Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Efreet
senior tag
Jaa! Az simán lehet egy olyan kábel, ami csak töltést tud átvinni, adatot nem. Nekem összegyűlt pár ilyen, most már meg vannak jelölve, miután párszor én is belefutottam ebbe. Van olyan is, amelyiknek csak két "lába" van (5v és föld), a két középső (adat+ és -) nincs is bekötve. Ezeket több oldal szerint nem is ajánlott használni.
-
Efreet
senior tag
Sajnos nem csak kábel hiba lehet, az N7 USB csatlakozója elég sérülékeny fajta, elfárad, és akkor már nem, vagy alig érintkezik, nem nagyon lehet tölteni.
Szerencsére a cserealkatrész nem túl drága (ebayről, hasonlóról pár dollárért lehet rendelni), és nem nehéz cserélni. -
Efreet
senior tag
válasz
Funthomi #25323 üzenetére
Nekem is volt, hogy nem váltott át (az utángyártott usb csatlakozóval együtt cseréltem) - vannak programok, amikkel gombnyomásra át lehet állítani a kimenetet, nem kell az érzékelőre hagyatkozni:
[link] (én a Soundaboutot és a HF widgetet próbáltam ki, azok működtek)
Ha így működik, akkor "csak" a csatlakozás érzékelő zavarodott meg. -
Efreet
senior tag
válasz
stigma #24883 üzenetére
Én a Nexus Root Toolkit-et használtam, az is fel tud pakolni TWRP-t és CWM-et is 2-3 gombnyomásból.
Romok terén itt nem sokkal lejjebb ajánlottak egy Optipop változatot is, arról többen írtak jókat.
-
Efreet
senior tag
Hátha volt már valakinek ilyen gondja, csak még nem került elő a megoldás - keresgéltem, és nincs több ötletem.
Kicseréltem az USB/fülhallgató csatlakozót, egy olyat rendeltem, amiről más valaki itt írta, hogy jól működik.
A töltés most már teljesen rendben van, viszont a fülhallgató csatlakozó (vagy a rendszer?) furcsán viselkedik. Ha bármilyen hangot elkezdek lejátszani úgy, hogy nincs bedugva semmi, akkor 1-2 másodperc után elhallgatnak a hangszórók, és átkapcsol a fülhallgató kimenetre a hang. (feltelepítettem ezt a widgetet, ami mutatja).
Ha normál állapotban bedugom a fülest, akkor is átkapcsol, ez jó, viszont ha kihúzom, akkor nem kapcsol vissza, úgy felejti magát.
Amit próbáltam:
- cache partíciók törlése, itt lent egy ajánlat alapján
- szigetelő szalaggal a fülhallgató és a hangszórók környékének lefedése, több fórumon ajánlották
- a fülhallgató aljzat kipucolása belülről WD-40-es pálcával -
Efreet
senior tag
Nexus Root Toolkit nagyjából minden telepítésben tud segíteni.
Van CM itt is ha bennük jobban megbízol, van SlimKat, van még sokféle, és mindegyik több ízben. Pár hónapja itt a témán belül elég sokféléről volt szó, linkekkel, tapasztalatokkal kiegészítve. Olvass vissza, válassz kedvedre. A 4.4.4 alapú romok már elég kiforrottak, nem instabil egyik sem. -
Efreet
senior tag
Ha "elöregedett" már a memória a készülékben (nem helyes, de érzékletes kifejezés), akkor egyik se lesz olyan, mint volt újonnan - egyszerűen akadozik, ha aktívan ír-olvas a háttértárról. De különféle gyári és külső gyártású 4.4.4-ekkel sokaknak jó tapasztalata van, főleg F2FS változatokkal, az elmúlt pár hónapban sokan leírták a témában a tapasztalataikat. Van választék.
Ezeknek a felrakása természetesen teljes törléssel jár, tehát mindenről érdemes lehet előtte mentést csinálni. Hogy rootolt lesz-e a készülék utána, az már egyéni döntés kérdése. Rendszer megtartása melletti "downgrade"-re tudomásom szerint nincs lehetőség.
-
Efreet
senior tag
-
Efreet
senior tag
Nekem 4.4.4 SlimKat MKernellel, teljesen F2FS-re konvertálva április eleje óta rendben viselkedik.
[link]Persze attól is bizonyára függ, hogy ki mire használja, mennyire terheli le.
-
Efreet
senior tag
-
Efreet
senior tag
-
Efreet
senior tag
5.1.1 (LMY47V) elérhető a hivatalos forrásból
-
Efreet
senior tag
Nem tudom, nincs semmi eszközöm, amivel kipróbálhatnám. Talán rá lehet keresgélni slimkat fórumon vagy ilyesmiken.
-
Efreet
senior tag
válasz
Balinov #24054 üzenetére
Nekem a SlimKat 9 F2FS-es változata 10 napja hibajelenség és lassulás nélkül muzsikál.
#23995-ben linkeltem a forrásokat hozzá. -
Efreet
senior tag
válasz
Zsebob #23994 üzenetére
Én feladtam az 5-ös verziókkal - cache törlés után 1-2 órán át (!) szép gyors, de utána ismét nagyon lelassul, és amikor egy képernyő elforgatásra néha 10 másodpercet kell várni, az már nagyon kényelmetlen. Rengeteg olvasgatás után átköltöztem Slimkat 9-re (4.4.4 alapú, teljes F2FS filerendszerrel feljavítva)
ez vezetett végig rajta, ez a rom, és gapps ment fel.Két nap folyamatos és intenzív használat után egyelőre ez nem lassult be, és jobban bírja az akkumulátor is. Remélem tovább, jobban megmarad használható állapotban.
-
Efreet
senior tag
válasz
zhorvath #22707 üzenetére
Pont ez a gond az 5-ös rendszerrel, hogy rettentő inkonzisztens - van, akinél az 5.0 is jól működött, van, akinél az 5.0.2 hozott nagy javulást... és nem csak szubjektív a dolog, lehetett olyat is olvasni, hogy valakinek a családban 2 eszközből az egyik akadozós és lassú, a másik pedig szépen működik. Mindkettő azonos módon újratelepítve nulláról, ugyanazokkal a feltelepített programokkal.
Programozói, hibakeresői oldalról ez egy rémálom.
-
-
Efreet
senior tag
-
Efreet
senior tag
válasz
sublett #19585 üzenetére
Én Swype-ot használok, és szépen látszik az előző beszélgetés. De átkapcsoltam a gyári billentyűzetre és ott is (bár jóval kevesebb, de scrollozni lehet).
-
Efreet
senior tag
válasz
Polllen #19165 üzenetére
Ez egy általános dolog a fórumokon, hiszen akinek semmi baja vele és nyugodtan, örömmel használja a készüléket az ritkábban, vagy egyáltalán nem szól hozzá a fórumokon szemben azokkal, akiknek valami problémájuk van, és ahhoz várnak megoldást.
Ha csak a fórumos hozzászólások alapján kellene dönteni, semmilyen készüléket nem szabadna megvenni, mert ennyi hibás példány között elvész a jól működő
-
Efreet
senior tag
válasz
mckangi #18210 üzenetére
5V, 2A kimenetet biztosít. De minél hosszabb a kábel (és minél rosszabb minőségű), annál lassabban fog tölteni, nem véletlenül adnak hozzá ilyen rövidke, vastag kábelt.
Nekem az Amazon Kindle-hez kapott vékony, majdnem 2 méteres kábellel, ugyanarról a töltőről kb. felére esik vissza a töltési sebesség.
-
Efreet
senior tag
válasz
bigsee #15717 üzenetére
Ha van hova rakni otthon, akkor mindenképp jó - asztali órának, ágy mellé, akár filmet nézni kényelmesen lehet rajta. Jó nehéz, tehát stabilan áll, lehet egy kézzel használni - persze fektetett módban.
További előnye, hogy a töltéshez nem kell a microUSB csatlakozót tornáztatni, azok nem örökéletűek, és ezzel meg lehet spórolni a fárasztását, a hátulján van egy microUSB és egy hangszórókimenet (tehát állandóan rá lehet kötve egy pár hangszóróra is), és legalább használod valamire a négy kis pöcköt a gép bal alsó részén -
Efreet
senior tag
A dokkoló komoly árengedménnyel kapható most az ASUS boltban, postaköltséggel együtt 8220 forint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest