-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
Na ez az amit írtam és nem jó, mert (SW) - azaz software decoding, tehát a procikat terheled 90% fölé, emiatt aztán akadozik az egész.
Ha 17-es kodi-d van, akkor fenntebb belinkeltem egy szájbarágós leírást ami a kodi 18.4 (Leia) telepítését teszi lehetővé Raspbianra. (#34817) Olvass vissza.... -
-
zsolt_64
senior tag
film nézése (full screen) közben nyomjál egy "o" betűt
kiirja hogy mivel dekódolja a filmet:
blblblbla (xxx)
a vége a lényeg ez (SW) vagy (HW)
mert ha ez sw akkor nem hardweresen dekódolja
alul meg kell jeleniteni a pillanatnyi cpu %-okat ha ez 15-25% akkor jó ha ez 80-99% akkor .....
Kodi verzió ? -
Ezt elég rosszul látod. Én például elsőként válaszoltam a kérdésre, érdemi választ kapott, jóindulatúlag tettem pár megjegyzést, annak ellenére, hogy felszökött a vér az agyamba mikor elolvastam a hirdetést. Az összes "kötözködés" pedig szintén jóindulatú "nem eszik olyan forrón a kását" típusú megjegyzés volt, amik a projekt lehetséges buktatóira mutattak rá.
Szívesen segítek, ingyen, a szabadidőmből, ahogy Te is, mert jól esik segíteni, de amikor valaki nem segítséget kér, hanem idejön, és kijelenti, hogy elvállalt egy munkát, amiért pénzt fog felvenni, abban a biztos tudatban, hogy majd valaki megcsinálja helyette a melót, és ehhez keres egy madarat, hát ne haragudj... Mégsem szóltam semmit egész addig, amíg be nem másolta neked újra a hirdetést, válasz helyett. Az én kérdésemre sem válaszolt.
Pedig nem egy munkahelyi projektben segítettem már (pl arduino topikban pont most nemrég) olyanoknak, akik nekiláttak maguk megcsinálni valamit, de elakadtak és segítséget kértek. Tehát még csak nem is az irigység motivál... -
-
válasz
pube111 #34884 üzenetére
Végül sikerült, de úgy tűnik hogy nem bírja a rendszer.
Libreelec-el szépen simán megy minden film lejátszás.
Viszotn így Rasbian+Debian Kodi-val már nagyon szaggatnak a filmek, illetve az egész navigálás eléggé lassú a menüben.
Bíztam benne hogy ez plusz a Domoticz nem fog ki rajta.
De ha ez ilyen akkor csak a Domo-t fogom futtatni a Pi-n.Köszönöm neked is és cigam-nak is a segítséget!
-
pube111
senior tag
Én így csináltam raspbianon:
írtam egy bash fájlt, pl.: start_kodi.sh:#!/bin/sh
sleep 10
sudo systemctl start kodi
exit
futtathatóvá tettem:chmod +x home/pi/startup/start_kodi.sh
Majd a home/pi/.config/lxsession/LXDE-pi/autostart fájl végére beillesztettem a script(ek) elérési útját:
@/home/pi/startup/start_kodi.sh -
Üdv!
Sikerült a Raspbian telepíteni, majd Putty alól a Kodi-t is.
Most szeretném a Domoticz-ot is telepíteni, majd ha ez megvan akkor a háttérben fusson a Domo és a Kodi pedig induljon automatikusan.
Ezt meg lehet valahogy oldani? -
sztanozs
veterán
Ne haragudj, de ingyen (jófejségből, vagy mert csak érdekel a dolog) én pl egy csomó dolgot megcsinálok, de ez egy komplex feladat, pénzért.
A hozzászólások egy része is inkább a buktatókon és a problémán lamentál, nem egyszerűen a kérdezőt oltja. Szvsz ezekből is bőven lehet tanulni.
Nekem egyébként úgy tűnik, hogy kérdező sem látja át a feladatot, csak úgy belecsöppent, mint kezdő tolvaj a besurranásba. -
Ez annyira elkeserít! Segíteni nem tudtok, de a kötözködés/okoskodás megy ezerrel.
-
sztanozs
veterán
válasz
konyok #34870 üzenetére
A lényeg a zárójelben van:
aki szívesen (és nem ingyen) leprogramoz nekem egy ilyen feladatotTehát te pénzért keresel egy fejlesztőt, ami eléggé (állás)hirdetésnek tűnik.
Az ilyen megkeresésekre a fórumnak ez a része van fenntartva: [Állásbörze]
Illetve itt feladhatod hirdetésként is: [WH Apró > egyéb szoftverek] -
zsolt_64
senior tag
válasz
konyok #34869 üzenetére
Azért ez nem így van..
Még ha a számlázás nincs is benn a projektben, akkor is van kártya amivel azonosítja magát az ügyfél, továbbá keletkeznek olyan adat-tételek a keverés során amiket atombiztosan rögzíteni kell, hogy mikor ki milyen és mennyi vegyszer vételezett.(Gondolj arra hogy rosszul keveri ki a vegyszereket, és tönkretesz vele dolgokat, vagy megsérül valaki. Olyan kártérítési pert akasztanak a nyakatokba hogy rámegy a gatyátok) Ezeket az adatokat aztán valaminek fel kell dolgoznia, hogy ebből majd számla szülessen. Erre írtam a sql adatbázist, de azt is hozzáteszem hogy a raspberry usb-re kötött merevlemez erre nem alkalmas. Ha csak egyszer elvesznek a számlázáshoz szükséges adatok, azt behajtják rajtatok. Ha meg arra gondolsz hogy ez nem a ti problémátok akkot tévedsz. Szóval gondolkozzatok még ezen a koncepción.
Részemről a téma lezárva... -
konyok
tag
Én segítségért fordultam a fórumhoz, hogy van e itt olyan ember, aki szívesen (és nem ingyen) leprogramoz nekem egy ilyen feladatot. Ha van, felveszi velem a kapcsolatot priviben, ha nincs akkor köszönöm, máshol keresek.
Ezt A pályázatban a Prohardver fórum látogatói mint alvállalkozók szerepelnek? kicsit kötekedésnek és nem segítségnek érzem. Bocs. -
válasz
PistiSan #34865 üzenetére
A kérdésedben ott a válasz is, csak gondold végig
Mivel ez a DNS hívásokkal operál csak, tehát nem a teljes forgalom megy át a PI-n, hanem csak a domain nevek feloldása megy rajta keresztül.
Ebből következik hogy nem is fér hozzá a WEBoldalak tartalmához, Tehát a google-ben, az első találatok, amik fizetett hirdetések, azok is megjelennek.
Kedvenc elrettentő példám a pcworld.hu oldala, ahol alapból több az egy oldalra eső reklám, mint az információ. Készítettem egy elötte/utána fotót: [link]
Ahogy ott is írtam felesleges plusz erőforrásokat pazarolni arra, hogy az utolsó szögig kiirtsd minden egyes pixelét. Egyrészt reménytelen harc, olyasmi mint a vírusok kontra vírusirtók csatája. Mindíg lesz egy újabb trükk a megjelenítésükre. Viszont ezzel a módszerrel központilag a család/cég minden gépén szabályozható, és nagyjából kordában tarthatóak a reklámok. Ugyanakkor itt a PH!-n is van lehetőség a reklámok eltüntetésére, csak elő kell fizetni.footy
Már úgy érted, hogy a Pi-n indítod el ezeket a böngészőket? Nézd meg a napló fájlokat, hátha üzent oda valamit, vagy indítsd őket terminálból. Ott is láthatod éppen mi fáj nekik. -
PistiSan
addikt
válasz
peternac #34854 üzenetére
Te használod aktívan a pi-hole-t?
Ha jól látom ez a DNS hívásokkal operál csak, tehát nem a teljes forgalom megy át a PI-n, hanem csak a domain nevek feloldása megy rajta keresztül.
Jól gondolom, hogy ez nem egy erőforrás zabáló dolog, nem eszi meg a PI-t ha sokan neteznek rajta keresztül?
A másik, milyen szinten szűri a reklámokat, hirdetéseket?
Telefonomon van pl AdAway, így a reklámok túlnyomó többsége meg sem jelenik, viszont ha rá keresek valamire a google-ben, akkor az első találatok, amik fizetett hirdetések, azok sem jelennek meg, erre vonatkozna a kérdésem, hogy mennyire agresszív a reklám blokkolás a pi-heole-ban? Tudom hogy lehet kivétel listákat készíteni, de én ezzel nem akarok foglalkozni, jó lenne ha alapból blokkolna sok mindent kérdés nélkül, de nem menne a használhatóság rovására. -
footy
addikt
Sziasztok!
Reaspberryre szeretnek bejelentkezni tavolro, ehhez telepitettem a tightvnc es a kapcsolat mukodik is, viszont nem fut egyetlen bongeszo sem:
- Firefox => inditas utan crash
- Chromium => egy darabig tolt, majd van egy kek villanas a kepernyon es vege
- Midori => fut, de nem jeleniti meg rendesen az oldalakat es nem tudok hozzaadni kivetelt a https oldalakhoz (privat tanusitvany van nehany eszkozon ezert nem ellenorizheto)Debian Stretch fut RPI2-n (litera telepitettem utolag LXDE-t ha ez szamit)
Valakinek otlet?koszi
-
-
BullZeye
veterán
Próbáltam már, akkor egy aláírás hiba jön fel. Nem tudjátok, hogy Pi Holenak mely source kell?
Letöltés:6 https://dl.bintray.com/fg2it/deb jessie Release [5.298 B]
Hiba:1 http://archive.debian.org/debian jessie-backports InRelease
Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY NO_PUBK8B48AD6246925553 EY 7638D0442B90D010 -
válasz
BullZeye #34859 üzenetére
A hibaüzíre kellett volna rákeresned IP címmel. A megoldás az, hogy a Jessie-t leveték a tükörszerverekről.
Azt hiszem a
http://ftp.debian.org/debian jessie-backports Release
sort kell lecserélned a
http://archive.debian.org/debian jessie-backports Release
sorra, az forráslistában. -
BullZeye
veterán
Sajna nem értek hozzá annyira, és úgy néz ki APT-GET-el van valami baja Pi-Hole telepítőjének, viszont mivel nem értek hozzá, nem tudom mi. Raspbian rendszert használok.
Telepítés közben ezzel a hibával leáll:
Update local cache of available packagesFrissítem
apt-get update
paranccsal, ami lefut, ezeket találja, de ha újraindítom Pi Hole telepítőjét, ugyanezt a hibát kapom.Találat:1 http://archive.raspberrypi.org/debian buster InRelease
Találat:2 http://raspbian.raspberrypi.org/raspbian buster InRelease
Mellőz:3 http://ftp.debian.org/debian jessie-backports InRelease
Találat:4 https://deb.nodesource.com/node_10.x stretch InRelease
Mellőz:5 https://dl.bintray.com/fg2it/deb jessie InRelease
Találat:6 https://repos.influxdata.com/debian stretch InRelease
Hiba:7 http://ftp.debian.org/debian jessie-backports Release
404 Not Found [IP: 2001:67c:2564:a119::148:12 80]Neten rákeresve a pi hole fejlesztője szerint hasonló hibaüzenetek nem a pi hole hibája, hanem az apt get forrás hibája, de megoldást még véletlenül se írnak sehol. Tud valaki segíteni, vagy engedjem el?
Apt get és egyéb dolgokkal Python 3.7 és Home Assistant miatt kellett módosítgatni még fél éve.
-
-
peternac
tag
-
PistiSan
addikt
Ki milyen hasznos dolgot telepített a PI-re?
Kezdem én a listát, ha van valami amit szerintetek érdemes felrakni, és nincs még a listán, akkor írjátok meg.
Samba - Fájlmegosztás wines gépek felé.
NFS - Fájlmegosztás Linuxon.
Transmission - Torrentezés, linux iso-k letöltéséhez.
Flexget - RSS linkről megnézi hogy van e új torrent, és átadja letöltésre a torrent kliensnek ha van.
Syncthing - Telefonokról folyamatos biztonsági mentés. (képek, egy két mappa) -
-
-
Azt meg tudom valahogy oldani az RPI 3-al hogy Domoticz és egy Kodi vagy Plex fusson rajta?
Jó lenne ha az okosotthon automatizáció mellett a Pi-t filmek nézésére is tudnám használni. -
pchris
tag
válasz
zsolt_64 #34840 üzenetére
Azt nem írta, hogy a vegyszert adagoló automata eladásra méri ki az anyagot. Szerintem cégen belül váltanák ki a dolgozóknak kiadható előre bekevert vegyszereket töményebb anyagból (elvileg olcsóbban) dolgozó, a felhasználást nevesítetten rögzítő készülékkel. A feleségem dolgozott olyan szállodában, ahol a Henkel vegyszereit egy ilyen automatából vételezhette a dolgozó. És ugye ott is elengedhetetlen a beazonosítás.
-
PistiSan
addikt
válasz
syler123 #34818 üzenetére
Szia!
Tegnap másoltam 90GB-ot, nálam is ilyen másolási értékre esett vissza a sebesség elég hamar. 45-49MB/s körül, közben néztem a rendszer terheltségét a htop-al, a load 8-as volt, az androidos app szerint pedig 100%-os load volt.
Fura dolog ez, mert ha mondjuk 4GB körüli fájlt másolok, az 100-110MB-al másol szinte mindig, olyan mint ha a nagyobb fájloknál már elérne valami puffer méretet és azért menne ennyivel a másolás. -
zsolt_64
senior tag
válasz
konyok #34836 üzenetére
webes elérés, ahol monitorozni tudja a folyamat adatokat (ez alapján számlázna havonta)
Azért ezt komolyan végig kellene gondolni. ha kártyával azonositja magát aki a vegyszert bekever és elviszi, az vásárol, ehhez Áfás számlát kell kibocsájtani, ehhez a megfelelő infrastruktúra kell pl. minimum SQL adatbázisban tárolni az összes adatot, továbbá a jogszabályok szerinti érvényes Áfás számlát kiállitani... stb stb...
meg ilyen apróság hogy ha számlakibocsájtó vagy akkor azt bizonyos esetekben a NAV felé elektronikus úton el kell juttatni, továbbá ha ez a mennyiség nagyobb mint egy kulacs térfogata akkor szállitolevél is kell,a vegyszer szállitása sem egyszerű, már ha megállit a rendőr a közúton. folytassam? -
válasz
konyok #34833 üzenetére
Egyrészt a raspberry-n nincs is analóg bemenet egyáltalán, csak külső eszközzel.
Másrészt egy mikrokontroller jobban bírja a 7/24 üzemet, mert erre találták ki. A fogyasztása uA-ben mérhető, illetve egy áramkimaradáskor gyakorlatilag azonnal üzemkész, míg egy raspberry-nél meg kell várni, amíg bootol az oprendszer.
És csak szólok: a fórumon a hirdetés tilos... -
válasz
konyok #34836 üzenetére
Nem, köszönöm, itt a nyílt szinen el van utasítva az ajánlat. Az hogy tudok 1-2 dolgot nem jelenti azt hogy ehhez is értek. Pontosabban tudok annyit hogy nem tudom megcsinálni.
Csak azért nem volt világos az analóg jel kérdése, mert az analóg érzékelők digitálisan, pl. I2C buszon keresztül is küldhetnek adatot, legyen az hőmérséklet nyomás, vagy áramlás.
Csak egy tipp: A hobbyelektronika topikban nagy spillerek is vannak, lehet nekik van tapasztalatuk, kedvük,... -
konyok
tag
Nos, erről lenne szó.
Sziasztok!
Raspberry Pi programozó kerestetik!
Egy kávé automatához hasonló berendezéshez készítünk árajánlatot, koncepciót, amely tisztítószert fog bekeverni és kiadagolni átfolyás mérők segítségével. A feladatot Raspberry Pi-vel gondoltuk megvalósítani. A megrendelő olyan szolgáltatásokat is kér, hogy legyen kijelző, webes elérés, ahol monitorozni tudja a folyamat adatokat (ez alapján számlázna havonta), továbbá kártyaolvasó is legyen a gépen. Aki érez magában erőt, és kedvet, hogy leprogramozza, ne tartsa vissza magában ;). A berendezés Nagytarcsán épülne meg, a gépészet tervezését, kivitelezését mi oldjuk meg.
Priviben keress meg légyszi.
Köszi,
Tibi -
válasz
nababika #34831 üzenetére
Mert lehúzta a rolót:
Official Plex packages for the Raspberry Pi 2-4 and other ARMv7 and ARMv8 devices have been available for several months. It’s finally time to pull the plug and disable my own private package repository.
A hivatalos oldalról letölthető a plex szerver: -
nababika
aktív tag
Sziasztok. Probalom telepiteni a Plex szervert [link] e szerint a leiras szerint. De a dev2day repo hozzaadasa nem mukodik. A parancsot kimasolom, lefuttatom es a "Nem talatam ervenyes openPGP adatot" hibauzenetet kapom. En vagyok a bena, vagy mas a gond? Eddig a lepesig minden ugy mukodott ahogy kell, de itt elakadok. Segitsetek kerlek.
-
wassermann
Topikgazda
A config.txt-ben szereplő értékek módosítgatását próbáltad?
-
LógaGéza
veterán
Pi4-re overscanra van már valami megoldás? Kijelzőn nem állítható, az nem opció. Bootolásnál a szivárványos négyzet, és a 3 málna is jó helyen van, csak a desktop manager betöltése után megy el...
Xrandr-os "top margin" opciókat végigpróbálgattam, semmi változás sajna... -
PistiSan
addikt
2019.09.23 as béta fw a pi hez.
Add support for network bootConfigurable ordering for boot modes (BOOT_ORDER and SD/NET_BOOT retries)
Csak dolgoznak ezen is a háttérben. -
azbest
félisten
válasz
sztanozs #34819 üzenetére
" Illetve ha másik gépen van a fájl (nas pl) akkor lehúz és másik gépre feltölt. Ez effektíve felezi a sávszélességet."
Nem feltétlen. A full duplex mód fel is giga, le is giga. A régi pi2-esemmel is szoktam netről nasra menteni és van, hogy mégis megvan a 100 megabites tempó.
(#34825) konyok
tippre arra gondolhat, hogy ezt mikrokontrollerrel is meg lehet oldani. -
konyok
tag
Sziasztok!
Raspberry Pi programozó kerestetik!
Egy kávé automatához hasonló berendezéshez készítünk árajánlatot, koncepciót, amely tisztítószert fog bekeverni és kiadagolni átfolyás mérők segítségével. A feladatot Raspberry Pi-vel gondoltuk megvalósítani. A megrendelő olyan szolgáltatásokat is kér, hogy legyen kijelző, webes elérés, ahol monitorozni tudja a folyamat adatokat (ez alapján számlázna havonta), továbbá kártyaolvasó is legyen a gépen. Aki érez magában erőt, és kedvet, hogy leprogramozza, ne tartsa vissza magában ;). A berendezés Nagytarcsán épülne meg, a gépészet tervezését, kivitelezését mi oldjuk meg.
Priviben keress meg légyszi.
Köszi,
Tibi -
zsolt_64
senior tag
válasz
Fecogame #34821 üzenetére
nekem kellett még amit a RASPBERRY PI 4 ONLY TWEAKS -ban van leírva, mert az egeret sem bírtam tolni olyan lassú volt, de meggyógyult.
Ha filmet játszok le és nyomok egy o billentyűt akkor kiírja:
videó dekóder:mmal-mvc(HW)
és alatta a cpu-kat %-ban amik gyakorlatilag henyélnek : 3-13%
ugyanez a cpu kodi 17-ben 81-90% volt és a videó dekóder ff-h264(SW) volt -
válasz
Fecogame #34820 üzenetére
Megoldva. Frissítés lépései:
sudo su
apt remove kodi*
echo "deb http://pipplware.pplware.pt/pipplware/dists/buster/main/binary /" > /etc/apt/sources.list.d/pipplware.list wget -q -O- http://pipplware.pplware.pt/pipplware/key.asc | apt-key add -
apt-get update && apt-get dist-upgrade -y
-
válasz
zsolt_64 #34817 üzenetére
Nekem ezt a hibát dobja telepítésnél:
dpkg: error processing archive /var/cache/apt/archives/kodi_2%3a18.4-4~buster_all.deb (--unpack):
trying to overwrite '/usr/share/icons/hicolor/128x128/apps/kodi.png', which is also in package kodi-data 2:17.6+dfsg1-4
dpkg-deb: error: paste subprocess was killed by signal (Broken pipe)
Errors were encountered while processing:
/var/cache/apt/archives/kodi_2%3a18.4-4~buster_all.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
-
syler123
veterán
Mitől lehet hogy Raspberry Pi4-nél, hálózati mappából PC-re másolásnál, hogy 48-49 mb/sec-el másol? Nagy file. Majdnem a gigabit fele. Valami a switch-el lehet? Ez a sebesség pont azért gyanús nekem hogy a gigabit fele.
-
zsolt_64
senior tag
Minden pi4 tulajnak aki Buster alól Kodi-t használ [link]
Telepithető a 18.4 Leia.
Végre használja a hardveres video dekódolást
-
válasz
syler123 #34813 üzenetére
Egy másik lehetőség, hogy a HDsentinel-el monitorozod(akár a Windows-os gépeden), és nem csak a hőmérsékletét.
odrif
Azon a bemeneten be van kapcsolva a cec (Samsungos nevezéktanban anynet)? -
Üdv!
Szüleimnél vann egy Samsung UE32EH5000W típusú TV.
A Rasypberry-re telepítve van a Libreelec, de sajnos nem működik a CEC.
Van erre megoldás? -
syler123
veterán
A smartmounttools-ot feltehetem, nem okozhat semmi problémát? A hdd hőmérsékletét szeretném néha check-olni.
-
zsolt_64
senior tag
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Raspberry pi 3b+ ra szeretnek plexet feltenni. A kerdesem, hogy van e valahol egy magyar leiras a dologrol? Mar a linux is eleg kihivas, nem szertenem meg az angol nemtudasom miatt megjobban bonyolitani. A maski gondom, hogy van egy 5 es egy 2 terras winchesterem filmekkel de ntfs file rendszerrel. Ezeket hogyan tudom a linux szamara olvashatova tenni?
-
p5quser
tag
Sziasztok!
Azt hogyan lehetne kivitelezni, hogyha van egy javarészt alvó windowsos gép a hálón, aminek van egy smb megosztása és ebből a megosztásból kéne néha képet, videót lejátszani, a pi-n futó minidlna segítségével.
A pi 7/24-ben ketyeg, de a windowsos gép teljesen random időközönként van ébresztve-altatva. Tehát az smb csatolási pontját szeretném ellenőriztetni, hogy szakadás estén (alvó win.gép) umount, ébren lévő gép esetén (pingre válaszol?, csatolva van?) remount. Valami autofs-t találtam külföldi fórumokban, de nem bírtam kihámozni. Cronnal is megoldható lenne - gondolom - de az is jó pár szinttel felettem van.
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm! -
ztsoft
őstag
válasz
ludarazs #34788 üzenetére
Szia!
Előre leszögezem, nincs rpi-m, nem ismerem a fájlrendszerét sem, de az általad említett hiba az inotify max_user_watches alacsony értéke okozza, ahogy az ArchWiki is írja.
Nálam a NAS-on (Ubuntu 16.04.6 server) a következőképen néz ki. Az
/etc/sysctl.d/20-minidlna.conf
tartalma pedig:fs.inotify.max_user_watches=100000
Majd egy újraindítás (esetleg egy
sysctl --system
parancs is elég lehet). -
PistiSan
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megoldódott!
Nagyon szégyellem magamszóval csak hogy kicsit mentegetőzzek, megvettem a pi-t, majd beraktam egy nehezen hozzáférhető helyre, szóval bele dugtam a vinyót és kész.
Aztán gyanús volt nekem is ez a 34MB, lehúztam, gondoltam át dugom egy másik portjába, hát ha lesz valami, és akkor láttam meg egy kis megvilágítás mellett, hogy bizony van kék meg fekete USB port is a PI-n, persze hogy a feketébe volt bedugva.....
Szóval a pancserságomat felismerve szépen le formáztam megint a vinyót EXT4-be, rá dugtam, és rögtön minden sebesség úgy van ahogy kell lennie.Egyébként "uasp" módban van a hdd, szóval ennek örülök.
Írásnál 80-90MB körül van, olvasásnál 100MB hálózaton, fantasztikus, imádom!A fenti tesztek is javultak rögtön:
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 12.8174 s, 83.8 MB/s
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 4.69953 s, 228 MB/sFura, nekem az USB2-nél 25MB-os sebesség volt a fejemben, de most már jól megjegyzem magamnak a 35MB-ot is.
Köszönöm még egyszer mindenkitől aki az idejét szánta rám, hogy segítsen. -
zsolt_64
senior tag
válasz
PistiSan #34799 üzenetére
Az alább említett axa-ban nekem egy legegyszerűbb 1TB hitachi eredetileg valami laptop-ból "kiesett" merevlemez van. Így kijön a 98.50 MB/sec , az előbb mértem , és még megy torrent+nas , szóval lehet magában kijönne a 110MB/s
sudo hdparm -t /dev/sda2
csak csendben kérdezem, mert ez a 34MB/s gyanús, biztos az usb3 dugtad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Reklámblokkolók topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Scum
- Formula-1
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged