- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
DeFranco #189 üzenetére
Vagyok gyerekek vagyok...
Nem adom fel...
Na hogy tisztázzuk...Én minden forintom után becsületesen adózok... ugyhogy a lelkiismeretem tiszta...
Megveszem amit megkivánok...
Mivel az összes játék Windows alol megy ezért rá vagyok kényszerülve...
De elöbb húzok nyakra minthogy kiadjak egy dobozosért 60papirt...[ Módosította: #65675776 ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Megint jössz ezzel a marhasággal, egy másik topikban már ki lettél osztva. Ferdítesz mint a kozlekedesi tukor felkialtassal. Most az jön, hogy 5€ a zsemle ott? Amugy meg nem 1000 hanem 1200€ a minimalber.
Nem mindegy hogy a 270€-s itthoni minimalberbol vagy az 1200€-s ottani minimalberbol kell kisporolni a 100€-s oprendszert. Szvsz.
-
WN31RD
addikt
válasz
Morden24 #150 üzenetére
"Továbbmegyek: lehet lopni is, a Wint is, meg az 5870-est is."
Apró kiegészítés, sajnos úgy tűnik, sokszor le kell ezt írni:
Windowst (gyakorlatilag) nem lehet lopni, legfeljebb szerzői stb. jogokat sértve használni. Ennek nem sok köze van a lopáshoz, elvégre sehonnan nem tűnik el semmi, sőt, ha egy zárt szobában szerzői jogsért valaki, a jogtulajdonos még csak észre sem veszi a dolgot, nemhogy a lopáshoz hasonló módon kára származna belőle.Nem kellene ezeket a dolgokat a hangulatkeltés érdekében összemosni. Ha valaki szerint a szerzői jogokkal nem összhangban történő szoftverhasználat rossz, elítélendő dolog, akkor írja azt, érveljen amellett, de ne találja ki, hogy ez akkor lopás is. Mi lesz a következő? Windowst másolni terrorizmus vagy kartellezés is, csak mert az olyan ijesztően hangzik?
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
wwenigma #186 üzenetére
Ember te hol élsz? Szerinted külföldön minimálbérböl futja ilyenekre? Ausztriáról tudok bövebben mesélni. Az ottani kb 1000€-s minimálbér kb pont annyit ér, mint itthon a 75k. Nem többet. Az más dolog, ha pl sopronból jársz át dolgozni és itthon költöd el. De ha ott kell élned, akkor az qrvára nem ér annyit, mint ahogy az innen látszik. Ott is warezolnak sokan, de azok legalább kussolnak és nem azzal hencegnek. Ott a lopás bün, nálunk természetes, söt, aki lop az tartozik a "normálisak" közé.
-
Morden24
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #183 üzenetére
Nem, csak van gerincünk.
Én is sokallom, amit levonnak tőlem, mégsem megyek oda a zöldségeshez, hogy "köcsög, a hűtőért már fizettem, szóval most jól fel is töltöm".
Amúgy van lehetőség ingyenes OS-t használni.Nos akinek a Windows ára nem sok az vagy valamelyik fenti céghez tartozik vagy tele van lóvéval és nem érdekli mi mennyibe kerül...
Vagy esetleg, ahogyan ollie is írta, megvette egyszer, és használta utána 7 évig.
Vannak itt olyanok is, akik megveszik azt, amit használnak: ami egyben azt is jelenti, hogy nem használunk annyi mindent, mint mondjuk egy warezos.
Képzeld, nekem sincsen 100 játékom, nincsen Photoshopom, fizetős vírusirtóm, fizetős íróprogramom, fizetős faszomtudjamim. Winrar helyett is PeaZip-et meg 7zip-et használok.
Nincs is tizenfaszomezer forintos, 30 megabites netem, mert nincsen rá szükségem.
Ellenben amim van, azt megvettem, és köszönöm szépen, jól érzem magam vele. Nem vágyom rá, hogy heti 5 játékot lopjak le a netről, utána meg picsogjak a pénz miatt, mint egy fürdősk_rva. -
Jaffafa
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #183 üzenetére
Fogd már fel ember, hogy ez a világ minden táján így van. Máshol is kell adózni és utána még áfát is fizetni. Söt, képzeld regadó is van szinte mindenhol az autókra. Csak mi magyarok vagyunk ilyen hülyék, hogy bevesszük ezt a maszlagot?
Menj ki amcsiba és próbáld meg az ottaniaknak elmagyarázni az adócsalós szöveged. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
sz.zoli25 #183 üzenetére
Nézd meg, hogy általában azok ágálnak a warez ellen, akik anyagilag megtehetik, hogy megvegyék az oprendszert (is). (meg melllette HTC Diamond2, PS3, Xbox360 elite, Core i7, etc..)
Nem lenne itt baj, adjak ertelmes áron. Pl. minimalberbol ki lehessen fizetni... ugy hogy abban a honapban eszunk es szamlakat is fizetunk...
Morden24: első része a hszemnek erint. Amugy lattam, csak epp nem volt akkor annyi penzem...
De gondolom ha igy felhoztad, elképesztő gyakorisággal vannak ilyen akciók.
Jaffafa: [link] olvasd el légyszi.... elvonás...
-
sz.zoli25
aktív tag
Ti most az APEH-nak,az ARTISJUS-nak vagy a MICROSOFT-nak dolgoztok?Részesedés jár?
Ne haragudjatok,hogy sokallom hogy levonják a keresetem több mint felét és még amit vásárolok annak a 25%-át,ésatöbbiésatöbbi(itt még sokmindent irhatnék)
Nos akinek a Windows ára nem sok az vagy valamelyik fenti céghez tartozik vagy tele van lóvéval és nem érdekli mi mennyibe kerül... -
Silentfrog
veterán
Aki meg nem dolgozik az ne is egyék! Szol a mondás...
Mégsem halnak éhen sokan...
Csakugyan nem szép dolog nem eredeti wint használni,de ez nekem kicsit furcsa,hogy nem tiltják le egyből a windowst ha nem eredeti,
Ha a gépek nagy többségét nem tudják használni akkor a nem használt gépekbe nem vesznek az emberek uj hardvert,uj szoftvert uj játékokat!?
Mert ugyebár processzort nem lehet letölteni torrentröl -
Jaffafa
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #158 üzenetére
Ez már tényleg off, de képzeld ez nem csak Magyarországon van így. Máshol is levonják a fizud bruttójából a 40-60%-ot. De ez még mindig nem indok arra, hogy te meggyözödéssel mondjad azt, hogy "én ezért lopok".
A másik dolog meg: használj Linuxot, az ingyé van. Lám mégsem kell neked, pedig az legális. Jah, hogy neked játékra kell? Akkor fogd úgy fel, hogy az elsö játékod 30k-val többe kerül és szidd a játék kiadóját. Bár valszeg idáig el sem jutnál, hisz a játékod is warezolod
, gondolom azért mert az is túl drága neked. Szánalmas.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Silentfrog #165 üzenetére
A warezos ész, ugye...
A WU nyugodtan működhet, elég ezt az egy frissítést rejteni, és viszontcsók. Akkor esetleg nem nevelne minden második warezpista botnetet otthon.
Persze tudom, a Windows hazatelefonál, és a CIA betöri az ajtót a warezjátékok miatt.
-
A SerialKiller féle Win7 is tartalmaz ilyen malware-t?
Üdv,
Vik -
kelzsoca
félisten
válasz
Ezt már ma leírta valaki, ha jól emlékszem.
Azoknak jó főleg akik készre szerelt gépet vesznek, mert sok esetben megkérdőjelezhető a gépre telepített OP eredetisége.
Ha valaki vesz egy win7-et ami mondjuk OEM, és használja 3 évig, mondjuk minden nap, akkor neki: ~24ft/nap ha lebontódik a 3 évre a termék ára.
Kemény összegek ezek
(#171) Vikthor
Úgy látod ez egy warez topic?
Hát lassan jól látod -
válasz
sz.zoli25 #155 üzenetére
Teljesen korrekt a windows ára. Én pl. már 7 éve használom a legális XP licence-emet, szerinted nem érte meg? A Vista-t kihagytam, de most már váltani fogok w7-re de arra is csak a DX11 miatt. És ez is meglesz vagy 5 évig. A 7 év alatt, amíg az XP-t használtam legalább 20x annyi pénzt költöttem hardverre, mint amennyibe az oprendszer került, és játékokra talán még többet. Ha valaki azt mondja, hogy túl drága az oprendszer, az csak a saját lelkiismeretét próbálja nyugtatgatni, és valószínűsítem, hogy a játékokat sem legális forrásból szerzi be.
-
JanR
addikt
válasz
Mi az, hogy semmilyen?
Aki warezolta a windows-at, annak igen semmilyen, de az ne is hasznaljaAkinek meg eredeti, annak semmi felni valoja nincsen. Ugyan ugy fog mukodni a gepe tovabbra is...
-
JanR
addikt
válasz
kelzsoca #163 üzenetére
Jaaa... Szamomra ez messze van az indoktol.
En kb 2 eve engedhettem meg magamnak a 4870-et. Most is faj a fogam az 5870-re, de nincs ra penzem es nem veszem meg... Egyszeruen nem ertem, hogy ha faj neki az osszeg minek veszi meg?
Annyi szep hely van a vilagban ahova el lehetne menni egy 5870 arabol es olyan "grafikat" soha nem fog megjeleniteni, mint amit a szemevel latna x,y helyen.
Na mind1
-
Silentfrog
veterán
Ezt most nem értem.
Ha letiltja valaki a frissitést akkor nem xarakszik a "eredetiség vizsgálo"?
Mert ha igy van akkor letiltják a frissitéseket és nincs semmi gond.
Jobb egy nem teljesen biztonságos windows mint egy semmilyen... -
Nekem a másik nagy bajom ezzel a ár körüli nyivákolással az, hogy az emberek többsége észre sem veszi, hogy mennyi minden szarra veri el a pénzét hetente/naponta, amik éves szinten simán kihozzák egy OEM Windows árát! Mennyi most egy doboz cigi (nem tudom, nem dohányzom)? Kb. heti(!) 500-600Ft spórolással az ember 1évre vesz magának egy legális Win7-et! Következő évben meg akár újat is vehet, ha annyira van pénze alaplapot cserélgetni...
-
kelzsoca
félisten
válasz
sz.zoli25 #155 üzenetére
Itt általában az ilyen fórumokon az veri ki a biztosítékot, ha egy warezoló hülyének nézi a másikat (persze hogy azokat akik fizettek) és azt ecseteli, hogy miért jobb azt ingyen beszerezni, illetve legtöbbször neki áll feljebb, ahelyett hogy csendben meghúzódna, és nem szólna hozzá vagy nem ilyen stílusban az adott topichoz.
Amugy meg ha az 5870 fent lenne a warezoldalon azt is letölteném mert azt is sokallom..
Bár lehetne kenyeret, húst, tejet is letölteni...
-
Allien
veterán
válasz
kelzsoca #143 üzenetére
Mazohista vagyok, ÉN maradok! Menjenek inkább azok, akik ilyeneket mondanak! Anno, volt egy ilyen főnököm. Az pl meg volt győződve, hogy behozza egy rokonát hozzánk, és fél óra alatt betanítja.
Szerencsére ez az ostoba, és buta állat már nem dolgozik a cégnél.
Embernek se nevezném, de ez van, igaziból az állatoktól is elnézést kellene kérjek.
-
BloodyEddie
őstag
Na térhetek át Linuxra
-
Morden24
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #147 üzenetére
Félreértés ne essék: nem kell szeretni a Win árát, ahogyan az 5870-esét sem.
Továbbmegyek: lehet lopni is, a Wint is, meg az 5870-est is.Egyetlen dolog gusztustalan: morálisan felmenteni magadat valami gagyi, mondvacsinált indokkal.
Warezolj, amennyit akarsz, csak könyörgöm, ne neked álljon már feljebb.NEM KÖTELEZŐ használni Windows7-et, ahogyan 5870-est sem. A te választásod, hogy ez kell neked, erre akarod költeni a pénzed.
Akkor vagy fizesd ki (közben károghatsz a pénzed miatt), vagy warezolj, de csendben. Nem, nem elsősorban a warezolás a gáz. Az, hogy neked áll fejlebb, az a gáz.Remélem ez teljesen érthető volt, és nem maradtak fehér foltok.
-
bobsys
veterán
home premiumban is lehet nyelvet valtani, nem tiltja az eula, de csak egy nyelv lehet fent, valtani nem lehet koztuk, tehat egy angol verzioban kicserelheted a nyelvet magyarra
Licensing requirements state that Windows 7 can include only a single language, with the exception of the Windows 7 Ultimate and the Enterprise editions. These are referred to as single-language editions. When multiple language packs are added to a Windows image and a single-language edition of Windows is deployed, during Windows Welcome (OOBE) users are prompted to select the language they want to use from a list of available languages. Once that language is selected, and the computer is restarted, all other language packs will be deleted from the computer by the language-pack removal task.
-
pzstm
titán
tudom off, de épp most mutatják be a Windows Phone7-et. Hátha érdekel valakit
[link] -
kelzsoca
félisten
válasz
Morden24 #140 üzenetére
Talán ha az MS fizetne is azért hogy az OP rendszerüket használd....
Mondjuk akkor meg a sok linux felhasználó kapna az alkalmon, és dobná a pingvint a 7-es csapdájába
(#142) sz.zoli25
Ha majd a magyar viszonyokhoz állitják a Win árát akkor megveszem addig meg lopom...
Igen, ez általában minden második ember leírja, mint védekezési mechanizmust, de hát erre volt olyan aki azt mondta: "el lehet menni, itt lehet hagyni az országot, tessék, tessék"
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
kelzsoca #135 üzenetére
Az aláirás azért van mert az aprón sokan bolti vagy annál magasabb áron árulják a sz.rukat...
Amugy vitatkozhatunk sokáig de leirok egy példát miért sokallom...
Nos annak idején amikor 10 megvettem az elsö PlayStationomat itthon a 60-70000fizetés mellett 8-12000Ft ba került itthon egy játék...Amit a németektől átszámitva 2500Ft-ért lehetett hazahozni pedig 5x annyit kerestek...
Szóval minden európai áron van csak a fizetésünk nem európai...
Amúgy meg kiváncsi lennék a sok legális Win tulaj mennyire adózik becsületesen...[ Módosította: Racecam ]
-
Allien
veterán
válasz
kelzsoca #135 üzenetére
Bocsi, az SAJNOS KELL!
A játékokra nem az van írva (o.k., a dobozra), hogy szükséges konfig: Linux, hanem WIN XP/stb. Ennyi.
Gondolom, nem véletlenül.
A víruskeresőröl meg nem én tehetek. Kipróbltam nem egyet, de biza, csak arra jók, hogy komoly erőforrásokat használjanak a gépemben, ha telepítek valamit, már köhögnek, és jópárszor kicsesztek velem. Tudom, nehéz a munkájuk, mert alig fizetik meg őket, hogy JÓ szoftvert írjanak.
Mindegy, mondjuk van a gépemen egy, ami free, de ha játszani akarok, le kell állítsam.
A többi még roszabb volt, még olyan is, amiért fizettem is.
-
Morden24
nagyúr
-
Morden24
nagyúr
válasz
sz.zoli25 #133 üzenetére
Most arra hadd ne mondjak semmit, hogy a gyakori alaplapváltás (olcsó móka) miatt te sokallod a Windows árát.
Nem bunkóságból, de a géped árának ismeretében ez kb. annyira lol, mintha valaki egy Bugatti Veyronnal cirkuszolna a benzinkúton, hogy tegnap még 6 forinttal kevesebb volt...
Az adathordozót már nem is értem. Mit fizettél ki?
Nem mellesleg van 4 géped, 3 licenced. Vehetnél upgrade-et is, és az nem 30K-ba fájna.
De igazából a te dolgod, hogy milyen Windowsból mennyit veszel vagy warezolsz, csak a konfigod ismerete + az, hogy azon kívül még van 3 másik gép (igazi átlag magyar állapot) nem kicsit teszi nevetségessé a magyar átlagfizetéssel való példálózást.
Szerintem meg az ecuadori átlagfizetéshez mérten drága a Windows. Igaz, nincsen közöm hozzá, de jól hangzik.
-
dqdb
nagyúr
válasz
#72042496 #113 üzenetére
Igen, ez eléggé nevetséges szerintem is. Elindultam a Microsoft honlapja felé, hogy megveszem letölthetőben, biztos úgy az olcsóbb, meg elég nekem a kód, nem kell egy feleslges doboz, erre ugyanott kötöttem ki, mint te. DHL-lel az Overclockers-től a dobozos olcsóbbra jött ki, mint a Microsofttól a letölthető, és ez is megjött 3 nap alatt ...
Morden24: én, mivel nem egyszerre lesz majd angolul és magyarul használva a Windows 7, ezért inkább a zsebembe nyúltam. Most ott van lesz nekem az angol változat, aztán amikor ezen a gépen cserélődik a Windows, akkor magyar MUI-val jó lesz a szüleimnek.
-
kelzsoca
félisten
Én nem telepítek vírus keresőt, szintén elvből, mert nekem nem kell, mivel nincsenek személyes adatok a gépen,
Hát végülis, ez is egy hozzáállás, mondjuk akkor OP rendszert minek használsz?
Az is csak egy szoftver.
(#133) sz.zoli25
Azért irtam hogy gépenként 5000-et szánnék rá...
Az asztalit meg ráadásul sokszor változtatom tehát dobozos kellene az meg horror áron vanNos igen, az egyik mondat üti a másikat.
Fizetnél érte, de nem ennyit, aztán meg írod hogy folyamatosan változnak a konfigokMi lenne ha 1-2 upgrade kimaradna és mondjuk abból meglenne a dobozos verzió?
Azt utána nem kellene eladni, meg cserélni több évig sem, az alkatrészeken meg mindig csak bukó vanBár ahogy az aláírásod nézem, még az se biztos
-
Morden24
nagyúr
Csak annyi volt a kérdés, hogy sért-e EULA-t, ennyire válaszoltam, hogy igen.
Végülis valóban be lehetne építeni, csak minek.
Egy háztartásban minimális kivételtől eltekintve van egy közös nyelv, ergo ennek a megléte gyakorlatilag szükségtelen.
A Penge_4 által fentebb leírt példa (ő az angolt szereti, de a szülei nem konyítanak hozzá) elég egyszerűen megoldható:
1. megéri nekem az angolszeretet miatt többletköltséget kiadni
2. kompromisszumot kötök (nem a Microsofttal, hanem a szüleimmel), és magyart használokSzóval azért ez pont nem az a kategória, ami a warezt indokolja.
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #126 üzenetére
Ja, bepálik a wincsim, akko mivan?
Nem bírja a metil alkoholt.
De mennyi verzió jött ki? SP1-2-3, ezen felül nem árt ugye a frissitett verziót leszedni. Én nem telepítek vírus keresőt, szintén elvből, mert nekem nem kell, mivel nincsenek személyes adatok a gépen, stb. Illetve, az összes igaziból szenyó (nem akartam sok csúnya szót írni, inkább hosszú sípszó), és mondjuk megakadájozza, hogy az eredeti játékomat normálisan használjam (ez sajna nem vicc, pl letiltja a punkbustert). Ha nagyon gáz van, format c:, és ennyi. Nem sajnálom a pénzt normálisan elkölteni, REÁLIS áron, én megveszem az eredeti játékot is, na, nem az összeset, mert annyi pénze még BILL-nek sincsen, de arányossan, a nagy átlaghoz képest elég sok eredeti gamem van. -
llax
senior tag
válasz
Morden24 #106 üzenetére
Az tény, hogy a megoldás sérti az EULA-t.
De emiatt biztosan nem fog perelni egyetlen magánfelhasználót sem a MS. Már csak azért sem, mert ez már tényleg nagyon-nagyon messze áll a "lopás" fogalmától, ugyanis ez esetben a licensz ki lett fizetve (és az MS-nek ez a legfontosabb). Még csak a kizárólag Ulti-ra jellemző extrát sem használja az user, ugyanis a "beavatkozással" nem a többnyelvű UI szolgáltatást aktiválja, hanem csak egyszeri alkalommal nyelvet vált.Mondjuk egy ilyen lehetőséget beépíthettek volna legalább a dobozos HP és Pro változatokba is: minden (újra)telepítéskor lehetőséget adhatna a nyelvválasztásra (ami ugye nem egyenlő az Ulti-ra jellemző MUI-val).
-
The Bachelor
tag
Még jó, hogy én msdnaa-s win7et használok
-
Allien
veterán
EZt se próbálták ki, szerintem! Lazán megtehetnék, hogy az XP árát (Home werzsün) leviszik, de mindig ezzel jönnek, hogy akkor se. A managerek ezt tanulták az iskolába, egyszer, a 60-s években bizti csináltak egy ilyen felmérést "Tecso" gazdaságos virslivel, mondjuk, és ez ragadt benne a managerek könyvében.
-
Morden24
nagyúr
Ha kevesebbért adják és tényleg többet vesznek, akkor azzal az ő költségeik is nőnek: gyártási, support költségek. Tehát ez nem annyi, hogy ráböknek egy árra, és jó'vanakkor.
A másik meg az, hogy illene nem elfelejteni, hogy a warez ingyér' van, tehát elég nehéz árversenyt csinálni.
Persze, mindenki veri a nyálát, hogy ha olcsóbb lenne a Windows, akkor megvenné. De mennyivel olcsóbb? Én UK-ből rendeltem 26K-ért a HP retail Win7-emet.
Írnak itt olyanokat, hogy nekik 2500-ért érné meg a dobozos Ultimate. Hát persze, nekem meg Suzuki árban a Ferrari, 1 forintos benzinárral.El kéne hinni már a 10millió polihisztor országában is, hogy az MS valószínűleg jobb marketingeseket és pénzügyi szakembereket, közgazdászokat tud megfizetni, mint amilyen egy magyar fórum tagja - ha ebben tévednék, akkor ofkorsz meg lehet írni a CV-t, és lehet jelentkezni és jobban csinálni a dolgokat. Az MS biztos örülne, ha valaki egy ilyen egyszerű megoldással megduplázná a bevételt
Jobb lenne, mert nem 20x tölteném le, hanem max 1-2 alkalommal
És te mi a f_szért töltöd le 20x? Lejár a warez szavatossága, vagy mi? Záptojásszagú a vincseszter?
Nehogy azt higgyük, hogy ezt nem mesterségessen gerjesztik!
A warezt nem ők gerjesztik, maximum engednek neki, amennyire "kell".
EZt se próbálták ki, szerintem! Lazán megtehetnék, hogy az XP árát (Home werzsün) leviszik, de mindig ezzel jönnek, hogy akkor se.
És az miért lenne jó? Akkor nem csökkenne, hanem nőne az XP részaránya, ergo több humánerőt kéne fordítania a cégnek arra, hogy supportálja (amit egyébként átcsoportosítanak). Ez plusz költség lenne nekik.
Az érdekük az, hogy az újat vegyed, több okból is.Másrészt aki az elmúlt 8 évben nem tudott összespórolni egy XP-re, az holnap sem fogja feleáron megvenni.
-
Allien
veterán
válasz
Morden24 #114 üzenetére
Jobb lenne, mert nem 20x tölteném le, hanem max 1-2 alkalommal. Nem kellene ilyen verzió, meg olyan.
Sőt, akár a munkahelyemen lenne egy közös lemez, az legalább 50 ember, a kódot meg ugye külön lehetne megkapni. De, ez nem érné meg a managereknek, mert akkor jelentőssen csökkenne az illegális felhasználás.
Nehogy azt higgyük, hogy ezt nem mesterségessen gerjesztik!
-
Jaffafa
aktív tag
Nemtom mit kell a BitLocker-en rugózni. Az tipikusan cégeknek lett kitalálva, pont. Ráadásul tök logikus és szerintem fasza dolog. Otthoni használatra nem sok értelmét látom.
-
Allien
veterán
válasz
Depression #37 üzenetére
Ööö, ezt gondolom BIZTOS ki is próbálták, nem ám íróasztal mögül kiszámolták, ááá, biztos NEM!
A mai világba tuti megoldható, hogy az MS kaszáljon, ne a kereskedői lánc, mert ugye van steam, meg sok hasonló fínomság. Akár letölthető lenne torrenten, mint eddig, a kódot meg elküldik sms-ben, e-mailben, amiben akarják. Tehát, ha mondjuk adnák 8-10E forintért, ami mondjuk reális is lenne érte (a prémium xp persze több), és megnőne a fizetők száma 4x-sére, bizti nem érné meg.
Ja, és direkte nem azt írtam, hogy legalább 5x-6x ennyien vennék meg, mert azt már esetleg túlzásnak éreznék páran, pedig szerintem lazán elképzelhető, PONT azért, mert nem egy évre veszem meg.
De szigorúan szvsz
(szerény véleményem szerint) -
törölt tag
válasz
Morden24 #114 üzenetére
Én sem kizárolagosságot szeretnék, inkább csak egy alternatívát. Valami hasonlót, mint a játékoknál a Steam.
A kiszolgáló rendszer már érszben adott, bár én sem bocsátkoznék becslésekbe, milyen és mekkora átalakításra lenne szükség, ha tömegével nekiállnának onnét tölteni az emberek a Windowst.
-
sz.zoli25
aktív tag
5000ért még megvenném mind a 4gépre de 30000kicsit sokallom...
Nem magyar fizetéshez van árazva!!! -
Hát biztos,hogy meglesz az ellenszere elég hamar.
Végre rájöhetne a Microsoft,hogyha reálisabban árazna talán többen megvennék a programjaikat. -
Morden24
nagyúr
válasz
#72042496 #113 üzenetére
Tény, ettől még muszáj fizikai médiát is csinálni belőle.
Egyébként hozzáteszem, egy olyan terméknél, mint a Windows, egyáltalán nem meggyőződésem, hogy egy kizárólagos elektronikus terjesztés környezetkímélőbb lenne, mivel a szerverekbe sem a Greenpeace seggéből megy az áram.
Nem ismerek ilyen téren pontos adatokat, de ha csak a kiszolgáló rendszer áramfelvételét kéne nézni, sem biztos, hogy környezetbarátabb, mint egy dvd+csomag legyártása és elszállítása a megfelelő helyre.Mindenesetre érdekes kérdés.
-
törölt tag
válasz
Morden24 #102 üzenetére
A legörnyezetkímélőbb az elektronikus terjesztés lenne. Ahogy elnéztem, lett volna rá lehetőség, csak rettenet áron. A Microsoftnál £150 a letölthető Home Premium, míg Overclockersék anno jóformán feleennyiért házhoz küldték a dobozost, két nap alatt.
Pedig ha az árak megegyeznek (és nem úgy, hogy mindkettő £150
), már vevő is lettem volna a letölthető verzióra.
-
válasz
RootRulez #24 üzenetére
Külön verzió van az otthoni felhasználóknak, és külön a professzionálisoknak (home és pro), tehát eleve különbözik az árazás.
Továbbá, az MS-nek van pénze megfizetni a legjobb piaci elemzőket, és ha ők azt mondják, hogy X pénzért árulva lehet elérni a legnagyobb profitot, akkor X pénzért fogják árulni, és nem X mínusz Y-ért.
(#110) P100: te már csak tudod. És legközelebb tartózkodj az ilyen éretlen, flémszagú hozzászólásoktól.
-
P100
senior tag
Tipikus Microsoft NooB LoW megoldás
Egy nagy frászt iktatja ki a crackeket, nem tud a Microfos semmit.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Morden24 #102 üzenetére
Az Office 2007 dobozát pár másodpercig én is nézegettem, amíg észrevettem, hogyan nyílik. Azzal már többet szenvedtem, hogy a pocsék minőségben nyomtatott termékkódot eltaláljam (amikor egy betűről nem egyértelmű, hogy Q vagy G, akkor ott szerintem nem a szememmel van a gond) ...
-
fatal`
titán
Elvileg igen. Hogy mennyire legális azt nem tudom, de logouton van leírás, ugyan ott profot moddolnak, de tudtommal működik Home Premiummal is. Keress rá a logouton, emlékeim szerint mindent szépen leír a cikk készítője, lépésről-lépésre.
Szerk.: Morden megoldása mégegyszerűbb.
-
Morden24
nagyúr
Nem, a language packot legálisan nem teheted fel.
Azzal nem tudom mi a helyzet, ha más telepítőmédiáról dolgozol (azaz rendelsz Germániából pl. egy Win7HP-t, aztán a haverod magyar Win7HP telepítőjével installálsz [a kulcs működni fog]), bár tudtommal az azonosítód a kulcs, a telepítőmédia a legkevésbé sem.
-
bobsys
veterán
ha jol emlekszem egyszer belinkeltem neked hogy hogyan lehet a guit is elovarazsolni, de tokmindegy, azert nincs a home premiumban gpo mert nem kell otthonra, kozponti managementhez van kitalalva, cegeknek
Az nem is, de én az angol Windowst szeretem, anyámék meg mondjuk annyit tudnak angolul, mint kínaiul, szóval ha éppen ők is használni szeretnék, akkor megoldható
de megiscsak van egy olyan kozos nyelv amit az egesz csalad megerttitkositasra van sok-sok masik program a bitlockeren kivul
xp mode meg semmi mas mint egy virtual pc + egy xp (az integraciot leszamitva) az ultimate araban benne van egy xp license ara is
-
Morden24
nagyúr
Az egymásra rakott 32 és 64 bites telepítőlemezek elhelyezése szerintem eléggé igénytelen.
Viszont környezetkímélőbb, mint külön tálcát csinálni nekik, és ha jól emlékszem, a mostani Windows dobozoknál ez volt az elsődleges irányelv (ja, meg az, hogy állítólag voltak, akik nem tudták kinyitni a Vista dobozát
).
-
Penge_4
veterán
"Egyébként meg megveszed a németet pl. és letöltesz egy magyar iso-t. Mégsem annyira warez."
Mikor ilyeneket hallok egy világ omlik össze bennem. Ugyanis ezzel már megsértetted több pontban az EULA-t. Tehát innentől jogilag inkorrekt vagy.
"XP módra pedig VirtualBox"
Nem igazán vagyok oda a third-party megoldásokért, ha nem muszáj, illetve van rá megfelelő házon belüli megoldás.
Balika911: "Hányszor előkerült az a probléma, hogy az illegális másolat fertőzött, nem működnek a frissítések, instabil, röviden a legkülönbözőbb bajok vannak vele."
Nekem valahogy ilyen problémám még egyszer sem volt. Ilyen kölönböző nLite-olt XP-kkel néha voltak bugok, de rendes retail Windows-zal még soha. Kirakta a Genuine logót, megköszönte, hogy megvásároltam, a frissítések is lejöttek és a Windows Update oldalán lévő legalitás ellenőrzőn is átment. Mindig előre aktiváltat használtam.
A Win 7 volt az egyetlen, amit utólag kellett aktiválnom, mert türelmetlen voltam és már az RTM érkezése napján megszereztem, de eddig ezzel sem volt gond.
Másoktól pedig én is gyakran hallom, hogy még az MS rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszköze is tönkreteszi a "krekkjüket".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest