- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
azbest #18140 üzenetére
Régen használtam már média lejátszásra az első generációs pi-t, de a zeroval most openelec-cel indítottam.
A 6.0.1 remekül fut rajta. A gui betöltése persze kicsit tovább tart, de 1GHz sebességgel menüben mászkálás és állítgatás közben is folyamatos maradt a háttérben a tv stream lejátszás a háttérben.Először a hub-ról akartam visszatáplálni, de kiderült hogy ez a régi, gagyi hubom diódával védett
A samsung sd kártya amivel próbáltam nem szereti, ha kirántom alóla az áramot. Korrupt lett a fájlrendszer. A sandiskek nem ilyen kényesek.Áh közben próbálom sandisk-kel... ez is könnyen elromlik. Csak bedugom a hub saját tápját is. Lehet, hogy nem szereti, ha rajta keresztül van más megtáplálva. De az is lehet, hogy a magasabb órajel miatt érzékenyebb. Vagy tényleg bajos a friss openelec kernele... de így is fagy...
Na kiírás után átállítottam a config.txt-ben az órajeleket a p1 alap órajelére. Úgy tűnik az openelec nem túl stabil, ha 1GHz sebességgel megy, volt hogy partició kiterjesztésbe belefagyott vagy utána a rebootba. 700MHz-en megfontoltabb, de legalább nem fagy le. Így jónak tűnik.
A képen még a magas órajelen van. A korábbi 6.0.0 még 700-on hajtotta a pi zerot, mert nem ismerte külön, ott azért lehetett stabil. Így 2.08 a bogomips.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest