Új hozzászólás Aktív témák

• ukornel

aktív tag

válasz Fiery #296 üzenetére

"Nem igazan ertem, mire gondolsz a kolas peldaval kapcsolatban. Azt probalod sugallni, hogy az egy hulye pelda volt, aminek semmi koze a videokartya piachoz?"

Nem, szerintem pont hogy jó példa volt. A marketing működését mutatta be, szerintem jól. "Sokan tudat alatt választanak", "brandépítés", stb.

"Ha pedig az a problema, hogy nem specifikalom, hogy a jelen naprol, az utobbi 3 evrol vagy epp az utobbi 10 evrol beszelek, akkor sorry, de nem tudom es nem is akarom mindig odairni, hogy a mondanom pontosan melyik idoszakra all."

Pedig szerintem jobb lenne, mert lényeges "apróságról" van szó. A "mindig", ahol a "szinte" szó is csak zárójelben kapott helyet magának, nagyon erős csúsztatás. Azért csúsztatás, mert a "mindig" azt implikálja, hogy ez a jövőben is így fog maradni. Ez tartalmilag azonos, legfeljebb megfogalmazásában visszafogottabb verziója az olyan fanboy szövegeknek, hogy az AMD "örök második", "mindig is sz*r volt".

Ha a tényeket nézzük, a Hawaii óta az Nvidia részéről egészen a legutóbbi időkig volt egy darab GM200, az AMD részéről meg egy szem Fiji, plusz a Hawaii újra kiadva Grenada néven. Ehhez jött most a GP104. Ez lenne az általad emlegetett "három generáció" az utóbbi három évben. :P
    Az átnevezéseket, új steppingeket én nem tekintem új generációnak.
    Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a három generáció úgy jön ki, ha nem tévedek, hogy a mostanit is beleszámolod - holott az még nem lefutott meccs. Pár hónapon belül jön a GP102 és a Vega, azok játsszák majd le, hogy ebben a generációban ki a főnök.
    Ezek a tények, amelyek alapján indokolt és helyes kritikát megfogalmazni az AMD részére. De amit te csinálsz, az az én szememben nem kritika, hanem folyamatos "brandleépítés" (lásd a föntieket) a részedről - és ez az, amit kifogásolok. Van a fórumon elég sok fanatikus - az ultra mindig csak a saját csapatát dicsőíti és/vagy a többit gyalázza, ezt értem, OK - de egy VIP miért? :(((

"Ha szerinted nincs osszefugges az egyes cegek dGPU piaci teljesitmenye es a kiralykategoria leosztasa kozott"

Honnan veszed, hogy szerintem nincs? Nem mondtam ilyet. Én is azt gondolom, hogy van.

Új hozzászólás Aktív témák