- Monitor hiba topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
azbest
félisten
-
ddudas
tag
válasz
Gerzsi #10499 üzenetére
Alacsony felbontáson (320*240) is kb 5-10 FPS és pár másodperc (kb 2 s) delay, amihez hozzájön még pár másodperc (kb 2-3 s) a VLC-s stream esetén. A számokat érzésre írtam, nem mértem meg, de remélem valaki megcáfolja, vagy megerősíti.
Én azért nem ajánlom csak, mert rengeteg szívás van vele, és ha ezt átfordítod időbe, akkor ennyit már lehet, hogy megér egy RPi kamera :-) Amúgy nem szeretnélek amúgy lebeszélni róla, egy próbát mindenképp megér, és nagyon izgalmas téma, sokat lehet belőle tanulni, és ha tényleg nem jó, akkor sincs tragédia, majd megpróbálsz mást :-)
-
ddudas
tag
válasz
Gerzsi #10496 üzenetére
VLC serverrel egyszerűen tudsz RTSP streamet létrehozni, de legjobb tudomásom (és tapasztalatom) szerint használhatatlan az egész egy USB-s webkamerával, mert a proci bizony szűk keresztmetszet. Egy raspberry kamerával viszont sima ügy, mert az máris GPU gyorsítással megy. Plusz ebben a felállásban szívesen segítek is, mert csináltam már ilyet.
@envagyok: Az Intel Atom valóban csábító alternatíva, de egy abból összerakott HTPC messze több helyet foglal és többet fogyaszt. Egy raspberryt gond nélkül járatok 24/7, de egy atomos HTPC már lehet meglátszana a villanyszámlán. Vajon hány W-ot fogyaszthat valami minimál konfig?
-
ddudas
tag
válasz
Gerzsi #10287 üzenetére
Pár dolog, amit az elején én be szoktam állítani:
- VNC server telepítése, és automatikus indulás
- Az összes wifi stickem drivereinek beállítása, sosem lehet tudni, melyik akad a kezembe
- Wifi hálózatok beállítása, statikus IP címek különböző hálózatokon, automatikus kapcsolódás és sorrendje
- SMB server felkonfigurálásameg persze ezek előtt a rendszer és csomagok frissítése. És ha mindez megvan egy backup sem árthat, legközelebb nem kell 0-ról kezdeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Monitor hiba topik
- Horizon Forbidden West
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honda topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged