- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
Azt kéne megérteni, felfogni, h a szilíciumnak az a 60-80 fok az lónak a micsodája. Az elektonikát, köztük a VGA-t főleg a komoly hőmérséklet-ingadozások öregítik, ezek okoznak a forrasztásokban kontakt hibát. Az, h állandóan 60 fokon megy a vga, az halál mindegy neki, nyilván a venti kopik, de azt egyszerű cserélni. Gariban pedig azért látsz relatív sok bányász vga-t, mert ha vki hajt egyszerre mondjuk 48db-ot, annál 48x több az esély hibára futni.
Másrészt pedig egy mai VGA 60 fok alatt be sem kapcsolja a ventit, azaz ha Átlag Pistike netezik a gépén, az is 60 fokon megy, de úgy, h még a vrm-ek sem kapnak szellőzést, mert áll a venti rajta.
Elektronika nem olyan, mint egy marathoni futó, h egyszercsak elfárad, és pihennie kell, erre van tervezve a GPU, h számoljon. Nem kopik, ha sokat számol, és nem lesz kipihent, ha csak youtube videót nézel rajta.
-
törölt tag
Ez attól még lehetne idle hőmérsékleti körülmény akár egy hűvős pincében vagy klimával jó kis hideg levegőt rácsapatva. Ez nem szobahőmérséklet minusz néhány fok. Aztán mindenki úgy használja a bányász gépeit ahogyan akarja, de ez sem kiméli meg a hardvereket. Szerintem a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok hosszútávon nem tesznek jót a hardvereknek.
-
Dexar007
veterán
válasz
Dr. Romano #1084 üzenetére
Ez nagyon jo otlet! Ha bedöl,akkor irany a 3D mark topik,es szenne alazunk mindenkit.
bot1978: Kiszamolo koztudottan nocoiner.
-
Tian66
senior tag
válasz
bot1978 #1088 üzenetére
Elolvastam. Ez is egy vélemény. Általánosságban véve a bankszektor véleménye. Ami nem baj, csak fontos észben tartani, hogy ez is csak egy vélemény. Nem egy isteni kinyilatkoztatás és az , hogy majd azzá válik e azt az idő dönti el. Mindazonáltal én arról beszéltem , hogy katyvasz, ahogy összemérted a bányászatot a kereskedéssel.
-
maximilian4
addikt
-
bot1978
senior tag
válasz
Dr. Romano #1084 üzenetére
pehhrsze, szépen felteszed majd az apróra, mint a többi
"sosem volt húzva" -
Ijk
nagyúr
Teljesen mindegy mi mennyit ér, és mennyit termelsz vele. A profit a lényeg hogy mennyit veszel ki az egészből amit el is tudsz kolteni. A rig most epp egy milliot er, fel ev mulva lehet hogy kettot, aztan lehet hogy egyszer csak egy arva vasat sem. Bitcoin sem er onmagaban semmit, az ertek amit at lehet csoportositani befektetesbe az er valamit. Ha neked van egy riged meg kriptovalutad az onmagaban semmi, sokakat megteveszt az ertek, valosagban meg nincs semmi, mert az egesz egy spekulacio.
-
bot1978
senior tag
A bányászattal csak akkor kezdesz keresni, ha a villanyszámlát és a hardver értékvesztését már kitermelted, de úgy termelted ki, hogy azt már pénzre is váltották. Addig egy vasat nem keresel. Hogy ez mennyi idő azt nem tudod, mert bármikor változtathatnak a termelékenységeden. Azt tudod, hogy bele kell tenni a pénzt.
Ehhez képest próbálod úgy beállítani a vételt, mintha nem adhatnám el bármikor. Mi a fenének maradna valaki extrém magas kockázatban, ha nem keres vele? Ha nem keresek nem tudom eladni? Dehogynem. El is kell.
Vagy ha bármi miatt én nem tudom eladni, akkor te se tudod eladni ergo semmit nem kerestél, de buktál mert jön a számla. Ha én nem tudom eladni tartom egy évig akár. Te nem tudod tartani, mert egy év alatt a 600k-ból buksz legalább 200-at csak a hardveren és nincs hardvered, újból venned kell, mert a régi már nem számol eleget.
Aki régen bent volt annak most kell kiszállni, amíg hiány van a VGA-ból és nyer a hardveren. Ez extrém szélsőség most.
Páran el is adnak, ők a nyertesek a piramis tetejéről. Az alján meg ott a sok vesztes aki most azt hiszi, hogy tudja a tutit. -
Danex
addikt
válasz
bot1978 #1078 üzenetére
Ha nem tudod felfogni azt, hogy bányászattal akkor is keresel, ha az árfolyamok lényegében stabilak, ellenben a kereskedésnél ekkor pontosan 0 Ft-ot keresel akkor nincs miről beszélni.
De példa... Decemberben befektetek 600ezret Bitcoinba, most az kb 350ezret érne. Helyette vettem miner gépet 600K-ért, ami most 1misit ér + amit azóta termeltem.
Szóval:
-
bot1978
senior tag
Úgy akarod elfelejteni az extrém szélsőséget, hogy közben extrém kockázatos cuccal operálsz, de nem érdekel, mert vettél hardvert is és az nem extrém kockázatos, az simán csak tuti bukó? Hajrá.
A te felfogásod az konkrétan akkor most miért is nem Las Vegas? Mert van egy kamu kalkulátorod?
-
Tamás9x
őstag
válasz
bot1978 #1071 üzenetére
bot1978: Mert nem vagyunk irigy kutyák, és ha értenéd, akkor tudnád, de nem érted és csak butaságot beszélsz, minél többen hazsnálják annál többet ér...
Miért értékesebb? mert kijátszhatom vele az összes játékot ha bebukik a bánya bánatomban, és még a végén megtanulok videót vágni, vagy 3d tervezni, vagy marad dísznek, én gamer vagyok...
Tőzsdére meg idióták mennek mindennel... Kezd el, csináld, és megtudod, okoskodni nem kell feleslegesen. Van rengeteg fórum sok sok tapsztaltabbal, elmondják a frankót, ha elhiszed megfogadod, pesze közben kell szelektálni mert hye is van közte, de ha nem hallgatsz senkire csak mésza fejed után akkor nagyot koppan a falon. [link]Zsébernardo: HDD? amiben csapágy van? minek kezdjük el keverni kavarnia dolgokat? már nem tudsz mivel érvelni... Láttad már Bacsis Balaton hűtését? keresem a videót...
-
Danex
addikt
válasz
bot1978 #1071 üzenetére
Ezzel a felfogással miért élünk mi emberek? hiszen álmunkban bármikor leállhat a szívünk. Miért rendelsz meg bármit a neten? Mire kiszállítják elüthet egy kocsi a zebrán. Vagy miért írsz hozzászólást? Mire leütnéd az entert el is mehet az interneted és akkor oda a befektetett energiád.
Ember felejtsük már el ezt az extrém szélsőséget. Baromságot én is ki tudok találni bármire, hogy ha a legrosszabb beteljesedik akkor minek kezdtél bele, hiszen tudtad, hogy van esélye annak ,hogy rossz történik.
Ennyi erővel ne is szaporodjunk, mert a szülésnél bármi történhet... és akkor minek is élünk, hisz 1 labdára tettük fel a fajunkat, arra ,hogy szaporodunk.
(#1074) Zsébernardo
-
törölt tag
Ha egy 32-45 fokos müködésre tervezett hardvert 12-20 fokra lehűtenek, az attól már károsodhat. HDD és a videókártyának nem használ, ha erőssen lehűtik. CPU mondjuk talán kivételt képez, mert ott a vizhűtés és a folyékony nitrogén a kiadósabb tuningoláshoz.
-
bot1978
senior tag
Naponta számolsz, de mennyit? Fogalmad sincs, hogy mennyit fog kiszámolni naponta a géped. Csak azt tudod, hogy mennyit tudott kiszámolni múlt időben.
El kell választani a tényeket a rizsától. A tény az, hogy nem tudod.(#1038) Tamás9x
Az miért ad neked hamis biztonságérzetet, hogy a pénz egy része hardverben van?
Tegyük fel én veszek 100k-ért valutát, te meg 600k-ért minerRIG-et.Én akkor bukok 100k-t ha nullát ér, amit vettem. Ebben az esetben azt akarod mondani, hogy te a 600k-nyi hardveren meg a villanyszámlán meg az egész hóbelevancon nem buksz összesen 100k-t úgy, hogy nullát ér a bányászat?
Ugyanúgy kockáztatsz. Az egyetlen előnye az lenne, hogy a minerRIG akkor is termel, amikor esik az árfolyam és ezért én tartom, nem adom el, tehát nincs profitom, neked meg lehetne, ha nem lenne az egész egy kamu.
Minden minernek aki már bent van az lenne az érdeke, hogy azt bizonygassa, hogy a bányászat bukó, mert minél többen kezdik bányászni annál hamarabb csökkentik a termelést és fogja ugyanaz a gép a felét termelni a mostaninak. Erre itt bizonygatják, hogy mekkora bolt, de mekkora? Fogalmuk sincs.
-
Tamás9x
őstag
Eddig melege volt, most megfázik... Akkor mi is az igaz? mert én már nagyon bezavarodtam... Mindjárt jön, hogy kicsapódik a vga-ban a pára és majd csöpögni fog belőle a víz
szólni kellene a sok extreme tuningolsnak hogy neeem kellene olyan mélyre hűteni a cuccokat mert tönkre megy
Vajon mi látható a képen, hűtés vagy fűtés?
-
törölt tag
Most nem kukacoskodni akarok, de mégis...
A túlzottan erős hűtés negativ hatásai szintén csökkentik egy hardver üzemidejét. HDD, videókártya és CPU mind egy szabályozott hőfoktartományban müködik hosszútávon is megfelelően. Nem jó mindent klimatizált hideg levegővel telibe csapatni, mert nem tesz jót a hardvereknek.
-
Tamás9x
őstag
Az a 3db viper venti megvan ott hátul? [link]
110.61 CFM
Ilyet hol látsz gamer gépben? vagy csak 1 ventit is? -
-
törölt tag
válasz
Tamás9x #1047 üzenetére
A játékosok videókártya nélkül nem támogatják tovább a hardver gyártókat, mert átváltanak konzolra. A PC játékfejlesztések elmaradnak vagy konzolra jelennek meg a nagyobb cimek. Egyéb fontos hardverek emelkedő ára szintén gondot fog okozni. Közben az SSD-k GB/ár érték aránya sem javult olyan szintre mint jelezték előzetesen az iparág szereplői. Ja... vannak gondok. A konzol eladások javulnak majd, és a PC erős hanyatlása után a magas árak fel sem fognak tünni, mert ez annyira megszokott és indokolt lesz.
-
Tamás9x
őstag
Szerencsém volt..
fogtunder : Árat nem írtam, 1000 éve ismerem, olvasásból nem esz meg ha jókisfiú leszek
Zsébernardo: Hány éves vagy? én 29, és legalább 15 éve ezt a siránkozást hallom, minden évben hogy ez meg ez megszűnik és mégsem... miről is beszélünk? előbb utóbb várható de ne egy x hónapig tartó bányaláz hozza el az armageddont, itt midnenkinek jósgömbje van ahogy látom (bányász topikban tanultam a jósgömböt, azóta én is hazsnálom) Ha így menne minden akkor... akkor már nem menne, vagy igen? de az ami biztos, hogynem de vagyis nem, azaz igen, de minek találgatunk?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#00137984 #1049 üzenetére
Mint a milyen házat vegyek topik TG-je, sajnos nem tudom osztani a véleményt, hogy az átlag user odafigyel a komponensek megfelelő hűtésére. Nem szidtam én senkit, csak épp nem tudom magamévá tenni a nézetet, miszerint a minerek kevésbé törődnek a géppel, amit üzemeltetnek, mint Átlag Józsi, aki összerakat egy gépet, aztán keni, ha meg meleg, akkor leveszi a ház oldalát.
De lehet tényleg igazad van és két hónap múlva majd mehetek gariztatni a VGA-kat, mert megsülnek a garázsban, miközben FLIR képen nem találsz rajta olyan komponenst, ami elérné a 60 fokot. Sőt, majd jöhet az ELMÜ villanyórát cserélni, mert azt is széthajtom (hiszen más fix fogyasztó nincs egy házban, amitől pörögne folyton), sőt lehet a kábelek se fogják bírni a falban és kellene ipari áram a 800W-os géphez.
-
Danex
addikt
válasz
#00137984 #1049 üzenetére
Szóval minden 60+ fokos.
Kiváncsi lennék egy gamer PC-ben ezek az értékek milyenek lennének, és újra kiemelnénk, hogy a kártyákat a gyakori hőtágulás gyilkolja.
Bár más indokból, de egy autónál is a minden nap városban használt autó motorja milyen állapotban van 200ezer km után, meg egy autópályán használt autó motorja milyen állapotban van. Kb hasonlóan bár más konkrét dolog miatt, de szemléltetésnek megfelelő példa.
-
syberia
veterán
válasz
s.bala31 #1045 üzenetére
Ezen gondolkoztam az előbb, nem lehet véletlen hogy a dedikált miner kártyákra ilyen kevés a jótállás. Lehetséges az hogy egy bányász program alatt stabilan működjön, de egy játék közben már lefagy/artifactol a vga?
Nagyobb eséllyel lesz instabil egy sokáig bányászásra használt kártya, ez benne van pakliban szvsz.
(#1049) Zsébernardo: Pont emiatt külön hűtöm a kártyám hátlapját, hogy a vrm hőfok 80 alati tartományban maradjon. Egy miner rigben ez nem szempont, a sok vga egymást is fűti, hiába feszelik alul őket.
-
törölt tag
válasz
fogtunder #1035 üzenetére
A bányász géped folyamatosan be van kapcsolva és nem termeli az áramot, ezért a magas terhelésen a villanyóra is állandóan teker. A hardver alkatrészek állandóan ki vannak téve a 60fok+ hőmérsékletnek, ezért hamarabb kiöregednek mint egy játékos gép hardverei. A megfelelő házra és hűtésre, meg a jól megtervezett szellőztetésre egy gamer gépben is odafigyelnek, ezért nem tudom miket beszélsz. Egy jó kártyán a VRM akár 120 fokig elbirja a pillanatnyi terhelést, de a folyamatosan állandó használat minden alkatrész tervezett üzemidejét megröviditi. Hagyjuk a témát, mert csak a gamereket fikázod, mikor nem miattuk kerültünk ilyen kilátástalan helyzetbe.
-
Danex
addikt
válasz
#00137984 #1043 üzenetére
Mert akik bányagépet építettek előtte barlangban éltek és semmilyen informatikai eszköz vételével nem támogatták ugyan úgy a fejlesztéseket?
Sőt ha ezt nézzük a mostani bányász igényekkel épp a még jobb energiahatékonyságra ösztökéljük a gyártókat.
Amúgy előző héten tudtam venni RX 570-et 80ezerért, tehát aki nagyon szeretne az meg tudja oldani, Amazonról is hallottam, hogy 70ezer forint környékén sikerült szerezniük.
Nem vitatom szar a helyzet, de nem annyira ahogy itt ez be van állítva.
-
s.bala31
őstag
Elsősorban ezek a hardverek játékra lettek fejlesztve nem bányászatra. Amit bányászatra szántak arra nem is vállalnak garanciát csak max fél évet a gyártók, biztos a Sapphire és Asus mérnökei még nem olvasták az itteni hsz-eket hogy a bányászat nem is terheli igazán a VGA-t
-
törölt tag
Elvégre játékra használom a kártyámat és ezért vannak még a gyártók hardverei az üzletekben... Mivel mi gamerek pénzeltük a fejlesztéseket, és ezért van most ezen a szinten. Munkaeszköznek is többen használták, ezért megjelentek a számitási teljesitményre kiélezett hardverek. Aztán megjelent a bányászat. Ezért most ez az üzletek ajánlata: "Elnézést kérünk, de most pont nem kapható erős középkategóriás videókártya. Viszont pár héten belül megvehető a 3 havi fizetésedből egy GTX 1070. Ha nem kell ennyiért, akkor megy a kártya bányászni." A gyártók közül az Nvidia próbálkozott egy szerénykedő kéréssel a forgalmazókhoz. Majd erényesebben is fel fog lépni ez ellen, mert a piac a játékosokról szól. Nem akarhatja a vásárlói bázisát a konzolra átengedni, amikor ott AMD hardverek vannak.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Beetlejuice #1040 üzenetére
Mert ha más nem a gyerek eljátszik vele
Tegyük fel 100FT-os gépet ha 20ft ba el tudja adni akkor már.. nem bukott mindent de tőzsdére feltenni mindent...-FLY->: Te jársz a legjobban, olcsó kártya fillérekért
+ táp.. meg ki tudja ki még mit vett bele.
-
Beetlejuice
tag
-
Danex
addikt
válasz
bot1978 #1034 üzenetére
Kibányászáskor naponta megkapod a pénzed amit egyből válthatsz euróra, ergó nem kell spekulálnod az árfolyamra, nem úgy működik, hogy fél évig bányászol aztán csak a legvégén férsz hozzá a kriptóhoz.
Plusz teljesen már kvalitásokat igényel a tőzsdézés amiről te beszélsz meg a bányászás is. Elsőhöz vagy 20 csatornát kell olvasnod ,hogy legyen esélyed profitra szert tenni különben csak is a szerencsére bízod magad és ezt írod is.
Ellenben a bányászás sokkal biztosabb ilyen szempontból és nem kíván 24/7-es maximális odafigyelést.
Úgy beszélsz a tőzsdézésről, mint ha csak úgy menne, hogy berakom a pénzem és naponta 30%, meg kb annyi tudás kell hozzá mint kinyitni a hűtőt. De ez nagyon nem így van.
-
zed juron
aktív tag
Jó olvasni a kommenteket, vannak értelmes emberek itt, de éppen ezért ne menjetek egymásnak.
Az én olvasatomban egyszerű a megoldása a dolgoknak, amivel a gamerek nagyjából elégedettek lennének (kalózkodók nem).
A Steamen az AMD vagy nVidia által támogatott (nagy) játékok mellé kedvezményes áron lehetne a GPU-t megvenni. Mondjuk én aki 3D tervezésre használja szórakozásképpen, nem lennék előrébb, de ha behal a gamer szegmens a PC-n, akkor nem lesz jóféle gamer GPU se, és nekem speciel sokkal jobban fekszik egy gamer gpu mint egy Quadro.
Ha nem dől be a bánya, akkor ez lesz a hosszú távú megoldás, amin a Steam sokat profitálna, az nVidia meg nem menne tönkre. Habár a gamer piacon a Steam menne a leghamarabb tönkre ha nincsenek játékosok.
Szóval ez a Steamnek is érdeke lenne.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#00137984 #1018 üzenetére
OK, szóval továbbra se tudsz semmit a témáról, de azért biztonsággal állítasz dolgokat továbbra is, szép teljesítmény, bár ilyen könnyű lenne az én életem is
Azt az utolsó pár %-ot, amit emlegetsz, továbbra sem fogjuk kisajtolni, mert nem fossuk az áramot, és nem éri meg.
FLIR képet láttam már, ez az egyik fő oka, hogy nem vettem a kínálat aljáról VGA-t, hanem olyat néztem, aminek van rendes VRAM és VRM hűtése, hogy ne legyen az, hogy 50 fok a GPU, a VRM-en meg tojást lehet sütni. Hozzáteszem ezek az alkatrészek elég jól bírják a hőt, továbbra is inkább a forrasztást féltem a hőingástól, amiből mondjuk nincs sok.
Sőt, olyan kártékony vadbarom vagyok, hogy megnéztem üzem közben FLIR kamerával a kártyákat a gépben. A borda alá sajnos nem tudtam betkinteni, de a szemmel látható alkatrészek köszönik jól vannak, mondjuk 65% min venti fordulat mellett nem is nagy csoda, meg ugye nem véletlenül van előttük pár 140-es Akasa Viper, ami tolja a levegőt, hogy a hátlap se tudjon melegedni.Nagyon kíváncsi lennék, hány gamer optimalizálja ennyire a hűtést és a légáramot a gépében.
-
bot1978
senior tag
Istenem, de mi a fenének kéne bárkinek annyiért kriptovalutát vennie, mint amennyibe egy MiningRIG kerül? Ezt áruld már el nekem. Honnan ez az ostoba logika?
Annyiért veszel, amennyiért akarsz. Honnan az egyenlőség? Én veszek 100k-ért. Szerencsém van, felmegy 30%-al. Eladom. Kerestem valamennyit egy nap alatt.
Utána újból veszek, de már csak abból, amit kerestem. A te szemedben nálam már a második napon nulla a kockázat, te meg még össze se raktad a miningRIG-et. Hol korrelál a kettő?
Ott, hogy mindkettő befektetés, csak nem elég, hogy mindkettő extrém kockázatos a miningRIG még szar is, mert nem tudod, hogy milyen hosszú távú. Fogalmad sincs, de többet kell beletenni.Miért? Mert hardver kell venni. Minek? Hogy ugyanazzal a szarral spekulálj a tőzsdén, de nem most. Majd. Majd ha kibányásztad. -
Danex
addikt
válasz
bot1978 #1029 üzenetére
Aztán ki az a gamer "faj" akit mindenkinek úgy kéne kezelnie mint egy hímes tojást? Sok hülye gémer évente vesz videokártyát, emiatt sokkal többe kerül az a casual gémernek 3 évente, szóval le a gémerekkel.
Ha pedig azt nem fogod fel, hogy ha berak valaki 600ezret BTC-be és bebukik az egész, akkor pontosan 0 Ft-ja van, ha valaki betesz 600ezret MiningRIG-be, ha holnap eladja féláron is csak 300ezret bukott. És ha valaki azt mondja, hogy féláron nem venne meg egy 3 év garanciás videokártyát azt én nem hiszem el.
De ha neked ez ugyan az akkor a probléma a te fejedben van, és felesleges a további kommunikáció mert látszik azt se tudod merre vagy előre a témában.
-
bot1978
senior tag
válasz
fogtunder #996 üzenetére
Te tényleg nem mondtad. Valaki más írta, hogy a sok buta befektető azért veszi a gamer VGA-t a bányász kártya helyett, mert amolyan tőkegaranciaként tekint rá. Úgy érzi kisebb a kockázat.
Holott ahhoz, hogy kriptovalutával spekulálj hardvert venni (bármilyet) már élből kreténség, de ha veszel akkor minél kevesebbet kell költeni rá, hiszen nyilvánvalóan fingod sincs a termelékenységről, ahogy másnak sincs.
Hogy ma éppen mennyit számolt 6db 1060 az semmit nem biztosít. Holnap számolhatja a tizedét is, így megtérülési idő sem létezik. Ez mind-mind csak kockázatvállalás.A bányászattal végső soron biztosan csak a befektetés hosszát növeled és mivel nem tudhatod a megtérülési időt azt sem tudod mennyivel. Nem létezik olyan, hogy így kevesebbet buksz, mintha kevesebb készpénzért vennél csak kriptopénztés várnád az árfolyam emelkedését.
Csak az érzés létezik hogy ez így tuti meg a sok hülye, aki egymást majmolja.
Igazából egy játék van továbbra is, amiből itt pénzt lehet kivenni és az a tőzsde. Ez a bányászat egy nagy kamu. Extrém kockázatos "terméknek" csinálnak vele reklámot, holott a tőzsdén nem csak ilyen gagyi cucc van..Az egész érzéki bája számomra, hogy a tévedésben tartott minerek azoktól a gamerektől remélnek tőkegaranciát, akiket most szop.tnak aztán idejönnek és még alakoskodnak is. LOL
-
Danex
addikt
Szerintem minden gép alaplapjára rakjanak ujjlenyomat leolvasót és csak akkor indulhat el a gép, ha az ujjlenyomatoddal csak 1 alaplap, 1 proci, 1 vga tulajdonosa lehetsz, az előző VGA-at kötelezően egy hitelesített központban le kell adnod, hogy az ujjlenyomatodról lekerüljön a kártya és azt meg is kell semmisíteni ,hogy a visszaéléseket elkerüljük.
-
gzoli2
tag
Azt meg lehetne csinálni, hogy mondjuk direktbe kezdenék árulni és Steam fiókhoz kötnék, hogy 1 vga/fiók lehetne a limit. Ja persze minimum egy éves reg legyen. A játékosok 90 százalékának van steam fiókja a minerek meg visszamenőleg nem tudnak regelni többezer fiókot.
-
skitzoo
senior tag
válasz
maximilian4 #1021 üzenetére
Ezen jót nevettem.
Btw eladásra megy nem bányászásra. -
Dexar007
veterán
válasz
[link] Ö sem fog legalabb jatszani. Banyasz = vga felvasarlo = eletmentö = nincs szivroham.
-
turbokappa
senior tag
válasz
Remélem a bányában elkopik az összes, mielőtt hasznot hozna😂
-
maximilian4
addikt
válasz
skitzoo #1020 üzenetére
Meggyütt a sekély dikk, vagy a személyi kőcsön. 0%-os thm-re 10 éves futamidőre.
Épp 3 gamer elől vetted el és tetted tönkre az életüket... Minden egyes megvásárolt kártya után 1 gamer hal éhen.
(#1023) Dexar007
Full kamu aláhamisított szöveg. Mindenki tudja jól hogy bányász a gyerek, azt át lett ba**va, mert nem termel annyi kripta valutát mint amennyit ígértek. -
törölt tag
válasz
fogtunder #810 üzenetére
Én ezt a játék és bányászgép optimalizálást jól elkülönithetően fogalmaztam. Nem bányászok, mert a játékra használom a kártyám. Egyébként az optimalizálás körébe inkább ez tartozik (ventiprofil). Ott viszont az Afterburner segédprogram az adú ász, mert nem csak a túlhajtásra használható. A videókártya BIOS-ában ott vannak az órajelekhez tartozó feszültségek, vagy az AMD RX kártyák ezt minden gépinditás után elvégzik automatikusan a kártya paramétereit figyelembe véve. Aztán játék alatt addig boostól a kártya ameddig birja és a hőmérséklet függvényébe veszi vissza az órajeleket. Itt lép életbe a saját ventiprofil hasznos része. Ezt még feszültség emeléssel vagy power limit kitolással lehet a maximum környékén tartani, de ehez a kártya hűtését is jobban meg kell hajtani. Amúgy az alúlfeszelés is tuningnak minősül és arra sincs garancia, hogy minden kártyán egyformán véghezvihető. Ha valamelyik feszültséget kevésnek találja a kártya, akkor szintén visszavesz a teljesitményéből. Mindem kártya eltérő módokon reagál a feszültségesésre (kifagyás vagy programhiba). Játék közben FPS drop vagy kifagyás a következmény. Bányászkodni nem szoktam ezért nem is tudhatom ott milyen károkat okozhat egy rossz optimalizálás. Ettől függetlenül még a kártya teljes terhelés közelében megy, és a VRM és a videómemóriák egyfolytában ki vannak téve a magas hőmérsékletnek. Graphics Card Thermal Imaging Measurements (FLIR hőképet) láttál-e? Ha egy kártyát 3D órajeleken használsz, az melegedni és használodni fog. Ahogyan nem minden játékos hajtja szét a kártyát néhány nyamvadék % miatt, mert ez a néhány % pont a bányászoknak fontos. Itt én be is fejeztem ezt a témát, mert éppen eleget tudtam meg a bányászok kártékony tevékenységéből.
-
-FLY->
őstag
válasz
NandorHUN #999 üzenetére
Egyszer a számlanyitást, pluszban futnak a belső algoritmusok, ami gyanús jelenthetik. De ez is tök mindegy ,ha kapnak utászt, akkor ott ahol a pénz kifizetődött elindulnak visszafelé, aztán valahol kikötnek és meg tudják állapítani. 600k-ig az adás-vétel adómentes, ameddig nem üzletszerű a tevékenység, pl saját használt vgad eladása az rendben van, de ha direkt értékesítési céllal megveszel használtan 20 vgat, és ezeket mint használt termék továbbértékesíted (haszonnal), az már üzletszerű. Utóbbi esetben nincs a 600k-s határ, minden értékesítés adóköteles. Azóta módosíthattak rajta, ezt nem tudom.
-
s.bala31
őstag
válasz
Dr. Romano #1014 üzenetére
Nem az utcára kell menni hanem a bányatelepekre és azokat felgyújtani, esetleg hazafelé néhány számítógépes bolt kirakatát még be lehet zúzni. Így kezdődik az apokalipszis
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Blazs120gl #1011 üzenetére
Utcára megyünk és felgyújtunk autókat, betörünk kirakatokat, majd némi vízágyú és könnygáz után hazamegyünk mert másnap meló. Szóval csak a szokásos cselekvėsi terv
-
butch3r
senior tag
válasz
Blazs120gl #1011 üzenetére
lehetne menni tüntizni mondjuk, hogy tilcsák be!!!
javaslom azt mondani, hogy a bányászat soros ördögi tervének a része. akkor lehet bejön! monjduk ez csak itthon oldaná meg a helyzetet, globálisan nem így a vga árak nem sokat változnának, de legalább történik valami. -
Bird
addikt
válasz
maximilian4 #1009 üzenetére
Pontosan! Többieknek meg jogtalan, de igazságos büntetést.
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
Hogy képzeled ezt a cselekvés részét?
-
edward2
addikt
válasz
A fórum részét? Szerintem a srác hozzáállásával töröljük az egész prohardvert, mert a híreket sem érdemes elolvasni hisz úgysem teszel semmit.
-
Franklin
addikt
válasz
snecy20 #1003 üzenetére
Igen és mennyi eredménye lett/lesz ennek az 1000 hsz-nek a helyzetre? Nulla.
Hány forinttal lesznek olcsóbbak ettől a vga-k? Nulla.
Hány vga-val lesz több ettől a piacon? Nulla.
Csak elpocsékoltunk egy csomó áramot.
Nagyapám mondása jut eszembe: amit nem tudsz megváltoztatni, azon kár idegeskedned.
-
-FLY->
őstag
válasz
butch3r #1002 üzenetére
Nincs belsős infom, de a bevallások most jönnek csak. Te még sosem kaptál navos levelet elmaradásról, stb? Én elfelejtettem (aprópénz, feltört ősrégi nem fizettem önkéntes nyugdíj), ők nem, éljen a bankszámla és az hogy nyitott könyv előttük. Azóta kikupáltam magam a témában, navos ismerősöknek hála. Meg vettem ingatlanat is erősen piaci ár alatt, kitalálod?
-
snecy20
nagyúr
Amúgy ebből a hamar összejövő 1000 kommentből látszik ám hogy a PC-s iparág jövőjét befolyásolóan súlyos a probléma és pro-kontra sokakat meg is mozgat a téma.
-
maximilian4
addikt
1000. Neee. Megelőztél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel topik
- EarFun Tune Pro - a család mindent tudója?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Metal topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G
- MSI RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC .:BONTATLAN:. .:2év garancia:.
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch 9 45mm LTE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest