- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Yszapos #44445 üzenetére
Szia!
Vannak a tenyérben is elférő gépek. Ezeket én nem ajánlom. Bár direkt ilyen célra találták ki őket, sebességük és képességük számomra nem megfelelőek. Szeretem a gyors gépeket. Emellett feltétel volt, hogy beletehessek HDD-t jó hűtéssel. Ellenben olcsóbbak, mint építeni egy PC-t. Visszaküldési lehetőséggel tudom a próbát ajánlani.
Egy laptop is megfelelő lehet a célra, a kijelzőjét le lehet kapcsolni.
Én egy miniPC-t raktam össze.
8100T proci, ITX lap, 450W-os táp (a nagyon kis méretűekkel nem akartam vacakolni, ez SFX, kisebb teljesítményben nem volt), 1 db 16GB DDR4, nvme SSD és nálam van a házban HDD is.
Mindez egy Sharkoon QB One-ban. A ház kék ledjeit cseréltem, bántotta a szemem, amúgy kényelmesen elfér benne a gép, még VGA-nak is lenne hely.
Alap fogyasztás 25W, filmnézésnél felmegy 40W-ra. Ha Aida-val mindent leterhelek egyszerre, akkor 60W a max fogyasztás. Konnektorból felvett.
A gépben és a procin Noctua hűtők vannak. Nagyon csendes. A procin volt passzív hűtés is korábban, nem melegedett túl, de nyugodtabb vagyok, ha aktív a hűtés, ezért cseréltem egy álló aktív hűtésre.
Rengeteg oldalt meg tudok nyitni, nincs gond a 4k tartalmakkal, torrent is fut néha.
W10 megy rajta, mert jobbak az energiagazdálkodási képességei és gond nélkül lejátsza a 4k tartalmat. Sajnos a linuxra ezek nem igazak. Összerakás után leteszteltem mind a kettővel.
Eszköznek van egy vezeték nélküli billentyűzet és egy hanyatt egér. Nem szett, de logitech unifying-os, így egy adapterrel mennek. Bár USB hely van rajta, nem kevés, de ezt a lap válogatja.
Van egy RPi 4GB 4 B model-lem is. A 4k-s felbontást igazán nem szereti. FHD-n sokkal fürgébb, de annyira nem tesztelgettem, mert nálam a 4k elvárás.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest