Hirdetés
-
PROHARDVER!
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zvolite80
tag
Sziasztok
Nálatok is a kijelzőn a fehêr szín nem igazan fehér?
Nekem kissé sárgásnak tűnik.
Vagy a gyári fólia miatt vagy az oled kijelzők ilyenek? -
Mathiask
senior tag
Köszi a válaszokat!
Közben csalódott lettem, mert nem nagyon találtam újonnan már ilyen készüléket normális helyről.Mindenhol már csak Lite van, vagy Pro.
-
válasz
Mathiask #6991 üzenetére
Meddig lehet ellenni vele ha már nincs támogatás? Még évekig. Feleségem Samsung Note 3-as telefonja teljesen használható még ma is, pedig 5.1- es droid van rajta, 2-3 éve semmi rendszer frissítés nem jön rá. Olyan alkalmazást nem tud telepíteni, ami újabb droidot igényel, de az ilyen elég ritka eset.
-
0519
senior tag
válasz
Mathiask #6991 üzenetére
cca 1 év szoftver támogatásra és biztonsági frissítésekre még számíthatsz. Inkább kevesebbre, mint többre számíts. 2021 Q1 jön egy nagy szoftver frissítés, az EMUI 11 és azt még remélhetőleg csiszolgatni fogják. Ugyanebben az időszakban lesz két éves a teló.
Az alkalmazások még sokáig, évekig el fognak indulni.
-
Mathiask
senior tag
Sziasztok,
feleségemnek szeretnék karácsonyra normális méretű telefont.
Elolvastam a témaösszefoglalót, meg itt visszaolvastam pár oldalt.
De pár kérdés még maradt bennem, illetve lehet csak megerősítés kell, hogy jól értem-e, illetve cáfolat, ha valamit rosszul értek.
Szóval ha most veszek vadi új P30-at, akkor az GMS-es lesz még, annak ellenére, hogy valószínűleg már a tilalom után gyártották, mert a megjelenési időpontja számít.
És fel tudom rá rakni az Android 10-et, meg még majd EMUI 11-et ha megjelenik majd, de Android 11-et már nem.
És akkor az a kérdésem, hogy ezekkel meddig lehet ellenni? (Nem volt még Androidos telefon a családban, így nem vagyok tisztában azzal kb mikor szűnik meg a support és mikor kezdenek el nem működni, nem feltelepülni az alkalmazások)
Előre is köszi, meg a türelmet is a "kezdőhöz". -
AtHoS
nagyúr
válasz
Lacee04 #6988 üzenetére
Itt az EMUI 10.1, ezek az újdonságok benne
Az EMUI 10.1-ben eltűnik a kamera felbontás
A kamerás rész változása engem speciel nem érint, mivel általában az új teló vásárlásakor utánaolvasok a kamera optimális beállításainak és aszerint beállítva használom.
Ennél a készüléknél pedig a 10 megapixeles beállítást írták optimálisnak (amikor 4 pixelcsoportot egyben kezel), amit anno beállítottam és sosem változtattam rajta - ergo az új elgondolású kamerakezelés kicsit sem érintett.Én személy szerint semmi hátrányát nem tapasztaltam a frissítésnek, de lehet csak azért mert 90%-ban telefonként használom
-
válasz
Lacee04 #6988 üzenetére
Saját véleményem szerint semmi pozitív változás nem történt, csak butítás.
Ha 10-esre frissítesz, akkor néhány dolog inkább visszalépésnek tűnik. Teljesség igénye nélkül, néhány dolog:
A fentről lehúzható gyorskapcsolók a 9-esen még kinéznek valahogy, a 10-esen gagyik lesznek.
Fényképezésnél nem tudsz többféle felbontás közül választani, se automata se pro módban. Lesz a fix 12 megapixel, és a max felbontás. Képernyő arány 4:3, 1:1 és teljes képernyős.
A gyári hívásrögzítő eltűnik, de pótolható szerencsére.
Dolby Atmossal is műveltek valamit, mert a 9-esnél még elég nagyot lehetett változtatni a hangzáson. A 10-esnél kb fele akkora lett a hangzás változtatás mértéke. -
Lacee04
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy megéri frissíteni a telefont Android 10 és EMUI 10-re?
Enyém még mindig 9en fut, tökéletes minden, gyorsaság, akkumulátor, ujjlenyomat olvasó és a emui 9 design is tetszik. Viszont gondolkodom hogy frissítsem-e 10-re, azért az csak letisztultabb valamivel. Az alkalmazásokat is ritkán frissítem, mert általában csak elrontani szokták őket, meg nagyob hardverigényűvé teszik őket, aminek persze semmi értelme legalábbis felhasználói szempontból, amúgy nyílván érthető mi a céljuk.Szóval van olyan dolog ami miatt igazán megéri frssíteni? Köszi a tapasztalatokat előre is! Üdv.
-
törölt tag
válasz
Archeebald #6984 üzenetére
Azt itt találod, ahogy fentebb is írják be kell kapcsolni, hogy automatikusan rögzítsen.
-
snorbi82
senior tag
válasz
Archeebald #6984 üzenetére
Benne van a nevében. Menj a tarcsazoba, jobb felül 3 pötty, beállítások és megtalod benne a hivasok automatikus rogziteset.
-
-
Exian
addikt
válasz
robertr #6627 üzenetére
Én hangrögzítésre (Diktafonnak) a Sony Audio Recordert használom. Azt nem tudom, hogy telefonálást rögzít e, azt sosem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
Archeebald #6981 üzenetére
Szia! Próbáld meg ezt, ez most a legfrissebb verzió belőle. A méretre figyelj, 12 mega körül kell legyen, a képen amit linkeltél 476kb szerepel, valamit nem jól csináltál.
-
ignisz
senior tag
Wifi bekapcsolásakor elmegy a 4G? Okozhatja, hogy itthoni munkához szerver lett beállítva? Kb azóta van ez. Más találkozott ilyennel?
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Fura dologra lettem figyelmes: éjjel, lefekvéskor kinyomom a wifit. De többedszer fordul elő, hogy reggel úgy ébredek, be van kapcsolva.
Ez vmi intelligens funkció lehet? -
törölt tag
Zvolite80 jött, én meg lassan távozok közületek :) Eljött az idő a váltásra.
-
zvolite80
tag
Sziasztok.
Beszálltam én is a p30 táborba
Pénteken vagy hétfőn hozza a futár.
Honor 8-at váltja. -
Doki42
őstag
Sziasztok!
Infó hátha még nem olvastátok
[link] -
Pompi
nagyúr
válasz
Lackooo84 #6960 üzenetére
Nem azt linkeltem ami utánad íródott....
de te vagy az aki itt kapischeolgatsz...
Nem volt még csak szó sem az android 11-ről, de beszólsz, aztán kioktatsz. És ennek semmi köze a moderátorságomhoz, követem a topikot és nem értettem, hogy miért írod azt ide be. De még utána is próbáltad elmagyarázni. Kapisch?! -
válasz
Lackooo84 #6953 üzenetére
Jogosan várják a hivatalos gugli droid 11-et, mert a tiltással kapcsolatos gugli kommunikáció az volt, hogy 2019 augusztus előtt gyártott Huawei telefonok ( P40 szériánál korábbiak) továbbra is minden támogatást ( értsd, új főverziók, biztonsági frissítések) megkapnak. Kaptuk is a 10-es droidot, és két órával ezelőtt kaptam aktuális biztonsági frissítést.Ehhez képest most az van, hogy 11-es guglidroid semelyik telefonra nem lesz. Ez olyan olyan nagyon amerikás, nagyon demokratikus, nagyon freedom. Usákok szemközt köptek minket. Nemcsak a Huawei felhasználókat. Mindenkit, aki bekajálta az usa globál maszlagot. Téged is. Kapische?
-
Nagyjából senki nem várja a Hongmenget. Még én sem, bár kíváncsi vagyok rá. De reálisan nézve úgyis az lesz a vége, hogy nem lesz más. A Huawei (kényszerből) a Hongmenggel (Harmony) kerül ki az amcsi banhammer alól. Lehet, hogy életképes alternatíva lesz, de lehet, hogy nem. Egy biztos: sehol nem lehet olyat olvasni, hogy Huawei és droid11....de olyat igen, hogy az emui11 lesz az utolsó. Szóval akár várják, akár nem, jönni fog.
A P50 szériáról már szállingóznak a hírek, és úgy tűnik, azon már nem gugliféle droid lesz. -
snorbi82
senior tag
Srácok. Akinek van HBO GO megnézné, hogy neki működik e? Nekem nem játszik le semmit. "Hiba történt" üzenetet kapom. Köszi
-
Csaky69
csendes tag
Sziasztok!
Valaki közületek használ Curve kártyát? A beállításokban próbáltam hozzáadni a gpay fiókhoz a kártyát, viszont érintéses fizetésre nem lehet beállítani. Hivatalosan már kis hazánkban is működik, más fórumon megerősítették. Ha valaki tett/tenne próbát vele hálás lennék
-
Lackooo84
nagyúr
Nem tudom miért várjátok/akarjátok annyira azt az open source androidot....
-
Ma tettek ki egy cikket a Mobilarénán az Emui 11 frissítési üteméről: az alapján a P30 2021 Q1, azaz jövő év első negyedében kapja a végleges Emui 11-et. Kb. 2-5 hónapot kell várni. Még az emui 10-et se szoktam meg teljesen, szóval én nem sürgetem a 11-et. Főleg, ha megint azzal nyitnak, hogy köddé válik a gyári hívásrögzítő.
-
0519
senior tag
xda-n azt írta egy tag, hogy p30 pro-val tudott csatlakozni az emui 11 beta programhoz.
Talán hamarosan mi is sorra kerülünk -
N_A_S
veterán
Ma jött OTA .171 -es frissítés
-
kp78
addikt
válasz
dave0825 #6912 üzenetére
A Ugreen csatlakozója, ami a telefonba megy (usb-c) mekkora méretű a gyári kábel végéhez képest?
A Baseus a képek alapján biztos, hogy nagyobb, így nem lenne jó.
Amiatt fontos, mivel a gyári flip tok kivágása elég szűkös, nem lehet akármilyen kábellel tölteni ha az a tok van a telefonon.
Előre is -
kisbarack
aktív tag
Sziasztok.
Na ismét írok mert ez szerintem nem normális. Se win7 se win10 alatt nem tudom telepíteni a hisuite lég újabb verzióját ami csak azért zavar, mert a drága p30am nem tudom csatlakoztatni a p10emet meg simán.
Hdb-ztem meg USB beállítások... De semmi és így a korábbi romot sem tudom vissza tenni. Help -
Mi a túró?
Egy háttérben működő program.
Huawei Themes Engine
A letöltött témák szerkesztéséhez, megfelelő működéséhez kell (pl rezgés, színváltás)
De ugyanilyenje van a Xiaominak, Samsungnak, és minden olyan márkának, amelyiknek saját kezelő felülete van (Miui, Emui stb) -
workin
senior tag
Sziasztok.
Most szedtem le 1-2 témát, de a sima alkalmazás helyett, le szeretne tölteni valamilyen Huawei themes motor cuccot hozzá, ez azon kívül hogy a témához kell, mi a túró?
-
dave0825
őstag
Nem lett jó, sajnos. Ugyanúgy akad a hangom a másik félnél. Nem mindig csinálja, mert mint írtam, ha Wifi-re voltam kapcsolódva, nem mobilnetre, akkor szépen ment, de tegnap már Wifi-n lógva is akadtam, ugyanúgy, mint mobilnetről.
Fogalmam sincs, mi lehet, garancia meg olyan, amilyen (noname, kis gsm bolt, ahogy ők, úgy én is ki tudom cserélni otthon, ami rossz, csak tudnám, mi). Legközelebb megnézem, kihangosítva is jó-e, mert akkor a fölső mikrofon működik, azzal ki tudnám szűrni, hogy az alsó rossz-e, vagy valami hálózati gondja van. -
xcds
őstag
Sziasztok! A két sim foglalat egyenértékű? Amiért kérdezem, hogy a Mobilaadat beállításoknál nem ugyanazok a menüpontok vannak. Pl az egyiknél ott van a VoLTE, a másiknál meg a WIFI hívás. De ezeknek mindkettőnél ott kéne lenni vagy nem tudom... Digi kártyát tettem most bele a 2-es foglalatba. Annál írja a wifit, a réginél meg a VoLTE-t. Vagy ezek mindkettőre vonatkoznak csak nem jó helyen van a menüpont?
-
Berzso
tag
Sziasztok, a munkahelyemen több wifi hálózat érhető el-egyik gyengébb, másik erősebb. Ahogy rákapcsolódik a telefon az egyikre és utána átmegyek másik emeletre, automatikusan nem választja az erősebb wifi hálózatot, hanem marad az előzőekben rákapcsolódott - most már értelemszerűen gyengébb hálózaton. A régi Nova készülék ezt a váltást automatikusan csinálta.... Tudok-e valamit beállítani, hogy a P30 is átkapcsojon a mindig erősebb wifi hálózatra?
-
törölt tag
A recovery menübe hogy kell belépni? Ha csinálok egy cache törlést attól még az adatok, beállítások maradnak ugye?
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Visszajött szervizből a telóm. Tavalyi rajta az utolsó frissítés. Frissített 3-mat, már Emui 10 van, de 19 decemberi a "biztonsági javítás". Húgomnak is ilyen telója van, sokkal előbb jár build-számba. Nem talál új frissítést. Miért?
Manuálisan kéne leszednem, vagy van valami trükk? -
dave0825
őstag
-
dave0825
őstag
Normál természetesen, sima hívás, azért gondoltam a SIM-kártyára.
VoLTE be van kapcsolva, az lehet, hogy ha gyöngébb a térerő, vagy legalábbis az LTE, akkor azért akadhat? Ez jó tipp, kipróbálom, köszönöm.Nem is néztem, hogy be van kapcsolva, nem akartam én ezt használni, valószínűleg alapból be van, én meg ezen átsiklottam a "beköltözéskor".
-
mouzrr
őstag
Szeretnek usb c kabelt rendelni, amellyel megy a gyorstoltes gyari toltofejjel. Jo lenne ha pl Samsung telefonnal is mukodne (annak sajat toltofejevel), tudtok ilyet ajanlani akar itthon, akar nemet amazonrol?
-
dave0825
őstag
Üdv.
Volt már másnak olyan gondja, hogy nagyon szakadozva hallott a másik fél? Nekem mondták már többen is, de volt, mikor hibátlanul hallottak.
Ami feltűnt, hogy ha mobilnetről vagyok, akkor rossz, ha otthon, wifiről, akkor semmi baja, egyáltalán. Próbáltam, hogy kikapcsoltam a mobilnetet, de úgy is rossz volt.
Cseréltettem tegnap SIM-kártyát (Telekomos), most hívtam valakit, darabosan hallott ugyanúgy.
Kb. minden 4-5. betű kimarad, visszahallgattam, azon is tisztán hallani, hogy rossz (mivel a vonalból veszi a gyári hívásrögzítő, tudtommal).
Szürke importos, de új P30 (3 hó garanciát adott a kisbolt), szóval javítva nem volt, törve se, pár hónapos.
Mi lehet szerintetek? Pár hete jött elő, túl sűrűn nem telefonálok, úgyhogy pontosan nem tudom, mikortól rossz. -
Peace
nagyúr
Köszi mindenkinek a tippeket! Átadtam minden tudásotokat a telefon tulajdonosának. Még nincs visszajelzésem, hogy mi lett a vége.
-
laaceee98
tag
válasz
dave0825 #6904 üzenetére
Örülük a szerencsédnek, meg a jó értékelésüknek is. Akik az elmúlt hetekben százezreket költöttek karácsonyi ajándékra meg miegymásra, aztán időközben a cég eltűnt a föld színéről, a pénz meg elfelejtett visszautalódni, azok valószínűleg nem örülnek ennyire. Meg gondolom a hatóságok sem azért nyomoznak utánuk mert találtak két karton zárjegy nélküli cigit ...
-
-
laaceee98
tag
"Átverte a vásárlókat és most megszűnt Turbado.hu webáruház" https://www.pcx.hu/eveken-keresztul-verte-at-a-vasarlokat-most-pedig-megszunik-a-turbado-webshop
Sokak kedvence. Nem árt tudni. Így vásároljunk 1 éves szürke garanciás, lenyomozhatatlan székhelyű webshopoktól, csak azért mert 15000 forinttal olcsóbb a készülék, mint a hivatalos partnereknél. Ave.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!