Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
-
PROHARDVER!
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Sajnos a jpeg túlélesítés és túltömörítés már a P20-nál is megvolt. Akkor sokat teszteltem én is a pro raw módot, mert az ne legyen meglepetés, hogy ilyenkor (elvileg) mindenféle feldolgozás nélkül kapjuk meg a képet (ezért raw = nyers).
Annyira jó és látszólag egyszerű lenne berakni kettő opciót, három féle választási lehetőséggel a kamera appa: élesítés: alacsony, közepes, magas és tömörítésre ugyan ez, és meg is lenne oldva ez a dolog, de sajnos erre hiába várunk szerintem.
-
Wuk07
tag
Sziasztok!
Pár hete vagyok P30 birtokos és nagyon elégedett vagyok vele, szokásos okokat nem írnám miért vettem mert kb mindenki ugyanazért méret és tudás. Viszont egy dolog meglepett az a kamera funkciói. Nem értettem miért ingázik a fórumokon a képek minősége, többféle automata mód miatt van, hoztam pár példát is, hátha valakinek ez is újdonság és segít a döntésben.
Mind kézből, tartalmilag semmi extra.
makró:
[link] (fotó mód - teljesen automata)
[link] (pro mód - alap jpg, RAW ON - itt ami engem totál meglepett, ebben az opcióban elhagyja a oversharpeninget a telefon, nem a tipikus mobilos "ropogós" képet kapjuk hanem finom részletekkel, én ezt a fajta képet értékelem jobban )
[link] (szerkesztett raw)bokor:
[link] - fotó mód
[link] - pro mód, raw on
[link] - szerkesztett rawszobor:
[link] - fotó mód
[link] - pro mód, raw on
[link] - szerkesztett raweste:
[link] - fotó mód
[link] - night mód (tapasztaltam, hogy vannak olyan esti fényviszonyok,hogy normal fotó mód szebb eredményt ad)
[link] - pro mód, raw on
[link] - szerkesztett rawÉjszaka igényli a pro mód a törődést, talán ekkor hiányzik az optikai stabilizálás, de majd egy PRO-t megnyomkodok, mert lehet csak az elvárásaim nagyok és nem tart ott a mobiltechnológia. De átlag minden napokban az automata tökéletes elég bármilyen helyzethez.
-
Franky74
aktív tag
Úgy néz ki, a Harmony OS rendszer telepíthető lesz a telón!
-
Peace
nagyúr
Hali!
Arra mit tudtok mondani, ha a telefon jó darabig feldobta a lehetőséget laptopra dugva, hogy csak töltés, fájlok átvitele, stb.....de most már nem dob fel ilyen ablakot, csak tölti magát. Mi történhetett? Ez valami beállítás a telefonon? Megjegyezte?
-
A telefonom kb 15 perce leesett fejmagasságból. Mivel az üvegfólia nem éri teljesen körbe a kijelzőt, illetve a nillkin super frosted-nak sincs képernyő felé emelkedés így hál istennek a kijelző pont azon 1 mm-es része találta meg padlót amit semmi sem védett, ezáltal a kijelző üveg eltört.... Néztem a támogatás appot, hogy mennyi be kerül egy kijelző a telefonba. Az létezik, hogy a képernyő úgy van feltüntetve, hogy előlap és 48692.6 HUF-ba kerül?
-
Ponty2
csendes tag
Munkában lenne rá szükség, hogy a viber/msn/slack ne zavarja a fél irodát, viszont csörögjön az a telefon ha hívás jön be. Este alvás közben dettó. Telefon csörögjön az értesítéseknek pedig ne legyen hangja. Még hangerő állítás sem kellene csak ki/be kapcs. Most komolyan ehhez minden nap 4x el kell magam ásnom a slack/viber/msn almenüjébe, hogy kikapcsoljam az értesítési hangokat?
-
Quqesz
nagyúr
Na egy kis infó a rádiókkal kapcsolatban:
Az fm hullámsávban lévő magyar adók mind analóg műsorok, amiknek csapnivaló a minősége. Javulást a DAB digitális rádiózás hozhatott volna, de az ide felrakott csatornák is analóg felvétellel készültek, így minőségben jóval elmaradtak a nyugati rádióktól.
A DAB megszüntetése meg politikai ok volt, ugyanis a digitális rádiózás esetében nincs kiadandó frekvenciasáv, amiért pályázni kell, hanem szabadon használható. Persze ezzel egyben az NMHH felügyeleti joga, irányítása(meg tudjuk kik irányítása is) megszünt volna(lásd lekapcsolt rádió adók pl tilos, klubb, de a music fm is ilyen volt). Ezt azzal tudták kiaknázni, hogy az egész DAB műsorszórást kikapcsolták. Hogy nem volt rá igény? Vicc.....csak erre lett volna igény.
Igazából aki használ internet rádiót és tisztán digitális műsorforrást hallgat tudja mi a minőségbéli különbség. Én ezt ajánlom mindenkinek. -
Peathee
senior tag
Sajnos igen, erre fogják. Pedig elég sok autórádió tudja már évek óta a DAB-ot is. (Fordok biztosan) Otthonra meg valóban venni kell egyet a régi FM rádiók helyett...
Én Németországban élek, itt mindig találni szinte minden boltban otthoni DAB rádiót akciósan. Mivel a lefedettség is parádés (Hannover környékén). -
Csaky69
csendes tag
válasz
richies #6841 üzenetére
Szia!
Én i8-ról váltottam.
Ami eddig + :
- 2 naponta töltöm, de jóval gyorsabban tölt
- kamera, több látószög
- kijelző
- dual sim, céges kártyának
-tárhely, almával már az 50 gigás icloud előfizetés is karcsú voltAmi eddig - :
-apple pay hiánya, CIB-nek erre alkalmatlatan a saját alkalmazása
- videó, bár a 4k 60 FPS-t az i8-on sem használtam ki
-méret nagyobb mint az i8, de a kijelző arány kárpótolMaga a rendszer más, de jó pá év után sem kaptam még agyérgörcsöt (koppkoppkopp)
Eddig nem bántam meg a cserét. Mindenre találtam valami alternatívát
Én 1-1-ben cseréltem a 3 éves telefon még egy évig garis p30-ra, ez sem volt utolsó szempont.Relatíve keveset használom a telefont, meló után itthon tartalomfogyasztásra van egy iPad Air3. Ezért nem is érné meg váltani i12 minire, mert nem használnám.
Remélem tudtam segíteni -
válasz
Zsoleszhun #6874 üzenetére
Én még a Hongmengben is reménykedem.
-
Zsoleszhun
addikt
P40 pro de remélem ilyet még mi is kapunk
[link]
-
xcds
őstag
Egyébként lassított mobilneten elmegy a rádió, nem?
-
vieri2000
tag
Köszi ez nem éppen jó hír. Egy Honor 7 telom van és gondolkodtam hogy lecserélem de feltétel lenne az fm rádió. Föleg hogy korházba voltam nagyon jó volt hogy tudtam rádiót hallgatni és nem net alapon kellett.
-
válasz
Peathee #6868 üzenetére
Ez akkor lenne elfogadható érv, ha a piac tele lenne DAB képes telefonokkal.
Mi van most? Az FM lassan háttérbe szorul, de biztosan nem az érdeklődés hiánya vagy a DAB miatt, mert DAB vételre alkalmas telefonok nincsenek. Az embereket terelik a mobilnetes megoldások felé. -
vieri2000
tag
Az most már általános hogy nem tesznek fm rádiot a ilyen szintü mobilokba?
-
Lackooo84
nagyúr
Az én nova 5T-m is nagyon jó kis teló, és ezen még értesítési led is van, és ami a legfontosabb, nincs noccs'.
-
A régi fajta aod óránként nagyjából 1%-ot meríti az akkut. Az egy napos üzemidőt nem csökkenti, de 2 napot már nem bírja aod-al.
A mostani cicomás aodról nem tudok nyilatkozni.
A rádiós adathasználatot nem lehet megmondani.
Naponta mennyi ideig és milyen bitrátájú adót hallgatnál? Nem mindegy, hogy 96 kbit, vagy 380 kbit másodpercenként. Mert az utóbbi négyszer annyi adatot használ. Cserébe jobb minőségű a hangja. -
laaceee98
tag
Az értesítő led fasza dolog, de szerintem azért az AoD tudja helyettesíteni.
Rádió témában: Radio FM (v 14.0.7).
Magyar, Román, Ukrán, Szlovák stb állomások korrekt minőségben jönnek rajta netről. Lezárt képernyő mellett is fut, sőt megállítható, vezérelhető.
Google Play Áruházban megtalálod. Én ezt használom hónapok óta, minden állomást megtalálok rajta, jól működik. -
laaceee98
tag
Ki tudja még mi lesz így, hogy tramplit leváltották. Lehet, hogy feloldják az embargót, amit nemrég behoztak. Mindenesetre én (sem) nem vennék GMS nélküli mobilt. Biztos baromi erős hardveresen, biztos rá lehet mókolni a google szolgáltatásokat, de ha már kiadok 100+ ezer forintot egy kütyüért, akkor bocs, de nem én szeretném rámókolni a szoftvereket, amik a mindennapos használathoz kellenek. Engem a Xiaomi Mi készülékek csábítanak nagyon, anno a 9T - 9 Lite között vacilláltam, aztán lett a P30, de nem bántam meg. Rosszabbul biztos nem jártam mint azokkal, és bár ezt akkor 132-ért hoztam el a Telekomtól hűségre, a Xiaomik 100 körül kijöttek volna, nekem már az a mínusz 1-1 centi a méretében megér ennyi különbözetet. Mert már ezek a Mi telók sem voltak kicsik...
-
törölt tag
válasz
laaceee98 #6848 üzenetére
Korrekt írás!
Másfél éve használom és imádom. Eddigi legjobb telefonom de nagyon elcsábultam a oneplus 8t-re úgyhogy ha lesz kedves a telekom bevenni a kínálatába lehet váltok. Vonz az újdonság varázsa, ez az ötödik huawei telefonom. Ha nem lettek volna a szankciók ezt most p40-ről írnám de hát a politika sajnos közbeszólt.
-
laaceee98
tag
Sziasztok.
Főképp a vásárlás előtt állóknak írok most, de egyébként a P30 kollégáknak is.Annak aki még vacillál:
7-8 hónapja használom a készülékemet (P30 6/128, Dual), röviden és velősen a következőket gondolom:
-sebessége kifogástalan
-akksi/üzemidő igen korrekt kategória (nálam ~6 óra képernyőidő, és másfél-két napos töltési ciklusok jönnek, egy nap alatt 100-ról még sehogy sem sikerült 30-40% alá merítenem)
-képernyő szép, színes, elég fényes, a fekete az fekete, egy szóval rendben! (színerősség meg ilyenek egyébként menüből állíthatók is)
-kialakítás, összerakás igényes, szép, minőségi
-a kamera tudása szerintem nagyon fasza, biztos vannak ilyen profi fotós megmondóemberek, akik bele tudnak kötni, de az átlag ember szemének (like me) ez a kamera igenis gyönyörű fotókat/videókat csinál
-szoftveresen oké, rendben jönnek a frissítések, HMD center, EMUI, stb.
-jó, hogy variálható az interface (témák, ikonok, AoD, kb minden testreszabható, és mindegyikből van 5000 féle)
-a gyári fólia egész sokat (4-5 hónap) kibírt rajta, nem mintha nagy ügy lenne egy üvegfólia, de ez azért akkor is egy apró pirospont
-tokból a Nillkin átlátszó szilikonját, meg a Huawei gyári feketéjét használom (mágnes nélkülit), mindkettő kimondottan bejöttés nekem amiért adu-ász ez a mobil: NEM GÁZTEPSI MÉRET.
Gondolkodtam, hogy csak úgy brahiból lecserélem egy Mi készülékre, de a legkisebb mobilok is 155-160 magasak, a nagyobbak meg 160-165 (egyébként ez gyártótól függetlenül így van). Ez a P30 ilyen képernyővel, kamerával, üzemidővel, sebességgel nekem verhetetlen, pláne hogy a maga méretében lassan egyedülálló, és az ára sem horror, úgyhogy a franc se cseréli le.Ha nagyon szőrszálat akarok hasogatni, egy infra néha jól jönne, ha lenne, meg az IP védettség is. Mindkettő elérhető azonban a Pro verzióban, ami viszont hajlított kijelzős és a méretei is nagyobbak, nem beszélve a jelentős árkülönbségről. Úgyhogy így több, mint félév távlatából tényleg egyetértek a Mobilarenás srácokkal. Az infra meg a zoom kamera néha jól jönne, de ha nincs akkor tudja hanyagolni az ember. az IP védettség is nagyon fain, de a több tízezres árkülönbözetből azért ki lehet hozni egy vízálló tokot. És akinek fontos a relatíve "kis" méret, meg az ár-érték arány, az úgyis ezt választja.
Én ezt választottam és a fent leírtak miatt, illetve annak tudatában, hogy a mobilgyártók képtelenek kompakthoz közelítő mobilt gyártani, nem bántam meg a választásom. Sőt, vigyázok rá, mint a szemem fényére, ki tudja pár év múlva lesz-e még a piacon ésszerű méretű mobil ilyen képességekkel, ilyen árban.
Ave! -
kisbarack
aktív tag
Sziasztok!
Valami csúfságot vettem észre a napokban.
Szerettem volna csatlakoztatni az 1000 éves laptopomhoz a telefont vagy a pc-mhez, de a hisuite sehogy nem akart csatlakozni pedig korábban ez nem okozott gondot.
Win7 volt ekkor még fent. Le akartam frissíteni a programot, de letöltés után meg sem moccant.
Laptopon tettem fel win10et, de ugyan ez a móka
Másnak valami hasonló tapasztalat avagy észrevétel? -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Van egy Honor band 4 okosórám. Bluetooth és GPS benyomva a P30-on. Elindulok sétálni, és sajnos rendre elveszik a GPS jel :( Mi lehet ennek az oka? A telefon többnyire a zsebemben van. Újracsatlakozni sem szokott.
Más: a Huawei egészség appban ki lehet valahogy kapcsolni, hogy a telefon IS és az óra IS mérje a lépéseket? Elég lenne csak az óra.
Köszi! -
dave0825
őstag
Heló!
Kár törölni a kommentet (csak moderátor tudja), még nem volt ilyen kérdés, úgyhogy hátha másnak is jól jön.
Szóval RAW módban EMUI 10.1-en zoom:
Itt olvastam, hogy csak érintéssel lehet a csúszkán a pöttyökre nyomva "zoomolni", amivel igazából a kamerák között válasz, széles látószög, sima, vagy telefotó. Sz., 1x, 3x lehetőség van csak, közötte nincs. -
Wuk07
tag
Hogy lehet törölni hozzaszolast? Közben rajöttem kérdésem válaszára.
-
richies
senior tag
Sziasztok!
valaki váltott iPhone 7 ről p30 ra?
Köszönöm a tapasztalatok leírását :)Üdv
-
dave0825
őstag
Na emberek, megint jól szidtam a Telekomot, hogy miért nincs netem, mikor van még bőven, mégse tölt be semmit. Repülő mód oda-vissza, telefon újraindítás volt, utána se jó. A múltkori esetre visszagondolva kinyomtam a dns.adguard.com-ot, egyből jó. Megint náluk szarakodnak valamit...
-
Ponty2
csendes tag
Tud valaki ajánlani megoldást / applikációt amivel szét lehet választani a csengő és értesítési hangerőt? AGYRÉM! 10 év Samsung használat után messze ez a legzavaróbb hiányzó funkció. Nem értem a google-t ezt miért kellett összemosni az újabb android verziókban. Samsung megoldotta házon belül ott van külön slider. Huawei ezek szerint nem.
-
Franky74
aktív tag
Kérdés: a gyári fólia mennyire bírja a kézfertőtlenítőt? Persze nem ráöntve.
-
-
dave0825
őstag
Nekem van velük, nagyon korrektek. Tönkrement a P30-am 9 hónap után, választhattam, hogy kapok új P30-at, csak más színűt, vagy beszámolják 90%-ban egy másikba. Másnap már nem volt meg az az 1 db, amit kaptam volna P30-at, másikat meg nem szerettem volna (P40 volt még képben, de a GMS miatt nem mertem, rá lehet ugye mókolni, de nem tartós, ha frissíteni akarom, utána újra föl kell rakni). Mondták, hogy 3. lehetőségként visszaadják a teljes vételárát (9 hónap után, úgy, hogy mindenhol már kifutó), 165.000 Ft-ot visszautaltak.
Használt P30 Prót én is néztem, jó árban is voltak, de nekem nagy, nincs jack, lekerekített a kijelző, stb. Ezek miatt én maradtam egy 3 hónapig garanciás, szinte új P30-nál, Győrben vettem kisboltból (hajszálkarc sincs rajt, ötletem sincs, honnan való lehet, de lekopogom, azóta sincs vele gond). -
törölt tag
Igen, be van kapcsolva.
-
törölt tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a magazin letölti a háttérképeket de nem jeleníti meg azokat, hiába tőltöm le a héttereket nem jelennek meg csak a gyári hátterek. Köszönöm a segítséget.
-
kp78
addikt
válasz
Speeedfire #6823 üzenetére
Ha nem gond a kicsit nagyobb méret, akkor jó választás.
Én nagyon szeretem. Ezért is vágnék bele még 1 new edition-be, amivel aztán talán kihúzom még 1 ideig.
Írok pm-ben... -
válasz
Speeedfire #6817 üzenetére
Igen, azt írják, hogy ezen MÁR nincs Play áruház. Aztán megnézed a második képet a telefonról, és ott virít a play ikonja. De végül is mindegy, mert 163 ezret kérnek érte....
Inkább vennék pontosan fele ennyiért karcmentes használtat pár hónap garanciával. -
kp78
addikt
válasz
Speeedfire #6821 üzenetére
Akkor vedd meg Turbado-nál. >> [link]
Őket sokan dicsérik, nekem személyes tapasztalatom nincs velük, de a P30 pro new edition-t lehet én is onnan fogom berendelni ha úgy döntök, h belevágok.Esetleg vmelyik szolgáltatónál sincs már?
-
kuk@c
tag
válasz
Hát, itt nem biztos hogy vásárolnék...
Egyébként ha nem akarsz garanciális bonyodalmakat:
[Magyarországi Hivatalos Viszonteladók]
@
-
kp78
addikt
válasz
Ez aztán a megbízható szakértő bolt.
Nyilván a hivatalos, megbízható boltok közül egyre kevesebb helyen kapni, ha egyáltalán van még. -
atike
nagyúr
válasz
Speeedfire #6814 üzenetére
Nem igaz. Még ha azt írják akkor is
barbutaság. -
Speeedfire
félisten
Itt írják. [link]
-
Pompi
nagyúr
válasz
Nem, nem igaz.
-
GSPLR
senior tag
válasz
Akkor azt nagyon rosszul láttad. Teljes a GMS repertoár.
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
agyalok egy ilyen telefonon. De azt láttam egyik boltban, hogy már ezekből is ki lett hagyva a GMS. Igaz ez? -
N_A_S
veterán
Elvileg csatlakozhatunk a 11 betahoz, de hogy? Nekem nem mutat az alkalmazás aktív projektet. Tud valaki erre valami megoldást!? Régió átállítás vagy valami...
-
Trolee
aktív tag
A hivatalos szervíz árakról hol találok infót?
Kéne kijelzőt és előlapot cserélném, de ha jó ár van rá, megcsináltatnám a győri szervízzel.
Köszi -
Trolee
aktív tag
Legjobb a hőlégfúvő, de a hajszárító is segít. Picit ha elkezd feljönni akkor inkább kézzel feszítsd, nehogy baja legyen a kameráknak.
Ha a lencséket koszosnak látod, azt tiszta alkohollal, és pl. egy fülpiszkálóval takaríthatod. De Mmóvár közelében szívesen segítek a cserében. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Proxmox VE
- Metal topik
- Lexus, Toyota topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max