem egy egységes alaphelyzetet biztosít a versenyzők számára.
Ha elnézem A-nak, hogy nem veszi meg a szoftvert, akkor B-nek, C-nek, D-nek miért kéne megvenni?
Az alapvető tévedés itt az, hogy az vesz szoftvert, aki milliomos.
Nem. Az a helyzet is előállhat, hogy kedves delikvens nem 2010. januárjában mond fel a munkahelyén, és indítja be nulltőkés warezzal a saját magánakcióját, hanem dolgozik 2011. januárjáig, és félretesz.És mint előbb mondtam: a szoftver ugyanúgy egy munkaeszköz, mint egy hólapát. Ha nem tudok hólapátot venni, akkor nem indítok hóeltakarító céget.
Ilyen szempontból lényegtelen, hogy a hólapát nem a neten terem. -
Morden24
nagyúr
Előbb már lebeszéltük amúgy, hogy van megélhetési warez, és üsse kavics, ameddig nem kell túl mélyen belemenni, addig tekintsünk el az elemzésétől.
De azt azért tisztázzunk, hogy egy vállalkozás elkezdéséhez kell tőke. Minden rohadt vállalkozáshoz kell tőke.
És könyörgöm, ahogy a büfésnek meg kell vennie a kezdő árukészletet, vagy ki kell fizetnie a bérleményre a kauciót, esetleg a szerelőnek eszközöket kell vennie stb. stb., úgy a grafikusnak meg kell vennie a munkaeszközét.Az a tény, hogy ezt a szakmát (illetve a szoftverekre épülő szakmák jó nagy hányadát) el lehet kezdeni úgy is, hogy ettől a kezdőtőkétől eltekintek (mert lássuk be, itt ez történik), attól még nem lesz elfogadható, követendő, vagy a konkrét delikvens sajnálandó.
Ezt meg kéne érteni.
-
Morden24
nagyúr
amúgy a legality-huszárok azt sem nézik el, ha valakinek azért van fent warez mert meg szeretné tanulni az adott soft-ot urambocsá'.
Szerintem mindenki magas ívben lepotty-potty-potty, ha nem dörgöli mások orra alá nyilvánosan.
amúgy meggyőződésem, hogy az otthoni warez vitte sikerre, és tartja életben mind a windows-t, mind az összes nagyobb programgyártó óriást
Ez teljesen jogos is lehet akár, csak éppen egy teljesen külön téma, mint alkalmazható marketingmódszer.
A beszélgetés (elnézést: szardobáló flémdömping) arról szokott szólni, hogy a warez nem legális. A cégek mutatió senkit nem érdekelnek, főleg nem a warezosokat, akik alapban nem is fizetnek.nem osztja ... ő lyegy lyány, lyányos látásmóddal a számtech-re, szóval nem fórumlakó.
Nem hiszem, hogy nemtől függene az ilyen jellegű általános intelligencia.
-
Morden24
nagyúr
De gondolom nem osztja az észt ott, 1 km-re tőled a Bécsi utcában egy netes fórumon, hogy mekkora király arc, ő megteheti, hogy warezol, és egyébként is balfék, aki vásárol.
Azt is észre kéne venni, hogy a te e-penist növelő "nem warezolok" emberkéid azért jelentek meg/adtak hangot a véleményüknek, mert ellenreakció kellett a sok (elnézést a szóhasználatért) ízléstelen suttyó miatt, akiknek nem volt jobb dolguk, mint megaszondani mindenkinek, hogy lúzer vagy, ha fizetsz azért, amit ingyen is megkaparinthatsz.
És most nem a fotosopról volt szó, mivel 1. home felhasználás, nem professzionális 2. nem ugyanaz az árkategória.
-
Morden24
nagyúr
Lehet hogy xy letöltötte, de pl. nem sajnálta a pénzt egy 100k-s hangfalszettre, vagy egy 20k-s egérre, stb.
Na, látod ezzel van a baj.
Akkor én mondjuk melléd költözöm, és nyúlom a gázt tőled, rendben?Ettől még jó ember vagyok, ráadásul a maradék pénzemet egy szép 100K-s hangfalrendszerbe fektetem, amit majd úgy fogok ordíttatni, hogy garantáltan nem a gázlopás lesz a legnagyobb bajod.
Viccet és hülye példát félretéve: a 100K-s hangfalrendszer egy költség; a 30K-s Windows is egy költség. Ha akarok egy 100K-s hangfalrendszert és egy 30K-s Windows-t, akkor ez 130K-s költség.
A 100K-s hangfalrendszernél sem mondhatod azt, hogy neked csak 70-et ér, de azért kell és viszed. A Windows-nál sem mondhatod ezt, csak lehetőség van mégis vinni és használni.Arról nem is beszélve - mert ez látom sok embernek érthetetlen -, hogy nem az a lényeg, hogy te ELKÖLTSD a pénzt. Azzal, hogy vettél egy 100K-s hangfalrendszert, NEM FIZETTED KI A MICROSOFT TERMÉKÉT. Ugyanúgy, attól, hogy vettél egy Windows-t, nem fizettél ki SEMMI, DE SEMMI MÁST, csak a Windows-t.
Nem lett tőle jogod vírusirtóra, játékra, grafikus szoftverre, pelenkára a baba segge alá, fülbevalóra a nődnek vagy kajára a hűtőbe. -
Morden24
nagyúr
aki lehet hogy egyébként ugyanolyan normális ember
Ahogyan az adócsaló is lehet szerető családapa, senki nem mondta, hogy egyébként rossz vagy nem normális ember - ettől még az illegális tevékenység az illegális tevékenység.
Senki nem akar meggyőzni senkit arról, hogy ne warezoljon. Arról akarunk egy-két embert meggyőzni, hogy nem kéne büszkének lenni a warezolásra, vagy nem kéne felháborodni, amikor hoznak egy új módszert a warez megnehezítésére.
Ugyanis a warez egy illegális kiskapu, nem pedig alanyi jogon járó mindentletölthetek-cetli.Aki warezol, tegye, csak kussban, és ne dörgölje mások orra alá.
-
Morden24
nagyúr
fene nagy becsületesség addig éri meg az egyednek, amíg (cserébe) a többi egyed is olyan
Sajnos ebben tényleg igazad van, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi rendszerben elterjedt jelenlegi warezos megoldások egytől-egyig azért tarthatóak, mert mi, balek becsületes emberek megvásároljuk.
Amint ez nem történne meg, nem lenne warezolnivaló termék, vagy olyan terjesztési módozatot találnának, ami kizárná a warezt.Addig is, mi (balekok) lenyeljük a termékünkbe épített védelem fejlesztésének költségét, lenyeljük a szekálást, amit a másolásvédelmek okoznak, lenyeljük a kényelmetlenséget, amit szintén így a nyakunkba varrnak (ilyen téren az MS rendszere a beír-kattint módszerrel egy halál barátságos és kényelmes módszer, szóval most pont nem a Win-re vagy egyéb MS-termékre gondolok).
De persze mutatkoznak máshol is repedések ezen a csak magunkkal/pénztárcánkkal törődünk rendszeren. PC-s játékipar pl., ahol évekkel ezelőtt rájöttek a stúdiók, hogy konzolra jobban megéri fejleszteni (nem csak a magasabb bevételek vannak ebben benne, de ez egy lényeges pont). Amikor aztán egy játék elveszíti a platformexkluzivitását, már csak egy lépés az, hogy valamelyik konzolgyártó felkarolja, és időlegesen vagy permanensen exkluzív címet (és ezáltal húzónevet) csináljon belőle. A PC-sek meg két szék között a földre esnek.
-
Morden24
nagyúr
Nem azt mondtam, hogy flémelsz.
Csak annyit kértem, hogy valaki fejezze ki végre a Win fícsörök árát, ha ennyire drágálljátok őket.
Csak azért, mert jól hangzik, hogy ezeket kivéve megfeleződne a Win ára (nem te mondtad, hanem valaki fentebb), de hogy ez hogyan lett kiszámolva, azt szerintem ő sem tudja. -
Morden24
nagyúr
Légyszi fejezzétek ki pénzben a nehezményezett Windows fícsröket.
Ha ez megvolt, akkor adjatok választ arra, hogy egészen pontosan hány kiadást kéne csinálni az olyan embereknek, akiknek éppen nem kell a WMP meg a Notepad, de kell a Pasziánsz, aztán ott a Józska, aki rühelli a Pasziánszt és az IE-t, de a WMP kell neki, a Maris meg nem tud IE és WMP nélkül meglenni, de sosem játszik semmivel... bla-bla-bla.
Free Linuxon meg vannak problémák legális médialejátszás kategóriában, ami pl. home felhasználónál azért előfordul. Egyébként igazad van, sokaknak teljesen elegendő lenne Linux otthonra.
Én nem egyszer elmondtam ebben a topikban is, hogy állati boldog lennék, ha az összes Win warezhuszár húzna Linuxra, aztán picsogna a Lin topikokban, hogy miért nem megy a warezolt GTA4 a Wine-ban. -
Morden24
nagyúr
Okoska, arról volt szó, hogy 2001-ben NET NÉLKÜL mit csinálna a szegény mókus, ha nem lenne egy WMP a Win-be beépítve.
Elmegy a boltba és kér egy MPC_HC-t (ami akkor még papíron sem létezett)... oké.
Egyébként kíváncsi lennék, mit szólnak egy boltban, ha bemegyek az utcáról, és azt mondom, hogy töltsenek már le nekem ezt meg azt. -
Morden24
nagyúr
Értettem, amit mondasz.
Én nem azért gondolom azt, hogy jó, hogy megvettem, mert máskülönben baleknak tartanám magamat.
Én azért veszem meg, mert 1. igényem van a hatályos törvények betartására 2. igényem van mások (fizetésigényes) munkájának megfizetésére (mivel én is ezt várom el) 3. elismerem mások jogait, és nem tiprom őket két lábbal 4. ha warezolnék, ingyenélőnek tartanám magam.Szóval szerintem nem KELLENE annak éreznie senkinek magát, aki vásárol.
Balek akkor lehetek, ha olyat vettem, amire nincsen szükségem, vagy nem felel meg. Attól, hogy vettem, még nem leszek az.
Persze az más kérdés, hogy sok warezos szimpatizáns próbálja mások orra alá dörgölni, hogy ha megszerezheted ingyen és nem teszed, akkor egy lúzer vagy (nem rád gondolok, általánosság). -
Morden24
nagyúr
nem lett volna célszerűbb csak egyszer kiírni, hogy ez hamisítvány, és azok jelentős része vírusos, szóval vigyázzál meg borítsad a pultot az eladóra
Ha nem fűződne érdeke hozzá a károsultnak is, akkor miért borítaná rá a pultot a patkányfészekre, aki warezból nyerészkedik?
Ebben a rendszerben (legjobb tudomásom szerint, bár a menetét nem ismerem) lehetőséged van arra is, hogy új (legális) licencet szerezz az MS-től (nem fizetés ellenében), ha beküldöd a kalózpéldányodat (és felételezem, a megvételét igazoló számlát vagy egyéb iratot). -
Morden24
nagyúr
Akkor fogja magát és elmegy a legközelebbi számtech bolta és beszerzi ami kell..
Tehát vesz 10K-ért egy PowerDVD vagy Corel WinDVD programot... nááájsz.
Melyik a fair eljárás?
Egyik sem. Nem fair eljárás van, hanem többségnek kedvező eljárás. A többségnek erre van igénye.
Ha neked nem erre van igényed, akkor választhatsz pl. Mac OSX-et 9K HUF-ért, ahogyan te is írtad. -
Morden24
nagyúr
És 2001-ben úgy érzed, hogy ugyanaz volt a 3rd party app kínálat, mint ma?
Ugyanakkora volt az internetellátottság, mint ma?
Ugyanaz volt az igénye az embereknek, mint ma?Ja, ha nincsen netje a parasztnak, akkor ne tudjon WMP híján lejátszani egy vacak video cd-t sem.
MacOS - Bemész a boltba és dobozosan megveszed ennyiért. Nem kérdezik mire kell.
Legális vagy nem?
Gyártói támogatást kapok?
Driverek lesznek mindenemhez? -
Morden24
nagyúr
- Beépített videoszerkesztő
- MSN
- Beépített levelező programEzek közül egyik sincsen benne.
hasonló árfekvésben mint a MacOS (1 licences 9e ft, family pack 5 licence 15e ft
Ezek szerint bemehetek a boltba, és kérhetek a gépemre (legálisan) egy OSX-et 9K-ért? Tehát még véletlenül sincsen egybeépítve az egyébként elég magas árú hardverrel?
Mellesleg ha géppel együtt veszel Windows-t (OEM), akkor ha jól tudom, 35-50 dollárt fizetsz ki.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#92942848 #363 üzenetére
Termékaktiválás szolgáltatásunk a nap 24 órájában elérhető a vonalas telefonról ingyenesen hívható 06-80-018-406-os telefonszámon*.
*Mobil telefonról indított hívás esetén a percdíjakról érdeklődjön mobil szolgáltatójánál.
T-Mobile hálózaton keresztül valóban nem elérhető. Fene tudja, hogy ez most időleges, vagy mi...
(#369) hunfatal: Hát, az sem az MS-hez folyik be...
-
Morden24
nagyúr
Márpedig, olyan embert az országban nem látni, akinek minden cucca eredeti.
Főleg pl. a filmjei nem.A filmletöltés speciel nem illegális Magyarországon, ahogyan a zene sem.
Viszont finoman hozzáteszem, nekem itthon csak eredeti filmem van. Ezen felül egyetlen dolog van, amit letöltök, az pedig a Top Gear sorozat.Amúgy programok terén nem nehéz. A Windows-om, az Office-om és a Corel WinDVD 9 Plus programom, ami fizetős, és természetesen eredeti is.
Ezen felül a játékaim (mind a PC-sek, mind az a néhány Xboxos) eredetiek.
Minden más program, beleértve a nyamvadt tömörítőt is, ingyenes.És ezt úgy mondom, hogy nekem több szoftver van a gépemen, mint egy átlag hómjúzernek, mert több mindent használok aktívan.
És ez véletlenül sem a saját istenítésem: én úgy gondolom, hogy nem kell hozzá sok ész, csak igény a legalitásra. Ezért én egy vacak WinRAR-t sem warezolok, hanem simán használok free alternatívát (Peazip jelenleg).
szerk.: Abban természetesen igazat adok, hogy a legtöbb ember valószínűleg szürke, azaz van legális meg illegális tartalom is a gépén. Nekem ezzel semmi gondom nincsen. Gondom azzal van, ha valaki meg akarja ezt magyarázni, és az egész topik arról szól, hogy egy warezolás elleni intézkedést hozott az MS. Szerintem ez gusztustalan, gyomorforgató hozzáállás.
Mellesleg tudok jó pár emberről itt a PH!-n is, aki kijelenti magáról, hogy teljesen legális az utolsó bitig. Én elhiszem nekik. -
Morden24
nagyúr
válasz
Brutális eb #318 üzenetére
Abban is biztos vagyok,hogy az itt jelenlévő erediti oprendszeresek gépén is található nem kevés illegális warez tartalom
Szerintem ez a feltételezés nagyjából azzal egyenértékű, mint ha azt mondanám, hogy biztos vagyok benne, hogy a warezosok a szomszédtól lopják a gázt.
Leginkább nincsen alapja, maximum a saját magadból, vagy a környezetedből származtatott tapasztalatok.
Rövidebben úgy is mondhattam volna: frászt!
-
Morden24
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #312 üzenetére
Nem akarok tahó lenni, de a véleményedet már kifejtetted. Most már csak f_szkodsz, és próbálsz az emberek agyára menni, ami bőven kimeríti az alapelvekben tiltott flémkeltés kategóriáját.
Úgyhogy légyszi - de komolyan - szedj már magadra 75-nél több IQ-t.
Leírtad a véleményedet, azt már megértettük.
Próbáltad sajnálni való csórónak előadni magad, hogy megindokold a warezolásodat: most már köpsz a saját hülyeségedre is, és írod, hogy sajnálod rá a pénzt.Ezzel sincsen semmi gond: kifejtetted, hogy egy kamuzós, gerinctelen patkány vagy. Felesleges tetézned ezt még az ovibalhéval, amit most tolsz.
-
Morden24
nagyúr
válasz
BeerBier #286 üzenetére
Ejjha,hiába csak én nem tudok előre tervezni..
Az év végi kiadási dátumot már a beta mejelenésekor (2009. január 9.) lehetett tudni, nem sokkal később pedig a pontos dátum (okt. 22.) is ismertté vált.
Ez szerintem elég felkészülési idő. Arról nem is beszélve, hogy ez nem verseny, nem a kiadás napján KELL LECSAPNI A LEGÚJABB TERMÉKRE. Ha X évig kibírtad az előző oprendszerrel, akkor gondolom nem heteken meg hónapokon múlik, hogy válts. Ha meg igen, akkor logikusan előre tervezel valami miatt.
a boltban egyösszegben fizeted ki,nempedig naponta viszed be az ötvenforintost.
De nem is az aktuális havi fizetésedből kell elkülönítened az összeget.
Máig használom,ugyanis nem telik újra,akárhogy is szeretném...
Ez ugyan szomorú, viszont végre normális hozzáállás. Tisztelet érte a sok ... kevésbé normális hozzáállású ... között.
-
Morden24
nagyúr
Ez nem csak a warez oldalon hangzott el hanem PiciPuha valamelyik fejesétől is.
Pont ezt írtam. Mármint hogy attól, hogy anno ezt mondta (talán Allchin? nem tudom már), még nem lesz sem legálisabb, sem erkölcsösebb, sem egyéb módon indokoltabb a warez. Az csak marad warez, simán.
-
Morden24
nagyúr
A kiadás napján meg KELL vennem, ez ugye EGYÉRTELMŰ
Akkor te bevállalod, hogy van esély rá, hogy fos lesz.
Ha kiadnának egy Dune remake-et, a premier napján mennék én is a moziba, pedig bőven lenne esély rá, hogy szar lenne, de bevállalnám.
Az érzést ismerem, viszont ha rábaszok, én vagyok a hibás.A többire meg annyit, hogy a Windows kipróbálható. Legálisan használhatja az ember rearm segítségével akár 120 napig is (nem is értem a sok hácé gémer warezos paprikajancsit; a legtöbbjüknél ennek az időnek a felét sem bírja ki a Windows, szóval minek egyáltalán krekkelni?).
-
Morden24
nagyúr
Sorolhatnám, a lényeg, hogy olyat szeretnék megvenni eredetiben, amelyet normálisan megírtak, és ez lutri.
NE a kiadás napján vedd meg, hanem majd pár hét, vagy hónap múlva. Addigra kiderül, mi a stájsz - erre vagyunk ugye a fórumon
a demó megsúgom NEM jó
A demo meg a beta azért nem ugyanaz.
elvből nem vett egyetlen játékot se
Bevallom, én ezt nem értem. Ha ennyire semmibe veszi mások munkáját, akkor az köpjön rá, és ne használja.
Egy normális világban az ilyen hozzáállásért (elvből nem fizetek, de azért kell nekem) leköpnék a delikvenst. Bő nyállal. -
Morden24
nagyúr
Ezt én mind értem, de ha nincsen pénzem 1 hónapban 20 játékra, csak 3 havonta 1-re, akkor nem warezolom le a másik 19-et.
Ezek a dolgok nem víz meg kenyér.
Ha nincsen pénzem WIndows 7-re, akkor most nem használok Windows 7-et. Használom tovább a 8 éves Windows Xp-met. Ha pedig 8 év alatt nem tudtam ~30K-t összegyűjteni, akkor olyan szinten a létminimum szélén szédelgek, hogy nem csak Windows 7 nem kell, de gépem sincsen, netem sincsen és valszeg villany sincsen.Lássuk be: egyszerűen nem akar a legtöbb ember azért fizetni, amit meg tud szerezni ingyen. És persze, hogy hiányozna neki a Windows ára - mivel ezzel az árral nem kalkulál, hiszen ingyen van.
Persze, hogy nem tökéletes semmi sem, ha olyan emberek nevelnek másik embereket, akik szerint normális, hogy "itt egy kicsit lopunk, ott egy kicsit ügyeskedünk, amott meg nem fizetünk".
-
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz
wwenigma #239 üzenetére
Azt tudom, hogy az MS hogy áll ehhez.
Ellenben
1. warezoldalon érvként szokott elhangzani a "ha lopnak, lopják a miénket" mantra; nem kéne
2. ettől még nem változik a warez megítélése sem jogi, sem erkölcsi szempontből3 -> Pontosan, ahogy mondod: ES sokan azt sem tudjak hogy warezosok -> erre jó ez a tool amit kiadnak.... akkor kicsit LOL, hogy az egész topik a warezosok "hogyazannyábaképzeliazMS" baromkodása miatt egy hülye érvek ellen vívott szélmalomharccá silányul.
Mert azért jelentsük már ki: a fél topik arról szól, hogy a betörő rinyál, mert a tulaj bezárta az ajtót.Az alternatívokra írt szösszenetem meg szerintem egyértelmű: ki merem jelenteni, hogy egészen konkrétan lenézek egy olyan embert, aki energiát tud fordítani a warezolásba, de az alternatív megoldás keresésébe nem (megjegyzem, a tisztaszoftver.hu is ezek közé tartozik), és mellé még picsog is, hogy milyen drága ez, az meg amaz - miközben legalább a felét megoldhatná legális ingyenességgel.
-
Morden24
nagyúr
válasz
wwenigma #228 üzenetére
Tehát a warezosok ezek szerint annyira szeretik az MS-t (M$, Mikrofos, Winfos stb.), hogy még akkor is kiállnak mellette, ha nincsen rá pénzük? Na mondjuk ez azért tényleg tisztes dolog.
Szóval akkor melyik warezost érdekli, hogy minek örül az MS? Ez nem indok, max megállapítás.
Mivel te nem veszed meg a Windows-t, logikusan következtetem, hogy nem aggódsz az MS bevételei miatt.
Én ugyan megveszem a Windows-t, de bevallom, engem sem nagyon izgat a bevételük.Akkor most kit is érdekel, hogy mit akar az MS?
Ja, hogy nem ismerik az alternatívákat, de a torrentoldalt, a torrentklienst, a Daemon Tools-t ismerik? Hatttalmas nagy lol.
(#229) pzstm: Jó'van, akkor szívd fel az én havi prémiumomat is, aztán warezolhatok pár játékot, mert különben nem lesz mit ennie a gyereknek
-
Morden24
nagyúr
válasz
wwenigma #226 üzenetére
de hát akkor ugye nőne a konkurens oprendszerre váltók száma
Én egyáltalán nem sajnálnám, ha minden warez Windows-os Linuxot telepítene
Ahogyan azt sem sajnálnám, ha Nero helyett Imgburn-t, WinRAR helyett 7zip-et, Photoshopban szánalmaskodás helyett Paint.NET-et, Nod32 helyett Avira-t stb. telepítenének.
-
Morden24
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #183 üzenetére
Nem, csak van gerincünk.
Én is sokallom, amit levonnak tőlem, mégsem megyek oda a zöldségeshez, hogy "köcsög, a hűtőért már fizettem, szóval most jól fel is töltöm".
Amúgy van lehetőség ingyenes OS-t használni.Nos akinek a Windows ára nem sok az vagy valamelyik fenti céghez tartozik vagy tele van lóvéval és nem érdekli mi mennyibe kerül...
Vagy esetleg, ahogyan ollie is írta, megvette egyszer, és használta utána 7 évig.
Vannak itt olyanok is, akik megveszik azt, amit használnak: ami egyben azt is jelenti, hogy nem használunk annyi mindent, mint mondjuk egy warezos.
Képzeld, nekem sincsen 100 játékom, nincsen Photoshopom, fizetős vírusirtóm, fizetős íróprogramom, fizetős faszomtudjamim. Winrar helyett is PeaZip-et meg 7zip-et használok.
Nincs is tizenfaszomezer forintos, 30 megabites netem, mert nincsen rá szükségem.
Ellenben amim van, azt megvettem, és köszönöm szépen, jól érzem magam vele. Nem vágyom rá, hogy heti 5 játékot lopjak le a netről, utána meg picsogjak a pénz miatt, mint egy fürdősk_rva. -
Morden24
nagyúr
válasz
Silentfrog #165 üzenetére
A warezos ész, ugye...
A WU nyugodtan működhet, elég ezt az egy frissítést rejteni, és viszontcsók. Akkor esetleg nem nevelne minden második warezpista botnetet otthon.
Persze tudom, a Windows hazatelefonál, és a CIA betöri az ajtót a warezjátékok miatt.
-
Morden24
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #147 üzenetére
Félreértés ne essék: nem kell szeretni a Win árát, ahogyan az 5870-esét sem.
Továbbmegyek: lehet lopni is, a Wint is, meg az 5870-est is.Egyetlen dolog gusztustalan: morálisan felmenteni magadat valami gagyi, mondvacsinált indokkal.
Warezolj, amennyit akarsz, csak könyörgöm, ne neked álljon már feljebb.NEM KÖTELEZŐ használni Windows7-et, ahogyan 5870-est sem. A te választásod, hogy ez kell neked, erre akarod költeni a pénzed.
Akkor vagy fizesd ki (közben károghatsz a pénzed miatt), vagy warezolj, de csendben. Nem, nem elsősorban a warezolás a gáz. Az, hogy neked áll fejlebb, az a gáz.Remélem ez teljesen érthető volt, és nem maradtak fehér foltok.
-
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #133 üzenetére
Most arra hadd ne mondjak semmit, hogy a gyakori alaplapváltás (olcsó móka) miatt te sokallod a Windows árát.
Nem bunkóságból, de a géped árának ismeretében ez kb. annyira lol, mintha valaki egy Bugatti Veyronnal cirkuszolna a benzinkúton, hogy tegnap még 6 forinttal kevesebb volt...
Az adathordozót már nem is értem. Mit fizettél ki?
Nem mellesleg van 4 géped, 3 licenced. Vehetnél upgrade-et is, és az nem 30K-ba fájna.
De igazából a te dolgod, hogy milyen Windowsból mennyit veszel vagy warezolsz, csak a konfigod ismerete + az, hogy azon kívül még van 3 másik gép (igazi átlag magyar állapot) nem kicsit teszi nevetségessé a magyar átlagfizetéssel való példálózást.
Szerintem meg az ecuadori átlagfizetéshez mérten drága a Windows. Igaz, nincsen közöm hozzá, de jól hangzik.
-
Morden24
nagyúr
Csak annyi volt a kérdés, hogy sért-e EULA-t, ennyire válaszoltam, hogy igen.
Végülis valóban be lehetne építeni, csak minek.
Egy háztartásban minimális kivételtől eltekintve van egy közös nyelv, ergo ennek a megléte gyakorlatilag szükségtelen.
A Penge_4 által fentebb leírt példa (ő az angolt szereti, de a szülei nem konyítanak hozzá) elég egyszerűen megoldható:
1. megéri nekem az angolszeretet miatt többletköltséget kiadni
2. kompromisszumot kötök (nem a Microsofttal, hanem a szüleimmel), és magyart használokSzóval azért ez pont nem az a kategória, ami a warezt indokolja.
-
Morden24
nagyúr
Ha kevesebbért adják és tényleg többet vesznek, akkor azzal az ő költségeik is nőnek: gyártási, support költségek. Tehát ez nem annyi, hogy ráböknek egy árra, és jó'vanakkor.
A másik meg az, hogy illene nem elfelejteni, hogy a warez ingyér' van, tehát elég nehéz árversenyt csinálni.
Persze, mindenki veri a nyálát, hogy ha olcsóbb lenne a Windows, akkor megvenné. De mennyivel olcsóbb? Én UK-ből rendeltem 26K-ért a HP retail Win7-emet.
Írnak itt olyanokat, hogy nekik 2500-ért érné meg a dobozos Ultimate. Hát persze, nekem meg Suzuki árban a Ferrari, 1 forintos benzinárral.El kéne hinni már a 10millió polihisztor országában is, hogy az MS valószínűleg jobb marketingeseket és pénzügyi szakembereket, közgazdászokat tud megfizetni, mint amilyen egy magyar fórum tagja - ha ebben tévednék, akkor ofkorsz meg lehet írni a CV-t, és lehet jelentkezni és jobban csinálni a dolgokat. Az MS biztos örülne, ha valaki egy ilyen egyszerű megoldással megduplázná a bevételt
Jobb lenne, mert nem 20x tölteném le, hanem max 1-2 alkalommal
És te mi a f_szért töltöd le 20x? Lejár a warez szavatossága, vagy mi? Záptojásszagú a vincseszter?
Nehogy azt higgyük, hogy ezt nem mesterségessen gerjesztik!
A warezt nem ők gerjesztik, maximum engednek neki, amennyire "kell".
EZt se próbálták ki, szerintem! Lazán megtehetnék, hogy az XP árát (Home werzsün) leviszik, de mindig ezzel jönnek, hogy akkor se.
És az miért lenne jó? Akkor nem csökkenne, hanem nőne az XP részaránya, ergo több humánerőt kéne fordítania a cégnek arra, hogy supportálja (amit egyébként átcsoportosítanak). Ez plusz költség lenne nekik.
Az érdekük az, hogy az újat vegyed, több okból is.Másrészt aki az elmúlt 8 évben nem tudott összespórolni egy XP-re, az holnap sem fogja feleáron megvenni.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#72042496 #113 üzenetére
Tény, ettől még muszáj fizikai médiát is csinálni belőle.
Egyébként hozzáteszem, egy olyan terméknél, mint a Windows, egyáltalán nem meggyőződésem, hogy egy kizárólagos elektronikus terjesztés környezetkímélőbb lenne, mivel a szerverekbe sem a Greenpeace seggéből megy az áram.
Nem ismerek ilyen téren pontos adatokat, de ha csak a kiszolgáló rendszer áramfelvételét kéne nézni, sem biztos, hogy környezetbarátabb, mint egy dvd+csomag legyártása és elszállítása a megfelelő helyre.Mindenesetre érdekes kérdés.
-
Morden24
nagyúr
Nem, a language packot legálisan nem teheted fel.
Azzal nem tudom mi a helyzet, ha más telepítőmédiáról dolgozol (azaz rendelsz Germániából pl. egy Win7HP-t, aztán a haverod magyar Win7HP telepítőjével installálsz [a kulcs működni fog]), bár tudtommal az azonosítód a kulcs, a telepítőmédia a legkevésbé sem.
-
Morden24
nagyúr
Az egymásra rakott 32 és 64 bites telepítőlemezek elhelyezése szerintem eléggé igénytelen.
Viszont környezetkímélőbb, mint külön tálcát csinálni nekik, és ha jól emlékszem, a mostani Windows dobozoknál ez volt az elsődleges irányelv (ja, meg az, hogy állítólag voltak, akik nem tudták kinyitni a Vista dobozát
).
-
Morden24
nagyúr
Változtatható MUI kb. pont annyira hasznos otthonra, mint az XP mód.
Group policy-t is millióan használnak, mint home userek.
A bitlocker szintén musthave.Van egy minimális kisebbség, akinek kéne otthonra, igen. Meg van olyan is, akinek a részeg haver fotójára f_szt rajzolni fotosop kell. Nem hiszem, hogy belőlük kéne kiindulni.
-
Morden24
nagyúr
Ha az "ismeretlen" kis szoftveredet legalább egy ember népszerűsíti és ajánlja mondjuk adott feladathoz egy fórumhozzászólásban
3-ik opció: a hülyegyerekek által széthekkelt Gamer Editionja miatt Winfossal floodolja a fórumokat. Ez szerintem a legjobb.
(#84) pzstm: Gracias! Amúgy Vista idejében a a Business-ben nem volt.
-
Morden24
nagyúr
Ezt tanúsíthatom. Még a H1N1-et sem kaptam el, pedig PH-szerte hangoztatják, hogy mekkora disznó vagyok, amiért nem sül le a pofámról a bőr.
Ha most rosszindulatú lennék, akkor nem hagynám ki azt a magas labdát, hogy a disznó gerinces
(Ne sértődj meg, kivételesen viccnek szánom.)
-
Morden24
nagyúr
Bar van egy sejtesem, hogy opcionalis ugyan a telepitese, de a kesobbiekben tobb program alapkovetelmenykent kerni fogja majd.
Nem valószínű, épp nemrég végeztek a WGA perrel (pozitívan), kétlem hogy ilyesmit megint szeretnének. Ezért "opcionális".
Én adnám speciel, ha automatikusan települne, akár kikapcsolt WU esetén is.(#64) kelzsoca: Jogos, ahogy az összes többi topikban is lelohadna a forgalom, az biztos.
-
Morden24
nagyúr
Es szerintem is sokan lehetnek azok akik nem is tudjak, hogy ami a gepukon van az nem is eredeti windows...
Na, hát ezek az emberek fognak alaposan meglepődni, amikor lejön ez a frissítés, és kiheréli a krekket.
Más kérdés, hogy én ilyen ilyen eladónál úgy jelenteném fel a boltot, ahogy kell (félreértések elkerülése végett: elsősorban nem a warez Windows miatt, hanem a warezból való pénzcsinálás miatt).Na persze feltételezve, hogy a kedves eladó nem iktatta ki előzékenyen a teljes Windows Update-et, mint felesleges szart, úgysem kell az alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Mobilinternet
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Windows 11
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest