- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Akciókamerák
- Computex 2025: FSP házak, nem csupán gamereknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x #2334 üzenetére
Ezt írtam:
"A forum meg mindig ilyen volt. Ha kijön a hír, hogy Samsung ASICot tervez, gyárt onnan arról mért ne lehetne beszélni? "Erre te:
"Oké akkor muti nekem egy Samsung által gyártott ASIC-on pl ETH-t vagy ZEC bányászatot
Ha van akkor visszavonom, hogy bogyózol."
Nem nem tudok mutatni. Nem is írtam ilyet. Olyat kérsz máson számon nem írt. Jól látom szavakat hazudozol más szájába?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Plafoon #2319 üzenetére
Röhelyes de volt ilyen.
Kia Ceedben (meg jópár Hyundai/Kiaban) törtek a stabi pálcák. Egy kissebb kátyú elég volt. Kia meg jött a nem rendeltetés szerű használattal.
ha jól emlékszem majd jogász megmondja a kérdés a ki bizonyít. VGAknal ha jól emlékszem egy éves korig kiskernek kell. Onnan vevőnek. És sok sikert vevőként bebizonyítani ha elmúlt az 1év, hogy "rendeltetés szerűen használtad". Fogja kisker byányászatra vagy akármire. Persze ez forítva is igaz, sok sikert első évben a kiskernek a bizonyításra, hogy te nem rendeltetésszerűen használtad.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x #2313 üzenetére
"Hallucinálsz oylan ASIC-ről ami...."
ha megkérhetnélek nagyon gyorsan vegyél vissza magadból.
A forum meg mindig ilyen volt. Ha kijön a hír, hogy Samsung ASICot tervez, gyárt onnan arról mért ne lehetne beszélni? és ha neked nem tetszik az, hogy mások beszélnek róla mért szólsz bele?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x #2283 üzenetére
"a PC- Game gyártók nem fogják bezárni a milliárdos cégüket csak mert hiány van, elkezdenek optimalizálni..."
Ha vmiről szólt az elmúlt 10év az az, hogy még ilyen 2évig befagy a piac nélkül is lesz PCs fejlesztökből, konzolra is fejlesztünk, majd a végén, hogy PCn már konzol port fut. És nem a jól optimalizáltáságról híres az a konzol port. És ha nem tetszik vegyél konzolt. Először a RAM árak, most a VGA.
Ennek a piacnak pont az kell, hogy egy jobb 1060as konfig 400K+ legyen, mikozben egy jobb PS4 PRO bundle 125K. -
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x #2279 üzenetére
"Én értem, de kérdezem, hogy kinke lenne érdekel, hogy ASIC készüljön, mikor iylen jól pörög a piac.. lassan már az alsó kategóriát sem lehet kapni mert veszik mint a cukrot "
pl Samsung, Bitmain.... vagy bárki aki nem NV és nem AMD. Nekik érdekük az ASIC.
A másik amit már többször le lett írva. Hosszú távon ez még NV és AMDnek sem jó. A jelenlegi árazás péklapátként tolja új belépőket de sokszor még ős pcseket is konzol irányába.
Memo szempontjából meg ASICnál nem tétel a 8/12/16GB GDDR5/GDDR6 amikor egy Antminer F3 lesz 2500$. Cserébe tol majd pl 200mh/secet 300Wból.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Tamás9x #2277 üzenetére
Meglepne ASIC coinhoz készülne. HASHoz készül.
Ha nem SHA lesz a cél ami nem lepne meg akkor vszeg ETHash. GPU miner piac ~60%a eltünt. Upsz. De ha ETHash memo sávszél ASIC rezisztanciját sikerült megugrani akkor onnan a többi memo "intenziv" hashra se nagy dolog ASICot gyártani. GPU miner piac 99% eltünt. Marad az 1% überkis coinok amikre nem éri meg asicet gyártani. Meg az ezekre ráugró millió bányász. Csak pl MOon nem 4Ft 1kWh ára mint Izlandon. hanem 39.
Egen lehet jön új coin új hashal ami vmiért asic rezisztens lesz. A jelenlegi coinok meg a kapitalizáció 99% viszont elmentek ASICra.
Ebben az egészben a fura tényleg csak az, hogy mennyire lassan mozdulnak rá erre az egészre nagyok. Pedig napi coinok pl 30% azért már olyan amiért nekik is értelme lenne lehajolni. Most is ha jól értettem megrendelésre készül az ASIC.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#32839680 #2274 üzenetére
Nem tudom mért ennyire ETH de legyen akkor az. plnek.
ETHnak bőven elég 4GB ram. Ennyi kell ASICra. Emellé kell brutál sávszél. 512bit GGDR5 vagy Samsung esetén gyanítom GDDR6 lesz.
Első iterációban tippre ez fog tolni 100mh/s felett, miközben kevesebbet fog enni mint egy 1080.Az ETH dificulty meg elszáll. Ahogy anno ASIC érkezéssel BTCn is elszállt. Onnan meg már nincs értelme GPUval bányászni.
Fele annyi rammal, 3* akkora teljesítmény, jóval alacsonyabb fogyasztás mellett. Dificulty elszáll és máris kazalban áll a vga kártya hwapron.
-
Dare2Live
félisten
válasz
szazbolha #2272 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet majd onnan bányászni VGAval hanem, hogy nem fogja megérni VGAval bányászni. BTCt is lehet mai napi is GPUval bányászni.
A biznisz nem áll meg. Megy tovább ASICal.Jelenleg proof of workre nem is ugrik be olyan ami nem hasht használ. Innnen pont ennyit kell tudnia az ASICnak. Ha SHA256 akkor azt ha ethash akkor azt, ha Scrypt akkor azt ha equihash akkor azt.... Igen ethash... hoz kell a nagy memo sávszél is és ehez samsung, nv, amd... kalibernek kell ráharapnia a témára. Megtörtént.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#32839680 #2268 üzenetére
Nagy difi, hogy konzolnál a hasznot soha nem a konzol eladása hanem a játékok eladása adta.
Ugye NV/AMDnél ez nem így van, "mindegy ki veszi".Nem mellesleg ez most egy elég komoly lehetőség is Sony/MS számára, hogy mennyiségben gamereket tereljen át konzolra. Ha most Sony/MS bejelentene egy bill+egér támogatást, meg, hogy lesz pl lol, tw, pubg... konzolra az kb kinyírná a PCs gaming piacot.
Ha Sony/MS bányászbol pénzt akar akkor sokkal egyszerübb ASICot tervezni hozzá. Ha jól emlékszem idén jön az első igaz Samsung. De ha ETH, ETC... különböző HASHra jó lesz hál isten ki fogja nyírni a gpus bányászatot. Más esélyt én nem látok, hogy kazalban álljon az 1060/1070/1080.
Amúgy Sonyra pl volt 2hónapja tán rootot adó hack. Sony köv FWvel zárta. Ebből a hozzáállása látható a témához.
-
Dare2Live
félisten
válasz
unrealnoise #2263 üzenetére
Aki eloszor ad bill+eger tamogatast annak a konzolja azonnali instant buy. Mert onnan lesz ra RTS es ahogy en szeretem FPS is.
-
Dare2Live
félisten
Pontosan a fejlődés szab gátat az asicok átlag felhasználói körben történő elterjedésében. Az egyik antminer év elején annak, aki az első batchben hozzájutott egy hét alatt visszatermelte az árát, aki csak két-három héttel később jutott hozzá már nem járt ennyire jól (lehet vissza sem termeli már számára a bekerülési költséget) és azokból mindig jön az újabb, jobb, hatékonyabb olyan időközökben, amivel baromi nehéz lépést tartani.
Ellenben az ASIC teljesen mindegy mennyire avul el más ASIChoz képest pillanatokon belűl kinyírja a GPUs bányászatot.
Samsung, NV, AMD....nek kell csinálnia addot tipusra adott ASICot. Ha ETHHash (ETH, ETC, Ubiq...), equihashhez a memo sebesség a kritikus. Rá kell rakni 512bittel a GGDR6ot oszt onnan sok sikert a gpus bányászathoz, ők meg tarolhatják piacot.
A POS amúgy elkerülhetetlen ha nem akarnak ennél a max 20tranzakció/secnél megmaradni. Na ebből látszik, hogy BTC... mennyire akar valós fizetőeszköz lenni. Semennyire. Ethereum legalább megpróbál ebből kilépni. Persze ennek GPU bányászok megent nem fognak örülni.
-
Dare2Live
félisten
"Addig meg az van (még pár évig jó eséllyel) hogy a 3 hónapja eladni akart 280X 3 éves kártyámra 30 körül rám sem írt senki, most meg 48ért alku nélkül első nap elvitték. Aki játszani akar, az szerintem muszáj lesz, hogy beletörődjön ezekbe az árakba...
Nagy részük elmegy konzolra. 99ért vesz egy PS4PROt, 120ért egy jobb bundlet vagy ha akkor one x.
és pont ez AMD/NV problémája. Aki egyszer elment annak 90%a nem jön vissza. Lesz bányászat 5év múlva? Hááát.
-
Dare2Live
félisten
válasz
turbokappa #2070 üzenetére
"Bányászkarit én nem veszek!"
Ahogy a szitu kinéz könyörögni fogsz még bányásznak, hogy 200ért vehess lerugott 1060at...
-
Dare2Live
félisten
imo amíg 1-2éves ROIk van addig bányász nem adja el. Csak nem Pascalt Amperet vesz. De ha már Ampere piacon Pascal EOL.
Szóval se ez se az nem lesz. Illetve úgy mint most.
Anno poénnak dobtam be, de lehet, hogy tényleg vége a PC gamingnek?
Nyugi csak poénnak dobtam be. Vagy mégsem?
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
tiv83us #2051 üzenetére
100$ emelkedett most 860$ az ETH.
Most legalább van pl 1070 ~220ért, ha felmegy 900$ fölé akkor tippre megint beszerezhetetlen lesz, illetve 270-300ért.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dexar007 #1747 üzenetére
Mivel ez döntő szempont annak aki VGAt akar így nem árt.
Kérdés most a meddig esik. Ha itt marad lesz újra 62ért 1060, 140ért 1070 és 220ért 1080TI boltból. kb 10-25-40el olcsobban használtpiacról. De ha tovább esik és ennek megvan az esélye főleg ha hitelesek likvidálásra kerülnek akkor a használtpiacon ez durván agyon fogja verni a használt árakat.
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
"th nem feleződött, 1200 ról esett 900 környékére."
Mondjuk inkább 1400$ról. Meg nehézség is megy fel.
"Amikor 300$-on volt az eth már akkor is voltak gpu ellátási gondok AMD kártyákkal..."
És hol volt akkor a nehézség?
"De egy ilyen esés után biztos kevesebb ember kezd el riget építeni."
Az a baj, nagyon kevés ület ad mostanában 1éves ROIt. Ráadásul rakat helyen nem 37Ft/1kWh áram ára hanem sokkal kevesebb.
-
Dare2Live
félisten
válasz
South Velen #1536 üzenetére
Három napja is evvel hiteggetted magadat amikor még 11500$ volt?
Jah 9500$ról tovább esett már csak 9452$. Mindez 10perc alatt? Azszép.
Off: Remélem nem ülsz benne, ha igen minden visszaszivva.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Blazs120gl #1527 üzenetére
BTC 19400 -> 9500 BTC topikba át kell rándulni és röhögni.
-
Dare2Live
félisten
A kiváltó ok pedig ez.
"I just had a question on crypto, I mean if I look at the amount of hash compute being added to Ethereum in January I mean it's more than the whole of Q4..."
Ez alapján jelenle a szűk keresztmetszet a memória.
és ha 2018H2ben +50%al többet gyártanak lehet az se fog segíteni. Amig ETH, ETC... így megy bányászok így is úgy is megvesznek mindent. Emelkedjen már a difficulty...
-
Dare2Live
félisten
AMD
Lényeg:
A: Relative to just where we are in the market today, for sure the GPU channel is lower than we would like it to be, so we are ramping up our production. At this point we are not limited by silicon per se, so our foundry partners are supplying us, there are shortages in memory and I think that is true across the board, whether you are talking about GDDR5, or you’re talking about high bandwidth memory. We continue to work through that, with our memory partners and that will be certainly one of the key factors as we go through 2018. -
Dare2Live
félisten
NV/AMD igazán kiadhatna ETHra... ra specializált ASICot. ROPse kell bele semmi, csak SHA célic, 4-5gb veszett gyors ram azt hello.
perf/wattban vgakat agyonvernék, mint anno a bitcoinos ASICok. VGA piacon meg mehetne minden MSRPn. -
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
Vigilante #1312 üzenetére
"Vannak már külön csak a megújuló energiákra kihegyezett coinok is ám."
Meg vanb cimkézve az áram vagymi... És ettől még nem világítanak, főznek... vele hanem elfüstölik, ráadásul rémítően rossz hatékonysággal. ld lejjebb.
"Nézted már egyáltalán azt, hogy mennyi áram megy el a bankok üzemeltetésére!?"
Egy BTC, ETH... jelenleg egy dologra jó. Tranzakció.
Nagyobbacska Magyar bank Ft/Deviza tranzakciójit redundanciával, tapedrival mindennel együtt kijön erősen felfele kerekítve mondjuk 10kWhból. 1000000tranzakció/secig pedig tuti nincs performancia probléma. Afölött nem szokott lenni.
BTC jól olvasom, hogy jelenleg nem tud többet mint 20-30 tranzakció/sec vagy ez vmi tévedés? Mindezt úgy, hogy ezt is lehet elolvastam messze több energiát használ el mint komplett Magyarország.
Kételkedek, hogy ez a 20-30tranzakció/sec igaz, meg áramfogyasztásban is bár mindenhol ezt írják, de ha ez így van kb semmit se fog BTC/ETh kiváltani, elképesztően rossza a hatékonysága. A föld összes áramtermelése nem lenne elég arra, hogy egy nagy Europai bank tranzakció igényét kiszálgálja. Drog, elcsalt, lopott... vagyonok tisztára mosására viszont tökéletesen alkalmas.
Bele gondolva amúgy teljesen logikus mért ennyire rossz az energia hatékonysága. Maga a blokklánc fundamentuma okozza.
-
Dare2Live
félisten
Az a baj hogy kov gen jon gddr6al meg 12nm miatt jobb fogyasztassal.
Na most amiert minerek megorulnek az a ram sebesseg meg a fogyasztas.
De amig gpuval banyashatoak eth... Emelkedik nincs remeny. Eth 1200-1300$ folott ragad nem 1080/1070 de meg 1060 se lesz. Uj genrol meg ne is almodj.
-
Dare2Live
félisten
válasz
maximilian4 #1293 üzenetére
Rakerestem hatha. mediamarkt.de 0 db 1070 van raktaron.
Nem eliras 0db 1070 elerheto.
Jelenleg ha kene en biztos gyartotol rendelnek. Persze ott is varni kell meg max 1db rendelheto.... De 180bol megall egy 1070. Persze gari az csak visszakuldeses.
-
Dare2Live
félisten
közben újra 1100$ fölött az ETH ára. Legolcsobb 1060 most 124. Duplája a nov végi árnak.
1070re nem tudtam árat nézni az nincs top kiskereknél. Még rendelésre sincs.
Kiváncsi vagyok meddig marad ez a szitu mndenesetre ha kriptok így emelkednek kb a világ végéig. Hehe RIP PC gaming.
-
Dare2Live
félisten
Mert elbukják a PC gamer piacot.
Nincs vga mert le se jut kiskerig vagy 247.000Ft egy 1070, egy 1070es gamer gép meg 400.000Ft+? Semmi baj van PS4 PRO 99ért. Aki pedig egyszer átált az következőnek nem veszi meg a 1170et.
Már a 30fpst se lehet mantrázni PS4 PRO / ONE X 1080Pban perf mdban hozza a 60at.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Blazs120gl #1127 üzenetére
VGAk alapjaiban játékra voltak, "gémereknek lett volna" szánva oda pedig kell a RAM. Innen evvel én gyártókat nem hibáztatnám. 1070/480 nem "ASIC"nak lett tervezve.
Most persze NV/AMDnek lehet lépnie kéne. Lehet nem lenne hülyeség ha NV/AMD bányászatra is direkte gyártana/modosítana GPUt és csak 2-3-4GB GDDRt rakna rá. ASIC by NV/AMD. Kérdés lenne e rá elég kereslet. Mert jelenleg az üzlet része, hogy ha nincs kedved hozzá többé nem kukára megy az 1070/1080... hanem tovább lehet adni.
Mindenesetre AMD/NVnek vmit lépnie kell.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Blazs120gl #1120 üzenetére
Tudtommal ETH... direkte úgy van megtervezve, hogy nehezen lehessen rá ASICot gyártani.
Ennek a következménye amúgy az is, hogy gpu csak pl 80%on pörög, memoriát meg addig huzzák amíg lehet.
Ahogy én látom BTC, ETH....ba a "valós" pénz azért dől mert tökéletesen alkalmas pénzmosásra, gigantikus lopott pénzek nyom nélküli eltüntetésére, illegálisan szerzedd pénzek tisztázására.... Ez pedig nem most fog megszünni ill globális fellépés kéne ellene. Az, hogy egy országba ROKban nem mehet anonimen a globális világban semmit sem ér. Majd nem ROKban lesz a számla.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Apollyon #891 üzenetére
Nem ez nincs kőbe vésve, egyszerűen csak én ezt látom.
Én nem a grafikát látom/fpst látom vízválasztónak. Amúgy is PRO/ONEX új gammák mennek 4Kn high/ultra szinten 30FPSel, vagy 1080ban 60al. Igen PCn 4Kban is össze hozható a 60FPS. Két 1080TIvel. Az még külföldön is húzós. IMO nem ez a vízválasztó hanem a bill/egér hiánya ami miatt pl RTSesek, DOTA2/LOLosok, pro FPSesek nem tudnak átjönni konzolra.
Igen van emuláció ami már majdnem olyan csak gamma nincs vagy pro nem fog vele megelégedni. -
Dare2Live
félisten
"annak viszont mindenki örül, hogy a régi 7950-es kártyái meg dupla áron tudja eladni az ember nem?"
Vásárló mért örülne?
"Bányászok kártyát azért / akkor cserélnek, ha kitermelte a saját költségét és mondjuk venné a drágábbat ami jobb hatásfokon üzemel."
Normális esetben akkor ha megéri. Ez lehet perf/watt miatt uugy, mint, hogy bedöl az egész és emiatt már nem éri meg állni meg ne álljon benne pénz. vagy....
Ez az egész NV/AMD szempontjából izgi még amúgy. A ram árakkal karöltve extra drága lett a PCs gaming, miközben egy ps4 pro 99.000Ft. Aki a karácsonyra kapott, sporolt pénzböl nem tud vgat venni könnyen válthat. És aki egyszer váltott az ellesz avval a PS4 PROval egy 5+évig. Videojáték piac meg lesz 20év múlva is. Csak nem 70+%a lesz konzolon hanem kihal a pcs gaming. Bányász ellenben NV/AMD vonalon ki tudja meddig.
-
Dare2Live
félisten
Amivel piaci alapon kereskednek annak az árfolyamát főleg ha ennyire kontrolálhatatlan mint bitcoin annak az árát nem lehet befagyasztani.
Még amikor vmennyire kontrolálható annak a terméknek az ára amit be akarnak fagyasztani akkor se szokott ez müködni. Azonnal kialakul a 2.piac.
-
Dare2Live
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC .:BONTATLAN:. .:2év garancia:.
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- MSI geforce rtx 4070 ventus 2x OC 12GB
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest