Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
A legnagyobb kérdés hogy mennyire bíznak meg a bányászatban. Fognak-e a kereslet kielégítése érdekében új gyártósorokat létrehozni, vagy sem. Kiszolgálják-e az egyedi igényeket vagy sem. Marad-e a jelenlegi készlethiányos helyzet vagy bővítik a gyártási kapacitást. Szerintem meg ők is törhetik a fejüket, hogy mit lépjenek.
-
gabber01
addikt
Bazzeg! Nem lehetne qrva egyszerűen csak a tetves bányászásra külön gyártani valamiket? A videokártyákat meg hagyják meg tényleg csak a játékosoknak. Nem is értem, annyira kézenfekvő az egész.
Tehát Gamer kártyákban blokkolni a technológiát ha nem játékról van szó és kész. A célhardvert meg olyanra csinálják amilyenre akarják, aztán dugják fel maguknak a bányászok és élvezkedjenek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#54625216 #895 üzenetére
Ha egy kialakuló piacon a vásárlókat az 5000-7000 dolláros termékek irányába lökik, akkor az olyan, mintha azt mondanák, hogy vegyétek nyugodtan a konkurens 1000 dolláros megoldását, minket nem érdekel akkor sem a piac, ha pár éven belül, éves szinten dollármilliárdokat termel.
Ne legyenek azért senkinek illúziói. Most az AMD és az NV mindenképpen jól jár, tehát igazából csak annyit kell tenni, hogy kiszolgálják a blokklánc iránti üzleti érdeklődést, eltűrik a bányászatot, néha persze nyilatkozzák, hogy utóbbi nem jó, de anyagilag semmi kockázatot nem vállalnak azzal, ha hagyják a bányászoknak felvásárolni a hardvereiket. Mindenképpen a pénzüknél vannak, sőt... Az viszont hosszabb távon kárt okozhatna, ha a blokklánc professzionális szinten való terjedését nem segítenék. Nem fogja azt mondani se az AMD, se az NV, hogy jó akkor a bányászat visszaszorítása érdekében (amiből egyébként profitálnak, tehát még jó is, hogy létezik), kihúzzák a talajt a blokklánc alól és odaadnak egy potenciálisan dollármilliárdosra duzzasztható piacot a konkurensnek. -
törölt tag
Ellentmondást érzek a cikk következtetéseiben.
Egy technológiában vagy van üzlet, vagy nincs, azaz ha a blockchain jó üzlet, akkor érdemes vagy növelni a gyártókapacitást vagy külön arra a piacra specializált termékkel kell előállni.
Ráadásul ha a kriptobányászaton keletkezett haszon tényleg csak a kiskereskedőkön csapódik le, akkor a GPU gyártók még csak nagy kockázatot sem vállalnának.Az NVIDIA pl. elég hatékonyan tereli a pro felhasználóit a Quadro és a Tesla irányába és igyekszik megakadályozni, hogy ezeken a területeken gamer hardvert használjanak.
Tehát van példa arra, hogy ha a GPU gyártóknak érdekükben áll, akkor le tudják választani az egyik piacot a másikról. Ugyanezt simán meg lehetne tenni a blockchain és a gamer piaccal is, ha őszintén tenni akarnának valamit a kialakult helyzet kezelésére.Ha mondjuk az NVIDIA a Tesla mintájára kihozna egy direkt blockchainre fejlesztett kártyát és azzal egyidőben letiltanák a gamer kártyákról a blockchaint, máris normalizálódna a helyzet.
Elég lenne fél évvel előbb bemutatni az új blockchain hardvert és bejelenteni, hogy x napon le fogják tiltani a blockchaint a többi kártyájukról, a gamer VGA kisker árak már másnap bezuhannának, mert a bányászok kapásból menekülőre fognák.Persze lehetne trükközni régebbi driverekkel, stb. de az legfeljebb a már meglévő bányász rendszereket érintené, ha a specializált hardverrel jobb hatásfokot lehetne elérni, ráadásul hivatalos supporttal, akkor senki sem szenvedne a gamer cuccokkal.
Továbbá ha az egyik gyártó elkezdené, akkor a másik is kénytelen lenne követni, mert ha mondjuk az AMD leválasztaná a gamer piacot a blockchainről, azzal megzuhannának az AMD gamer kártyák kisker árai és azonnal érezhetően nőne az AMD gamer piaci részesedése, amit az NVIDIA nyilván nem nézne tétlenül.
Tehát egyáltalán nem áll meg az a következtetés, hogy a GPU gyártóknak nincs más lehetőségük, mint hogy tehetetlenül szemléljék a kisker árak elszabadulását.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Apollyon #891 üzenetére
Nem ez nincs kőbe vésve, egyszerűen csak én ezt látom.
Én nem a grafikát látom/fpst látom vízválasztónak. Amúgy is PRO/ONEX új gammák mennek 4Kn high/ultra szinten 30FPSel, vagy 1080ban 60al. Igen PCn 4Kban is össze hozható a 60FPS. Két 1080TIvel. Az még külföldön is húzós. IMO nem ez a vízválasztó hanem a bill/egér hiánya ami miatt pl RTSesek, DOTA2/LOLosok, pro FPSesek nem tudnak átjönni konzolra.
Igen van emuláció ami már majdnem olyan csak gamma nincs vagy pro nem fog vele megelégedni. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Apollyon #888 üzenetére
egy ismerősöm üzemeltet nagyobb tételben bányászgépeket azoknak, akik érteni nem értenek hozzá, de jó befektetésnek találták (már leírni is nevetséges ezt így amúgy), vannak ASIC és GPU gépek is náluk bőségesen, minimális a meghibásodási arány, hiszen van rendes hűtés és nincsenek szénné hajtva a kártyák az elmúlt 1 évben 1% alatt, de ennek közel a 100%-a venti meghibásodás volt, minden kártyát simán cseréltek gariban. nyilván ez az élettartam második éve után lenne igazán érdekes, de ilyen adat most még nincs, csak két év múlva.
ez a garis témakör amúgy úgy fáj itt pár embernek, mintha pénzügyesek lennének az nVidiánál
ha nem akarnak bányászkártyát venni, akkor ne vegyenek. én is minden nap új tejet bontok, mert mi van, ha éjszaka megromlott a hűtőben
-
Tyrel
őstag
válasz
Dare2Live #889 üzenetére
Nekem van gamer PC-m már lassan 20 éve állandóan, és tavaly vettem egy PS4-et is (konkrétan a PC ház tetején csücsül) és eszem ágában sincs eldobni egyiket a másikért.
Vannak olyan exkluzív játékok konzolra amiket pl. Sony licencpolitikája miatt PC-re nem hoznak el (függetlenül attól hogy jobb élmény lenne rajta, pl. egy Horizon Zero Dawn-t nagyon megnéznék (sőt megkönnyeznék) PC-n, 60+ fps-el és egérrel), és PC-n is vannak olyan játékok, ill. olyan műfajok amik konzolra sosem lesznek, pl. MMORPG vagy RTS. (jó, 1-2-t csináltak konzolra ilyenből is, botrányosan sz*rok is lettek így az nem számít)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dare2Live #889 üzenetére
Nem kőbe vésett törvény, hogy akinek van/lesz konzolja az örökre lerakja a pc-t. Egy 1080 Ti-vel szerelt konfig például elég sok mindenben felülmúlja a konzolélményt. FPS-ben és grafikailag is. Akinek ilyen szintű játékra van szüksége, az nem fog megelégedni egy alacsonyabb szinttel. Sorry.
De még1x... Nem évek óta nem kapni kártyákat, hanem max. pár hete. Ha valaki nagyon akar szerezni ezt vagy azt, az úgyis tud. Másrészt, jönni fog az utánpótlás, nem fogják a minerek a végtelenségig felvásárolni az összes kártyát.
-
sledgebandit
csendes tag
"A falból se jön végtelen amper és a hely is limitáló tényező lehet.
Példa: van 2500W kereted, ebből a középkategóriás kártyákkal ki tudsz hozni mondjuk 400MH/s-t, de ha megveszed a felső kategóriát akkor kijön az 550-is. De befektetni nincs az elején 4 milliód ,hogy a felső kategóriából építsd egyből." Teljesen jogos és azt is tudom, hogy nem tegnap kezdődött. De pont abban a speciális helyzetben vagyok, hogy egy évtized kihagyás után ugrottam vissza a desktop pc-k világába. Igaz, hogy 2015 év végén vettem egy HD5970-et, arra számítva, miszerint az lesz az alap, de csak most épült meg a gép köré. Lehet, hogy bányaló volt ez is, bár nem hiszem a fogyasztási rátát nézve.Én nem örülök neki, hogy egy HD7950-et duplájáért adnak. Szeretnék egy másik kártyát ez helyett, hogy a dual gpu-t nem támogató game-ekkel is hatásosabban tudjak játszani, vagy legalább elinduljanak. Ott tartok, hogy használt kártyát már nem vennék (legyen az gamer, vagy csille), mert senki nem fogja nekem bebizonyítani, hogy hogyan használta ezeket a kártyákat. Kapnak ezek hideget-meleget a szó szoros értelmében. Enyém is úgy melegszik gyári fan profillal, hogy ha a kotyogóst rátenném, lefőne a Pellini egy perc alatt. Pont ezért raktam föl az afterburnert, hogy hatásosabb hűtést tudjak neki adni és nem akarom, hogy idő előtt exitáljon. De ezt sem fogom tudni bebizonyítani annak, aki esetleg megvenné, hiába is érvelnék. (Lehet inkább megtartom majd ereklyének.)
Ezért úgy döntöttem decemberben, hogy ha lemegy a nagy ünneplés, akkor január közepén veszek egy rx 560-at. De eddig csak a szeretnék fázisban tartok, mert vagy nincs, vagy annyiért ott rohadjon meg.
A km visszatekerésért is mindenki föl van háborodva ( de ott is egy igényt elégítenek ki a tekergetők), lett is belőle büntetőjogi kategória. A hidegen nagy gáz, meg a teljes idiótaság és gondolkodni képtelenség csodálatos megnyilvánulása.
Az ember tényleg feltételezné a legjobbat, de amíg azt látom, hogy a hülye paraszt a szánkópálya közepén megy föl, ahol a gyerekek csúsznak, majd megáll, megfordul és ott leguggolva elkezdi fotózni a saját gyerekét, aki szintén ott megy föl, ahol apa ( megtörtént esemény) - és rengeteg ilyen volt -, addig mit várjak a használtpiactól? Természetesen tisztelet a kivételnek!
-
Apollyon
Korrektor
Valószínűleg az összes kártya hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, csak az tehet különbséget, hogy mit számolt a kártya.
Egyébként a bányászatra használt, illetve csak játékra használt VGA-k élettartama átlagosan hány év? Mik a tapasztalatok? Hol találhatunk esetleg konkrét számadatokat? -
Blazs120gl
aktív tag
válasz
Dare2Live #880 üzenetére
"Bányász ellenben NV/AMD vonalon ki tudja meddig."
Hát ez az. Senki akinek egy kis esze van, nem dobja a piaci monopol/oligapol helyzetét a kitudjameddig-ért, a vásárlók szűk rétegéért, akik bármikor tömegesen hátat fordíthatnak az egésznek, illetve használt kártyák tömegével tudják elárasztani a piacot. Gyárakat meg klientúrát nem lehet olyan gyorsan adni-venni, mint coin-okat, ha mégsem jön be.
A bombaüzlet meg a bomba.
Az AMD talán még megtehetné, mert konzol hardvert gyárt és van más terméke, mint a VGA (kb. az ETH-nak megköszönheti 2017 Q2-t). De az NV okkal óvatos, bár szvsz túl óvatos.
Ha komolyan gondolnák az NV és AIB-k a jelenlegi helyzetben a bányászkártya tervét (védendő a gamer piacot), akkor 4GB-os (ETH/ETC-hez elég, van más coin, amihez nem elég?), gyárilag undervolt kisford nagyventi nikszcsati, normálgari kártyákat szórna. Ezzel egyidőben a csatis VGA-kon a bányát betiltani és megfelelő hardveres moniotorozást beépíteni a garis viták elkerülésére. -
Pöttön
őstag
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Dare2Live #880 üzenetére
"Videojáték piac meg lesz 20év múlva is. Csak nem 70+%a lesz konzolon hanem kihal a pcs gaming. Bányász ellenben NV/AMD vonalon ki tudja meddig."
Így van, ez lesz. A többmilliárdos üzlet, a PC gaming majd csak úgy kihal. A gamer headseteket meg gémer egereket és billentyűzeteket majd a PS4-en fogják használni. A blizzard is majd portolja konzolra a játékait, főleg a starcraft 2-t. Steam szintén console only. Jönnek majd a Windows 10 új frissítései is, amivel egy idő után már nem lesz kompatibilis a PC-vel, csak konzolon fog futni. Linuxon is átállunk majd konzolra, a pc-t kidobjuk. Apple is mekpró helyett mekkonzolódik. Szóval az elmúlt néhány hét történései alapján, teljesen logikus ez az akár 20 évre terjedő jövőkép amit felvázoltál
-
turbokappa
senior tag
válasz
Blazs120gl #883 üzenetére
Jaa, csak a Bank nem adózik😁
-
Blazs120gl
aktív tag
Végül is, Capone-t is adócsalásért ültették végül le.
A jövedelem az jövedelem. Ha már befektetést befektetéshez hasonlítunk, akkor játsszuk azonos szabályok szerint.
Még a legkisebbek se a túlélésért bányásznak, mint Venezuelában. Pláne ahogy olvasom, hogy kinek hány milliója parkol a rig-jeiben. -
butch3r
senior tag
mit fog csinálni a nav?
akik nagyban tolják most is adóznak, a többiek között is állandó téma (lásd külön topic lett már rá létrehozva). Hogy ettől még van aki nem adózik? persze. mert máshol 100%-os az adómorál...
Hogy mindenki igyekszik optimalizálni az adóját, hogy csak annyit fizessen amennyit muszáj? persze, így is rohadt sok elmegy adóba, minek fizessen bárki többet ha törvényileg lehet kevesebbet is. -
Dare2Live
félisten
"annak viszont mindenki örül, hogy a régi 7950-es kártyái meg dupla áron tudja eladni az ember nem?"
Vásárló mért örülne?
"Bányászok kártyát azért / akkor cserélnek, ha kitermelte a saját költségét és mondjuk venné a drágábbat ami jobb hatásfokon üzemel."
Normális esetben akkor ha megéri. Ez lehet perf/watt miatt uugy, mint, hogy bedöl az egész és emiatt már nem éri meg állni meg ne álljon benne pénz. vagy....
Ez az egész NV/AMD szempontjából izgi még amúgy. A ram árakkal karöltve extra drága lett a PCs gaming, miközben egy ps4 pro 99.000Ft. Aki a karácsonyra kapott, sporolt pénzböl nem tud vgat venni könnyen válthat. És aki egyszer váltott az ellesz avval a PS4 PROval egy 5+évig. Videojáték piac meg lesz 20év múlva is. Csak nem 70+%a lesz konzolon hanem kihal a pcs gaming. Bányász ellenben NV/AMD vonalon ki tudja meddig.
-
Danex
addikt
válasz
sledgebandit #878 üzenetére
A bányászat nem tegnap kezdődött, szóval amik az elmúlt néhány évben apróról vettél VGA-t ugyan úgy lehettek bányász kártyák.
De az éremnek 2 oldala van, annak viszont mindenki örül, hogy a régi 7950-es kártyái meg dupla áron tudja eladni az ember nem?
Azért nincs ekkora felháborodás, hogy az autókat visszatekerik, vagy taxiként használt autóból csak hétvégi bevásárló autó lesz. Vagy, hogy nincs a motorháztetőre ráégetve, hogy ezt a motor hidegen nagygázzal használták.
Ahogy a gamer proci/alaplap/VGA-ra sincs, hogy hopp kapott néha 0.2V-ot, hogy meglegyen a szarul optimalizált PUBG-ben a 60FPS.
Bányászok kártyát azért / akkor cserélnek, ha kitermelte a saját költségét és mondjuk venné a drágábbat ami jobb hatásfokon üzemel. A falból se jön végtelen amper és a hely is limitáló tényező lehet.
Példa: van 2500W kereted, ebből a középkategóriás kártyákkal ki tudsz hozni mondjuk 400MH/s-t, de ha megveszed a felső kategóriát akkor kijön az 550-is. De befektetni nincs az elején 4 milliód ,hogy a felső kategóriából építsd egyből.
-
Bird
addikt
Várom a pillanatot amikor megszületik a törvényi szabályozás és a NAV szépen teszi a dolgát. Dögöljön meg a szomszéd tehene országában hamar visszaüthet majd a csákány szegény minerek arcába.
Addig viszont sok sikert....
Konklúzió: régen minden jobb volt.
-
s.bala31
őstag
Tehát a bányászat nem károsítja a kártyákat sőt a gondos májnerek sokkal jobban karbantartják mint az átlag gémer prolik (ahogy megtudtuk az itteni szakértőktől). Annyi lenne a kérdésem hogy majd amikor ezekből a rigekből megjelennek a hardveraprón a VGA-k, ott fel lesz-e tüntetve hogy ez bizony bányász kártya volt
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Dr. Romano #866 üzenetére
-
Vigilante
őstag
válasz
hermetrikus #872 üzenetére
-
Vigilante
őstag
válasz
maximilian4 #870 üzenetére
Olyan mértékű gépesítés van már a mezőgazdaságban (komolyra véve a szót), hogy ezzel sem lenne baj. A baj legtöbbször az, hogy Teréz Anya szavaival éljek:Az éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat.
-
Vigilante
őstag
Képzeld el apukám, hiába bányászok jómagam is, mellette van 2 munkahelyem és még egyetemre is járok. De azért jobb kimondani az ilyen nagy életigazságokat gondolom.
A dolgozni nem akaró rétegeket szerintem ne a bányászok között keresd.
(Tudod a gépek meg hozzá az áram/internet sincs épp lopva.) De azt hiszem ez az egész beszélgetés itt kezd elég meddő vitának tűnni, még ha van 1-2 reménysugár is az eszmecserék között.
Egyébként sok munkahely fog megszűnni, emberek önhibáján kívül, így ha éppenséggel bevezetnének egy X mennyiségű alapjövedelmet, amit az ember arra költ amire akar, ahogy manapság is az ember a pénzét elverheti csak piákra, drogokra, vagy épp vesz belőlük bányászgépet, vagy egy olyan kryptovalutát amitől reméli, hogy ki fog lőni. Akkor bizony azzal akár a bérét is kiegészítheti, és mellette vagy elbulizza, elissza a megkeresett javakat, vagy visszaforgatja a gépparkjába, hogy még több bevételt termeljen. Remélem azt tudod, hogy az itt lévő bányászok nagy része sem, csak úgy a mellényzsebéből rántott elő súlyos százezreket, akár milliókat ehhez a bulihoz!?
-
Hajdi
senior tag
Remèlem kitart mèg a bányaláz vagy 15 èvig, aztán szèpen felcseperedik egy fb-on, faèk egyszerűsègű twitchereken erőt ès tudást magába szívó, dolgozni nem akaró társadalom. Aki nyugdíjat szeretne, majd vesz riget.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
maximilian4 #865 üzenetére
Érik már egy bányászható Gamercoin is
-
maximilian4
addikt
válasz
Beetlejuice #863 üzenetére
AZ a sokat emlegetett lufi.
Csakhogy mindenki elképzelje. Nem egy szimpla lufiról van szó. Ez egy k*rva OP lufi, amit nagyon nehéz kipukkasztani. Pont amilyen nehéz volt Pennywise-t legyőzni. Na most szép kis asszociáció kerekedett ebbű'. Penniwise=bányászok, főgonoszok; lufiÍ=bányászat (mint tevékenység és ami mögötte van).
-
-
-
Vigilante
őstag
válasz
South Velen #860 üzenetére
Történnek még csodák.
Beetlejuice: Magára a Bitcoin-ra se mondtam, hogy zsákutca, csak, hogy jelenleg a hírnevéből él meg. Mi lenne még a másik 5 zsákutca!?
-
Beetlejuice
tag
-
Vigilante
őstag
válasz
South Velen #858 üzenetére
Mert nem a bitcoin-ból kell kiindulni, ami jelen állapotába csak a hírnevéből él meg.
Az ember folyamat képezheti magát ebben a témában, mert egy igen változó témakör.
-
South Velen
addikt
válasz
Vigilante #851 üzenetére
Valóban csak a mainstram bitcoint ismerem behatóbban, és arról el tudom mondani közgazdászként nyugodt szívvel dióhéjban, hogy egy kalap szar. Az ethereumról (bár egy fokkal kevésbé ismerem mélyebben) is hasonlóan tudok nyilatkozni. Ha magam is bányásznék, nyilván tisztában lennék a dogecointól a metal music coinon át a ripple-ig mindennel. De meg is fogok ismerkedni
mindegyikkelminddel, aminek legalább a nevéből nem látszik, hogy scam, mert érdekel, csak hát a btc alapján már elég szkeptikus vagyok, az az igazság. -
Tian66
senior tag
-
Reggie0
félisten
Ez nem arrogancia, hanem teny. Ha ennyit nem birsz kartyara szanni, mikozben a CAD szoftverek millios nagysagrendben mozognak, egy mernok havibere a cegnek joval millio folott van, a konyvelest egy evre 250e alatt nem nagyon lehet meguszni, akkor valami baj van. Vagy meg a progi se legalis, ami mondjuk nem egy nagy meglepetes ebben az orszagban.
-
Tian66
senior tag
"Bányászni is jo lenne a bányász kártya mégse azt veszik a munkásemberek."
Ezt engedd el nyugodtan. Mikor kijöttek a bányász 1060-as Nvidia kártyák, drágábbak voltak a sima 1060-nál és töredék garanciális időt adtak rá, VGA kimenet nélkül. Milyen megfontolás alapján venne ilyet bárki? -
Vigilante
őstag
válasz
South Velen #845 üzenetére
Egyre jobban elárulod, hogy semmi érdemi tudásod nincs erről a technológiáról. Megsúgom pl ott a Ripple, kemény 4 másodperc alatt bárhonnan bárhova utalod.
http://gyorfiandras.blog.hu/2017/12/30/tegyuk_vegre_tisztaba_ezt_a_ripple-t Olvasgassál inkább, mert így tényleg nincs értelme ezekről vitázni, ha az egyik félnek halvány lila gőze sincs a témáról.
-
Tamás9x
őstag
Mérnökként?
Biztos jó a CAD-hoz a sima mezei vga ami nem tud rengeteg gyorsítást, illetve algo-t futtatni? Itt nekem valami sántít... Csak mert sok gépet pakolok össze és nem épp kapkodnak, sőtt inkább visszadobálják a gamer kártyákat az error üzenetek miatt pach-re meg nem sok kedvük van ha munkáról van szó... szval hogy is van ez?
maximilian4: De hisz én ma csak egy provokátor vagyok [link]
Rengeteg az igénytelen, nem tulzok 80% tuti, ha nem így lenne nem lenne munkám... Ahogy a munkahelyen úgy otthon is... mindenhol úgy élnek mint a disznók, és csodálkoznak
Fórumon meg... közben meg hozzám hordja a gépét, és még az ember szemébe, hogy de ő vigyáz rá, aha persze..
-
maximilian4
addikt
Jó, igaz. Én is általánosítottam sokszor (mondjuk poénból, mert élvezem ami itt folyik), meg te is általánosítottál, ami nem szép dolog senkitől. Azt alúlírom hogy sok igénytelen ember van. Nekem már életem során volt vagy 7 lakótársam és kívülről rendezettnek tűntek ahogy megismertem őket, de aztán kiderült hogy a környezetére az összes igénytelen, és még engem néztek hülyének hogy kitakarítok, kocsival miden nap beállok stb..
Tehát van benne valami, de mondjuk legalább munkát adnak a szervizeseknek.
-
nyogo83
senior tag
válasz
Szerintem pont semmit nem igazolt azzal amit irt. Csak azt irta, hogy a FED es a Bank of Engladn IS erdeklodik a technologia irant.
A tobbi emlitett problemara meg ajanlom hogy nezz utana a temaban : magas fee, lassu tranzakcio, stb. Tudod, leteznek fejlesztesek, ujitasok. Ezeknek nezz utana, ha tenylegesen erdekel. Lightning Network, PoS vs PoW, Atomic swap, stb stb.
Nem vagyok se crypto fan, se crypto ellenes, de van lehetoseg boven a technologiaban, szemellenzos elvakultsag illetve tajekozatlansag egyertelmuen letudni annyival hogy az egesz blockchain technologia egy szemfenyvesztes, semmire nem jo(ez nem pont rad vonatkozik).
-
Tomkaa
tag
válasz
Nem hát, valoban nem lesz alkalmas. A legtöbben ugyse fogadják el hiába magyarázod, de ö legalább már eljutott addig, hogy a blockchainröl kezd beszélni mint technologiárol.
-
South Velen
addikt
válasz
Vigilante #844 üzenetére
Na máris igazoltad amit írtam
Hogy széles körben elterjedt fizetésre -jelen formájában- sosem lesz alkalmas, az biztos. Talán nem teljesen nulla az értéke, de közelít hozzá. Mint írtam, én a fee-ben látom a problémát, muszáj olyan arányban tartani, hogy megérje bányászni, azaz működhessen a rendszer, viszont ilyen arányű fee-vel sosem lesz alkalmas mindennepi fizetőeszköznek. Aztán persze ott van még a tranzakciók lassúsága. És persze az energiaigény. És persze a volatilás, persze ez normalizálódhat(na). Valami alternatív világban bizonyos nagyösszegű szerződések közti fizetésre alkalmas lehet, vagy ilyesmit tudnék elképzelni, bár eddig állítólag ez is volt a fő célja, a feketegazdaságban.
(#843) Tamás9x: Engem nem különösebben zavar jelenleg a VGA-k ára (a PC-s játékok kivéreztetése egy kicsit, mert így már lehet nem lesz GTA VI
PC-re (engem ez az egy sorozat érdekel.) Inkább az zavar, hogy mennyi "ártatlan, óvatlan" hétköznapi investort be fog vonzani még ez a dolog, ha még esetleg nő a lufi, és csúnyán fognak járni, plusz elégettek egy csomó energiát a semmire, plusz ha sokáig tart, ki is véreztetitek a PC-s játékipart (de mint írtam, én elvagyok nélküle.)
-
Vigilante
őstag
válasz
South Velen #842 üzenetére
Ezzel a kommenteddel is gyönyörűen bebizonyítottad, hogy fingod sincs a blockchain technológiában rejlő lehetőségekről.
Elárulok egy titkot: Maga a FED (Federal Reserve System), illetve a Bank of England is elgondolkozott már a saját kryptovaluta kibocsájtásán.
Biztos, csak azért mert scam az egész és semmi technológia lehetőség sincs mögötte. Nem baj, nem mindenkinek kell beszállnia.
-
Tamás9x
őstag
válasz
South Velen #842 üzenetére
ASIC megoldás lenne, és az equihash megszünése, megoldódna a kártyaprobléma.
-
South Velen
addikt
válasz
Blazs120gl #743 üzenetére
Természetesen bármekkorára is felszaladhat az árfolyam, az tény, hogy előbb vagy utóbb (remélhetőleg előbb) ki fog durranni.
Aki arról beszél, hogy ez a jövő, az egy scammer, aki még longban van, vagy bányász, és az az érdeke, hogy ez a hamis infó terjedjen el a világban, hogy ez a jövő. Az egész egy tömegpszichológia ténylegesen nulla mögöttes értékkel. (és itt nem a bányászokra gondolok, bár elég vicces, ahogy ebből a scamből pénzt húznak, és milyen komolyan és elszántan állítják össze a rigeket a semmire, de ha ügyesek voltak és kockazatvállalók, felőlem megérdemlik). Nyilván nekik is súlyos pénzek múlnak rajta, hogy egyesítve azt a hazugságot terjesszék, hogy akár 1 millió is lehet egy btc, és hasonló nyalánkságok.)
Szó mi szó, még az sem kizárt, hogy lesz még 25-50k egy BTC, ahol már boldog-boldogtalan is ebbe fog fektetni (bár lehet ez már meg is történt és már lefelé tartunk), minden csak azon múlik, mikor lesz széles körben ismert az egész értéktelensége.
-
lacus83
senior tag
Én részemről kiszáltam, senkit nem akartam megbántani sem az egyéni dolgaiba bele szólni.
Van itt gubanc így is úgy is, és lesz gond vagy az árral vagy a készlettel. Nv így is úgyis kifutó szériában van, AMD pedig nem mindig híres a rendes ellátásról.
Aki bele ölte a pénzt valószínűleg okkal tette,mérlegelt, kiszámolta hogyan és meddig éri meg.
Nehezebben fogják tudni eladni a kártyákat ha úgy döntenek kiszállnak. Egy átlag gamer véleménye nem fog változni és lesznek fenntartásai a bányában üzemelő kártyákkal szemben.
Náluk, nálatok is valószínűleg több lesz a garis probléma későbbiekben.
A több ezer óra üzem időt a kártya élettartama szempontjából hamarabb eléritek mint egy átlag gamer a napi pár óra játékával.
Ami elromolhat el is fog. Ezt felesleges túlmisztifikálni.
A játékos oldala az hogy esetek többségében elérhetetlen a kártya számra, és persze erről a gyártók is tehetnek, de felesleges tagadni hogy a megnövekedett igényt és ez álltal a hiányt nem bányász láz okozta.
Az Ár emelkedés ennek a közvetett hozadéka.
De mint te bányász akkor amikor még esetleg csak játszottál egy vgaval, te se szívesen adtál volna 120 - 150 százalékkal többet egy kártyáért.
Benmem nincs rossz indulat sem irigység csak csalódott vagyok hogy az általam figyellemmel kísért topikjaimban már alig van tulaj. Pont a hiány miatt és az ár miatt.Béke
-
Tamás9x
őstag
válasz
zsolti1debre #839 üzenetére
Irónia volt számáról, én mondtam, hogy egy átlag user igénytelenebb.
-
zsolti1debre
tag
válasz
maximilian4 #838 üzenetére
nekem nem ugy tunt,de ha te mondod,akkor en ertem felre.
-
maximilian4
addikt
válasz
zsolti1debre #837 üzenetére
Pedig ha visszaolvasol pont mellettük érvelek. Pont másvalaki célzott arra hogy milyenek.
-
zsolti1debre
tag
válasz
maximilian4 #835 üzenetére
ezzel jol belegazoltal a lakotelepi forumozok lelki vilagaba.
-
Tamás9x
őstag
válasz
s.bala31 #832 üzenetére
A számok beszélnek, messziről jött ember meg bármit mondhat.
Ajánlom magam és a szakmabelieket: [link]Ők értenek hozzá az ittlévők 90%-a pedig csak okoskodik..
Nem Újkeletű a bányászat... HD7950-es kártyák mai napig futnak még néhol... pedig az asztán aza széria ami döglik án az utóbbi időkben... nekem2db GTX460M sli is megy meg egy GTX675MX... Biztos velünk van a hiba.. Vagy a kártyákkal mert nem lett nekik elmondva hogy neked máááá tönre kellett volna menned, halod menj tönkre hééé te ott menj már tönkre... mert a buta gazdád bányászik.A logikát próbáld megfogni, ÉN fizetem a villanyszámlát, miért hajtanám túl? hogy feleslegesen elfűtse a plusz wattokat 5% plusz teljesítmény 30-50% plusz fogyasztás. Há nóómális?
Ismerős amúgy a helyzet emlékeztek x éve volt egy HDD,SSD mizzéria amikor elméletileg áradés történt valahol, közben kiderült csak manipuláltak, mert volt mégiscsak rendesen raktárkészlet, de ha már kapórajött emeljük csak az árakat? ugyanígy hibázattak mindenkit a datacentereseket a kamerásokat akik a felvevőbe vitték az 1-2 Terrás kockákat...
maximilian4: Nem minden, de ha nézzük az arányokat idősebbek jobban vigyáznak rá, mert megdolgoztak érte, és nem is verik annyira magukat mert látnak a bányában ey ideiglenes relációt ellenben az otthon ingyenélő Gammerekkel akik sírnak hogy nincs kártyaa, pedig van
Ahogy nézem: Acer Vx15... te is véresre marnád magad ha baja lenne... aki milliókat fektetett bele sincs máskép. -
s.bala31
őstag
Ne próbáld már itt beadni hogy minden játékra használt gépet porosodni hagy a gazdája meg agyontekerik a VGA-kat, de persze minden bányász gondoskodó, mindent alufeszelnek még a vibrátoraikat is, és többet portalanítanak mint Mari néni. Autós példához annyit, te melyiket vennéd meg használtan amiben van 400 ezer km vagy amiben van 100 e?
-
Reggie0
félisten
Hat, de nem erted. Tok mindegy, art neki es kesz. Mit akarsz olyan hulyesegekkel foglalkozni, mint a tenyek?
Jo, hogy a kabeleket nem a fejed folott vezeted el, mert akkor rakos is leszel a feszultsegtol
(#829) Danex: Konkretan a legtobb elektronika 0/24 megy. Ez a tonkremegy a hasznalattol igaz lehet olyan dolgokra, amelyek kopo alkatreszeket tartalmaznak, de nem egy felvezetore. A felvezeto leginkabb a mechanikai hatasoktol megy tonkre, ami jellemzoen termikus sokk, vagy odavagjak a foldhoz. Erdekes modon egy liftben 20 evet is rohogve megy egy processzor minimalis hibaarannyal, de meg a mobiltelefonok is 0-24 be vannak kapcsolva es azok meg az ingadozo hoterhelest is durvan kapjak, annak ami meg vigyasz ra 5-6 evet rohogve elketyeg.
Ezek mellett a legnagyobb hibaforras a kondenzatorok lehetnek, de amiota a polimer elektrolitos kondikra attertek ez is elegge eltorpult. Alacsonyabb hofokon meg meg annyira sem problemasak. -
Danex
addikt
Plusz önmagában a tuning órajel szinten nem igazán káros, a gyártók azért nem adnak meg 2000-res órajelet, mert atomstabilan 100kártyából csak 90 tudja, de a gyártónak sokkal nagyobb költség lenne kiválogatni azt a 10 darabot, mintsem az összes kártyát beállítani olyan órajelre amin biztosan jól üzemelnek.
Ami káros tuningnál az a feszültség, de ugye a minerek meg pont csökkentik ezt ahogy írod is. Ezt valahogy nem képesek megérteni az emberek sajnos.
Amúgy memória nem egy ördögtől való technológia, RAM-ok is 24/7 üzemelnek megannyi eszközben, (szerverekben is), ha megfelelő hűtést kapnak (márpedig a bányász pont leszarja ,hogy a pincében mennyire pörög a ventilátor, de a gamer otthon a szobában nem, akkor el lehet képzelni, hogy a 15fokos pincében 60%os ventivel hűtött kártyán hűvösebb-e a ram, vagy a 35-40fokos gépházban lévő kártya 40%-os hűtése mellett.
-
Tamás9x
őstag
Mutatom:
Végre nem egy szarráfűtött okádék ami nem volt 10 éve kitisztítva, és figyeltek rá...
Nincs beledögölve a lakótelepen fellelhető bogárinvázió 5%-aHa kocsit veszünk, sem üveghangon nyomjuk neki, mert bírja az hanem vigyázunk rá, mivel bevétel, ellenben a játékra vettel... Mondom ezt "x" év szervízes multtal... A Bányászok sokkal jobban vigyáznak a bevételforrásukra mint az átlag user 2-3 havonta takaritás ahogy felszökik 1 hőfok azonnal villan a
Mert ez munkaeszköz! Kenyeret hoz!
Tegye mindenki a szívére a kezét legalább 2 havonta a gép ki van portalanítva darabokra szedve? Mert nekünk igen! " kis kerregés cicergés, és azonnal másik táp, vagy venti, minőségi prémium tápok nem fullra hajtva!
-
prmcsk
addikt
Itt sokaknak szövegértelmezési problémája van.
Olvasgatok és csak nézek...Olyanok szólalnak és ellenérvek nélkül szólnak be, akiknek fingjuk sincs arról, amiről beszélni akarnak.
Példa:
A gyári 1 volton és 1750Mhz-en menő elpida ram 90%-os eséllyel elfut 2050Mhz-en 0.875 volton alulfeszelve !!!
Erre negyvenharmadszor olvasom valamelyik lipótot, hogy az mennyire árt, de minek vazze ? Az agysejteknek ?
-
fogtunder
nagyúr
-
lacus83
senior tag
válasz
Vigilante #809 üzenetére
Lassan közeledünk az igazsághoz.
Egy valószínűleg a túlhúzást nem a Gpura értettem hanem a memóriára, valszeg az szereti ha non stop határ felett megy. Valószínűleg a mérnökök aki kifejezetten adott kártyára írtak egy Biost vagy terveztek meg egy áramkört biztos csak véletlen nem emelt órajellel adták ki kártyákat, pl azt is amit te használsz.
Hőfok ok, kíváncsi leszek nyáron. De persze ha csak egy 3,5 Kwos klímát csak azért fogsz venni és üzemeltetni, hogy továbbra is rendben legyen én kérek elnézést.
Személyeskedésbe nem mentem és nem is fogok, de 1700 óra folyamatos üzem, biztos az is a gyári érték.
Nem vagyok pro, de játékos környezetben tudom mit tud és bír pl egy Rx.
A normál használat melett is van nyűgje, főleg ha egyszer túlhúzás sikeredett. Igen memória is.
De nekem kb pont mindegy az 1700 órád, ha még ugyan ennyi idő után is gondtalanul tudod tartani az állításaid akkor vissza térünk erre.
Szervizesek arcára lennék majd kíváncsi ha vissza viszed a sok jó alig használt gyári körülményeknek megfelelően használt kártyáidat.
Béke -
abuserpro
csendes tag
Jó látni, hogy milyen értékálló a kis GTX 1070 Strix-em
-
Tamás9x
őstag
-
fogtunder
nagyúr
válasz
s.bala31 #818 üzenetére
algo függő ez is. ha Ethash megy, akkor kb. kell az utolsó MHz is a RAM-ból, Equihash alatt annyira nem lényeges, ott kicsit jobban számít a GPU.
de felteszem a nagy kérdést, hány olyan VGA-t láttál, vagy úgy egyébként bárki, amin a RAM chip, vagy a GPU halt meg normális hűtés mellett és nem egy random kondi, vagy a VRM valamelyik része? és mit számít mindez, ha van rá gari?
-
s.bala31
őstag
Olvasva itt pár hsz-t úgy néz ki hogy ez az alulfeszelés még a migránsoktól is megvédi a videokártyát.
Amúgy addig oké hogy bányászék a gpu-t alulfeszelik és nem járatják max terhelésen de a vramot meg tudtommal fel kell tekerni ameddig bírja. Nem vagyok mérnök de valahogy nehéz elhinnem hogy a VGA-n 120%-on járatott vram napi 24-ben több hónapon keresztül nem károsodhat vagy kevésbé megterhelő az alkatrésznek mint a napi pár órás játékhasználat. Mellesleg aki játékra használja a videokártyát az is mostanában inkább alulfeszeli hogy jobb teljesítményt és hőfokot érjen el. Tehát kb az van hogy inkább egy játékostól vennék használt cuccot mint egy bányagépből kiöregedett bányalovat.
-
zsolti1debre
tag
jaj de kar,h eladtam nemreg a feleslegesse valt (kinott) 4gb-os gtx 1050ti kartyamat 40 ezerert.ha most adnam el,akkor 50-ert elmenne.
-
Scholes9
nagyúr
Semmi sem tart örökké, ez sem fog.
-
Precorus
tag
Én október közepén vettem 570-et 77-ért, hush-t bányásztattam vele...és már 80k landolt a számlámon(árfolyamemelkedés),+ mostani árfolyamon kb 100$ om van még benne(cryptopia+saját wallet).
Ez durva számítás szerint is 3 hónap alatt ingyen kártya.(jó, le kéne adózni, -16% SZJA.....úgy nincs meg, de azt ki számolja? -
sledgebandit
csendes tag
válasz
Dr. Romano #806 üzenetére
Ahhoz, hogy megtörjenek, el kellene adni a motoromat. Azt meg azért már csak nem!
-
VictorHUN
aktív tag
Ezeket a "bányászokat" leküldeném jó mélyre szenet lapátolni és megtanulnák, hogy mi az a munka
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#00137984 #808 üzenetére
Az egy dolog, hogy fogalmad sincs, hogyan kell egy bányászgépet optimalizálni, de legalább ne kezeld kész tényként. Szerinted ki az az idióta, aki mondjuk 2% hashrate növekedés miatt beáldoz 10-15% fogyasztást? Igen, pontosan, senki. Fogyasztás/teljesítmény arányt kell optimalizálni, ami általában közel nem a kártya képességeinek felső határa. Az üzemidő meg nagyon is számít, ha a felelőtlen túlhajtás miatt hetekre kiesik egy kártya, az sokkal rosszabb, mintha az utolsó pár % nincs belőle kisjatolva.
Ha annyira fel lennének készítve azok a kártyák, akkor nem állna 60 fokosan a venti és neked nem kellene Afterburnert használni. Csak ugye akkor a fostaliga házakba szerelt 100K-s VGA nem lenne félpasszív.
Nagyon sok olyan dolgot kezelsz tényként, ami mögött semmi nincs, csak úgy leírod. -
Vigilante
őstag
válasz
NandorHUN #649 üzenetére
"Azt meg el lehet fejelteni, hogy minden bányász majd leveszi a feszt és óvatoskodok.... miért is tenné?"
Látszik, hogy szart se értesz az egészhez, amikor ilyen blődségeket állítasz!Talán azért venné le a feszt, hogy ne fogyasszon egy 6-os RIG 1,5x annyit!? Vagy épp kevésbé melegedjen, ezáltal instabilabbá váljon!?
De további jó átkozódást semmi háttértudással erről az egészről.
Zsébernardo: Az alábbi terhelési tényezők függnek attól is, hogy milyen algo-t számol épp a RIG!? Egy GPU intenzív algoritmus, mint a ZCash tényleg jobban eszi a kártyát (Hőfok, fogyasztás nagyobb), mint egy Ethereum bányászat, ahol minden a memórián múlik.
#637lacus83: Pont jó, hogy linkelted azt a képemet, remélem a hőfokokat is látod rajta, hogy mind 60°C alatt van.
Túlhúzzák azt kész. Jah pont azért megy a gyári üzemi hőmérséklete alatt az összes VGA. Nagy szakember lehetsz ezekkel a megállapításokkal.
-
törölt tag
Afterburnert csak a ventiprofil miatt használom és nem érdekel az a néhány % nyamvadt kis gyorsulás. Zavart a Zero FROZR miatt mozdulatlanul álló ventik, miközben a kártya melegedett. Biztos van játékos akinek minden plusz teljesitmény kisajtolása számit, de ez egy másik véglet... ami nem ennyire általános. Azért a játékosok is alúlfeszelnek, de erre nem minden kártya alkalmas. A stabilitás a játékokban fontosabb mint a fogyasztást visszafogni. A kártyákat a játékra használt terhelésre jobban felkészitették hosszabb távra, mint az állandó terheléses üzemre. A két felhasználási terület között a bányászkodás nagyobb mértékben amortizálja a hardvert. Ezért a garanciaidő és a feltételek egy játékos kártyára több időt adnak meg. A számitási teljesitményt a legtöbb miner gépben maximalizálják, mert a legjobb és legoptimálisabb MH/S érték számit... és nem a hardver üzemideje. Ez majd a hardver gyártóknak is fel fog tünni és szigoritani fogják a garancia feltételeket egy bányászatra használt kártyára. Majd kitalálják és megoldják okosban, mert ez az érdekük és nem a sok garancia ügyintézés.
-
syberia
veterán
válasz
sledgebandit #804 üzenetére
-
Dr. Romano
veterán
válasz
sledgebandit #804 üzenetére
Na megy a FUD itt is
-
Danex
addikt
válasz
#00137984 #803 üzenetére
A játékra használt kártyákkal ellentétben a bányász kártyák nem zárt fémdobozban vannak, sőt általában a zajuk miatt hűvös jól szellőző helyre kerülnek, amit írtam szám az tapasztalat, nem hasamra ütöttem hogy 45fokos a gép. Hiszen a gyári 1100mV helyett, 920mV-on üzemelnek.
Aki már MSI Afterburnerhez nyúl és játékos az nem azért rakta fel mert ventiprofilt állít, hanem mert tuningol, felnyomja a powerlimitet stb, a ventilátor ott az utolsó amit állítanak, azt hogy te így csinálod az más, de tényként vehető, hogy nem azért mennek az Afterburnerhez ,mert csökkenteni akarják a fogyasztást, hanem, hogy a 60ezres kártyájuk 90ezres teljesítményt hozzon ki.
Nem egyszer el lett mondva az is, hogy a kártyák halálát a nagy / gyakori hőingás okozza. Bárpedig mikor a játékos fullon hajtja a kártyáját alultekert ventilátorokkal felhevül, majd hopp letelt az 5 perc köridő jön, loading screen vissza alapjáratra.
Szerinted egy bányász vagy egy gamer kártya az ami több hőingási cikluson esik át? Egy vérpistike figyel-e arra, hogy hűvös legyen-e a kártya?
Egy bányász nem fogja poénból szénné hajtani, mert csökken a profit az aránytalanul magas fogyasztás miatt, nehezebb a hőt kezelni, illetve ha kiesik a kártya akkor ott sok-sok nap profitkiesés.
Vérpistike meg pont leszarja, hogy 1100mV helyett az 1200mV-ot, meg +40% powerlimit után a fogyasztást majd anyucika kifizeti.
-
sledgebandit
csendes tag
válasz
maximilian4 #802 üzenetére
Mindig ezek a negatív hullámok...
-
törölt tag
Két szélsőséges példát hozol, aminek amúgy semmi alapja nincs. Teljes terhelés közben egy kártya legalább 60-70 fok környékéig felmelegszik, de csak akkor ha jó szellőztetést kap és ez legalább 50-60% ventifordulaton. A gyári ventiprofilt sokan meg nem használják, mert az Afterburner programban átirják a ventivezérlést. Viszont ez csak egy játékos és multimédiás gépben fejti ki hatását. Ott csak játék közben van terhelésnek kitéve és a nap többi részében csendesen, hűvősen teszi a dolgát. Mint fentebb megirtam, hogy a bányászkodás közben folyamatosan magas terhelésen megy a kártya és igy állandóan magas hőmérsékletnek van kitéve. A minerkedésre használt kártya alkatrészei állandóan stresszelve vannak, és ez az élettartamot és a kártya megbizhatóságát rontja. Aztán egy idő után elkezd artifekteket megjeleniteni, ezért játékra már alkalmatlan. A bányákban meg addig használják amig pörgeti a pénzt és a villanyórát, majd megáll és mehet a hulladékba.
-
maximilian4
addikt
válasz
sledgebandit #801 üzenetére
Nől a lufi, nől a lufi, majd pukkan egyet és lesz sírás!
-
sledgebandit
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest