- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
Nem látom sehol ennyiért. Nem mintha 150k kedvező lenne.
(#2146) maajsz: A többség bukni fog, kevesek nagyot nyernek. Politikusok kapnak az alkalmon, az esetleges gazdasági válságot rákenik a kritptovalutákra. Ha pedig végleg meginog a coinokba vetett bizalom, ha nem is nullázódik le, de bányászni már nem nagyon lesz értelme. Szerintem.
-
távcsőves
senior tag
Oké, lebarmoztál, lehülyéztél, miközben csak arra nem jöttél rá, te fénylő csillaga a bányarigeknek, hogy senki, de senki nem vitatja azt amit erdetileg írtál, (hogy alulfeszelve csökkenne a vram élettartama,) viszont nem is tudod ezt igazolni, hogy minden bányagép minden vga-ja így is van beállítva. 10+ éve olvasom a hülyeségeid, nem elöször fordul elő veled, hogy nem sikerül értelmezni amit írnak neked. Nyugodtan égesd magad szénné
és nyomasd a mantrát, a bányász vga, megkímélt vga.
És akkor várjuk Mester azt is Pascal gpu-s vga-n, hogy oldod meg a vram alulfeszelést.
-
s.bala31
őstag
Szerintem attól függ hogy mit túrnak a kártyával, tudomásom szerint az ETH-hoz pont a ram-ot kell felhúzni, és ehhez éppen több feszt adva lehet magasabb órajelet elérni, vagy tévedek? Amúgy én sem értem miért próbálja itt pár bányász elhinteni azt hogy ők sokkal jobban vigyáznak a VGA-ra. Nem hinném hogy aki hirtelen beleugrik ebbe kriptobizniszbe mind ügyel a portalanításra, vga hőmérsékletre meg szórakozik az alulfeszeléssel stb, ha tudatában van annak hogy még 2-3 év gari van a kártyáira.
-
távcsőves
senior tag
Na még egyszer, mitöl vagy biztos benne, minden bányász vga esetén így történik ez? Várom a választ.
Szerk: ki a tosz vagy Te, hogy a másik kérdését nem fogadod el egy társalgásban, mikor Te magad egy kérdéssel indítasz? Megviselt a kripto árfolyam mozgás? Ha lenyugodtál és értőn elolvastad újra a h.sz.-eket, majd rájösz talán, másról beszélsz, mint én. Ajánlanám TTomax h.sz.-ét is elolvasni. Ezek után nyugodtan lökd a hülyeséget szerte PH.-n, meg azt is, lecsökkent a színvonal.
-
távcsőves
senior tag
Egyszerübb lett volna Mester, ha az első kérdésed elött amit felém intéztél, ÉRVEKKEL jöttél volna, amit a második h.sz-ben tettél, és amiből a gpu feszültség csökkentés és a vram időzitéseinek megváltoztatása valósul meg legtöbb esetben. (Túl olcsó az áram MESTER, a vram feszültségcsökkentéssel elérhető nyereség és a befektett idő aránya nem túl jó.) És ez a vga-k számával növekszik.) A visszakérdésre pedig tudod mi a válasz, de azért leírom, nem vagy/lehetsz biztos benne. Még valami ultimate felvetés?
@butch3r: Igen, ez is igaz. Csak abból van elegem, hogy a miner üzemmód, törvényszerűen jobb, mint a gamer. Nagy fenét, rengeteg a botcsinálta "bányász".
-
távcsőves
senior tag
"Vezesd már le tényszerűen, elektronikai törvényekkel, hogy a memória tuningnak mik a mellékhatásai, ha kisebb feszültséggel teszik ezt, mint a gyári biosban beállított érték ?"
Mitöl vagy biztos benne, hogy minden esetben kissebb feszültségel teszik ezt?
@Danex: Well, true.
-
zed juron
aktív tag
Nem egészen. Csak kettő tévedésed van
1., Én már eladtam jó magas áron a kártyámat és nem vagyok érdekelt (elektronyos zenész volnék alapvetően)
2., Amikor Hong-Kong meg Irak áramfogyasztását égetjük el a picsába - év végére meg ennek a többszörösét -, csak azért hogy kereskedjünk, akkor valami ultra nagy gáz fog következni.Az hogy milyen politikus mit döntött ehhez képest lóf@sz.
-
Reggie0
félisten
Hat, de nem erted. Tok mindegy, art neki es kesz. Mit akarsz olyan hulyesegekkel foglalkozni, mint a tenyek?
Jo, hogy a kabeleket nem a fejed folott vezeted el, mert akkor rakos is leszel a feszultsegtol
(#829) Danex: Konkretan a legtobb elektronika 0/24 megy. Ez a tonkremegy a hasznalattol igaz lehet olyan dolgokra, amelyek kopo alkatreszeket tartalmaznak, de nem egy felvezetore. A felvezeto leginkabb a mechanikai hatasoktol megy tonkre, ami jellemzoen termikus sokk, vagy odavagjak a foldhoz. Erdekes modon egy liftben 20 evet is rohogve megy egy processzor minimalis hibaarannyal, de meg a mobiltelefonok is 0-24 be vannak kapcsolva es azok meg az ingadozo hoterhelest is durvan kapjak, annak ami meg vigyasz ra 5-6 evet rohogve elketyeg.
Ezek mellett a legnagyobb hibaforras a kondenzatorok lehetnek, de amiota a polimer elektrolitos kondikra attertek ez is elegge eltorpult. Alacsonyabb hofokon meg meg annyira sem problemasak. -
Danex
addikt
Plusz önmagában a tuning órajel szinten nem igazán káros, a gyártók azért nem adnak meg 2000-res órajelet, mert atomstabilan 100kártyából csak 90 tudja, de a gyártónak sokkal nagyobb költség lenne kiválogatni azt a 10 darabot, mintsem az összes kártyát beállítani olyan órajelre amin biztosan jól üzemelnek.
Ami káros tuningnál az a feszültség, de ugye a minerek meg pont csökkentik ezt ahogy írod is. Ezt valahogy nem képesek megérteni az emberek sajnos.
Amúgy memória nem egy ördögtől való technológia, RAM-ok is 24/7 üzemelnek megannyi eszközben, (szerverekben is), ha megfelelő hűtést kapnak (márpedig a bányász pont leszarja ,hogy a pincében mennyire pörög a ventilátor, de a gamer otthon a szobában nem, akkor el lehet képzelni, hogy a 15fokos pincében 60%os ventivel hűtött kártyán hűvösebb-e a ram, vagy a 35-40fokos gépházban lévő kártya 40%-os hűtése mellett.
-
NandorHUN
addikt
Ez a link szerinted mennyire korrekt?
Mármint, ha egy pártatlan írás lenne, akkor OK, de egy olyan tagról és cikkről van szó aki nem ebbe a kategóriába esik.
"Tehát korrekt embertől teljesen nyugodtan lehet vásárolni korábban bányászott kártyát is.
Az értékelésemből is látni, hogy korrekt üzleteket kötök."Elég sanszos, hogy épp el akart sózni bár bányászkártyát, szóval inkább reklámszöveg, mint korrekt elemzése a problémának.
-
-
Televan74
nagyúr
Kártya nem de a hűtés megsínyli a 7/24 üzemet. Ha én játszom naponta 4 órát, akkor a bányász gépében 6x annyit megy. És én nem is játszom minden nap.Van mikor örülök ha 1 órám jut rá.
Maga a kártya tipp top állapotban van csak a hűtése lesz hangos és a paszta kiszáradt.A linkelt logout is érdekes.Miért nem lehet hozzá szólni?
-
Ha egy élelmiszerbolt alsó 3 polcáról elhordják az olcsóbb kaját, mit veszel? És a másik szerencsétlen mit vesz? Nalátod, szépen megnövekszik minden szegmensben a kereslet. Ráadásul már a bányászok is visznek mindent, mert a kifejezett bányakarik nemhogy aranyárban vannak, de még a kamionra pakolás előtt széthordják őket a gyáró telephelyén. 2 hét múlvára igért kari meg annyira se lesz produktív, mint a 100EUR-val drágábban vett 1080Ti.
#250: jogos, a VRAM-árak is odavágnak. Remélhetőleg a GDDR6 enyhíti majd a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- iPhone topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC .:BONTATLAN:. .:2év garancia:.
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest