-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
azbest #18978 üzenetére
a cpc farnell katalógus ma megjelent márciusi számában még több konkrétum is van:
BCM2837 SoC (hát, ez a raspberry-k számára gyártott, ahogy az előző is, szóval nem mond sokat)
1GB ram, ezt már a képekről sikerült leolvasni
1.2GHz, 64bit, a MagPi reklámból már kiderült (Az arm 7 az elírás)
BCM43143 wifi & btEgyébként a hivatalos házban úgy látom nem fognak passzolni az értesítő ledek, mert átkerültek a túloldalra. Szóval, megint egy újabb fajta ház. Bár valószínűleg belemegy az eddigibe is, csak a led nem látszik kintről.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #18973 üzenetére
Hohó, kicsi keresgélés, fórumozás után azért van érdekesség:
wifi, bluetooth, 1.2GHz 64bit
Ha jól olvasom Elpida B8064B2PB-8D-F ram, ami továbbra is 1GB ddr2.
Az smsc feliratát em tudom kiolvasni. Valsz marad a régi, mert rénézésre nem megy több vezeték a csatlakozókhoz. Szóval szerintem usb2 marad. Szerk: az egyik fcc képen kivehető az 514 típus rajta, szóval marad a régi. -
válasz
azbest #18930 üzenetére
Az alapvető Linux-ismeretek ehhez már nincsenek meg, nem áll össze fejben a dolog.
A grep tvheadend parancs után pl. kapok egy soremelést, és egyszerűen üres sorok jönnek, nem írja ki az xx@xx:~$-t sem, és nem fogad el további parancsokat -- ilyenkor vajon mi van?Mindegy, a probléma megoldódott, mert OSMC alatt működött az osmc@osmc-páros.
Ami viszont érdekes, hogy amikor a tvheadend webes felületén nyomok egy logOUT-ot, akkor is bejelentkezési adatokat kér (mindegyik rendszer mindegyik gépen), és ekkor már nem fogad el semmilyen általam ismert felhasználónév/jelszó párost -- tehát belépni enged, kilépni nem.
Amúgy teljesen szűz telepítésekről van szó, a tvheadend menüből engedélyezésével, semmi zip vagy alternatív telepítés, frissítés.
Mindegy, a lényeg, hogy most megy, és nekieshetek végre a tévébeállításnak -- remélem, azzal már nem kell Benneteket zargatnom.
Neked és Celtisnek is nagyon köszönöm a kitartó segítséget!
Köszönettel: MaCS
UI: Most jött egy üzenet egy fórumból, a lényegi része a következő:
Your problem is quite typical. I guess it is caused by an error at the first login to TVHEADEND when the user has no control on the default user/psw. Killing TVHEADEND and starting it -C is the way. -
azimut
aktív tag
válasz
azbest #18932 üzenetére
Az idézet eredeti nyelven: Nein, nein, nein!
Ismét egy megszívlelendő tanács, pont a felesleges és drága kerülők miatt tettem fel butus kérdéseimet.
Mivel az átalakító buktaveszélyes, inkább kísérletezek a HDMI-s monitoron/tv-n. Van egy pár... Privátban is kaptam linkeket. PeterPH, azbest, Beni2360, s_e_n_k_i és dugesz77 fórumtársaknak köszönöm a segítséget.
Ebben a témában maszatolok még, egy nagyon segítőkész társaságban. Nulla tudástól 1 év alatt a fórumtársak hardcore telefon flashelő félművelt szakivá képeztek ki.
Onnan merítem a bátorságot arra, hogy halkan javasoljam egy összefoglaló összedobását, így a századjára feltett alapkérdésekre az összefoglalóra lehet hivatkozni. Pl.:
1. Paraméterek
2. Pi2, mint médialejátszó
2.1 Csatlakozók, kellékek
2.2 Szoftverek
2.3 Konfigurálás
3. Pi2, mint atomvillanás-távolságbecslő...stb
..,18. LinkekÍgérem, jó tanuló leszek.
-
Celtis
veterán
válasz
azbest #18930 üzenetére
Az elsőre nem enged be dolog kapcsán: normál linuxos környezetben, ha csomagból telepítjük, akkor a telepítési folyamat részeképpen bekéri azt a felhasználónevet és jelszót, amit a superuser fájlba ment a tvheadend konfig könyvtárban és azzal később bármilyen webes felületes beállítás ellenére is be lehet lépni.
Openelecben ilyen nincs. Ott az addon települ. -
válasz
azbest #18879 üzenetére
Igen, köszönöm, próbáltam a Base64-ből visszakódolt verzióval is, de nem enged be.
A * mint felhasználónév nem igényel vajon trükközést? Base64-ben semmit nem kapok rá...
Menet közben tettem egy próbát, és telepítettem az OpenELEC-et egy x86-os gépre is (a két gép teljesen független egymástól), és pontosan ugyanez a helyzet fogadott -- az IP:9981 jelszót kér és nem enged be, a konfigurációs fájlok azonosnak tűnnek.
Köszönettel: MaCS
-
arnd
senior tag
válasz
azbest #18798 üzenetére
Van egy adapter0, azon belül meg -demux0, -dvr0, -frontend0, -net0
Van belőle egy másik is, mindjárt előkeresem, hátha azzal jó. Viszont jut eszembe, win alatt világít rajta üzem közben egy narancs LED. Itt viszont nem...
Van még egy "ezüst" tokos is, de abban valami egzotikus chip készlet van, és tök bizonytalan win alatt is.
-
csipuka
senior tag
válasz
azbest #18715 üzenetére
Egy Logitech C920 van rajta, ami tudna HW-esen a h.264-et, de a linux-omon se tudtam beloni (hogy fullHD-ban adja a kepet h.264-ben), a PI-n meg se probaltam. A motion-ban 800x600-as felbontasra lett belove. Igazabol azert kotottem hozza, mert volt ilyen otthon, nem feltetlenul ruhaznek be egy masikba, csak probaltam hasznossa tenni.
Koszi az infokat! -
doberman
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz
azbest #18472 üzenetére
Meg tudom erősíteni. Nemrég csináltam egy új Raspbian telepítést az öntöző rendszerhez és a Wifi-hez csak a /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf fájlt kellett szerkeszteni.
Nálam ezek a sorok kerültek bele.
network={
ssid="YOUR WIFI SSID"
psk="YOUR WIFI password"
proto=RSN
key_mgmt=WPA-PSK
pairwise=CCMP
auth_alg=OPEN
}Még annyit csináltam, hogy a fájlt átmásoltam a /boot folderbe és az eredeti helyén raktam rá egy symlink-et.
Ez azért jó, mert így windows-os gépen lehet szerkeszteni a wifi konfigurációt és csak be kell utána dugni a Pi-be az SD kártyát. Különösen Zero-nál lehet ez hasznos. -
válasz
azbest #18467 üzenetére
Igen, ez próbáltam a lan-on lévő egyiknél, de ott szerintem összeakadás lett a vége, mert sem lan-on, sem wifi-n nem értem el. Ki húztam a wifi-t és jó lett. Mondjuk azt nem próbáltam, hogy a lan-t húzom ki mert lehet akkor is jó lett volna.
Illetve amit írtal azt meg csináltam de kellett a /etc/network/interfaces -be a következőauto wlan0
iface wlan0 inet dhcp
wpa-ssid hálózatinév
wpa-key-mgmt WPA-PSK
wpa-group TKIP CCMP
wpa-psk jelszóPróbáltam a iface wlan0 inet static -ot és be írni a következőt:
address 192.168.1.5
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
gateway 192.168.1.1De így sem ment.
-
Osynho
addikt
válasz
azbest #18461 üzenetére
Talál videókat így is, csak a saját fiókomba nem enged be. A semminél több. Mondjuk a tv-m is tudja a youtube-ot, sőt telón megkeresni egyszerűbb, aztán egy kattintás és kiteszi a tv-re.
Most a telós spotify appal próbálok csatlakozni a tv-re. Sajnos nem talál eszközöket. Valaki esetleg próbált ilyet? Vagy ahhoz kellene app a tv-re is?
Simán dlna-n nem megy?
-
Osynho
addikt
válasz
azbest #18456 üzenetére
Köszi! Igen, közben feltettem a spotymc-t és a youtube addont is.
Utóbbi nem tud bejelentkezni, azt írja, "you must enable two applications so that youtube is functioning properly" Nem tudom milyen másik appra gondol. Ha ezt leokézom, akkor elkezd bejelentkezni, rohadt lassan. Alatta: ugrás ide:youtube.com/activate és add meg a következő kódot... végigvártam a műveletet, majd hibát dobott.
Spotymc-be beléptem a spotify accountommal, de csak tölt és nem hoz be semmit.
-
ther
aktív tag
válasz
azbest #18364 üzenetére
(#18366) Celtis,(#18364) azbest :
A betöltés hiánya miatt nincs se ssh se samba. A javaslatokat köszönöm, valószínűleg ismét egy nulláról felrakott rendszerrel kezdek, és nem restoreolok. Meglátjuk úgy elromlik-e.
Sd kártya eddig nem adta jelét annak, hogy bármi baja lenne, OSMCvel hibatlan volt (ilyen szempontból)
-
szasanyi
félisten
válasz
azbest #18353 üzenetére
Köszi! Megcsináltam (egyébként olyan beállítási lehetőség van, hogy Végtelen) de semmi változást nem hozott. Újra is indítottam, hogy hátha azután de nem.
aryes: igen, de mint írom megváltoztattam az sem oldotta meg. Lehet, hogy ez ilyen?
cinemazealot: igen, a főképernyőn talán gyorsabb de igazából nem ott olyan ami zavart. Inkább film közben amikor használom a vezérléshez. No, de mind1 ha ez ilyen hát ilyen.
-
havri1
félisten
-
DarkByte
addikt
válasz
azbest #18224 üzenetére
Sikerült egyébként az éjjel részben. Megcsináltam az Adafruit tutorial szerint Jessy Lite-al. Csak Windows 10-el volt egy kis bibi. Tévesen soros portnak ismeri fel, van egy ilyen bug, de leszedve ezt a driver-t és telepítve (az inf fájlra jobb gomb Telepítés) megjavul és megjelenik hálózati eszközként. Beteg hogy egyetlen dróttal lehet így üzemeltetni és használni SSH-n keresztül és még netet is lehet neki így osztani a host gépről. (igaz azt még nem próbáltam, mert fél 2 volt így is mire megcsináltam és le tudtam nyugodni hogy működik
) Bár azt olvastam hogy az RNDIS gadget driver Linux-on elég bug-os, mert mindenki alapvetően a CDC ECM-et preferálja, csak azt Windows-on elég nehéz beüzemelni, főleg a digitális aláírással varázslás miatt.
Meg fogom még nézni hogy a g_cdc driver-el mit kezd, elvileg akkor kompozit eszköznek kellene látszania és úgy soros portként és Ethernet kapcsolatként is elérhető, de szerintem ott megint a driver lesz a baj. Ezeket sose tudja a Windows rendesen magától telepíteni. Szóval lehet nem erőlködöm vele sokat, holnap lesz időm, felforrasztom a tűsort és úgy is van USB UART adapterem, azzal meg van oldva a soros port. Illetve az SPI LCD modulomat is szeretném most már beröffenteni amúgy is
-
dugesz77
őstag
válasz
azbest #18197 üzenetére
Igen a hiba bennem van nem az Zeroban. Én terveztem el egy kicsit magam. Szobán belül nincs gond de két szobával arrébb nem megy már a 720p. Ezért lenne jó a hálókártya rá valahogy. Amúgy pendrive-ról a 1080p dts filmet hiba nélkül viszi. Az órajelet majd én is lejjebb veszem,bár most két órája nem volt gond.
-
dugesz77
őstag
válasz
azbest #18172 üzenetére
Hát... Ma már 4x dobja el a wifi jelet egy délután alatt. 1x volt fagyáshoz hasonló csak az áramtalanítás segített. Igaz gyári 1000 MHz jár, openelec 6.0.1 .
Sajnos kezdek rájönni,hogy nem ez kellet volna vennem. Mire mindent összevadászom hozzá(Aktív hub+ normális wifi adapter) addigra ott vagyok árban mint egy rpi2-vel. És az határozottan gyorsabb,pörgősebb. Én balga azt gondoltam egy 720-as film így wifivel nem lesz gond + ott egy csomó hd tv adó is. Hát akadnak rendesen a pi zero lassúcska is kicsit. Kéne rá nagyon egy 100-as ethernet csati médiacenternek használva.
Mindegy faragok belőle mást lehet Volumioval zenegép, Lightberry, retropie gép belőle. Gyűjtök egy második rpi2-re. -
dugesz77
őstag
válasz
azbest #18154 üzenetére
Most próbálgatom én is az Zerot. Kicsit megijedtem,hogy ilyen szörnyen akadós ,lassú volt. Osmc raktam rá ,mert ott a képfájlnál meg van említve a zero is a rpi1 melett. Nem volt az igazi. Wifi adaptert cseréltem , mert az új helyén próbálva kicsit gyengének tűnt a jelerősség. Vettem gyorsan egy antennás Tenda W311Ma adaptert. Viszont a régi TP-Link helyére berakva nem volt wifi vétel. Gondoltam egy újratelepítés megoldja az új hardver felismerést. Pont mostanában volt a 6.0.1 openelec-ről szó,hogy valószínűleg jobb lesz a Zero támogatás. Felraktam. Wifit szépen felismerte, sokkal fürgébb az egész. Kicsit lassabb a menüben mint a rpi2 de teljesen jól vitt eddig mindent. Jó,hogy kipróbáltam és nem rögtön lehurrogtam az egészet.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #18140 üzenetére
Régen használtam már média lejátszásra az első generációs pi-t, de a zeroval most openelec-cel indítottam.
A 6.0.1 remekül fut rajta. A gui betöltése persze kicsit tovább tart, de 1GHz sebességgel menüben mászkálás és állítgatás közben is folyamatos maradt a háttérben a tv stream lejátszás a háttérben.Először a hub-ról akartam visszatáplálni, de kiderült hogy ez a régi, gagyi hubom diódával védett
A samsung sd kártya amivel próbáltam nem szereti, ha kirántom alóla az áramot. Korrupt lett a fájlrendszer. A sandiskek nem ilyen kényesek.Áh közben próbálom sandisk-kel... ez is könnyen elromlik. Csak bedugom a hub saját tápját is. Lehet, hogy nem szereti, ha rajta keresztül van más megtáplálva. De az is lehet, hogy a magasabb órajel miatt érzékenyebb. Vagy tényleg bajos a friss openelec kernele... de így is fagy...
Na kiírás után átállítottam a config.txt-ben az órajeleket a p1 alap órajelére. Úgy tűnik az openelec nem túl stabil, ha 1GHz sebességgel megy, volt hogy partició kiterjesztésbe belefagyott vagy utána a rebootba. 700MHz-en megfontoltabb, de legalább nem fagy le. Így jónak tűnik.
A képen még a magas órajelen van. A korábbi 6.0.0 még 700-on hajtotta a pi zerot, mert nem ismerte külön, ott azért lehetett stabil. Így 2.08 a bogomips. -
válasz
azbest #18077 üzenetére
Kiolvastam mindkettőn a 38-as gpio állapotát, ami elvileg a magas terheléses opcióval szinoníma és egyezett, szóval elvileg be van kapcsolva mindkét esetben.
Csináltál ellenpróbát? Config-ból kiveszed, és úgy nézel rá. Lehet, hogy miután egyszer bekapcsoltad, végleg úgy marad?
-
-
iSonic
addikt
válasz
azbest #17842 üzenetére
Az edimax-ossal nincs is baj, mivel annak legalább van leírása, mi lelhető benne. De ezek a noname wifi modulok kétséges, hogy képesek 150Mbit/sec-re. Mondjuk tény a TP-Link WN725N is tud csinálni anomáliákat
Cisco router mellett fél centire az antennától leesik random 10Mbit/sec-es átviteli sebességre, tény plex media server futása közben nem okozz hibát, csak érdekes.
-
Szicskeee
tag
válasz
azbest #17687 üzenetére
Koszi tenyleg beneztem 1000x bocsanat
Masik dolog:
Ugy van bekotve a PI2 ,hogy egy regi LG HX906TX-bol megy HDMI-OUTon egy LG 42LN570S tvhez egy kabel es PI2 bol megy a HX hdmi-inbe a masik kabel, de vmiert nincs CEC funkcio pedig a hazimozi taviranyitoval tudom kapcsolgatni a tv-t szval be van kapcsolva.Mi lehet a gond?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
azbest #17684 üzenetére
Én sem kaptam értesítőt. Rendeltem egy csupaszt meg egy kitet.
Erre törölték a rendelést. Írtam nekik, hogy erről nem volt szó erre visszaírtak, hogy már meg is csinálták a chekoutot, hogy már ezt se lehessen
Pedig egy sima jó lett volna, most viszont már nincs is készleten -
PpenoO
őstag
válasz
azbest #17562 üzenetére
Nem vagyok szaki, így a miértjét nem fogom tudni megmagyarázni de tapasztalatom az van (8GB class 10 Kingston, Sandisk és egy 16GB Lexar). Ha Kingstonnal kéne használom a Pit mint médialejátszó, lehet vennék egy dedikáltat helyette, annyira szaggat album tallózásnál illetve videók beletekerésénél. A Sandiskkel már sokkal jobb a helyzet, Lexarral meg még gyorsabb a rendszer.
-
dugesz77
őstag
válasz
azbest #17533 üzenetére
Hátha segítség valakinek nekem ezzel a külső USB 3.0 HDD házzal tökéletesen működik az rpi2 a 1,2A beállítással. Egy 500GB 5400-es notebook HDD-vel..
A MálnaPC suli kittes 1,2A sunny táppal hajtva. -
-
Flowtation
őstag
válasz
azbest #17356 üzenetére
Szia!
Ha jól tudom neked is ugyanilyen hangkártyád van. Tegnap hozzáértem a vezetékéhez (az usbhez) és elnémult, nem is tudtam beüzemelni csak újraindítással. Tapasztaltál már ilyet? Mitől lehet ez?
-
moed
csendes tag
válasz
azbest #17392 üzenetére
Szia azbest,
nekem a Transmission,és az uTorrent is felmegy.Azonban ha rákattintok jobb klikkel feljön a menü, benne hogy Config -asszem.
Ott azonban nincs sok minden. Egy IP cimet lehet beállitani,porot,user,pass,és könyvtárat(egyet).
Youtube videokon láttam hogy ott egy egész csomo beállitási lehetöségnek kénne lennie(régebbiekben volt is) de ebben nincs. Beirtam az eszköz LAN-os IP-jét(magátol miért nem teszi meg automatikusan?) a felsö sorba. Beirtam user-t,pass-t. Aztán PC-röl probáltam böngészöben megnyitni a port és ip használatával,de semmi. SSH megy, de ez nem.
Ez amugy webes felület lenne? Onnan kéne a Transmission-t,és a uTorrentet konfigolni? -
válasz
azbest #17395 üzenetére
A powerbankeknél a kinyerhető kapacitás új akku esetén jellemzően a névleges érték fele -- ami még mindig jó.
Kérdés, hogy a powerbank meddig bírja a kvázi UPC-üzemet, mivel ez a "töltés közben használat" a lítium akkumulátorok elpusztításának egy elég hatékony módja.
MaCS
-
DeniL
tag
válasz
azbest #17359 üzenetére
Már várom Én is, hogy be tudjam szerezni, megfogtak ezek a lapkák és sokszor csak megjön, és azt sem tudom mire fogom használni, de kell
Engem az usb része akkor idegelt ki, mikor OpenMediavaulttal torrenteztem egy külső 3,5"-s vinyóra, felkapcsoltam a szobámban a lámpát és dobta az usb-t, elég volt neki ennyi fesz ingadozás....most egy TPlink WDR4300-ason lóg ugyan az a vinyó és végre nem kell a sötétben tapogatóznom, hogy ne szakadjanak meg a torrentek
A másik, ami kiborít mostanság, hogy 1 éve médialejátszónak használja a család a másik Pi2-t. 3,5A-s aktív usb hubon lóg a Pi és 50db WS2801....kb 2 hónapja szivárványozik, ha jobb minőségű tartalmat (720p és fölötte, nem pedig bdrip és egyéb kategóriás) nézek rajta....előtte 10 hónapig semmi ilyet nem produkált, azóta meg csak frissítgettem a rendszert, ahogy jönnek rá az update-k (OSMC)....
Szóval igen, az usb-s kínlódás a kezdetektől megmaradt.
Tényleg jó lenne valami bazi nagy howto-t írni és egyéb infót írni ezekről, mert újra és újra ismétlődnek sokszor ugyan azok a kérdések (torrent, dlna-t, samba megosztást hogyan állítok be stb)....vagy hogy kell tuningolni, vagy csak hogyan írjak fel egy img-t egy SD kártyára....(@Azbest vagy mint nekem, hogy nem tudok összehozni egy sz@r0s tvheanded szervert
azóta sem), szóval még "vén rókák" is lehet tanulhatnának...
-
DeniL
tag
válasz
azbest #17356 üzenetére
Régebben, mikor kezdtem, gondolkodtam ebben Én is. De azóta annyi minden megváltozott. Volt egy txt fájlom annó és mivel az egész fórumot átolvastam a legelső Pi-m vétele előtt (pi1_B_rev2), így olyanokat is rögzítettem, hogy kinek mi volt az optimális tuningbeállítása vagy a cec-et hogyan kellett ráerőltetni, vagy hdmi-n milyen felbontást kierőszakolni.....
De azóta sok minden változott. Kezdve azzal, hogy amíg régen valaki itt a fórumon (talán wasserman???) kondit forrasztott a Pi-re, hogy zavarszűrés legyen az analóg hangkimeneten, amire mostanság már nagyon szükség sincs, vagy a fél fórum a polyfuse megkerüléséről szólt amit a mostaniak már azt sem tudják mi az vagy mire is jó......Én is elvesztem a részletekben, még a magamnak való "gyűjtögetésben is", nem hogy ezeket mind értelmes formába lehessen önteni és publikálni
-
moed
csendes tag
válasz
azbest #17271 üzenetére
Szia azbest,
köszi a tippet,és az openELEC jo lesz nekem. Ha sikerül a torrentet is beüzemelni,meg telefonrol irányitani,na akkor minden oké lenne. Ahogy cigam is irta még én sem tudom hogy mit akarok pontosan, de ugyérzem az openELEC az. Lehet telefonrol irányitani, van torrent rajta, stb. Azt kérdezem, hogy a Transmission az kezeli a 'magnet' linkeket? (Lubuntu Linux-on igen)
-
-
moed
csendes tag
válasz
azbest #17250 üzenetére
Szia azbest,
köszi a tippet.Leszedtem az OpenELEC-RPi2.arm-5.0.8.img.gz -t. Bekapcsoltam,és pár perc után éreztem hogy majd kiégeti a szememet a TV,amin elötte még USB pen drive-rol néztem orákat filmet,és nem volt ilyen gond. Az OpenELEC-ben megnéztem a képernyö frissitést. Az érték asszem 59.73 Hz volt.Hogy milért jo?Miért igy állita be magát elsö bekapcsoláskor? Nem tudom. Átállitottam 60 Hz-re,és most már nem égeti ki a szememet.
Amugyugy az egész ARM alapu dolog érdekes. Nem gondoltam volna, hogy ennyire eltér a PC-röl.
OpenELEC-re feltettem a Transmission-t,és az uTorrentet, de a torrent fileok könyvtárját sem tudom a File Maneger-ben megtalálni. Mintha rejtett lenne.Az USB pen drive-ot megtalálom,arrol néztem a filmet, de a root-ben nincs profiles/torrents ,pedig az uTorrent ott keresi.
Ez támogatja a 'magnet' linkeket?
FTP-t nem találtam. -
cinemazealot
addikt
válasz
azbest #17250 üzenetére
Én ennek a bejelentésnek a hatására úgy gondoltam, hogy 95% médialejátszás + 5% webböngészés céljára az RPi kiváló megoldás lesz (filmnézés közben ki szoktunk tekinteni az iMDB-re a film részletei miatt). De most elbizonytalanodtam, mert az OpenELEC + Kodi pakk talán nem is teszi majd telepíthetővé az Epiphany-t.
"Raspbian (vagy pl. Ubunti Mate) + Kodi + Epiphany" telepítés működőképes kombináció lehet? Veszíthet így a lejátszó teljesítményéből a Kodi?
-
moed
csendes tag
válasz
azbest #17248 üzenetére
Szia azbest,
köszi az infot.Öszintén én abban a hitben voltam, hogy ezen a 2-es Pi-n már minden elmegy jol,mert azt irták hogy 4x gyorsabb mint az elsö.
Én ugy terveztem, hogy fut rajta egy Bittorrent kliens, és az huzza le a cuccokat,majd este megnézem rola VLC-röl.
Akkor ezt igy felejtsem el? Vegyek egy asztali gépet HDMI kimenetts vga-val,és csak ugy megoldhato?
openelec rendszeren van Bittorrent kliens? Esetleg FTP szerver? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Synology NAS
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Milyen házat vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged