- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem is mondtam, hogy a bányászoknak lenne ez az érdeke. A kriptopénz kitalálóinak érdeke a sok beszervezett bányász és kriptopénz felhasználó. A bányászászok a platformot adják, amiért cserébe kriptopénzt kapnak. Mondjuk ez is, mint minden modern piramis játék, inkább kapcsolt piramis játék. Van egy nem piramis jellegű rész, meg van egy vele kapcsolatban álló buborék fújásra alkalmas rész. Ez mondjuk tényleg az én elméletem, de cáfolj meg!
-
Tian66
senior tag
válasz
Németh Péter #285 üzenetére
Ez az elmélet nagyon jól hangzik, de nagyon nem így van. A bányászok senkit nem akarnak beszervezni, sőt. Annál jobb nekik minnél kevesebben csinálják. Pont nem érdekük hogy más is csinálja.
-
A gyártók is gazdagodnak, vagy csak a kereskedők?
Mintha az MSRP árak változatlanok lennének... -
Az eredeti ötlet, hogy létrehozzanak egy nem-inflálódó, extraolcsón átutalható pénztípust jó volt. A PC-hardver faló szörny, amit végül az altcoin-ok révén csináltak belőle, az a gond.
Ja és bizony Észak-Korea is masszívan bányászik ám, és a fene se tudja, mire használják az így szerzett rejtett tőkét. Szép dolog a szabadságharc, amíg bele nem sz@rik az alvilág.
-
-
válasz
s.bala31 #292 üzenetére
Az adómentes táncolás csak a kezdeti, vadnyugati időszakra volt jellemző, ma már egyre kevésbbé:
Bitcoinból gazdagodtak, lecsapott az adóhatóság
Talán az ilyen hírek miatt is indult meg végre lefelé. Nem vagyok a NAV és társai híve, de ez van, és ha a kétkezi munka után adózni kell, akkor a vagyon 100x-ozás után is jogos az adóztatás.
-
lacam
aktív tag
Fasza. 10év után ujra lenne itthon pc-m erre itt ez a sz@r. Minden pénz elmegy a cuccra, már csak a VGA hiányzik.
Nem tudom érdemes-e várni a VGA vásárlással, hátha vége lesz ennek a dilinek.. -
s.bala31
őstag
Ez a bányászláz addig él amíg állambácsi eltűri azt hogy egyesek adómentes jövedelemhez jussanak ez által. Miután elkezdik majd szabályozni és adókötelessé varázsolni (persze amennyiben ez lehetséges), már nem lesz ennyire vonzó. Nem tudom lehet én gondolom rosszul de ha lenne most felesleges 1 millióm, inkább csak simán vásárolnék BTC-t vagy ETH-t ahelyett hogy bányászgépbe fektetném.
-
Jóreggelt
Mégis mit gondoltál? Egy nem létező piaci résre kitaláltak egy menőnek hangzó hype-ot, amiről a népességnek halványlilája sincs, micsoda. Elkezdenek pénzt adni érte - rájönnek, hogy a hatóságok számára nem láthatóan tudnak vele pénzt mozgatni = ráugrik az IT-s alvilág, a kínai devizakorlát-megkerülő ==felszökik az ára. Az égbe szálló árakat meglátva beugrik Marinéni is egy zsák pénzzel, így még tovább száguld az ára.
Mindezek mellett gyakorlati haszna továbbra sincs, de az emberek látják, hogy mások is pénzt adnak érte, így elhiszik, hogy értéke van. Most éppen csökkenőben van ez a "hit", de még nem írnám le teljesen a dolgot.
-
Tomkaa
tag
válasz
"Ez igazából csak arra jó, mindenképp legyen valami általános memória kezelő rész a hardware-en és mindenképp kelljen hozzá sok-sok memória. Ugye az árbuborék csak addig nő, amíg van új belépő, kellett ez a kis trükk, hogy legyenek új beszállók"
és ennek fényében védik a bányászok, hogy nem piramis/pilótajáték...pfpfpf
-
s.bala31
őstag
Ma néztem árukeresőn VGA-kat raktárkészleten lévőkre szűrve. Számomra meglepő eredmény jött ki, asszem 1 db vizes Giga 1080 volt elérhető bruttó 283 ezerért ezután a következő játékos kártya egy Asus 1070 216-ért. Nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz a helyzet. Még szerencse hogy augusztusban megvettem a Palit 1080-at 165 e Ft-ért. Pár hónap múlva gép csere van tervben, de a RAM árak legalább annyira aggasztóak mint a VGA-é. Amennyiben ez vagy a mostaniakhoz közelítő ár lesz a trend a jövőben PC fronton, lehet ez lesz az utolsó játékra összerakott gépem
-
Kansas
addikt
válasz
Tehát akkor ez tulajdonképpen egyfajta pilótajáték is
Nice...
-
Arra spekuláltak, hogy videokártyákra építve könnyebb beszervezni az embereket és ez be is jött nekik. Hisz ha nem jön be, csak eladod a kártyád, ugye. A Bitcoin elveszett a kisembereknek, mert több ezer dolláros célhardverek nélkül esélytelen volt a bányászat. Erre jött az ötlet, hogy a blokklánc kezelő algoritmus igényeljen annyi memóriát, ami az épp aktuális videokártyán lévő memóriamennyiség átlaga. Ethereum-nál ez DAG file. Ez igazából csak arra jó, mindenképp legyen valami általános memória kezelő rész a hardware-en és mindenképp kelljen hozzá sok-sok memória. Ugye az árbuborék csak addig nő, amíg van új belépő, kellett ez a kis trükk, hogy legyenek új beszállók.
-
LionW
tag
válasz
t72killer #282 üzenetére
Tudom, én az altcoinokról beszéltem. Ha bedől az egyik nagyobb gpu-s coin, akkor sokáig nem lenne gond a gpu piacon, mivel a jelenlegi bányász hálózatot nem tudná 1000 másik altcoin sem eltartani, annyira kevés az értékük még együttesen is.
Azt pedig nem tartom reálisnagy hogy megismétlődjön az ami az etheriummal történt, magyarország gdp-jének a felét pumpálták bele 2 hónap alatt kb... Ez elég brutális ahhoz hogy megismétlődjön. -
Kansas
addikt
válasz
Németh Péter #280 üzenetére
Miért kellett "megvédeni" a coin-okat az ASIC-tól? Mi kárt okozott nekik?
Vagy az a cél, hogy a világ végéig minden VGA-t felzabáljon a bányászat, és ha véletlenül hatékonyabb lenne mással csinálni, akkor azt egyből el kell k*rni?
Mintha a VGA-gyártók használnák a bányászatot kereslet-felhajtásra... bizarr -
Ráadásul a bányászok alapból moddolt driverrel, sőt, gondolom néhányan moddolt firmware-rel nyomják.
#281: ha senki nem tett volna beléjük valódi pénzt, akkor nem is lenne /USD árfolyamuk, és ha zilliónyi BTC-d lenne, akkor se venné meg senki USD-ért.
#280: ez a baj. egyrészt mi is a bányászat? A tranzakciók számolgatása, azaz muszáj a deviza működéséhez - mint egy VISA/Mastercard/Paypal mainframe. Az ASIC-ok nagyságrendekkel energiahatékonyabbak - így egy ASIC-os coin környezetterhelése kisebb. Másrészt pedig ott a VGA-igény, ahelyett, hogy párezer ASIC-cal megoldanák a deviza üzemeltetését, le kell pusztitani a teljes VGA-piacot.
-
LionW
tag
válasz
mormota79 #262 üzenetére
Bányászás magában nem teremt értéket. 2014-ben is volt több ezer crypto a bitcoinon kívül, csak senki nem fektetett beléjük rendes valódi pénzt, ezért nem is nagyon bányászták.
Most pedig kb a csapból is az eth folyik, ömlik bele a lóvé, aminek egy kicsike része lecsurog a bányászokhoz(30 millió dollár naponta), ami bőven elég felvásárolni a világ összes gpu-ját.
-
Megjelentek az ASIC-nak (Application-specific integrated circuit) nevezett célhardverek, amik jobban bányásztak, mint a videokártyák. Azóta ugye jöttek az altocinok a memory heavy algoritmusaikkal, hogy megvédjék magukat az ASIC hardverektől, így az altcoinok miatt megint belendült a videokártyás kriptobányászat.
-
Weareus
addikt
Nem tudom, mindenesetre - ha hiszünk Carmack bácsinak - a 3d-s vga.-k drivereinek megírása az egyik legnehezebb feladat ma programozási körökben. Ettől lehet, hogy ha bányászásra alkalmatlan driverekkel adnák ki a gyártók a vga-ikat - ami nem fog bekövetkezni -, akkor simán ráépülne egy iparág erre is, ez után jönne a hardveres tiltás, ami még drágábbá tenné a vga-kat, ne akarjuk eszt, szvsz.
-
mormota79
tag
Közben újra esik az összes coin. Csak nem elégé
-
Gombair
csendes tag
Azzal kapcsolatban merült fel bennem, hogy tehetetlennek állítják be magukat és szóban a gamerek pártján állnak, de mivel nem ismerem annyira a témát, ezért kérdezem, hogy ez lehetséges, vagy nem.
Nem is lepődök meg azon, hogy ha lehetséges és mégsem csinálják meg. Pénz az pénz, bárhonnan is jön, legalábbis rövidtávon.
Ha most halna meg a videokártyám, biztos kipróbálnám a ps4-et és a végén még ott is maradnék.@271, 275: 3rd party alatt a bányászok által összerakott driverrel gondoltam.
-
Tomkaa
tag
Szerintem nem is rájuk gondoltam a 3rd party alatt
Ettől függetlenül amit talán feljebb írtak tök reális lenne, vegyék meg a gyári founderst bányásznak... a gamer kártyákat/ asus, gigabyte, stb/ hagyják meg game-re. Nyilván nem ilyen egyszerű az egész , tudom. De ha nagyon ki akarna állni pl az Asus Rog, a gamerjaiért tehetne valamit az ügy érdekében. -
Pendra37
tag
A gyartoknak egyszeruen banyasz kartyakat kellene arulniuk.
- Csomagolas sima karton dobozba, se CD se semmi.
- 1x, 4x, 8x kartya per doboz kiszereles.
- Alapbol van hozza riser
- Kimenetkent 1 DP
- Egyszeru fekete huto, semmi LED meg egyeb hulyeseg
- Samsung RAM, 4GB
HDMI kimenetes kartyakon pedig ezek utan a driver letiltja a banyaszast.Igy mindenki azt kapja, amire szuksege van. A gamer kartyaval nem fognak banyaszni. Annak pedig, aki megveszi hasznaltan, egyertelmu lesz, hogy a kartya banyasz volt-e vagy sem. Ettol fuggetlenul a banyasz kartyan jatszani is lehet, mert azert van rajta kimenet (ami a banyasz P106-on nincs).
Ezek utan a banyaszok nem mennek a jatekosok terfelere.
-
BaLee
addikt
Semmi érdeke nincs a gyártóknak visszafogni a bányászat hatékonyságát. Nekik tök mind1 ki veszi meg a kártyájukat. Főleg úgy nem, hogy a kimondott bányász kártyákat 3-6 hónap garanciával árulják, mint lentebb írta valaki. Ki venne 3 vagy 6 hónapos garival bányász kártyát ha vehetik ugyanazt 3 év garival is és senki nem tudja bebizonyítani hogy bányászatra használta?
-
-
Gombair
csendes tag
Lehet hülyeséget kérdezek, ha igen, akkor javítsatok ki légy szíves.
Ezt követő generációs VGA-knál a driverekkel tudnák a gyártók visszafogni a bányászat hatékonyságát? Ha igen, 3rd party drivereket mennyire nehéz írni videokártyákhoz? -
Weareus
addikt
A bányászat a kis mezei usereknek fog bedőlni először, de még ők is bányászgatnak.
Szerintem.Ők pedig - akik a "gondot" jelenthetik - meg ellesznek még egy darabig.
link -
-=MrLF=-
senior tag
Az árak is fontosak, de arról is írhatnátok hogy miért jobb a blokklánc technológiával felépített központi adatbázis mint egy hagyományos bármilyen más adatbázis. Az összes példa erre lett kihegyezve de egy szó sincs róla.
-
Tomkaa
tag
válasz
Németh Péter #261 üzenetére
Mit értesz azon hgoy bedőlt? Akkoriban én még nem nagyon figyeltem ezt a témát, most is csak a kártya árak miatt...
Egyébként most is 10500 dollár körül mozog kissebb nagyobb kigrásokkal, azóta a nagy esés óta. -
Seirei
tag
-
mormota79
tag
válasz
Németh Péter #261 üzenetére
Annyiban más a helyzet hogy most 1000 más kryptot lehet bányászni és ha valamelyiket már nem éri meg videókártyával akkor bányásznak mást.
-
-
mormota79
tag
És miért tehetetlenek a gyártók? Csak ők felelősek a kialakult helyzetért és csak ők tudják ezt megoldani.
Bányászat nem fog bedőlni mostanság. Gyártsanak kártyát kész.
A pascal a végét járja a pályájának abból már biztos nem lesz túlkínálat. Az nvidia valószínűleg már az új kártyákat gyártja vagy hamarosan már csak azt fogja. Felkészülhet hatalmas készletekkel mert úgyis vinni fognak mindent mert ki ezért ki azért de addigra már sokaknak kártya kell majd. -
Nagyobb mennyiséget tudnak gyártani belőle, ha jól tudom. Más kérdés persze, hogy akarnak-e...
#255: persze, az asszony leküldött kenyérért, te meg majd beállítasz egy rúd szalámival, mondván, "drágám, már nem volt a megszokott olcsó fehérkenyér, csak azok a drága magvasak amiket jóanyád szokott enni - így hoztam inkább egy rúd szalámit "
Sok sikert...
-
Nisida
aktív tag
Alapjában ami a te álltalad leírt srác csinál az monomining amit SZV is csinál . Ez a bányászat egy startégiája de nem is ez a legjobban hozó. Aki ezt csinálja az persze nem dolgozza magát agyon , és nem is azt mondom állandóan foglalkozni kell vele. De ez nem is azt jelenti, hogy a bányászat csak ennyi. Mert figyelni kell a piaci trendeket, a poolt, a gépek üzemelését , nem igaz hogy ez elinditom és csak kiveszem a pénzt.
Amúgy meg alapjában a sok oylan munka van amit jól megfizetnek még sem jelent 8 órás elfoglaltságot .... ha valaki írinyli a bányászokat akkor meg lehet probálni megcsinálni ugyanazt és rájössz azért itt sincsen kolbászból a kerítés.
Nisida / uhura
-
Chp
őstag
A legnagyobb nyugodtsággal olvasok mindent, IGP-t használva...
Persze megvan a véleményem erről, - nem mondanám monitorképesnek -, de a hozzászólásom első mondata miatt semmiféle késztetést nem érzek, hogy leírjam.
-
LionW
tag
Valaki szóljon Sorosnak hogy shortolja a coinokat.
Érthető hogy miért nem növelik a kapacitást a gyártók, erre kb nem is lehet reagálni hogy 2 hónap alatt több száz milliárd dollárral nő az eth értéke, aminek hála kb 10x annyi pénzt kapnak a bányászok, így 10x annyi videókártyát is vesznek...
Sajnos itt csak kivárni lehet, minnél több ember bányászik annál kissebb a profit, így egy idő után esni fog a kereslet, akkor is ha nem dől össze a crypto piramis. -
prmcsk
addikt
válasz
t72killer #251 üzenetére
Már bocs, de ez nem kaja, rossz a hasonlat. A kaja gyűjtőfogalmába ezres tételben férnek bele, dolgok, amik csereszabatosak. Ha elfogy az általunk kiszemelt, vagy megkívánt, más kaját veszünk helyette.
A ram nem tud funkcionálni vga-ként és fordítva sem...Ezért nincs összefüggés a PC alkatrésznél a VGA és ram ár között. Tudom persze van rajta, de árarányban mennyi is ? 4-8GB ez nem hivatkozási alap hiszen egy telót már meg se veszünk, ha nincs benne 64GB. Ott érthető a drágulás, ha ez az igazság...
Ja hallottam már én is, hogy évente árvizek vannak a memóriagyártó multiknál, ezért drága a ram.
Hát hogyne, gyárat direkt ártérre építenek, hogy ez lehessen a hivatkozási alap.
-
-
lacc984
csendes tag
Épp valamelyik nap néztem, hogy mi a franc történik már megint..
Örülünk itt az új prociknak meg az árversenynek, aztán VGA meg RAM fronton jól megb....szivatnak.
Undorító! -
Ha egy élelmiszerbolt alsó 3 polcáról elhordják az olcsóbb kaját, mit veszel? És a másik szerencsétlen mit vesz? Nalátod, szépen megnövekszik minden szegmensben a kereslet. Ráadásul már a bányászok is visznek mindent, mert a kifejezett bányakarik nemhogy aranyárban vannak, de még a kamionra pakolás előtt széthordják őket a gyáró telephelyén. 2 hét múlvára igért kari meg annyira se lesz produktív, mint a 100EUR-val drágábban vett 1080Ti.
#250: jogos, a VRAM-árak is odavágnak. Remélhetőleg a GDDR6 enyhíti majd a problémát.
-
Reggie0
félisten
Hat kicsit ellentmondasos ez a szoveg amit a gyartok levagnak. A GPU-k tudasat nem korlatozzak, mert nagy jovot latnak a blokklanc technologiaban, de a gyartas nem merik boviteni, mert csak a gamerek a biztos piac. Most akkor mi van?
Akkora jovot latnak a blokklancban, hogy meg se merik kockaztatni a kapacitasnovelest
-
prmcsk
addikt
válasz
Andrew_31 #231 üzenetére
Ezeknek a mérgdrága kártyáknak az árait is a bányászás ténye vitte fel ? Biztosan nem, mert a bányász is költséghatékonyságra megy Mhs/forint arányban mér...
Szégyen az egész. Hiába mondják itt sokan, hogy a bányászat vitte egekbe az árakat, tényszerűen nem igaz. A VGAk-ra lett hatással, de semmi másra. A többi gyártói és egyéb hivatkozási alap.
4GB ram ára mi a 3,14csától ment fel az egekbe, mikor egy rigbe 1x4GB-vel elvannak, mit ló a herében. Megérteném az efféle hivatkozást, ha egy ilyen rig 64 vagy 128GB rammal menne csak és a murva bányásznak fel kéne vásárolni belőle az eget is, csak hogy működjön, de nem kell...
Eltűntek az 1150-1151 celeronok. Ki ne találjátok, hogy az is a bányászat miatt.
Az SSD mifasztól még mindig ilyen drága ? Régebbi sima vinyókkal szintén elzörögnek a rigek.
-
Sasal1ty
tag
Pont most vettem RX 580... azért még ne dőljön be
-
Tomkaa
tag
válasz
tailor74 #242 üzenetére
Ebben teljesen igazat adok neked. Én amiatt dobtam msot be ezt, mert szépen mtuatja mikor volt "aranyláz" és mikor votl korrekció, meg kb hol lenne a reál értéke a kártyának/kártyáknak.
@snecy20
Azért arra kíváncsi vagyok mekkora lesz az új generáció teljesítmény növekedése, és mekkora felárat kérnek el érte majd. Lehet az lesz mint a telefonoknál, hogy éppen kicsit erőssödik a teljesítmény, aztán a régi széria tartja az árát az új meg drágább lesz 40-60k huffal. -
-
Yutani
nagyúr
Egy 120k-s RX 570 az árát 190 nap alatt hozza vissza a jelenlegi kondíciókkal ethash alatt. Ez olyan jó biznisz, hogy ennyire fel kellett tolni a 65k-s kártya árát?
-
Ez az árgrafikon remek példa arra, hogy szinte napra pontosan 1 évvel ezelőtt ez a kártya 150300 forintért volt kapható, nyilván bolti nyereséggel.
Innentől kezdve nekem magyarázhatnak bármit, ez szimpla rablás, ami most megy. Nem pénz kérdése, hanem elvi, hogy egy ilyen kártyáért nem fogok 234000Ft-ot kifizetni.És szerintem ezzel nem csak én vagyok így.
-
-
Tomkaa
tag
Szerintem valamennyi kompenzációval lehet számolni pl ha itt nézed látszik itt is :
https://ipon.hu/webshop/product/asus_strix_gtx1070_8g_gaming_geforce_gtx_1070_8gb_gddr5_pcie_(basic_garancia)/150613017.07 körül volt egy kiugrás, aztán 17.10-re egész normális korrekció alakult ki. 30-40 ezer forintos árkülönbözetet mutat a grafikon. 150-160K-s árra visszaállna a 1070 és így tovább az összes többi az már talán elfogadható lenne. Tekintve hogy mekkora teljestmény növekedést hoztak ezek a kártyák a 9-es szériához képest.
-
Weareus
addikt
Használtan nem veszek VGA-t.
Én is voltam így, de szerencsére időközben rájöttem, hogy ph-n sokkal olcsóbban össze tudom állítani a gépemet és ráadásul még úgy is, hogy kifejezetten "golden" témákat vadászok, akkor nem hogy rosszabb, hanem az átlagnál jobb alkatrészeket tudok belepattintani a házba.
Így is történt.No offense.
-
Samott
addikt
Mert az egesz egy nagy lufi, mindenfele valos alap nelkul. Pilotajatek, amit azok fognak a vegen megszivni akiknek a kezeben ertektelenne valik az egesz virtualis "penz". Lasd meg tulipanhagyma laz, nincs uj a nap alatt.
Ettol fuggetlenul a blokchain jo dolog, de kozel se kell ennyi eroforras a menedzselesehez. Azert egetunk el ennyi eroforrast, mert a jelenlegi megvalositasban nehezitik a szamitast. Majd ha egy allam, egy bank indit ilyet az forradalmat fog inditani, de abban nem lesz haztaji banyaszat meg ertelmetlen nehezites.
-
Weareus
addikt
Én meg most akartam eladni, mondom minek nekem 1080ti. Szerencsére először csak a "protekciót" biztosító ismerősömnek szóltam, akitől vettem, de ő közölte, hogy konkrétan alig van vga a piacon és ami van, az is örömlányra drága, tehát gondoljam meg most és kétszer, hogy tényleg el akarom-e adni. a vízhűtött csöppséget.
Nem akarom. -
Tomkaa
tag
Én is mostanában terveztem a vásárlást..hát nagyon úgy néz ki kivárás lesz ebből..
Ha jönnek az új kártyák nagoyn résen kell majd lenni.
Márciusi G20-at azért még talán érdemes lezs figyelni, akkor elvileg tárgyalják a kriptodevizák szabályozását a tagországok, pont az őrült gazdasági szituációkat okozó gondok miatt. Még hozhat változásokat talán. -
Blax
tag
Engem speciel meglehetősen dühít a jelenlegi helyzet. Még november elején kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy 1080p-ről váltok 4K-ra. Úgy voltam vele, nem kapkodom el a vásárlást - előbb VGA, aztán a monitor csere - megvárom, hogy mit hoz majd az ünnepek utáni időszak. Hát hozott... Egy jó nagy csokor ló**szt! Sajnos ritkán van időm játszani, de ha van, akkor azt szeretem jó minőségben tenni. Vega-t esélytelen venni, GTX 1080 vagy Ti-ért meg ennyi pénzt nem fogok adni! (Konzolon meg játszon fps-t az, akinek hat anyja van)
Marad a várakozás
Mindjárt felteszem apróra az R9 390-em (a Steam szerint kb. 900 üzemóra van benne) hátha valamelyik bolond elviszi vagy 100-ért.
-
Andrew_31
Modder
AMD Radeon Vega 16GB HBM2 Frontier Edition Air 100-506061 350 720 Ft
AMD Radeon Vega 16GB HBM2 Frontier Edition Liquid 100-506062 506 886 Ft -
snecy20
nagyúr
válasz
South Velen #220 üzenetére
Hát igen, mostmár beindult egyfajta öngerjesztő folyamat is.
Nem is egy, hanem már két lépcsőnyit drágultak a VGA-k, pl. 1070-eket látok az 1080Ti-k (!) korábbi árán, és ez így lefelé végiggyűrűzött a belépőszintű kártyákig. A másik az óriási hiány...lassan sehol semmi nincsen készletre. Ami meg épp van, na abban meg nincs köszönet. -
válasz
ted_tris #217 üzenetére
Az a baj, hogy adott egy komplett VGA-kínálat, és ha ebből 1:1-ben kihúzod az összes radeont és a geforce-ok felét bányacélból, akkor a maradék karik ára is megnő.
Konkrétan szerettem volna egy 1080 Ti-t beszerezni: drágább, mint fél éve... A kedvenc boltom épp pár napja emelt kb 8%-ot az árán
- pedig állítólag senki se bányászik rajta.
Na ezért kívánom én a pokol nemiszervére az egész kriptoőrületet, konkrétan 100EUR-s tételeket húznak ki a nem-bányász népesség zsebéből, mi is fizetjük az 1000$-os éter árát - úgy, hogy eszünk ágában nem volt a kriptodevizák közelébe menni.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Cathulhu #136 üzenetére
Azt nem írhatom, hogy Polaris - de főleg Pascal vonalon - volt nagy a teljesítménynövekedés, mert akkor a Radeon kártyatulajdonosok megsértődnek, hogy az ő kedvencük fejlődését nem tartom olyan nagyra. De a kolléga által linkelt táblázat szerint az RX480-hoz képest:
GTX 980 x1,03 ; GTX 1080 x1,84
GTX 980Ti x,1,39 ; GTX 1080Ti x2,44
Azért ilyen mértékű változás régen volt már a piacon. Az elmúlt évek gyakorlata az volt, hogy a kifutó generációt még vígan lehet forgalmazni 1-2 évig, most meg már gyártani sincs értelme. -
ted_tris
tag
Multhet vasanap rendeltem 1050 ti-t 55xxx-ert.
Hetfon 64 volt.
Mire mentem a bolti ar 70xxx
De ugye ideadtak annyiert amennyiert rendeltem.Beszaras.
Amugy szerintem nem sok koze van a banyaszathoz csak urugy a dragitasra.
Lehet kapni kartyakat csak mocsok dragan.
1060 120-ert meg hasonlok. -
törölt tag
A cikk az jó nem értem a srácot aki szidta.
Rengeteg aspektusa van a témának a pszihológiaitól egészen a világpolitikáig.
Valahol mindenkinek a véleményét picit megértem, ezért is nagyon nehéz mondani bármit.
Kezdjük azzal hogy bányász VGA-t venni kb olyan mint egy 8 éves taxit, amit utána úgy adnak el hogy idős hölgytől megkímélt állapotban, melegben tartva...
Azért azokat a kondenzátorokat nem 24/24 re tervezték.
Ha bányász vagy és nem érted hogy a ténykedéseddel menyit ártasz egy eddig 130 ért vevő vegának ami most a customnál 230 akar lenni , akkor tényleg nem érted mit csinálsz.
Rengeteg düh termelődik ebben az amúgy sem teljesen egészséges társadalomban amit csak remélni tudok hogy majd nem talál meg valakit, egy nagykert egy bányászt. Maradjunk annyiban ne vegyetek "bányász vagyok és büszke vagyok rá" matricát a kocsira mert nem éri meg
Ezt az aspektust vessük el.
Koncentráljunk a mi a megoldásra!
Elhangzott a cikkben a blokklánc technológia jövője.
Sokan ezt úgy vizionálják hogy ez mindig otthon lesz és ettől nem omlik be a bánya, nos kevés esély van rá hogy beomlana, de az SEM lesz hogy pl rájönnek a bankok hogy jé ezzel a technológiával átutalgatjuk a nagyértékű pénzeket, vagy kereskedelmi rendszerek rájönnek erre kell áttérni.
Ez esetben nem adnák ki a rendszert hanem majd fog a bank vagy a trade egy saját belső blokklánc rendszert csinálni a sok bankkal vagy sok bolttal és a saját rendszerükön saját IT embereikkel fog futni.
NV-nek annyiban szerencsés hogy most március május körül jön ki a gddr6 os új kártyákkal akkor eldöntheti ott korlátozza e a bányászkészségeit a kártyának!
AMD esetén főleg a flesselés megállítása lehetséges a Vega 56-ok 800 Mhz es lockjával.
Kérdés akarják e ???
Redditen azt a megoldás láttam értelmesnek hogy legyenek Vega Duo 2 GPU-s refek erős bányászteljesítménnyel. és mellette a customokon fojtsák el teljesen a bányász teljesítményt és szépen adják MSRP árban.
Ez mindenkinek jó lenne.
Kicsit passzívnak érzem a cégeket, itt már elhagzott hogy ha feltörnék a konzolokat pl xboxot Microsoft hirtelen sokkal határozottabban látná a helyzet megoldását
Nem értem ha Xboxon nem lehet cutom kártyákon miért lehet bányászkodni???
Vagy akkor lehet és akkor lehessen OTT is !!! -
Kansas
addikt
Ok,akkor megkövetlek, hogy csak az ördög ügyvédjét játszottad.
Tudom milyen, én is szoktam.
Másrészt azt is látnod kell, hogy a bányászokat nem főleg a gazdagok utálják, hanem az aki a valódi munkával megkeresett "semmi" fizetéséből lenne kénytelen 2-3x annyit VGA-ra fordítani miattuk.
Az meg azért(eléggé orbáni) demagógia, hogy a bankok a tisztes kisembereken élősködnek... van bőven a szolgáltatásaikban hozzáadott érték, csak sokan nem fogják fel, hogy nem alanyi jog a kamatmentes hitel, az elektronikus bankszámla pedig erősen kényelmi szolgáltatás.
Ha belegondolsz, mennyit szívna az aki teljesen banki szolgáltatások nélkül akarna működni... pláne ha tisztességesen...
Az meg más kérdés, hogy valóban jobb lenne, ha csökkenne a bankoknál a "vendor lock-in", pl. ha 10 perc(na jó, max 1 óra) alatt lehetne bankot váltani, hirtelen meglódulna az árverseny... -
Amit lépni kellene, hogy Kína liberalizálja a pénzmozgásokat. Jelenleg a kriptók mögötti legjelentősebb fundamentum a kínai nagy falon történő pénzátemelés, ezért is tiltja a kínai hatóság a kriptotőzsdéket/kereskedést, ott ahol lehet. Viszont tiltással nem lehet a dolgot megoldani, a probléma méregfogát kell kihúzni és kicsit szabadabbra engedni az embereket.
Amúgy szépen eseget a BTC, ETH ma is, ha a trend folytatódik, akkor megoldódik a probléma. Csak kicsit hosszúra sikerült ez a mostani bányaszezon, ennyi.
#210: hátigen, úgy néz ki, hogy a hardverárakba ez a "fél év megtérülés" elég konkrétan bele van számítva. Az a baj, hogy már maga a hardvervásár is erősen kockázatos tőzsdei tranzakciónak számít, uis ha 6 helyett 2 hónap múlva omlik össze a bánya, amortizálódik a kártyák értéke ~60-70%-ot, akkor az bizony jókora bukó lesz.
-
Tidus
addikt
Most már vannak direkt miner kártyák amiket csak arra tudsz használni, mivel monitor csatlakozással nem rendelkeznek.
Azokat teljesen mindegy milyen úton szerzed be, 3-6 hónap a garancia rájuk.
Fél év alatt behozza a rendszer az árát onnan csak profit. -
Kansas
addikt
Ez részben igaz, hisz az ilyeneket vásárlók gondolom a legritkább esetben kérnek ÁFÁs számlát/nyugtát.
Másrészt viszont a bevallás/ÁFA fizetés a kereskedő kötelessége - pl. a sarki boltban ÁFÁs számla nélkül is kicsengeted az ÁFÁt.
Magyarul kiskereskedelemben ha nincs ÁFA befizetve, túlnyomórészt az eladó a hunyó... -
UnknownNoob
tag
"Teljesen értelmetlen bármit olcsóbban adni, mint amennyi a piac kereslet alapján a valós ára lenne."
Pedig pont erről szól a cikk. Alacsonyabb árral hosszú távon jobban járnának a gyártók.
"A kereslet-kínálat elvének működésével nem lehet szembe menni"
Szabad piacon valóban nem, viszont senki nem beszélt szabad piacról. Attól hogy GPU-kat gyártasz még nem vagy köteles feltolni őket nagykerbe ahol bárki megveheti. Saját importőr, saját bolt. 1db kártya / vásárló.
"akkor az a "szerencsés", aki jó áron hozzájut"
Ha hozzájutott és tovább passzolja a bányásznak, akkor az már az ő baja. Jelenleg sehogy nem lehet az átlag gémernek olcsó kártyához jutnia.
Persze a legjobb az lenne ha az egész bányászatot betiltanák a picsába. Nem kéne a cégeknek trükközni, ha lenne erre vonatkozó jogszabály.
-
carl18
addikt
Nem vagyok bányász félre értettél, csak leírtam a véleményem
Csak leírtam hogy mielőtt valaki elítéli a bányászokat, gyári munkába se jobb megposadni.
Nagyon nem is érdekel a téma indulok és a dolgomra, csak fárasztó és idegesítő nézni hogy bizonyos embereket milyen a gondolkozása és a meglátása a világról.Van rengeteg olyan munka ami csak a gazdagok megkopasztására jött lére, nézzünk csak meg egy lakberendezőt, milliókat behúz közbe csak egy házat rendezz be.
Ott a rengeteg bank, akik a tisztességes emberek bőrén élnek. Még se érdekel senkit meg mindenki megszokta a létezését.
A valódi munka/ érték mögött általában nincs rendes fizetés. Gondolok itt egy gyári munkásra aki autót gyárt, vagy annak tartozékait. De ez bonyolult téma, és sose lenne vége a vitának.
-
Viktor677
csendes tag
Sziasztok! Rossz a cím ... A gyártók telhetetlenek .... lenne a jó cím.
-
Kansas
addikt
Márminthogy adómentesen EUR-ra válthatod? Ha több mint 1 éve megvan, akkor azért ez nem a többség lehet.
Az a gondolat lehet mögötte, hogy viszonylag keveseket érint ebben a formában, viszont a pénzforgalmat fellendíti, hát beszedik a sápot SZJA helyett ÁFÁ-ban... mindeközben haladó gondolkodású "jófiúknak" látszanak, nem kevés PR értékkel.
Abban nem vagyok biztos, hogy ez a jó példa, főleg amíg a bányászok mellett főleg a ransomware-hálózatok gazdagodtak meg mindenféle coin-ban. -
korion
senior tag
Srácok majd én megmondom a tutit!
Lécci-lécci-lécci!köszönöm!
Szóval már bedölt a bitcoin,csak van pár ember kezébe olyan mennyisség,h megvárják,h ők eladják és akkor bumm vége a dalnak! (ohh bárcsak így lenne..)
-
Tian66
senior tag
Nem így értettem. Ha valaki vesz a HAn egy VGAt ami a bolti ár alatt van a feláfa/szürke import miatt akkor már is kihasznált egy rést. Itt bontatlan új eszközökről van szó. Aki a használt cuccait adja el az nem tartozik ide.
Amit meg szürkével írtál azzal teljesen egyetértek. -
Patice
nagyúr
A cím utolsó szavából kimaradt egy "L" betű.
-
Seirei
tag
válasz
BenceShearer #199 üzenetére
Nem fog bedőlni, csak nagyon leszűkülni.
Sony - MS - Nintendo hatalmasat fog tarolni emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android szakmai topik
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel topik
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte EAGLE OC RTX 3060 12GB GDDR6 VGA!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest