Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
castiels #4589 üzenetére
AoD nálam 7h-23h között bekapcsolva fogyaszt kb. 8%-ot.
Előző értékre abból következtetek, hogy AoD-dal saját minimál használattal (1 sim - VoLTE, wifi on, BT off, akkunál egyik mód sincs bekapcsolva) 25% körül volt a 24h-s akkumerülés (5-10%-os akkunál 3 nap + 15..17h üzemidő alatt 1-2h telefon és 2-3h képernyő volt jellemző).
AoD nélkül (illetőleg Tasker által eseményvezérelten használt AoD-dal) ez leesett 15% / 24h környékére - függően persze attól, hogy mennyit volt kézben a telefon és mint írtam tényleg minimál használat (gyakorlatilag +1 nappal kitolódott a használati idő pedig csak az AoD került "lekapcsolásra").
Szerk.
GSam-hoz ezt meg kellene csinálni: [link] legalábbis én megcsináltam és így teljes hozzáférése van mindenhez
-
castiels
addikt
Elképzelhető, hogy az adatmegosztó sim miatt van?
-
szemesi69
addikt
válasz
castiels #4589 üzenetére
A mobil hálózat jel elég gyenge, és valami sokat ébreszti. Ha ránézel az enyémre, látható este töltés után kicsit használtam aztán egy nagy szünet éjszaka utána látszik megint, hogy reggel elkezdtem használni, nálad jóval több ébrenlétet mutat. Ezt kelkene megtalálni a gyenge hálózati jelen kívül mi lehet még. Tedd fel a gsam battery programot az részletesebben mutatja, hogy mi mennyit fogyaszt. Milyen programokat tettél vissza eddig?
-
szemesi69
addikt
válasz
castiels #4586 üzenetére
4-5 töltés után fog beállni, ettől függetlenül sokallom. Mintha be lenne valami program ragadva. A rendszernek kisebb százalékon kellene lenni, ez utal arra, hogy valami pörgeti. Térerőd milyen? 1 sim vagy kettő van benne? Ha nem javul, érdemes lenne szervizbe küldeni, most házhoz jönnek érte.
Egy ilyen képet is tegyék fel. -
badxgirl
aktív tag
Arról van valami infó jelenleg, mikor kapunk csilli villi új aod-ot? Már nagyon várnám...
Dolby atmos témához, én kikapcsolva használom. Fülesből a régi s8-amét használom, ha nem a füles, akkor meg keverő-végfok-2 top-2 sub...nekem a hangfalakkal abszolút jobb a dolby nélkül, nálam dolbyval sokkal halkabb, a hangzás fülemhez igazítására meg ott a keverő eq-ja. A fülesen talán jobb dolbyval, de azt havi 2szer hallgatom kb míg a hangfalakat párnaponta, így lusta vagyok kapcsolgatni 😁
-
manokaki
addikt
Ez a telefon márcsak a kompaktsága miatt is megéri , és ehheztársul az erős hardver. Én nagyon kerestem egy méretben nem lapát ( Mi 9T Pro, A51, stb ) telefont aminek az ára is kedvező , azt hiszem ez most már az , 1 éve még magas volt ,de mostanra pont bevállt.
-
castiels
addikt
Elnézést kérek mindenkitől ha vitát váltottam ki.
-
szemesi69
addikt
válasz
hangyász2 #4569 üzenetére
Ki a topik gazda? Én itt nem és jelenleg máshol sem. Voltam az igaz, blogom is van huawei témában, lehet picit értek is hozzá. Az ilyenek miatt mint amit te is művelsz itt, sok topikban már nem segítek senkinek, nem is írok. Ez volt az utolsó, hogy reagálok a véleményedre, neked többet semmit nem válaszolok, részemről veled nem kommunikálok semmit. Szép napot neked!
-
hangyász2
aktív tag
válasz
#12901120 #4572 üzenetére
Aha, az user error. A legkényelmesebb és a legproblémamentesebb a menüből. Viszont a legtutibb a recoveryből, ha anomáliát szeretnél megszüntetni.
De azért ha kizárod magad a saját telódból, nem biztos, hogy neked kell tanácsokat osztogatni, vagy még inkább eldöntened, mi számít hasznosnak. -
Quqesz
nagyúr
válasz
castiels #4551 üzenetére
Az AOD azért fovyaszt, de nem ennyit. Chrome-ban nincsen beállítva értesítés? Azt írtad, hogy wifit kikapcsolod este. Mobilnet megy ilyenkor? Mert olyan is előfordulhat, hogy nincsen net, az app meg próbál frissítenimsginkronizálni, de mivel nincs hozzá net beragad és folyamatosan pörög, ergo meríti a telót. Anno pl gps tudott ilyet Csinálni( folyamatos pozikeresés, amíg nem kapcsolod be a gps-t)
-
hangyász2
aktív tag
válasz
szemesi69 #4568 üzenetére
Hogy lenne már elég?
Lépjen ki, ha nem biztos benne.
Na jó, hagyjuk. Mikor a topikgazda újrarakást tanácsol, de menüből. gratulálok...
De a wipe cahe-t előtte meg sem kell próbálni.
Ebben is van ám bukfenc rendesen. Azért kíváncsi volnék, ezeket kitől tanultad, mert nem bubuséktól az biztos. -
hangyász2
aktív tag
válasz
szemesi69 #4564 üzenetére
Nálam mondjuk alap, mindig tiszta telepítést csinálok.
De akinek ez problémát okoz, annál egy merülést azért egyszerűbben is ki lehet küszöbölni esetleg, és megúszhatja. Azért ez nem feltétlenül működésbeli anomália, ha beakad egy app. Az alkalmazás adatainak törlése, újrarakás, wipe cache mind megelőzik az FR-t.
Valaki be sem tudja újra úgy lakni, ahogy volt, ha korábban kapott segítséget. Sőt, ez a többség.
Persze aki szeretné, nem én fogom lebeszélni. Csak nem úgy tűnt.
castiels
Szerintem ne menüből csináld, ha már nekiállsz, az a fél perc különbség nem számít.
-
szemesi69
addikt
válasz
castiels #4562 üzenetére
Szia! Ne várj, írtad, hogy android 10- re frissítés után nem volt vissza állítás, verziót ugrottál ezért alapból ajánlott, főleg ha van anomália, nálad merülés. Ahogy Black_Raven javasolta, szűz belakás legyen, csak képek, videók, névjegyzék mentés legyen, minden mást, telepíts újra. Ha így csinálod, nem lesz gondod.
-
Black_Raven
veterán
válasz
castiels #4560 üzenetére
Persze itt is lehet, csak én nem használom ezt, mert mindenem pendriven van. Az appokat én tiszta telepitéssel szoktam felrakni. Ne kapkodj, gondold át neked mi lenne a legjobb.
hangyász2: Tisztelt fórumtárs, én sosem hittem hogy hibátlan vagyok, és nem is vagyok/leszek az. Látom rossz napod van, igyál egy sört inkább..
-
hangyász2
aktív tag
-
castiels
addikt
válasz
Black_Raven #4556 üzenetére
-
hangyász2
aktív tag
válasz
Helyes, mert nekem egyértelmű volt mindig, hamar kiderült, de az nem, hogy neked is, mert amit írtál, az nettó hülyeség, főleg a kontextusban, amire reagáltál. De nem baj, ha hibátlannak képzeled magad, csak nincs így.
-
castiels
addikt
válasz
-
Black_Raven
veterán
válasz
hangyász2 #4548 üzenetére
Azt hittem neked is egyértelmű hogy mit mutat az Akkumulátorhasználat, nem kell senkinek elmagyarázni hogy az elfogyasztott összes energiából melyik app mennyit pazarolt el. A kérdésem pont erre az időre irányult, mert nem mindegy hogy 4 óra vagy 1mp alatt használt olyan sokat a Chrome. De mindegy is, mert nem neked szólt a HSZem..
castiels: a telefont, de mindent törölni fog, mentés legyen.
-
castiels
addikt
Ha sor kerülne rá, melyik opciót érdemes?
Kb 1 hetes a telefon, tehát bekapcsoltam, egyből jött rá a frissítés Android 10, már az első napon is tapasztaltam, hogy estéről reggelre nagyon sokat merült, aztán át tettem csökkentet módba, akkor is sokat merült ugyanúgy.
Valahol olvastam, hogy frissítés után HR kellene..
-
castiels
addikt
Ezt most töltés után mutatja. Most vettem le.
Hard reset?
-
hangyász2
aktív tag
válasz
Black_Raven #4547 üzenetére
Olvasd el még egyszer, mit írtál. Teljesen értelmetlen.
Lehet, nem arra gondoltál, hanem amire én, de nem azt jelentette. Legalábbis a matematika és a logika szabályai szerint.
-
-
hangyász2
aktív tag
válasz
Black_Raven #4543 üzenetére
Bocs, de semmi értelme, amit most írtál. Nem az akku %-ából zabált ennyi, hanem az elfogyasztott mennyiség %-át. 1 mp alatt is lehet 40 %. Sőt, akkor akkor a legnagyobb esélye, amíg szinte más nem fut.
Ha ez az éjszakai merülés, akkor egyértelműen ez a bibi. Ha a töltőről most vette el ,akkor semmit nem ér. -
castiels
addikt
válasz
Black_Raven #4539 üzenetére
-
castiels
addikt
válasz
Black_Raven #4539 üzenetére
Volt olyan, hogy bekaocsoltam estére az ultra energia takarékos módot és akkor is ugyanez volt.
-
castiels
addikt
válasz
Black_Raven #4537 üzenetére
Nem fut semmi... Akkor hard reset? Frissítés után nem csináltam. Miután Android 10 re frissített.
-
castiels
addikt
Az normális ha 1 éjszaka alatt merül 30%-ot kikapcsolt wifivel a készülék? 8-9 ora alatt kb.
-
workin
senior tag
válasz
Black_Raven #4529 üzenetére
rohadt sok zenét hallgatok, de sosem állítom a dolby atmost, ma is gyári beállításon van
-
Quqesz
nagyúr
Internet rádióra próbáljátok ki a Tunein appot. Egész jó minőségű digitális adók vannak fent.
-
korpicschess
veterán
válasz
Black_Raven #4529 üzenetére
Nekem eszembe sem jutott, hogy van ilyen, csak matattam a beállításokban. Most megnéztem, valóban a gyári lejátszóban ott virít a logó, csak azt nem néztem, mert Tidalt és Spotify-t használok.
-
Black_Raven
veterán
válasz
korpicschess #4528 üzenetére
Sztem mindenki a Dolby Atmost állitgatja egyből, már aki zenét hallgat.
-
korpicschess
veterán
válasz
Black_Raven #4527 üzenetére
Oké, te így gondolod. Mindenki ki tudja próbálni, és úgy használja, ahogy neki tetszik. Csak nem árt, ha egyáltalán eszedbe jut, hogy van ilyen.
Vicces egyébként, mert miután próbálgattam, rákerestem a dologra, és redditen lehet olvasgatni véleményeket, különböző telefonok esetében.
Alapvetően nem használok EQ-t semmilyen eszközön, az már elég drasztikus beavatkozás. -
Black_Raven
veterán
válasz
korpicschess #4522 üzenetére
Ez még viccnek is rossz. Nekem a Dolby Atmos, Zenére állitva, saját Hangszinszabályzó KI, és Grafikus Hangszinszabályzó személyes beállitással, ezerszer jobban szól, mintha ki lenne kapcsolva. Szóval ez egy nagyon rossz javaslat, hogy kapcsoljuk ki.
(BT Huawei Freebuds Lite)
-
korpicschess
veterán
Igen, függhet a hangkeltőtől, de tulajdonképpen ez valamiféle EQ. Én Shure SE530-al hallgatgattam, és a rövid benyomásom az volt, hogy a térérzet sokkal jobb kikapcsolva. Bekapcsolva a flat eq esetén is mélykiemelést produkál, és elég zárt érzéssel. Kikapcsolva meglepően fogyasztható a produkció.
-
válasz
korpicschess #4522 üzenetére
Hát ez nem ilyen egyszerű. Ez függ a zene stílusától, hangminőségétől. A fejhallgató, hangfal stb karakterisztikájától, és legfőképp a zenehallgató hangzásízlésétől.
Igen, van aminél ajánlott kikapcsolni, másnál meg épp az használ, ha be van kapcsolva.
Pl. a semleges hangú Creative fejhallgatómhoz szoktam használni. A Denon Envaya hangszórómhoz viszont kikapcsolom. -
korpicschess
veterán
Zenehallgatáshoz, aki még nem gondolt rá, annak ajánlom a Dolby Atmos kikapcsolását. Szerintem sokkal jobban szól nélküle a telefon (fülessel).
-
alikah88
tag
Ez érdekes, nálam nincs ott a VoLTE és a Wifi hívás kapcsoló a menüben, csak a Roaming, APN, stb... az mitől lehet? Valakinek ötlet?
A szoftverből a legfrissebb van fent (10.0.0.190). A szolgáltató neve mellett egyébként ott van a VoLTE logo (Voda). -
Blac1
aktív tag
Nekem az 1sim Telekom a 2-es sim pedig Telenor. A Telenor kiírja a Telekom nem.
-
manokaki
addikt
Android 10-en telekomnál kiirja a VolTe kapcsolatot felül ?
-
manokaki
addikt
válasz
Black_Raven #4506 üzenetére
Miért akku zabálo a Nova launcher ? Nagyon jol birja a telefon vele ( minden telefonon azt használom ) , sőt még a Ram-ot sem eszi , teszteltem ,ugyanannyi a Ram használat mind a két esetben ..
-
korpicschess
veterán
válasz
Black_Raven #4506 üzenetére
Ad1, nem tudni, hogy eszi-e az akkut.
Ad2, ez tobbet tud, nem kell ikon a home screenre es a lock screenen is mukodik. -
Black_Raven
veterán
válasz
korpicschess #4505 üzenetére
A telefon tudja a dupla kopp ébresztést, a zárást meg a lock widgettel. Akkor minek egy akku zabáló app?
-
korpicschess
veterán
Tudom, sőt sok mást, amivel egyszerűbb lenne az élet, pl. notification elérés nagyon kéne, de a swipe-al ikonon plusz művelet is szörnyen jó (meg van véve nekem), de már kitárgyaltuk, hogy a gyári animációkat nem tudja, és azzal minden nagyon fluid, mintha az iPadem használnám.
-
Madoc
veterán
válasz
korpicschess #4503 üzenetére
Nova launcher is tudja alapbol.
-
korpicschess
veterán
Dupla koppos zárolásra ez az app működik, nem tudom, hogy fogyasztásban mennyire észrevehető: Double Tap Screen On and Off
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!