- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tian66
senior tag
Jó, csak már úgy tűnt.
Az esetleg megfogalmazódott bárkinek, hogy az igazság esetleg félúton van. Hogy az egész egy lufizásra, szándékos pump and dumpra, hajlamos/alkalmas valami ,de nem klasszikus piramis.
Próbáljátok annak érteni aminek mondom és ne a szavakon lovagolni. Csak azért kérem mert nehéz pontosan megfogalmazni a dolgot. -
fogtunder
nagyúr
írtam én érveket is szép számmal már ide, csak azzal éppen senki nem foglalkozik
bajom csak a bányászat démonizálásával van. ha nekem ehhez van kedvem és pénzem, akkor ezt csinálom, aki meg akar, az menjen játszani. lehet kártyát kifogni nem horror áron, csak éppen akarni is kell, és alapvetően ebben látom a problémát. ha kicsit drágább, felrakja a winminert és pár hét alatt, mikor idle-ben van a gép, visszatermeli a különbséget, kiutalja paypalre és vesz belőle játékot, vagy amit akar, érteni nem kell hozzá. a hőtermelés meg úgyse fontos, mert mint kiderült, mint gamer gép úgy szellőzik, mint a szélcsatorna a Ferrari tesztlaborban.
de én itt ki is szállok, mert értelme az már semmi nincs ennek a topiknak.
-
fogtunder
nagyúr
nem, nem az. pont olyan megalapozott, és bőségesen kifejetett, mint az, amelyikre válaszoltam, de akkor a kedvedért bővebben:
először, bár kisebb mértékben én is elkezdtem trade-elni, mert pont ugyanez volt a véleményem, hogy minek rakjak bele pénzt a hardverbe, ha hetek alatt csilliárdokat lehet keresni a tőzsdén. aztán rájöttem, hogy rohadt sok idő kell hozzá, folyton figyelni, meg idegrendszer is, hogy ne bukj bele. még mindig ott van a pénzem az IOTA-ban, amivel +40%-ban voltam, mert bealudtam a gyerekkel este és nem tudtam időben eladni, reggelre beesett az árfolyam és azóta se ment vissza.
-
Blazs120gl
aktív tag
A jelenlegi VGA árakon már simán megérné az ASIC fejlesztés olyan coin-okra, amelyek nem ASIC-toleránsak. A gondot azok a coin-ok okozzák, amiket úgy tervztek meg, hogy csak GPU-val lehet bányászni.
Ma már nem áll meg a készítők alapvetése, hogy ha bárki bányászhat, akkor nem lesz decentralizált a bányászat. Az ASIC ugyanúgy csak egy eszköz a bányászatra, mint a GPU, akinek van rá pénze, annak mindegy, hogy melyiket veszi. Ha meg a bányászok kiveszik a hasznukat havonta (ill. nem élnek sokan a bányászás lehetőségével, mint ahogy nem teszik, miért tennék?), a coin-ok nem sok kézben lesznek apránként (ahogy pl. Vitalik álmodott róla), hanem az ASIC-es módszerhez hasonlóan, a tehetős, kockázatvállaló befektetők kezén lesz a készlet nagy része.
-
Danex
addikt
Az a baj, hogy az ellenérvelők csak is végletekkel példálóznak ami ha úgy alakul akkor igazuk lesz, de a valóság nem csak végletekből áll, áll 90% normálból, majd persze eljön az a idő is amikor a véglet jön el.
Ekkor verni fogják az asztalt, hogy bezzeg ők megmondták, de közben meg lehet több százezren meg már rég ROI-n túl vannak és nem 1%-ot fialt a pénze 1 év alatt.
Szerintem minden bányász tudja, hogy elfog jönni az a idő amikor le kell kapcsolni a villanyt, de ezt mondták már 4 éve is és láss csodát azóta is megy az ipar aki meg azóta benne van köszöni szépen szarrá kereste magát.
Én és szerintem sokan másokkal is úgy vágtunk ebbe bele, hogy ha bukik a pénzünk bukik, de arányaiban biztosabb és az átlag emberhez közelibb tudás kell a bányászathoz mint, ha nyersen a valutával játszana az ember.
Én hitelt vettem fel erre, hogy elkezdjem, úgy voltam vele sokkal jobban fájna a szívemnek ,hogy ha van még benne 2-3 év és nem vágok bele, mint mondjuk 2 éven át fizetek havi 20ezret, amit amúgy más az iPhone-jára költ, elcigizi, elissza stb, sokan ezt Hobbiként is kezeljük.
Rakhattam volna fundamentába is, állam a 2 év alatt adott volna rá ~140ezret, bányászással meg 1-1,5hónap alatt összejöhet, és a jelenlegi tempóban úgy júniusra elérem a ROI-t ahonnan már minden siling profit és mellé még ott van a "szénné hajtott gépem".
De az a baj, hogy itt végletekben megy az ellenérvelés, hogy holnap 0 Ft minden valuta, meg holnapra 0 Ft-ot ér az egész gép. De ennél ez összetettebb, csak ehhez már tájékozódni kéne amire már lusták az emberek.
Amúgy kb utolsó hozzászólásom is a témában, mert látszik, hogy inkább trollkodás kezd előjönni és a tájékozatlan megnyilvánulások.
-
fogtunder
nagyúr
a 1080-as rig statisztikái pont észérvként voltak linkelve, már megbocsáss, hogy látszódjon a valós hőmérséklet az égbekiáltó baromságokkal szemben, amik be vannak égve egy-két ember fejébe.
alapvetően azt nem értem, hogy miért elvárás, hogy menteni kelljen a bányászatot. nincs elég kártya, mert a kereslet ideiglenesen meghaladja a kínálatot. volt már ilyen a történelemben, más termékeknél is és ez két tetves hete tart, nem hónapok óta. plusz ahogy már többször leírtam, a bányászok se örülnek annak, ha drága a VGA. az életben maradáshoz senkinek nincs szüksége videokártyára, de a bányász topik tanulsága, hogy aki kicsit ráfekszik, az még most is tud értelmes áron VGA-t venni, max nem a szomszéd boltból.
amúgy a H81 Pro BTC ára december óta 24K-ról 46K-ra nőtt, a nagyteljesítményű tápegységek is hasonlóan drágultak, de valahogy nem sírják tele a bányászok a fórumot...
-
bot1978
senior tag
Az egész nagyon tanulságos. Látni, ahogy emberek ezrei elhiszik, hogy az autójuk felülete ér valakinek annyit, mint az autó ára kamatostul és majd fizeti a törlesztő részleteit.
Szinte teljesen ugyanaz, ahogy elhiszi, hogy az ő pár darab VGA-jának a számítási kapacitása ér valakinek majd havi több százezret.
Hogy ebből mi billenti ki? Semmi.
Most kezdem megérteni, hogy mit értett az alatt a mondat alatt a miniszter, hogy "a buta embert nem lehet megmenteni." Én is dühös voltam, amikor a devizásokat hagyták szívni, de lassan belátom, hogy erre nincs orvosság.
-
Tian66
senior tag
-
Reggie0
félisten
Ez nem arrogancia, hanem teny. Ha ennyit nem birsz kartyara szanni, mikozben a CAD szoftverek millios nagysagrendben mozognak, egy mernok havibere a cegnek joval millio folott van, a konyvelest egy evre 250e alatt nem nagyon lehet meguszni, akkor valami baj van. Vagy meg a progi se legalis, ami mondjuk nem egy nagy meglepetes ebben az orszagban.
-
Tian66
senior tag
"Bányászni is jo lenne a bányász kártya mégse azt veszik a munkásemberek."
Ezt engedd el nyugodtan. Mikor kijöttek a bányász 1060-as Nvidia kártyák, drágábbak voltak a sima 1060-nál és töredék garanciális időt adtak rá, VGA kimenet nélkül. Milyen megfontolás alapján venne ilyet bárki? -
Tamás9x
őstag
Mérnökként?
Biztos jó a CAD-hoz a sima mezei vga ami nem tud rengeteg gyorsítást, illetve algo-t futtatni? Itt nekem valami sántít... Csak mert sok gépet pakolok össze és nem épp kapkodnak, sőtt inkább visszadobálják a gamer kártyákat az error üzenetek miatt pach-re meg nem sok kedvük van ha munkáról van szó... szval hogy is van ez?
maximilian4: De hisz én ma csak egy provokátor vagyok [link]
Rengeteg az igénytelen, nem tulzok 80% tuti, ha nem így lenne nem lenne munkám... Ahogy a munkahelyen úgy otthon is... mindenhol úgy élnek mint a disznók, és csodálkoznak
Fórumon meg... közben meg hozzám hordja a gépét, és még az ember szemébe, hogy de ő vigyáz rá, aha persze..
-
fogtunder
nagyúr
miért kellene piedesztálra állítani bárkit? én azért kezdtem el bányászni mert sírógörcsöt kaptam, hogy a pénzem, amit állampapírba raktam, annyit se kamatozik, hogy észrevegyem. másodállást vállalni nincs időm 40 (muhaha, legyen inkább 46, túlóra persze nincs) óra meló és gyerek, meg házkörüli dolgok mellett, az ingatlanozáshoz nem volt elég a 3 éven át kuporgatott pénzem, viszont jó lenne több, mert valamire mindig kell. ennek utánaolvastam heteket, majd két hétig aludtam kb. 5 órát 0 szabadidő mellett, amíg összeállt a két gépem olyanra, hogy napközben csak időnként rá kell nézni. és közben képben kell maradni, utánaolvasni, ami szintén idő. mondjuk nem baj, legalább nincs időm játszani, el lehetett adni az asztali gépből a VGA-t.
nem kell elismerés, nem kell semmi, csak pénz a befektetett tőkéért és munkáért. nem tartom magamat megváltónak, de akármilyen módon különlegesnek sem, csak egy embernek, aki időt és pénzt fektet abba, hogy jobban boldoguljon. a napközben melóm outputja nagyrészt excel táblákból és ppt-kből áll, na az mennyivel viszi előrébb a világot? akkor ez az irodai meló is reális indokok mentén védhetelen és húzzak el most azonnal egy építkezésre alapot ásni, mert annak legalább van látszata, vagy menjek ki Kanadába fát vágni?
én csakis pénzt akarok és nem látom, hogy a sátán ivadéka lennék, amiért volt képem 12VGA-t venni az elmúlt egy hónapban. és még mindig szívesebben csinálom ezt, mint megyek a gyógyszeriparba dolgozni.(#787) -FLY->: hát abban biztos lehetsz, hogy nem a PUBG játékosok miatt zárt olyan eredménnyel az nV és az AMD, amilyennel. a PC-s játékpiac megmentéséhez mondjuk ennek sok köze nincs.
-
fogtunder
nagyúr
ja, hát szélsőséges példákat én is tudok hozni sok mindenre, csak éppen értelme nincs. azokhoz képest, akik itt osztják az észt (akinek nem inge...) elenyésző azoknak a száma, akiknek tényleg kellene VGA, de ezt két hete még nem tudták, vagy azóta jött össze az utolsó 20K, amit erre raktak félre. ha én VGA-t akarok venni, akkor azt tudom jóelőre, mert nem 2 forintos impulzív vásárlás, ergo figyelem az árakat és a piaci helyzetet.
lehet itt cikkezni, hogy jaj, szegény gémerek, de ez a helyzet a bányászoknak fáj a legjobban, legalábbis azoknak, akik nem kapcsoltak január elején, mert nincs rentábilis kártya és még mindig ők lennének a vásárlóközönség nagy része. mielőtt félreértésbe keverednénk, nem mondom, hogy sajnálni kell őket, csak azért gondljuk már át, hogy kinek rosszabb, ha nincs értelmes áron VGA. a bányásznak, aki venne sokat, ha lenne jó ára, vagy a gémernek, aki játszik az előző kártyájával, amíg nem lesz a használtpiacon akkora túlkínálat, hogy a normál ár feléért tud majd venni? netán eladja a két hónapja vett VGA-t haszonnal, vesz belőle PS4-et, a maradékot meg elkölti piára/nőkre/amire akarja?
-
Bird
addikt
"Persze ezzel leginkább azok jártak pórul, akiknek most van szükségük egy új kártyára, így egészen biztos, hogy egy pár ezressel drágábban tudják megvenni az akciós árhoz képest...."
Pár ezressel.... Van ott fekete humor gazdagon.
maximilian4: Sehol nincs készlet, csak "mesés" fizikai valóságukban nem létező termékekről álmodozó árak.
-
Apollyon
Korrektor
Már megint ez az általánosítás... Pont ezt írtam az előbb.
Miből gondolod, hogy mindenki meggazdagszik a bányászatból? Ha ez mégis így van, te miért nem csinálod?Én úgy látom, hogy ez csak egy múló állapot, és pár hónapon belül helyreáll a rend. Ezt meg mindenki el fogja felejteni egyszer, hogy volt ilyen.
-
vaakuum
addikt
Szerintem itt azért a gyártóknak és a játékfejlesztőknek is össze kellene fogni, különben csúnya világ jön, és majd megy a fejvakarás, hogy nem is így akartuk, de a pillanatnyi haszonért beáldoztunk egy viszonylag stabil piacot...
Ha átállnak a játékosok konzolra, a diszkrét vga piacnak tényleg nem nagyon marad más, csak a bányászok, meg a speciális igényű CAD és videóvágó kártyák, amiknek az eltartóereje viszont sokkal kisebb... sok sikert kívánok a vga gyártóknak egy ilyen piacon. És csodálkoznak, hogy zsugorodik? A pc-t már sokszor és régóta temetik, de lehet a bányászok azok, akik ténylegesen megássák a sírját bányászás közben.De a steam is meg fogja érezni szerintem.
Pont ezért el tudnék képzelni olyat, hogy steam, ubi, origin stb azonosítással lehessen már fixen vga-t venni, akár inverzben is, mint régen... veszel egy ilyen játékot, jogosult vagy venni MRP áron egy vga-t az igazolásunkkal..
Nem hiszem, hogy ha ezek hárman odatennék magukat, akkor ne lehetne az nvidiat vagy AMD-t rávenni, hogy legalább a raktárkészlet egy részét tartsák már fent a gépépítgető gamereknek. Mielőtt még besokallnak és konzolt vesznek, amin én is agyalok, és meg is léptem volna, ha az a nyomorult billzet+egér támogatás -
sledgebandit
csendes tag
Hát biztos keletkezik valami elvégzett művelet és az biztos jó egy csoportnak. Nekem csak annyi az ellenszenves ebben, hogy ettől az emberiség még nincs beljebb! De vegyük teoretikusra a figurát. Ha az emberiség - mondjuk a bolygó népességének jó 80%-a - beleugrana ebbe, hogy jó legyen neki, mert elvileg ez az a digitális forradalom, amire nekünk szükségünk van, akkor az vajon nem dőlne be saját maga alatt? Mert úgy tudom, hogy minél több a résztvevő, annál nehezebb "értéket" előállítani, annál több erőforrás kell és így olyan folyamatokat gyorsítunk föl, amit már nagyon nem kellene, mivel így is elég sz@r a helyzet. Akkor meg megint egymásra fognak mutogatni az emberek, hogy " miattad van, ha nem csináltad volna, akkor nem tartanánk itt" és ismét ölre mennének... Viszont ekkor megfogalmazódik bennem az a kérdés, hogy biztos erre a forradalomra van szüksége az emberiségnek? Vagy ez csak egy világszintű troll kísérlet, hogy végre rámutathassanak az emberi gyarlóságra, amely így el tud b@szarintani egy ígéretesnek hangzó technológiát és rávilágítsanak arra, hogy ha továbbra is az "én", meg a "nekem, de minél többet" lesz a legfontosabb, akkor ugrálhatunk itt jobbra-balra, de előrébb nem fogunk jutni?
-
Blazs120gl
aktív tag
Kína azért tiltja, mert erősen centralizált pénzügyi rendszer, amit kriptopénzekkel kerülnek ki, ki milyen indokkal. Ezt az ottani rezsim nem tolerálja. Dél-Korea is hasonló véleményre jutott, pedig ott aztán nincs diktatúra.A szabályozás már az EU-ban is téma. (Persze lesz aki szerint ez csak kacsa, FUD stb., ahogyan a kínai és a koreai találgatások is azok voltak annak idején
)
Akármennyit rugózhatunk a témán. A gyártók, ha akarták volna, 1 dolláros hardver megoldással ellehetetleníthették volna a bányászatot. Szvsz fogják még nagyon bánni, hogy nem építettek be egy killswitch-et. De lehet, hogy még látunk csodákat, ahogyan annak idején vmelyik NV titan xp kártyában a Vega szelét megérezve simán bekapcsoltak egy kis extra kakaót, amit amúgy nem akartak soha odaadni a T. vevőnek (hopp, megvan).
-
Reggie0
félisten
Nem azt mondtam, hogy nincs osszefugges, hanem hogy nem szamit az osszefugges. Az, hogy valaki jol erzi magat attol, hogy 40 eve ugyan azt a palyat rohangalja valaki a marioval, vagy attol, hogy a kartyaja munkajat forintositani tudja, nem befolyasolhatja a vasarlast, mert onnantol, hogy a boltban kifizetem a kartyat es elsetalok vele, mar maganugy, hogy mi tortenik. Mindegyik egy kedvteles/hobbi, ami vagy hasznos valaki szemeben, mig mas szemeben haszontalan. Van akinek a megtermelt coinert fizetnek, mig masvalakinek a levideozott gamelesert. Van aki ugy termel, hogy sosem lat belole penzt es van aki ugy jatszik, hogy sose lat belole penzt.
Okozni, meg semmi extrat nem okoz, amit sok tucatnyi mas dolog sem.
(#450) Kansas: Szoval ha nincs penzem lambora, akkor az nem az en hibam, hanem engem korlatoznak a vasarlashoz valo jogomban?
Na ne mar. Egy szinesz meg max rossz szajizzel kicsapja a penzt, nyilvan a filmipar a hibas.
-
Apollyon
Korrektor
"De hallgatlak, milyen értékmegörző jelleggel rendelkeznek a kryptopénzek? Fejtsd ki kérlek!"
És az milyen értékmegőrző jelleggel bír, amikor nyomkodod az okostelefonodat, egy freemium alkalmazásban, amiért fizettél? Vagy PC-n nyomsz egy játékot, és veszel skint a karakterednek. Vagy youtube-on a fingós videók, a faxbúk profilok, meg az instagram követések amikből pénzt csinálnak? Na ezeknek milyen kézzel fogható értéke van?
Ami itt nem tetszik az embereknek, az az, hogy most drága a hw, és jelen esetben van kit miatta szidni, meg hibáztatni. Ha nem látszódna meg a vga árakon ez az egész, kutyát nem érdekelne, hogy valaha is léteztek bányászok...
Csak ezzel nem oldotok meg semmit, és ettől még ugyanúgy nem tudtok változtatni semmin, ha a földhöz veritek magatokat, akkor se.
Szerk: ja és amúgy én se... Szerettem volna 1060-at venni, de 2x annyiba kerül legalább, mint amennyit adnék érte. De akkor inkább nem kell.
-
Reggie0
félisten
Mikoze van ennek ahhoz, hogy valaki banyaszni akarja? Neki GPU kell es kesz, kifizeti az arat es kesz. BTC-t mar akkor banyasztak amikor csak 10 ember tudott rola, a tevekenysegnek nincs kozvetlen koze a gazdasagi szerepehez.
Ismetlem, a gamerek sem termeltek semmit. Ez a termelesmania nagyon szoget utott a fejedben, de a vasarlashoz valo joghoz semmi koze.
Tehat arrol van itt szo, h megjelent egy csoport akik sok kartyat vasaroltak, akar tok ertelmetlen celra, es emiatt behisztizik a regi vasarlo csoport, akik megszoktak, hogy ok veszik a kartyakat olcsoert, szinten tok ertelmetlen celra. Aztan most cicaharc van. Kb. ennyi a szituacio. Te meg azon akadekoskodsz, hogy melyik ertelmetlen cel a fontosabb. Hat egyik se.
-
Megjelentek az ASIC-nak (Application-specific integrated circuit) nevezett célhardverek, amik jobban bányásztak, mint a videokártyák. Azóta ugye jöttek az altocinok a memory heavy algoritmusaikkal, hogy megvédjék magukat az ASIC hardverektől, így az altcoinok miatt megint belendült a videokártyás kriptobányászat.
-
Nagyobb mennyiséget tudnak gyártani belőle, ha jól tudom. Más kérdés persze, hogy akarnak-e...
#255: persze, az asszony leküldött kenyérért, te meg majd beállítasz egy rúd szalámival, mondván, "drágám, már nem volt a megszokott olcsó fehérkenyér, csak azok a drága magvasak amiket jóanyád szokott enni - így hoztam inkább egy rúd szalámit "
Sok sikert...
-
Ez az árgrafikon remek példa arra, hogy szinte napra pontosan 1 évvel ezelőtt ez a kártya 150300 forintért volt kapható, nyilván bolti nyereséggel.
Innentől kezdve nekem magyarázhatnak bármit, ez szimpla rablás, ami most megy. Nem pénz kérdése, hanem elvi, hogy egy ilyen kártyáért nem fogok 234000Ft-ot kifizetni.És szerintem ezzel nem csak én vagyok így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- iPhone topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest