Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
"Ki mondta, hogy nem szamit? En csupan azt mondom, hogy ha (pontosabban amikor) a Vega ki is jon, es mondjuk 4096 shadere is lesz, akkor is csak a GTX1080 befogasara lehet eleg. _Ha_ addigra piacra dobja az nVIDIA a GP102-t ("GTX1080Ti") is, akkor megint lepeshatranyba kerulhet az AMD. _Hacsak_ a Vegabol nem lesz egy uber-verzio is, mondjuk 6144 shaderrel. Ez utobbira nagyon kivancsi lennék, es ha hiszed, ha nem, ennek szurkolok. Mindenkinek jo a verseny, plane ha szoros."
Vegáról ennyit lehet tudni most: [link] Ennek alapján elég brutálisnak néz ki, de hogy grafikában mit fog tudni...
-
derive
senior tag
Ne erts felre, de szerintem 14/16 nanon is mindket tabor el fog menni 600 mm2ig (ez a standard 4" ASML stepperek latotere). Az egy dolog, hogy az NV mar bejelentette a nagy Pascalt, de szerintem az AMD sem sokkal van lemaradva, csak ok kevesbe reklamozzak. Amig GDDR5Xbol es HBM2 bol hiany van, addig max egy paperlaunchot lehet megejteni, kiszorni par ezer kartyat, azt varni par honapot a tomeggyartasra (a la Skylake, Fiji, GP100).
-
leviske
veterán
Két Vega van elvileg. A kisebbik, Vega 10 jöhet Októberben, 2 HBM lapkával az említett 4096 shaderes kiszerelésben. A nagyobbik, Vega 11 jön elméletileg jövőre, 4HBM lapkával 6000 feletti SP-al.
Nem hinném, hogy a Vega 10 4-500mm2 die-t kapna. Indulj ki abból, hogy a Polaris 10 duplázása is megállna valahol 450mm2 körül ~5000SP környékén (és ebbe még így duplázva van beleszámolva az UVD és hasonló vackok).
Én a Vega 10-től egyfajta optimalizált, felújított Fiji-t várnék. Ez szerintem megállhat méretben a GP104 környékén és teljesítményben bepottyanhat a GTX1080 és GTX1080Ti közé. A Vega 11 meg gondolom félig desktopon lesz a hardcore rétegnek, félig meg a professzinális piacon fog küzdeni a GP100-al.(#357) szmöre007: Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a 11GHz-es GDDR5X kevésbé problémás, mint a HBM2. Pláne a Fiji-s tapasztalatok után.
-
szmöre007
csendes tag
Ok, köszi a választ
Amúgy szerintem is okosabb lenne az, hogy az amd a kisebbik vegát -ami magszámban ugye a fiji utódja - gddr5x-el hozná ki. Egy tesztben a gtx 1080 ram-ját felhúzták 11 ghz-ra és stabilan működött. Ezzel az órajel egy 384 bites buszon 528 gb/s lenne és ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy az amd is fejlesztette a saját Delta Color Compression-ét akkor így is fejlődne a sávszél a fijihez képest és ezzel jóval rugalmasabb is lehetne amd szerintem.
-
SaGaIn
senior tag
Lényeg hogy az nVidiások nem 4-5 évre vesznek VGA-t főleg aki 980-980ti-ben, vagy 1080-1080ti ben utazik, hanem 2-3 évente veszi a legújabbat 600 dodoóért (mert nemszámít a lóvé) így nem érdekli őket hogy drága 980 két év múlva megjelenő játékokban utca távolságban sem lesz egy 380x hez képest mert egyszerűen nem tud egy csomó feature-t.
Szemben az AMD vevők nyugodtan megvehetik a RX 480-at mert el fog futni rajta az 5 év múlva megjelenő játék is FHD-ban legalább High on. Esetleg annak sem kell izgulnia akinek 380X je van mert az össze PS4 vagy Xbox One átirat hasítani fog még legalább 3-4 évig biztosan. Szemben a 980 nal aminek más most megrogyadoznak a lábai a DX12 es címmel
Kit érdekel hogy a mostani címekkel tud 120 fpst vagy egy 2 évvel ezelőttivel 140et xd11 el i7-6700K val
a többséget az érdekli jogosan ha megvesz valamit 120k ért akkor az 3-4 év múlva megjelenő játékokban is teljesítsen jól ne kelljen mindig megvenni a legújabb szériát. -
ukornel
aktív tag
"En sosem mondtam, hogy az AMD mindig sz*r volt, sot."
Nem állítottam ezt, nem is céloztam rá.
Te azt mondtad, hogy mindig a konkurenciánál lehet megvenni az aktuálisan leggyorsabb kártyát. Na, ez egy hamis állítás. A fanboy szájáról meg olyasmik hangoznak el, hogy az "AMD mindig is sz*r volt és az is marad". Ez így sokkal csúnyább, de a lényegét tekintve hasonló tartalmú és egyformán hamis állítás. (Biztos ami biztos, leírom, hogy a "fanboy" alatt nem rád céloztam.)"Itt mar vegkepp elvesztettem a logikai fonaladat, sorry. Most akkor a Polaris 10 a GP106 ellenfele lesz, igaz? A Vega akkor szerinted a GP102 ellen jon? Akkor mi a frasz lesz a GP104-gyel? Abba az arsavba nem kuld semmit az AMD?"
Az aktuálisan elérhető leggyorsabb GPU-tól indultunk el, arról szólt a te, általam kifogásolt állításod. Nem arról, hogy a lejjebbi kategóriákban melyik cég mit indít a másik ellen.
A leggyorsabb VGA pillanatnyilag ugyan a GTX1080, de ebben a generációban végül a GP102 és a Vega kártyák között dől majd el ez a kérdés."A teny jelenleg az, hogy a GP104-re _jelenleg_ nincs valasza az AMD-nek."
Na látod, ezzel egyetértek. Ugye, milyen fontos a pontos megfogalmazás? Megy ez...
(Az már más tészta, hogy várhatóan négy hónap múlva változik a kép ebben a témában.)"Brand leepites pedig mint olyan nincs"
Valóban nincs.
Azért írtam, mert rímel arra, amit előtte a "brandépítésről" írtál: egy kép sulykolása a fejekbe, ami aztán nem tudatos reakciót vált ki. A rossz kép sulykolása nem építi, hanem rombolja, lenullázza a brandet - a szójátékban brand"le"építés." Ha en uzemeltetnem az amdsuxxforever.com site-ot, aminek naponta 200 ezer egyedi latogatoja lenne, es ott ekeznem a nemzetkozi nyilvanossag elott az AMD-t, akkor esetleg lehetne azt mondani"
Az eltérés tehát nem minőségi, csak mennyiségi. Ezt én is így gondoltam.
"Amugy meg ha nem tevedek, szolasszabadsag van (me'g) kis hazankban, ugyhogy ha nem gond, azt irok, amit akarok. Es akarmi is van a nicknevem ala irva, sorry, de nem fogom befogni a szamat. Ha latok egy bena termeket vagy benazo ceget, leirom a kritikai velemenyem, es kesz."
A kritikai véleményt elfogadom.
Egy jó termék bejelentése kapcsán a "bénázó cég" ekézése viszont nem tetszik, és ennek adtam hangot, ha nem gond - szintén a szólásszabadság nevében.
Na mindegy... -
bunfi
őstag
Tudod értékelem a szófosást, de a válasz ugyanaz, mint ahol a 1080 riválisa van. Sehol. Kár, hogy nincs benned annyi, ezt így kimondod, hanem mosdatod az nVidiát, hogy majd a 970 és 980, ami DX12 és VR szempontból zsákutca. Részemről lezártam, mert érdemben nem szélesedik a látóköröm a veled folytatott társalgás által.
-
bunfi
őstag
Elgondolkodtál már a kommentjeid logikai hurkán a tekintetben, hogy várod az AMD-től az áttörést, miközben folyamatosan lefitymálod minden fejlesztésüket, hogy márpedig ez kevés, nem jó, nem időben jött?
Mivel nem olvasok minden topicot, így tényleg mint kérdés teszem fel, hogy voltál-e ennyire kritikus az nVidiának a SEMMIÉRT fizetendő $100 felárral kapcsolatban? Vagy volt-e bármilyen felhördülés erre a húzásra? Ha mindkét kérdésre nem a válasz, akkor át lehetne értékelni a részrehajlás milyenségét és mennyiségét illetően a két táborról felállított 50-50-es alapkoncepciót.
A 480 a 60-70 ezres szegmensben a technikai specifikációk alapján nagyon ütős lehet, én a magam részéről remélem is hogy az lesz. Az pedig, hogy még mi jön és az milyen jó lesz, nem lehet találgatások és félinformációk alapján eldönteni. Nem is kellene erőltetni.
-
ukornel
aktív tag
"Nem igazan ertem, mire gondolsz a kolas peldaval kapcsolatban. Azt probalod sugallni, hogy az egy hulye pelda volt, aminek semmi koze a videokartya piachoz?"
Nem, szerintem pont hogy jó példa volt. A marketing működését mutatta be, szerintem jól. "Sokan tudat alatt választanak", "brandépítés", stb.
"Ha pedig az a problema, hogy nem specifikalom, hogy a jelen naprol, az utobbi 3 evrol vagy epp az utobbi 10 evrol beszelek, akkor sorry, de nem tudom es nem is akarom mindig odairni, hogy a mondanom pontosan melyik idoszakra all."
Pedig szerintem jobb lenne, mert lényeges "apróságról" van szó. A "mindig", ahol a "szinte" szó is csak zárójelben kapott helyet magának, nagyon erős csúsztatás. Azért csúsztatás, mert a "mindig" azt implikálja, hogy ez a jövőben is így fog maradni. Ez tartalmilag azonos, legfeljebb megfogalmazásában visszafogottabb verziója az olyan fanboy szövegeknek, hogy az AMD "örök második", "mindig is sz*r volt".
Ha a tényeket nézzük, a Hawaii óta az Nvidia részéről egészen a legutóbbi időkig volt egy darab GM200, az AMD részéről meg egy szem Fiji, plusz a Hawaii újra kiadva Grenada néven. Ehhez jött most a GP104. Ez lenne az általad emlegetett "három generáció" az utóbbi három évben.
Az átnevezéseket, új steppingeket én nem tekintem új generációnak.
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a három generáció úgy jön ki, ha nem tévedek, hogy a mostanit is beleszámolod - holott az még nem lefutott meccs. Pár hónapon belül jön a GP102 és a Vega, azok játsszák majd le, hogy ebben a generációban ki a főnök.
Ezek a tények, amelyek alapján indokolt és helyes kritikát megfogalmazni az AMD részére. De amit te csinálsz, az az én szememben nem kritika, hanem folyamatos "brandleépítés" (lásd a föntieket) a részedről - és ez az, amit kifogásolok. Van a fórumon elég sok fanatikus - az ultra mindig csak a saját csapatát dicsőíti és/vagy a többit gyalázza, ezt értem, OK - de egy VIP miért?"Ha szerinted nincs osszefugges az egyes cegek dGPU piaci teljesitmenye es a kiralykategoria leosztasa kozott"
Honnan veszed, hogy szerintem nincs? Nem mondtam ilyet. Én is azt gondolom, hogy van.
-
bunfi
őstag
-
Simid
senior tag
Kicsit úgy írsz erről a témáról, mintha az AMD mindentől független stratégiai döntése lett volna az, hogy mikor milyen szegmensbe ad ki kártyát. Miközben mindkét gyártó erősen függ a bérgyártóktól és a gyártókapacitásoktól. Nyilván a lapkák esetében is de most a memóriák esetében még inkább. Oké, az nV-tól ügyes húzás volt, hogy befoglalták azt a kevés elérhető GDDR5X kapacitást. Ha már az AMD nem volt ilyen ügyes, akkor igen is jó húzás tőlük, hogy - underdogként! - az alsóbb szegmensben indítanak egy ütős ajánlattal. Szerintem inkább ez, minthogy kiadjanak egy sima GDDR5-ös kártyát az 1080 ellen, amit még akkor is megszólnának ha kicsit gyorsabb és olcsóbb volna, mert hát a konkurencián már újabb fajta memória van. Ha meg véletlenül pár százalékkal gyengébb lenne és emiatt jóval alááraznák, akkor meg aztán végképp köpködés lenne.
Lehet így is ez lesz a vége, de ha kicsit várnak akkor legalább rendesen rákészülhetnek, mind technikailag, mind termékpozicionálás szempontjából.
Még egy csomó mindent nem tudni. Lehet a 1080-ból sokáig hiány lesz és nem tudják időben "letarolni" a felső szegmenst. Az 1070 már sokkal fájóbb lehet, de még azt sem tudni, hogy mi a teljese Polaris felhozatal. Lehet nyár végére nem is lesz olyan jó ajánlat az a kártya...Azt meg azért nehezen hiszem el, hogy pont te ne tudtad volna, hogy hova pozicionálják a Polarisokat.
Rendszeresen olvasod a találgatós topicokat, ahol hónapok óta téma a várható teljesítmény és a kiszivárgott specifikációk alapján nyilvánvaló volt, hogy egyáltalán nem az 1080 ellen indulnak.
-
ukornel
aktív tag
"Javitsam a mondandomat ugy, hogy csupan az utolso 3 evrol beszeltem?
A mai viszonyokat szemlelve, elemezve, nem gondolnam, hogy az lenne a relevans, ami 2011-2012-2013-ban tortent. A jelenlegi rideg valosag az, hogy a Polarisszal egyutt mar 3. generacio ota nem tudja az AMD me'g atmenetileg sem visszahoditani a teljesitmeny koronat."
Nem, ne javítsd - gondoltam, hogy ezt érted alatta, amit most írtál, tényszerűen.
A megfogalmazással van mindig bajom. Az általánosításból lesznek később az urban legendek, fanboy szövegek, a "pokolba lovagol", "férfi nem vesz AMD-t", "ATi kártyával többször lőttem mellé játékban", meg a többi. Persze próbálja ezt az ember a helyén kezelni, ha egy újoncról van szó, pláne, ha egy PH félistenről, aki 7/24-ben ezt szajkózza. De egy VIP, olyan aláírással, ami neked korábban volt, az olyan, mint az általad hozott kólavásárlós példában egy, a kasszánál álló manusz, aki "Dietetikus & Élelmiszermérnök" névtáblával az orvosi köpenyén magyarázza, hogy hány esetben fordult elő, hogy romlott gyümölcsleveket vettek az emberek. -
MongolZ
addikt
Na várjál várjál várjál. Akárhogy is számolok, mindegyik Polaris verzióból és mindegyik Vega verzióból 2-2 kártya fog várhatóan kijönni. Polaris 11, Polaris 10, Vega 10, Vega 11 sorrendben. Ez összesen 8 kártya. Ha így nézem, akkor a kb. 1 hónap múlva megjelenő Polaris 10 fölé még 4 kártya fog jönni.
Vagy rosszul tudom?Szerk: Most gondolok bele, Vega 11-et nem tudom, hogy honnan vettem, de valahonnan rémlik.
(#291) nubreed: Polarisnál a kisebbik szám jelöli a gyorsabbat, én így tudom. Tehát Polaris 11, Polaris 10, Vega 10 ez biztos, de nekem úgy rémlik, hogy fog jönni Vega 11 is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt többen megkérdezték a GTC-n. Az NV azt mondta, hogy nem lesz rá se GeForce se Quadro. Azt is mondták, hogy ezekre a területekre egy másik lapkát szánnak, ami és ezt idézem: "ki tudja szolgálni a grafikai számításokra való igényeket is". A SuperMicro nekünk azt mondta, hogy nincs benne grafikai fixfunkciós egység. Olyan fejlesztés a GP100, mint a GK210.
A Quadrót is ide vehetjük, ahogy az összes FirePrót is. Azok között is mindnél gyorsabb a Radeon Pro Duo. Ez is nagybetűs tény. Ez a piac leggyorsabb VGA-ja jelenleg. Függetlenül attól, hogy mit hova, és milyen célterületekre szánnak, ezt a címet még nem tudta elvenni tőle semmi, se Quadro, se FirePro, se GeForce.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GP100 nem grafikus vezérlő, hanem egy gyorsító csak compute feladatokra. Nem tud fixfunkciós grafikát számolni.
Bocs, nem tudtam, hogy a leggyorsabb VGA a piacon nem számítható a leggyorsabbnak, mert nem tekinted annak. Ettől függetlenül vitathatatlan tény, hogy a Radeon Pro Duo a csúcstartó jelenleg. Nagyon drága, de ez a csúcs.
Ugyanígy az Intelnél sem méri senki az i7-5960X-et az FX-8350-hez, de ettől még az előbbi a csúcs. Illetve már van jobb, de a mondanivaló azzal is ugyanaz lenne.
-
ukornel
aktív tag
"az aktualisan leggyorsabb videokartyat (szinte) mindig pont a zoldeknel talalja meg"
A megjelenésének idején a Cypress, a Tahiti, és a Hawaii verte minden egy GPU-s konkurensét.
Egy darabig mondhatni generációról generációra adogatta egymásnak a zászlót az AMD és az Nvidia. A Maxwellel viszont olyat gurítottak a zöldek, ami minden kategóriában tarolt. Most pedig ők dobták ki hamarabb a csúcskategóriát.
Ebből hogy lehet "(szinte) mindig"-re következtetni? -
"Ha az emberek fejeben rogzul, hogy a leggyorsabb videokartya neveben mindig ott van a "GeForce" szo, akkor automatikusan -- sajnos -- a kozep- es alsokategoriaban is huzni fognak a GeForce-ok fele. Az AMD ugy tunik, me'g mindig nem fogta fel, hogy rendkivul egyszeru oka van annak, hogy szenvednek a dGPU es APU piacon. Kinalhatsz Te akarmilyen jo ar/ertek aranyu, kozepkategorias videokartyat, csak akkor fogod tudni eladni, ha van a tarsolyodban egy bivalyeros kartya is, es Te vagy a "kiraly"."
Ezt azért erős leegyszerűsítésnek/sarkításnak érzem.
Pl. hiába vagyok én AMD párti, most mégis 750Ti-t használok, mert a jelenlegi gépembe az passzol. Illetve ez előtt is a jó teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező, alacsony TDP-s VGA-kat kerestem. Korábban ez a HD5670-HD6670-HD7750 vonalat jelentette, de most a Maxwell ugye odavert.
És ehhez hozzáteszem, hogy annyira nagyon nem érdekel a VGA-k lélektana...Szóval azért ha lehet, egy minimális mérlegelési képességet tételezzünk fel a fogyasztókról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És kinél van a leggyorsabb VGA címe? Radeon Pro Duo?
Írtam, hogy friss adat. A piac 84%-a 100-300 dolláros szinten vásárol.
Nem láttunk a roadmapban TI-s modelleket. Ettől még bekerülhetnek, de valószínűleg nem a back to school szezonban.
Nem szerintem. A gyártók szerint. Nagyon drága a lapka, mert nagyon drága node-on készül.
Ugyanaz lesz a GP106-GP104 átmenet, mint a GM206-GM204 átmenet volt. Nagyobbik lapka/2. Természetesen a GPC blokkora és a többi egységre vonatkozik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
És miért nem az NV igazodik az AMD-hez? Ők is kiadhattak volna egy olcsó, durván gyors VGA-t egy drága helyett. Mert egyébként a PH-n mindenki olcsó és erős középkategóriásért sírt hónapok óta.
Attól függ mit tekintünk versenytársnak. Az NV-nek lesz egy hasonló méretű GPU-ja ide, de az 128 bites. Persze elképzelhető, hogy lejjebb viszik a GP106 árszintjét. A GP104 túl drága 200 dollárra. A TSMC nagyon drágán árulja FinFet technológiáit. A Samsung FinFetje féláron elérhető, a GlobalFoundries pedig speckó szerződéses az AMD-nél.
Ugye az egész abból indult ki, hogy volt egy VR-gyártók által kért felmérés, amiben az jött ki, hogy a piac drágának tartja a komponenseket a VR-hez. Ezen 300 dollárt faragni jó lépés.A GP106-ban az GP104/2.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De miért kell az AMD-nek a saját stratégiáját az NV-hez igazítania? Van egy piaci rés, amit megláttak a VR-es közvélemény kutatásokból, és terveztek bele egy viszonylag apró lapkát, amire építettek egy viszonylag apró kártyát, majd ezt kiadták, hogy feltöltsék a piaci rést. Ha hozzá akarja az NV igazítani az árat, akkor igazítsa. De nekik egyelőre más problémáik vannak. Például a Micron nagyon kevés GDDR5X-et szállít. Ezért is viszik fel a kereskedők az 1080 árát, mert ugye ez nem egy 700 dolláros termék, hanem egy 599-es.
-
SylverR
senior tag
Igen. Azért istenítik sokan az nVidiát, mert kihozott egy 980 verőt kártyát, amit jóval drágábban adhat el mint azt. Csak is az AMD lehet a szemét mocskos dög, amiért nem hoz ki időben egy 1080 verőt.
Értem. Hagyjuk már...
Itt csak is az mutatkozik meg, hogy a ződikék mennyire kontrollálhatóak, és BÁRMIT, ismétlem, BÁRMIT képesek lennének benyelni az nVidiától, csak mert "powwwweerrrrrr". -
bunfi
őstag
Ahhoz talán az is kellene, hogy ne savazzák az AMD-t ott ahol lehet, kétségbevonva mindent, még a DX12 terjedésének fontosságát is. Nomeg az sem ártott volna, ha annak ellenére nem alakul ki a jelenlegi nézet, hogy az AMD szar, sokat eszik, szar a driver stb. hogy ez nem feltétlenül igaz, sőt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt nem pont a játékról van szó, hanem a felhasznált technikáról. Vannak olyan problémák a GPU-n belül, amelyek a DX11-ben nem látszottak, mert már eleve volt előtte egy komoly limit. Ez a limit az új API-kkal megszűnt, így azok az eddig bevált tervezési direktívák, amelyek nem jelentettek gondot a régi API-knál gondot jelenthetnek az újaknál. Nyilván ezekre tudnak reagálni a mérnökök, de ahhoz, hogy korrigáljanak, előbb ki kell mérni a gyakorlatban az okokat. Az AMD-nek volt egy API-ja, amivel ezeket a méréseket el tudták végezni évekkel a többiek előtt.
Aztán van még számos tényező is. Például a programkódban is lehet a tipikus DX12-es problémák ellen küzdeni, és ma célszerű is ezt megtenni. Szinte bármilyen kis optimalizálás előnyt jelenthet, ha túl limitálóvá vállnak a futószalagidők. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Hitman mondjuk igen sok hardveren belül ütközik nagyon komoly limitekbe, főleg a speciális GPU-driven pipeline miatt. Ilyen kódban a Polaris jóval erősebb parancsmotorja, főleg kiegészítve az akár ezerszer rövidebb futószalagmélységgel tényleg nagyon erős lehet. Vannak a Polarisnak olyan képességei, hogy ha arra tényleg érzékeny egy adott játék, és ez DX12-ben mondjuk elképzelhető, akkor bármit képes szó szerint leverni. Ezt tisztán abból ered, hogy a Polarist már a Mantle API-ban gyűjtött tapasztalatok alapján tervezték, és reagálni tudtak azokra a szűk keresztmetszetekre, amit 2012-2013 környékén a gyakorlatban is kimértek. Erre más nem tudott reagálni, mert ilyen méréseket DX12-ven 2015-bel lehetett először végezni, onnan pedig nem lehet már módosítani a rendszert 2016-ra.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyebkent nem azzal van a baj, hogy mivel inditanak, hanem azzal, hogy vagy ez van, vagy a Vega.
NV oldalon meg van vagy a GP104 vagy a semmi egyelore. Megis az rendben, AMD meg bajban van.
Mindket ceg kihozott egy-egy jo kartyat, de mas-mas szegmensbe. Az egyik az adott tier arat emelte 50$-al (970-1070), a masik csokkentette 50$-al (380-480).
Ezzel az arazassal rengeteg kartyat fog eladni az AMD.
A valos teljesitmenyt meg majd meglatjuk a tesztekbol. -
Malibutomi
nagyúr
"A legtobb fanyalgo, koztuk en is, valahol egy GTX1080-nal versengo kartyara szamitott. Nem remlik ugyanis, hogy az AMD azt pedzegette volna, hogy a Polaris 10 egy kozepkategorias architektura lesz."
Persze hogy nem remlik...ha most jottel elo fel ev utan az atombunkerbol.
Az AMD szamtalanszor mondta hogy mainstream kartyakkal inditanak, meg 970/390 (VR beleposzint) teljesitmenyt hoznak olcsobban.Akkor most gyakorlatilag a sajat tajekozatlansagod miatt fanyalogsz?
Nem mindegy hogy az a baj hogy rossz a termek (nem az), vagy mast vartal mert nem olvasol hireket es emiatt vagy csalodott.
-
SylverR
senior tag
Már _rég_ az van az emberek fejében. Olyan csatába minek induljon az ember, amit úgyis elveszít? Lásd a jelenlegi sok fikázódó komment. Igenis nagyot durrantott az AMD most. Hogy a többség ezt nem látja, az ellen ők már nem tehetnek. Birkatermészet.
@(#100) Cifu: Oké. Kezdjük azzal, hogy a nagyobb profitot pont a középkategória hozza. Gondolj bele. Több chip waferenként, olcsóbb 1-1 chip, olcsóbban adna több fogy. Ergo nagyobb bevétel. Az nV persze hogy azért dobott paperlaunchot a 1080-ról, hogy a sok ződfülű megvegye a kártyákat, hamar, drágábban. Ugyanez folyik a játékoknál... De ettől még nem fognak a lében dúskálni, mert nagyon kevesek engednek meg maguknak ilyen kártyákat.
Ez a 480 nagyon hasonlít a 3870, illetve 4870-es rajtokra. Kaptunk egy erős középkategóriás kártyát olcsón, ami CF-be elveri a csúcs nV-ket. Ez az AMD SweetSpot stratégiája. -
VTom
veterán
Ezt értem, és lehet, hogy igazad van, és ez tényleg kényszerpálya nekik.
De maga az elképzelés az, ami tetszik, hogy ha minden úgy alakulna, ahogy most eladják a népnek, akkor lehet, hogy akár a $700-os csúcs nvidiák teljesítményét is ki lehet hozni sokkal olcsóbb AMD kártyákból.
Én ezt szeretném a legjobban, mert ez lenne mindenkinek a legjobb, az Nvidia sem árazhatná pofátlanul a kártyáit, és talán a PC gaming is javulna minőségben.
-
Malibutomi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest