Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz DarkByte #17740 üzenetére

A compile combosabb, ha inkább cross toolchainnel pécék csinálják. Játszottem régen ezzel. A régi B 1-2 gyengébb pécét még el tud látni feladattal. De a pi2 is kevés volt, amikor vele etettem volna 30 darab 4 magos gépet. :DDD

Ha egy erős pécén indítjuk a buildet cross toolchaint adva icecc-nek, akkor az eléggé oda tud vágni. Icecc farmba vannak szervezve a webkit és hasonló projektekkel foglalkozó kollégák gépei, hogy gyorsan tudjanak buildelni.

Viszont a transcode dolog nem hülyeség. Elvieg a pi-k egy fullhd decode - encode párost, azaz transzkódolást lazán le tudnak nyomni hardverből. Sőt, elvileg egyszerre többel is boldogulhatnak, sd-ből többet is, hd-ből nem tudom kettőt elbírnak-e. A gpu sebesség beállításain múlik mennyivel boldogul, szóval kis tuninggal lehet két fhd is megy egynek, de ezt nem állítom biztosra.
    De a kis zero-k is egyenrangúak ilyen téren. Ha tvheadend-be bekerül a transcode támogatás és valahogy lanon át át lehetne passzolni streamet egy zeronak is, az durva lenne. Ugye, ha egyszerre 2-3 ember is nézné távolról, mobilról, csökkentett minőségűre konvertálva.

Új hozzászólás Aktív témák