-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r #17477 üzenetére
Azt írtam, hogy nem kell forrasztani. Ha a kolléga mondjuk egy olyan diy kit kapcsán hiányolná a gyárilag összeszerelt cucc hiányát, amikor a nyákot és az összes chipet, alkaltrészt tennék egy zacsiba, ott együttérzőbb lettem volna. De így nem bírtam magammal és némi csesztetős felhangot szőttem a válaszba
Egyébként vannak olyan kiegészítő kütyük, amit készre szerelve nem árulnak. Pl a gertvga-666
-
cinemazealot
addikt
válasz
SunMount3r #17477 üzenetére
Én a malnapc.hu-tól vettem a Suli Kitet, ami tartalmazta a Pi-t, tokkal, táppal, előtelepített memóriakártyával, de nem tartalmazott hűtőbordát. Azt külön vettem hozzá. Van ugyan hűtőbordás kitjük is (Cool Kit), de azt már a masszívabb (átlátszó?) tokkal adják, és míg a korábbi kitekhez odaírták, hogy a bordát ők felragasztják, a mostani, Pi2B kiteknél ezt már nem láttam. Ezért a bordát már én ragasztottam fel (nem bonyolult: két bordáról van szó, amiket kétoldalas matricával és minimális kézügyességgel kell feltenni két chip-re, ennek mikéntjéről részletesen írnak a honlapjukon), így a Cool Kithez képest kőkemény 500 Ft-ot spóroltam.
Viszont az általuk előtelepített kártyán valami megzakkant, erről írtam is korábban, így végül egy saját telepítést (OpenELEC + Kodi) készítettem, ami gyönyörűen megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- EA Sports WRC '23
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TP-LINK routerek
- Demót kapott a Lost Soul Aside
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- RTX4080/ Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL 1U rack sín PowerEdge R620
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- Új, Gamer félgép - ASUS PRIME B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Corsair 2x16GB DDR5 6000MHz
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest